Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Γκουαρντιόλα: «Το ανατρέψαμε με ψυχή, όχι με τακτική»


Γκουαρντιόλα: «Το ανατρέψαμε με ψυχή, όχι με τακτική»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα απέδωσε στο χαρακτήρα της Μπάγερν την ανατροπή κόντρα στη Γιουβέντους, ενώ σχολίασε και τα ιταλικά παράπονα για τη διαιτησία.

Περισσότερο θέμα χαρακτήρας και λιγότερο τακτικής προσέγγισης ήταν η επιστροφή της Μπάγερν από το 0-2 και η πρόκριση με 4-2 στην παράταση απέναντι στη Γιουβέντους, σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Η ανατροπή έγινε με ψυχή, όχι με τακτική. Όταν χάνεις στην έδρα σου η πίεση είναι μεγάλη. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, τη μια στιγμή είσαι κυρίαρχος και την άλλη αντιμέτωπος με την καταστροφή. Εμείς κρατήσαμε την ψυχραιμία μας και πίστεψα πως θα τα καταφέρουμε όταν πετύχαμε το πρώτο μας γκολ. Ο Μοράτα μάς δημιούργησε προβλήματα και όταν αντικαταστάθηκε ελέγξαμε καλύτερα την κατάσταση, καθώς ο Μάντζουκιτς δεν είναι τόσο επικίνδυνος εκτός περιοχής. Θα πρέπει, πάντως, να μάθουμε από το πώς ξεκινήσαμε το παιχνίδι και να μην το επαναλάβουμε», ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός.

Όσο για τα παράπονα της «Γιούβε», κυρίως για το ακυρωθέν γκολ του Μοράτα στο 0-2, είπε: «Η Γιουβέντους παραείναι μεγάλη ομάδα για να διαμαρτύρεται για αυτό. Μπορεί να ήταν μια λάθος απόφαση, αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο συχνά. Όταν χάνεις, δίνεις το χέρι στον αντίπαλο και πας σπίτι σου. Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους, με εντυπωσίασαν. Πέτυχαν δύο γκολ και έχασαν πολλές ευκαιρίες».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: