Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Θετικά μηνύματα στον ΠΑΟΚ από τη συνάντηση για την έκταση «Καρατάσου»!!


Θετικά μηνύματα στον ΠΑΟΚ από τη συνάντηση για την έκταση «Καρατάσου»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση του ΠΑΟΚ με τους αρμόδιους φορείς για την εκμετάλλευση της έκτασης «Καρατάσου».

Κάποια θετικά μηνύματα έλαβαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν σήμερα στην πρώτη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς με θέμα την εκμετάλλευση της έκτασης «Καρατάσου».

Το σημερινό «μίτινγκ» έγινε σήμερα στη Μητρόπολη Νεάπολης μετά από σχετική πρόσκληση του Μητροπολίτη Βαρνάβα. Συμμετείχαν εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας, του ΤΕΘΑ, του δημάρχου «Παύλου Μελά» με τον ΠΑΟΚ να αντιπροσωπεύει ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο υπεύθυνους εγκαταστάσεων της ομάδας, Γιάννης Δημογιάννης και ο νομικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος Γκουρουβανίδης.

inner

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ θέλησε να μάθει τις προθέσεις όλων των φορέων για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν προβλήματα και εάν μπορούν να ξεπεραστούν.

Δεν θα είναι η πρώτη συζήτηση η οποία θα γίνει για το ζήτημα αυτό. Αναμένεται να υπάρξει και νέα τις επόμενες ημέρες στην οποία θα γίνουν –ενδεχομένως- συγκεκριμένες προτάσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κοντονής, η βία και ο... Μωυσής!!


Ο Κοντονής, η βία και ο... Μωυσής!

Έχει ο Σταύρος Κοντονής, η βία και ο Μωυσής; Κι όμως έχουν...

Μια αναφορά από τη Βίβλο χρησιμοποίησε ο Σταύρος Κοντονής όταν η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων πέρασε στα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση επεσήμαναν ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται βάσει των όσων ορίζει για τη βία και πως δεν έχει φέρει αποτέλεσμα.

Η απάντηση του Σταύρου Κοντονή; «Και στις δέκα εντολές που έφερε ο Μωυσής ήταν η «ου φονεύσεις». Αυτό δεν πάει να πει ότι σταμάτησαν τότε και οι φόνοι. Έτσι και η βία. Παίρνουμε μέτρα αλλά δεν έχει εξαφανιστεί το φαινόμενο», υποστήριξε ο υφυπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι στόχος είναι να υπάρχει συνεχής βελτίωση, θέτοντας ως χρονικό όριο ένα διάστημα τριών ετών.

Μάλιστα, ο υφυπουργός -στο θέμα της βίας- υποστήριξε ότι ήδη υπάρχει βελτίωση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Πώς δικαιολόγησε; Λέγοντας ότι πέρσι υπήρξε ένας νεκρός!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη συνάντηση του Πανόπουλου και ο Σπανός!!


Στη συνάντηση του Πανόπουλου και ο Σπανός

Παρών στη συνάντηση των ιδιοκτητών των 12 ΠΑΕ της Super League στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι «μεγάλοι» θα είναι ο Γιώργος Σπανός εκπροσωπώντας τον Ατρόμητο.

Την ευκαιρία να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις του Χρήστου Πανόπουλου θα έχει ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του ισχυρού άνδρα της Skoda Ξάνθης.

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου διατηρεί καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη των Ακριτών και δεν είχε κανένα ενδοιασμό να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να δουν από τη δική τους πλευρά το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η συνάντηση που έχει καλέσει ο Χρήστος Πανόπουλος θα πραγματοποιηθεί αύριο στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέμπτη αναμένεται η απόφαση της έφεσης του ΠΑΟΚ!!


Πέμπτη αναμένεται η απόφαση της έφεσης του ΠΑΟΚ

Εκδικάσθηκε σήμερα η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τιμωρίας της μιας αγωνιστικής. Αύριο η απόφαση.

Την Πέμπτη θα γίνει γνωστή η τύχη που θα έχει η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής της για τη ρήψη αντικειμένου στον Νίκο Λαζαρίδη.

Σήμερα εκδικάσθηκε η έφεση του Δικεφάλου του Βορρά, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από νομικό μετά από σχετική άδεια που πήρε από τον δικηγορικό σύλλογο λόγω της απεργίας που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Θυμίζουμε ότι μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο οπαδός πέταξε ένα μπουκάλι και χτύπησε τον Νίκο Λαζαρίδη όταν εκείνος κατευθυνόταν στα αποδυτήρια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεί ο νόμος για την ΕΠΟ!!


Αργεί ο νόμος για την ΕΠΟ

Απίθανο μοιάζει να είναι έτοιμο τον Μάιο, όπως δεσμεύτηκε ο Στ. Κοντονής, το νομοσχέδιο για την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Κίνδυνος να μην είναι έτοιμο πριν τις εκλογές της ομοσπονδίας.

Παρά τις δεσμεύσεις του Σταύρου Κοντονή πως ο μεγάλος αθλητικός νόμος θα είναι έτοιμος το Μάιο και μαζί του θα περάσουν και οι διατάξεις που αφορούν στο ποδόσφαιρο, με κυριότερες την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα σε ΕΠΟ και Ενώσεις, τον περιορισμό στις θητείες των μελών του ΔΣ και την αποχώρηση όσων προσώπων διώκονται ποινικά, όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Κι αυτό γιατί στο τέλος του Μαρτίου η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου θα παραδώσει το πόρισμά της, ακολούθως αυτό θα μελετηθεί από τον υπουργό, εν συνεχεία θα παραδοθεί στις ομοσπονδίες για να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, επόμενο βήμα είναι να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και τέλος θα προωθηθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Όλα αυτή η διαδικασία δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι και καλά γνωρίζοντες τους ρυθμούς που κινούνται τέτοιες υποθέσεις υπολογίζουν πως είναι ζήτημα αν θα ολοκληρωθεί πριν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα, αν και κάποιοι εκφράζουν ανησυχίες μήπως δεν είναι έτοιμη καν όταν θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, τον Οκτώβριο!

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε πως ο νέος αθλητικός νόμος «θα είναι ένα πλήρες και ολοκληρωμένο νομοθέτημα».

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα συνεχιστεί την Πέμπτη στις 12:00, με την ακρόαση των φορέων που έχουν κληθεί και είναι οι εξής: ΕΣΚΑΝ, ΕΟΕ, ΕΠΟ, ΣΕΓΑΣ και ομοσπονδίες τοξοβολίας και κολύμβησης. Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 18:00 και το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Παρασκευή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μανωλάς έπιασε το μικρόφωνο και τραγούδησε τον ύμνο της ΑΕΚ!! (video)


Ο Μανωλάς έπιασε το μικρόφωνο και τραγούδησε τον ύμνο της ΑΕΚ (video)

Τις ικανότητες του στο τραγούδι έδειξε ο Στέλιος Μανωλάς, με τον παλαίμαχο άσο της ΑΕΚ να τραγουδάει τον ύμνο της ομάδας σε εκδήλωση των βετεράνων της «Ένωσης».

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν σε μαγαζί στη Νέα Φιλαδέλφεια για να στηρίξουν τον άλλοτε συμπαίκτη τους, Τάσο Κωνσταντίνου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται την οικονομική τους βοήθεια.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό στη συνάντηση των βετεράνων της «Ένωσης», με τον Στέλιο Μανωλά να δίνει ρέστα, αποδεικνύοντας τις ικανότητες του στο τραγούδι.

Ο προπονητής της Κ-19 της ΑΕΚ, όταν έπιασε το μικρόφωνο και τραγούδησε τον ύμνο της ΑΕΚ, δίνοντας το ρυθμό στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Το βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Ηλίας Ατματσίδης.

Νικήστε, νικήστε, νικήστε!!!
Δημοσιεύτηκε από Ilias Atmatsidis στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρίσιμο ραντεβού με Σιμόες!!


Κρίσιμο ραντεβού με Σιμόες

Μέσα στη μέρα, πιθανώς παρουσία Μελισσανίδη, θα γίνει το κρίσιμο ραντεβού με τον μάνατζερ του Σιμόες. Φήμες πως φέρνει προτάσεις, αλλά η ΑΕΚ θέλει να τον «δέσει». Πιθανή κουβέντα και για άλλους.

Ο μάνατζερ του Αντρέ Σιμόες, Κιμ Ριμπέιρο, βρίσκεται από τα ξημερώματα στην Αθήνα και μέσα στη μέρα θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΑΕΚ για το μέλλον του πελάτη του. Το ραντεβού πιθανότατα θα γίνει στο γραφείο του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα της επέκτασης συμβολαίου του Πορτογάλου μέσου.

Φημολογείται πως ο ατζέντης του Σιμόες θα μεταφέρει στην ΑΕΚ το ενδιαφέρον ομάδων για τον πελάτη του (έχει ήδη γραφτεί πως η Μάλαγα τον θέλει και δεν είναι η μόνη), ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δεν δείχνουν διάθεση πώλησης του ποδοσφαιριστή. Πρόθεσή τους είναι να τον δεσμεύσουν για τουλάχιστον μέχρι το 2019, καθώς θεωρούν πως μπορούν να «χτίσουν» την ομάδα με αυτόν ως βασικό στέλεχος, ενώ είναι βέβαιοι πως η τιμή του τα προσεχή χρόνια θα εκτοξευτεί και θα είναι λάθος να πωληθεί τόσο γρήγορα. Στον Σιμόες θα γίνει αύξηση αποδοχών (διπλάσια και άνω από τις περίπου 100.000 ευρώ που παίρνει τώρα το χρόνο) και της ρήτρας του (από τα 3 στα 5 εκατ. ευρώ).

Ο Κιμ Ριμπέιρο εκπροσωπεί και τον Έλντερ Μπαρμπόσα, αλλά δεν αναμένεται να γίνει κουβέντα για το δικό του συμβόλαιο, που λήγει το 2017. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να πέσουν στο τραπέζι άλλα ονόματα παικτών που εκπροσωπεί ο εν λόγω μάνατζερ και που πιθανώς να απασχολήσουν την ΑΕΚ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει την ευκαιρία του ο Γιαννιώτας!


Παίρνει την ευκαιρία του ο Γιαννιώτας

Μία δεύτερη ευκαιρία στον Γιάννη Γιαννιώτα σκέφτονται να δώσουν στον Ολυμπιακό.

Μία μόλις συμμετοχή είχε μέχρι τον Γενάρη ο Γιάννης Γιαννιώτας στον Ολυμπιακός και για αυτό τον λόγο παραχωρήθηκε ως δανεικός στον ΑΠΟΕΛ.

Στην Κύπρο ο διεθνής μεσοεπιθετικός ξεχωρίζει στο τοπικό πρωτάθλημα, έχοντας 11 συμμετοχές μέχρι σήμερα με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Μπορεί οι στατιστικές επιδόσεις του να μην είναι οι καλύτερες, όμως είναι σταθερός ως αρκετά καλός στην απόδοσή του και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Όπως γράφει σήμερα το «Φως», στο Λιμάνι σκέφτονται σοβαρά να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στον 23χρονο εξτρέμ, αφού πρόθεση είναι να δυναμώσει κι άλλο το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ και στη βασική σύνθεση της ομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Να... γελάσει τελευταίος ο Παναθηναϊκός!!


Να... γελάσει τελευταίος ο Παναθηναϊκός

Ύστερα από τρεις αποτυχίες φέτος, ο Παναθηναϊκός θέλει απόψε στο «καυτό» ΟΑΚΑ να νικήσει την Λοκομοτίβ Κουμπάν και να «κλειδώσει» την πρόκριση. Το +10 που κυνηγάει, αγωνία για Γουίλιαμς.

Έχασε δις στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. Έχασε και στη Ρωσία για το Top-16. Απόψε, ο -διαφορετικός σε σχέση με εκείνα τα ματς- Παναθηναϊκός θέλει να βάλει τέλος στην «κατάρα» απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν (21:15, ΕΡΤ-2, ΣΠΟΡ FM 94.6 και sport-fm.gr), την οποία υποδέχεται για την 11η αγωνιστική.

Διακυβεύονται πολλά άλλωστε... Σε περίπτωση «απλής» νίκης, ο Εξάστερος θα βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και θα μείνει ζωντανός στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας, υστερώντας βέβαια σε πιθανές ισοβαθμίες με Ρώσους και Ερυθρό Αστέρα. Σε περίπτωση που νικήσει, καλύπτοντας και την διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου (76-67), τότε θα είναι... καβάλα στο άλογο για την δεύτερη θέση, δεδομένου πως θα βάλει σίγουρα από κάτω την ομάδα του Μπαρτζώκα (7-3 το ρεκόρ της έναντι 6-4 του τριφυλλιού, όσο και οι Σέρβοι). Σε σενάριο ήττας -που συνδυαστεί με αναμενόμενη νίκη της Εφές (4-6) κόντρα στην Τσεντεβίτα- οι πράσινοι εγκαταλείπουν την όποια κουβέντα για πλεονέκτημα στα προημιτελικά και βάζουν πίεση στους εαυτούς για την πρόκριση καθ' αυτή.

Μέχρι την τελευταία στιγμή άπαντες στην ελληνική ομάδα θα περιμένουν τον Έλιοτ Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρείται από θλάση στο πόδι, χθες έκανε μέρος της προπόνησης και ουσιαστικά η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί στο σημερινό πρωινό χαλάρωμα. Εφόσον δεν νιώσει ενοχλήσεις, τότε θα παίξει, διαφορετικά ένας εκ των αιτιών της «μεταμόρφωσης» του Παναθηναϊκού θα μείνει εκτός. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν έχει άλλους πονοκεφάλους και ουσιαστικά είναι στην... τσίτα για τον Γουίλιαμς, τον οποίο θα χρησιμοποιήσει μόνο αν ο παίκτης είναι εντελώς καλά και επ' ουδενί δεν θα ρισκάρει πιθανή υποτροπή του τραυματισμού του.

Το ΟΑΚΑ αναμένεται και απόψε να έχει παλμό. Μέχρι χθες είχαν «φύγει» πάνω από 12.000 εισιτήρια, δείγμα της ζήτησης που επικρατεί στις τάξεις του κόσμου, ενώ και σήμερα, ανήμερα του αγώνα, η «τρέλα» θα κορυφωθεί.

inner

Ιδιαίτερες συστάσεις για τους εντυπωσιακούς Ρώσους του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν χρειάζονται, οι οποίοι θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Μπίκοφ. Οι Ντιλέινι (16.6 πόντους, 5.7 ασίστ) και Ράντολφ (14.2 πόντους, 5.3 ριμπάουντ) είναι τα δύο βαριά χαρτιά, ενώ μεταξύ άλλων δίπλα τους υπάρχουν οι πολύτιμοι Σίγκλετον, Κλαβέρ, Ντρέιπερ, Μπρόεκοφ και ο νεοαποκτηθείς μπόμπερ, Τζάνινγκ.

Η βαθμολογία στον όμιλο του Παναθηναϊκού

Φενέρμπαχτσε 9-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 7-3
Ερυθρός Αστέρας 6-4
Παναθηναϊκός 6-4
Αναντολού Εφές 4-6
Νταρουσάφακα 3-7
Μάλαγα 3-7
Τσεντεβίτα 2-8

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Πέμπτη 17 Μαρτίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λαμποράλ Κούτσα (19:00)
Φενέρμπαχτσε-Νταρουσάφακα (20:30)
Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Κουμπάν (21:15)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)
Μπάμπεργκ-Χίμκι (23:00)

Παρασκευή 18 Μαρτίου

Αναντολού Εφές-Τσεντεβιτα (20:30)
Μάλαγα-Ερυθρός Αστέρας (21:45)
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ναι μεν, αλλά» για Ζιλμπέρτο!!


«Ναι μεν, αλλά» για Ζιλμπέρτο

Στον Παναθηναϊκό φέρονται απόλυτα θετικοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά αυτό είναι αμφίβολο αν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση λόγω υποχρεώσεων του Βραζιλιάνου.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως είναι απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει πόστο τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με την «Πράσινη», η επιθυμία της διοίκησης της ΠΑΕ να συνεργαστεί με τον άλλοτε σπουδαίο μέσο είναι δεδομένη και παραμένει από πέρσι, όταν και του είχε γίνει σχετική πρόταση.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως ο Βραζιλιάνος έχει κάποιες άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αναλάβει ένα τόσο υπεύθυνο πόστο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λέτο… para siempre!!


Λέτο… para siempre

Τώρα που ξανάσμιξαν, ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να ξαναχωρίσουν! Οι «πράσινοι» προτίθενται να κάνουν κουβέντα με τον Σεμπαστιάν Λέτο για επέκταση συμβολαίου, ώστε να μείνει για πάντα στην ομάδα.

Η παρουσία του Σεμπαστιάν Λέτο στον Παναθηναϊκό έχει απομακρύνει τις αμφιβολίες που υπήρχαν για το αν είναι σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα στη δεύτερη θητεία του σε αυτή. Ο Αργεντινός έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης κι αυτό σε συνδυασμό με τις απτές αποδείξεις πως έχει ξεπεράσει τις περιπέτειες με τους τραυματισμούς του σε γόνατο και κεφάλι άρχισε να φαίνεται και στην πράξη, καθώς ήταν από τους διακριθέντες στους αγώνες με Ατρόμητο και Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με την «Πράσινη», η διοίκηση της ΠΑΕ προτίθεται να καλέσει σύντομα τον Λέτο για να γίνει μια κουβέντα για την επέκταση του συμβολαίου του. Ο «Σέμπα» έχει υπογράψει για ενάμιση χρόνο και επιθυμία του «τριφυλλιού» είναι να συμφωνήσει μαζί του για επέκταση τουλάχιστον μέχρι το 2019. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον ίδιο τον παίκτη, που έχει πει στο περιβάλλον του πως «… μακάρι να πάνε όλα καλά και να μείνω για πάντα στον Παναθηναϊκό». Ο Λέτο δεν ξεχνά τη στάση της ομάδας απέναντί του σε μια δύσκολη περίοδο, ενώ φυσικά δεν παραγνωρίζει τη λατρεία του κόσμου στο πρόσωπό του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ακόμα παίρνει χρήματα ο Ολυμπιακός από Μανωλά!!


Ακόμα παίρνει χρήματα ο Ολυμπιακός από Μανωλά!

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό αναμένεται να μπουν στα ταμεία του Ολυμπιακού, αν ο Κώστας Μανωλάς το καλοκαίρι συνεχίσει την καριέρα του σε μία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Πρόταση ύψους 35 εκατ. ευρώ, η οποία όμως μπορεί να ξεπεράσει και τα 40 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να καταθέσει η Τσέλσι στη Ρόμα για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά. Μεγάλος κερδισμένος από μία τέτοια μεταγραφή του διεθνούς στόπερ αναμένεται να είναι και ο Ολυμπιακός.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ρήτρα που είχε μπει στη συμφωνία των Πειραιωτών με τους Ρωμαίους το καλοκαίρι του 2014. Εφόσον ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός πάρει μεταγραφή για άλλη ομάδα με ένα τέτοιο ποσό, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν στα ταμεία τους περίπου 4 με 5 εκατ. ευρώ!

Μέχρι στιγμής όμως η μεταγραφή του Μανωλά στη Ρόμα έχει φτάσει στα 15 εκατ. ευρώ (!), καθώς ο Ολυμπιακός τον είχε παραχωρήσει έναντι 13 εκατ. ευρώ και είχε συμφωνηθεί ανάμεσα μπόνους 2 εκατ. ευρώ ανάλογα με τις συμμετοχές του την πρώτη διετία.

Κάπως έτσι η μεταγραφή του Μανωλά θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ οι Πειραιώτες τον είχαν αποκτήσει ως ελεύθερος από την ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2012…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αβέβαιο το μέλλον του Κλωναρίδη!!


Αβέβαιο το μέλλον του Κλωναρίδη

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο Βίκτωρ Κλωναρίδης θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό, αν και το συμβόλαιο του διεθνούς μεσοεπιθετικού λήγει σε έναν χρόνο.

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά το μέλλον Βίκτωρα Κλωναρίδη στον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί μόλις σε έξι αγώνες από την ημέρα που ανέλαβε το «τριφύλλι» ο Αντρέα Στραματσόνι, κάτι που δείχνει πως συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Ιταλού τεχνικού και στα τελευταία ματς ο 23χρονος άσος βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Όπως γράφει η «Live Sport», αν ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται και του χρόνου στον «πράσινο» πάγκο, τότε ο Κλωναρίδης είναι πιθανό να αποχωρήσει, αν και δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άγνωστοι λεηλάτησαν το Κολυμβητήριο της Ξάνθης!!


Άγνωστοι λεηλάτησαν το Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές και άρπαξαν αθλητικό υλικό.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, τα γραφεία του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης που στεγάζονται στο Κολυμβητήριο της πόλης έγιναν στόχος άγνωστων διαρρηκτών με τάσεις… βανδαλισμού, οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και λεηλάτησαν το χώρο.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι υπεύθυνοι του Ομίλου, οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο, έσπασαν μια καγκελόπορτα και μπήκαν στα γραφεία όπου προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα. Ζημιές προκάλεσαν ακόμη και στην περίφραξη, στην πισίνα και άλλους χώρους του Κολυμβητηρίου.

Οι εισβολείς άρπαξαν αθλητικό υλικό που δεν έχει καταγραφεί ακόμη για να διαπιστωθεί η αξία του. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τους ίδιους που είχαν διαρρήξει τα γραφεία του Κολυμβητικού Ομίλου και πριν από λίγο καιρό. Η τοπική Ασφάλεια ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: protothema.gr

«Πάγωσαν» με Μορένο στη Λίβερπουλ!!


«Πάγωσαν» με Μορένο στη Λίβερπουλ

Ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, Αλμπέρτο Μορένο, τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση στη γάμπα και είναι αμφίβολος για τον αυριανό επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.

Ένα ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στη Λίβερπουλ, ενόψει του αυριανού επαναληπτικού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ για τη φάση των «16» του Europa League. Συγκεκριμένα, ο Αλμπέρτο Μορένο τραυματίστηκε στη γάμπα στην τελευταία προπόνηση στο «Θέατρο των ονείρων» και είναι αμφίβολος για το δεύτερο ματς με τους «κόκκινους διαβόλους».

Σε περίπτωση που ο Μορένο δεν καταφέρει να δώσει το παρών στον αγώνα, υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις. Είτε να πάρει τη θέση του ο πιτσιρικάς φουλ-μπακ Μπραντ Σμιθ, είτε να αλλάξει πλευρά ο Κλάιν και στο δεξί άκρο να αγωνιστεί ένας εκ των Μίλνερ ή Λόβρεν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκουαρντιόλα: «Το ανατρέψαμε με ψυχή, όχι με τακτική»


Γκουαρντιόλα: «Το ανατρέψαμε με ψυχή, όχι με τακτική»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα απέδωσε στο χαρακτήρα της Μπάγερν την ανατροπή κόντρα στη Γιουβέντους, ενώ σχολίασε και τα ιταλικά παράπονα για τη διαιτησία.

Περισσότερο θέμα χαρακτήρας και λιγότερο τακτικής προσέγγισης ήταν η επιστροφή της Μπάγερν από το 0-2 και η πρόκριση με 4-2 στην παράταση απέναντι στη Γιουβέντους, σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Η ανατροπή έγινε με ψυχή, όχι με τακτική. Όταν χάνεις στην έδρα σου η πίεση είναι μεγάλη. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, τη μια στιγμή είσαι κυρίαρχος και την άλλη αντιμέτωπος με την καταστροφή. Εμείς κρατήσαμε την ψυχραιμία μας και πίστεψα πως θα τα καταφέρουμε όταν πετύχαμε το πρώτο μας γκολ. Ο Μοράτα μάς δημιούργησε προβλήματα και όταν αντικαταστάθηκε ελέγξαμε καλύτερα την κατάσταση, καθώς ο Μάντζουκιτς δεν είναι τόσο επικίνδυνος εκτός περιοχής. Θα πρέπει, πάντως, να μάθουμε από το πώς ξεκινήσαμε το παιχνίδι και να μην το επαναλάβουμε», ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός.

Όσο για τα παράπονα της «Γιούβε», κυρίως για το ακυρωθέν γκολ του Μοράτα στο 0-2, είπε: «Η Γιουβέντους παραείναι μεγάλη ομάδα για να διαμαρτύρεται για αυτό. Μπορεί να ήταν μια λάθος απόφαση, αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο συχνά. Όταν χάνεις, δίνεις το χέρι στον αντίπαλο και πας σπίτι σου. Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους, με εντυπωσίασαν. Πέτυχαν δύο γκολ και έχασαν πολλές ευκαιρίες».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλέγκρι: «Κρίμα, μπορούσαμε…»


Αλέγκρι: «Κρίμα, μπορούσαμε…»

Οι χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και η οπισθοχώρηση στο δεύτερο έφεραν τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από την Μπάγερν, σύμφωνα με τον Μάσιμο Αλέγκρι.

Απογοητευμένος μεν από τον αποκλεισμό, αλλά απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια της Γιουβέντους απέναντι στην Μπάγερν εμφανίστηκε ο Μάσιμο Αλέγκρι.

«Είναι κρίμα να αποκλείεσαι μετά από μια τέτοια εμφάνιση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό είναι πανέμορφο. Θα μπορούσαμε να προηγηθούμε με μεγαλύτερο σκορ στο πρώτο ημίχρονο και να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στο τέλος», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

Απέφυγε, δε, να κάνει κουβέντα περί διαιτησίας, με αφορμή το ακυρωθέν γκολ του Μοράτα στο 0-2. «Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τη διαιτησία. Θα σταθώ στην ομάδα μου, που παρά τις απουσίες έπαιξε στα ίσα απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League».

Τέλος, για την αλλαγή του Μοράτα με τον Μάντζουκιτς, είπε: «Αντικατέστησα τον Μοράτα γιατί ήθελα έναν πιο φρέσκο επιθετικό, να απασχολεί τους αμυντικούς της Γιουβέντους. Γι’ αυτό έβαλα τον Μάντζουκιτς. Στα τελευταία 20 λεπτά χάσαμε την ενέργειά μας και οπισθοχωρήσαμε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έπαιξε ρόλο η ακύρωση του γκολ του Μοράτα»


«Έπαιξε ρόλο η ακύρωση του γκολ του Μοράτα»

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα με την Μπάγερν έπαιξε η ακύρωση γκολ της Γιουβέντους ως οφσάιντ, σύμφωνα με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Μπέπε Μαρότα.

Η ακύρωση του γκολ του Άλβαρο Μοράτα ως οφσάιντ καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα στον αγώνα της Μπάγερν με τη Γιουβέντους, όπως δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Μπέπε Μαρότα.

«Αυτό το γκολ θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα. Σε αυτό το επίπεδο τέτοια λάθη στοιχίζουν ακριβά και κάνουν μεγάλη διαφορά», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν είμαι εδώ για να ψάξω δικαιολογίες, αλλά ελπίζω μελλοντικά το ιταλικό ποδόσφαιρο να προστατεύεται καλύτερα. Ορισμένες αποδόσεις διαιτητών είναι κακές».

Πάντως συνεχάρη την ομάδα του για την προσπάθεια. «Τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά, όπως και ο προπονητής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ποιότητα της Μπάγερν. Παραλίγο να πετύχουμε κάτι σπουδαίο και είναι κρίμα που δεν το κάναμε για 1-2 λεπτά στο τέλος».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βενγκέρ: «Κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη η Μπαρτσελόνα»


Βενγκέρ: «Κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη η Μπαρτσελόνα»

Ο Αρσέν Βενγκέρ υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα μετά τον αποκλεισμό της Άρσεναλ με δεύτερη ήττα, 3-1 στο «Καμπ Νου».

Ρεαλιστής ο Αρσέν Βενγκέρ, αντιλαμβάνεται πως η Μπαρτσελόνα είναι ένα επίπεδο πάνω από την Άρσεναλ και το απέδειξε με το 3-1 στο «Καμπ Νου».

«Η εμφάνισή μας ήταν καλή και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Είναι πάντα δύσκολο να δεχτείς έναν αποκλεισμό, αλλά είχαμε απέναντί μας την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Είχαμε τις ευκαιρίες μας και δεν τις αξιοποιήσαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα, προκρίθηκε δίκαια. Έχει 2-3 παίκτες που μετατρέπουν το καθημερινό σε τέχνη», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουφόν: «Περήφανος γι’ αυτή τη Γιουβέντους»


Μπουφόν: «Περήφανος γι’ αυτή τη Γιουβέντους»

Απογοητευμένος μεν από τον αποκλεισμό, αλλά περήφανος για την προσπάθεια της Γιουβέντους που «λύγισε» στην παράταση απέναντι στην Μπάγερν δήλωσε ο Τζίτζι Μπουφόν.

Σωστός αρχηγός ο Τζίτζι Μπουφόν, δεν άφησε το αίσθημα απογοήτευσης να μειώσει την περηφάνια που ένιωσε για την προσπάθεια της Μπάγερν απέναντι στη Γιουβέντους.

«Το ποδόσφαιρο είναι συγκυρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν έπαιξε πολύ επιθετικά και κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της. Είναι απογοητευτικό να δέχεσαι γκολ στο 90ο λεπτό, αλλά είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Αυτά τα παιχνίδια απέδειξαν πως η ομάδα μας έκανε ένα ακόμη βήμα παραπάνω σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Φεύγουμε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι», δήλωσε ο αρχηγός της «Γηραιάς Κυρίας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι οκτώ του Champions League!!


Οι οκτώ του Champions League

Με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου συμπληρώθηκε το φετινό παζλ των προημιτελικών του Champions League. Την Παρασκευή η κλήρωση, τον Απρίλη τα ματς.

Φουντώνει η μάχη στο Champions League καθώς απόψε συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών, με τις Μπάγερν Μονάχου (με επικό τρόπο) και Μπαρτσελόνα να είναι τα τελευταία «κομμάτια».

Πέραν αυτών των δύο, στην κλήρωση το μεσημέρι της Παρασκευής (όπου δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τα ζευγάρια που θα προκύψουν) θα βρίσκονται οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, Βόλφσμπουργκ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι.

inner

Οι πρώτοι αγώνες στην οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι προγραμματισμένοι για τις 5-6 Απριλίου και οι επαναληπτικοί 12-13.

Έτσι προκρίθηκαν στα προημιτελικά

Μπενφίκα-Ζενίτ 1-0
Ζενίτ-Μπενφίκα 1-2

Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι 2-1
Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Γάνδη-Βόλφσμπουργκ 2-3
Βόλφσμπουργκ-Γάνδη 1-0

Ρόμα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
Ρεάλ Μαδρίτης-Ρόμα 2-0

Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα 0-2
Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ 3-1

Γιουβέντους-Μπάγερν Μονάχου 2-2
Μπάγερν Μονάχου-Γιουβέντους 4-2 στην παράταση (2-2 κ.α)

Αϊντχόφεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αϊντχόφεν 8-7 στα πέναλτι (0-0 κ.α και παράταση)

Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου 0-0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βαυαρότητες!!!


Βαυαρότητες!

Κουμάντο στο σπίτι της κάνει ΜΟΝΟ αυτή! Η Μπάγερν έστειλε στα χασομέρια τη ματσάρα με τη Γιουβέντους στην παράταση και εκεί την καθάρισε (4-2), παίρνοντας με επική ανατροπή την πρόκριση για τους «8»!

Θεέ μου, τι ματσάρα ήταν αυτή!

Η Γιουβέντους προηγούταν 2-0 μέσα στο Μόναχο μέχρι το 73’ και με το 2-2 του πρώτου αγώνα, έπαιρνε εκείνη την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, με το… θηρίο να ξυπνά, όμως, στο τέλος.

Με γκολ του Λεβαντόφσκι στο 73’ και του Μίλερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπάγερν έφερε το ματς στα ίσα, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και στέλνοντάς την τρομερή «μάχη» του Allianz Arena στην παράταση!

Εκεί, με τέρματα των Αλκάνταρα (108’) και Κομάν (110’), οι Βαυαροί έκαναν την ολική -και επική- ανατροπή και πήραν το εισιτήριο για τους «8»!

Πογκμπά και Κουαδράδο έδωσαν το προβάδισμα στην εξαιρετική «Μεγάλη Κυρία», που θα μπορούσε να πετύχει ακόμη και τρίτο γκολ και να «καθαρίσει» τη νίκη-πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να γνωρίσει το… βάρβαρο, απέναντι στους αντιπάλους της, πρόσωπο της τρομερής ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το ματς


Ιδανικότερο ξεκίνημα για να δούμε ματσάρα δεν θα μπορούσε να υπάρξει! Η Γιουβέντους, σε μία τραγική -για Μπάγερν- ασυνεννοησία στην άμυνα των Βαυαρών, όπου Αλάμπα και Νόιερ δεν κατάλαβαν… ούτε οι ίδιοι τι ήθελαν να κάνουν, άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’, με πλασέ, σε κενή εστία, του Πογκμπά, με τον Γάλλο να πετυχαίνει το γρηγορότερο γκολ της «Μεγάλης Κυρίας», φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις και να δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους φιλοξενούμενους!

inner

Και ενώ περιμέναμε την Μπάγερν να… σφίξει τον κλοιό, η Γιουβέντους απέδειξε γιατί το να παίζεις σωστή άμυνα είναι υπόθεση… ιταλική! Με τρόπο που μπορεί -και πρέπει- να διδάσκεται σε σεμινάρια ποδοσφαίρου, η ομάδα του «μαέστρου» Μαξ Αλέγκρι δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση στους Γερμανούς να την απειλήσουν και… όχι μόνο αυτό! Στο 28’, έπειτα από ένα απίστευτο… σλάλομ του Μοράτα, ο οποίος «σέρβιρε» την κατάλληλη στιγμή στον Κουαδράδο, ο Κολομβιανός νίκησε τον Νόιερ, γράφοντας το 2-0!

inner

inner

Θεία… δίκη, δε, καθώς πέντε λεπτά νωρίτερα, στο 23’, κακώς δεν μέτρησε γκολ του 23χρονου Μαδριλένου, που εκμεταλλεύτηκε νέο φγοβερό λάθος του Νόιερ και έστειλε την μπάλα στο… πλεκτό, αλλά ο επόπτης σήκωσε, λανθασμένα, το σημαιάκι του για οφσάιντ. Στο 44’ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν το 3-0, αλλά ο Κουδράδο δεν βρήκε -αυτήν τη φορά- στόχο, με τον Νόιερ να λέει «όχι» στην προσπάθειά του 27χρονου Λατινοαμερικανού, στέλνοντας την μπάλα ΚΑΙ στο οριζόντιο δοκάρι και το ημίχρονο να κλείνει με το σκορ στο 0-2, και την Μπάγερν να έχει όλο κι όλο ένα σουτ του Μίλερ, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπουφόν, στο 42’…

inner

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν απλά… Champions League! Ο Μοράτα συνέχισε να… χαζεύει την άμυνα της Μπάγερν, όπως έκανε μέσα σε ένα λεπτό δύο φορές, στο 56’ και στο 57’, δεν κατάφερε, όμως, να «καθαρίσει» τη νίκη-πρόκριση για τη Γιουβέντους, με τον Αλέγκρι να συνεχίζει το οσκαρικό κοουτσάρισα από τον πάγκο. Για να φτάσουμε, όμως, στο 73’, όπου… το θηρίο ξύπνησε! Ο Ντόουγκλας Κόστα έβγαλε σέντρα-διαβήτη στον Λεβαντόφσκι, στο δεύτερο δοκάρι και ο Πολωνός, με πανέμορφη κεφαλιά, μείωσε σε 2-1, για να «γείρει» το γήπεδο στη συνέχεια και να γνωρίσει ΚΑΙ η Γιουβέντους το… βάρβαρο πρόσωπο της τρομερής ομάδας του Γκουαρντιόλα, με τον Μίλερ να σκοράρει με δική του κεφαλιά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση!

inner

inner

inner

Εκεί, η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με την ομάδα του Μονάχου να πετυχαίνει την ολική ανατροπή και με δύο γκολ μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά, στο 108’ και στο 110’, των Αλκάντρα και του Κομάν (άλλαξε ΟΛΟ το ματς με την είσοδό του στο 60’) αντίστοιχα, να επικρατεί, τελικά, 4-2 και να παίρνει πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, η κλήρωση των οποίων, θυμίζουμε, θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής.

inner

inner

inner

inner

inner

Τα γκολ του αγώνα
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια (46’ Μπερνάτ), Ριμπερί (101’ Αλκάνταρα), Λεβαντόφσκι, Ντόουγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (60’ Κομάν), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κεντίρα (68’ Στουράρο), Μοράτα (72’ Μάντζουκιτς), Πογκμπά, Ερνάνες, Άλεξ Σάντρο, Μπαρτζάλι, Κουαδράδο (89’ Περέιρα), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ενθουσιάστηκε και ο Ζήσης με το Μπάγερν-Γιουβέντους!!


Ενθουσιάστηκε και ο Ζήσης με το Μπάγερν-Γιουβέντους

Ο Νίκος Ζήσης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το θέαμα στο Μπάγερν-Γιουβέντους.

«Σπάνια παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Όμως είμαι χαρούμενος που βλέπω αυτό το ματς. Τι παιχνίδι!».

Με αυτά τα λόγια ο Νίκος Ζήσης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το σπάνιο θέαμα που πρόσφεραν Μπάγερν και Γιουβέντους στο Champions League.

Άλλωστε και ο ίδιος ο 32χρονος άσος αισθάνεται κάπως... Βαυαρός αγωνιζόμενος φέτος στη γειτονική Μπάμπεργκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η κατάρα της Άρσεναλ…!!


Η κατάρα της Άρσεναλ…

Για έκτη σερί χρονιά, το ταξίδι της Άρσεναλ στο Champions League σταματά στη φάση των «16»!

Δεν λέει να «στεριώσει» στο Champions League η Άρσεναλ. Για έκτη σερί χρονιά, οι κανονιέρηδες γνωρίζουν τον αποκλεισμό στην φάση των 16. Παίζει και ο αντίπαλος βέβαια, που είναι αλήθεια πως σε αρκετές περιπτώσεις, η κληρωτίδα δεν έχει χαμογελάσει στους Λονδρέζους και έχουν βρει μπροστά τους ομάδες-«βουνό».

Το 2011
Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα 2-1
Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ 3-1

Το 2012
Μίλαν-Άρσεναλ 4-0
Άρσεναλ-Μίλαν 3-0

Το 2013
Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 1-3
Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ 0-2

Το 2014
Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 0-2
Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ 1-1

Το 2015
Άρσεναλ-Μονακό 1-3
Μονακό-Άρσεναλ 0-2

Το 2016
Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα 0-2
Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ 3-1

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Για πλάκα και με «ΜSN» στους «8» η Μπάρτσα!! (video)


Για πλάκα και με «ΜSN» στους «8» η Μπάρτσα! (video)

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα νίκησε και στη Βαρκελώνη την Άρσεναλ (3-1) και πλέον περιμένει το επόμενο «θύμα» της στα προημιτελικά του Champions League.

Η τυπική διαδικασία του δεύτερου αγώνα για την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Άρσεναλ επιβεβαιώθηκε και εντός «Καμπ Νου», καθώς οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ πολύ εύκολα μόλις στο 18’ με τον Νεϊμάρ και κατάφεραν να «πατήσουν» πάνω στο υπέρ τους σκορ, κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων.

Μπορεί η Άρσεναλ να δημιούργησε ευκαιρίες στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε με πολύ ωραίο σουτ του Ελνενί στο 51’, αλλά οι Καταλανοί εκμεταλλευόμενοι την ατομική ποιότητα της επιθετικής τριάδας κατάφερε να πάρει και δεύτερη νίκη με 3-1.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε με τον χαρακτηρισμό του φαβορί περιμένει πλέον τον επόμενο αντίπαλό της στα προημιτελικά του Champions League.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς εκπλήξεις ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για τον συγκεκριμένο αγώνα, με τον Ματιέ να αγωνίζεται ως βασικός στη θέση του τιμωρημένου Πικέ.

Από την άλλη μεριά, ο Αρσέν Βενγκέρ επέλεξε στο βασικό σχήμα τον πιτσιρικά Αϊόμπι και ως δίδυμο στα αμυντικά χαφ του Φλαμινί και Ελνενί και στην κορυφή τον πιο γρήγορο Γουέλμπεκ, αφήνοντας στον πάγκο τον Ζιρού.

Το ματς

Διατεθειμένη να πάρει ρίσκα, προσέχοντας την ίδια ώρα τα μετόπισθεν, η Άρσεναλ κυνήγησε από την αρχή του ματς το γκολ που θα της αναπτέρωνε τις ελπίδες για να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί στο ματς, ωστόσο, το σουτ του Οζίλ στο 10’ πέρασε άουτ.
Ήταν δεδομένο ότι η Άρσεναλ έπρεπε να εκμεταλλευτεί την παραμικρή της ευκαιρία, γιατί διαφορετικά θα γινόταν αυτό που συνέβη στο 18’. Ο Νεϊμάρ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Σουάρες και με πλασέ άνοιξε το σκορ και παράλληλα έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα της Άρσεναλ.

Στο υπόλοιπο μέρος του α’ ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να αλλάζει πάσες, αλλά η Άρσεναλ κατάφερε να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις, με μεγαλύτερη στο 39’ με την κεφαλιά του Σάντσες να περνά δίπλα από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Στις αρχές του β’ ημιχρόνου, η Άρσεναλ έβαλε το γκολ που της αναλογούσε, όταν στο 51’ ο Ελνενί έπιασε πολύ ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να επιτεθεί, να επικρατήσει και το έκανε προσφέροντας θέαμα στο κοινό του «Καμπ Νου». Στο 65’ ο Ντάνι Άλβες έβγαλε τη σέντρα και ο Σουάρες με εκπληκτικό βολ-πλανέ έκανε το 2-1, δείχνοντας ότι οι «μπλαουγκράνα» χρειάζονται μισή ευκαιρία για να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Οι «κανονιέρηδες» δεν παράτησαν το παιχνίδι και δύο λεπτά αργότερα ο Γουέλμπεκ σημάδεψε το δοκάρι ενώ στο 80’ ο Τερ Στέγκεν είπε «όχι» σε εκτέλεση φάουλ του Σάντσες. Από τη στιγμή, όμως, που είχαν σκοράρει οι Νεϊμάρ και Σουάρες, δεν γινόταν να λείπε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε στο 88’ το λάθος του Γκάμπριελ και με ωραίο «σκάψιμο» της μπάλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα.


Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Μασεράνο, Ματιέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (72' Σέρχι Ρομπέρτο), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Κοσιελνί, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Μονρεάλ, Ελνενί, Φλαμινί (45' Κοκλέν), Μεσούτ Εζίλ, Αϊόμπι (73' Ζιρού), Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ (73' Γουόλκοτ).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άναψε «πράσινο» το ΥΠΕΝ στην ΑΕΚ!!


Άναψε «πράσινο» το ΥΠΕΝ στην ΑΕΚ!

Εγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και απομένει η υπογραφή Σκουρλέτη για να κατατεθεί ο φάκελος για έκδοση οικοδομικής άδειας για την «Αγια-Σοφιά».

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του ονείρου της «Αγια-Σοφιάς» έγινε πραγματικότητα. Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος μετά την εξέταση όλων των στοιχείων που έδωσε η πλευρά της ΑΕΚ έγκρινε πως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατατέθηκε είναι πλήρης και ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως.

Πλέον απομένει η υπογραφή του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, που αναμένεται ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να κατατεθεί ο ολοκληρωμένος φάκελος στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών και να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Αυτή αναμένεται στα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού και μόλις εκδοθεί θα μπορούν να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
*Πηγή: sport-fm.gr*