Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Διασύρουν την ΑΕΚ...


Σκιές στις διοικητικές εξελίξεις στην ΑΕΚ Ο πόλεμος εντυπώσεων που έχει ξεσπάσει μεταξύ των πλευρών του Νίκου Νοτιά και Χαράλαμπου Κοζώνη, συνεχίζεται και το μοναδικό θύμα είναι η ΑΕΚ και ο κόσμος της. Με παρεμβάσεις τους στην εκπομπή "Total Super League" της Nova, οι Χρήστος Μαυρομάτης, ο Νίκος Θανόπουλος και ο Χρήστος Παπαδημητρίου "κάρφωσαν" ο ένας τον άλλον...

Ο εκπρόσωπος του υποψήφιου επενδυτή της Ένωσης, Χρήστος Μαυρομάτης αμφισβήτησε την ανακοίνωση του μεγαλομετόχου των "κιτρινόμαυρων" μιλώντας στη Nova. "Σας βεβαιώνω το εξής: Παρουσία 10 ανθρώπων, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης που φιλοξενούσε κάποια άτομα της ΑΕΚ, σε τηλεφωνική επικοινωνία του κυρίου Παπαδημητρίου ο κύριος Νοτιάς δεν έχει καμία γνώση του περιεχομένου αυτής της ανακοίνωσης - δήλωσης! Αμφισβητώ την ανακοίνωση. Σας καταθέτω το πραγματικό περιστατικό.

Το έγγραφο είναι σε γνώση του Νίκου Νοτιά μέρες τώρα. Συζητήθηκαν πράγματα στη Φλόριντα και εκτός προσυμφώνου: απαιτήσεις του κυρίου Νοτιά και των μετόχων, καταβολή χρημάτων. Πράγματα που ήταν εκτός προσυμφώνου. Η πρόταση Κοζώνη είναι βελτιωμένη για τον εξής λόγο. Αναλαμβάνει τα πάντα από αύριο. Θα γίνει κανονικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αν, όμως, μέχρι της 10 Γενάρη δεν έχει δοθεί η ΑΕΚ στον Κοζώνη μπορεί να κάνουν προσφυγή όλοι οι παίκτες και η ΑΕΚ να είναι στη Β' Εθνική ή δεν ξέρω εγώ που αλλού. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει κανονικά. Δεν αλλάζει αυτό. Αναλαμβάνει όμως διοίκηση αύριο το πρωί, ασκώντας ο ίδιος διοίκηση.

Δεν θέλει να δώσει χρήματα να τα διαχειριστούν οι άλλοι. Ο Κοζώνης με την πρόταση αυτή δεν μπορεί να κάνει πίσω ακόμη και αν τα χρέη είναι παραπάνω από 35 εκατ. ευρώ. Με το προηγούμενο συμφωνητικό λεγόταν ότι αν είναι παραπάνω τα χρέη φεύγει. Τώρα μένει και αν είναι παραπάνω μπαίνουν από τις εγγυητικές των μετόχων. Αν είναι μικρότερο το ποσό των χρεών τότε οι μέτοχοι θα πάρουν και χρήματα. Επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί και είναι λογικό αυτό, πρέπει να παρθεί μία απόφαση. Εμφανίζεται ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει τη διοίκηση. Εμείς δεν λέμε ψέματα. Εγώ θα βγάλω στη δημοσιότητα αύριο όλα τα τραπεζικά έγγραφα".

Καταλήγοντας ο Χρήστος Μαυρομάτης και έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε γιατί μπήκε σαν εγγυητική, στη νέα πρόταση Κοζώνη, ύψος 15 εκατ. ευρώ προς τους μετόχους, άφησε να εννοηθεί ότι τα επιπλέον χρέη μπορεί να είναι και περισσότερα από 32 εκατ. ευρώ: "Τα επιπλέον χρέη μπορεί να είναι περισσότερα κατά 15 εκατ. ευρώ. Όλοι στην ΑΕΚ λένε με σιγουριά ότι είναι 32 εκατ. ευρώ. ’ρα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα".

Λίγη ώρα αργότερα, ο Νίκος Θανόπουλος παρενέβη και ο ίδιος στην ίδια εκπομπή της Nova τονίζοντας πως η ανακοίνωση ήταν εις γνώση του Νίκου Νοτιά, προαναγγέλλοντας και δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Νοτιά την Τρίτη.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος επίσης είναι εκπρόσωπος του Χαράλαμπου Κοζώνη. Με τη σειρά του εκείνος έφερε νέα στοιχεία στην επιφάνεια. Σύμφωνα με τα όσα είπε, το απόγευμα ο Νίκος Θανόπουλος είχε συμφωνήσει με τον Νίκο Νοτιά να βγει ανακοίνωση που θα τόνιζε πως η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα και απομένουν μόνο οι νομικές εγγυήσεις για να πέσουν οι υπογραφές.

Το όλο κλίμα όμως, για άγνωστο λόγο, άλλαξε και κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Νέα Σμύρνη, ο κ. Παπαδημητρίου υπέκλεψε την νέα ανακοίνωση "κρυφοκοιτάζοντας" τις σημειώσεις της Αγγλικής Αρκάδη, που κρατούσε δια τηλεφώνου από τον Νίκο Θανόπουλο. Αμέσως τηλεφώνησε στον Νίκο Νοτιά, ο οποίος δήλωνε άγνοια για το θέμα. Η δική του εκδοχή για αυτή την εξέλιξη είναι πως οι νυν μέτοχοι φοβούνται για τα στοιχεία που θα προκύψουν από τον οικονομικό έλεγχο και συνέχεια βάζουν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: