Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1


Το πρώτο γκολ του Εντίνιο με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ήταν ικανό να δώσει μια μεγάλη νίκη με 1-0 στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και να τον ανεβάσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τους Πειραιώτες. Έντονες αποδοκιμασίες κατά Σωκράτη Κόκκαλη και παικτών και ορισμένα σπασμένα καθίσματα, ο απολογισμός της ήττας για τον Ολυμππιακό.

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Στολτίδης, Όσκαρ (46' Ντάτολο), Ντιόγκο, Ζαϊρί (46' Λούα Λούα), Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Τοροσίδης.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο, Σορλέν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο φρέσκος, πιο ορεξάτος και πιο παθιασμένος στο δεύτερο μέρος, όμως και πάλι δεν έβρισκε εύκολα διαδρόμους για να απειλήσει τον Χαλκιά. Μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντάτολο δείγμα της μεγάλης κλάσης του και ο... κινητικός Λούα Λούα, ανέβασαν την ψυχολογία των Πειραιωτών. Ο Κονγκολέζος επιθετικός είχε μάλιστα και την πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο δεύτεορ μέρος, όμως το σουτ του στο 53' κατέληξε στην αγκαλιά του Χαλκιά. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος συνέχισαν το έξυπνο παιχνίδι τους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αλάνθαστοι στην άμυνα, περίμεναν τον Ολυμπιακό και όποτε έβρισκαν ευκαιρία χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις. Στο 67ο λεπτό μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της και να κλειδώσει μια μεγάλη νίκη. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία, ο Βιεϊρίνια πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν εκεί, αφού στην επόμενη φάση είχε νέα καλή στιγμή, όμως το σουτ του Εντίνιο πέρασε άουτ. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφία και στο 69' ήταν σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει και να χάσει μια εξαιρετική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Λούα Λούα έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, όμως ο Τοροσίδη αφύλαχτος από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ και ο Χαλκιάς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Από κει και πέρα, τα λεπτά περνούσαν, με τον ΠΑΟΚ να μην... ανησυχεί και τους "ερυθρολεύκους" να μην πιστεύουν στην ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: