Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Τζιόλης: «Καλή ευκαιρία η Ρασίνγκ»

Ο Έλληνας Μίκαελ Μπάλακ, Αλέξανδρος Τζιόλης εδώ και λίγες μέρες είναι παίκτης της Ρασίνγκ Σανταντέρ και επί τούτου μίλησε στον ισπανικό Τύπο, σχολιάζοντας τη μεταγραφή του και τους λόγους που τον οδήγησαν στην ιβηρική χερσόνησο.

Ουσιαστικά στοιχημάτισε στο ποδόσφαιρο, επιλέγοντας ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μία ομάδα που θα του δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, όπως εξηγεί στην “racing.eldiariomontanes.es” ο 25χρονος μέσος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος…

Για το ποιον παίκτη θα μπορούσε να πει ότι ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά του: «Δεν ξέρω. Κάποιος είχε πει κάποτε ότι του θυμίζω τον Μπάλακ, γιατί είμαι ψηλός και αγωνίζομαι στο κέντρο, αλλά εγώ δεν παίζω τόσο γρήγορα».

Για το αν είναι περισσότερο αμυντικογενής; «Ναι. Η θέση μου είναι αυτή του μεσοαμυντικού».

Για το αν αισθάνεται κάποια πίεση δεδομένου ότι στη θέση του αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα η Ράσινγκ: «Όχι, δεν νιώθω πίεση. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω καλά, να βοηθώ την ομάδα με την απόδοσή μου και να αποδίδουμε συνολικά καλύτερα. Τίποτα περισσότερο».

Για το αν έχει πάρει συγκεκριμένες οδηγίες από τον προπονητή του για τα όσα ζητάει από αυτόν: «Είμαι εδώ λίγες ημέρες κι έχω κάνει 4-5 προπονήσεις. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να μιλήσουμε. Μου έδωσε μόνο κάποιες οδηγίες για τη θέση μου στο γήπεδο και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Είναι νωρίς ακόμη».

Για τους λόγους που επέλεξε τη Ράσινγκ, τι γνώριζε για αυτή και το αν τον εξέπληξε κάτι από τη στιγμή που πήγε στην ομάδα: «Μου άρεσε ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας από τις πρώτες επαφές. Ήταν μία καλή ευκαιρία να έρθω σε μία καλή ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας. Μίλησα με τον Νασίφ Μόρις και μου έδωσε καλές συστάσεις. Μου είπε πως είναι μία σταθερή ομάδα και μου μίλησε για το ρόστερ. Γνωριζόμαστε γιατί ήμασταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Δεν μου έχει κάνει κάτι ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά μου αρέσει το κλίμα που συνάντησα».

Για την περίοδο αναμονής μέχρι να κλείσει η συμφωνία με τον ισπανικό σύλλογο, καθώς το όνομά του ακουγόταν καιρό για τη Ράσινγκ: «Ουσιαστικά κράτησε δύο εβδομάδες. Ο μάνατζέρ μου με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον και εξέτασα τα θετικά και τα αρνητικά, όπως κάνει κάθε παίκτης που καλείται να πάρει μία απόφαση. Περίμενα νεότερα και συνέχιζα να κάνω προπονήσεις με τη Σιένα για να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Για την εμπειρία του από μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα όπως η Βέρντερ και αν θεωρεί πως αγωνιζόμενος στη Ράσινγκ θα έχει μία παρόμοια ευκαιρία: «Έπαιξα στο UEFA με τη Βέρντερ, φτάσαμε ψηλά, αλλά τώρα είμαι εδώ και γνωρίζω ότι η Ράσινγκ μού δίνει τη δυνατότητα να παίξω σε υψηλό επίπεδο σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα. Ο στόχος μου τώρα είναι να παίξω καλά εδώ. Δεν θεωρώ τη Ράσινγκ ως μέσο για να με δουν άλλες ομάδες».

Για τους λόγους που δε συνέχισε στο γερμανικό πρωτάθλημα: «Δεν είχα πρόβλημα. Δόθηκα για έξι μήνες δανεικός από τον Παναθηναϊκό κι έπαιξα σε πολλά παιχνίδια, στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Πιστεύω πως είχα καλή απόδοση κι έκανα τη δουλειά μου. Η Βέρντερ είχε οψιόν αγοράς, αλλά δεν την ενεργοποίησε. Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία μου».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την έκπληξη του 2004: «Η κατάκτηση του Euro ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και είναι πιθανό να μην ξαναδούμε κάτι τέτοιο. Σε σχέση με ό,τι έγινε τότε, είμαστε ένα σκαλί πιο χαμηλά, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι καλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν. Προηγουμένως η Ελλάδα δεν κατάφερνε καν να προκριθεί στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Έχουμε βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν».

Για τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, όπου έπαιξε σε όλα τα ματς για 90 λεπτά: «Ήταν μια σπουδαία εμπειρία, για μένα και όλους στην Ελλάδα. Η τελευταία μας συμμετοχή σε Μουντιάλ ήταν το 1994 και ήταν κάτι ξεχωριστό για μας. Παράλληλα καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη και έπαιξα σε όλα τα ματς. Ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία για την καριέρα μου. Δεν είμαστε και η Ισπανία, αλλά.

Για την πρώτη αγωνιστική και το στοίχημα Μπαρτσελόνα: «Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα. Όλοι γνωρίζουν τη δύναμη της Μπαρτσελόνα. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα δούμε. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.

Για την αγωνιστική του κατάσταση και τα επίπεδα ετοιμότητας του: «Αισθάνομαι καλά. Κόντρα στη Σαλαμάνκα έπαιξα για πρώτη φορά σε φιλικό και καθημερινά αισθάνομαι καλύτερα. Είμαι στη διάθεση του προπονητή, αλλά εκείνος αποφασίζει».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: