Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πώς να αποφεύγει το… πούλμαν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος (περι)γράφει στο sport-fm.gr τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει για να αποφεύγει το κατενάτσιο.

Πώς να αποφεύγει το… πούλμαν
Αν μη τι άλλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο έδειξε πως μπορούν οι ερυθρόλευκοι να σπάνε την συνήθη τακτική των προπονητών των περισσότερων άλλων ελληνικών ομάδων, να τους παίζουν με την κλασική μέθοδο της μαζικής άμυνας.

Αυτό που ποδοσφαιρικά τα τελευταία χρόνια το περιγράφουμε ως «πούλμαν μπροστά στην εστία τους»!

Ο Ολυμπιακός πολύ απλά απέφυγε αυτό το πράγμα στο Γεντί Κουλέ, με το να μπει πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και να ανοίξει γρήγορα το σκορ. Απλό, γνωστό, αλλά πάντα πιάνει. Όταν ο άλλος βρεθεί πίσω στο σκορ από το δεκάλεπτο, τι θα κάνει; Ειδικά κιόλας άμα παίζει και στο γήπεδό του.

Θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να ανοιχθεί, να επιχειρήσει να επιτεθεί κι από εκεί και πέρα, όλα γίνονται πιο εύκολα για την καλύτερη ομάδα.

Διότι, ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους κι όταν καλοί παίκτες βρίσκουν χώρους, λογικό κι επόμενο είναι να κάνουν πάρτι. Κι αυτά τα παιχνίδια τελειώνουν ουσιαστικά με το που μπει κι ένα δεύτερο γκολ.

Μετά ο αντίπαλος, που όσο κρατάει το 1-0 είναι μέσα στο παιχνίδι και ελπίζει ακόμη, άμα φάει και το δεύτερο κάμπτεται και ψυχολογικά, και πλέον είναι στο χέρι του Ολυμπιακού πόσα γκολ θα βάλει.

Για να καταλάβετε πόσο είναι πάντα μεγάλη δουλειά για τον Ολυμπιακό το λεγόμενο γρήγορο γκολ στα παιχνίδια του, δείτε τι έχει κάνει η ομάδα φέτος, όποτε προηγήθηκε στο σκορ, στα πρώτα λεπτά…

• Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0, με το 1-0 στο 5
• Ολυμπιακός-Πανθρακικός 4-1, με το 1-0 στο 4
• Ολυμπιακός-Μονπελιέ 3-1, με το 1-0 στο 4
• Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 με το 1-0 στο 6
• Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1 με το γκολ στο 12
• Ολυμπιακός-Άρης 2-1 με το 1-0 στο 9
• ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-4 με το 0-1στο 6 .

Εφτά παιχνίδια με εφτά νίκες, κατά βάση άνετες. Οι τρεις με τεσσάρες, μία τριάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλες τρεις νίκες με 2-1 η, 1-0, αλλά πιο εύκολες απ΄ ότι δείχνει το σκορ, αν θυμηθούμε κι ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί με 2-0 στα ματς με Άρη και Πλατανιά κι απλά οι αντίπαλοί τους μείωσαν, χωρίς ποτέ να απειλήσουν με ισοφάριση…


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: