Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Η Ρόμα συνέτριψε 4-1 την Παλέρμο

Με τον Τότι να ξεκινάει βασικός, αλλά να γίνεται αλλαγή στο ημίχρονο, η Ρόμα νίκησε 4-1 την Παλέρμο στο «Ολίμπικο» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σέριε Α, λίγες μέρες πριν από τη αναμέτρηση της με τον Παναθηναϊκό.Ο Ματέο Μπρίγκιση σημείωσε δύο γκολ, τα άλλα δύο οι Μπαπτίστα και Ρίισε, και με τη νίκη αυτή οι «τζιαλορόσι» βρέθηκαν στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι παρέταξε τη Ρόμα με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ζούλιο Σέρτζιο, οι Ζουάν και Μπουρντίσο ήταν στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Μότα και αριστερά ο Ρίισε.

Αμυντικά χαφ ήταν ο Ντε Ρόσι με τον Πιζάρο, δεξιά ήταν ο Ταντέι, αριστερά ο Βούτσινιτς, μοναδικός προωθημένος ο Τότι και σε ελεύθερο ρόλο ο Μπρίγκι.

Ο Ρανιέρι προτίμησε να προφυλάξει στο δεύτερο μέρος τον Τότι, ο οποίος έκανε καλή εμφάνιση, όσο έπαιξε,αλλά δεν έδειξε 100% έτοιμος.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 35` όταν από κόρνερ του Τότι, η μπάλα έφτασε στον Μπρίγκι που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπόβο και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ζούλιο Μπαπτίστα με κοντινή προβολή στο 54` έκανε το 2-0,ενώ στο 63` πάλι ο Μπρίγκι με ωραίο σουτ έκανε το 3-0. Η Παλέρμο μείωσε προσωρινά στο 80` με τον Μίκολι, ενώ στο 83` ο Ρίισε με σουτ από σέντρα του Πιζάρο διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ρόμα (4-2-3-1): Ζούλιο Σέρτζιο, Μότα, Μπουρντίσο, Ζουάν, Ρίισε, Μπουρντίσο, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Ταντέι, Μπρίγκι, Βούτσινιτς (65` Μενέζ), Τότι(46`Μπαπτίστα)

Αυτή τη φορά έπαιξε σαν ΠΑΟΚ


Σε αντίθεση με το παιχνίδι κυπέλλου και την συντριβή-αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού, αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ παρουσίασε στους Ζωσιμάδες το γνωστό καλό του πρόσωπο και πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Παρότι αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες (Βιτόλο, Γκαρσία και Κοντρέρας) και τον Σνάουτσνερ ως στόπερ, η ομάδα του Σάντος ήταν σοβαρή και με τέρμα του Γιώργου Φωτάκη στο 43' πήρε τους τρεις βαθμούς, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση. Για ακόμα μία φορά μάλιστα, δεν τελείωσε με έντεκα, καθώς αποβλήθηκε ο Αραμπατζής. Οι γιαννιώτες από την πλευρά τους, δεν θύμισαν σε καμία περίπτωση την ομάδα που θριάμβευσε πριν από λίγες μέρες, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα επί 25 λεπτά και παραμένουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Απρόοπτο με Σαβίνι
Αν και το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ, (ο Σαβίνι αποχώρησε στο ζέσταμα και στόπερ έπαιξε ο Σνάουτσνερ) οι παίκτες του Σάντος επέβαλλαν τον ρυθμό τους από την αρχή, ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα τους βάλει οδηγό στο ματς. Ο Μουσλίμοβιτς δεν τα κατάφερε στο 3', ο Ελευθερόπουλος είχε σωστή αντίδραση στο σου του Φωτάκη επτά λεπτά αργότερα, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά άγγιξε το γκολ στο 17', όταν ο Κώτσιος σημάδεψε το δοκάρι της ομάδας του.

Βρήκε δίχτυα με... την τρίτη ο Φωτάκης
Οι γιαννιώτες, που δεν μπήκαν καθόλου καλά στο παιχνίδι, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και το μόνο αξιόλογο που παρουσίασαν στο α' ημίχρονο ήταν ένα καλό φάουλ του Σαϊτιώτη που απόκρουσε ο Χαλκιάς στο 35'. Ο Φωτάκης όμως, βρέθηκε σε καλή μέρα και στο 38' απείλησε εκ νέου, αναγκάζοντας τον Ελευθερόπουλο σε εντυπωσιακή απόκρουση. Δεν έγινε όμως το ίδιο και στο 43' και ο Φωτάκης με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Πάλι με δέκα ο ΠΑΟΚ
Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ ξεκίνησε με σαφή διάθεση να επιτεθεί, αλλά οι θεσσαλονικείς, όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν, αλλά με σοβαρότητα απομάκρυναν τους κινδύνους και ήταν αυτοί που κυνήγησαν με περισσότερες πιθανότητες το γκολ. Ο Μουσλίμοβιτς θα μπορούσε να το πετύχει, αλλά ήταν αναποτελεσματικός σε δύο περιπτώσεις (53' και 55'). Ο ΠΑΟΚ, για ακόμα ένα παιχνίδι, δεν κατάφερε να τελειώσει με έντεκα παίκτες, καθώς ο Αραμπατζής αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τέσσερα λεπτά. Κακό που λίγο έλλειψε να γίνει διπλό για τον Δικέφαλο, αφού Σαϊτιώτης και Σίσιτς άγγιξαν την ισοφάριση στο 64', με τον Χαλκιά όμως να αποκρούει και τον Μουσλίμοβιτς να απομακρύνει.

Ολα για όλα, χωρίς αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ
Θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Αναστόπουλος τα έπαιξε όλα για όλα, πέρασε και τον Μπακαγιόκο και ο ΠΑΣ έπαιξε με τριπλέτα στην επίθεση. Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ όμως, ήταν πάλι υποδειγματική και κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα, χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστικά προβλήματα. Το συγκρότημα του Σάντος γυρίζει στη Θεσσαλονίκη με το τρίποντο και παράλληλα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Τον... Σκόκο-σε κι αυτόν!

Η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη μακριά από το λεκανοπέδιο της Αττικής, επικρατώντας με 2-1 του Πανθρακικού για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η Ενωση, που είχε τη συμπαράσταση των φιλάθλων της παρά τη σχετική απαγόρευση για τις μετακινήσεις, με πρωταγωνιστή τον Σκόκο που πέτυχε ένα ακόμα εντυπωσιακό τέρμα, έφτασε του 36 βαθμούς και πλέον περιμένει τον Αρη στο ΟΑΚΑ, στη μάχη για την τέταρτη θέση. Πολύ κακός ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Κομοτηνής, δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για ποδόσφαιρο. Παράπονα των γηπεδούχων για το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, που ζητούν οφ σάιντ στον Μπλάνκο, αλλά και των φιλοξενούμενων που ζητούν πέναλτι σε προσπάθεια του Σκόκο στο 48`.

Η Ενωση μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να επιβάλλει τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά και να μπει σε ρόλο οδηγού, δείχνοντας ότι δεν την έχουν επηρεάσει οι αρκετές και σημαντικές της απουσίες. Και τα κατάφερε περίφημα, αφού με τη συμπλήρωση τριών μόλις λεπτών έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Λεονάρντο να σκοράρει, κάτι που τελικά κατάφερε οκτώ λεπτά αργότερα.

Ο συνήθης ύποπτος...
Δράστης ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος σημείωσε το ένατο φετινό του τέρμα και έβδομο στο πρωτάθλημα, με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο όπως και τα προηγούμενα. Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός απέφυγε με εξαιρετικό τρόπο τους αμυντικούς του Πανθρακικού και με πανέμορφο δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Ρόκα.

Το γκολ αυτό χώριζε τις δύο ομάδες στα πρώτα 45 λεπτά, καθώς στη συνέχεια η ΑΕΚ είχε την απόλυτη κυριαρχία στο γήπεδο, έχασε όμως σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα τέρματα, και να κλειδώσει τη νίκη. Στον αντίποδα, οι θρακιώτες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην πίεση της Ενωσης, έχοντας μόλις δύο καλές στιγμές, με πρωταγωνιστές τους Καζάκη και Μπέλεκ.

Εμειναν με... την όρεξη
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παύλος Δερμιτζάκης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να πιέσουν από την αρχή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που πέτυχε γκολ, με τον Χέρσι. Ο αιθίοπας μέσος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Ρόκα στο σουτ του Μπλάνκο και με πλασέ από κοντά έγραψε το 2-0 για την Ενωση, στο 47ο λεπτό.

Οι παίκτες του Πανθρακικού πάντως δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να μπουν και πάλι στη διεκδίκηση του ματς, με τον Μπέλεκ να τελειώνει άψογα την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 56ο λεπτό, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σάχα.

Βούρκος το ΔΑΚ
Στα λεπτά που ακολούθησαν, οι γηπεδούχοι ρίσκαραν ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αφήνοντας χώρους στους ποδοσφαιριστές του Μπάγεβιτς που επέλεξαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Και οι δύο ομάδες όμως έβρισκαν έναν ακόμα αντίπαλο απέναντί τους, που δεν ήταν άλλος από τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι φάσεις, αλλά και οι όποιες προϋποθέσεις για να προσφέρουν θέαμα.

«Έχασε τη μάχη» ο Μπορότα


Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 57 ετών ο Σέρβος παλαίμαχος τερματοφύλακας Πέταρ Μπορότα, μετά από μακρόχρονη μάχη με σοβαρή ασθένεια. Ο εκλιπών, που τα τελευταία χρόνια κατοικούσε στην Ιταλία, έκανε σπουδαία καριέρα στην Τσέλσι από το 1979 έως το 1982, πραγματοποιώντας 114 εμφανίσεις και κερδίζοντας το βραβείο του παίκτη της χρονιάς το 1981 επειδή κράτησε για 16 ματς ανέπαφη την εστία του. Άρχισε την καριέρα του από την OFK Βελιγραδίου και εν συνεχεία αγωνίστηκε στην Παρτιζάν, ενώ μετά τη θητεία του στην Τσέλσι έπαιξε στην αγγλική Μπρέντφορντ και έκλεισε την καριέρα του αγωνιζόμενος στην Πορτογαλία με Πορτιμονένσε, Μποαβίστα και Πόρτο. Παράλληλα υπήρξε 4 φορές διεθνής με τη Γιουγκοσλαβία.

«Σώζει» το γάμο του ο Τέρι!


Ευχάριστα είναι τα νέα που αφορούν τον γάμο του Τζον Τέρι με τη σύζυγό του, Τόνι. Ο αμυντικός της Τσέλσι βρίσκεται στο Ντουμπάι, όπου προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του με τη γυναίκα του, η οποία τον εγκατέλειψε όταν αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική σχέση που είχε με τη Βανέσα Περονσέλ, τότε σύντροφο του πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Γουέιν Μπριτζ. Μάλιστα, ο βρετανικός Τύπος ανέφερε ότι ο 30χρονος στόπερ είχε αναλάβει τα έξοδα για την άμβλωση του μοντέλου εσωρούχων, καθώς την είχε αφήσει έγκυο. Ο διεθνής άσος φίλησε τη γυναίκα του και την αγκάλιασε (φώτο), χωρίς να τον ενδιαφέρει ότι τον κοιτούσαν οι τουρίστες της περιοχής. Μάλιστα, της είχε στείλει εκατό κόκκινα τριαντάφυλλα, όταν έφτασε στα Αραβικά Εμιράτα για να του συγχωρήσει το παραστράτημά του. Παρά τα όσα είχαν προηγηθεί το ζευγάρι έμοιαζε σαν να περνάει τον μήνα του μέλιτος και απολάμβανε τον ζεστό ήλιο. Η Τόνι Τέρι φέρεται να συγχώρεσε τον διεθνή κεντρικό αμυντικό. Ο Άγγλος αμυντικός σκοπεύει να μείνει με την οικογένειά του μέχρι αύριο το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας και να πάρει το αεροπλάνο για το Λονδίνο και να ξεκινήσει προπονήσεις με την Τσέλσι.

«Αρέσει ο Παπασταθόπουλος»


Πληθαίνουν οι φήμες πως Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ο μάνατζερ του 22χρονου αμυντικού της Τζένοα, Φραντσέσκο Μουσάρα, μιλώντας στην ιστοσελίδα calciomercato.it χαρακτήρισε φυσιολογικό το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων για τον πελάτη του, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει επί της παρούσης κάποια συγκεκριμένη πρόταση. «Είναι φυσιολογικό ένας παίκτης σαν τον Σωκράτη να αρέσει, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι αφοσιωμένος στη Τζένοα και θέλει να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη σεζόν. Αν αργότερα μας καλέσει η διοίκηση, θα εξετάσουμε όλες τις προτάσεις. Προφανώς αυτές οι φήμες χαροποιούν τη Τζένοα και τον ποδοσφαιριστή, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς άσου. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Τζένοα ως το καλοκαίρι του 2012, έχει φέτος 16 συμμετοχές στη Serie A, 5 στο Europa League και 1 στο Κύπελλο Ιταλίας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Με προβλήματα στη Θεσσαλονίκη


Χωρίς κάποια βασικά του στελέχη θα παραταχθεί ο Εργοτέλης την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Φραγκουλάκη και Ρουμπάκη, ενώ στο Ηράκλειο θα παραμείνουν και οι Αθανασίου, Σεληνιωτάκης, Καβουσάκης, Χρυσοφάκης, Σαρρής, Καρέλης και Βίσιο. Οι Κρητικοί στοχεύουν σε μία καλή εμφάνιση και ει δυνατόν ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τους απομακρύνει κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη, μετά τη νίκη-ανάσα επί του Αστέρα Τρίπολης την περασμένη εβδομάδα. Οι 19 παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι: Δασκαλάκης, Πόζα, Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Δημήτρης Κοιλιάρας, Ορφανός, Βερπακόφσκις, Μπερτόσα, Ρομάνο, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Μπέτο, Μπαλάφας, Γελαδάρης, Τσεσνάουσκις, Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Λεάλ και Σιάκκας.

Επιστρέφει στη «σκουάντρα ατζούρα» ο Νέστα;


Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Ιταλίας μετά από απουσία περίπου τεσσάρων χρόνων εξετάζει ο Αλεσάντρο Νέστα. Ο αμυντικός της Μίλαν, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη «σκουάντρα ατζούρα» μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, αποκάλυψε πως έχει συζητήσει το ενδεχόμενο επιστροφής με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μαρτσέλο Λίπι. «Θα δούμε τι θα γίνει. Έχω μιλήσει με τον κύριο Λίπι», δήλωσε ο 34χρονος άσος, που είχε 78 συμμετοχές με το εθνόσημο κατακτώντας το Μουντιάλ στα γήπεδα της Γερμανίας.

Μαύρη εκκίνηση για τους Χειμερινούς στο Βανκούβερ

Με τον πιο τραγικό τρόπο άρχισαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βανκούβερ, εξαιτίας του θανάτου ενός Γεωργιανού αθλητή ο οποίος εκτινάχθηκε από το έλκυθρο!

Ένα τραγικό περιστατικό με τον θάνατο αθλητή έχει προκαλέσει σοκ, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ. Ο Γεωργιανός αθλητής του λουτζ, Νόνταρ Κουμαριτασβίλι, σκοτώθηκε σήμερα κατά την διάρκεια της προπόνησης, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής Ιράκλι Τζαπαρίτζε.

Ο 21χρονος εκτινάχθηκε από το έλκηθρο, όταν έτρεχε με περισσότερα από 90 μίλια και βρήκε τραγικό θάνατο. "Δυστυχώς είναι νεκρός", δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Τζαπαρίτζε. Όσον αφορά στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ επισήμανε:

"Ο θάνατος αυτός βάζει μία μεγάλη μαύρη σκιά πάνω από τους Αγώνες και μας λυπεί πολύ όλους". Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γεωργίας εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης της αποστολής από τους Αγώνες.

«Παρών» ο λαός του ΠΑΟΚ

Πολλά ή λίγα τα 620.000 ευρώ; Πολλοί ή λίγοι οι 5.800 νέοι μέτοχοι; Δύο αναγνώσεις έχει το αποτέλεσμα της δημόσιας διάθεσης μετοχών, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πολλά γιατί:

-Η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως τη χαμηλή και τη μεσαία οικονομική τάξη, στις οποίες ανήκει η πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Αυτοί που συμμετείχαν είναι όλοι μεροκαματιάρηδες. Εκείνοι που έλαμψαν με την αδιαφορία τους ήταν οι εύποροι οικονομικά. Ιδιαίτερα όσοι ενέπαιξαν τον Θόδωρο Ζαγοράκη, δίνοντάς του ψεύτικες υποσχέσεις.

-Η ήττα-σοκ με 4-0 στα Γιάννινα και η απώλεια της ευκαιρίας να διεκδικήσει η ομάδα την κατάκτηση του Κυπέλλου τσάκισε την ψυχολογία των οπαδών του ΠΑΟΚ

-Μόλις την 1η Φεβρουαρίου άρχισε η δημόσια διάθεση μετοχών. Το χρονικό διάστημα έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν ελάχιστο.

-Καταστήματα της Marfin δεν υπάρχουν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, ούτε φυσικά και σε κάθε γειτονιά, ή, έστω δήμο. Για πολλούς, η πρόσβαση στον γκισέ δεν ήταν εύκολη.

-Πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ κουράστηκαν να βάζουν το χέρι στην τσέπη, ή θεωρούν ότι δεν έχει νόημα πια απλά να συντηρούν την ΠΑΕ, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης.

Λίγα γιατί:

-10 ευρώ, με όποιες δυσμενείς συγκυρίες, δεν είναι ένα «αβάσταχτο» ποσό για έναν οπαδό που συνειδητοποιεί ότι η ομάδα του έχει, κατ’ αρχήν, την ανάγκη της επιβίωσης. Μόνο 300.000 ΠΑΟΚτσήδες να υπολογίσουμε σ’ αυτή τη χώρα, θα μπορούσαν άνετα να συγκεντρώσουν 3 εκ. ευρώ.

-Σε σχέση με τα 15 εκ. ευρώ της αύξησης, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τελικά, δεν ήταν λίγα, αλλά ελάχιστα. Όμως…

Όμως, όπως και να το κάνουμε, η προσφυγή του ΠΑΟΚ στον λαό του αποτελεί μονόδρομο. Είναι κουραστική, αλλά είναι και η μοναδική λύση. Και θα είναι όσο δεν εμφανίζεται ένας σοβαρός επενδυτής. Και 500, λοιπόν και 600 και 700 χιλιάρικα, ή 100, 200 και 300 ευρουδάκια, είναι πάντα χρήσιμα και ευπρόσδεκτα…