Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Αντίο Άκερ από Μιλάνο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/26088834b05d8c5019015670ac4069e1_L.jpg?943912800?943912800?943912800

O τραυματισμός του Άλεξ Άκερ αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός και η Αρμάνι Μιλάνο δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει την επιστροφή του και έτσι έχει στραφεί στην αγορά για τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «tuttobasket.net» η υπομονή των ανθρώπων του Μιλάνο εξαντλήθηκε και έτσι του διαμήνυσαν ότι το συμβόλαιο του θα λυθεί.

Ήδη μάλιστα ο Πιέρο Μπούκι βγήκε στην αγορά και ως πρώτος στόχος έχει τεθεί ο Γκιγιέρμο Ντίαζ, πρώην παίκτης της Ολυμπιάδας Πατρών μεταξύ άλλων.

Ενδιαφέρον της Αρσεναλ για Μπόγιαν


Ο Μπόγιαν Κρκιτς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε Πιθανό είναι το ενδεχόμενο κατάθεσης από την Αρσεναλ πρότασης για την απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς από την Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, οι Λονδρέζοι σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν την επιθυμία του 19χρονου επιθετικού να εγκαταλείψει το «Καμπ Νόου», επειδή δεν παίζει.

Ο Κρκιτς είδε τις πιθανότητές του για χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα των Καταλανών να μειώνονται ακόμα περισσότερο φέτος, μετά την άφιξη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Από την πλευρά του, ο προπονητής της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ «καίγεται» για την απόκτηση επιθετικών, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Star», η Αρσεναλ έχει ήδη απορρίψει για οικονομικούς λόγους τους Μαρουάν Τσαμάκ (Μπορντό), Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ (Τουλούζ), Εντιν Ντζέκο (Βόλφσμπουργκ) και Μάριο Μπαλοτέλι (Ιντερ), πριν στραφεί στον Μπόγιαν. Επίσης, λέγεται η αγγλική ομάδα έχει κάνει ήδη προσφορά ύψους 8 εκατ. λιρών (8,8 εκατ. ευρώ), με την Μπαρτσελόνα να προτιμά όμως τη λύση του δανεισμού.

Κάρικ: "Δεν έγινα και Φέρντιναντ!"

m

Ο Μάικλ Κάρικ πανηγυρίζει το γκολ του Χαρούμενος για την εμφάνισή του στο εκτός έδρας ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γουέστ Χαμ ως κεντρικός αμυντικός, αλλά επιφυλακτικός με τα σχόλια και τις συγκρίσεις, δήλωσε ο Μάικλ Κάρικ. Ο Αγγλος διεθνής έπαιξε στη θέση αυτή λόγω τραυματισμών των υπόλοιπων αμυντικών.

Ο 28χρονος μέσος δείχνει ότι παραμένει προσγειωμένος, δηλώνοντας ότι δεν περιμένει να καθιερωθεί στη συγκεκριμένη θέση. "Δεν είμαι ακριβώς ο επόμενος Ρίο Φέρντιναντ, αλλά είχα μία καλή μέρα", επέμεινε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Sporting Life". "Ηταν η πρώτη φορά που έπαιξα σε αυτή τη θέση σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά οι συμπαίκτες μου έκαναν πολύ εύκολο το έργο μου με τον τρόπο που έπαιξαν. Το απόλαυσα πραγματικά. Ηταν μία εντελώς διαφορετική προοπτική για μένα. Είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει στο μέλλον γιατί θα είμαι καλύτερος αμυντικά, όταν θα παίζω πιο πίσω", κατέληξε.

Ανακοινώθηκε στην... προπόνηση ο Σιστόν


Ντιόγκο Σιστόν Παίκτης του Λεβαδειακού ουσιαστικά και επίσημα από την Δευτέρα είναι ο Ντιόγκο Σιστόν. Η διοίκηση της ομάδας της Βοιωτίας, μπορεί να μην είχε ανακοινώσει την απόκτησή του, όμως στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έκανε την πρώτη του προπόνηση στην Λιβαδειά.

"Την πρώτη του προπόνηση με τον Λεβαδειακό πραγματοποίησε ο Ντιόγκο Σιστόν", αναφέρει το δελτίο Τύπου και πλέον ο παίκτης θα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από την 1η Ιανουαρίου.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Κίκε Ερνάντεθ ξεκίνησε την Δευτέρα την προετοιμασία της ομάδας του για το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο Ισπανός τεχνικός την Δευτέρα είδε τους Καρακώστα και Παουλο Κόστα να προπονούνται κανονικά και πλέον να είναι στην διάθεσή του.

Αντίθετα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κόλτζος, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στον προσαγωγό. Πάντως άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον προπονητή του Λεβαδειακού.

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ Θ.: Τα ηνία ο Κώστας Παπαδόπουλος

Ο Κώστας Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος τεχνικός του Θερμαϊκού, καθώς ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε με την διοίκηση του Δημήτρη Τσούφη και από σήμερα πιάνει δουλειά στους «πράσινους». Ο κ. Παπαδόπουλος τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στο πλάι του Μάκη Κατσαβάκη σαν βοηθός του από το 2004 και έπειτα. Έχει κάτσει σαν πρώτος προπονητής στους πάγκους του Απόλλων Κρύας Βρύσης, Α.Σ Αμπελοκήπων, και του Κιλκισιάκου. Χθες μετά το τέλος της αναμέτρησης ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε στο γήπεδο του Θερμαϊκού, όπου είχε συνάντηση με τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ.

ΚΥΠΡΟΣ - Συνεχίζει με Άγγελο Αναστασιάδη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο «τιμόνι» θα συνεχίσει να πορεύεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κύπρου. Ο Έλληνας τεχνικός αποδέχτηκε την πρόταση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της μεγαλονήσου, η οποία και προχώρησε στην ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας τους.

Η ανακοίνωση

«Ο κ. Άγγελος Αναστασιάδης με σημερινή επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, επιβεβαίωσε την αποδοχή της πρότασης της Ομοσπονδίας και τη θέληση του για να συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών και για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Εθνική μας θα πορευτεί με τον κ. Αναστασιάδη στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 και τους αντιπάλους μας, θα τους μάθουμε μέσα από τη διαδικασία της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2010».

Ματσόλα: «Θα απολυθεί ο Μουρίνιο αν αποτύχει με Ρούμπιν»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Παίζει το κεφάλι του» στο παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν, ο προπονητής της ομάδας, Ζοσέ Μουρίνιο. Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη του θρύλου των «νερατζούρι», Σάντρο Ματσόλα, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοσταθμό στην Ιταλία τόνισε ότι ενδεχόμενος αποκλεισμός από το Champions League θα σημάνει και το τέλος των ημερών του «Ξεχωριστού» στο Μιλάνο.

«Μέχρι τώρα ο Μουρίνιο έχει καλή σχέση με τη διοίκηση της ομάδας. Όμως εάν δεν νικήσουμε την Ρούμπιν και αποκλειστούμε από τη συνέχεια του Champions League, τότε δεν θα μείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα του διακόψουν το συμβόλαιο. Δεν θα συμβεί το ίδιο φυσικά, αν φτάσει στον τελικό και χάσει από την Μπαρτσελόνα ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», ξεκαθάρισε ο Ματσόλα.

Η Ίντερ προκρίνεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης σε περίπτωση νίκης επί της Καζάν. Αυτό μπορεί να γίνει και με ισοπαλία 0-0 η 1-1 αρκεί να μην ηττηθεί η Μπαρτσελόνα από την Ντιναμό Κιέβο.

Ο Μπενίτεθ «κρατάει» τον Μασέρανο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ Ράφα Μπενίτεθ είναι αισιόδοξος για το μέλλον του Αργεντίνου μέσου Μασεράνο στο σύλλογο.

Ο χαφ της ομάδας είναι στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα αλλά ο Μπενίτεθ υποστηρίζει ότι ο παίκτης είναι ευχαριστημένος στη Λίβερπουλ και ότι διαπραγματεύεται νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων με την ομάδα.

Ο Ισπανός τεχνικός σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις του Αργεντινού μέσου με την φανέλα των κόκκινων το τελευταίο διάστημα.

«Έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο μαζί μας ενώ έχουμε αρχίσει ήδη τις συζητήσεις με τον ίδιο και τον μάνατζερ του για επέκταση της συνεργασίας μας. Το κλίμα είναι πολύ θετικό μέχρι τώρα και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις», επεσήμανε.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ θέλει να ανανεώσει και το συμβόλαιο του Ρέινα και εκθείασε τον διεθνή Ισπανό κίπερ: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του. Κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Εξαρτάται από τον ίδιο και τον ατζέντη του τι θα συμβεί, όμως πιστεύω ότι ο Πέπε περνάει καλά εδώ και δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα».

ΜΠΡΟΥΝΟ ΤΣΙΡΙΛΟ - Τατουάζ "Έλενα"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε γνωστό studio tattoo στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκε, πριν λίγες μέρες, ο Μπρούνο Τσιρίλο με την αγαπημένη του, Έλενα Ασημακοπούλου, προκειμένου να «χτυπήσει» ο ένας το όνομα του άλλου στο σώμα του!

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, που έχει, πολλά τατουάζ στο σώμα του, έγραψε το όνομα της Έλενας στο μπράτσο του και εκείνη το όνομα του Μπρούνο στον αυχένα της. Τα παιδιά, είναι πολύ καλά μαζί και δεν το κρύβουν.

Θέλουν άλλους έξι βαθμούς...


Ο Ντάρσι Νέτο σε μία προσπάθειά του... Οι πρώτοι τρεις βαθμοί προστέθηκαν στο ενεργητικό του Aρη. Υπάρχουν ακόμη έξι για τη συνέχεια, με δεδομένο ότι ο άμεσος στόχος είναι να μαζέψουν άμεσα, εννέα συνολικά, ώστε να επανέλθουν σε τροχιά Ευρώπης. Οι κίτρινοι του Εκτορ Ραούλ Κούπερ άντλησαν δυνάμεις με τη νίκη στη Λειβαδιά και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δείξουν το ίδιο δυνατοί και στη συνέχεια.

Πάντως, πέρα από την επιτυχία και τη συνέχεια, ο Aρης δείχνει να είναι αναστατωμένος στο εσωτερικό του. Αυτή τη φορά δεν ήταν κακή εμφάνιση ή διαιτησία, αλλά η στάση του Φερνάντο Μασάδο, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε, μετά το τέλος της αναμέτρησης, στον Ντάριο Φερνάντεζ.

Ο Μασάδο, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από την πλευρά των «κιτρίνων», έστησε ενέδρα. Περίμενε τον παίκτη του Aρη στη φυσούνα των αποδυτηρίων και κινήθηκε με... άγριες διαθέσεις σε βάρος του, χτυπώντας τον στην πλάτη.

Εκ των αρχηγών του Aρη, Ευθύμης Κουλουχέρης σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο περιστατικό. "Προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τον συμπαίκτη μας μετά την σύρραξη που δημιουργήθηκε και που πραγματικά δεν μπορώ να την εξηγήσω", τόνισε ο κεντρικός αμυντικός, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνθήκες φιλοξενίας των αντιπάλων στη Θεσσαλονίκη: "Εμείς σαν ομάδα, σαν ποδοσφαιριστές και σαν ’ρης, όταν έρχονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τυγχάνουν υποδειγματικής φιλοξενίας".

Συμπλήρωσε κάρτες ο Νέτο

Σε μια από τις αναμετρήσεις με Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και Ηρακλή (εντός) θα χρειαστεί να λείψει ο Ντάρσι Νέτο για τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε με αυτή που αντίκρισε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Από το προσεχές ματς με τον Αστέρα Τρίπολης θα λείψει ο Αράνο, ενώ στο όριο βρίσκονται οι Φερνάντες, Σηφάκης (έχουν από τρεις) και Νασούτι (έξι), που θα υποχρεωθούν το προσεχές διάστημα να απουσιάσουν.

Συναντήθηκαν στο καμαρίνι του Ρέμου....


O Αντώνης Ρέμος Ο Γιώργος Γαλανός, ο Αλέξης Αδαμίδης και ο Μάκης Σαρλής από τη μία πλευρά και από την άλλη ο Αντώνης Ρέμος. Ο αντιπρόεδρος, Δήμος Πολύκαρπος, είχε πάει στα Γιάννινα με την ομάδα. Οι... απεσταλμένοι επιχείρησαν να συζητήσουν με τον Ρέμο σχετικά με το μέλλον της ΠΑΕ και μέσα στο καμαρίνι του, όπου τον εντόπισαν, αντάλλαξαν απόψεις για το μάνατζμεντ που είναι άλλωστε το πρώτο σημαντικό βήμα για την ομάδα. Ο Ρέμος πρότεινε να το αναλάβει ο Γιώργος Γαλανός, ο χορηγός της ομάδας μπάσκετ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ρέμος έκανε λόγο για ενδιαφέρον από τον αρτοβιομήχανο, Κώστα Χαραλαμπίδη που όπως φαίνεται δεν είναι μόνος του αλλά, υπάρχουν κι άλλοι που τον ακολουθούν. Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Ο Ρέμος φέρεται να έχει πει: «Είναι πολύ καλή πρόταση, δύσκολη βέβαια περίπτωση, αλλά είναι πολύ καλή. Τη χειρίζομαι εγώ προσωπικά. Σε μία εβδομάδα, θα ξέρω».

Ο Ρέμος πρότεινε στον Γαλανό ν' αναλάβει το μάνατζμεντ της εταιρίας και τόνισε ότι δεν υπάρχει Ευάγγελος Μυτιληναίος από πίσω του, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πώς θα είναι πάντα κοντά στον Ηρακλή. Ο Γαλανός δεν συναινεί στο μάνατζμεντ και επιμένει σε καθαρή λύση.

Σαρλής: Αμεσες λύσεις

Ένας από τους πρωταγωνιστές της συνάντησης, μέλος της διοίκησης στο μπάσκετ του Ηρακλή, ο Μάκης Σαρλής, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις.

Σε δηλώσεις του διευκρίνισε: «Το κλίμα στην ομάδα αυτή την στιγμή είναι καλό μετά την μεγάλη νίκη αλλά το μέλλον είναι δύσκολο. Στην συνάντηση που είχαμε με τον κ. Ρέμο, αρχικά παρακολουθήσαμε το παιχνίδι και χαρήκαμε όλοι μαζί ενώ μετά μιλήσαμε για το τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα, το ζητούμενο για όλους μας είναι το μέλλον του Ηρακλή. Η ομάδα μπορεί να πήρε μια εξάποντη νίκη, ανέλπιστη για μένα αλλά έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της και λόγω των οικονομικών προβλημάτων αλλά και λόγω των κακών σχέσεων της διοίκησης με τον κόσμο της ομάδας, όταν υπάρχουν αυτά σε μια ομάδα είναι δύσκολο να πάει μπροστά»

Αναφερόμενος στην συνάντηση είπε: «Δεν θα ήθελα να πω πολλές λεπτομέρειες από την συνάντηση με τον κ. Ρέμο, τώρα άλλωστε είναι ώρα για πράξεις, να γίνουμε όλοι μια γροθιά, να υπάρξει ενότητα γιατί οι ώρες είναι δύσκολες. Στην συνάντηση ο κ. Γαλανός δεν πήγε για να καταθέσει κάποια συγκεκριμένη πρόταση αλλά για να εκφράσει κυρίως την ανησυχία του για το μέλλον της ομάδας. Αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι ο κ. Γαλανός με τους επιχειρηματίες που τον ακολουθούν δεν τόνισε ότι μπορεί να πληρώσει τα χρήματα για να πάρει την ομάδα, μπορεί όμως να ενώσει τον λαό της ομάδας και να κάνει τις μεταγραφές που χρειάζονται. Από την πλευρά του κ. Ρέμου υπάρχει νομίζω μια πικρία και δεν διαπίστωσα μεγάλη διάθεση, ο κ. Ρέμος ήταν στενοχωρημένος και δεν φαίνεται πλέον να έχει την ίδια φλόγα με πριν»

Σε ερώτηση, αν γνωρίζει για επαφές του Ρέμου με άλλους επιχειρηματίες, τόνισε :
«Ρωτήθηκε φυσικά ο κ. Ρέμος αν έχει επαφές με κάποιους άλλους ενδιαφερόμενους και σε τι σημείο είναι οι επαφές και όπως φαίνεται, δεν έχει σε πρώτη θέση το ενδιαφέρον του κ. Γαλανού, πρόθεση όλων όμως είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον Ηρακλή, αυτό είναι σαφές. Μπορώ να πω ότι υπάρχει ενδιαφέρον εδώ και 20 μέρες από τον κ. Χαραλαμπίδη, που είναι ένας Αθηναίος επιχειρηματίας και δεν ξέρω αν έχει παραγοντική εμπειρία ενώ υπάρχει και μια ακόμη λύση, που συζητά ο κ. Ρέμος αλλά δεν θα πω τίποτε για να μην το γουρσουζέψω. Δείχνει να είναι η καλύτερη για την ομάδα αλλά μάλλον δεν έχει πολλές ελπίδες για να προχωρήσει. Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι το καλύτερο για τον Ηρακλή θα ήταν να αναλάβουν άνθρωποι από την οικογένεια την ομάδας»

Για χρέη της ομάδας και τις απαιτήσεις της πλευράς του Ρέμου, είπε: «Για ακριβές ποσό δεν μπορώ να μιλήσω, το σίγουρο είναι υπάρχει ένα ποσό 30-40 χιλιάδων για τις δόσεις των χρεών και ο Ηρακλής πρέπει να τις πληρώνει κανονικά. Ο πρόεδρος θέλει να διασφαλιστεί σε αυτό και ζητά εγγυητική ώστε να πληρώνονται κανονικά οι δόσεις και μην υπάρξει κανένα θέμα με την ρύθμιση των χρεών»

Για τις προθέσεις του Γαλανού ανέφερε: «Ο κ. Γαλανός δεν ξέρω ακριβώς τι σκέφτεται αλλά πιστεύω θα επανέλθει αφού πρώτα ενημερώσει την οικογένεια της ομάδας, έτσι πρέπει να γίνει πιστεύω. Ο Ηρακλής είναι σε δύσκολο δρόμο και πρέπει να βιαστούμε όλοι, στόχος είναι να γίνει κάτι σταθερό, κάτι υγιές για να μην βρει ξανά η ομάδα μπροστά της τα ίδια προβλήματα στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό να εκλείψει ο εμφύλιος στην ομάδα γιατί έτσι μπορεί να χαθούν όλα. Ο Ηρακλής έχει ανάγκη από καθαρή λύση, για να μπορέσει στην συνέχεια να φτιάξει την ομάδα που πρέπει, να είναι όλοι αγαπημένοι και να χαίρονται που πάνε στο γήπεδο, να υπάρξει υγεία στον σύλλογο, αυτό πρέπει να γίνει»

Κλείνοντας:«Δεν ξέρω πόσο θα τραβήξει αυτή η υπόθεση με τις επαφές του κ. Ρέμου αλλά εμείς σίγουρα θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Η καθυστέρηση δεν συμφέρει την ομάδα μας, σε καμία περίπτωση»

Επεισόδια στην Κορίτιμπα


Επεισόδια στην Κορίτιμπα Πρωτοφανή επεισόδια έγιναν μετά το τέλος της αναμέτρησης της Κορίτιμπα με τη Φλουμινένσε. Οι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πλησιάσουν τον διαιτητή και να τον χτυπήσουν, διαμαρτυρόμενοι για την ισοπαλία της ομάδος τους με 1-1, αποτέλεσμα που την οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία.

Αν η Κορίτριμπα νικούσε, τότε θα υποβιβαζόταν η Φλουμινένσε, ενώ με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η τελευταία θα κατακτούσε την 16η θέση και θα παρέμενε στην κατηγορία, όπως και έγινε.

Οι οπαδοί που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο εκτόξευαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τους κρατήσουν μακριά από το διαιτητή και τα αποδυτήρια. Από τις συμπλοκές, δεκάδες ήταν τα άτομα που τραυματίστηκαν και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κίνδυνος επεισοδίων στην Καβάλα


Ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, Παρασκευάς Μαραπίδης "Καυτή πατάτα" στα χέρια του Αστυνομικού διευθυντή, Παρασκευά Μαραπίδη, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τον ερχομό των... ορδών! Ο κ.Μαραπίδης ξέρει πολύ καλά τι θα γίνει εφόσον συναντηθούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού την Κυριακή το πρωϊ, ή το μεσημέρι στην Καβάλα...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Κυριακή στις 16.00� στην Καλαμίτσα η Καβάλα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και στις 16.45� ο ΑΟΚ τον ΠΑΟΚ στο "Ανθή Καραγιάννη".

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, με έγγραφο της ζήτησε το αυτονόητο. Να αλλάξει μέρα (να γίνει Σάββατο δηλαδή στις 16.00�), ή τέλος πάντων άλλη ώρα το παιχνίδι του μπάσκετ, ώστε η αστυνομική δύναμη να μπορέσει να καλύψει παράλληλα και ικανοποιητικά και τα δύο παιχνίδια. "Το ιδανικό θα ήταν το παιχνίδι του μπάσκετ να γίνει το Σάββατο και αυτό του ποδοσφαίρου την Κυριακή", μας είπε ο κ.Μαραπίδης και συνεχίζοντας, "από την Κυριακή έχουμε στείλει να ανάλογα έγγραφα, τόσο στο Υπουργείο, όσο και στον ΕΣΑΚΕ, όπου αναλύουμε τους λόγους για τους οποίους δε θα έπρεπε τα δύο παιχνίδια να γίνουν ταυτόχρονα στην Καβάλα. Ευελπιστούμε ότι θα εισακουστούμε και θα αλλάξουν τη μέρα διεξαγωγής του αγώνα μπάσκετ".

Στην ερώτηση μας βέβαια, όσον αφορά το χειρότερο σενάριο, δηλαδή να μην αποδεχτούν το λογικό αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τόσο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όσο και η διοργανώτρια αρχή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας, κ.Μαραπίδης μας τόνισε:"Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να αντιμετωπίζει τα πάντα! Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και πάλι, αν και το καλύτερο θα ήταν να μη φτάσουμε μέχρι εκεί"...

Πραγματικός... Πάνθηρας

Πραγματικός... Πάνθηρας ο Πανιώνιος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου!

Εξαλλος ο Παπουτσάκης με Σούπερ Λίγκα και Πατέρα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_yhfB7qFeE5.jpg

Πυρ και μανία με τους ανθρώπους της Σούπερ Λίγκα ήταν ο Αποστόλης Παπουτσάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπου αναδείχθηκε πρόεδρος ο Νικόλας Πατέρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Εργοτέλης ήταν έξαλλος, όχι λόγω της ήττας του, αλλά επειδή κανένας δεν μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει για την ύπαρξη έξι αποστολών ομάδων, που εξέφραζαν τη στήριξή τους στον Πατέρα.

Οι επιστολές έφτασαν στα χέρια του Παπουτσάκη λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακυρώσει την υποψηφιότητά του. Μάλιστα, όπως έλεγε στο περιβάλλον του, αυτό που δεν του άρεσε ήταν το γεγονός ότι ο Πατέρας του είχε τηλεφωνήσει πριν 10 μέρες, τονίζοντάς του πως έπρεπε να κατέβει για πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα...

Σενάρια για Σκόκο στον ΠΑΟ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8b183b3825b16423afeaf0a320ea10ae_L.jpg?1260167366?1260167366?1260167366

Δεν της έφταναν τα διοικητικά προβλήματα στην ΑΕΚ, τώρα ήρθε και το θέμα της... φυγής του Σκόκο για να «δέσει το γλυκό». Ανησυχία επικρατεί για το μέλλον του Αργεντινού στην ομάδα.

Μετά τις δηλώσεις του Πέτρου Παπαδημητρίου σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο Σκόκο είναι ο μοναδικός από τους παίκτες της ΑΕΚ που έχει πληρωθεί προκειμένου να πουληθεί τον Ιανουάριο στον Παναθηναϊκό, υπάρχει ο φόβος ότι ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία της φετινής ομάδας θα χαθεί.

Ο Πέτρος Παππάς έσπευσε να «σβήσει» αυτή την ανησυχία, πληρώνοντας τα οφειλόμενα στον Σκόκο έτσι ώστε ο άσος της ΑΕΚ να μην καταφύγει σε προσφυγή που θα είχε ως συνέπεια να μην μπορεί να παραχωρηθεί τον Δεκέμβρη. Έτσι με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να «δέσει» τον Αργεντινό μέσο.

Στο μεταξύ άλλο ένα πρόβλημα προέκυψε στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σεμπάστιαν Σάχα αποχώρησε από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης με κάκωση στο γόνατο του αριστερού του ποδιού. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας θα υποβληθεί σε μαγνητική τη Δευτέρα (07/12), προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί.

Τα άκουσαν επειδή «χτύπησαν» το ματς

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b711e42212e91ed2f22c0d2c43a78575_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Μπορεί η Γκρέμιο τελικά να μην έκανε το χατίρι της αιωνίου αντιπάλου Ιντερνασιονάλ και να κόψει βαθμούς από την Φλαμένγκο, αλλά και μόνο η προσπάθειά της δεν άρεσε στους οπαδούς της που περίμεναν στο αεροδρόμιο για να τα χώσουν στους παίκτες.

Τα άκουσαν οι παίκτες της Γκρέμιο για την προσπάθειά τους να χτυπήσουν το παιχνίδι με την Φλαμένγκο. Η "τρικολόρ" προηγήθηκε μέσα στο "Μαρακανά" με 1-0 πριν ηττηθεί τελικά με 2-1, και όπως ήταν φυσικό αυτό δεν άρεσε στους οπαδούς της ομάδας που έβλεπαν την Ιντερνασιονάλ να βρίσκεται αγκαλιά με το πρωτάθλημα.

Έτσι, όταν η αποστολή της ομάδας έφτασε στο Πόρτο Αλέγκρε οπαδοί περίμεναν τους παίκτες ώστε να δείξουν την αντίθεσή του για την προσπάθεια που έκαναν (!). Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές έμειναν με ανοικτό το στόμα από την υποδοχή, αν και ορισμένοι και πιο έμπειροι την περίμεναν.

"Οι οπαδοί ήθελαν να χάσουμε. Καταλαβαίνουμε τους οπαδούς, αλλά θα πρέπει να προστατεύσουμε και την ομάδα και την εικόνα της", ανέφερε ένα από τα αστέρια της ομάδας ο Μάριο Φερνάντεζ. Τις περισσότερες προσβολές πάντως, δέχτηκε ο πρόεδρος της Γκέμιο Ντούντα Κρόεφ, ο οποίος πάντως δικαιολόγησε τους οπαδούς.

"Χαρακτηριστικό του ποδοσφαίρου είναι το πάθος", ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της "τρικολόρ" πριν αποχωρήσει.

Επστάιν: «Να διαχειριστούμε σωστά τη νίκη»

Επστάιν: «Να διαχειριστούμε σωστά τη νίκη»

Σε μια γενικά καλή παρουσία του Ηρακλή ήταν από τους κορυφαίους του Ηρακλή, μαζί με τον Βόιτσε Κοβαλέφσκι. Τα έκανε… όλα. Σκόραρε, κέρδισε πέναλτι και μοίρασε γκολ… Ο Ντένις Επστάιν ήταν ίσως ο καλύτερος του γηπέδου χθες για τον Ηρακλή. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα να αλλάξει τα μαρκαρίσματα των παικτών του και να βάλει (σταδιακά) πάνω στον Γερμανό τους Γεωργιάδη, Κανακούδη και Τζανή για τον περιορίσουν. Μάταια όμως… Ο Επστάιν χθες ήταν σε «δαιμονιώδη» ημέρα και τα πήγε περίφημα. «Για εμένα πάνω από όλα μετράει η νίκη, όντως μπορούσα να πετύχω κι άλλα γκολ, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μοιράζω τη μπάλα όταν πρέπει και σωστά, προκειμένου να σκοράρουμε ομαδικά» ήταν το σχόλιό του αναφορικά με την προσωπική του απόδοση.

«Εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη τους»

Ο Ντένις Επστάιν για τη χθεσινή σημαντικότατη νίκη του Ηρακλή στα Γιάννινα τόνισε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Τα Γιάννενα ήταν κοντά στη βαθμολογία μ’ εμάς, αλλά αυτό δεν έλεγε κάτι. Εμείς θέλαμε να πάρουμε τους βαθμούς για εμάς, ώστε να ανεβούμε ψηλότερα στη βαθμολογία. Καταφέραμε να παίξουμε αρκετά καλά πιέσαμε τον αντίπαλο και εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη του» είπε αρχικά ο μεσοεπιθετικός του Ηρακλή. Συνεχίζοντας ο Γερμανός άσος τόνισε: «Ήταν καλό ματς για μας, μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαμε στην έδρα μας. Καταφέραμε να αντιδράσουμε και γρήγορα να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι και να περάσουμε μπροστά στο σκορ. Αυτό ήταν πιστεύω και ένα σημαντικό σημείο που κρίθηκε το παιχνίδι». Τι ακολουθεί όμως για τον Ηρακλή; «Τώρα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια να μην επηρεαστούμε και να δείξουμε ότι είμαστε προσγειωμένοι. Να διαχειριστούμε σωστά τη νίκη μας αυτή. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας με τον Παναθηναϊκό και είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για να δείξουμε ορισμένα πράγματα» είπε με νόημα ο Ντένις Επστάιν.

Κουλουχέρης: «Ήταν νίκη ψυχολογίας»

Κουλουχέρης: «Ήταν νίκη ψυχολογίας»

Η νίκη του Άρη στην Λιβαδειά ήταν….βάλσαμο. Πέραν της κατάκτησης των τριών βαθμών –που ήταν και οι πρώτοι για τον Άρη μακριά από το Κλεάνθης Βικελίδης- το διπλό στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας αλλάζει πλέον την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών άρδην. Άπαντες εμφανώς ικανοποιημένοι μετά το τέλος της αναμέτρησης του Σαββάτου, έδειχναν και ιδιαίτερα ανακουφισμένοι. Η λέξη επιτέλους βγήκε από τα στόματα πολλών, ενώ και μια έκφραση ικανοποίησης και ευχαρίστησης ήταν ζωγραφισμένοι στα πρόσωπα τους.
Το γεγονός αυτό βγαίνει άλλωστε και από τα λόγια του Θέμη Κουλουχέρη. Ο έμπειρος αμυντικός του Άρη και ένας εκ των αρχηγών της ομάδας με δηλώσεις του τόνισε την σημασία της νίκης στην Λιβαδειά.
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το οποίο όμως πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαμε τον έλεγχο, την κατοχή της μπάλας και δημιουργήσαμε περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες.
Ο Λεβαδειακός ναι μεν είναι δύο δοκάρια, όμως αν πούμε ότι απειληθήκαμε αυτό συνέβη μόνο από μακρινά σουτ και όχι από οργανωμένες επιθέσεις. Την συγκεκριμένη νίκη θα την χαρακτήριζα και νίκη ψυχολογίας, γιατί μετά από έξι ισοπαλίες και μια ήττα, την θέλαμε όσο τίποτε άλλο», τόνισε αρχικά ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της ομάδας.

«Το ματς το κάναμε εμείς εύκολο…»

Σίγουρα πριν από την σέντρα του το παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας κάθε άλλο παρά εύκολο χαρακτηριζόταν, μιας και ο Άρης έψαχνε… τις τελευταίες αγωνιστικές την αγωνιστική του ταυτότητα, ενώ και η παράδοση –που μετράει κάποιες φορές- ήταν εναντίον της ομάδας.
Αυτό επισημαίνει άλλωστε και ο Θέμης Κουλουχέρης. «Όπως είπα και στην αρχή, το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δεν ήταν εύκολο. Άλλωστε στο ξεκίνημά του κανείς δεν μπορεί να σου το διασφαλίσει αυτό. Ωστόσο, εμείς σαν Άρης με την απόδοσή μας το κάναμε να μοιάζει πιο εύκολο απ’ ότι νομίζαμε».
Πλέον, ο Άρης στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής και με… τον αέρα της ψυχολογίας υπέρ του υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είπε: «Μπροστά μας έχουμε μια σημαντική αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θέλουμε να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και για τον λόγο αυτόν πρέπει να κερδίσουμε την ερχόμενη αγωνιστική και στην συνέχεια να δούμε το εντός έδρας πάλι παιχνίδι που έχουμε, κόντρα στον Ολυμπιακό», κατέληξε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός.

Φωτάκης: «Κύπελλο και Champions League»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιώργος Φωτάκης ήταν το πρόσωπο του προχθεσινού αγώνα στην Τούμπα, καθώς μετά από τρία χρόνια στη Λάρισα τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Ο διεθνής μέσος και οι συμπαίκτες του πανηγύρισαν μια αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη και πλέον κοιτούν... ψηλότερα.

«Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου και να βγούμε στο Champions League. Ο πήχης στον ΠΑΟΚ έχει ανέβει ψηλά και όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε σχετικά ο Φωτάκης σε συνέντευξή του στη «Metrosport». Αναλυτικά όσα υποστήριξε...

-Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τη Λάρισα, ανεβαίνοντας στους 24 βαθμούς, αλλά ο κόσμος περιμένει να δει περισσότερα από την ομάδα και κυρίως καλύτερο ποδόσφαιρο. Εσείς πως νιώθετε;

«Σίγουρα ο πήχης έχει ανέβει ψηλά, αλλά είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τον κόσμο. Και εμείς έχουμε μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα και θέλουμε να αποδώσουμε καλύτερο ποδόσφαιρο σε συνδιασμό με τις νίκες. Στο ποδόσφαιρο πάντως μετράνε και αυτό που λέμε "επαγγελματικές νίκες". Μία τέτοια νίκη πετύχαμε επί της Λάρισας...».

-Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής φέτος δεν έχει πιάσει τα στάνταρ που μπορεί;

«Πιστεύω ότι σίγουρα σε γενικές γραμμές μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Φέτος ως τώρα μόνο σε ορισμένα παιχνίδια πιάσαμε την απόδοση που πραγματικά μπορούμε. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλές δυνατότητες. Έχουμε βρει έναν ρυθμό σε σχέση με την αρχή της χρονιά που υπήρχαν και πολλοί τραυματισμοί και πιστεύω ότι θα έρθουν και οι καλύτερες εμφανίσεις για να συνδιαστούν με τα καλά αποτελέσματα. Εμείς κρατάμε τώρα τις νίκες και είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει και το καλύτερο ποδόσφαιρο, το οποίο όλοι θέλουμε και για τον κόσμο».

-Όλοι στον ΠΑΟΚ έχετε πει ότι φετινός στόχος στο πρωτάθλημα είναι να βρίσκεται η ομάδα κοντά στην κορυφή. Μετά από το κακό ξεκίνημα που ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω σε σχέση με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η ομάδα έχει σταθεροποιηθεί σε μία σταθερή απόσταση από την κορυφή. Ωστόσο αυτή η απόσταση παραμένει 8-10 βαθμούς. Μπορεί να μειωθεί αυτή η διαφορά;

«Ως τώρα έχει φανεί ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός χάνουν πολύ δύσκολα βαθμούς. Εμείς όμως κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα. Θέλουμε να κερδίζουμε παντού και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε. Όμως -κακά τα ψέμματα- για να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή δεν πρέπει να κρυβόμαστε, πρέπει να πάμε καλύτερα στα ντέρμπι. Στο δεύτερο γύρο έχουμε τα δύο από τα τρία ντέρμπι (με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) στην έδρα μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να βρεθούμε πιο ψηλά».

-Εκτός των ντέρμπι πάντως ο ΠΑΟΚ έχει τη νοοτροποία να κερδίζει κάθε ομάδα, ακόμη και με μέτριες εμφανίσεις...

«Είναι γεγονός ότι ακόμη και σε αγώνες που δε βρεθήκαμε στην καλύτερη μέρα, έχουμε τον τρόπο να κερδίζουμε τα ματς. Όπως έγινε με τη Λάρισα ή με τον Πανθρακικό. Ξέρουμε όμως ότι πρέπει να βελτιωθούμε και στα ντέρμπι».

-Θεωρείς ότι με κάποιες εμφανίσεις οι οποίες δεν είναι καλές, ακόμη και αν κερδίζει ο ΠΑΟΚ, αδικείτε τους εαυτούς σας οι παίκτες της ομάδας;

«Νομίζω ότι στα ντέρμπι αδικούμε τους εαυτούς κατά κάποιο τρόπο. Μπορεί να χάσαμε και τα τρία ντέρμπι στον πρώτο γύρο, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αλλά νομίζω ότι με εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό στα άλλα δικαιούμασταν κάτι περισσότερο. Με τον Ολυμπιακό αν το δοκάρι του Φιλομένο ήταν γκολ, όχι μόνο δε θα χάναμε αλλά πιστεύω θα κερδίζαμε κιόλας, ενώ με την ΑΕΚ αν έμπαινε το γκολ του Μουσλίμοβιτς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, θα ήταν διαφορετικό το σκορ. Δεν πρέπει να μένουμε πίσω, πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να προχωράμε μπροστά. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη».

-Ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα θέλουμε το Κύπελλο. Νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία φέτος, καθώς ήδη έχουν αποκλειστεί και κάποιες μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για μας. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Και στο Πρωτάθλημα θέλουμε να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή και ότι βγει. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σίγουρα κάτι που θα κυνηγήσουμε ως το τέλος».

-Στους μήνες που είσαι στον ΠΑΟΚ τι έχεις μάθει από τον Σάντος;

«Καθημερινά στις προπονήσεις μαθαίνω όλο και περισσότερα πράγματα. Με τον κ. Σάντος μαθαίνω πολλά πράγματα σε θέματα τακτικής. Και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζει τεράστιο ρόλο η τακτική και η οργάνωση. Δε χρειάζεται όμως να μιλήσω εγώ για τον κ. Σάντος. Η αξία του είναι γνωστή. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που έχω την τύχη να συνεργάζομαι μαζί του».

-Κεφάλαιο εθνική. Είναι μεγάλη πρόκληση για σένα να κερδίσεις ξανά θέση στην ομάδα που θα παίξει στο Mundial της Νοτίου Αφρικής;

«Καταρχάς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στο Μουντιάλ. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να πιστεύω ότι μέσα από τις εμφανίσεις μου με τον ΠΑΟΚ θα καταφέρω να ξανακληθώ στην Εθνική ομάδα. Το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής αποτελεί ένα τεράστιο κίνητρο για μένα».

Μουντιάλ 2010-Μέσι: "Δύσκολος αντίπαλος η Ελλάδα"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λιονέλ Μέσι στο περιθώριο της βράβευσης του με την "Χρυσή Μπάλα" αναφέρθηκε στους αντιπάλους της Αργεντινής στο προσεχές Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μίλησε με σεβασμό την εθνική μας ομάδας κάνοντας λόγο για έναν πολύπλοκο όμιλο.

"Η Νιγηρία είναι καλή ομάδα με ικανούς παίκτες. Επίσης η Ελλάδα είναι μία συμπαγής ομάδα όπου δεν αποκλείεται να συναντήσουμε δυσκολίες κάτι που ισχύει και για τη Νότιο Κορέα.

Σε ένα Μουντιάλ δεν υπάρχουν εύκολοι όμιλοι. Ελπίζουμε να είμαστε καλά και να προχωρήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε" ανέφερε ο 22χρονος διεθνής άσος.

Σημειώνεται ότι ο Μέσι κατέκτησε την "Χρυσή Μπάλα" με 473 ψήφους, αφήνοντας πίσω του, τους Κριστιάνο Ρονάλντο (233) και Τσάβι (170).

Domenicali: «Ο Αlonso μοιάζει πολύ στον Schumi»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο πρόσωπο του Fernando Alonso οι άνθρωποι της Ferrari βλέπουν τον πιλότο που θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα όχι μόνο να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών αλλά και να χτίσει και πάλι να εδραιωθεί στην κορυφή της Formula 1 όπως συνέβη επί εποχής Michael Schumacher.

Ο Γερμανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποτελεί -και δικαιολογημένα- το σημείο αναφοράς όχι μόνο λόγω των εκπληκτικών στατιστικών του που πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ξεπεραστούν, αλλά και για την ικανότητά του να καθοδηγεί με μαεστρία τεχνικούς και μηχανικούς στο στήσιμο και την εξέλιξη του μονοθεσίου.

Κάποια από αυτά τα στοιχεία διέκριναν οι άνθρωποι της Ferrari στο πρόσωπο του Ισπανού 2 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή γι' αυτό και αποφάσισαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και το γεγονός ότι οι τίτλοι που πήρε ο Alonso ήρθαν μετά από μάχες που έδωσε με τον Schumacher, τον οποίο και νίκησε στα ίσα.

«Η Ferrari είχε ανάγκη από ένα πιλότο που να μοιάζει πολύ στον Schumi. Που εκτός από το να νικάει, να μπορεί και να εξελίσσει το μονοθέσιο», λέει χαρακτηριστικά ο αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia, Stefano Domenicali.

Ο Iταλός αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Kimi Raikkonen αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν την ιταλική ομάδα στο να προχωρήσει στην πρόωρη λύση του συμβολαίου του, με το αζημίωτο βέβαια καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 θα εισπράξει ως αποζημίωση το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ήταν μια δύσκολη εξέλιξη. Ο Kimi ήταν πολύ γρήγορος αλλά και πολύ εσωστρεφής καθώς ήταν κλεισμένος στον εαυτό του. Kάθε φορά που οδηγεί ένα μονοθέσιο είναι ικανός να διεκδικήσει τη νίκη, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, αλλά ένα μονοθέσιο χρειάζεται και εξέλιξη και σε αυτόν τον τομέα ο Alonso είναι καλύτερος από τον Kimi».

Από τις πρώτες τους δηλώσεις Alonso και Massa έχουν δείξει ότι σέβονται ο ένας τον άλλο και πως υπάρχει μια καλή σχέση μεταξύ τους. Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμία αξία αυτή τη στιγμή, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει δράση. Το θέμα είναι να δούμε πως θα είναι οι σχέσεις τους όταν το Πρωτάθλημα αρχίσει. Ο Domenicali πάντως ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Alonso να τύχει στη Ferrari αντιμετώπισης ανάλογης με αυτή που είχε το 2007 στη McLaren.

«Όταν συζητήσαμε με τον Fernando όλα όσα συνέβησαν τότε, μου είπε ότι αισθάνθηκε προδομένος και πως οι σχέσεις του με τον Lewis Hamilton δεν ήταν πάντα καλές. Στο Maranello δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό μπορώ να το εγγυηθώ».

Ρούνεϊ:"Δεν είδα την κλήρωση της Αγγλίας γιατί κοιμόμουνα"!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν μπόρεσε να δει την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο οποίο φυσικά παίρνει μέρος και η Αγγλία, καθώς τον πήρε ο ύπνος στο κρεβάτι του.

Σίγουρα η μεγαλύτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή είναι η συμμετοχή της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο πάντα υπάρχουν στόχοι για διάκριση.

Φυσικά κατά την διάρκεια της κλήρωσης η αγωνία πρέπει να χτυπάει κόκκινο, αφού οι αντίπαλοι θα καθορίσουν την πορεία της ομάδας σου.

Αυτό φαίνεται πως δεν συνέβη με τον Γουέιν Ρούνεϊ, που όπως παραδέχθηκε την ώρα που έβλεπε την κλήρωση της Αγγλίας, τον πήρε ο ύπνος!

"Ήμουν άυπνος μέχρι τις 10. Στη συνέχεια πήραμε το τρένο για το Λονδίνο, ενώ μετά κατευθυνθήκαμε για το ξενοδοχείο που θα ξεκουραζόμασταν. Εκεί ξάπλωσα στο κρεβάτι μου και μόλις άρχισε η κλήρωση με πήρε αμέσως ο ύπνος"!

Ο λόγος φυσικά που ο 24χρονος άσος κοιμήθηκε, δεν είναι άλλος από το γεγονός πως η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Όπως είναι λογικό να ξενύχτια το επόμενο διάστημα θα είναι πολλά, με αποτέλεσμα όπου μπορέσει να "κλέψει" λίγες ώρες ύπνου, θα το κάνει χωρίς τύψεις.

Αραμπατζής: «Πήραμε αυτό που θέλαμε»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Από το ματς με την Λάρισα κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Αυτό που θέλαμε ήταν η νίκη. Την πετύχαμε και είμαστε χαρούμενοι για αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο άσος του ΠΑΟΚ, Νίκος Αραμπατζής μιλώντας στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» για τη νίκη του «Δικεφάλου» κόντρα στη Λάρισα.

Και συνέχισε: «Τώρα έρχεται έχουμε μπροστά μας το ματς με την Καβάλα. Είναι ένα δύσκολο ματς αφού όλοι οι μεγάλοι «στραβοπάτησαν» εναντίον της. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε όλη την εβδομάδα για να πετύχουμε την νίκη».

Για τον στόχο του Κυπέλλου: «Σίγουρα το Κύπελλο είναι στους στόχους μας. Είναι κάτι που το θέλουμε και εμείς και το θέλει και ο κόσμος του ΠΑΟ».

Για την καριέρα του στον ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή που ήρθε μέχρι σήμερα: «Ξεκίνησα πολύ καλά την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Ύστερα ήρθε ο τραυματισμός που με άφησε πίσω. Πλέον όμως αισθάνομαι σαν να μην συνέβη ποτέ αυτός ο τραυματισμός. Φέτος το καλοκαίρι έγιναν κάποιες συζητήσεις για να παραχωρηθώ δανεικός αλλά εγώ πήρα την απόφαση να μείνω στον ΠΑΟΚ. Τώρα νοιώθω δικαιωμένος γι’ αυτήν μου την απόφαση».

Πίστωση χρόνου ζητάει ο Κακά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Λίγη περισσότερη υπομονή ζητάει ο Κακά από τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να δουν την ομάδα έτσι όπως επιθυμούν. Οι «μερένχες» συχνά δεν πείθουν μέσα στο γήπεδο, παρουσιάζοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Για τον Βραζιλιάνο μέσο όμως, το θεαματικότερο ποδόσφαιρο είναι απλά θέμα χρόνου.

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν παιχνίδια στα οποία ο κόσμος δεν μένει ευχαριστημένος από την απόδοσή μας. Δεν είναι εύκολο να φτιάξεις μια ομάδα έτσι όπως θέλεις», τόνισε ο Κακά μιλώντας στη «RAI».

Ο Βραζιλιάνος παίκτης ζήτησε από τους οπαδούς της «βασίλισσας» μια μικρή πίστωση χρόνου, μέχρι οι ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν την απαραίτητη χημεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν νέες μεταγραφές. Δείτε την Μπαρτσελόνα, οι ίδιοι άνθρωποι βρίσκονται εκεί για πολλά χρόνια, τη στιγμή που εμείς έχουμε οχτώ ή εννιά νέα πρόσωπα. Απλά χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός για να δέσουμε ως ομάδα», κατέληξε ο Κακά.

ΝΒΑ: Οι Ράπτορς διέλυσαν τους Μπουλς 110-78

Μία από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία τους γνώρισαν οι Σικάγο Μπουλς από τους Ράπτορς. Το τελικό 110-78 αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Ο Κρις Μπος σκόραρε 25 πόντους και κατέβασε 12 ριμπάουντ για τους Καναδούς, που μετρούν δύο συνεχείς νίκες ύστερα από ένα αρνητικό σερί πέντε ηττών. Ο Μάρκο Μπελινέλι πρόσθεσε άλλους 15 πόντους για το Τορόντο, ενώ ακόμη τρεις παίκτες των Ράπτορς σκόραραν πάνω από 10 πόντους. Από την πλευρά του Σικάγο, οι Τζον Σάλμονς και Τζανίρο Πάργκο είχαν από 13 πόντους, ενώ από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους διψήφιο αριθμό είχε μόνο ο Μπραντ Μίλερ (11 πόντοι).

Αθλητικός Τύπος 7/12/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα
The Match

Πατρίς Sport

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 6ης αγωνιστικής

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_B27wPV95Y.jpg

Με το ντέρμπι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και Τρικάλων-Μαρουσι ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της Α1. Τα αποτελέσματα:

ΑΕΚ-Ολύμπια Λάρισας 89-71


Κολοσσός Ρόδου-Καβάλα 81-71


Ηλυσιακός-Ολυμπιακός 67-79


Πανιώνιος-Άρης 74-70


Περιστέρι-Πανελλήνιος 77-73


Τρίκαλα-Μαρούσι 69-81


Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 83-78


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)


Ολυμπιακός 12


Παναθηναϊκός 11


Κολοσσός Ρ. 10


Πανελλήνιος 10


Περιστέρι 10


Μαρούσι 10


Πανιώνιος 9


Καβάλα 8


ΑΕΚ 8


Ολύμπια Λάρισας 8


Άρης 8


Τρίκαλα 8


Ηλυσιακός 7


ΠΑΟΚ 7

Ισοφαρίστηκε στο 94' η Γαλατάσαράι

http://www.sport24.gr/ast/cov/sa/sarp_2009_12_7_2_8_20_b.jpgΗ Γαλατάσαράι δεν κατάφερε να κερδίσει την Ιστανμπούλ, η οποία ισοφάρισε σε 1-1 στο 94' μέσα στο "Αλί Σαμί Γεν". Ο Χάρι Κιούελ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 57', αλλά στις καθυστερήσεις ο Χασάν Αλί ισοφάρισε και έτσι έχασε δύο βαθμούς η "Γαλατά" και την ευκαιρία να περάσει μόνη στην κορυφή.

Στην πρώτη θέση πάντως πέρασε η Καϊσέρισπορ μαζί με τις Μπεσικτάς και Φενέρμπαχτσε, έπειτα από την νίκη της με 3-0 επί της Μπούρσασπορ, με τον Μακουκούλα να σκοράρει δύο φορές και να φτάνει τα 12 γκολ φέτος.

Η σύνθεση της Γαλατάσαράι...
Λέο Φράνκο, Ουγκούρ Ουτσάρ, Μεχμέτ Τοπάλ, Σερβέτ Τσετίν, Χακάν Μπαλτά, Μπαρίς Εζμπέκ, Μουσταφά Σαρπ, Αρντά Τουράν (90' Αϊντίν Γιλμάζ), Ελάνο (80' Αϊχάν), Κιούελ, Νοντά (73' Νοντά).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Μπεσικτάς - Ντιγιάρμπακιρσπορ 0-0

Σάββατο
Κασίμπασα - Σίβασπορ 2-2 (14' Τσενκ Ισλέρ, 49' Γκοκχάν Γκιουλέκ / 24' πέν. Ερμάν Κιλίκ, 74' Μπαρίς Μπασντάς)
Εσκίσεχιρσπορ - Φενέρμπαχτσε 2-1 (62' και 78' Εντέμ Σαρί / 94' Λουγκάνο)

Κυριακή
Άνκαρασπορ - Μανίσασπορ 0-3 (στα χαρτιά)
Γκαζιάντεπσπορ - Αντάλιασπορ 1-1 (34' Ζορζίνιο / 66' Αλί Ζιτουνί)
Καϊσέρισπορ - Μπούρσασπορ 3-0 (9' Σισμάνογλου, 32' και 55' Μακουκούλα)
Γκεντσλέρμπιρλιγί - Ντενίζλισπορ 2-0 (76' Μουσταφά Πεκτεμέκ, 90' Μπιλάλ Τσουμπουκτσού)
Τράμπζονσπορ - Ανκαραγκιουτσού 3-0 (63' Γκάμπριτς, 87' Γκουστάβο Κόλμαν)
Γαλατάσαράι - Ιστανμπούλ 1-1 (57' Kιούελ / 94' Χασάν Αλί)

Η βαθμολογία

1. Καϊσέρισπορ 31
2. Μπεσικτάς 31
3. Φενέρμπαχτσε 31
4. Γαλατάσαράι 30
5. Μπούρσασπορ 29
6. Γκεντσλέρμπιρλιγί 25
7. Τράμπζονσπορ 24
8. Ίστανμπουλ 23
9. Εσκίσεχιρσπορ 21
10. Αντάλιασπορ 21
11. Γκαζιάντεπσπορ 20
12. Ανκαραγκιουτσού 17
13. Μανίσασπορ 17
14. Ντιγιάρμπακιρσπορ 13
15. Κασίμπασα 13
16. Σίβασπορ 11
17. Ντενίζλισπορ 7
18. Άνκαρασπορ 0

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ
Αρίζα Μακουκούλα (Καϊσέρισπορ)

7 γκολ
Σαμπανί Νοντά (Γαλατάσαράι)
Μουσταφά Πεκτεμέκ (Γκεντλέρμπιρλιγί)

Φωτο Ημέρας

"Να εισαι καλό παιδί, άριστος μαθητής, γιατί θα έρθει ο Μήτρογλου ο πυροβολητής..."

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Απαιτούμε ίση μεταχείρηση

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_GQIhdo327A.jpg

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας εξέδωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

«Στον αγώνα πρωταθλήματος με το Μαρούσι, δεχτήκαμε το πρώτο χτύπημα. Αντιδράσαμε, απευθυνόμενοι μόνο στις αρμόδιες αρχές, ελπίζοντας ότι θα δουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρωτοφανή και άξια για μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες επίδοση των διαιτητών να πάρουν στα τελευταία 71 δευτερόλεπτα εκείνου του αγώνα έξι λανθασμένες αποφάσεις, κατά σύμπτωση (...) όλες τους σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ήρθε το δεύτερο... κρούσμα, αλλά και πάλι προτιμήσαμε να διατηρήσουμε ήπιους τόνους και να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, αφήνοντας τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους. Κακώς, γιατί όπως αποδείχθηκε υπήρχε και συνέχεια.

Μετά τον αγώνα μας στην Καβάλα, βάλαμε και πάλι τα λάθη της δικής μας ομάδας και την κακή αγωνιστική της παρουσία, πάνω από τα ολοφάνερα σφάλματα των διαιτητών και την εκνευριστική τους προσπάθεια να ‘φθείρουν’ τον ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του αγώνα. Δεν τα είχαμε δει όλα. Αποδείχθηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και χωρίς φόβο έναν μεγάλο αντίπαλο. Τον κοιτάξαμε στα μάτια, διεκδικήσαμε τη νίκη, πιστέψαμε σε αυτήν. Ακόμη και τώρα, όμως, δεν πιστεύουμε σε όλα όσα είδαν τα μάτια μας και, δυστυχώς, άκουσαν τα αυτιά μας.

Επιθετικά φάουλ, να μετατρέπονται με ευκολία σε αμυντικά, καθαρά κοψίματα να βαφτίζονται φάουλ, κανονισμούς να καταστρατηγούνται, εξόφθαλμα φάουλ απλά να περνούν σαν να μην έγινε τίποτα, μία ολοφάνερη αλλοίωση αποτελέσματος να αντιμετωπίζεται ως το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο και, ταυτόχρονα, μία ασεβής προς τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης από τους εκφωνητές του τηλεοπτικού σταθμού που μετέδιδε τον αγώνα.

Απαιτούμε ίση μεταχείριση και τον σεβασμό που δικαιούμαστε.

Απαιτούμε από όλες τις αρμόδιες αρχές του αθλήματος να αναλάβουν, επιτέλους, τις πραγματικές ευθύνες τους απέναντι στον ΠΑΟΚ και στο άθλημα και να δώσουν τέλος σε αυτό τον κατήφορο. Η μέχρι τώρα ήπια στάση μας δε θα πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία. Με τον ΠΑΟΚ και την ιστορία του δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς.»

Βενγκέρ: Ευκαιρία για τα νέα παιδιά το ματς με Ολυμπιακό

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_l3SLaeil60.jpg

Η Άρσεναλ είναι αδιάφορη βαθμολογικά για την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό και ο Αρσέν Βενγκέρ περιμένει από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα χρησιμοποιήσει να αρπάξουν την ευκαιρία.

«Θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι για τα νέα παιδιά, γιατί ο Ολυμπιακός παίζει την πρόκρισή του σε αυτό. Συνεπώς, είναι ακόμη μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουν τις δυνατότητές τους και να παίξουν καλύτερα απ’ ότι με την Μάντσεστερ Σίτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλσατός τεχνικός.

Κόντρα στη Σίτι για το κύπελλο, οι πιτσιρικάδες δεν τα πήγαν καλά, καθώς ήρθε η ήττα με 3-0 και όπως είπε ο Βενγκέρ ήταν ένα καλό μάθημα γι’ αυτούς.

«Έχουν να μάθουν πολλά ακόμη. Ήταν ένα καλό μάθημα γι’ αυτούς. Πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικοί μέσα στο γήπεδο, κάτι το οποίο απέτυχαν να κάνουν κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Όταν είσαι 17 ή 18 χρονών πιστεύεις πως μπορείς να παίξεις σε αυτό το επίπεδο.

Οι περισσότεροι από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχω, θα πρέπει να μάθουν πως δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Είναι σημαντικό να το καταλάβουν τώρα αν και τους κατανοώ, γιατί όταν είναι νέος είσαι και ανυπόμονος», κατέληξε ο προπονητής της Άρσεναλ.

Κωφίδης: «Δικαιούμασταν τη νίκη»

Κωφίδης: «Δικαιούμασταν τη νίκη»

Ικανοποιημένος από τη νίκη του Ηρακλή, ο Σάββας Κωφίδης απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του, υπογραμμίζοντας πως άξιζαν τη νίκη βάσει απόδοσης: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι, στο οποίο δικαιούμασταν τη νίκη με τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Εμείς αποφασίσαμε να χτυπήσουμε με αντεπιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαμε την ηρεμία να εκμεταλλευτούμε τις κόντρες, κάτι που όμως κάναμε με επιτυχία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πιέσει ψηλά και μας άφησε πολλούς χώρους που εκμεταλλευτήκαμε. Στον εαυτό τους πρώτα από όλα ανήκει η νίκη και μετά σε όλους τους άλλους. Έχουμε παίκτες, όπως ο Επστάιν που όταν πάρει τη μπάλα στο χώρο γίνεται πολύ επικίνδυνος. Η ισοφάριση μας έδωσε ψυχολογία και αυτό μας έδωσε κάτι περισσότερο για να διεκδικήσουμε τη νίκη και το παιχνίδι. Κρατάμε τη σωστή σκέψη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Είχαμε επίσης πειθαρχία στο παιχνίδι μας και αυτό σίγουρα είναι σημαντικό για μία ομάδα».

Ειπε..........................

"O αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ είναι... χωράφι για να τρώνε οι αγελάδες!"

Χενκ Τεν Κάτε

(Σχόλιο του Ολλανδού για την κατάσταση του χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ)

Ψιθυροι......................

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκα δύο νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι, οι οποίοι πήραν συνεντεύεξεις από τους έλληνες διεθνείς του Παναθηναϊκού, λόγω του Μουντιάλ και έπαθαν... πολιτισμικό σοκ με τα επεισόδια εκτός γηπέδου και τα δακρυγόνα


Στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης βρέθηκε και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα του Πανιωνίου με την ΑΕΚ μαζί με τον παίκτη των "κυανέρυθρων" και συμπαίκτη του στην Εθνική Ελπίδων, Δημήτρη Σιόβα, που ήταν εκτός αποστολής...


Στα επίσημα της Νέας Σμύρνης βρίσκεται και ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων από τους φίλους του Πανιωνίου. Εξάλλου ο αλγερινός φορ δεν αποκλείεται να φορέσει εκ νέου τα κυανέρυθρα από τον επόμενο μήνα...


Η χρήση των χημικών από την Αστυνομία έχει κάνει δυσάρεστη την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, ενώ αρκετοί φίλαθλοι έχουν ήδη αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ


Επεισόδια σημειώθηκαν πίσω από την θύρα που βρίσκονται οι φίλαθλοι του Ατρομήτου στο ημίχρονο της αναμέτρησης Παναθηναϊκού - Ατρομήτου. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει τους οπαδούς, ενώ έχουν προκληθεί και αρκετές υλικές ζημιές.


Ο Κάλατς έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους της Καβάλας, πως από την στιγμή που δεν θα ξεκινάει βασικός στην ενδεκάδα δεν επιθυμεί να κάθεται στον πάγκο, έτσι μένει εκτός αποστολής, όπως και στο ματς με τον Εργοτέλη


"Remember the 6th of December", γράφει το πανό που ανάρτησαν οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού, ενώ φώναξαν και συνθήματα κατά της Αστυνομίας


Συναγωνίζονται ΟΑΚΑ και Παγκρήτιο για το ποιο γήπεδο έχει τον λιγότερο κόσμο...

Η νέα Αργεντίνα ντίβα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e94a7b70413564501352a6e4fdaddca0_L.jpg?1259923602?1259923602?1259923602

Η Νατάσα Ζέιτ προκαλεί συνεχώς με τις δημόσιες εμφανίσεις της στην Αργεντινή. Το 32χρονο μοντέλο από την Λατινική Αμερική έχει κάνει πολλά one night stand με συμπατριώτες της ποδοσφαιριστές του.

Το «κουνελάκι» του playboy προκάλεσε με την τελευταία της εμφάνιση. Συγκεκριμένα ήταν καλεσμένη σε ένα κλαμπ και έκανε δώρο σε έναν τυχερό την... δημόσια ικανοποίηση, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.

«Να διασκεδάζεις με τον οποιονδήποτε είναι πλεονέκτημα για πολλά όμορφα πράγματα και δίνει στον κόσμο αυτό που αξίζει να ζήσει», ανέφερε μετά το θεσπέσιο δώρο της προς τον νικητή

«Α΄ Εθνική θέλω να σε δω…»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9e8bc9859de040d6722e893f7f6dbaf7_L.jpg?1260105802?1260105802?1260105802

Νίκη-ανόδου του Εθνικού με 4-0 επί της Δόξας Δράμας με τους Πειραιώτες! Στραβοπάτησε στην Φυλή ο Εθνικός Αστέρας, μεγάλο διπλό του Παναιτωλικού στις Σέρρες.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα ο Εθνικός όπου επικράτησε των «μαυραετών» με 4-0 και έχει βάλει πλώρη ανόδου. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν ο Φαρινόλα ο οποίος σημείωσε τρία γκολ των Πειραιωτών (9΄ , 53΄και 96΄). Στο 94΄ ο Σουμπίνιο έκανε το 3-0 και στο 96΄.

Στην Φυλή ο Θρασύβουλος έκανε την μεγάλη ανατροπή και κατάφερε να γυρίσει το ματς από 2-0 σε 2-2 με την ομάδα της Καισαριανής να χάνει πολύτιμο έδαφος.
Οι παίκτες του Αντώνη Μανίκα πήραν προβάδισμα με 2-0 χάρη σε τέρματα των Γκουέι και Διαμάντη (38΄ και 66΄) για να ισοφαρίσουν οι «πράσινοι» με τους Καραμαλίκη (77΄) και Χατζηπαντελίδη (87΄).

Στο μεταξύ μεγάλη νίκη πήρε και ο Παναιτωλικός μέσα στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού με 2-0 χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Βούκοβιτς (19΄) και Μπαϊκαρά (83΄).
Στην Κατερίνη ο Πιερικός αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Αγροτικό Αστέρα 0-0 με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. Τέλος βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στην Καλαμάτα, η «μαύρη θύελλα και η Ηλιούπολη όπου αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0.

Έπαιξαν μπουνιές!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0f5eddc1645215c533119aa0e9b3fb2d_L.jpg?1260128401?1260128401?1260128401

Χτύπημα του Εστογιανόφ στον Αραούχο κατήγγειλαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, με τον Αργεντίνο να μη δέχεται τη «συγγνώμη» των γηπεδούχων, αλλά και να μην συνεχίζει.

Η συνέντευξη τύπου καθυστέρησε να αρχίσει καθώς στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα, Εστογιανόφ και Αραούχο ήρθαν στα χέρια, με τον παίκτη του Πανιωνίου να γρονθοκοπεί τον αμυντικό της Ένωσης! Μάλιστα, ο παίκτης υπέστη θλαστικό τραύμα με εκχύμωση στο αριστερό μάτι. Το επεισόδιο είναι σοβαρό κάτι που φάνηκε από το γεγονός, πως ο πρόεδρος των γηπεδούχων, Κώστας Τσακίρης βρέθηκε εσπευσμένα στο γήπεδο και μαζί με τον Άκη Μάντζιο επισκέφθηκαν τα αποδυτήρια της ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του Εστογιανόφ, με τον Αργεντίνο πάντως να τονίζει «Δεν θέλω τη συγγνώμη του και δεν θέλω να έχω σχέσεις με τον συγκεκριμένο παίκτη. Δεν θα συνεχίσω το θέμα».
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος του παιχνιδιού, περίπου 15 οπαδοί του Πανιωνίου επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον των δημοσιογράφων της Nova, χρησιμοποιώντας αρκετές βρισιές.

Δίωξη στον Γκαγκάτση

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5d51f761e544b6dfe045748621d33063_L.jpg?1260110970?1260110970?1260110970

Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Βασίλη Γκαγκάτση, καθώς παραπέμπεται για «σκόπιμη υποβολή ανακριβών δηλώσεων “πόθεν έσχες” από το 2005 έως το 2008». Ακόμη και μετοχές της Ιντραλότ στην κατοχή του.

Συνεχίζονται οι δικαστικοί μπελάδες για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο συνεδρίασε στις 22 Οκτωβρίου, παρουσία και του Αντεισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, αποφάσισε την παραπομπή του γνωστού παράγοντα στο Τριμελές Εφετείο.

Ο λόγος της παραπομπής και πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι για κατηγορία της σκόπιμης υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» στον Άρειο Πάγο, την περίοδο που ο Γκαγκάτσης ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ και εκ του νόμου υποχρεωμένος για την κατάθεση τέτοιας δήλωσης.
Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν 2128/ 2009 απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η οποία προέκυψε κατόπιν της διαβίβασης της σχετικής δικογραφίας από τον ανακριτή, ο Γκαγκάτσης παραπέμπεται, καθώς "υπέβαλλε ανακριβείς δηλώσεις “πόθεν έσχες” κατά συρροή για τα έτη 2005, 2006, 2007 και 2008".

Περισσότερα από ένα εγκλήματα

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου ο κατηγορούμενος «τέλεσε με πρόθεση περισσότερα από ένα εγκλήματα», καθώς στις εν λόγω δηλώσεις δεν ανέφερε "σκοπίμως", σύμφωνα με τη διατύπωση της απόφασης, σειρά περιουσιακών στοιχείων τα οποία ανήκαν στον ίδιο ή στη σύζυγό του, και συγκεκριμένα τους δύο κοινούς λογαριασμούς τους σε δύο διαφορετικές τράπεζες, το χαρτοφυλάκιο μετοχών που διατηρούσε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου στην εταιρεία Βόρειος Ελλάδα Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, καθώς και τα μερίσματα που προέκυψαν από την κατοχή αυτών των μετοχών.

Μετοχές και της Ιντραλότ

Ειδικότερα για το 2008 κατείχε 1.614μετοχές ΑΤΤΙΚ, 17.600 Ιντραλότ, 410 ΟΤΕ και 971 Πειραιώς με συνολική καθαρή θέση 245.965 ευρώ.
Έτσι για το έτος 2005 δεν αναγράφεται συνολικό ποσό- ύψος καταθέσεων και αξία μετοχών- περίπου 164.000 ευρώ. Για το έτος 2006 το σύνολο είναι περίπου 261.000 ευρώ, ενώ το 2007 το ίδιο σύνολο, μαζί με μερίσματα, που δεν αναγράφεται στο "πόθεν έσχες" αγγίζει τις 270.000 ευρώ. Το 2008 το σύνολο ξεπερνά πλέον τις 290.000 ευρώ.