Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Πανθρακικός-Σκόντα Ξάνθη 1-1


Οι παίκτες της Σκόντα Ξάνθης πανηγυρίζουν το γκολ του Στρμπα Μπορεί ο Πανθρακικός να είναι καταδικασμένος σε υποβιβασμό και να έχει κάνει βαθειά ανανέωση, στο ποδόσφαιρο όμως η νίκη δεν έρχεται από μόνη της! Η Σκόντα Ξάνθη ξόρκισε το σύνδρομο του γκολ εκτός έδρας, αφού σκόραρε για πρώτη φορά από τις 14 Μαρτίου 2009, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο θεώρησε ότι έπρεπε να το υπερασπιστεί, αλλά ισοφαρίστηκε. Μάλιστα ο χρόνος που δέχτηκε το γκολ, στο 83', δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει προϋποθέσεις, αν και ανέβασε ταχύτητα. Ηταν αργά και ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων κράτησε το αποτέλεσμα.
Ηταν μόλις ο τρίτος βαθμός του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα, ενώ η Σκόντα Ξάνθη έμεινε χωρίς νίκη εκτός έδρας.

Η Σκόντα Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερα οργανωμένη και είχε κατοχή, αλλά όχι και παίκτη στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ελινγκτον πατούσε εκεί που και που αφού έβγαινε συνέχεια έξω, ενώ ο Πόι από τα αριστερά ήταν μάλλον φλύαρος.
Ο Πανθρακικός της έστειλε μηνύματα από νωρίς, καθώς ο Μπελέκ ήταν πολύ γρήγορος και αν είχε καλύτερα τελειώματα, ίσως να την έκανε να τρέχει από νωρίς. Ωστόσο και ο Γκσπούρνιγκ κράτησε πολύ καλά τη θέση του, στα τετ α τετ με τον ανήλικο Γάλλο.

Το γκολ ήλθε από τον Στρμπα στο 38', που είναι ο πρώτος σκόρερ της Σκόντα Ξάνθης με τέσσερα γκολ, και η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη πίστεψε ότι καθάρισε το παιχνίδι. Ετσι γύρισε πίσω ελπίζοντας ότι ο Μπελέκ θα συνέχιζε να είναι φλύαρος. Ετσι έγινε αλλά οι αλλαγές του Δερμιτζάκη έφερε παίκτες διψασμένους στο παιχνίδι, όπως ο Φώτης Παπουλής, που κυνήγησε ένα ακόμα χαμένο τετ α τετ του Μπελέκ και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.
Λίγο νωρίτερα ο νεοφερμένος από τον Πυρσό Γρεβενών επιθετικός, είχε ένα φάουλ στο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Γήπεδο: Κομοτηνής Δημοτικό
Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (Αθήνα)

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα - Αργυρίου, Μετεντζίδης, Πάμπλο Κάζαρ (51' Ιασωνίδης),Σακελλαρίου - Φαγιάρδο (63' Παπουλής), Λόπες, Μαρσέλο Γκοϊανίρια, Ρομπέρ - Καζάκης (78' Αρσενίεβιτς), Μπελέκ.
Σκόντα Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ - Παπαδημητρίου (74' Ριζογιάννης), Σταθάκης, Βάλλας, Τζαγκί - Κιντάνα (88' Μαρσελίνιο), Στρμπα, Κωστούλας, Πόι - Μπούγκα (69' Σουάνης) - Ελινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: