Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ίντερ Μίλαν 2-0


Βαθμολογικά είναι στο +9, ψυχολογικά στο... +1000! Η Ιντερ, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο και ολοκλήρωσε με 9 το ματς, επικράτησε της Μίλαν με 2-0 στο ντέρμπι τίτλου.Στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα», η Παλέρμο συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία καθώς δεν δυσκολεύτηκε να περάσει το εμπόδιο της απογοητευτικής Φιορεντίνα την οποία κέρδισε με 3-0. Τα δύο γκολ του Ερνάντεζ και το ένα του Μπουντάν χάρισαν την τέταρτη εντός έδρας σερί νίκη στους Σικελούς, που παράλληλα παραμένουν αήττητοι στα επτά τελευταία ματς, επίδοση που τους έχει φέρει προ των πυλών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από ένα γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου πέτυχε η Νάπολι που κέρδισε μέσα στο Λιβόρνο με 2-0 και έτσι παρέμεινε στην τέταρτη θέση. Οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη είχε μείνει η Σαμπντόρια, όμως αυτό το αρνητικό σερί έλαβε τέλος στο «Φρίουλι». Η ομάδα της Γένοβας βρέθηκε να χάνει δύο φορές, ωστόσο ανέτρεψε την κατάσταση και κέρδισε με 3-2 την Ουντινέζε.

Δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Αταλάντα η Τζένοα η οποία επικράτησε με 2-0, ενώ ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι μετράει ώρες στον πάγκο της Σιένα καθώς η ομάδα του έμεινε στο 1-1 με την Κάλιαρι. Με το ίδιο σκορ έληξε και η αναμέτρηση της Λάτσιο με την Κιέβο, ενώ βαθιά ανάσα πήρε η Μπολόνια κερδίζοντας με 2-1 την Μπάρι αν και έχανε στο πρώτο μέρος.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
Κατάνια-Πάρμα 3-0 (15' Μασκάρα, 70' Μαρτίνεζ, 77' Μοριμότο)
Γιουβέντους-Ρόμα 1-2 (51' Ντελ Πιέρο-68' πεν. Τότι, 92' Ρίισε)

Κυριακή (24/1)

Μπολόνια – Μπάρι 2-1 (54', 72' Χιμένες - 39' Μπαρέτο)
Λιβόρνο – Νάπολι 0-2 (45' Μάτζιο, 90' Τσιγκαρίνι)
Σιένα – Κάλιαρι 1-1 (78' Καλαϊό – 81' πεν. Μάτρι)
Λάτσιο – Κιέβο 1-1 (18' Στεντάρντο – 77' Πελισιέρ)
Παλέρμο – Φιορεντίνα 3-0 (28', 37' Ερνάντεζ, 58' Μπούνταν)
Τζένοα – Αταλάντα 2-0 (18' Παλάσιο, 42' Κρέσπο)
Ουντινέζε – Σαμπντόρια 2-3 (7' πεν. Ντι Νατάλε, 44' Ίσλα – 27' πεν. Πατσίνι, 57' Πότσι, 66' Σεμιόλι)
Ιντερ-Μίλαν 2-0 (10' Μιλίτο, 65' Πάντεφ)

Η βαθμολογία (21 αγώνες)

Ίντερ 49
Μίλαν 40 (20 αγ)
Ρόμα 38
Νάπολι 37
Παλέρμο 34
Γιουβέντους 33
Κάλιαρι 31 (20 αγ)
Τζένοα 31
Φιορεντίνα 30 (20 αγ)
Σαμπντόρια 30
Μπάρι 29
Πάρμα 29
Κιέβο 28
Μπολόνια 23
Λάτσιο 21
Λιβόρνο 21
Ουντινέζε 20 (20 αγ)
Κατάνια 19
Αταλάντα 17
Σιένα 13

* Οι Μίλαν, Φιορεντίνα, Κάλιαρι και Ουντινέζε έχουν ένα ματς λιγότερο.

Πριμ 100.000 ευρώ στους παίκτες του ΠΑΟΚ

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη», εντυπωσιακή και η κίνηση της διοίκησης του συλλόγου για έξτρα πριμ 100.000 ευρώ στους παίκτες της ομάδας. Οπαδοί του «δικεφάλου» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»!Εξαιρετική εμφάνιση για τον «δικέφαλο», ο οποίος πέρασε σαν σίφουνας από το «Καραϊσκάκη» και πλέον κάνει και κάποια... δειλά όνειρα για τίτλο! Η διοίκηση του ΠΑΟΚ αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια των παικτών, αλλά και το ότι η ομάδα έχει πλέον μια εντυπωσιακή αγωνιστική ταυτότητα και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε έξτρα πριμ ύψους 100.000 ευρώ στους παίκτες της ομάδας!

Αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η βραδιά που αναμένεται να ζήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα έχει προηγούμενο. Ήδη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκονται οπαδοί του ΠΑΟΚ από την Αθήνα προκειμένου να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές του Σάντος και φυσικά τον ίδιο τον Πορτογάλο προπονητή. Αυτό φυσικά θα είναι τα προεόρτια, καθώς στο «Μακεδονία» η υποδοχή που θα έχει η αποστολή του ΠΑΟΚ δεν θα έχει προηγούμενο.

Διαζύγιο με Κωφίδη


Ο Σάββας Κωφίδης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή. Επικρατέστερος αντικαταστάτης του ο Γιόζεφ Μπουμπένκο.

Η ήττα από τη Λάρισα για την 19η αγωνιστική της Super League έφερε τον Ηρακλή στην 13η θέση με 19 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον ο Γηραιός βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα που είναι 14ος έχει 18 βαθμούς. Έτσι, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ που συνεδρίασε την Κυριακή πήρε μια απόφαση ώστε να αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας. Οι διοικούντες του «κυανόλευκους» λοιπόν αποφάσισαν την απομάκρυνση του Σάββα Κωφίδη από την τεχνική ηγεσία. Μάλιστα όπως αναφέρεται τη θέση του στον πάγκο της ομάδας θα πάρει ο Γιόζεφ Μπουμπένκο.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1


Το πρώτο γκολ του Εντίνιο με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ήταν ικανό να δώσει μια μεγάλη νίκη με 1-0 στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και να τον ανεβάσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τους Πειραιώτες. Έντονες αποδοκιμασίες κατά Σωκράτη Κόκκαλη και παικτών και ορισμένα σπασμένα καθίσματα, ο απολογισμός της ήττας για τον Ολυμππιακό.

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Στολτίδης, Όσκαρ (46' Ντάτολο), Ντιόγκο, Ζαϊρί (46' Λούα Λούα), Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Τοροσίδης.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο, Σορλέν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο φρέσκος, πιο ορεξάτος και πιο παθιασμένος στο δεύτερο μέρος, όμως και πάλι δεν έβρισκε εύκολα διαδρόμους για να απειλήσει τον Χαλκιά. Μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντάτολο δείγμα της μεγάλης κλάσης του και ο... κινητικός Λούα Λούα, ανέβασαν την ψυχολογία των Πειραιωτών. Ο Κονγκολέζος επιθετικός είχε μάλιστα και την πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο δεύτεορ μέρος, όμως το σουτ του στο 53' κατέληξε στην αγκαλιά του Χαλκιά. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος συνέχισαν το έξυπνο παιχνίδι τους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αλάνθαστοι στην άμυνα, περίμεναν τον Ολυμπιακό και όποτε έβρισκαν ευκαιρία χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις. Στο 67ο λεπτό μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της και να κλειδώσει μια μεγάλη νίκη. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία, ο Βιεϊρίνια πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν εκεί, αφού στην επόμενη φάση είχε νέα καλή στιγμή, όμως το σουτ του Εντίνιο πέρασε άουτ. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφία και στο 69' ήταν σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει και να χάσει μια εξαιρετική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Λούα Λούα έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, όμως ο Τοροσίδη αφύλαχτος από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ και ο Χαλκιάς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Από κει και πέρα, τα λεπτά περνούσαν, με τον ΠΑΟΚ να μην... ανησυχεί και τους "ερυθρολεύκους" να μην πιστεύουν στην ανατροπή.

Εξω από το Κύπελλο και η Αρσεναλ!


Ο Ρικάρντο Φούλερ πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με την Αρσεναλ Η Αρσεναλ βρέθηκε εκτός Κυπέλλου Αγγλίας, μετά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, καθώς ηττήθηκε από τη Στόουκ Σίτι στο Μπριτάνια με 3-1.

Μόλις στο 2' ένα από τα γνωστά πλάγια του Ντελάπ, εκμεταλλεύθηκε ο Ρικάρντο Φούλερ και με κεφαλιά νίκησε τον Φαμπιάνσκι.
Η Αρσεναλ, που είχε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της, ισοφάρισε στο 42' με σουτ, μετά από φάουλ πάσα του Φάμπρεγκας.

Ο Βενγκέρ στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου έβαλ στο γήπεδο τα... καλά χαρτιά του, Αρσάβιν, Εντουάρντο και Ράμσεϊ αντί των Κοκελέν, Εμάνουελ-Τόμας και Γουόλκοτ, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αποφασιστικοί και δυνατοί.
Στο 78' ο Φούλερ εκμεταλλεύθηκε πάσα του Σιντιμπέ και έκανε το 2-1. Το σκορ έκλεισε ο Ντιν Γουάιτχεντ στο 86' με πλασέ από σέντρα του Εθέρινγκτον

Επεισόδια οπαδών Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού


Βόμβα μολότοφ Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προκλήθηκαν λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή της Τριών Ναυάρχων στο κέντρο της Πάτρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.

Συγκεκριμένα οι συμπλοκές μεταξύ των οπαδών ξεκίνησαν στην διασταύρωση της οδού Κορίνθου με τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, όπου εκεί κοντά βρίσκεται κλαμπ των οπαδών του Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες των οπαδών εκτόξευαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, ενώ έγιναν και ρίψεις βομβών μολότοφ. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε βιτρίνες καταστημάτων. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, για να διαλύσουν τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Οι συγκρούσεις αλλά και οι ρίψεις των δακρυγόνων προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή, ενώ πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να δουν αν προκληθήκαν ζημιές στα αυτοκίνητά τους ή στα καταστήματά τους. Η Αστυνομία έχει λάβει επιπλέον μέτρα, αφού στην Πάτρα είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ της ΕΑΠ Πατρών και του Ολυμπιακού, για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.

Πανθρακικός-Σκόντα Ξάνθη 1-1


Οι παίκτες της Σκόντα Ξάνθης πανηγυρίζουν το γκολ του Στρμπα Μπορεί ο Πανθρακικός να είναι καταδικασμένος σε υποβιβασμό και να έχει κάνει βαθειά ανανέωση, στο ποδόσφαιρο όμως η νίκη δεν έρχεται από μόνη της! Η Σκόντα Ξάνθη ξόρκισε το σύνδρομο του γκολ εκτός έδρας, αφού σκόραρε για πρώτη φορά από τις 14 Μαρτίου 2009, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο θεώρησε ότι έπρεπε να το υπερασπιστεί, αλλά ισοφαρίστηκε. Μάλιστα ο χρόνος που δέχτηκε το γκολ, στο 83', δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει προϋποθέσεις, αν και ανέβασε ταχύτητα. Ηταν αργά και ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων κράτησε το αποτέλεσμα.
Ηταν μόλις ο τρίτος βαθμός του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα, ενώ η Σκόντα Ξάνθη έμεινε χωρίς νίκη εκτός έδρας.

Η Σκόντα Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερα οργανωμένη και είχε κατοχή, αλλά όχι και παίκτη στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ελινγκτον πατούσε εκεί που και που αφού έβγαινε συνέχεια έξω, ενώ ο Πόι από τα αριστερά ήταν μάλλον φλύαρος.
Ο Πανθρακικός της έστειλε μηνύματα από νωρίς, καθώς ο Μπελέκ ήταν πολύ γρήγορος και αν είχε καλύτερα τελειώματα, ίσως να την έκανε να τρέχει από νωρίς. Ωστόσο και ο Γκσπούρνιγκ κράτησε πολύ καλά τη θέση του, στα τετ α τετ με τον ανήλικο Γάλλο.

Το γκολ ήλθε από τον Στρμπα στο 38', που είναι ο πρώτος σκόρερ της Σκόντα Ξάνθης με τέσσερα γκολ, και η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη πίστεψε ότι καθάρισε το παιχνίδι. Ετσι γύρισε πίσω ελπίζοντας ότι ο Μπελέκ θα συνέχιζε να είναι φλύαρος. Ετσι έγινε αλλά οι αλλαγές του Δερμιτζάκη έφερε παίκτες διψασμένους στο παιχνίδι, όπως ο Φώτης Παπουλής, που κυνήγησε ένα ακόμα χαμένο τετ α τετ του Μπελέκ και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.
Λίγο νωρίτερα ο νεοφερμένος από τον Πυρσό Γρεβενών επιθετικός, είχε ένα φάουλ στο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Γήπεδο: Κομοτηνής Δημοτικό
Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (Αθήνα)

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα - Αργυρίου, Μετεντζίδης, Πάμπλο Κάζαρ (51' Ιασωνίδης),Σακελλαρίου - Φαγιάρδο (63' Παπουλής), Λόπες, Μαρσέλο Γκοϊανίρια, Ρομπέρ - Καζάκης (78' Αρσενίεβιτς), Μπελέκ.
Σκόντα Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ - Παπαδημητρίου (74' Ριζογιάννης), Σταθάκης, Βάλλας, Τζαγκί - Κιντάνα (88' Μαρσελίνιο), Στρμπα, Κωστούλας, Πόι - Μπούγκα (69' Σουάνης) - Ελινγκτον.

Με άνεση ο Ατρόμητος


Φάση από τον αγώνα Ατρόμητος - Καβάλα Ακόμα πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-0 της Καβάλας στο γήπεδο του Περιστερίου και την προσπέρασε στη βαθμολογία. Νεμπεγλέρας (35') και Περόνε (46') τα γκολ των νικητών. Τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Βαγγέλη Γούτη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από το ξεκίνημα πιο δυνατά στον αγώνα. Κέρδισαν την μάχη του κέντρου, ιδιαίτερα από την στιγμή που μόλις στο 15ο λεπτό ο Ορούμα αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ.

Ο... κεραυνός του Νεμπεγλέρα άνοιξε το δρόμο
Τελικά οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 35' με έναν υπέροχο τρόπο. Περόνε και Αναστασάκος απώλεσαν κάποιες ευκαιρίες, για να έρθει τελικά ο Νεμπεγλέρας με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Λίγο αργότερα ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά κοντινή κεφαλιά του Αναστασάκου, κρατώντας τους φιλοξενούμενος στο παιχνίδι.

Η μοναδική στιγμή στο πρώτο ημίχρονο που απειλήθηκε ο Ατρόμητος ήταν στο 26', όταν η κεφαλιά του προωθημένου Ντουγκλάο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Το... καθάρισε με τη σέντρα
Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Περιστεριώτες «ξαναχτύπησαν», με δράστη αυτή τη φορά τον Περόνε και δημιουργό τον Μελισσά. Ο δεύτερος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά απο αριστερά, οι αμυντικοί αδράνησαν και ο πρώτος αξιοποίησε την ευκαιρία, απέφυγε τον Ιτάνζ και «έγραψε» το 2-0. Ο ίδιος παίκτης έχασε μοναδική ευκαιρία στο 56', πλασάροντας άουτ απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, για τον... μιμηθεί ο Φαβάλι στο 67'.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η Καβάλα δεν έδειξε κανένα σημάδι αντίδρασης και η κακή μέρα για τους «αργοναύτες» ολοκληρώθηκε στο 79', όταν ο διαιτητής Κωνσταντινέας απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μουρ, μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Αυστραλού αμυντικού στο Φαβάλι.

Πρώτη ήττα από ομάδα της Αθήνας
Η Καβάλα γνώρισε για πρώτη φορά φέτος ήττα από ομάδα της Αθήνας (δεν έχει ηττηθεί ούτε από ομάδα Θεσσαλονίκης) και δυστυχώς για τους φίλους της και την ποιότητα του πρωταθλήματος μας βέβαια, δείχνει μια πτωτική πορεία σε σχέση με την ομάδα που όλοι θαυμάζαμε τις περασμένες αγωνιστικές.

Ισως η διοίκηση των "αργοναυτών", που εκείνη έχει εμπλουτίσει την ομάδα με τόσο πλούσιο και ποιοτικό υλικό, θα πρέπει να επανεξετάσει και το θέμα του προπονητή.

Αντίθετα, ο Γιώργος Δώνης δείχνει ότι κάνει πολύ καλή δουλειά στον Ατρόμητο καθώς η ομάδα του Περιστερίου παρουσιάζεται καλύτερη -με παρένθεση το παιχνίδι του Κυπέλλου με τα Γιάννενα- από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο η παραμονή στην κατηγορία μοιάζει να εξελίσσεται σε εύκολη υπόθεση για τους Περιστεριώτες. Οσο εύκολη ήταν δηλαδή και η επικράτηση σήμερα κόντρα στους Καβαλιώτες.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως ο Ατρόμητος, με την 5η φετινή εντός έδρας νίκη του, προσπέρασε την Καβάλα στον βαθμολογικό πίνακα ενώ η διαφορά τους τις πρώτες αγωνιστικές ήταν αρκετά μεγάλη. Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι (90+ Καραλής), Μπρίτο (88' Καραγκούνης), Σαρμιέντο, Αναστασάκος (85' Σφακιανάκης), Περόνε
Καβάλα (Βαγγέλης Γούτης): Ιτανζ, Παβίσεβιτς, Μουρ, Ντουγκλάο, Πετκάκης, Σιόντης, Ντικρόκ (60' Ιωάννου), Ρινκόν, Ονουάτσι, Ορούμα (15' Mεντί), Σόσιν (60' Σμολάρεκ)

Βέλλιος: «Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης»

Βέλλιος: «Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης»

Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκε χθες ο Απόστολος Βέλλιος με σκοπό να τονώσει την επίθεση της ομάδας. Ο νεαρός επιθετικός του Ηρακλή σχολιάζοντας την προσπάθεια της ομάδας του στην χθεσινή αναμέτρηση είπε: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση καθώς σε τρίτο συνεχόμενο αγώνα δεχόμαστε γκολ με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου. Χάνουμε την συγκέντρωση μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δεχόμαστε εύκολα γκολ και αυτό έχει ως συνέπεια να δυσκολεύουμε την αποστολή μας. Είχαμε έλλειψη στην συγκέντρωση μας και αιφνιδιαστήκαμε για μια ακόμα φορά. Στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια με Άρη, ΑΕΚ και Λάρισα με τον ίδιο τρόπο στο ίδιο χρονικά σημείο. Επιβάλλεται να πάμε με ηρεμία στον επόμενο αγώνα». Συνεχίζοντας ο επιθετικός των κυανολεύκων συμπλήρωσε: «Υποσχόμαστε για τα επόμενα δυο ματς ότι θα δώσουμε και την ζωή μας για να κερδίσουμε. Είναι δυο αναμετρήσεις πολύ σημαντικές και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε στην βοήθεια του λαού μας για να μας υποστηρίξει καθώς είναι το 70% της ομάδας μας. Θα μας βοηθήσει στην ψυχολογία μας και θα μας δώσει ώθηση για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ηλιάδης: «Απαράδεκτη συμπεριφορά»

Περισσότερα περίμενε ο Στέλιος Ηλιάδης από την ομάδα στον αγώνα με την Λάρισα. Όπως και οι υπόλοιποι παίκτες στάθηκε και αυτός με την σειρά του στα δυο γρήγορα τέρματα με την έναρξη του β΄ μέρους: » Σε έναν ακόμα αγώνα δείξαμε μαχητικότητα αλλά αυτό δεν μας δίνει βαθμούς. Το θέμα είναι ότι στο ξεκίνημα του β΄ μέρους δεχτήκαμε δυο τέρματα και σε αυτό το σημείο κρίθηκε και η αναμέτρηση. Κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά που δείχνουμε όταν μπαίνουμε στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Πρέπει να διορθώσουμε αυτό το στοιχείο για να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο». Συνεχίζοντας ο μέσος του Ηρακλή αναφέρθηκε για την χθεσινή αναμέτρηση: «Είχαμε φάσεις για να πετύχουμε γκολ αλλά το θέμα είναι να μην δεχόμαστε γκολ και στην συνέχεια να προσπαθούμε να γινόμαστε πιο επιθετικοί. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι σύμπτωση και μέσα από την προπόνηση να το αλλάξουμε. Είναι θέμα νοοτροπίας και επιβάλλεται να αλλάξουμε κάτι σε αυτό. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν περισσότερα από αυτόν τον αγώνα τουλάχιστον την ισοπαλία». Καταλήγοντας ο Στέλιος Ηλιάδης θέλησε να πει: «Έτσι όπως έχει εξελιχτεί η κατάσταση η επόμενη αναμέτρηση με την Καβάλα είναι εξαιρετικά σημαντική για την ομάδας. Θα πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε την νίκη. Παίζουμε στην έδρα μας και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το στοιχείο. Με την βοήθεια του κόσμου μας θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει στις επόμενες δυο εντός έδρας αναμετρήσεις να κάνουμε το απόλυτο, ώστε να ξεφύγουμε από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Ισόπαλοι Άρης και Παναθηναϊκός με παράπονα των «κιτρίνων»…

Ισόπαλοι Άρης και Παναθηναϊκός με παράπονα των «κιτρίνων»…

Ισόπαλος χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό στο κολασμένο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Οι «κίτρινοι» φωνάζουν δικαίως για παράβαση πέναλτι στο 59΄, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να ανατρέπει τον Χαβίτο.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Χαβίτο, Νέτο, Αράνο, Νασούτι, Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Πρίττας, Κάμπορα (90΄Αραβίδης), Κάλβο, Κόκε (68΄Τζόνσον)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Χριστοδουλόπουλος (86΄Λέτο), Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καραγκουνης, Κατσουράνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

9΄Σέντρα του Σαλπιγγίδη, η κεφαλιά του Σισέ
11΄Κίτρινη κάρτα στον Κόκε και κίτρινη κάρτα στον Κάλβο
15΄Κίτρινη κάρτα στον Χριστοδουλόπουλο
18΄Σουτ του Νέτο έξω από την περιοχή η μπάλα φεύγει άουτ
20΄Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, κεφαλιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και φεύγει άουτ
34΄Σουτ του Χριστοδουλόπουλου έξω από την περιοχή με πολλά φάλτσα η μπάλα φεύγει άουτ
41΄ Από το λάθος του Νέτο, ο Χριστοδουλόπουλος βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ του Άρη έδιωξε με το στήθος
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-0
55΄Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη
59΄Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ανατρέπει τον Χαβίτο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σπάθας λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι
64΄Κίτρινη κάρτα στον Σισέ
69΄Σουτ του Κάμπορα η μπάλα στο δοκάρι, έρχεται ο Τζόνσον σουτάρει, αλλά ο Τζόρβας διώχνει σε κόρνερ
71΄Σέντρα του Κατσουράνη, ο Σισέ πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα φεύγει άουτ
78΄Σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ
88΄Σουτ του Κατσουράνη, διώχνει σε κόρνερ ο Σηφάκης
ΤΕΛΙΚΟ 0-0

Στου Ρέντη ο Κόκκαλης


Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, μίλησε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του λίγες ώρες πριν την μεγάλη μάχη με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να τους τονώσει το ηθικό. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης των Πειραιωτών, φρόντισε να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους, έτσι ώστε να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

ΜΠΑΣΚΕΤ Τεράστιος… αν ταιριάξει


Ο Μάρκους Χάισλιπ θα είναι μια τεράστια κίνηση για τον Παναθηναϊκό, αν ταιριάξει στο σχήμα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, σύμφωνα με τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο έμπειρος τεχνικός, είχε τον νέο άσο του νταμπλούχου Ελλάδας και Πρωταθλητή Ευρώπης υπό τις οδηγίες του στην Μάλαγα και δείχνει εντυπωσιασμένος από τις ικανότητές του.
«Μπορεί εύκολα να γίνει ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες στη θέση 4 στην Ευρώπη. Είναι απίστευτα αθλητικός, έχει προσόντα, πολύ καλό μακρινό σουτ και μπορεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι του. Είναι πολύ ήσυχο παιδί, εξαιρετικός χαρακτήρας και δουλεύει πολύ», τόνισε αρχικά στην εφημερίδα «SportDay» ο έμπειρος τεχνικός, για να συμπληρώσει: «Αν ταιριάξει στον Παναθηναϊκό, θα πρόκειται για τεράστια κίνηση. Και νομίζω ότι θα τα καταφέρει. Πολλοί παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής έχουν αντιδράσει άσχημα προκαλώντας προβλήματα στην ομάδα, αλλά όχι ο Μάρκους και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ».
Όσο για τη συνεργασία που θα έχει ο Χάισλιπ με τον Μπατίστ; Ο Σέρτζιο Σκαριόλο, αναφέρει: «Ταιριάζουν και μπορούν να παίξουν άνετα μαζί. Τα τελευταία χρόνια ο Μπατίστ έχει εξελιχθεί σε 5αρι, ενώ ο Χάισλιπ είναι 4αρι. Μαζί με τον Πέκοβιτς και τον Φώτση θα συνθέσουν μία εξαιρετική τετράδα στους ψηλούς».

Ηρακλής Ηλιάδης: Δικαιούμασταν περισσότερα



Το ότι ο Ηρακλής έπρεπε να είχε πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στον αγώνα με την Λάρισα, τόνισε ο Στέλιος Ηλιάδης. Ο μέσος του «γηραιού» αναφέρθηκε στην κόντρα με τους «βυσσινί», ενώ δεν έκρυψε το ότι ο επόμενος αγώνας με αντίπαλο την Καβάλα θα είναι… οριακός.
Αρχικά, ο Στέλιος Ηλιάδης, ανέφερε: «Σε έναν ακόμα αγώνα δείξαμε μαχητικότητα αλλά αυτό δεν μας δίνει βαθμούς. Το θέμα είναι ότι στο ξεκίνημα του β΄ μέρους δεχτήκαμε δυο τέρματα και σε αυτό το σημείο κρίθηκε και η αναμέτρηση. Κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά που δείχνουμε όταν μπαίνουμε στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Πρέπει να διορθώσουμε αυτό το στοιχείο για να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».
Η συνέχεια, βρήκε τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ να μιλάει για τις ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του: «Είχαμε φάσεις για να πετύχουμε γκολ αλλά το θέμα είναι να μην δεχόμαστε γκολ και στην συνέχεια να προσπαθούμε να γινόμαστε πιο επιθετικοί. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι σύμπτωση και μέσα από την προπόνηση να το αλλάξουμε. Είναι θέμα νοοτροπίας και επιβάλλεται να αλλάξουμε κάτι σε αυτό. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν περισσότερα από αυτόν τον αγώνα τουλάχιστον την ισοπαλία».
Κλείνοντας, ο μέσος του «γηραιού», ανέφερε: «Έτσι όπως έχει εξελιχτεί η κατάσταση η επόμενη αναμέτρηση με την Καβάλα είναι εξαιρετικά σημαντική για την ομάδας. Θα πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε την νίκη. Παίζουμε στην έδρα μας και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το στοιχείο. Με την βοήθεια του κόσμου μας θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει στις επόμενες δυο εντός έδρας αναμετρήσεις να κάνουμε το απόλυτο, ώστε να ξεφύγουμε από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Στην Ανκαραγκουτσού ο Ροτέν


Κάτοικος Άγκυρας γίνεται ο Ζερόμ Ροτέν. Ο Γάλλος αριστερός εξτρέμ, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Λάρισας, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ανκαραγκουτσού, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος με δηλώσεις του. Η τουρκική ομάδα ήρθε σε συμφωνία με την Παρί Σεν Ζερμέν για την απόκτηση του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή, ο οποίος παραχωρείται δανεικός ως το τέλος της σεζόν. Ο 31χρονος άσος είχε φέτος μόλις 8 συμμετοχές στη Ρέιντζερς και το καλοκαίρι η Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2011, θα πρέπει να αποφασίσει πάλι για την τύχη του.

Μπαλάφας: «Να μείνω στον ΠΑΟΚ»


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπαλάφας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Ήταν δύσκολο το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, επειδή έπρεπε να πάρουμε πάση θυσία τη νίκη. Στόχος μας ήταν αυτό το αποτέλεσμα. Το γκολ του Ορφανού ήταν πολύ καλό», δήλωσε αρχικά ο 24χρονος μέσος και αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στην κρητική ομάδα: «Είναι ακόμα αρχή, τα παιδιά με βοήθησαν και αυτό σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα. Από τη στιγμή που κερδίσαμε χθες και νικήσουμε τον Πανθρακικό έχουμε ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στη συνέχεια θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Υπάρχουν οι ξένοι που δίνουν ποιότητα στην ομάδα, αλλά και οι Έλληνες παίζουν καλό ποδόσφαιρο». Ερωτηθείς για το αν θα ήθελε να παραμείνει στον Εργοτέλη, στον οποίο έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω από τώρα τι θα αποφασίσω να κάνω το καλοκαίρι. Στόχος μου είναι να μείνω στον ΠΑΟΚ». Κληθείς να σχολιάσει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι πολύ ανεβασμένη. Είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές και τα πάει πολύ καλά. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν δέχεται γκολ. Όταν δεν δέχεσαι γκολ και σκοράρει είναι κάτι καλό. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τον Ολυμπιακό». Καταλήγοντας, ο Μπαλάφας μίλησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος της σεζόν: «Ο ΠΑΣ έχει καλούς παίκτες, αλλά η ομάδα χρειάζεται να πάρει βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία. Το άγχος πιέζει τους παίκτες και δεν είναι καλό. Μακάρι τα παιδιά να κερδίσουν τη Λάρισα την επόμενη αγωνιστική. Πρέπει να νικήσουν οπωσδήποτε σε αυτό το παιχνίδι. Είναι αρνητικό το γεγονός ότι τα παιδιά θα παίξουν χωρίς τον κόσμο τους. Έχω καλούς φίλους στα Γιάννενα και εκείνο που θέλω είναι να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Δεν πήγε τελικά στου Ρέντη ο Κόκκαλης


Μπάντοβιτς και Νινιάδης στην προπόνηση του Ολυμπιακού O Σωκράτης Κόκκαλης δεν πήγε τελικά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, όπως αναμενόταν και έτσι η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν το κυριακάτικο μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη ολοκληρώθηκε χωρίς την παρουσία του προέδρου του. Σχήμα με τον Τοροσίδη δεξί χαφ ετοιμάζει ο Μπάντοβιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τον «δικέφαλο» του βορρά (Κυριακή 24/1, 19:00). Στο πρόγραμμα της ομάδας συμμετείχε ο Μήτρογλου, ενώ ο Κ. Παπαδόπουλος ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο.

Στην αποστολή που αποσύρθηκε στον ξενώνα των εγκαταστάσεων του Ρέντη έχουν συμπεριληφθεί 20 ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Ντάτολο, Ζαϊρί, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα.

Νικοπολίδης κάτω από τα δοκάρια, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μπράβο στην άμυνα, Στολτίδης, Μαρέσκα, Οσκαρ στα χαφ, Τοροσίδης δεξιά, Ζαϊρί αριστερά και Ντιόγκο στην επίθεση είναι το πιθανότερο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών.

Η Ομόνοια νικήτρια στο ντέρμπι


Οι παίκτες της Ομόνοιας πανηγυρίζουν ένα από τα τρία γκολ επί της  Ανόρθωσης Σε τροχιά τίτλου παρέμεινε η Ομόνοια, η οποία πέτυχε σπουδαία νίκη στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" επί της Ανόρθωσης με 3-1. Με αυτή τη νίκη ξεπέρασε την αντίπαλό της και ισοβαθεί με τον ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θέση, με τον τελευταίο, όμως, να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Ανόρθωση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το ντέρμπι, αλλά πριν καλά καλά προλάβει να αλλάξει την τακτική της η Ομόνοια με ένα γκολ, στο οποίο φέρει ευθύνη ο Μπεκιάι, ισοφάρισε. Μετά οι γηπεδούχοι πήραν την κάτω βόλτα... Αξίζει να σημειωθεί ότι έκαναν ντεμπούτο ο Σεϊρού για την Ανόρθωση και οι Λεάντρο και Ρενχίφο για την Ομόνοια.

Η εξέλιξη του σκορ
1-0 6' Σέντρα του Οτσόκολιτς και ο Οκκάς με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

1-1 14' Με εκπληκτικό μακρινό σουτ ο Κασέκε αιφνιδιάζει τον Μπεκιάι που προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά ακούμπησε την μπάλα με τις άκρες των δακτύλων.

1-2 29' Με κοντινό πλάσε προ κενής εστίας και μετά από προσωρινό διώξιμο της μπάλας από τον Μπεκιάι ο Αλωνεύτης έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

1-3 68' Ο Εφραίμ πατούσε τη γραμμή του κέντρου σε μια κάθετη μπαλιά έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΟΚΑΡΙ 90' Σουτ του Καφού χτύπησε στο δοκάρι

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάϊ, Οτσόκολιτς, Λεϊβακαμπέσι, Κωνσταντίνου, Δέλλας, Σκοπελίτης, Φόδερινχαμ (74' Μαραγκός), Σεϊρού, Οκκάς (72' Πέδρο), Ράμος (46' Καφού), Μάντζιος.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Αλαμπί, Ντάβιντσον, Βέντζελ, Χαραλάμπους, Κασέκε, Παναγή, Εφραίμ (83' Λεάντρο), Χριστοφή, Αλωνεύτης (66' Μακρίδης), Κωνσταντίνου (92' Ρενχίφο).

Αθλητικός Τύπος 24/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match

Και επίσημα ο Φαν Νίστελροϊ στο Αμβούργο


Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ μετά τη λήξη του ματς με την Ιταλία Ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ είναι και επίσημα παίκτης του Αμβούργου. Ο διεθνής Ολλανδός επιθετικός έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο 1,5 έτους, ήτοι μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε με ενθουσιασμό για τη\ο νέο σταθμό της γεμάτης γκολ καριέρα του.

Μιλώντας, λοιπόν, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου είπε ότι οι στόχοι του συμβαδίζουν με αυτούς του Αμβούργου και είναι υψηλοί. Χαρακτήρισε τη νέα του ομάδα μεγάλο σύλλογο και υποσχέθηκε αρκετά τέρματα.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός, Μπρούνο Λαμπαντία που είδε την ομάδα του να χάνει σήμερα από την Ντόρτμουντ, δεν έδειξε να ανησυχεί για το γεγονός ότι ο Ολλανδός είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς

Να ποια είναι η Μπάγερν Μονάχου...


Ο Όλιτς πέτυχε ένα από τα τρία γκολ της Μπάγερν στην εκτός έδρας  νίκη επί της Βέρντερ Ομάδα για τίτλο έδειξε ότι είναι η Μπάγερν Μονάχου, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νίκησε 3-2 εκτός έδρας τη Βέρντερ Βρέμης, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα. Την ίδια ώρα, η Σάλκε αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 μέχρι το 82ο δέχτηκε δύο τέρματα στα τελευταία 8 λεπτά κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή.

Ο ελληνικός "εμφύλιος" δεν ανέδειξε νικητή. Η Νυρεμβέργη, με τον Αγγελο Χαριστέα στο αρχικό σχήμα παραχώρησε ισοπαλία στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με σκορ 1-1, στην ενδεκάδα της οποίας ξεκίνησε ο Νίκος Λυμπερόπουλος (αντικαταστάθηκε στο 89ο).

Ο Φάνης Γκέκας αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο με την φανέλα της Χέρτα, αλλά η ομάδα του Βερολίνου δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη (0-0), που τόσο χρειαζόταν στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, η Ντόρτμουντ νίκησε 1-0 το ΑΜβούργο που μπήκε με όνειρα στη σεζόν και το απομάκρυνε αισθητά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα
  • Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 0-1
    (41ο Μαρικά)

  • Νυρεμβέργη-Αϊντραχτ Φρ. 1-1
    (27ο Αϊγκλερ - 40ό Κόλερ)

  • Μάιντς-Ανόβερο 1-0
    (4ο Σουρλ)

  • Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ 0-0

  • Μπόχουμ-Σάλκε 2-2
    (82ο Χασεμιάν, 90ό Σέστακ - 5ο Σάντσες, 42ο Κουράνι)

  • Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν 2-3
    (10ο Χαντ, 75ο Αλμέιδα - 25ο Μίλερ, 35ο Ολιτς, 78ο Ρόμπεν)

  • Ντόρτμουντ-Αμβούργο 1-0
  • Με καρέ Ρούνι η Γιουνάιτεντ στην κορυφή


    Ο Ρούνι δέχεται τα συγχαρητήρια από Φλέτσερ και Φέρντιναντ Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, αφού επικράτησε 4-0 της Χαλ στο μοναδικό παιχνίδι του Σαββατοκύριακου. Ο Γουέιν Ρούνι ήταν ο πρωταγωνιστής της πρωταθλήτριας, καθώς πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

    Στο 8' από σουτ του Σκόουλς και απόκρουση του Μάιχιλ, έτρεξε πρώτος στη μπάλα και πλάσαρε για το 1-0.
    Το δεύτερο γκολ άργησε, μάλιστα στο 74' η Χαλ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκίλας να σουτάρει από κοντά άουτ.
    Στο 82' όμως ο Ρούνι σε φάση διαρκείας δέχτηκε την πάσα του Γκίμπσον στην περιοχή και εξασφάλισε τη νίκη.
    Στο 86' ο Νάνι, που ήταν πολύ καλός σε απόδοση, σέντραρε από τα δεξιά και ο Ρούνι με κεφαλιά έφτασε τα τρία γκολ, για να κλείσει το σκορ στο 92' με σουτ μέσα από την περιοχή.

    Ο Ρίο Φέρντιναντ επέστρεψε στην ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ μετά από 19 αγώνες. Οι υπόλοιποι αγώνες της αγωνιστικής γίνονται Τρίτη και Τετάρτη. Η Γιουνάιτεντ έπαιξε νωρίτερα γιατί έχει τον δεύτερο ημιτελικό του Καρλινγκ Καπ με τη Σίτι.

    1959-60: Η 12η αγωνιστική σαν σήμερα


    Είδοδος στο γήπεδο ρετρό 24 Ιανουαρίου 1960... Στην 12η αγωνιστική σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια, ο Παναθηναϊκός γνωρίζει την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Υποκύπτει στον Αρη και η ΑΕΚ, που νίκησε την Προοδευτική, πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο εξαιρετικός Απόλλων Αθηνών πιάνει τον Παναθηναϊκό.
    Η αγωνιστική χαρακτηρίστηκε από τις πέντε αποβολές, ενώ είχαμε και την πρώτη αλλαγή προπονητή.
    Ο Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης απομακρύνει τον Νικαιώτη Αγγελο Τουλουμτζίδη, που ήταν και παίκτης στην ομάδα, γα να φέρει τον Αυστριακό Λέοπολντ Ρες. Ωστόσο δεν αποφεύγεται η βαρειά ήττα από τη Δόξα Δράμας.
    Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μια μέρα νωρίτερα στο Καραϊσκάκη και έμεινε στο 1-1 με την ουραγό ΑΕ Νίκαιας, χάνοντας την ευαιρία να πλησιάσει την κορυφή.
    Ο Εθνικός μετά την ήττα στο πρώτο πειραϊκό ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, βυθίζεται βαθμολογικά, ωστόσο δεν υπάρχει πανικός.

  • Μετά από 12 αγωνιστικές η βαθμολογία ήταν:
    ΑΕΚ 31
    Παναθηναϊκός και Απόλλων Αθηνών 30
    ΠΑΟΚ 29
    Ολυμπιακός 27
    Πανιώνιος και Δόξα Δράμας 26
    Αρης 24
    Ηρακλής και Παγκορινθιακός 23
    Παναιγιάλειος και Προοδευτική 21
    Απόλλων Καλαμαριάς 20
    Εθνικός Πειραιά και Μ. Αλέξ. Κατερίνης 19
    ΑΕ Νίκαιας 15

    Ας δούμε αναλυτικά τα οκτώ φύλλα αγώνα...

  • Σάββατο 23.01.1960, 15.00
    ΑΕ Νίκαιας - ΠΑΟΚ 1-1
    Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
    Εισιτήρια: 1302
    Διαιτητής: Κώστας Ζώγας (Αθήνα)
    Γκολ: 49' σουτ Τσακιράκης - 9' σουτ Μουρατίδης
    ΑΕ Νίκαιας (Αλέκος Χατζησταυρίδης): Μάλλης, Πάντζαλης, Λούμος, Σπετσιέρης, Νικολακάκος, Φλωρέντζος, Δημητριάδης, Γιαννακός, Κοσμίδης, Σπαθάρης, Τσακιράκης.
    ΠΑΟΚ (Ζάρκο Μιχάιλοβιτς): Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Μαργαρίτης, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Νικολαϊδης, Τσοπλάκης, Μουρατίδης, Συμεωνίδης, Κιουρτζής.

  • Κυριακή 24.01.1960, 15.00
    Απόλλων Αθηνών - Παγκορινθιακός 1-0
    Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣΣ
    Εισιτήρια: 2989
    Διαιτητής: Αλέξανδρος Μοναστηριώτης (Πειραιάς)
    Γκολ: 43' σουτ Γ. Καμάρας
    Κόκκινη: 60' Βασιλείου.
    Απόλλων Αθηνών (Τζίνα Κίριλ Σιμονόφσκι): Ταουξής, Μουστάκας, Μαυρόπουλος, Βασιλείου, Μπεχράκης, Α. Καμάρας, Σκορδάς, Μαστρακούλης, Σ. Παπάζογλου, Γ. Καμάρας, Σεραφείδης.
    Παγκορινθιακός (Γαβριήλ Γαζής): Χατζής, Βικάτος, Μήττας, Πατριαρχέας, Αδαμαντίδης, Τασίνος, Μαντάς, Κόης, Μιχαλάκης, Βασιλόπουλος, Κόλλιας.

  • Κυριακή 24.01.1960, 15.00
    Απόλλων Καλαμαριάς - Ηρακλής 0-0
    Γήπεδο: Τούμπας
    Εισιτήρια: 2821
    Διαιτητής: Περικλής Πούλιας (Αθήνα)
    Κόκκινη: 75' Μαυρόπουλος και Θ. Χασεκίδης
    Απόλλων Καλαμαριάς (Νίκος Αγγελάκης): Αυγητίδης, Μαλιόγλου, Μαυρόπουλος, Θ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Σφαιρόπουλος, Ζαφειράκης, Νιφαδόπουλος, Κούσης, Αβραμίδης, Παρτσαλίδης.
    Ηρακλής (Πάνος Μάρκοβιτς): Καραπατής, Μπερεδήμας, Σ. Χασεκίδης, Θ. Χασεκίδης, Ράμμος, Μπέλλης, Λιάρος, Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος, Φάκας, Τουμπέλης.

  • Κυριακή 24.01.1960, 15.00
    Αρης - Παναθηναϊκός 2-1
    Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
    Εισιτήρια: 11912
    Διαιτητής: Γιόζεφ Γκούλντε (Ελβετία)
    Γκολ: 76' σουτ Πέρρος, 77' φάουλ Καλλιοντζής - 11' πέναλτι Αγγελόπουλος (ανατροπή Μπενάρδου από Νανάκο)
    Αρης (Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς): Πετράκης, Νανάκος, Γρηγοριάδης, Τριανταφύλλου, Κεμαλίδης, Παπαδόπουλος, Παναγούλιας, Πασχαλίδης, Παπουτσόπουλος, Καλλιοντζής, Πέρρος.
    Παναθηναϊκός (Αντώνης Μηγιάκης): Βουτσαράς, Ανδρέου, Τζουνάκος, Λινοξυλάκης, Αγγελόπουλος, Νεμπίδης, Δομάζος, Μπενάρδος, Πανάκης, Γεωργιάδης, Παπαεμμανουήλ.

  • Κυριακή 24.01.1960, 15.00
    Μ. Αλέξ. Κατερίνης - Δόξα Δράμας 0-3
    Γήπεδο: Κατερίνης Πόλης
    Εισιτήρια: 3099
    Διαιτητής: Στράτος Κουλαξής (Αθήνα)
    Γκολ: 27' κεφαλιά Θ. Λουκανίδης, 43' φάουλ Ιωάννου, 80' σουτ Γρηγοριάδης.
    Μ. Αλέξανδρος Κατερίνης (Λέοπολντ Ρες): Δρανδάκης, Καρανταγλίδης, Θ. Κυζίρογλου, Δ. Καραφουλίδης, Β. Καραφουλίδης, Καραουλάνης, Καρπούζας, Ορφανίδης, Ταξίδης, Μπίκας, Αμανατίδης.
    Δόξα Δράμας (Τάκης Παπαρσενίου): Παπαλεξίου, Κοτρίδης, Νικολαϊδης, Θ. Λουκανίδης, Τζαφέρης, Ιγνατίου, Πιστικός, Γρηγοριάδης, Ν. Λουκανίδης, Ναλμπάντης, Ιωάννου.

  • Κυριακή 24.01.1960, 15.00
    Ολυμπιακός - Εθνικός 2-0
    Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
    Εισιτήρια: 9982
    Διαιτητής: Πέτρος Τζουβάρας (Θεσσαλία)
    Γκολ: 41' σουτ Υφαντής, 60' σουτ Υφαντής.
    Χαμένο πέναλτι: Ο Πέστροβας έστειλε άουτ πέναλτι (Καρνασόπουλος από Ξανθόπουλο)
    Ολυμπιακός (Μπρούνο Βάλε): Θεοδωρίδης, Ξανθόπουλος, Πολυχρονίου, Ρωσσίδης, Στεφανάκος, Κοτρίδης, Μπέμπης, Κ. Παπάζογλου, Σιδέρης, Ποσειδών, Υφαντής.
    Εθνικός Πειραιά (Ετόρε Τρεβιζάν): Μακρυωνίτης, Πέστροβας, Κοζομπόλης, Κλικόπουλος, Τσερεγκώφ, Καρνασόπουλος, Γιαννίτσας, Καραουλάνης, Γράφας, Γιακουμάκης, Σιδέρης.

  • Κυριακή 24.01.1960, 15.00
    Παναιγιάλειος - Πανιώνιος 0-0
    Γήπεδο: Αιγίου Δημοτικό
    Εισιτήρια: 2657
    Διαιτητής: Γιώργος Χαβέλας (Πειραιάς)
    Κόκκινη: 57' Σοφιανός και Καψής.
    Παναιγιάλειος (Δημήτρης Κόλλιας): Βουλόγκας, Μαμάσης, Νικολαϊδης, Ζουμπούλης, Μακρής, Μαργαρίτης, Ξένος, Χαλκιάς, Χαλκιαδάκης, Αγγελίνας, Σοφιανός.
    Πανιώνιος (Γιάννης Χέλμης): Βαλλιάνος, Καψής, Π. Παπουλίδης, Καζαντζίδης, Μαυρίδης, Γ. Παπουλίδης, Γεωργόπουλος, Καρράς, Σαραβάκος, Γ. Γιαννακόπουλος, Χρονόπουλος.

  • Κυριακή 24.01.1960, 15.00
    ΑΕΚ - Προοδευτική 4-2
    Γήπεδο: Νίκος Γκούμας
    Εισιτήρια: 8247
    Διαιτητής: Αλφρέντο Ρεμπούφο (Ιταλία)
    Γκολ: 28' σουτ Σταματιάδης, 29' αυτογκόλ Φίλιος, 42' σουτ Σταματιάδης, 70' πέναλτι Νεστορίδης (ανατροπή Πετρίδη από Βεργίδη) - 38' σουτ Χριστοφίδης, 47' σουτ Μπέσης.
    ΑΕΚ (Λούκας Χάρι Αουρέντνικ): Σεραφείδης, Μαρδίτσης, Βερνέζης, Αναστασιάδης, Σοφιανίδης, Πολύζος, Παπαποστόλου, Πετρίδης, Αμπος, Σταματιάδης, Νεστορίδης.
    Προοδευτική (Γιούρκας Σεϊταρίδης): Αναστασιάδης, Φίλιος, Χ. Βεργίδης, Γεωργιτσάκης, Γερμενής, Βαραμέντης, Β. Μπαλόπουλος, Σουρούνης, Μπέσης, Χριστοφίδης, Μητώσης.
  • Περίπατος και... ανακοινώσεις!


    Ο Βασίλης Σπανούλης σε προσπάθειά του κόντρα στον Κολοσσό Επίδειξη δύναμης απέναντι στον Κολοσσό έκανε ο Παναθηναϊκός που... διέλυσε τους Ροδίτες, παρά τις απουσίες των Τσαρτσαρή και Μπατίστ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το γεγονός της χρησιμοποίησης από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στα τελευταία λεπτά, του 15χρονου Γιάννη Καραμολέγκου, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους.

    Την «είδηση» πάντως έβγαλε κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που πήρε το μικρόφωνο και ενημέρωσε τους οπαδούς για μια μεγάλη μεταγραφή: «Ο παίκτης του ΝΒΑ είναι δικός μας», είπε εννοώντας φυσικά τον Μάρκους Χάισλιπ που τα έχει βρει σε όλα με τους Πρωταθλητές Ευρώπης, προκαλώντας φρενήρη ενθουσιασμού στις κερκίδες.

    Στα του αγώνα δεν υπάρχει κάτι άλλο αξιοσημείωτο, εκτός από την απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού, ο οποίος έφθασε με... σβηστές μηχανές στη νίκη και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 25-13, 53-25, 79-41, 92-60

    Παναθηναϊκός: Σερμαντίνι 11, Τέπιτς 7, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 5, Βεργίνης 3, Φώτσης 11, Καραμολέγκος, Μπόγρης 1, Γιασικεβίτσιους 20, Διαμαντίδης 7, Πέκοβιτς 6, Καλάθης 9.
    Κολοσσός: Χάρις 13, Παντελιάδης 3, Δανάς 2, Βασίλιεβιτς 2, Ζάρας 8, Μανωλόπουλος 2, Ασημακόπουλος 2, Ντόζιερ 6, Χαρίσης, Τσάμης, Παππάς 16, Μοντς 6.

    Διπλό της Ρόμα στο Τορίνο, έξω ο Τόνι!


    Μεγάλο διπλό στην έδρα της Γιουβέντους η Ρόμα Η Ρόμα συνέχισε την ξέφρενη πορεία της. Οι πρωτευουσιάνοι με ήρωα τον Ρίισε που σκόραρε στις καθυστερήσεις νίκησε 2-1 τη Γιουβέντους και έφερε τη διοίκηση προ των ευθυνών της για το γεγονός ότι ο Φεράρα είναι ακόμη στον πάγκο. Τραυματίστηκε ο Λούκα Τόνι.

    Ο διεθνής Ιταλός επιθετικός ξεκίνησε τον αγώνα, αλλά στο 5ο έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας και ζητώντας αλλαγή. Αυτό και έγινε, αφού έδειχνε να μην μπορεί να αντέξει τους πόνους στο χτυπημένο του γόνατο. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να περιμένουν μέχρι αύριο για να μάθουν αν είναι σοβαρός ο τραυματισμούς του αξιόλογου στράικερ.

    Στο αγωνιστικό κομμάτι η Γιουβέντους ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο να προσθέτει άλλο ένα γκολ στην πλούσια... συλλογή του με σουτ (η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι) στο 51ο.

    Ο διαιτητής, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Δεν είχε σκοπό να αφήσει την Γιουβέντους να... αγιάσει. Στο 68ο ανακάλυψε ανατροπή του Ταντέι από τον Γκρόσο, με τον Φραντσέσκο Τότι να μην αστοχεί ισοφαρίζοντας 1-1. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε Ρίισε με κεφαλιά στο 93ο και αφού δέκα λεπτά νωρίτερα είχε αναγκάσει τον Μπουφόν να τον ανατρέψει και να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

    ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Γκριγκέρα (77ο Καντρέβα), Λεγκροτάλιε, Κιελίνι, Γκρόσο, Σαλιχάμιτζιτς, Σισόκο, Μαρκίσιο, Ντιέγκο, Αμάουρι (91ο Παολούτσι), Ντελ Πιέρο (84ο Μάνινγκερ).
    ΡΟΜΑ: Ζούλιο Σέρζιο, Κασέτι, Μπουρντίσο, Ζουάν, Ρίισε, Ταντέι, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Περότα, Τόνι (8ο Τότι), Βούτσινιτς.

    100.000 επισκέπτες !!!

    Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση. Πάμε για ακόμα πιο ψηλά !

    Ίβιτς: "Δεν φοβόμαστε τον Oλυμπιακό"


    Για νίκη θα κατέβει ο ΠΑΟΚ στην σημερινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, όπως δηλώνει ο Βλάνταν Ίβιτς.
    Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "RealNews" τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον Ολυμπιακό, δηλώνει αναποφάσιστος για το μέλλον του, εξάρει τις ικανότητες του Φερνάντο Σάντος και θεωρεί ότι τίποτα δεν έχει ακόμα τελειώσει όσον αφορά το πρωτάθλημα. Αναλυτικά η συνέντευξη:
    Ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σήμερα. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από τον ΠΑΟΚ; "Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι το μεγάλο μας όπλο είναι η αυτοπεποίθηση που έχουμε αποκτήσει λόγω των τελευταίων επιτυχιών και των καλών εμφανίσεων μας. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, εκτιμώ ότι μπορούμε να παίξουμε ίσο προς ίσο τον Ολυμπιακό, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα μπούμε με στόχο να πάρουμε εμείς τον έλεγχο του αγώνα και να πιέσουμε ψηλά, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας".
    Είναι η ευκαιρία του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση...
    "Ολα αυτά είναι θεωρητικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα ματς που είναι διαφορετικό από αυτά των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πια πρώτος και με διαφορά, όπως συνέβαινε συνήθως και δεν θα παίξει με αυτόν τον αέρα. Να ξέρετε πως έχει μεγάλη σημασία για να έναν ποδοσφαιριστή όταν αγωνίζεται με την ψυχολογία ότι είναι πρώτος. Οταν είσαι στη κορυφή, όλα λειτουργούν διαφορετικά, φυσικά προς το καλύτερο, από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο οπαδό. Τώρα οι αντίπαλοι μας θα παίξουν υπό πίεση, αφού δεν έχουν περιθώρια για απώλειες και είναι κάτι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε".
    Γιατί ο ΠΑΟΚ δείχνει αδυναμία να κερδίσει τους μεγάλους;
    "Δεν το κρύβω πως είναι ένα θέμα που μας απασχολεί έντονα τον τελευταίο 1,5 χρόνο που βρίσκομαι στην ομάδα και το συζητάμε αρκετά στα αποδυτήρια. Ενδεχομένως σε κάποια παιχνίδια να μην είχαμε την απαιτούμενη πίστη, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να φύγουμε νικητές. Σίγουρα επηρεάζει και η πίεση που συσσωρεύεται διότι όσο δεν κερδίζεις τόσο φορτώνεσαι με άγχος. Είμαι πεπεισμένος πως θα έρθει αυτή η επιτυχία, διότι η ομάδα έχει βρει το δρόμο της και γιατί όχι κόντρα στον Ολυμπιακό".
    Θα συνεχίσεις στον ΠΑΟΚ;
    "Το συμβόλαιο μου λήγει τον Ιούνιο και δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Είμαι μια χαρά, αφού αγωνίζομαι σε μια μεγάλη ομάδα που καλύπτει τις φιλοδοξίες αλλά έχουμε χρόνο μπροστά μας".
    Τι έχεις να πεις σε όσους αμφισβητούν τον Φερνάντο Σάντος;
    "Μόνο όταν θα φύγει θα καταλάβουν όλοι τι προπονητή είχε ο ΠΑΟΚ. Πολλές φορές στη ζωή πρέπει να χάσεις κάτι για να το εκτιμήσεις. Εχω δουλέψει χρόνια μαζί του και πρόκειται για πολύ καλό τεχνικό που μαθαίνεις από αυτόν. Είναι δάσκαλος και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, γιατί μιλάει η σταδιοδρομία του όλα αυτά τα χρόνια".
    Το σχόλιο σου για τον Θοδωρή Ζαγοράκη;
    "Τρέφω μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό που έκανε. Ανέλαβε την ΠΑΕ με πάρα πολλά χρέη και μέσα σε λίγα χρόνια με την βοήθεια του Βρύζα και των συνεργατών του κατάφερε να κάνει τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό".
    Σε προσωπικό επίπεδο, είναι η καλύτερη σου χρονιά;
    "Μπορεί και να είναι. Είμαι καλά από κάθε άποψη και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Και πέρσι, πάντως, δεν πήγα άσχημα και είχα καταφέρει να πετύχω 8 γκολ. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να κάνει βήματα προόδου".
    Πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση των οπαδών του ΠΑΟΚ;
    "Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συλλόγου. Όπου πάμε, είναι μαζί μας. Στα καλά και στα άσχημα μας δίνει κουράγιο. Πιστεύω ότι και λόγω των οπαδών ο ΠΑΟΚ έχει αυτή τη δυναμική".
    Πως βλέπεις την μάχη του πρωταθλήματος;
    "Θα μπορούσαμε να είχαμε τρεις με τέσσερις βαθμούς παραπάνω και να διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα. Το προβάδισμα το έχει ο Παναθηναϊκός γιατί έχει αποκτήσει μια σημαντική διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν αρκετές αγωνιστικές με δύσκολα παιχνίδια και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα".