Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Αυτή τη φορά έπαιξε σαν ΠΑΟΚ


Σε αντίθεση με το παιχνίδι κυπέλλου και την συντριβή-αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού, αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ παρουσίασε στους Ζωσιμάδες το γνωστό καλό του πρόσωπο και πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Παρότι αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες (Βιτόλο, Γκαρσία και Κοντρέρας) και τον Σνάουτσνερ ως στόπερ, η ομάδα του Σάντος ήταν σοβαρή και με τέρμα του Γιώργου Φωτάκη στο 43' πήρε τους τρεις βαθμούς, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση. Για ακόμα μία φορά μάλιστα, δεν τελείωσε με έντεκα, καθώς αποβλήθηκε ο Αραμπατζής. Οι γιαννιώτες από την πλευρά τους, δεν θύμισαν σε καμία περίπτωση την ομάδα που θριάμβευσε πριν από λίγες μέρες, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα επί 25 λεπτά και παραμένουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Απρόοπτο με Σαβίνι
Αν και το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ, (ο Σαβίνι αποχώρησε στο ζέσταμα και στόπερ έπαιξε ο Σνάουτσνερ) οι παίκτες του Σάντος επέβαλλαν τον ρυθμό τους από την αρχή, ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα τους βάλει οδηγό στο ματς. Ο Μουσλίμοβιτς δεν τα κατάφερε στο 3', ο Ελευθερόπουλος είχε σωστή αντίδραση στο σου του Φωτάκη επτά λεπτά αργότερα, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά άγγιξε το γκολ στο 17', όταν ο Κώτσιος σημάδεψε το δοκάρι της ομάδας του.

Βρήκε δίχτυα με... την τρίτη ο Φωτάκης
Οι γιαννιώτες, που δεν μπήκαν καθόλου καλά στο παιχνίδι, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και το μόνο αξιόλογο που παρουσίασαν στο α' ημίχρονο ήταν ένα καλό φάουλ του Σαϊτιώτη που απόκρουσε ο Χαλκιάς στο 35'. Ο Φωτάκης όμως, βρέθηκε σε καλή μέρα και στο 38' απείλησε εκ νέου, αναγκάζοντας τον Ελευθερόπουλο σε εντυπωσιακή απόκρουση. Δεν έγινε όμως το ίδιο και στο 43' και ο Φωτάκης με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Πάλι με δέκα ο ΠΑΟΚ
Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ ξεκίνησε με σαφή διάθεση να επιτεθεί, αλλά οι θεσσαλονικείς, όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν, αλλά με σοβαρότητα απομάκρυναν τους κινδύνους και ήταν αυτοί που κυνήγησαν με περισσότερες πιθανότητες το γκολ. Ο Μουσλίμοβιτς θα μπορούσε να το πετύχει, αλλά ήταν αναποτελεσματικός σε δύο περιπτώσεις (53' και 55'). Ο ΠΑΟΚ, για ακόμα ένα παιχνίδι, δεν κατάφερε να τελειώσει με έντεκα παίκτες, καθώς ο Αραμπατζής αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τέσσερα λεπτά. Κακό που λίγο έλλειψε να γίνει διπλό για τον Δικέφαλο, αφού Σαϊτιώτης και Σίσιτς άγγιξαν την ισοφάριση στο 64', με τον Χαλκιά όμως να αποκρούει και τον Μουσλίμοβιτς να απομακρύνει.

Ολα για όλα, χωρίς αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ
Θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Αναστόπουλος τα έπαιξε όλα για όλα, πέρασε και τον Μπακαγιόκο και ο ΠΑΣ έπαιξε με τριπλέτα στην επίθεση. Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ όμως, ήταν πάλι υποδειγματική και κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα, χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστικά προβλήματα. Το συγκρότημα του Σάντος γυρίζει στη Θεσσαλονίκη με το τρίποντο και παράλληλα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: