Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Κατέστρεψαν τη Νέα Σμύρνη


Δεκάδες εξαγριωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου, αντιδρώντας για την απόφαση του ερασιτέχνη, να παραχωρήσει το γήπεδο στην ΑΕΚ για τον αγώνα ρεβάνς με τη Νταντί Γιουνάιτεντ για τη φάση των play off του Europa League, εισήλθαν το βράδυ της Τρίτης στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του αγωνιστικού χώρου.

Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι ο αγωνιστικός χώρος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο! Οι οπαδοί του Πανιωνίου χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα του κηπουρού, αλλά και φτυάρια, έσκαψαν λάκκους στο χλοοτάπητα, έσπασαν τους πάγκους και αρκετά καθίσματα, ενώ κατέστρεψαν και τις δύο εστίες!

Έριξε λάδι στη φωτιά ο Τσακίρης
Αξίζει να αναφέρουμε ότι λίγο νωρίτερα ο ιδιοκτήτης του Πανωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM 103,3", έριξε λάδι στη φωτιά με της δηλώσεις του: "Εγώ είμαι φανατικά ενάντια στο να δώσουμε το γήπεδο. Ο κ. Κιντής έριξε επανειλημμένα χυλόπιτα στον κ. Αδαμίδη. Με πήρε, για κάποιο λόγο και ο κ. Μπιτσαξής και ο κ. Μελισσανίδης και άλλοι, αλλά σε όλους είπα όχι. Είναι εξευτελιστικό για τον Πανιώνιο, με τις σχέσεις που έχει το τελευταίο διάστημα με την ΑΕΚ και το πώς μας αντιμετωπίζει στον Τύπο τουλάχιστον, να παραχωρήσουμε το γήπεδο.

Ξεφτιλιζόμαστε ως Πανιώνιος, αυτή είναι η θέση μου. Σέβομαι τον Ερασιτέχνη και τις αποφάσεις του. Προφανώς έχει ανάγκη τα 30.000 ευρώ που θα πάρει από την ΑΕΚ. Ο Ερασιτέχνης έχει το πολύ 300 μέλη. Αυτοί που είναι μέσα στο γήπεδο και τα σπάνε να ρωτήσουμε αν βοηθούν".

Στη συνέχεια εξέφρασε την αποδοκιμασία του για τις καταστροφές: "Να σεβαστούν όσοι διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν άτομα που ασχολούνται με τα προβλήματα του Ερασιτέχνη, ενώ αυτοί είναι στον καναπέ και ασχολούνται με το ποιο αριστερό μπακ θα πάρουμε. Βανδαλισμούς στην περιουσία του Πανιωνίου δεν τους δέχομαι. Αυτό είναι αλητεία. Αλητεία χειρίστου είδους οι βανδαλισμοί κατά της περιουσίας του Πανιωνίου".

Οσο για το αν θα έπρεπε να σκεφτεί πρώτα το γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεφτιλίζεται με όσα γίνονται και όχι αν "ξεφτιλίζεται ο Πανιώνιος", όπως δήλωσε, σχολίασε: "Εγώ είμαι πρώτα Πανιώνιος και μετά τσάτσος στο ποδοσφαίρου. Περνάμε μια τραγική μέρα σήμερα. Μας απασχολεί πώς θα σώσουμε το γήπεδό μας που διαλύεται από τους δικούς μας φιλάθλους. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, καληνύχτα".

Τσελέντης: "Κατέστρεψαν ένα κόσμημα"!
Eκ μέρους της διοίκησης του Ερασιτέχνη Πανιώνιου, μίλησε στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6", ο Πάνος Τσελέντης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: "Η κατάληψη στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη έπαψε να είναι ειρηνική. Έχει γίνει σοβαρή ζημιά στον αγωνιστικό χώρο! Έχουν σκάψει το μεγαλύτερο μέρος με φτυάρια και ό,τι άλλο βρήκαν για να μη γίνει η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Νταντί! Ένα γήπεδο κόσμημα το κατέστρεψαν! Κατανοώ την ενόχλησή τους, αλλά δεν κατανοώ τα όσα έκαναν. Αντιληφθήκαμε την κατάσταση, αλλά δεν ήταν δυνατόν να παρέμβουμε κόντρα σε 150 άτομα".

Κατέλαβαν και το γήπεδο!


Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το θέμα με τις καταλήψεις στον Πανιώνιο. Μετά την κατάληψη των γραφείων του Ερασιτέχνη οι οπαδοί της ομάδας κατέλαβαν και το γήπεδο της Νέας Σμύρνης!Σε κατάληψη του γηπέδου της Νέας Σμύρνης προχώρησαν σήμερα οπαδοί του Πανιωνίου. Παράλληλα υπήρξαν έντονες διαφωνίες μεταξύ των οπαδών στο αν θα έπρεπε να προκαλέσουν ζημιές στο γήπεδο ή όχι. Άλλοι έλεγαν πως θα ήταν σωστό να το κάνουν για να γίνει ακατάλληλο το γήπεδο για την διεξαγωγή ματς και άλλοι διατύπωναν το αντίθετο...

Έτοιμος και ο Μουσλίμοβιτς για το ματς με τη Φενέρ


Ευχάριστα νέα είχε για τον Παύλο Δερμιτζάκη η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ επί τουρκικού εδάφους.Ο νεαρός τεχνικός είδε τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να παίρνει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, μετά από δύο μέρες που ακολουθούσε συντηρητικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγούς.

Περισσότερα νέα δεν προέκυψαν στο 20λεπτο της προπόνησης που ήταν ανοικτό για τους δημοσιογράφους. Παρών ήταν και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την ομάδα.

Το αυριανό πρόγραμμα

Η αυριανή συνέντευξη Τύπου του Παύλου Δερμιτζάκη θα γίνει στις 20.00 και η προπόνηση του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί στο «Σουκρού Σαράτσογλου» μισή ώρα αργότερα. Η προπόνηση θα είναι ανοικτή για τους δημοσιογράφους, μόνο για τα πρώτα 15 λεπτά.

Αναφορικά με τη Φενέρμπαχτσε, ο προπονητής των Τούρκων, Αϊκούτ Κοτσαμάν, θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στις 16.00, ενώ η προπόνηση της ομάδας του είναι προγραμματισμένη για τις 18.00.

Στο Novasports 3 το ματς της Αυστρίας


Τα δικαιώματα της επαναληπτικής αναμέτρησης του Άρη με την Αούστρια στην Αυστρία για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε το συνδρομητικό κανάλι της Nova.Έτσι η ρεβάνς της Πέμπτης η οποία έχει ώρα έναρξης στις 20:00, θα μεταδοθεί από το Novasports 3.

Νέα ήττα και αποκλεισμός για την Ανόρθωση


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, μέσω των play off της διοργάνωσης. Οι Ρώσοι νίκησαν και στην Κύπρο την Ανόρθωση με 2-1, στη ρεβάνς του 4-0 του πρώτου αγώνα, αν και μέχρι το 85' ήταν πίσω στο σκορ από το γκολ του Καφού στο 76'. Στο 85' ο Ντουμπιά και τέσσερα λεπτά αργότερα (89') ο Μαρκ Γκονζάλες ανέτρεψαν το σκηνικό.

Aνόρθωση (Όγιος): Κόζατσικ, Μπράτσι, Σιέλης (60' Βίντοβιτς), Φροντίνι, Γεωργίου, Γκαρσία, Μαραγκός, Λαβόρδε (19' Κονσίστρε), Ράμος (69' Χατζηγεωργίου), Οκκάς, Καφού
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σεμπρέρας, Ιγκνάσεβιτς, Μπερεζούτσκι Α, Ντζαγκόεφ (80' Ράχιμιτς), Μαμάεφ (63' Χόντα), Μπερεζούτσκι Β., Ντούμπια, Τόσιτς (69' Γκονζάλες), Σεκού, Σιένικοφ

Στις Σέρρες ο Νταλέ


Στην μακεδονική πόλη βρίσκεται ο Μόρις Νταλέ, ώστε να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στα «λιοντάρια». Οι δύο πλευρές βρίσκονται στην τελική ευθεία όσον αφορά την επίτευξη της συμφωνίας και όπως όλα δείχνουν απομένουν μόνον τα τυπικά. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν από το 2005 έως το 2008 στην Μαρτίγκ με 93 συμμετοχές και 19 γκολ, ενώ ακολούθησε η θητεία του στην Οσέρ το 2008-09 με 14 συμμετοχές, 1 γκολ και τη νεοφώτιστη Αρλ με 34 συμμετοχές και 10 γκολ.

Η αντίστροφη μέτρηση
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, με προπόνηση τεχνικής και αντοχής στην κατεύθυνση της αποκατάστασης και αποθεραπεία, κύλησε η σημερινή ημέρα. Αύριο ο Πανσερραϊκός θα μπει σε φουλ ρυθμούς καθώς αρχίζει η προετοιμασία του για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος της Super League.

Μάσιμο Μοράτι-«Προτιμώ να έχω μία πολυεθνική ομάδα παρά να αγοράζω παιχνίδια»!


Η δήλωση του Μοράτι πως "προτιμά να έχει πολυεθνική ομάδα παρά να αγοράζει παιχνίδια" προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων της Γιουβέντους, ανοίγοντας μία νέα διαμάχη λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της Serie A.Ο ιδιοκτήτης της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, ρωτήθηκε για το αν η Ίντερ έχει μερίδιο ευθύνης για την πτώση του ιταλικού ποδοσφαίρου καθώς χρησιμοποιεί ελάχιστους γηγενείς παίκτες και η απάντηση του ήταν... αφοπλιστική: «Προτιμώ να έχω μία πολυεθνική ομάδα παρά να αγοράζω παιχνίδια»!

Το σχόλιο του Μοράτι προκάλεσε την αντίδραση της Γιουβέντους καθώς ήταν φανερό πως σε αυτήν απευθυνόταν. «Η Ίντερ δεν ήξερε να χάνει και ακόμα δεν έχει μάθει να κερδίζει», ήταν η απάντηση του Τζον Έλκαν, προέδρου της FIAT, που είναι και η ιδιοκτήτρια των «μπιανκονέρι».

Ούτε ο πρόεδρος της «Μεγάλης Κυρίας», Αντρέα Ανιέλι, άφησε το μπαλάκι να πέσει: «Βρήκα τα λόγια του αχρείαστα. Κάποια στιγμή, ο Μοράτι θα πρέπει να αρχίσει να χαίρεται τις νίκες του», τόνισε!

Η Τσέλσι θέλει τον Ντεμικέλις


Μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μάρτιν Ντεμικέλις. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Χόρχε Τσίτερσπίλερ, τον Αργεντινό αμυντικό της Μπάγερν, θα ήθελε να προσθέσει στο ρόστερ της, εκτός από τη Γιουβέντους, τη Μπαρτσελόνα και τη Σεβίλλη και η Τσέλσι.

"Πάντα είχα άψογες σχέσεις με τη Γιουβέντους", τόνισε αρχικά ο Τσίτερσπίλερ, στο "calciomercato.it" για να συμπληρώσει: "Μιλήσαμε με την ιταλική ομάδα, αλλά υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη. Η Μπάγερν δεν θέλει να πουλήσει τον πελάτη μου και υπάρχει το ενδεχόμενο του δανεισμού. Στην Ιταλία υπάρχει ενδιαφέρον από Φιορεντίνα, Νάπολι και Ρόμα, αλλά δεν πιστεύω πως οι συγκεκριμένοι σύλλογοι μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή".

Βεντούρης: «Δυσφημίζεται η Ελλάδα και ο Πανιώνιος»


Για την παραχώρηση του γηπέδου της Νέας Σμύρνης στην ΑΕΚ για το ματς της Πέμπτης με τη Νταντί αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Πανιωνίου, Γεράσιμος Βεντούρης.Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη παραχώρησε δηλώσεις στον «Sentra Fm» όπου μίλησε για την κατάληψη των οργανωμένων του Πανιώνου και τόνισε ότι κάποιοι Πάνθηρες δυσφημίζουν τον Πανιώνιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γεράσιμου Βεντούρης:

«Μίλησα με τον Τσακίρη, που βρίσκεται στο Λονδίνο για να τον ενημερώσω. Ο ίδιος μου είπε ότι η ΑΕΚ έχει οφειλή στην ΠΑΕ. Τακτοποιήστε και μετά δώστε το γήπεδο, μου είπε. Του εξήγησα ότι το γήπεδο του ΟΑΚΑ είναι ρεζιλίκι κι ο Ερασιτέχνης προτίθεται να δώσει το γήπεδο στην ΑΕΚ. Στη συνέχεια μίλησα με τον Αδαμίδη για να κανονίσουμε τα διαδικαστικά, όμως τώρα μαθαίνω ότι κάποιοι Πάνθηρες προσπαθούν να δυσφημίσουν την Ελλάδα, το ποδόσφαιρο, τον Πανιώνιο και τους εαυτούς τους. Παίρνω τηλέφωνο στα γραφεία του Ερασιτέχνη, το σηκώνουν κάποιοι περίεργοι και μου το κλείνουν. Δεν είναι πράγματα αυτά. Έχουν καταλάβει τα γραφεία μας. Με πήραν κάποια παιδιά να έχουμε συνάντηση. Τους είπα να περιμένουν στις 9 να πάω από εκεί να το συζητήσουμε. Όταν μου είπαν για την κατάληψη... Εγώ δεν μιλάω με καταληψίες. Ειλικρινά λυπάμαι. Η ΑΕΚ χρωστάει στην ΠΑΕ

Δεν υπάρχει συμψηφισμός της οφειλής της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ χρωστάει στην ΠΑΕ. Έστειλα ένα συμφωνητικό στα γραφεία του Ερασιτέχνη για να το στείλουν στην ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούν!
Ο Πανιώνιος έστειλε έγγραφο στην ΟΥΕΦΑ ότι έχει παραχωρήσει το γήπεδο. Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν θα τις δημοσιοποιήσουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει, μετά από αυτά τα γεγονότα. Δυστυχώς κάποιοι δημιουργούν προβλήματα, γιατί θέλουν να υπάρχουν προβλήματα. Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι πως έφτασε η ελληνική κοινωνία να λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι ντροπή για ένα διεθνές παιχνίδι που διαφημίζεται η Ελλάδα να συζητάμε αυτά τα πράγματα».

Μαρινάκης: "Το γεγονός ότι με στήριξε και ο Παναθηναϊκός, κάτι λέει"


Στο γεγονός ότι τον ψήφισε και ο Παναθηναϊκός στάθηκε στις δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Super League, Bαγγελης Μαρινακης: "Ενωμένοι θα λύσουμε τα προβλήματα".Σημαντικό χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ψήφισε υπέρ του για την προεδρία της Superleague.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νεοεκλεγείς ισχυρός άνδρας της Λίγκας, τόνισε: "Είναι μια μέρα ευθύνης και ευρείας συναίνεσης. Είμαστε ενωμένοι και έτσι θα συνεχίσουμε για να λύσουμε τα προβλήματα. Η Λίγκα βγήκε σήμερα ενωμένη και αυτό είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι με στήριξε και ο Παναθηναϊκός, κάτι λέει. Έχουμε θέματα μπροστά μας. Είναι το πρόβλημα της βίας, τα τηλεοπτικά. Θα τα δούμε όλα αυτά στη συνέχεια".

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, είπε: "Τέλος καλό, όλα καλά. Νομίζω ότι ξεκινά μια καινούρια εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Σε συνεργασία με την ΕΠΟ θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε".

"Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ"


Συνέντευξη Τύπου θα δώσει αύριο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Γιώργος Κιντής για το θέμα της μη ελληνοποίησης του Βασίλη Σκούρτη.Οι «κυανέρυθροι» θεωρούν ότι η ΕΠΟ εμποδίζει τις διαδικασίες χορήγησης της ελληνικής υπηκοότητας στον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

«Την Τετάρτη 25 Αυγούστου και ώρα 15:00 ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ κ. Γιώργος Κιντής θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Press Room του γηπέδου της Νέας Σμύρνης (Θύρα 5-6) με θέμα:

"Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ-- Επίσημη θέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;"», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου της Νέας Σμύρνης.

Ο 18χρονος επιθετικός, την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Νέων με τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια μετακόμισε στην Ιταλία και εντάχθηκε προσωρινά στη Λάτσια. Ο νεαρός άσος έχει γεννηθεί στα Χανιά, ωστόσο θεωρείται Αλβανός υπήκοος.

Νυστέρι για Τιάγκο Μότα


Χάνει το ξεκίνημα της Serie A ο κεντρικός μέσος της Ιντερ, Τιάγκο Μότα, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το βράδυ της Δευτέρας (23/08). Από το site των τρεμπλούχων έγινε γνωστό ότι ο Μότα χειρουργήθηκε από τον καθηγητή, Ρίτσαρντ Στίντμαν, ο οποίος έχει κάνει κάτι ανάλογο και στο παρελθόν, όταν ο Βραζιλιάνος με ιταλική υπηκοότητα αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα. Ο 28χρονος κάθισε στο κρεβάτι του πόνου με σκοπό να καθαριστεί το γόνατό του, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το διάστημα το οποίο απουσιάσει από την ενεργό δράση προκειμένου να επανέλθει 100% έτοιμος.

Ο Ράφα Μπενίτεθ επανέφερε την Ιντερ στις προπονήσεις μετά από διήμερο ρεπό που είχε δώσει τους παίκτες, για να ξεκουραστούν από το super cup κόντρα στην Ρόμα (3-1). Οι Νερατζούρι προετοιμάζονται πλέον για τον τελικό του ευρωπαϊκού super cup της Παρασκευής (27/08) με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Τερό στην Κιέβο


Στην Κιέβο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σιρί Τερό. Ο σύλλογος της Βερόνα συμφώνησε σε όλα με τη Σαρλερουά όπου ανήκε ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο για έναν χρόνο.

Ο 27χρονος άσος έχει αγωνιστεί στην πατρίδα του με την Ορλέαν και την Ανζέρ, στη συνέχεια πέρασε από το Βέλγιο (Σαρλερουά, Αντερλεχτ) και την Ρουμανία (Στεάουα), πριν επιστρέψει στη Σαρλερουά το 2008.

Τρεις αγωνιστικές στον Μοχάμαντ της Κολονίας


Με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών "πλήρωσε" ο Γιουσέφ Μοχάμαντ το σκληρό φάουλ που έκανε στον Ερβιν Χόφερ, μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα Κολονία-Καϊζερσλάουτερν (1-3).

Ο αμυντικός των γηπεδούχων αντίκρισε την κόκκινη κάρτα κι αυτό, προφανώς, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα του περασμένου Σαββάτπου.

Ετσι, ο 30χρονος Λιβανέζος θα χάσει τις τρεις προσεχείς αναμετρήσεις της ομάδας του στην Μπουντεσλίγκα, αν δεν μειωθεί η ποινή στην έφεση, την οποία έχει δικαίωμα να καταθέσει εντός 24 ωρών.

Κοτσαμάν: "Εξιλέωση με ΠΑΟΚ"


Στον κόσμο του ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε, Αϊκούτ Κοτσαμάν... Παρά τη νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση κόντρα στην Τραμπζονσπόρ εμφανίζεται βέβαιος πως οι παίκτες του θα ανταποκριθούν στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.Τα αμυντικά κενά, αλλά και η ασυνεννοησία που επικρατεί στη Φενέρμπαχτσε έχουν προβληματίσει τους οπαδούς του τουρκικού συλλόγου παραμονές της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο "Σουκρού Σαράτσογλου". α "καναρίνια" υπέστησαν την πρώτη ήττα τους στο πρωτάθλημα πραγματοποιώντας μετριότατη εμφάνιση στο "Χουσείν Αβνί Ακέρ" απέναντι στην Τραμπζονσπόρ (3-2). Τα λάθη στην άμυνα έκαναν ξανά την εμφάνιση τους με συνέπεια η Φενέρ να βρίσκεται στο 16΄ να χάνει με 2-0!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο σύλλογος του Πόντου έχασε και πέναλτι στο 70΄! Ο Αϊκούτ Κοτσαμάν σε μία προσπάθεια να διατηρήσει τις ισορροπίες εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει ΠΑΟΚ.

"Είχαμε ευκαιρίες όμως δεν κατορθώσαμε να τις αξιοποιήσουμε. Αυτή η ήττα θα μας πεισμώσει ακόμη περισσότερο για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Στο χέρι μας είναι να βελτιωθούμε. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Από σήμερα θα πρέπει να επισημάνουμε τα λάθη και να είμαστε έτοιμοι την Πέμπτη για να προκριθούμε".

Σημειώνεται ότι ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε άφησε εκτός ενδεκάδας από την αναμέτρηση με την Τραμπζονσπόρ τους Στοχ και Άλεξ.

Δείτε τα στιγμιότυπα από την ήττα της Φενέρμπαχτσε με 3-2 από την Τραμπζονσπόρ

Πάει... Πλατεία


Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα διεξαχθεί τελικά η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Νταντί Γιουνάιτεντ, για τα play off του Europa League, την ερχόμενη Πέμπτη. Η απόφαση πάρθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μετά το γνωστό πρόβλημα που προέκυψε με τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, την "υποχρέωση" να γίνει στην Αθήνα το ματς και όχι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, που έχει δηλώσει η "Ένωση" ως δεύτερη έδρα, αλλά και την άρνηση της Πυροσβεστικής να δώσει την έγκρισή της για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα στο γήπεδο του Περιστερίου.

Η διοίκηση του ερασιτέχνη Πανιωνίου συμφώνησε τελικά με την διοίκηση της ΑΕΚ, η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε την UEFA. Το μόνο που απομένει πλέον είναι η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Αν δεν υπάρξει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, τότε ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης παρουσία φιλάθλων.

Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου γηπέδου είναι περίπου 11.000 θεατών, η οποία καλύπτει τουλάχιστον τα εισιτήρια διαρκείας τα οποία έχει διαθέσει η "Ένωση" για την περίοδο 2010-2011.

Αξίζει πάντως να τονίσουμε ότι η "κυανέρυθρη" ΠΑΕ αντιδρά στην παραχώρηση του γηπέδου. Όπως υποστήριζαν οι άνθρωποι της ομάδας της Νέας Σμύρνης, δεν ρωτήθηκαν καν για την παραχώρηση του "σπιτιού" τους, ενώ εκφράζουν φόβο για την κατάσταση στην οποία θα είναι το γήπεδο μετά τη χρήση του και ενώ ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου το Σάββατο...

«Δεν μετάνοιωσα για τον Ζλάταν»


Δεν έχει αλλάξει γνώμη για την ανταλλαγή που έγινε πέρυσι ανάμεσα στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Σαμουέλ Ετό, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο προπονητής των Μπλαουγκάρνα μίλησε ξανά στα μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας για τον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο βρίσκεται κοντά στην Μίλαν: «Δεν μετανοιώνω για την ανταλλαγή με τον Ετό. Πάντα πρέπει να στηρίζεις τις επιλογές που κάνεις» ήταν τα λόγια του. Οταν ενημερώθηκε για το ότι ο μάνατζερ του Ζλάταν, Μίνο Ραϊόλα, τόνισε ότι η συμπεριφορά του προς τον παίκτη προδίδει ότι η σχέση μεταξύ τους δεν είναι καλή, δεν έδωσε σημασία: «Δεν απαντάω σε εκπροσώπους παικτών».

Οσον αφορά τον Μασεράνο της Λίβερπουλ, ο οποίος είναι στόχος της Μπαρτσελόνα, είπε: «Αν τελικά έρθει, θα μιλήσω μαζί του, για οτιδήποτε άλλο, ρωτήστε τον Θουμπιθαρέτα». Ο Καταλανός τεχνικός κατέληξε αναφερόμενος στο πώς θα παρουσιαστεί η Μπάρτσα τη νέα σεζόν. «Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Χάσαμε δύο από τους δέκα τίτλους. Πάντα υπάρχουν πράγματα για βελτίωση, όπως η ποιότητα στο μυαλό και στον τρόπο που συνεργάζονται οι παίκτες. Τη μέρα που θα νιώσω ότι δεν μπορώ να κάνω καλύτερη την ομάδα, θα φύγω από εδώ. Ακόμα πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω πράγματα, γνωρίζοντας ότι το σημείο από το οποίο ξεκινάμε είναι πολύ υψηλό, όπως αποδείξαμε κόντρα στην Σεβίλλη».

Ροναλντίνιο: "Τα καλύτερά μου χρόνια στην Μπάρτσα"


Ο Ροναλντίνιο θα επιστρέψει στον... τόπο του εγκλήματος και συγκεκριμένα στο ''Καμπ Νου'' για το φιλικό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο του ''Joan Gamper Τrophy''. Με αυτή την αφορμή ο Βραζιλιάνος δήλωσε πως τα καλύτερα του χρόνια τα πέρασε στην Μπαρτσελόνα, στην οποία βρίσκονταν από το 2003 μέχρι το 2008.

"Όπως ξέρετε δεν συνηθίζω να μιλάω πολύ και επίσης δεν μου αρέσουν οι αποχαιρετισμοί, αλλά θέλω να αρπάξω την ευκαιρία και να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μαζί μου αυτά τα πέντε χρόνια. Αυτά ίσως ήταν τα καλύτερα χρόνια της επαγγελματικής και προσωπικής μου ζωής.

Θα είναι μια συνάντηση με φίλους, μέσω της οποίας θα φρεσκαριστούν παλιές σχέσεις. Το να επιστρέφω στο Καμπ Νου είναι κάτι ξεχωριστό για εμένα"
, ήταν τα λόγια του "Ρόνι" πριν το φημισμένο τουρνουά που διεξάγεται προς τιμήν του ιδρυτή της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Γκάμπερ.

«Πάμε για νίκη με Ολυμπιακό»


Ο Ηρακλής βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο και στον Γηραιό ευελπιστούν να ξεκινήσουν νικηφόρα στο νέο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λίιγκ

Ο Στέλιος Ηλιάδης εκπροσώπησε σήμερα(24/8) τους παίκτες του Ηρακλή στη media day της ομάδας. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε εκτός από το Σαββατιάτικο παιχνίδι στις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, στην προετοιμασία, αλλά και στην στήριξη του κόσμου.

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, είπε ότι… «είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως συμβαίνει σε κάθε πρεμιέρα. Είναι καλό το ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα, πάμε για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».

Για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ της ομάδας σημείωσε ότι… «έχουμε αποκτήσει αρκετούς καινούριους παίκτες σε σχέση με την περσινή σεζόν και στην πορεία αλλάξαμε και προπονητή. Δουλεύουμε πολύ και όσο περνά ο καιρός θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Πιστεύουμε ότι έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα σε σχέση με την προηγούμενη ομάδα αλλά πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο στις προπονήσεις για να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία μεταξύ μας».

Είπε ακόμη ότι… «παίζει σημαντικό ρόλο η προετοιμασία για την πορεία μιας ομάδας μέσα στη σεζόν. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε αρκετά φιλικά αλλά σιγά-σιγά αρχίζουμε να δένουμε».

Για τη βοήθεια που έχει η ομάδα από τον κόσμο είπε ότι… «θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας γιατί μας δίνει ώθηση. Χρειάζεται όμως να κάνει υπομονή. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά αλλά αν είμαστε όλοι ενωμένοι, παίκτες, προπονητής, διοίκηση, κόσμος, θα καταφέρουμε πολλά.

Πρόεδρος ο Μαρινάκης


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος της Σούπερλίγκα. Υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη ψήφισαν 12 ΠΑΕ και ανάμεσα σε αυτές ήταν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.Αναπληρωτής πρόεδρος παραμένει ο Γιώργος Μποροβήλος που αναμένεται να τρέξει και τα περισσότερα θέματα της Σούπερλίγκα, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές τα τελευταία χρόνια.Λευκό έριξαν η ΑΕΚ και ο Άρης, απείχε της διαδικασίας ο Ατρόμητος, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Καβάλας.

Η ανακοίνωση της Σούπερλίγκα αναφέρει: "Ανακοινώνεται ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Ευάγγελος Μαρινάκης εξελέγη νέος πρόεδρος της Superleague, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Τρίτης 23 Αυγούστου 2010. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, κ. Γιώργος Μποροβήλος."

Νωρίτερα η Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είχε αποφασίσει να αποσύρει την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ κ. Κανελλόπουλου και να στηρίξει την παρουσία του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, θεωρώντας τον άφθαρτο παράγοντα που μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα στην Σούπερλίγκα.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει για το θέμα: "Η υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Super League είχε ως στόχο τη λήξη των κακών κειμένων, που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης, που για πρώτη φορά αναβλήθηκε αρκετές φορές, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ αντιστάθηκε σε πρακτικές και μεθόδους του μαύρου παρελθόντος και κατάφερε να μην περάσουν αρρωστημένες νοοτροπίες.

Η όλη στάση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ έχει ως αποτέλεσμα να μιλάμε σήμερα για την υποψηφιότητα και εκλογή στη θέση του προέδρου της Super League, ενός νέου και άφθαρτου παράγοντα όπως ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, μετά από ώριμη σκέψη, αποσύρει σήμερα την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Super League και στηρίζει τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που πιστεύουμε πως μπορεί να προσφέρει πολλά, να προσδώσει όραμα και να διασφαλίσει την ενότητα της Super League
".

Βλέπει «Πάτσα» ο Ηρακλής


Στο στόχαστρο του Ηρακλή εν όψει της νέας σεζόν βρίσκεται ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Στην επιθυμία επαναπατρισμού του παίκτη ποντάρει ο «Γηραιός».Ο 31χρονος αμυντικός μέσος είναι στη μεταγραφική λίστα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση στην Ομόνοια για την απόκτηση του. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των επομένων ημερών.

Ο Χαλίτσε στη Φούλαμ


την Αγγλία και την Πρέμιερσιπ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ραφίκ Χαλίτσε. Και αυτό γιατί την Τρίτη η διοίκηση της Φούλαμ ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου αμυντικού για τα επόμενα τρία χρόνια, χωρίς να γνωστοποιήσει το οικονομικό μέρος της μεταγραφής από την Μπενφίκα.

Ο Αλγερινός διεθνής αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια και των τριών αναμετρήσεων της εθνικής ομάδας στην τελική φάση του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ενώ εντυπωσίασε στο ισόπαλο 0-0 με την Αγγλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα 2008-10 ο Χαλίτσε ανήκε στην Μπενφίκα, ωστόσο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου στη Μαδέιρα, στην οποία αγωνίστηκε με τη μορφή του δανεισμού.

Ο Αλέξις στη Σεβίλη


Την παραχώρηση του Αλέξις Ρουάνο στη Σεβίλη ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση της Βαλένθια. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η Σεβίλη συμφώνησε να καταβάλει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ για τον 25χρονο αμυντικό. Οι «νυχτερίδες» απέκτησαν το 2007 τον Αλέξις από τη Χετάφε και αυτός έχει αγωνιστεί και στις τέσσερις θέσεις της οπισθοφυλακής για λογαριασμό της Βαλένθια, χωρίς ωστόσο μεγάλη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σεβίλη βρισκόταν σε αναζήτηση αμυντικού, ύστερα από την παραχώρηση του Σεμπαστιάν Σκιλασί στην Αρσεναλ.

Τζιόλης: «Καλή ευκαιρία η Ρασίνγκ»

Ο Έλληνας Μίκαελ Μπάλακ, Αλέξανδρος Τζιόλης εδώ και λίγες μέρες είναι παίκτης της Ρασίνγκ Σανταντέρ και επί τούτου μίλησε στον ισπανικό Τύπο, σχολιάζοντας τη μεταγραφή του και τους λόγους που τον οδήγησαν στην ιβηρική χερσόνησο.

Ουσιαστικά στοιχημάτισε στο ποδόσφαιρο, επιλέγοντας ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μία ομάδα που θα του δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, όπως εξηγεί στην “racing.eldiariomontanes.es” ο 25χρονος μέσος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος…

Για το ποιον παίκτη θα μπορούσε να πει ότι ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά του: «Δεν ξέρω. Κάποιος είχε πει κάποτε ότι του θυμίζω τον Μπάλακ, γιατί είμαι ψηλός και αγωνίζομαι στο κέντρο, αλλά εγώ δεν παίζω τόσο γρήγορα».

Για το αν είναι περισσότερο αμυντικογενής; «Ναι. Η θέση μου είναι αυτή του μεσοαμυντικού».

Για το αν αισθάνεται κάποια πίεση δεδομένου ότι στη θέση του αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα η Ράσινγκ: «Όχι, δεν νιώθω πίεση. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω καλά, να βοηθώ την ομάδα με την απόδοσή μου και να αποδίδουμε συνολικά καλύτερα. Τίποτα περισσότερο».

Για το αν έχει πάρει συγκεκριμένες οδηγίες από τον προπονητή του για τα όσα ζητάει από αυτόν: «Είμαι εδώ λίγες ημέρες κι έχω κάνει 4-5 προπονήσεις. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να μιλήσουμε. Μου έδωσε μόνο κάποιες οδηγίες για τη θέση μου στο γήπεδο και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Είναι νωρίς ακόμη».

Για τους λόγους που επέλεξε τη Ράσινγκ, τι γνώριζε για αυτή και το αν τον εξέπληξε κάτι από τη στιγμή που πήγε στην ομάδα: «Μου άρεσε ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας από τις πρώτες επαφές. Ήταν μία καλή ευκαιρία να έρθω σε μία καλή ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας. Μίλησα με τον Νασίφ Μόρις και μου έδωσε καλές συστάσεις. Μου είπε πως είναι μία σταθερή ομάδα και μου μίλησε για το ρόστερ. Γνωριζόμαστε γιατί ήμασταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Δεν μου έχει κάνει κάτι ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά μου αρέσει το κλίμα που συνάντησα».

Για την περίοδο αναμονής μέχρι να κλείσει η συμφωνία με τον ισπανικό σύλλογο, καθώς το όνομά του ακουγόταν καιρό για τη Ράσινγκ: «Ουσιαστικά κράτησε δύο εβδομάδες. Ο μάνατζέρ μου με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον και εξέτασα τα θετικά και τα αρνητικά, όπως κάνει κάθε παίκτης που καλείται να πάρει μία απόφαση. Περίμενα νεότερα και συνέχιζα να κάνω προπονήσεις με τη Σιένα για να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Για την εμπειρία του από μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα όπως η Βέρντερ και αν θεωρεί πως αγωνιζόμενος στη Ράσινγκ θα έχει μία παρόμοια ευκαιρία: «Έπαιξα στο UEFA με τη Βέρντερ, φτάσαμε ψηλά, αλλά τώρα είμαι εδώ και γνωρίζω ότι η Ράσινγκ μού δίνει τη δυνατότητα να παίξω σε υψηλό επίπεδο σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα. Ο στόχος μου τώρα είναι να παίξω καλά εδώ. Δεν θεωρώ τη Ράσινγκ ως μέσο για να με δουν άλλες ομάδες».

Για τους λόγους που δε συνέχισε στο γερμανικό πρωτάθλημα: «Δεν είχα πρόβλημα. Δόθηκα για έξι μήνες δανεικός από τον Παναθηναϊκό κι έπαιξα σε πολλά παιχνίδια, στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Πιστεύω πως είχα καλή απόδοση κι έκανα τη δουλειά μου. Η Βέρντερ είχε οψιόν αγοράς, αλλά δεν την ενεργοποίησε. Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία μου».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την έκπληξη του 2004: «Η κατάκτηση του Euro ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και είναι πιθανό να μην ξαναδούμε κάτι τέτοιο. Σε σχέση με ό,τι έγινε τότε, είμαστε ένα σκαλί πιο χαμηλά, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι καλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν. Προηγουμένως η Ελλάδα δεν κατάφερνε καν να προκριθεί στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Έχουμε βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν».

Για τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, όπου έπαιξε σε όλα τα ματς για 90 λεπτά: «Ήταν μια σπουδαία εμπειρία, για μένα και όλους στην Ελλάδα. Η τελευταία μας συμμετοχή σε Μουντιάλ ήταν το 1994 και ήταν κάτι ξεχωριστό για μας. Παράλληλα καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη και έπαιξα σε όλα τα ματς. Ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία για την καριέρα μου. Δεν είμαστε και η Ισπανία, αλλά.

Για την πρώτη αγωνιστική και το στοίχημα Μπαρτσελόνα: «Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα. Όλοι γνωρίζουν τη δύναμη της Μπαρτσελόνα. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα δούμε. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.

Για την αγωνιστική του κατάσταση και τα επίπεδα ετοιμότητας του: «Αισθάνομαι καλά. Κόντρα στη Σαλαμάνκα έπαιξα για πρώτη φορά σε φιλικό και καθημερινά αισθάνομαι καλύτερα. Είμαι στη διάθεση του προπονητή, αλλά εκείνος αποφασίζει».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Πρόταση της Τζένοα για Καραγκούνη!


Επίσημη πρόταση φέρεται να έχει καταθέσει η Τζένοα για την απόκτηση του Θανάση Καραγκούνη, όπως αναφέρει την Τρίτη η εφημερίδα "SportDay". Ο 20χρονος μέσος του Ατρομήτου βρίσκεται στο στόχαστρο της ιταλικής ομάδας, που την Κυριακή αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση τον Παναθηναϊκό και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Μάλιστα, οι παράγοντες των δύο συλλόγων φέρονται να συζήτησαν από κοντά την υπόθεση της μεταγραφής του νεαρού μέσου, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα των Ιταλών με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιστροφή στην Λεωφόρο


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρεται στα όσα έχουν γίνει με τα έργα του αγωνιστικού χώρου στο ΟΑΚΑ και ζητά την κατανόηση των φιλάθλων της ομάδας για την εικόνα του στο φιλικό με την Τζένοα. Οριστικά το παιχνίδι με την Ξάνθη στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της για τα ακόλουθα:

Ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη, θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 27 Αυγούστου, στις 21:15 στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αιτία αυτής της αλλαγής είναι ότι έπειτα από μια σειρά συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Διοίκηση ΟΑΚΑ, εργολήπτρια εταιρία για την ανακατασκευή και τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ και ΠΑΕ ΑΕΚ), έγινε σαφές ότι η διεξαγωγή αγώνων στο ΟΑΚΑ τις επόμενες ημέρες δεν είναι εφικτή λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.

Από τις εξηγήσεις που δόθηκαν προέκυψε ότι η εκτίμηση της εργολήπτριας εταιρείας πως το γήπεδο μπορούσε να φιλοξενήσει παιχνίδι ήταν λανθασμένη δεδομένων των συνθηκών.

Ήδη δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και τεχνικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ θα είναι κατάλληλος για τις επόμενες εντός έδρας αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ είχε διαβεβαιώσεις πως η διεξαγωγή του αγώνα θα γινόταν χωρίς πρόβλημα, αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε την κατανόηση των φιλάθλων μας για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ στο φιλικό αγώνα με την Τζένοα.

Εβαλε... φωτιά η Πυροσβεστική!


Η πρωτοφανής ταλαιπωρία της ΑΕΚ για τον αγώνα της Πέμπτης με την Νταντί Γιουνάινεντ για τον αγώνα ρεβάνς των play off του Europa League συνεχίζεται. Στην Ενωση δήλωναν σίγουροι πως θα έχουν στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να τα παραδώσουν στην ΟΥΕΦΑ όμως την τελευταία στιγμή προέκυψε σοβαρό πρόβλημα!

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική υπηρεσία δεν δίνει την έγκριση της ζητώντας να γίνουν διάφορες εργασίες στο γήπεδο Περιστερίου οι οποίες είναι άγνωστο αν μπορούν να διεξαχθούν μέχρι την Πέμπτη.

Ετσι λοιπόν τα πάντα βρίσκονται και πάλι στον... αέρα και οι "κιτρινόμαυροι" "τρέχουν πλέον και δεν φτάνουν"...

ΠΑΟΚ: Στην Πόλη η ομάδα, υποδοχή από… Μπεσίκτας

ΠΑΟΚ: Στην Πόλη η ομάδα, υποδοχή από… Μπεσίκτας

Η αποστολή του ΠΑΟΚ μετά από μία ώρα πτήσης, έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπου την υποδέχτηκαν τρεις υπάλληλοι της Φενέρμπαχτσε, αλλά και κάποιοι υπάλληλοι του αεροδρομίου, οπαδοί της Μπεσίκτας, που ζητούσαν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ «να τους βάλουν τρία γκολ»!

Τα μέτρα ασφαλείας, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι δρακόντεια, η παρουσία της αστυνομίας μέσα κι έξω από το αεροδρόμιο είναι έντονη, ακόμη και με παρατεταγμένα όπλα! Η αποστολή συνάντησε καιρό… Θεσσαλονίκης, η θερμοκρασία είναι γύρω στους 28-30 βαθμούς κι αυτή την ώρα, η ομάδα του ΠΑΟΚ οδηγείται στο ξενοδοχείο, που θα καταλύσει, στα ασιατικά παράλια του Βοσπόρου.

Απόγευμα προπόνηση

Στις 7 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη η προπόνηση, η οποία θα γίνει στο γήπεδο ομάδας της Κωνσταντινούπολης, που αγωνίζεται στην Β κατηγορία.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Τουρκία είναι οι: Kρέσιτς, Γλύκος, Αθανασιάδης, Koυτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φιλομένο, Γκαρσία, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια και Σνάουτσνερ.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET


γεια σας αδερφια.....

χθες αλλο ενα ταμειο με αποδ 2,40 και ξεκουραστα με 3-0.σταυροποδι το βγαλαμε.παμε να δουμε τις δυο σημερινες μου επιλογες.....


ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ=ΟΒΕΡ

το πρωτο ματς εληξε 2-2.η παρτιζαν θελει γκολ για να περασει.ο προπονητης της δηλωσε θα παιξει με δυο σεντερ φορ και δυο καθαρους μεσοεπιθετικους και ανοικτα για να διεκδικισει οτι μπορει απο το ματς .αλωστε δεν εχει και τιπ αλλο να κανει.αυτο σημαινει οτι η αντερλεχτ θα βρει πολλα κενα μπροστα και με τους καλους επιθετικους που διαθετει και το γρηγορο ποδοσφαιρο που παιζει νομιζω θα κανει αρκετες φασεις για γκολ.και η παρτιζαν κανει ευκολα φασεις και βλεπω τρελο σκορο σημερα και απροβλεπτο το παιχνιδι.η τακτικη του κοουτς της παρτιζαν στανογεβιτς θα κανει μπουρδελο το παιχνιδι και προβλεπω να γινεται χαμος.οβερ το παιζω και περιμενουμε......


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΠΕΝΙΑΡΟΛ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ.ΔΗΛ ΜΙΚΗ ΜΕ 2 ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΡΕΑΛ

το παιχνιδι γινεται στο μπερναμπεου και ειναι στο πλαισιο τουρνουα.η ρεαλ με ολα τα αστερια μεσα και ο ζοσε μουρινιο ζητησε σοβαροτητα στα φιλικα.με κασιγιας τερματοφυλακα,ραμος δεξια,μαρτσελο αριστερα και καρβαλιο αρμπελοα στην αμυνα.στο κεντρο τσαμπι αλονσο και κεντιρα στους κοφτες.μπροτσα τους ροναλντο αριστερα οζιλ στο κεντρο και δεξια πεδρο λεον η ντι μαρια και φορ μπροστα ο ιγκουαιν.η πενιαρολ εκανε το υπερατλαντικο ταξιδι και προερχεται απο σχετικη κουραση.οι δυο ομαδες εχουν πολλα σκαλοπατια διαφορα σαν ομαδες.εκτιμω πως ευκολα θα κερδισει η ρεαλ.......
γεια σας αδερφια.....

χθες αλλο ενα ταμειο με αποδ 2,40 και ξεκουραστα με 3-0.σταυροποδι το βγαλαμε.παμε να δουμε τις δυο σημερινες μου επιλογες.....


ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ=ΟΒΕΡ

το πρωτο ματς εληξε 2-2.η παρτιζαν θελει γκολ για να περασει.ο προπονητης της δηλωσε θα παιξει με δυο σεντερ φορ και δυο καθαρους μεσοεπιθετικους και ανοικτα για να διεκδικισει οτι μπορει απο το ματς .αλωστε δεν εχει και τιπ αλλο να κανει.αυτο σημαινει οτι η αντερλεχτ θα βρει πολλα κενα μπροστα και με τους καλους επιθετικους που διαθετει και το γρηγορο ποδοσφαιρο που παιζει νομιζω θα κανει αρκετες φασεις για γκολ.και η παρτιζαν κανει ευκολα φασεις και βλεπω τρελο σκορο σημερα και απροβλεπτο το παιχνιδι.η τακτικη του κοουτς της παρτιζαν στανογεβιτς θα κανει μπουρδελο το παιχνιδι και προβλεπω να γινεται χαμος.οβερ το παιζω και περιμενουμε......


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΠΕΝΙΑΡΟΛ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ.ΔΗΛ ΜΙΚΗ ΜΕ 2 ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΡΕΑΛ

το παιχνιδι γινεται στο μπερναμπεου και ειναι στο πλαισιο τουρνουα.η ρεαλ με ολα τα αστερια μεσα και ο ζοσε μουρινιο ζητησε σοβαροτητα στα φιλικα.με κασιγιας τερματοφυλακα,ραμος δεξια,μαρτσελο αριστερα και καρβαλιο αρμπελοα στην αμυνα.στο κεντρο τσαμπι αλονσο και κεντιρα στους κοφτες.μπροτσα τους ροναλντο αριστερα οζιλ στο κεντρο και δεξια πεδρο λεον η ντι μαρια και φορ μπροστα ο ιγκουαιν.η πενιαρολ εκανε το υπερατλαντικο ταξιδι και προερχεται απο σχετικη κουραση.οι δυο ομαδες εχουν πολλα σκαλοπατια διαφορα σαν ομαδες.εκτιμω πως ευκολα θα κερδισει η ρεαλ.......


Υ.Γ.1 ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ=ΟΒΕΡ ΚΑΙ ΡΕΑΛ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΜΕ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΣΕ ΑΠΟΔ 1,72 ΚΑΙ 1,58


Υ.Γ.2 ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ 1565.3 ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 50 ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1515,3 ΜΟΝΑΔΟΥΛΕΣ.....


χαιρετω μαγκες!.....saloute.....

ΑΡΗΣ: Ανακοίνωσε αποστολή ο Κούπερ

ΑΡΗΣ: Ανακοίνωσε αποστολή ο Κούπερ

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας του ΑΡΗ και στην συνέχεια ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές. Πιο συγκεκριμένα η αποστολή αποτελείται από τους Σάκη Πρίττα, Θέμη Κουλουχέρη, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Μεντί Ναφτί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντειβίντας Τσεζνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.

Η αποστολή της ομάδας αναχωρεί αύριο στις 8.10 π.μ. με πτήση τσάρτερ για την Βιέννη .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Ο προπονητής της αυστριακής ομάδας κ. Karl Daxbacher θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 11:00 τοπική ώρα στο στάδιο της Αούστρια. Η συνέντευξη Τύπου του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα πραγματοποιηθεί στις 18:15 (τοπική ώρα) στο στάδιο Franz Horr Stadium,, όπου στην συνέχεια στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί και η προπόνηση της ομάδας του ΑΡΗ. Η προπόνηση του ΑΡΗ θα είναι ανοικτή για τα ΜΜΕ τα πρώτα 20 λεπτά.
Η επιστροφή της ομάδας θα πραγματοποιηθεί μετά τον αγώνα. Η αποστολή αναμένεται στην Θεσσαλονίκη περίπου στις 4 το πρωί της Παρασκευής.

Ο Μαρινάκης για την προεδρία


Ο Θανάσης Κανελλόπουλος δεν είναι, πλέον, υποψήφιος για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Ο αντπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου ανακοίνωσε την Τρίτη το πρωί ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την ανάληψη της προεδρίας από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στις σημερινές αρχαιρεσίες της Λίγκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου:

«Η υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας είχε ως στόχο τη λήξη των κακών κειμένων, που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης, που για πρώτη φορά αναβλήθηκε αρκετές φορές, ο Ολυμπιακός Βόλου αντιστάθηκε σε πρακτικές και μεθόδους του μαύρου παρελθόντος και κατάφερε να μην περάσουν αρρωστημένες νοοτροπίες.

Η όλη στάση του Ολυμπιακού Βόλου έχει ως αποτέλεσμα να μιλάμε σήμερα για την υποψηφιότητα και εκλογή στη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, ενός νέου και άφθαρτου παράγοντα όπως ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μετά από ώριμη σκέψη, αποσύρει σήμερα την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και στηρίζει τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που πιστεύουμε πως μπορεί να προσφέρει πολλά, να προσδώσει όραμα και να διασφαλίσει την ενότητα της Σούπερ Λίγκας».

ΑΡΗΣ: Οι τελικές σκέψεις του Κούπερ

ΑΡΗΣ: Οι τελικές σκέψεις του Κούπερ

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τη ρεβάνς στη Βιέννη μπήκε από χθες ο Άρης. Από την στιγμή που ο Ρονάλντο Γκιάρο προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, ο Αργεντίνος τεχνικός έχει στην διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές.

Κερδίζει έδαφος ο Κάλβο

Στις σκέψεις του αρχικά είναι η αλλαγή του έτοιμου πλέον Κάλβο, με τον Τσεσνάουσκις για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Ισπανός είναι ένας παίκτης που μπορεί με την ταχύτητα του να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της Αούστρια και κυρίως από την πλευρά του, όπου οι Βιεννέζοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Από εκεί και πέρα, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της αλλαγής του Νίκου Λαζαρίδη με τον Οριόλ. Ο πρώτος είναι ένας δυναμικός παίκτης με περισσότερα φυσικά προσόντα, εν αντίθεση με τον Ισπανό ο οποίος στο πρώτο 90λεπτο έδειξε ορισμένες αδυναμίες.

Σκέψεις και για τα χαφ

Παράλληλα ο Αργεντίνος φαίνεται να προβληματίζεται και για το δίδυμο των χαφ. Ίσως στη Βιέννη, ο Άρης να παραταχθεί με τους Τόχα-Πρίττα, αντί του Ναφτί, καθότι ο Έλληνας μέσος είναι περισσότερο αμυντικογενής και σίγουρα χρειάζεται ένας τέτοιος παίκτης για το πρώτο τουλάχιστον μισάωρο του αγώνα.

Σίγουρα την τελική του απόφαση θα την πάρει στην τελευταία προπόνηση της ομάδας -Τετάρτη- στο «Φραντς Χορ».

Εκανε το μεγάλο κόλπο με Γκουρκίφ η Λιόν


Η Λιόν ήρθε σε συμφωνία με τη Μπορντό για την απόκτηση του Γιοάν Γκουρκίφ. Ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο αφού περάσει τα ιατρικά τεστ.

Οι Γιρονδίνοι εξέδωσαν ανακοίνωση ενημερώνοντας για την οριστικοποίηση της υπόθεσης η οποία κόστισε, σε πρώτη φάση, στη Λιόν 22 εκατομμύρια ευρώ:

"Η Ολιμπίκ Λιόν και η Μπορντό ήρθαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Γιοάν Γκουρκίφ", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Τα 22 εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθούν από την πλευρά της Λιόν σε τρεις δόσεις από τώρα μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012. Επίσης, η Μπορντό θα βάλει στα ταμεία της ακόμη 4,5 εκατομμύρια ευρώ στην περίπτωση που η Λιόν πουλήσει τον παίκτη στο μέλλον.

Ζοσέ Μουρίνιο-«Μεταγραφές τέλος»


Στην αποκάλυψη ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα προβεί σε άλλες μεταγραφικές προσθήκες, προέβη ο προπονητής της «Βασίλισσας», Ζοσέ Μουρίνιο. Τι είπε για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της ομάδας.

Ο Ίβηρας τεχνικός σημείωσε σχετικά:

«Συμφωνώ με την διοίκηση. Έκανε σημαντικές οικονομικές προσπάθειες και το ρόστερ έχει εξαιρετική ποιότητα. Θα χρειαστούμε τύχη για να αποφύγουμε προβλήματα στην διάρκεια της περιόδου», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είμαι ευγνώμων στην διοίκηση για την προσπάθεια που έκανε να φέρει στην ομάδα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αυτή την στιγμή έχουμε 26 ποδοσφαιριστές και θέλουμε να έχουμε 25. Κάποιος θα φύγει αλλά δεν θα έρθει άλλος.

Η απόφαση για το ποιος θα φύγει εξαρτάται από τις πιθανότητες που θα έχει ο παίκτης να αγωνιστεί την εφετινή σεζόν. Δεν μπορώ να καταλάβω ποδοσφαιριστές που λένε πως θέλουν να μείνουν παρότι ξέρουν πως δεν θα έχουν ευκαιρίες να αγωνιστούν μέσα στην σεζόν».

Για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στο φιλικό παιχνίδι με την Πενιαρόλ:

«Δεν θα μοιραστώ μαζί σας την βασική ενδεκάδα καθώς ούτε οι παίκτες γνωρίζουν τι θα κάνω. Δεν θέλω να το μάθουν μέσα από τον Τύπο. Έχω καλέσει 23 ποδοσφαιριστές αν και θα ήθελα να είχα 22, με δυο τερματοφύλακες αντί για τρεις.

Οι Σέρχιο Ράμος, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ίκερ Κασίγιας και Τσάμπι Αλόνσο δεν αγωνίστηκαν κόντρα στην Χέρκουλες και κόντρα στην Πενιαρόλ θα αγωνιστούν για 70 με 80 λεπτά. Θα έιναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για εμάς, όλοι τα πήγαν καλά στην διάρκεια της προετοιμασίας και αξίζει να παίξουν».

Για την περίοδο της προετοιμασίας των Μαδριλένων:

«Δεν μπορώ να περιμένω περισσότερα στην προετοιμασία. Δεν είχα πολύ χρόνο για να δουλέψω με τους παίκτες μου καθώς εντάχθηκαν σταδιακά στην ομάδα στην διάρκεια του καλοκαιριού αλλά είμαι χαρούμενος με την συμπεριφορά των παικτών που θέλουν να δουλέψουν και να βελτιωθούν.

Τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν ευκολότερα όταν δουλεύουμε περισσότερο. Δεν περιμένω την ομάδα να είναι σε τοπ φόρμα αύριο, ούτε κόντρα στην Μαγιόρκα. Περιμένω θετικές αντιδράσεις στα φιλικά που έχουμε δώσει έως τώρα».

Κατηγορεί ΟΣΦΠ ο Ντάτολο


Στον Ολυμπιακό, επιρρίπτει τις ευθύνες αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρώην άσος των Πειραιωτών, Χεσούς Ντάτολο. Τι αναφέρει σήμερα επί του θέματος ο ισπανικός Τύπος.Ο Αργεντίνος άσος της Εσπανιόλ που αγωνίστηκε την περυσινή περίοδο στην ομάδα του Πειραιά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ισπανική έκδοση «As», επιρρίπτει ευθύνες για την κατάστασή του στο ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αυτό (σ.σ επιτελείο) δεν αντιμετώπισε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα μυϊκά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός 23αδας της εθνικής του ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, παρότι ήταν στην προεπιλογή του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Φωτο Ημερας

Εχει... κάψες το κορίτσι και πίνει μια μπυρίτσα για να δροσιστεί!

"Πρόκριση στην Πόλη"


Λίγο πριν την αναχώρηση του ΠΑΟΚ για τον αγώνα κόντρα στην "Φενέρ" ο Παύλος Δερμιτζάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.Ο Έλληνας τεχνικός θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δίνει σημαντικό προβάδισμα στον δικέφαλο, ωστόσο αναγνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τον αγώνα: "Νομίζω ότι στον πρώτο αγώνα στόχο πετύχαμε τον βασικό μας στόχο. Βάλαμε γκολ και κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Το αποτέλεσμα αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, αλλά μας δίνει βοηθάει σημαντικά ώστε να διαχειριστούμε με καλύτερο τρόπο τον δεύτερο αγώνα. Ξέρουμε πως θα είναι ένα δύσκολο ματς και πως η "Φενέρ" είναι καλή ομάδα, ενώ θα έχει και επιστροφές".

Για το αν είναι αισιόδοξος: "Φυσικά και είμαι αισιόδοξος. Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει και από τους παίκτες μου. Ξέρουμε πως μία πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη θα μετρήσει πολύ τόσο στο πρεστίζ της ομάδας, όσιο και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Θέλουμε την πρόκριση εκεί που γεννήθηκε ο ΠΑΟΚ".

Χαμός στην άφιξη του Γκέρεμι!


Περισσότερα από 400 άτομα περίμεναν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ, Γκέρεμι, μόλις έφτασε στην Λάρισα, δημιουργώντας μια απίστευτη ατμόσφαιρα.Ο Καμερουνέζος άσος δεν περίμενε ότι θα έβρισκε τέτοιο πλήθος κόσμου στην Λάρισα, κατά την άφιξη του αργά το βράδυ στην πόλη, αφού περισσότερα από 500 άτομα τον αποθέωσαν.Οι φίλοι της ΑΕΛ ενθουσιασμένοι από την πολύ σπουδαία μεταγραφή του Γκέρεμι, έστησαν ένα απίστευτο σκηνικό έξω από το ξενοδοχείο που πήγε για να μείνει ο 31χρονος ποδοσφαιριστής.

Καπνογόνα, συνθήματα και φωνές δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που δεν έχουν ξαναζήσει στην Λάρισα σε ανάλογη περίπτωση, δείχνοντας έτσι πως ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα.

Μόλις ο ποδοσφαιριστής βγήκε έξω από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε επακολούθησε πανδαιμόνιο, με τον Καμερουνέζο να "τρομάζει", αφού δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης ο Γκέρεμι θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το διετές συμβόλαιο του.

«Πάμε για πρωτάθλημα»


Μεγάλες φιλοδοξίες έχει ο Γουίλιαμ Γκαλάς στη νέα του ομάδα. Ο Γάλλος αμυντικός της Τότεναμ, λίγο μετά την παρουσίασή του έκανε λόγο ακόμα και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Η Τότεναμ έχει ενισχυθεί αρκετά και ελπίζω αυτή τη σεζόν να τερματίσουμε ακόμα πιο ψηλά και γιατί όχι να πάρουμε ακόμα και το πρωτάθλημα. Απλά πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Έχουμε νέους παίκτες με ποιότητα. Πρέπει να πιστέψουν στις ικανότητες τους», τόνισε ο Γκαλάς.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά είμαι εδώ τώρα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το σημαντικότερο για μένα είναι να παίζω και να δίνω τα πάντα. Απλά θέλω να προσαρμοστώ το συντομότερο δυνατό με τους συμπαίκτες μου. Θέλω να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε εδώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όσο για τον επαναληπτικό με την Γιουνγκ Μπόις είπε: «Η Τότεναμ είναι έτοιμη για το Τσάμπιονς Λιγκ παρά το γεγονός ότι έχασε το πρώτο ματς. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και επανήλθε στο πρώτο ματς. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να κερδίσουμε επειδή όλοι οι παίκτες ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να παίζεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Στη Θεσσαλονίκη ο Φατί


Στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στον Άρη, βρίσκεται ο Ρικάρντο Φατί. Τα τυπικά απομένουν για να ντυθεί στα «κίτρινα» ο παίκτης.

Ο άσος της Ρόμα ήρθε για μία ακόμη φορά στην πατρίδα μας αλλά αυτή τη φορά… για λογαριασμό του Άρη. Ο Γάλλος μέσος λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, έφτασε με απευθείας πτήση από την Ιταλία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής θα έχει συζήτηση με τους ιθύνοντες της ΠΑΕΑρης για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να εγκατασταθεί μόνιμα στην πόλη της Βόρειας Ελλάδας.

Η συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνει συνεργασία μέχρι το 2013, ενώ η Ρόμα θα λάβει το 20% του συνολικού ποσού σε περίπτωση μεταπώλησης του παίκτη σε μακροπρόθεσμο χρόνο.

Ίντερ για Φάμπρεγας


Στο στόχαστρο της πρωταθλήτριας Ιταλίας και Ευρώπης Ίντερ, βρίσκεται ο Σεσκ Φάμπρεγας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Ο Ισπανός άσος η περίπτωση του οποίου εξετάζεται από τον Ράφα Μπενίτεθ είναι στη μεταγραφική λίστα των «νερατζούρι». Ο μάνατζερ του παίκτη, Ντάρεν Ντέιν ανέφερε επί του θέματος:

«Δεν γνωρίζω αν η Ίντερ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Άρσεναλ για τον πελάτη μου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι».

Στη Λάτσιο ως το 2015 ο Λεντέσμα


Ποδοσφαιριστής της Λάτσιο ως το 2015 θα παραμείνει ο Κριστιάν Λεντέσμα, καθώς ο Αργεντινός μέσος συμφώνησε με τη διοίκηση των "λατσιάλι" για την επέκταση του συμβολαίου του. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στην Κορτίνα, παρουσία και του μάνατζερ του παίκτη (Ντ' Ιπόλιτο) και ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα συζήτησης κατέληξαν σε συμφωνία.

Η είδηση έγινε γνωστή από την πλευρά του Λεντέσμα, καθώς αναρτήθηκε στο προσωπικό σάιτ του. Ο 27χρονος Λατινοαμερικανός αποκτήθηκε από τη Λάτσιο το 2006, ερχόμενος από τη Λέτσε.

Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα


την τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία της Skoda Ξάνθης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που φέρνει την ακριτική ομάδα αντιμέτωπη (άγνωστο ακόμη σε ποιο γήπεδο...) με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Στη σημερινή προπόνηση ο Νίκος Κεχαγιάς δούλεψε με τους παίκτες του σε θέματα τακτικής, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και πάλι οι τραυματίες Βάλλας, Ζιέντσουκ και Κιντάνα. Ο Πόι το βράδυ της Κυριακής ανέβασε πυρετό, χωρίς όμως η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Στο μεταξύ, στην εθνική ομάδα της Ζάμπιας κλήθηκε ο Κατόνγκο, προκειμένου να συμμετάσχει σε προκριματικό αγώνα για το Κόπα Αφρικα στις 4/9.

Ευχαριστώ στον κόσμο


Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί το φίλαθλο κοινό της για την παρουσία του στον φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Όπως αναφέρεται σχετικά: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ευχαριστεί θερμά τους φιλάθλους της για την δυναμική παρουσία τους στο φιλικό αγώνα του Σαββάτου, με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, στο "Πανθεσσαλικό" Στάδιο. Επίσης, τους συγχαίρει για την κόσμια και μέσα στα αθλητικά ιδεώδη συμπεριφορά τους και τους εύχεται να συνεχίσουν έτσι, σε όλους τους εντός και εκτός έδρας αγώνες της ομάδας, για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Επιπλέον, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ευχαριστεί τον φίλαθλο κόσμο της για την κατανόηση στις όποιες ατέλειες ή δυσκολίες, που τυχόν παρουσιάστηκαν στον πρώτο εντός έδρας αγώνα στο "Πανθεσσαλικό" Στάδιο και δεσμεύεται πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την πλήρη επίλυσή τους, μέχρι τον πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα μας, στη Σούπερ Λίγκα 2010-11.

Τέλος, παρακαλούμε θερμά για άλλη μια φορά τους φιλάθλους που αγοράζουν εισιτήρια αγώνα και δεν είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας να μην κάθονται στις προπληρωμένες, αριθμημένες θέσεις των κατόχων διαρκείας, για όλη την αγωνιστική περίοδο καθώς και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του προσωπικού της ΠΑΕ και της ασφάλειας του αγώνα για τις διαθέσιμες ελεύθερες θέσεις, στην όποια κερκίδα του "Πανθεσσαλικού" Σταδίου, από όπου εισέρχονται".

Η Σίτι έκανε πλάκα στη Λίβερπουλ


Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε άνετα με 3-0 της Λίβερπουλ στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ στέιντιουμ", στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η οποία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σκόραραν οι Μπάρι (12') και Τέβες (52' και 67' πέν.).

Οι "πολίτες", είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι με την Τότεναμ στην πρεμιέρα, ενώ οι "ρεντς" δεν έχουν ακόμα γευτεί τη χαρά της νίκης, αφού στο εναρκτήριο παιχνίδι τους τη φετινή σεζόν αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Αρσεναλ στο "Ανφιλντ".

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής σημειώθηκαν 38 τέρματα έναντι 26 της πρεμιέρας...

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κόλο Τουρέ, Κομπανί, Λέσκοτ, Ντε Γιονγκ, Γιάγια Τουρέ (83' Τζο), Μπάρι, Μίλνερ, Τζόνσον, Τέβες (83' Ζαμπαλέτα). ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Κάραχερ, ’γκερ, Λούκας Λέϊβα, Γιοβάνοβιτς (85' Πατσέκο), Τζέραρντ, Κάιτ, Ν' Γκόνγκ, Τόρες (76' Μπάμπελ).

Πρώτη ήττα για τη Φενέρμπαχτσε


Δεύτερη συνεχόμενη ήττα γνώρισε η Φενερμπαχτσέ. Μετά το 1-0 από τον ΠΑΟΚ, την περασμένη Πέμπτη για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, ηττήθηκε και στο πρωτάθλημα από την Τραμπζονσπόρ με 3-2, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Κοτσαμάν στο πρωτάθλημα, μετά το επιβλητικό 4-0 της πρεμιέρας επί της Αντάλιασπορ.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα πρώτα 45 λεπτά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0, στο 14' με αυτογκόλ του Τοπούζ και στο 16' με τον Γιατάρα, αλλά ο Λουγκάνο μείωσε σε 2-1 στο 28'. Ένα λεπτό αργότερα έγινε το 3-1 από τον Γκλοβάκι και στο 42' ο Τοπούζ πέτυχε το 3-2.

Η ενδεκάδα της Φενερμπαχτσέ: Γκιουνόκ, Λουγκάνο, Εμρέ, Νιάνγκ, Μπαρόνι (75' Αλεξ), Χουρμασί, Σεντούρκ (38' Στοχ), Αντρέ Σάντος, Τοπούζ (67' Σελτσούκ Σαχίν), Μπίλιτσα, Γκιονούλ.

"Πόρτα" από τον Παναθηναϊκό έφαγε η ΑΕΚ


Στον "αέρα" βρίσκεται κυριολεκτικά η διεξαγωγή του αγώνα της ΑΕΚ με τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε την "Ένωση" πως δεν είναι διατεθειμένος να της παραχωρήσει το "Απόστολος Νικολαΐδης" για το ματς των play off του Europa League, καθώς ακολουθεί την επόμενη μέρα το ματς των "πρασίνων" με τη Skoda Ξάνθη για πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ!

Όπως γίνεται αντιληπτό η χρήση του γηπέδου για δύο ματς μέσα σε 24 ώρες είναι απαγορευτική και φυσικά οι "πράσινοι" δικαιολογημένα δεν δίνουν το "σπίτι" τους στην ΑΕΚ.

Πλέον οι ¨κιτρινόμαυροι" που αρχικά έχαν απορρίψει τη λύση του γηπέδου του Περιστερίου, βλέπουν ότι η χρήση του είναι μονόδρομος. Και αυτό γιατί έχει απορριφθεί η λύση της Νέας Σμύρνης (σ. σ. καθώς οι σχέσεις με τον Πανιώνιο είναι πολύ κακές), αλλά και αυτές της Ριζούπολης και του "Γ. Καραϊσκάκης".

Αυτή του γηπέδου του Απόλλωνα Αθηνών διότι το γήπεδο είναι σε άθλια κατάσταση και αυτή του Ολυμπιακού, διότι οι "ερυθρόλευκοι" το παραχωρούσαν με την προϋπόθεση να γίνει το ματς χωρίς παρουσία φιλάθλων για ευννόητους λόγους.

Πρόβλημα με τα διαρκείας
Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ αντιμετωπίζει ένα ακόμα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αν τελικά η UEFA δώσει την έγκρισή της για τη χρήση του γηπέδου του Περιστερίου, η χωρητικότητά του είναι μόλις 8.000 θεατών.

Η ΑΕΚ έχει δώσει μέχρι στιγμής περίπου 12.000 εισιτήρια διαρκείας ενώ έχει προπωλήσει ήδη και 3.000 "μαγικά χαρτάκια". Όπως γίνεται αντιληπτό σχεδόν οι μισοί, θα μείνουν εκτός γηπέδου...