Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Πλούσια δράση το Σάββατο στην Β' εθνική

olvodoxa.jpgΤρία σπουδαία παιχνίδια παρουσιάζει το Σαββατιάτικο πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής κατηγορίας με την αναμέτρηση Ολυμπιακού Βόλου-Ιωνικού να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Ματς για γερά νεύρα πραγματοποιούνται σε Εύοσμο και Αγρίνιο όπου ο Αγροτικός Αστέρας υποδέχεται τον Πανσερραϊκό και ο Παναιτωλικός φιλοξενεί το Αιγάλεω.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αγωνιστική κίνηση του Σαββάτου όπου διεξάγονται τρεις αναμετρήσεις για την Β΄Εθνική κατηγορία. Στον Εύοσμο ο Αγροτικός Αστέρας φιλοξενεί τον Πανσερραϊκό (15.00, ΕΤ3) με τις δύο ομάδες να αναζητούν ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» του Γιώργου Φοιρού ζητούν την συμπαράσταση των φιλάθλων τους ενώ ο Γκιγιέρμο Όγιος «πονοκεφαλιάζει» καθώς δεν υπολογίζει στον γιο του Μπότσι και τον Ζαπρόπουλο. Στον Βόλο (16.00) ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ιωνικό και οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν στην αποστολή τον Σωτήρχο, ενώ οι Νικαιώτες θα παραταχθούν χωρίς τους Γιόνδη, Μιούλερ και Παπαζούδη Α.

Τέλος, στο Αγρίνιο, σε ένα κατάμεστο γήπεδο ο Παναιτωλικός μετράει τις δυνάμεις του απέναντι στο Αιγάλεω. Ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» Σίνισα Γκόγκιτς δεν υπολογίζει στους Λόπες, Κατεμή και Μπαρτελότο. Στον αντίποδα για το «Σίτι», ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν υπολογίζει τελικά στους Πουλάκο και Στεφανή.

Οι εκλεκτοί του Δώνη για Τρίπολη

donisatromitos.jpgΟ Ατρόμητος θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών και να φύγει αλώβητος από την Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. H αποστολή των «κυανόλευκων» βρίσκεται από το απόγευμα Παρασκευής στην Αρκαδία.







Μετά την τελευταία προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ασπρόπυργου ο Γιώργος Δώνης επέλεξε για την αποστολή τους: Μιχαηλίδη, Καραγκιολίδη, Κουτσόπουλο, Μπαζίνσκι, Σκόνδρα, Αποστολόπουλο, Νάστο, Νεμπεγλέρα, Μελισσά, Τάτο, Σφακιανάκη, Καραγκούνη, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Αναστασάκο, Περόνε, Πόποβιτς, Κάμπα.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Μονρό: «Να μείνουμε συγκεντρωμένοι»

Ο Κρις Μονρό αναφερόμενος στην αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πανελλήνιο στη Κυψέλη τόνισε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινά το πρωτάθλημα. Η περίοδος της προετοιμασίας ήταν πολύ μεγάλη και ανυπομονώ να παίξω το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο. Ξέρω ότι είχαν πολύ καλά παιχνίδια στην περίοδο της προετοιμασίας και γνωρίζω τον Ντέβιν Σμιθ. Το πιο σημαντικό είναι το πώς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι, το να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Όσον αφορά στα τεχνικά στοιχεία, οι δύο βασικότεροι παράμετροι είναι τα ριμπάουντ και το να παίξουμε άμυνα». Σε ότι αφορά τον ίδιο επισήμανε:
«Είμαι πολύ καλύτερα σχετικά με τον τραυματισμό που είχα στον ώμο και σίγουρα αν δεν επρόκειτο για την πλευρά που σουτάρω δεν θα ήταν πρόβλημα. Παρόλα αυτά είμαι καλά, έτοιμος να παίξω». Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του στον ΠΑΟΚ με τους Γουίλιαμ Εϊβερι και Κένι Γκρέγκορι σχολίασε: «Είναι εξαιρετικά παιδιά και μ’ αρέσει πολύ που θα παίξω μαζί τους αυτή τη σεζόν. Υπάρχουν πολλά ακόμη πρωταθλήματα που χρησιμοποιούν παραπάνω από δύο Αμερικανούς, οπότε πιστεύω το βασικό ζήτημα είναι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία». Σχετικά με τις φιλοδοξίες του στη χρονιά είπε: «Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για την πόλη και την ομάδα. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός μου στόχος. Σε κάθε αγώνα να δίνω ότι περισσότερο μπορώ για να κερδίζει η ομάδα. Θα έλεγα πως είμαι περίπου στο 85% αυτή τη στιγμή, κάποιοι τραυματισμοί με κράτησαν λίγο πίσω, αλλά δεν χρειάζομαι πολύ χρόνο για να φτάσω εκεί που θέλω».Πηγη Μετροσπορ

Κατσικάρης: «Έξτρα πρόκληση για εμάς»

Κατσικάρης: «Έξτρα πρόκληση για εμάς»

Ο προπονητής του Άρη, Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εντός έδρας υπογραμμίζοντας αρχικά ότι: «Ένα ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο με τον Ολυμπιακό έχει και τα καλά του και τα κακά του. Είναι μία έξτρα πρόκληση γνωρίζοντας πως θα έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή. Θέλουμε όλοι μαζί να αφομοιώσουμε την φιλοσοφία μου, οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν τον ρόλο τους σε επίθεση και άμυνα. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος αν και δεν περιμένω να δω την ομάδα στο 100%». Θέλω να παλέψουμε να παλέψουμε για όσο γίνεται μεγαλύτερο διάστημα, γιατί για σαράντα λεπτά δεν μπορεί να το κάνει καμία ομάδα. Θέλω να μην έχουμε μεγάλα κενά και να δω σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτά που έχουμε δουλέψει» ενώ συμπλήρωσε για τον Ολυμπιακό: «Πολύ λίγες ομάδες θα είναι φορμαρισμένες από την πρώτη αγωνιστική. Αυτό ισχύει και για τον Ολυμπιακό ο οποίος έχει ενισχυθεί εκεί που πονούσε. Έχει μεγάλο… οπλοστάσιο και μεγαλύτερο βάθος από μας στον πάγκο. Έχει πολύ καλούς αθλητές αλλά με την άμυνα μας θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Τα λάθη, τα ριμπάουντ και κάποιες λεπτομέρειες θα κρίνουν το ματς».
Για τον Άαρον Μάιλς είπε: «Είναι ένας έξυπνος παίκτης που γνωρίζει την ομάδα αλλά θα χρειαστεί τον χρόνο του. Ωστόσο θα είναι έτοιμος να παίξει και θα είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας στην πορεία» και τόνισε για τον κόσμο: «Περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και ο κόσμος να ανταποκριθεί και να αγκαλιάσει την ομάδα».

Μιχάλης Κακιούζης: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί»
Τη δίψα του Άρη για νίκη στην αυριανή πρεμιέρα του πρωταθλήματος (Σάββατο 24/10, 17:00) με τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, εξέφρασε ο Μιχάλης Κακιούζης, ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου.
«Ξεκινάμε με ένα ντέρμπι, απέναντι σε μια ομάδα που φέτος έχει βελτιωθεί και που είναι μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Κάθε πρεμιέρα κρύβει δυσκολίες και άγχη. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα δεν θα έχει τόσο μεγάλη βαρύτητα για την πορεία μας, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε πολύ να πάρουμε τη νίκη, μπροστά στον κόσμο μας. Μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί και να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί από παιχνίδι σε παιχνίδι. Για μας υπάρχει μόνο η νίκη, κανένα άλλο αποτέλεσμα», τόνισε ο 33χρονος φόργουορντ.
Ο Κακιούζης πρόσθεσε επίσης ότι οι «κίτρινοι» έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με τους προκριματικούς της Ευρωλίγκα, κόντρα στο Μαρούσι. «Ό,τι και να γίνει κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν πρόκειται να διαγραφεί ό,τι έγινε στα προκριματικά της Ευρωλίγκα. Ελπίζουμε όμως ότι έχουμε διδαχθεί κάτι από τους αγώνες με το Μαρούσι και σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι», είπε και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός έχει πλήρες ρόστερ. Όποιους παίκτες κι αν έχει στην πεντάδα, δεν επηρεάζεται η λειτουργία του συνόλου. Εμείς, όμως, κοιτάμε τη δική μας ομάδα, που σίγουρα βαδίζει σε καλύτερο δρόμο από ό,τι συνέβαινε πριν από ένα μήνα. Αυτό είναι λογικό, με δεδομένο ότι ‘δενόμαστε’ περισσότερο ως σύνολο κάθε μέρα που περνά». Πηγη Μετροσπορ

Καλημέρα Α1, καληνύχτα Ελλάδα...

camera_mpala.jpgΤο 18ο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ κάνει «τζάμπολ» αύριο, αλλά οι τηλεοπτικές κάμερες δε θα είναι παρούσες. Όχι παντού. Με εξαίρεση την αναμέτρηση του Αμαρουσίου με την Καβάλα, όπου οι «κιτρινόμαυροι» έχουν συμβόλαιο με τη nova, αλλά και αυτή του Πανελλήνιου με τον ΠΑΟΚ, η οποία εν τέλει θα μεταδοθεί από το MAKEΔΟΝΙΑ TV, οι υπόλοιπες θα γίνουν στο «σκοτάδι». Ακόμη και το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και στον Ολυμπιακό στο «Αλεξάνδρειο», εκτός κι αν την ύστατη ώρα υπάρξει συμφωνία με τη nova. Κατά τ' άλλα, αρχίζει η Α1...



Κρίμα, πάντως, γιατί η πρεμιέρα φαίνεται να είναι γεμάτη από ενδιαφέρους αναμετρήσεις, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Στο κλειστό του Ελληνικού η ΑΕΚ υποδέχεται τα Τρίκαλα, με τη μεν «Ένωση» να τρέχει τελευταία στιγμή να λύσει τα... 1002 προβλήματά της (σ.σ. δεν αποκλείεται να έχει εν τέλει τους ξένους στη διάθεσή της) και τα δε Τρίκαλα να θέλουν να παρουσιάσουν ένα σαφώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο στη δεύτερη χρονιά τους στη μεγάλη κατηγορία, ενώ στη Ρόδο ο Κολοσσός, που στοχεύει και πάλι στην είσοδό του στα playoffs, φιλοξενεί τον νεοφώτιστο Ηλυσιακό.

Την Κυριακή ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στη Λάρισα, που... ξέμεινε με μόνο μία ομάδα στην Α1 κι αυτή με νέο όνομα (βλ. ΓΣ Ολύμπια Λάρισας), έπειτα τη συγχώνευση της Ολύμπιας με την ΑΕΛ, την ώρα που το Περιστέρι, που επέστρεψε και πάλι στην Α1, θα περιμένει τον ανανεωμένο Πανιώνιο.

Α1 - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 25/10/09
5μ.μ. Κ.Γ. Αγίου Θωμά: Μαρούσι-Καβάλα (novasports 3)
5μ.μ. Αλεξάνδρειο: Άρης-Ολυμπιακός
5μ.μ. Βενετόκλειο: Κολοσσός Ρόδου-Ηλυσιακός
5μ.μ. Κ.Γ. Ελληνικού: ΑΕΚ-Τρίκαλα
7.30μ.μ. Κ.Γ. Πανελληνίου: Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV)

Κυριακή 25/10/09
5μ.μ. ΕΑΚ Νεάπολης: ΓΣ Ολύμπια Λάρισας-Παναθηναϊκός
5μ.μ. Ανδρέας Παπανδρέου: Περιστέρι-Πανιώνιος

Λήστεψαν τη Μακάμπι στο Staples Center!

caman_fisher_griffin_clippers_maccabi.jpgΔύο αναμετρήσεις έδωσε με ομάδες του ΝΒΑ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Μακάμπι Τελ Αβίβ και της βγήκαν «ξινές» και οι δύο. Σε αυτή της περασμένης Κυριακής με τους Νικς (91-106) ο Πίνι Γκέρσον αποβλήθηκε κι αναγκάστηκε έπειτα από παρακάλια να αποχωρήσει, ενώ την Τρίτη απέναντι στους Κλίπερς (96-108) κάποιος τρύπωσε στα αποδυτήριά τους και τους ξάφρισε χρήματα και αντικείμενα αξίας!



Όπως δήλωσαν στην αστυνομία οι Ισραηλινοί, που αντιλήφθηκαν το «κόλπο» στη διάρκεια του ημιχρόνου, είδαν να κάνουν «φτερά» περίπου 15.000 δολάρια, καθώς και κοσμήματα και ρολόγια, που ανέβασαν το συνολικό ποσό κοντά στις 22.000 δολάρια.

Δύσκολες μέρες για «Παπ»

papadopoulos-dinamo.jpgΧαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη μεταγραφή των τελευταίων ετών για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ τα χρήματα που έβγαλε ο σύλλογος από τα ταμεία του αποτέλεσαν ρεκόρ. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να γίνει ηγέτης των Κροατών, αλλά η κριτική που δέχεται είναι σκληρή. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία περιμένουν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, ωστόσο ο Τύπος της χώρας κάνει λόγο για... αποτυχία!


Η άσχημη εμφάνισή του κόντρα στον Άγιαξ ήταν το... κερασάκι στην τούρτα και τα σχόλια του Τύπου της Κροατίας για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ήταν σκληρά. Ο «Παπ» δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αφού όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να γίνει ο ηγέτης της ομάδας, αλλά δεν μπορεί να καθιερωθεί (!) στο βασικό σχήμα. Ο 28χρονος επιθετικός δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, δεν μπορεί να ταιριάξει στο στυλ της ομάδας, αλλά και την φιλοσοφία του πρωταθλήματος. Τα σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως είναι μια... αποτυχία, αφού δεν μπορεί να δώσει δυναμική στον σύλλογο. Μάλιστα, γίνεται λόγος πως τόσο ο «Παπ» όσο και ο Μάντζουκιτς δεν... αξίζουν τα τεράστια ποσά που παίρνουν και πως πρέπει να δοθεί ευκαιρία σε νεαρούς επιθετικούς, όπως ο Κράμαριτς. Η διοίκηση, αλλά και ο τεχνικός, Γιούρσιτς πιστεύουν στην αξία του Έλληνα επιθετικού, και κάνουν υπομονή, όμως όπως λένε οι Κροάτες, για πόσο...;

Περιμένει τον Βελάσκο ο Καρτιέ


Ο Βελάσκο με τη φανέλα του Πανθρακικού Ο προπονητής του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Βελάσκο, προκειμένου να διαπιστώσει αν θα τον έχει στην διάθεσή του για το εντός έδρας παιχνίδι με την Λάρισα. Ο παίκτης θα προσπαθήσει να προπονηθεί το Σάββατο και αν όλα πάνε καλά θα είναι στην αποστολή.

Σίγουρα πάντως για το παιχνίδι με την Θεσσαλική ομάδα, δεν υπολογίζεται ο Ενγκαμπί, ο οποίος θα είναι έτοιμος σε περίπου δύο εβδομάδες, ενώ οι Στόϊκος και Αρσενίεβιτς, ναι μεν προπονήθηκαν κανονικά τις τελευταίες ημέρες, όμως δεν είναι έτοιμοι να αγωνιστούν.

Από την Δευτέρα αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς ο Σακελλαρίου, ενώ συνεχώς ανεβάζει τους ρυθμούς του και ο Ολίσε. Τέλος ο Βρονταράς συνεχίζει την εντατική του θεραπεία και πλέον αναμένεται να επιστρέψει νωρίτερα απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Αρκετά τα προβλήματα για Ουζουνίδη


Ο Ηλίας Κυριακίδης με τα χρώματα της Λάρισας Ο τεχνικός της Λάρισας, Μαρίνος Ουζουνίδης, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ουσιαστικά δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία, ενώ νέοι "πονοκέφαλοι" ήρθαν να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες.

Συγκεκριμένα Κυριακίδης, Κατσιαρός, Μετίν και Σιατραβάνης, δεν προπονήθηκαν ή δεν έβγαλαν όλο το πρόγραμμα της προπόνησης για διάφορους λόγους. Πλέον ο Ουζουνίδης θα περιμένει το Σάββατο το πρωί να διαπιστώσει ποιοι από αυτούς θα είναι τελικά στην διάθεσή του.

Νοκ άουτ ο Κουκιέλκα στην Σκόντα Ξάνθη


Ο Κουκιέλκα με αντίπαλο τον Χριστοδουλόπουλο Ο Μάριους Κουκιέλκα δεν θα είναι τελικά στην διάθεση του Γιάννη Ματζουράκη για το παιχνίδι της Σκόντα Ξάνθης με την Καβάλα. Ο Πολωνός παίκτης, πονάει ακόμα στο γόνατό του και πλέον θα πρέπει να κάνει περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος.

Από κει και πέρα, ο Γιάννης Ματζουράκης δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και πλέον θα μπορέσει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του, η οποία και θα έχει στόχο την κατάκτηση της νίκης και την επιστροφή στις υπηρεσίες.

Εσπασε το... ρόδι η Καλαμάτα!


Φάση από το παιχνίδι Καλαμάτα-Δόξα Δράμας Την πρώτη της νίκη στο Πρωτάθλημα πανηγύρισε η Καλαμάτα, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Δόξας Δράμας στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της έκτης αγωνιστικής της Β' Εθνικής. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο νεαρός επιθετικός Ηλιόπουλος, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του Γιώργου Μπένου.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στη Δόξα Δράμας, η οποία επέβαλε το ρυθμό της. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν.

Στην επανάληψη, η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να συνδυάσει την ανωτερότητά της με την ουσία μιας και στο 57' άνοιξε το σκορ. Ο Σκαρλάτος επιχείρησε σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο Ηλιόπουλος αφού στόπαρε, εξαπέλυσε δυνατό δεξί βολέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα Καρατζιοβαλή.

H Δόξα προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο Ηλιόπουλος και πάλι έπειτα από σέντρα του Σκαρλάτου, με έξυπνο πλασέ διαμόρφωσε -στο 77'- το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Μπαλτιμάς, Ψυχογιόπουλος (68' Μανιάτης), Ηλιόπουλος, Σκαρλάτος, Παπουτσής, Λουιζίνιο (38' Καμινιώτης), Καλαγκάνης, Τόσκας, Ετέροβιτς (61' Αθανασόπουλος), Πουρτουλίδης, Τάσιτς.
Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Καρατζιοβαλής, Μαρκόφσκι (54' Παρμαξίδης), Χ. Μουρατίδης, Πακάλτσης, Τσουκαλάς (62' Φαν Ες), Γκονζάλες, Λ. Μουρατίδης, Πινδώνης, Αγγος, Γαλακτερός, Τσιμπλίδης.

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου χίλιοι οπαδοί εκ των οποίων πενήντα ήταν εκδρομείς από τη Δράμα. Λίγο μετά το δεύτερο γκολ της Καλαμάτας, σημειώθηκε ένταση ανάμεσά τους και η κατάσταση εκτονώθηκε μετά από πέντε λεπτά και αφού χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Κώστας Βασιλακάκης (προπ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ): «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Καλαμάτας για τη νίκη της. Πιστεύω ότι εμείς το παιχνίδι το χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο που δημιουργήσαμε τρεις καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατορθώσαμε να πετύχουμε ένα γκολ για να αλλάξει η τύχη του αγώνα. Απεναντίας η ομάδα της Καλαμάτας στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να προηγηθεί και από κει και μετά δεν αντιδράσαμε καθόλου σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έβλεπα ότι αυτή η ομάδα δεν είναι ομάδα της Δόξα Δράμας, λες και μας είχανε υπνωτίσει, χωρίς να αντιδράσουμε καθόλου με πάρα πολλά λάθη τις γραμμές μας πόλεις σκοπιές με το παιχνίδι δεν μπορούσαμε να βρεθούμε και σαν φυσικό επακόλουθο πίστη και το δεύτερο γκολ από την ομάδα της Καλαμάτας και εκεί τελείωσε παιχνίδι. Ίσως το δεύτερο ημίχρονο ήταν η χειρότερη εμφάνιση που έχουμε κάνει ως τώρα και είναι κάτι το ανεξήγητο κι εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που μας προβληματίσει πάρα πολύ γιατί είμαστε στην αρχή της χρονιάς ακόμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να κοιτάξουμε να συνέλθουμε και να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν προηγουμένως. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με τέτοια εμφάνιση. Εκείνο που έχουμε του δράσεων χρόνο εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βελτιωθούμε να δουλέψουμε να σκύψουμε το κεφάλι και να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Δεν κερδίσαμε ούτε μια μονομαχία, πηγαίναμε δεύτεροι και τρίτοι στην μπάλα, είχαμε σκορπίσει σαν ομάδα και η ομάδα της Καλαμάτας μας βρήκε ευάλωτους πολλές φορές και μας δημιούργησε προβλήματα. Δεν υποτιμήσαμε την Καλαμάτα, που μπορεί να έχει τα προβλήματά της, αλλά από κει και πέρα είναι μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια και αυτό είναι προς τιμήν της. Ξέραμε ότι η Καλαμάτα δεν είχε νίκη στην στην έδρα της και θα επιδιώκει με κάθε τρόπο τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι.»

Γιώργος Μπένος (προπ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ): «Ήταν ένα παιχνίδι κομβικό για εμάς, και ήταν ένα παιχνίδι εντός έδρας όπως τα άλλα παιχνίδια που είχαμε φτάσει κοντά στη νίκη, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις πόντους. Όμως σήμερα τους θέλαμε πολύ τους τρεις πόντους, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε. Πήγαμε στα αποδυτήρια με 0-0 και βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Πήραμε τις προσωπικές μονομαχίες και βγήκαμε μπροστά. Μειώσαμε τις αποστάσεις στις γραμμές και κατ' επέκταση τα λάθη μας, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία και να φτάνουμε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που μας έλειπε στο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχήσαμε να κάνουμε και το δεύτερο γκολ, το θέλαμε το παιχνίδι και κατορθώσαμε να πάρουμε τους τρεις πόντους. Δεν είχαμε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο αλλά η ψυχολογία δεν ένα πράγμα που πωλείται στα φαρμακεία και αγοράζετεαι και μπορεί να πάρει ο καθένας. Κάθε ποδοσφαιριστής μέσα από τις μονομαχίες κερδίζει ψυχολογία. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο στενά σαν ομάδα, με πιο μικρές αποστάσεις και δείξαμε το χαρακτήρα που έπρεπε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ευχαριστώ τα παιδιά για αυτή την προσπάθεια που κάνουν εδώ και σαράντα πέντε μέρες που είναι μαζί μου. Ευχαριστώ τον κόσμο που παρά τις αντίξοες συνθήκες (Παρασκευή και εργάσιμη ώρα) παραβρέθηκε στο γήπεδο να στηρίξει αυτή την ομάδα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα κοιτάξουμε να πάμε και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στα δύο επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης την Τρίτη με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο, το οποίο είναι ένα παιχνίδι που για μας δεν είναι στόχος. Μετά τις μέρες που απομένουν θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής στις Σέρρες. Ευχαριστώ τον κόσμο και τα παιδιά που σε ένα ακόμα κομβικό παιχνίδι, έδειξαν τον χαρακτήρα τους, κατέθεσαν την ψυχή τους και σιγά-σιγά η νοοτροπία τους «μπαίνει» και στα καινούργια παιδιά. Είχα πει στις προηγούμενες συνεντεύξεις τύπου ότι θέλουμε υπομονή και επιμονή. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε και επιμονή και υπομονή. Αυτή είναι μια νίκη ψυχολογίας που την θέλαμε πάρα πολύ. Μετά από 45 μέρες προετοιμασίας η ομάδα της Καλαμάτας δεν είναι έτοιμη να παίξει με μια εντεκάδα, τέσσερα παιχνίδια σε δέκα μέρες. Τα κομβικά παιχνίδια τα κερδίζουν οι ομάδες που τα θέλουν πιο πολύ και ειδικά στην δεύτερη εθνική κατηγορία ιστορικά αυτό αποδεικνύεται πολύ συχνά».

Χαράλαμπος Μπουρατίδης (παίκτης Δόξας Δράμας) «Να ευχηθώ συγχαρητήρια στην ομάδα της Καλαμάτας και στον Γιώργο Μπένο και είμαι σύμφωνος με όσα είπε ο προπονητής μου. Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία: Πρώτον, πιστεύω ότι μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά ήμασταν επιπόλαιοι σε όσες φάσεις είχαμε δημιουργήσει, πράγμα που δεν επιτρέπεται για μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και δεύτερον, όλοι έχουμε δικαίωμα στην ήττα, αλλά η ήττα πρέπει να έρχεται μέσα από μια προσπάθεια, από μια αγωνιστικότητα την οποία όμως εμείς στο β� μέρος την ξεχάσαμε. Όλοι οι παίκτες, αφού μιλάω εκ μέρους όλων, αναλογιζόμαστε τις ευθύνες που έχουμε και θέλουμε να υποσχεθούμε στον κόσμο μας, που μας ακολούθησαν και σήμερα μέχρι εδώ και δεν θέλουμε να τους χάσουμε ότι θα δουλέψουμε σκληρά την εβδομάδα που μας έρχεται, για να εμφανιστούμε δυνατοί στο ματς με τον Ιωνικό».

Βασίλης Αθανασόπουλος (παίκτης Καλαμάτας): «Το σημερινό παιχνίδι το αντιμετωπίσαμε σαν έναν τελικό. Ξέραμε ότι αν δεν παίρναμε τη νίκη θα βρισκόμασταν σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση, καταφέραμε όμως και το πήραμε και κοιτάμε τη συνέχεια. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, παρόλο το εργάσιμο της ημέρας που ήταν μαζί μας και πιστεύουμε σε ανάλογες νίκες. Εύχομαι στην ομάδα της Δόξας Δράμας καλή συνέχεια».

ΦΕΡΕΡΑ: Κανένα πρόβλημα με Εστογιανόφ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εμίλιο Φερέρα ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Φαμπιάν Εστογιανόφ, διαψεύδοντας τα όσα λέγονταν για κακές σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Θέλω να σας ενημερώσω, γιατί η παρουσία μου εδώ έχει το σκοπό να σας ενημερώνω σωστά και επειδή με πληροφόρησαν για κάποια δημοσιεύματα που ανέφεραν πως υπάρχει πρόβλημα με εμένα και τον Εστογιανόφ, ότι αυτά τα δημοσιεύματα δεν είναι αληθή. Με τον Εστογιανόφ έχω μία πάρα πολύ καλή σχέση και το ίδιο έχει εκείνος με εμένα. Τα λέω όλα αυτά γιατί το να γράφετε λανθασμένες πληροφορίες δεν είναι καλό. Πριν 3 εβδομάδες ο Φαμπιάν δεν ήταν έτοιμος και ψυχολογικά να παίξει, όμως μέρα με τη μέρα υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τώρα χρειάζεται να του δοθεί χρόνος για να παίξει. Αυτή την εβδομάδα, που έχουμε 3 παιχνίδια, νομίζω ότι θα έχει τις ευκαιρίες να παίξει», τόνισε αρχικώς ο Βέλγος προπονητής και στην συνέχεια μίλησε για τον αγώνα με τον ΠΑΣ:

«Για τον αυριανό αγώνα έχουμε σχεδόν όλους τους παίκτες μας έτοιμους, εκτός από τον τραυματία Ρεκόμπα και τον τιμωρημένο από κάρτες Μανιάτη. Έχω προγραμματίσει να είναι στην αποστολή και ο Εστογιανόφ, γιατί πιστεύω ότι είναι η ώρα αν όχι να ξεκινήσει έναν αγώνα να είναι μαζί μας. Στόχος μας είναι η νίκη. Όποια ομάδα νικήσει αύριο, θα αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει πετύχει θετικά αποτελέσματα μέχρι τώρα, αν και προέρχεται από τη Β’ Εθνική. Έχουμε φυσικά το πλεονέκτημα γιατί παίζουμε στην έδρα μας και αν θέλεις να είσαι μέσα στις πρώτες 7-8 θέσεις πρέπει να είσαι δυνατός στην έδρα σου. Και για να είσαι δυνατός στην έδρα σου, χρειάζεσαι τον κόσμο σου».

Ερωτηθείς για πιθανές αλλαγές στην άμυνα, απάντησε: Λόγω της αποβολής Μανιάτη, ο Κοντοές θα παίξει δεξιά, πράγμα που σημαίνει ότι για το κέντρο της άμυνας έχουμε επιλογή ανάμεσα σε Σμόγιε, Λάτκα και Σιόβα».

Για την βελτίωση της αμυντικής γραμμής το τελυταίο δίαστημα τόνισε: «Υπάρχει βελτίωση και όντως οφείλεται στο ότι δουλέψαμε πολύ επάνω σε αυτό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλη τη σεζόν επάνω σε αυτό το στόχο. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε 4-5 νέους παίκτες στην αμυντική μας γραμμή, δηλαδή περίπου το 50%, κάτι που καθιστά δύσκολο να κοντρολάρουμε την αμυντική μας λειτουργία γι αυτό και δουλεύουμε επάνω σε αυτό συνεχώς. Φυσικά και δεν είμαστε απόλυτα καλοί τώρα. Χρειάζεται δουλειά εβδομάδα με εβδομάδα. Αυτό που με ικανοποιεί επίσης, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες σκοράρουμε κάθε φορά. Ότι σκοράρουν διαφορετικοί παίκτες από διαφορετικές θέσεις. Αμυντικοί, χαφ, επιθετικοί κλπ.».

Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο είπε: «Χωρίς να υποτιμώ τον αντίπαλο, δεν τον έχω δει. Μέχρι στιγμής έχουμε προετοιμαστεί για τον αγώνα με τα Γιάννενα. Το Κύπελλο είναι ένας δύσκολος θεσμός. Ο πρώτος μας αγώνας είναι πολύ δύσκολος, εκτός έδρας με μία ομάδα Β’ Εθνικής.
Όλοι μας στην ομάδα ξέρουμε ότι θα είναι μία δύσκολη εβδομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτή την εβδομάδα θα δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες να αγωνισθούν. Παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ, ή σχεδόν καθόλου. Παίκτες που θέλουν να ξανακερδίσουν τη θέση στην οποία έπαιζαν. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα στην ομάδα, ότι χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και αυτό θα συμβεί και με τον Παναιτωλικό, αλλά και με Γιάννενα, ΠΑΟ».

FIA: Νέα εποχή με Τοντ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Ζαν Τοντ είναι από την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Ο Γάλλος, που έχει συνδέσει τ' όνομά του με τη Φεράρι (στην οποία διετέλεσε επί μακρόν γενικός διευθυντής της), θριάμβευσε στη σχετική ψηφοφορία συγκεντρώνοντας 135 ψήφους έναντι μόλις 49 του αντιπάλου του, Άρι Βατάνεν, ενώ υπήρχαν και 12 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια. «Ο Ζαν Τοντ εξελέγη πρόεδρος της FIA για μια τετραετή θητεία από τη Γενική Συνέλευση της FIA στην ετήσια συνεδρίασή της στο Παρίσι», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η FIA.

Να σημειωθεί ότι ο Τοντ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε τη στήριξη του μέχρι πρότινος προέδρου της ομοσπονδία, Μάξ Μόσλεϊ, καθώς και των Μπέρνι Έκλεστον και Μίχαελ Σουμάχερ, με τον τελυταίο μάλιστα να δηλώνει πως: «Η εκλογή του Τοντ στην προεδρία της FIA αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη».

Μαρκόπουλος: "Τα προβλήματα είναι ορατά"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με αφορμή την έναρξη του Πρωταθλήματος και της πρεμιέρας του ΠΑΟΚ εναντίον του Πανελληνίου το Σάββατο (19:30) στην Κυψέλη, ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στη νέα χρονιά που ξεκινά με όνειρα και πολλές φιλοδοξίες.

"Κατ' αρχάς εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, η οποία ελπίζουμε να τελειώσει πολύ καλύτερα απ' ότι η προηγούμενη, κι αυτό γιατί τα προβλήματα είναι ορατά πλέον πριν ξεκινήσει καν η σεζόν. Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, όλες οι ομάδες ελπίζουν σε μια καλύτερη χρονιά και το ίδιο ελπίζουμε κι εμείς".

"Βέβαια είναι πρώτη αγωνιστική και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πρόσωπο θα παρουσιάσει η ομάδα. Οι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι τελείως διαφορετικοί, δεν έχουν σχέση με τα φιλικά και τους αγώνες του Κυπέλλου, που παρόλα αυτά μας έδωσαν μια αρκετά σαφή εικόνα για το τι να περιμένουμε. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, με πολύ καλό ρόστερ, που έχει κάνει καλά παιχνίδια μέχρι σήμερα".

Για το ματς με τον Πανελλήνιο τόνισε: "Πιστεύω θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, πως οι παίκτες μας θα βρεθούν σε καλή μέρα και θα αποδώσουν καλύτερα απ' ότι απέδιδαν μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε πως θα βελτιωνόμαστε από μέρα σε μέρα".

Αναφερόμενος στην ποιότητα των αντιπάλων εξήγησε: "Ο Πανελλήνιος είναι μια ομάδα που έχει κρατήσει τον ίδιο κορμό με πέρσι και τα περισσότερα plays κινούνται σε αυτό το πλαίσιο. Στηρίχθηκαν σ' αυτόν το σχεδιασμό, έκαναν μια ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη από την περσινή και έχουν αποδείξει πως είναι πράγματι καλή ομάδα".

"Στα δύο πρώτα παιχνίδια, τα ευρωπαϊκά, έδειξαν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες που μπορεί να έχει το ελληνικό Πρωτάθλημα. Πρόκειται για μία ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, με παίκτες έμπειρους και εγνωσμένης αξίας, οι οποίοι ξέρουν τι ζητούν μέσα στο γήπεδο".

Όσον αφορά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είπε: "Σίγουρα θα μείνουμε συγκεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που σχεδιάσαμε και που στοχεύουμε. Οι παίκτες πρέπει να ξεπεράσουν άμεσα το αρχικό σοκ και να μπουν όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα στο γήπεδο".

Μονρό: "Να βρεθεί η κατάλληλη χημεία"
Το βασικό ζήτημα στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ είναι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία σύμφωνα με τον άσο της ομάδας Κρις Μονρό.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινά το πρωτάθλημα, η περίοδος της προετοιμασίας ήταν πολύ μεγάλη και ανυπομονώ να παίξω το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανελλήνιο. Ξέρω ότι είχαν πολύ καλά παιχνίδια στην περίοδο της προετοιμασίας, γνωρίζω τον Ντέβιν Σμιθ που παίζει στην ομάδα. Είμαι έτοιμος για το παιχνίδι αυτό", είπε αρχικά ο Αμερικάνος άσος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Μιλώντας για τα κρίσιμα σημεία του αγώνα τόνισε: "Το πιο σημαντικό θα είναι το πώς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι, το να μείνουμε συγκεντρωμένοι . Όσον αφορά στα τεχνικά στοιχεία, οι δύο βασικότερες παράμετροι είναι τα ριμπάουντ και το να παίξουμε άμυνα. Οσον αφορά στο πρόβλημα που είχα στον ώμο, είμαι πολύ καλύτερα και σίγουρα αν δεν επρόκειτο για την πλευρά που σουτάρω δεν θα ήταν πρόβλημα. Παρόλα αυτά είμαι καλά, έτοιμος να παίξω".

Για τη συνεργασία του με τους άλλους δύο Αμερικανούς της ομάδας είπε: "Ο Ουίλ (Έιβερι) και ο Κένι (Γκρέγκορι) είναι εξαιρετικά παιδιά και μ' αρέσει πολύ που θα παίξω μαζί τους αυτή τη σεζόν. Υπάρχουν πολλά ακόμη πρωταθλήματα που χρησιμοποιούν παραπάνω από δύο αμερικανούς, οπότε πιστεύω το βασικό ζήτημα είναι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία".

Τέλος αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες και τα σχέδια ενόψει της νέας σεζόν: "Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για την πόλη και την ομάδα. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός μου στόχος. Σε κάθε αγώνα να δίνω ό,τι περισσότερο μπορώ για να κερδίζει η ομάδα. Θα έλεγα πως είμαι περίπου στο 85% αυτή τη στιγμή, κάποιοι τραυματισμοί με κράτησαν λίγο πίσω, αλλά δεν χρειάζομαι πολύ χρόνο για να φτάσω εκεί που θέλω".

Α1 ΑΕΚ: "Πράσινο φως" για τα δελτία


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

"Πράσινο φως" για την έκδοση των δελτίων από την ΕΟΚ. Εκκρεμεί μόνο το φαξ επιβεβαιώσης από τη FIBA.

Η διοίκηση της ΑΕΚ τα βρήκε με τους Δέδε και Δημητρόπουλο και πλέον πήρε την έγκριση της Ομοσπονδίας για την έκδοση των δελτίων των ξένων (και κοινοτικών) παικτών της.

Οι "κιτρινόμαυροι" με την υπογραφή επιταγών (πιθανόν από κάποιο μέλος της διοίκησης) έριξαν τις γέφυρες και πλέον έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμο για να προλάβουν την έκδοση των δελτίων στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ από τη δική της πλευρά ενημέρωσε τη FIBA, η οποία όμως θα πρέπει να στείλει φαξ επιβεβαίωσης που ουσιαστικά θα λύσει και τυπικά το προβλημα που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες, φέρνοντας την Ένωση προ του κινδύνου να αγωνιστεί στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος μόνο με τους Έλληνες παίκτες που έχει στη σύνθεση της.

Τζάμπολ στην Α1


Τζάμπολ Στη... σκιά των προβλημάτων, όπως το θέμα της τηλεοπτικής "στέγης", που δεν έχει ξεκαθαρίσει, και αυτό της ΑΕΚ, η οποία -εκτός απροόπτου- θα αγωνιστεί δίχως τους ξένους της, θα δοθεί αύριο το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς στην Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

Μάλιστα, η πρεμιέρα υπόσχεται με το... καλημέρα δυνατές συγκινήσεις, καθώς ο Ολυμπιακός, ο οποίος μπήκε "με το δεξί" στην Ευρωλίγκα, θα δοκιμαστεί στο "καυτό" Αλεξάνδρειο, απέναντι στον Αρη του Φώτη Κατσικάρη, ενώ την ίδια ημέρα Πανελλήνιος και ΠΑΟΚ στο κλειστό της Κυψέλης παίρνουν τον τίτλο του δεύτερου ντέρμπι της αγωνιστικής. Και οι δύο ομάδες έχουν υψηλές προσδοκίες εφέτος και θέλουν να αποδείξουν ότι θα πρωταγωνιστήσουν.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις το ευρωπαίο Μαρούσι, που άγγιξε την έκπληξη στην 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, από την οποία και ηττήθηκε στην εκπνοή από τρίποντο του Κριάπα, θα φιλοξενήσει την Καβάλα, ο Κολοσσός Ρόδου τον Ηλυσιακό, που επέστρεψε στα "μεγάλα σαλόνια" και η ΑΕΚ, που αναμένεται να παραταχθεί μόνο με Ελληνες παίκτες, τα Τρίκαλα.

Την Κυριακή αρχίζει τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, ο οποίος αναμένεται να έχει ένα εύκολο απόγευμα στη Λάρισα απέναντι στην Ολύμπια, ενώ το Περιστέρι, που επίσης επέστρεψε φέτος στην Α1, θα μπει από νωρίς στα... βάσανα, καθώς υποδέχεται τον Πανιώνιο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της πρεμιέρας στην Α1 κατηγορίας μπάσκετ των Ανδρών έχουν ως εξής:

1η αγωνιστική
Σάββατο 24/10/2009
Αγίου Θωμά 17:00 Μαρούσι-Καβάλα (Τανατζής, Μάνος, Παναγιώτου) -NOVASPORTS-
Αλεξάνδρειο 17:00 Αρης-Ολυμπιακός (Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Ταβουλαρέας)
Ελληνικού 17:00 ΑΕΚ-Τρίκαλα (Παπαδημητρίου, Γκόντας, Μπήτης)
Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρόδου-Ηλυσιακός (Σχινάς, Φούφης, Γκούμας)
Πανελληνίου 19:00 Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ (Σπυρίδωνος, Κορομηλάς, Ψαριανός)

Κυριακή 25/10/2009
Νεάπολης 17:00 Ολύμπια Λάρισας-Παναθηναϊκός (Μουζάκης, Σταματόπουλος, Σώμος)
Περιστερίου 17:00 Περιστέρι-Πανιώνιος (Χριστοδούλου, Καρακατσούνης, Αφεντουλίδης)

Μια επιστροφή και δύο αποχωρήσεις

dica_goal.jpgΜπορεί ο Ζερζ Ντιέ να ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην πτέρνα και να θέτει υποψηφιότητα για βασικός στην 11αδα με τον Λεβαδειακό, ο Όλεγκ Προτάσοφ είδε του Ντίκα και Λέκι να αποχωρούν από την πρωινή προπόνηση.

Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο και υποβάλλεται σε θεραπεία. Ακριβώς το ίδιο συνέβη με τον Αργεντινό αμυντικό, ο οποίος υπέστη κάκωση στο αριστερό γόνατο. Αμφότεροι είναι αμφίβολοι για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό και το αν θα είναι έτοιμοι, θα εξαρτηθεί από την κατάσταση, στην οποία θα βρίσκονται αύριο (24/10).

Το σημερινό (23/10) πρόγραμμα της Μίκρας ήταν πρωινό και βρήκε τον Ντιέ να ξεπερνά τις ενοχλήσεις στην πτέρνα και να επανέρχεται κανονικά. Όσο για τον Γιαννούλη, υποβλήθηκε σε φυσιοθεραπεία, έχει ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό τις ενοχλήσεις στην μέση, αλλά για προληπτικούς λόγους προπονήθηκε ατομικά, ενώ το Σάββατο (24/10) αναμένεται να περάσει και πάλι στο πρόγραμμα της ομάδας.

Ο Mιλάνo συνέχισε το εντατικό ατομικό πρόγραμμα, ενώ απουσίασε ο Κατσαμπής, λόγω δικαστικής υποχρέωσης.

Μπέιζμπολ, Κράμερ εναντίον Κράμερ!

Κράμερ εναντίον Κράμερ!Στην πολυμβραβευμένη ταινία οι πρωταγωνιστές διεκδικούσαν την κηδεμονία του γιου τους στη Νέα Υόρκη. Σε μία πραγματική ιστορία που εκτυλίσσεται στο Λος Άντζελες ένα ζευγάρι τσακώνεται για την κηδεμονία μίας ομάδας μπέιζμπολ. Ο ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Ντότζερς, Φρανκ Μακόρτ απέλυσε την εν διαστάσει σύζυγο του, Τζέιμι από τη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας. Ο δικηγόρος της ξεκαθάρισε ότι η πελάτισσα του θα πάει τον ιδιοκτήτη της ομάδας στα δικαστήρια.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε το χωρισμό του την περασμένη εβδομάδα. Η Τζέιμι Μακόρτ είχε ξεκινήσει επαφές με επενδυτές για να εξασφαλίσει τον έλεγχο της ομάδας και βέβαια να εξαγοράσει το μερίδιο του εν διαστάσει συζύγου της.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτά ένα ζευγάρι μετά το γάμο μοιράζονται 50-50 σε περίπτωση διαζυγίου. Κάτι μας λέει ότι η Τζέιμι Μακόρτ δεν θα υποχωρήσει τόσο εύκολα.

Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις...


Ο Βασίλης Δημητριάδης... Ο Βασίλης Δημητριάδης μπορεί να έχει το ρόλο του Γενικού Αρχηγού της ΑΕΚ, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν είναι ενημερωμένος για τις διοικητικές εξελίξεις της Ένωσης. Σε τραπέζι που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου που έχουν ταξιδέψει στην Λευκορωσία για τον αγώνα με την Μπάτε, αποκάλυψε πως οι συζητήσεις με τον Χαράλαμπο Κοζώνη, βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Αλλωστε όπως χαρακτηριστικά τόνισε η όλη υπόθεση δεν είναι τωρινή...

Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο μήνες, εκφράζοντας μάλιστα την ικανοποίησή του πως τίποτα δεν είχε βγει προς τα έξω, μέχρι το ταξίδι του Νίκου Θανόπουλου στις ΗΠΑ. Πρόθεση του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία είναι η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, προκειμένου να γίνει αυτομάτως το μεγάλο αφεντικό της ΑΕΚ.

Παράλληλα ο «Μπίλαρος» αναφέρθηκε και στο θέμα του Ίσμαελ Μπλάνκο. Τόσο το αγωνιστικό, όσο και αυτό που αφορά το συμβόλαιό του. Σχετικά με την απόδοσή του επεσήμανε πως σύντομα θα βρει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ σχετικά με το συμβόλαιό του εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα θα πέσουν υπογραφές..

Καμπιονάτο ανάμεσα σε ΟΤΕ και Nova!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Καμπιονάτο για την τριετία 2010-13. Η Nova και ο ΟΤΕ (για το Conn-X TV) δίνουν τη μάχη για την απόκτηση τους...


Αυτή την φορά τα δικαιώματα του Καμπιονάτο δεν θα χωριστούν στη μέση, αλλά θα πουληθούν εννιαία στο πλαίσιο κεντρικής διαχείρισης. Οι Ιταλοί θα δώσουν τα δικαιώματα σε μεγάλη εταιρία, η οποία θα τα πουλήσει στα κανάλια όλου του κόσμου. Λογικά εξελίξεις στο θέμα θα υπάρξουν πολύ σύντομα με τη Nova να φέρεται ως θεωρητικό φαβορί.

Παραμένει στην Μπαρτσελόνα εως το 2013 ο Πουγιόλ

Ο Κάρλες Πουγιόλ θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τουλάχιστον έως το 2013, καθώς η διοίκηση των πρωταθλητών Ευρώπης ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αρχηγός επέκτεινε γι΄ ακόμη τρία χρόνια τη συνεργασία του με τον καταλανικό σύλλογο. Το συμβόλαιο του έμπειρου οπισθοφύλακα έληγε τον ερχόμενο Ιούνιο, γεγονός που είχε «πυροδοτήσει» έντονη φημολογία για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Πουγιόλ από το «Καμπ Νου» στο τέλος της σεζόν. Ο παίκτης και ο προπονητής της «Μπάρτσα», Πεπ Γκουαρντιόλα, ανακοίνωσαν την είδηση της επέκτασης του συμβολαίου στους ποδοσφαιριστές της ομάδας πριν από τη σημερινή προπόνηση, με αποτέλεσμα ο Πουγιόλ να δεχθεί τα χειροκροτήματα των συμπαικτών του, ενώ ο Τσάβι δήλωσε μετά το τέλος του προγράμματος ότι «αυτό είναι πολύ καλό νέο». Ο 31χρονος Πουγιόλ είναι προϊόν των τμημάτων υποδομής της Μπαρτσελόνα, στην πρώτη ομάδα της οποίας προωθήθηκε το 2000, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Λουίς Φαν Γκάαλ. Υπό την ιδιότητα του αρχηγού έχει οδηγήσει, μεταξύ άλλων, τους «μπλαουγκράνα» στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων Ισπανίας και δύο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και την εθνική Ισπανίας στην κορυφή στο EURO 2008. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει αγωνιστεί και στις τέσσερις θέσεις της άμυνας, ενώ τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα καλύψει το δεξί άκρο της οπισθοφυλακής, λόγω του τραυματισμού του Ντάνι Άλβες στον αγώνα της Τρίτης με τη Ρούμπιν Καζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μαζίνιο: «Να μην πάρει ανάσα η ΑΕΚ»

Μαζίνιο: «Να μην πάρει ανάσα η ΑΕΚ»

Στην αλλαγή αγωνιστικής συμπεριφοράς και στην αποφασιστικότητα που θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές του Άρη, στάθηκε ο Ιομάρ Μαζίνιο, στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε ενόψει του μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ, την προσεχή Κυριακή, στο Χαριλάου. «Να παίξουμε ποδόσφαιρο με μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, αλλά και ποιότητα, και να πάρουμε τη νίκη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αυτός ο στόχος μας αυτήν την εβδομάδα. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό» δήλωσε αρχικά ο κόουτς των Θεσσαλονικέων και συνέχισε: «Η αντίδραση των παικτών στην Κομοτηνή ήταν καλή, αφού παρά το μη αναμενόμενο αποτέλεσμα, κάνανε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, δεν καταφέραμε όμως να κερδίσουμε. Είχαμε όμως καλή αντίδραση, την οποία δεν είχαμε με τον Εργοτέλη. Πάνω σε αυτό δουλέψαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε νικηφόρα την Κυριακή. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο σχεδιασμό που έχουμε για τα εντός έδρας ματς. Επιθετικό ποδόσφαιρο, να πιέσουμε τον αντίπαλο, δε θα αφήσουμε στον αντίπαλο να πάρει ανάσα. Θα εκμεταλλευτούμε όλα τα υπέρ μας στοιχεία συν την έδρα, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό θα ασκήσουμε πίεση για να κερδίσουμε».
Ερωτηθείς για τη βασική ενδεκάδα, ο προπονητής του Άρη, δε θέλησε να φανερώσει τις σκέψεις του: «Θα παίξουνε 11 ποδοσφαιριστές, αλλά δεν μπορώ να σας πω ποιοι. Έχουμε κάνει αρκετά δώρα στους αντιπάλους γνωρίζοντας τη σύνθεσή μας. Δεν ανησυχούμε για τους τραυματίες, κυρίως πρόκειται για μυϊκούς πόνους, λίγο παραπάνω κόπωση. Θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτου αντιπάλου, να έχουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά. Αν δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα στο συγκεκριμένο ματς η ομάδα μου, θα συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”».
Μιλώντας για την Ένωση, ο Μαζίνιο επισήμανε: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, κυρίως μεσοεπιθετικά, δεν αφήνουν ευκαιρίες να πάνε χαμένες, είναι ικανοί να σκοτώσουν τον αντίπαλο, όπως είναι ο Καφές, παίκτες με μεγάλη εμπειρία, που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα».

«Να αλλάξουμε εντελώς την αγωνιστική συμπεριφορά»

Στη συνέχεια, ο τεχνικός των «κιτρίνων» τόνισε: «Θα είναι μια πολύ σημαντική αγωνιστική για μας, η ομάδα μου έχει τις δυνατότητες να πάρει τη νίκη, παίζοντας με πάθος, αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα για τη νίκη και να είμαστε στην 3η θέση. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε εντελώς αγωνιστική συμπεριφορά και να μην επαναληφθεί η εμφάνιση κόντρα στον Εργοτέλη. Οι παίκτες μου πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό παιχνίδι και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να φτάσουν στη νίκη. Σίγουρα αν αγωνιστούν έτσι θα φτάσουν στη νίκη, γιατί θα υπάρχει και η εκπληκτική συμπαράσταση του κόσμου, όπως πάντα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Θέλω να πω στον κόσμο μας ότι δουλέψαμε όλη την εβδομάδα για να μπούμε με μεγαλύτερη όρεξη, με μεγαλύτερη διάθεση και δύναμη για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».Πηγη Μετροσπορ

Σαββατιάτικη δοκιμασία για τους πρωτοπόορυς


Το σήμα της Σέριε Α Εντός έδρας αποστολή περιμένει την Ίντερ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα. Οι "νερατζούρι" υποδέχονται στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" την Κατάνια και θέλουν τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να διατηρήσουν το προβάδισμά τους έναντι της Σαμπντόρια. Από την πλευρά της, η ομάδα της Γένοβας φιλοξενεί αύριο (19:00) στο "Λουίτζι Φεράρις" την Μπολόνια του Βαγγέλη Μόρα, στην αναμέτρηση που ανοίγει την «αυλαία» της 9ης αγωνιστικής.

Στο μεταξύ, Γιουβέντους και Φιορεντίνα θέλουν να διατηρήσουν την επαφή με την κορυφή στις αναμετρήσεις με τη Σιένα στο "Αρτέμιο Φράνκι" της Σιένα και τη Νάπολι στο γήπεδο της Φλωρεντίας. Τέλος, η Μίλαν στοχεύει στη συνέχιση των θετικών αποτελεσμάτων στην αναμέτρηση με την Κιέβο στο "Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι" της Βερόνα, στην αναμέτρηση που κλείνει την "αυλαία" της 9ης ημέρας.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του καμπιονάτο και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Σαμπντόρια-Μπολόνια 24/10
Ίντερ-Κατάνια 24/10
Κάλιαρι-Τζένοα 25/10
Παλέρμο-Ουντινέζε 25/10
Μπάρι-Λάτσιο 25/10
Ρόμα-Λιβόρνο 25/10
Αταλάντα-Πάρμα 25/10
Φιορεντίνα-Νάπολι 25/10
Σιένα-Γιουβέντους 25/10
Κιέβο-Μίλαν 25/10

Θέλουν να ξεχάσουν τα... χαστούκια


Πριμέρα Ντιβιζιόν Να αφήσουν πίσω τους τις ευρωπαϊκές "σφαλιάρες" θέλουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 8ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι "μπλαουγκράνα" υποδέχονται το βράδυ της Κυριακής τη Σαραγόσα, με στόχο να παραμείνουν στην κορυφή, ενώ οι "μερένγκες" αντιμετωπίζουν το βράδυ του Σαββάτου στο Χιχόν την τοπική Σπόρτινγκ.

Παράλληλα, η Σεβίλη φιλοξενεί στο "Σάντσεθ Πιχουάν" την Εσπανιόλ, ενώ η Λα Κορούνια δοκιμάζεται στην έδρα της Βαγιαδολίδ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της πριμέρα ντιβιζιόν:
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μαγιόρκα 24/10
Σπόρτινγκ Χιχόν-Ρεάλ Μαδρίτης 24/10
Σεβίλη-Εσπανιόλ 24/10
Βαγιαδολίδ-Λα Κορούνια 25/10
Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 25/10
Σανταντέρ-Οσασούνα 25/10
Τενερίφη-Χερέθ 25/10
Βιγιαρεάλ-Μάλαγα 25/10
Αλμερία-Βαλένθια 25/10
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 25/10

Θέλει να παραμείνει μόνη πρώτη η Ρέιντζερς


Το σήμα της Πρέμερ Λιγκ της Σκωτίας Εντός έδρας αναμέτρηση δίνει αύριο η Ρέιντζερς στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Σκοτίας. Οι πρωταθλητές και πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ υποδέχονται αύριο (17:00) στο "’ϊμπροξ" την -τρίτη της κατάταξης- Χιμπέρνιαν και θέλουν τη νίκη, προκειμένου να παραμείνουν στο... ρετιρέ. Και αυτό γιατί η δεύτερη Σέλτικ, η οποία βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τους "διαμαρτυρόμενους", αντιμετωπίζει εκτός έδρας την -προτελευταία του πίνακα- Χάμιλτον.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στην πρέμιερ λιγκ της Σκοτίας και η κατάσταση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έχουν ως εξής:
Αμπερντίν - Νταντί Γιουν. 24/10
Χαρτς - Φόλκερκ 24/10
Κιλμάρνοκ - Σεντ Τζόνστον 24/10
Ρέιντζερς - Χιμπέρνιαν 24/10
Σεντ Μίρεν - Μάδεργουελ 24/10
Χάμιλτον - Σέλτικ 25/10

«Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας»

fereraergo.jpgΤην άνοδο στην βαθμολογία με νίκη επιζητά ο Πανιώνιος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο προπονητής των «κυανέρυθρων», Φεράρα στην συνέντευξη Τύπου ζήτησε προσοχή από τους παίκτες του αφού δίνουν τρία ματς σε μια εβδομάδα. Ο Βέλγος τεχνικός προβληματίζεται για τον παρτενέρ του Όμο, τόνισε ότι θα δώσει χρόνο συμμετοχής στον Φαμπιάν Εστογιανόφ ενώ θέλει την εκμεταλλευτεί την έδρα.

Ο τεχνικός του συλλόγου της Νέας Σμύρνης αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιηθούν αρκετοί παίκτες στα τρία ματς που θα γίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα «Με εξαίρεση τον Αλβάρο Ρεκόμπα και τον Μανιάτη όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση μας. Μετά τη σημερινή προπόνηση θα αποφασιστεί η 18άδα για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εχουμε τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα και χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες», ενώ για ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον Φαμπιάν Εστογιανόφ «Είναι έτοιμος αλλά όχι για βασικός. Θα είναι στην αποστολή. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί του».
Ο Εμίλιο Φερέρα κόντρα στον Άγιαξ της Ηπείρου θέλει και την βοήθεια του κόσμου: «Το θέλουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ όπως φυσικά και οι αντίπαλοι μας. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει άνοδο στην βαθμολογία. Είναι πλεονέκτημα ότι παίζουμε εντός έδρας και αν θέλεις να μπεις στην πρώτη 8άδα πρέπει να εκμεταλλεύεσαι την έδρα σου και για αυτό χρειάζεται και η βοήθεια του κόσμου. Εχουμε αυτοπεποίθηση και αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει φέρει καλά αποτελέσματα».

Μπάγεβιτς: «Νίκη στο Χαριλάου»

bajevic_52.jpgΤο ματς με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ έχει περάσει στο παρελθόν και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν την ήττα από την ομάδα της Λευκορωσίας, εν όψει της αναμέτρησης με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο προπονητής της ΑΕΚ, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, έδωσε το σύνθημα της νίκης στο «Χαριλάου».

Αρχικά ο Μπάγεβιτς τόνισε στο «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» τα εξής: «Έχουμε ένα δύσκολο ματς την Κυριακή. Ο Άρης είναι ψηλό εμπόδιο για εμάς, αλλά πρέπει να το περάσουμε. Σε όλα τα ματς παίζουμε για τη νίκη κι αυτή θα επιδιώξουμε στο Χαριλάου».

Στη συνέχεια ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην ήττα της ομάδας του από την ΜΠΑΤΕ: «Στο πρώτο 45λεπτο ήμασταν πολύ καλοί και είχαμε και 1-2 ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν το κάναμε. Είχαμε αρκετά λάθη, αλλά αυτά συμβαίνουν. Χάθηκε η ισορροπία με τις αποβολές. Εκτιμώ παίξαμε πολύ καλά, αλλά μπορούμε και ακόμα καλύτερα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχουν απώλειες. Δεν ξέρω με τι ομάδα θα παίξουμε την Κυριακή... Δεν είναι θέμα απειθαρχίας, είναι θέμα απροσεξίας και λαθών οι αποβολές μας».

Όσον αφορά τον διαιτητή της αναμέτρησης στην Λευκορωσία συμπλήρωσε: «Το μόνο που θέλω να πω για τον ρέφερι είναι ότι ήταν προκλητικός απέναντι στους παίκτες μου. Προκλητικός ήταν και ο τέταρτος διαιτητής σε εμένα. Δεν με άφησε να κάνω τίποτα... Δεν του είπα τίποτα για να με αποβάλλει, του είπα μόνο μπράβο για την καθυστέρηση που έδειξε μόνο για δύο λεπτά. Ήταν η πρώτη αποβολή στην καριέρα μου... Δεν συνηθίζω να δημιουργώ πρόβλημα και να διαμαρτύρομαι».

Φωτο Ημέρας

Βρέχει ή μας φτύνουν;

"Κομπλέ" στο Βόλο ο Ιωνικός


Ο Βουτσακέλης δίνει οδηγίες... Πλήρης θα παραταχθεί ο Ιωνικός στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Εμίλιο Φουρτάδο, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, είναι πλέον απολύτως καλά και ακολουθεί τον κανονικό ρυθμό του προπονητικού προγράμματος.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο τεχνικός της ομάδας της Νεάπολης, Στράτος Βουτσακέλης μπορεί να υπολογίζει όλους τους παίικτες στα πλάνα του και είναι σε θέση να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα απέναντι στους Θεσσαλούς.

Για νίκη στην Αθήνα

contreras_paok.jpgΜε τους τρεις βαθμούς θέλει να φύγει από την Αθήνα ο Πάμπλο Κοντρέρας στον κυριακάτικο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ σέβεται το τριφύλλι αλλά επιθυμεί τη νίκη. Τι είπε ο Χιλιανός για τον τραυματισμό του, τον Ζαγοράκη, τον Βρύζα αλλά και για πιθανή μεταγραφή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Για μένα προσωπικά ήταν μία δύσκολη περίοδος. Ένιωσα πολύ άσχημα που δεν μπορούσα να βοηθήσω εξαιτίας του προβλήματος που είχα. Πόσο μάλλον από την στιγμή που η ομάδα δεν είχε την πορεία που θα περιμέναμε. Ευτυχώς έπαιξα με τον Ηρακλή έστω και λίγο και είχα την τύχη να κάνω την πάσα στον Ίβιτς στο γκολ που πετύχαμε και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Τώρα νιώθω πολύ καλά και είμαι στην διάθεση του προπονητή. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω και να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερα για να βοηθήσω την ομάδα».

Για το κατά πόσο φοβήθηκε στην διάρκεια του τραυματισμού του:
«Δεν έφθασα στο σημείο να φοβάμαι για το αν θα επανέλθω. Είχα μόνο ένα φόβο λόγω της επέμβασης, αφού εξαντλήσαμε κάθε άλλο περιθώριο. Μίλησα με το ιατρικό επιτελείο και την οικογένεια μου, πήραμε την απόφαση να κάνω την επέμβαση, πήγαν όλα καλά και τώρα είμαι εδώ πέρα για να βοηθήσω την ομάδα».

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τόνισε:
«Εμείς θέλουμε να κατέβουμε και να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Με όλο τον σεβασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό που είναι καλή ομάδα και έχει κάνει καλό ξεκίνημα. Εμείς έχουμε κάνει δύο συνεχόμενες νίκες και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό το σερί. Πιστεύω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες να κερδίσουμε και να κοιτάξουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για την παράδοση στην Αθήνα:
«Δεν κερδίσαμε πέρυσι κανένα από αυτά τα παιχνίδια και πάνω απ΄ όλα ήμασταν εμείς λυπημένοι για το γεγονός αυτό. Κατεβαίνουμε στα παιχνίδια αυτά με στόχο να κερδίσουμε. Αρμοδιότητα του προπονητή είναι το πως θα το κάνουμε. Τον τρόπο δηλαδή. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι υπάρχει δίψα για να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια».

Για το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ:
«Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αποκτάει το δικό του σπίτι. Ξεκινούν οι ακαδημίες εκεί πέρα και θα πάμε κι εμείς σε λίγο καιρό. Είναι πολύ σημαντικό. Ακούμε συνέχεια ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί για το καλύτερο και το αθλητικό κέντρο θα είναι ότι καλύτερο. θα αισθάνονται και οι ποδοσφαιριστές πιο άνετα και νιώθουν έτσι ότι η ομάδα είναι κοντά τους και τους στηρίζει με κάθε τρόπο».

Για την πιθανή αλλαγή στο αμυντικό δίδυμο:
«Αν θα γίνουν αλλαγές ή όχι τόσο στην αμυντική γραμμή ή οπουδήποτε αλλού, είναι δουλειά του προπονητή. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη. Προσωπικά νιώθω και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ αν μου ζητηθεί».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια μετά την αποχώρηση του Ζαγοράκη:
«Ήταν αναπόφευκτο να μη συζητηθεί το ζήτημα αυτό ή να αφήσει τους ποδοσφαιριστές ανεπηρέαστους. Ήταν σίγουρα ένα ξάφνιασμα, όμως μετά ακολούθησε μία ικανοποίηση για το γεγονός ότι αναλαμβάνει ο κ. Βρύζας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Ζαγοράκη για ότι πρόσφερε σε όλους μας, αφού ήταν δίπλα μας συνέχεια. Ο κ. Βρύζας είναι επίσης ένας άνθρωπος της ομάδας εδώ και χρόνια, τον γνωρίζουμε πολύ καλά και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Για το γεγονός πως αγωνίστηκε και επιθετικός στα τελευταία παιχνίδια:
«Η θέση μου είναι κεντρικός αμυντικός. Αν ο προπονητής θεωρεί ότι μπορώ να βοηθήσω και σε αυτή την θέση κι αν χρειαστεί βεβαίως θα αγωνιστώ κι εκεί πέρα. Αν σκοράρω… ακόμη καλύτερα».

Για τα σενάρια για πιθανή μεταγραφή του:
«Από την δική μου πλευρά δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, είμαι πολύ ευχαριστημένος και εγώ και η οικογένεια μου. Ο κόσμος μου συμπεριφέρεται με φανταστικό τρόπο και αυτό που θέλω είναι να παίζω και να ανταποδώσω αυτή την αγάπη του κόσμου».

Για την εθνική του ομάδα:
«Νιώθω τεράστια ικανοποίηση και υπερηφάνεια που η Χιλή κατάφερε να κερδίσει την πρόκριση στη Μουντιάλ. Πρέπει να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Είμαι φυσικά κι εγώ μέλος της ομάδας αυτής και είναι πιθανό να βρίσκομαι κι εγώ στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Το μυαλό μου αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Θέλω να κάνω μία πολύ καλή χρονιά με τον ΠΑΟΚ κι αν το κάνω θεωρώ σίγουρο ότι θα είμαι στο παγκόσμιο κύπελλο που αποτελεί και ένα παιδικό μου όνειρο».

Το κίνητρο του Ροναλντίνιο

ronaldinho-milan.jpgΣτις καλές εμφανίσεις έχει επιστρέψει ο Ροναλντίνιο με τη φανέλα της Μίλαν. Ο Βραζιλιάνος άσος εντυπωσίασε στα ματς με τη Ρόμα και τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο χαρακτηρισμός «παρελθόν» που του απέδωσαν, λειτούργησε θετικά γι αυτόν, όπως τόνισε.

«Δεν είναι προσβλητικά όσα δήλωσαν για μένα. Λειτούργησαν περισσότερο ως κίνητρο. Μπαίνω στο γήπεδο για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και προσπαθώ να έχω περισσότερη ενέργεια. Αυτοί που είπαν ότι είμαι παρελθόν, μου έδωσαν κίνητρο να παίξω καλά στη Μαδρίτη», τόνισε ο 29χρονος άσος.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Μίλαν αναφέρθηκε και στον συμπατριώτη του Αλεξάντρε Πάτο. «Οι ασίστ μου θέλω να τον βοηθήσουν να κερδίσει το βραβείο «Ballon d' Or,». Αισθάνομαι καλά όταν αγωνίζομαι και είμαι ευτυχισμένος. Όταν συμβαίνει αυτό μπορώ να παίξω σε οποιαδήποτε θέση».

«Αιχμές» Αμαρουσίου για Μπερτομέου

vovos_aris.jpgΆμεση ήταν η απάντηση της ΚΑΕ Αμαρουσίου στην τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, περί της ανεπίτρεπτης μικρής προσέλευσης θεατών, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η διοίκηση της ομάδας των βορείων προαστίων κάνει λόγο για παραποίηση της πραγματικότητας, αφήνοντας παράλληλα «αιχμές» για το γεγονός ότι ο σύλλογος αναγκάστηκε να περάσει την διπλή δοκιμασία των προκριματικών, ώστε να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης.



Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της ΚΑΕ στις δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου στην εφημερίδα «Sportday»:

«Αγαπητέ κύριε Μπερτομέου. Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την ολοσέλιδη συνέντευξη που δώσατε σε ελληνική αθλητική εφημερίδα και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. Για έναν περίεργο και ανεξήγητο λόγο, από όλα παιχνίδια της πρεμιέρας , σας έκανε εντύπωση και αναφερθήκατε συγκεκριμένα , μόνο στην προεσέλευση των θεατών του αγώνα του Αμαρουσίου- ΤΣΣΚΑ και μάλιστα παραποιώντας την πραγματικότητα. Κάνατε λόγο για 200 θεατές την στιγμή που πιστοποιημένα και όχι εικονικά στο γήπεδο βρέθηκαν 1650 . Την ίδια ώρα στην έδρα δυο άλλων ομάδων στις οποίες μάλιστα η Ευρωλίγκα έχει διαθέσει απλόχερα εγγυημένα συμβόλαια τα εισιτήρια ήταν λιγότερα. Στον αγώνα Φενερμπαχτσε /Ούλκερ –Μπαρτσελόνα επιβεβαιώθηκαν 1.000 και στον αγώνα που –κατά σύμπτωση-παρακολουθήσατε ο ίδιος- Αρμάνι Μιλάνο –Παναθηναϊκός 1.500.

Με αυτό το δεδομένο, έχει κανείς το δικαίωμα να σκεφτεί ότι οι δηλώσεις σας πέρα από ανακριβείς , δείχνουν εμπάθεια και προς την ομάδα μας αλλά και προς το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Ξέρετε καλά ότι κατεβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια και πετύχαμε μέσα στο γήπεδο να προκριθούμε στους ομίλους δυο φορές (και 3η θέση στην Α1 και προκριματικά) και όχι μία, αποκλείοντας σημαντικούς αντιπάλους. Εκτός αν η Ευρωλίγκα δεν ενδιαφέρεται για το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων αλλά μόνο για τα οικονομικά της συμφέροντα. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν κάλλιστα να αγωνιστούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ακόμη και μουσικά συγκροτήματα, με μοναδικό κριτήριο ότι γεμίζουν τα γήπεδα. Περιμένουμε από τα χείλη σας αν όχι μια «συγνώμη», την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας , γιατί το ζήτημα είναι ηθικό. Η μοναδική δικαιολογία που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις σας.

Γιατί την ίδια ώρα έφταναν στα γραφεία μας , από τις υπηρεσίες σας, θερμά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση του αγώνα. Να ξέρετε ότι εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε ακατάπαυστα προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν επαναπαυόμαστε από τα επιτεύγματά μας, ίσως γιατί αισθανόμαστε ότι η παρουσία μας ενοχλεί το κατεστημένο και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

Καρντόσο; Παρών

cardoso.jpgΠανέτοιμος για το ματς με τον Ατρόμητο είναι ο Οράσιο Καρντόσο. Ο αμυντικός μέσος του Αστέρα δεν αισθάνθηκε καμία ενόχληση στην γάμπα και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του ενόψει του αγώνα με το σύλλογο του Περιστερίου. Σαν στο σπίτι του νιώθει ο Μπαστία στην Τρίπολη.


Ο 30χρονος Αργεντινός έλαβε κανονικά μέρος στην προπόνηση των Αρκάδων ενώ συμμετείχε και στο οικογενειακό διπλό. Ο Καρντόσο δεν είχε την παραμικρή ενόχληση στη γάμπα και υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Έτοιμος είναι και ο Λιονέλ Ρίος ενώ εκτός έμεινε ο Ουντότζι που υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα αλλά και οι τραυματίες Νταμόντε και Καρέρα.

Σαν στο σπίτι του ο Μπαστία
Η Αργεντίνικη αποικία στην Τρίπολη είναι πολύ μεγάλη όντας εννιά παίκτες από την χώρα της Λατινικής Αμερικής στον Αστέρα με τον Αντριάν Μπαστία να μιλάει στην εφημερίδα «Ole» για το οικογενειακό κλίμα που έχει βρει: «Νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα στην Ευρώπη με τόσους Αργεντινούς. Είμαστε κοντά ο ένας με τον άλλο. Με τους Ντεγρά, Μπαρτολίνι και Καρντόσο μένουμε στην ίδια πολυκατοικία. Ο προπονητής μας, που είναι κι αυτός Αργεντινός, είναι καλό άτομο και μας βοηθάει να βγαίνουν όλα καλά στο γήπεδο».

H αποστολή
Η αποστολή του Αστέρα για το αυριανό ματς: Ντεγκρά, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Εστέβες, Ουριμπάρι, Μπαστία, Έντερ, Ουντότζι, Βίλτσες, Καούνος, Τσέζαρεκ, Ζεάν Κάρλος, Λαμπρόπουλος, Αργυρόπουλος και Λαδάκης. Εκτός αποστολής είναι ο Νταμόντε και ο Καρέρα.

ΜακΝτάις: «Τίτλο παρά τις... ατυχίες»

antonio_mcdyess1.jpgΟ Αντόνιο ΜακΝτάις «μετακόμισε» φέτος από το Ντιτρόιτ στο Σαν Αντόνιο, όπου πρόσφατα βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο των φιλικών αναμετρήσεων των «ερυθρόλευκων» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, φιλοδοξώντας να κατακτήσει ένα τίτλο με τους Σπερς. Ο 35χρονος πάουερ-φόργουορντ δηλώνει ότι νιώθει άσχημα για την πορεία της καριέρας του, η οποία «στιγματίστηκε» από διαδοχικούς σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ αναφέρεται και στις εντυπώσεις που αποκόμισε από τους Πειραιώτες.



Ο έμπειρος πάουερ-φόργουορντ μίλησε στη εφημερίδα «Goal» για...

...για το αν σκέφτηκε ποτέ να αφήσει το ΝΒΑ και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη:

«Στην πραγματικότητα ποτέ δεν σκέφτηκα σοβαρά να παίξω στην Ελλάδα ή κάπου αλλού στην Ευρώπη. Το ΝΒΑ παραμένει για μένα μια μεγάλη πρόκληση. Αν, πάντως, σκεφτόμουν σοβαρά να έρθω στην Ευρώπη, θα υπέγραφα σε μια ελληνική ομάδα, γιατί πραγματικά είναι ένα φοβερό μέρος. Μάλιστα σκεφτόμουν να έρθω διακοπές το καλοκαίρι που μας πέρασε στα νησιά σας. Δεν τα κατάφερα, αλλά σίγουρα θα έρθω στο μέλλον».

...τις εντυπώσεις του από την αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού:

«Είναι μια ομάδα που μπορεί να πετύχει πολλούς πόντους κι έχει αρκετούς ταλαντούχους παίκτες στο ρόστερ της. Οι ψηλοί τους είναι πολύ δυνατοί και πιστεύω ότι έχουν μια γεμάτη ομάδα. Αλλά απ’ ό,τι γνωρίζω αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν γίνει σοβαροί ανταγωνιστές«.

...την φιλοδοξία του να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, με τα «Σπιρούνια»:

«Ναι, αυτό είναι το μόνο πράγμα που μου λείπει. Για μένα ο δρόμος ήταν γεμάτος πέτρες και πολλά σκαμπανεβάσματα. Είχα πολύ κακές εγχειρήσεις στα γόνατα και αναγκαστικά διαμόρφωσα το παιχνίδι μου βάσει των τραυματισμών του. Εγινα διαφορετικός παίκτης, αλλά έστω κι έτσι παραμένω αποτελεσματικός. Παράλληλα μεγάλωσα και πλέον προσπαθώ να χρησιμοποιώ τη σοφία και την εξυπνάδα μου, όταν βρίσκομαι στο παρκέ. Τώρα που ήρθα στους Σπερς νιώθω ότι οι συμπαίκτες μου θα κάνουν πιο απλά τα πράγματα για μένα. Εχουμε πολλούς σπουδαίους παίκτες και πραγματικά καλή τύχη να κερδίσουμε τον τίτλο».

...την μη επιθυμητή εξέλιξη της καριέρας του, λόγω των πολλών τραυματισμών που είχε:

«Οντως νιώθω άσχημα για την πορεία της καριέρας μου. Γυρίζω πίσω και σκέφτομαι πώς θα ήταν η καριέρα μου αν δεν είχα τραυματιστεί. Ενιωθα τότε πως ήμουν ένα ανερχόμενο αστέρι του ΝΒΑ. Εβαζα πολλούς πόντους, έπαιρνα ριμπάουντ κι έκανα όλα τα πράγματα που φυσιολογικά κάνουν όλοι οι σούπερ σταρ. Είχα μπει σε αυτό το μονοπάτι, αλλά οι τραυματισμοί με άφησαν πολύ πίσω. Αλλά δεν θέλω να στέκομαι σε ό,τι έγινε στο παρελθόν. Ανυπομονώ για το μέλλον και θέλω να συνεχίζω».

...το πως καταφέρνει να παραμένει τόσο αποτελεσματικός στα παρκέ:

«Προσπαθώ να κρατώ το κορμί μου σε φόρμα. Κάνω αρκετά βάρη, αλλά παράλληλα μελετάω πολύ περισσότερο το παιχνίδι του μπάσκετ. Προσέχω τη διατροφή μου και κάνω όλα τα νορμάλ πράγματα ενός αθλητή για να επεκτείνω την καριέρα μου».

Προς Μιλάνο ο Πάντεφ

pandev_01.jpgΜια ανάσα από την Ίντερ βρίσκεται ο Γκόραν Πάντεφ. Ο Σκοπιανός επιθετικός της Λάτσιο έχει επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο οποίος θα είναι το Μιλάνο και η Ίντερ παρά το ενδιαφέρον της Γιουβέντους και της Φιορεντίνα.

Το συμβόλαιο του Πάντεφ με τη Λάτσιο εκπνέει το καλοκαίρι αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα αφήσει τη Ρώμη από τον Ιανουάριο, Ωστόσο, αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπογράψει προσύμφωνο με τους «νερατζούρι» την φανέλα των οποίων θα φοράει από την επόμενη σεζόν.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ


15:00 CONN-X SPORTS 1 Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
19:00 NOVASPORTS 3 ΒΟΛΕΙ Α1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
19:00 conn-X TV sports 2 ΚΑΪΖΕΡΛΑΟΥΤΕΡΝ- ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦB' κατηγορία Γερμανίας
21:30 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
22:00 NET ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ηρακλής: Ώρα μηδέν

remos_iraklissss.jpgΤελικά αυτό το σωματείο που λέγεται Ηρακλής ποιος θα το σώσει από την αφάνεια; Γιατί εκεί οδηγούμαστε αν κάποιοι στενόμυαλοι δεν το έχουν αντιληφθεί. Ποιος θα βάλει τα στήθια του μπροστά για να σταματήσει την κατρακύλα, χωρίς πρώτα να σκέφτεται το δικό του συμφέρων; Από την μετά εποχή Μυτιληναίου, Ηρακλής δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια κάποιοι τον οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση όπου μεγάλο μερίδιο έχει και ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο.

Ακόμα και τώρα που στο διοικητικό τιμόνι βρίσκεται ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον κόσμο, η απειρία και η προβληματικές φιλίες έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα στον Ηρακλή. Με αποτέλεσμα να περιμένουν ή να ζητούν από τον Ρέμο να φύγει.
Στον Ηρακλή τα πράγματα αντί να εξομαλύνονται, αγριεύουν περισσότερο. Καμία απολύτως πρόοδος δεν παρουσιάστηκε σε διοικητικό και αγωνιστικό κομμάτι τα τελευταία τρία χρόνια επί προεδρίας Αντώνη Ρέμου. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έριξε όλο το βάρος, και καλά έπραξε, στην οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, με αποτέλεσμα το αγωνιστικό κομμάτι να παραπαίει. Το κακό είναι ότι αυτό κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την ομάδα να κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό.

Ο Ρέμος έφερε στον Ηρακλή, φίλους ή «γνώστες» του ποδοσφαίρου που δεν είχαν καμία σχέση με τον σύλλογο για να τον βοηθήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν πολύτιμοι συνεργάτες του από την διοίκηση λόγο έντονων διαφωνιών. Μάλιστα, τώρα τους έχει απέναντι του με τον εμφύλιο να έχει ξεκινήσει και να μετράμε τις απώλειες από κάθε στρατόπεδο.

Ο σχεδιασμός
Από το Καλοκαίρι του 2009 είχαμε μια προσπάθεια της ΠΑΕ να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Νωρίς άρχισε ο σχεδιασμός. Ήρθε νέος προπονητής Όλεγκ Προτάσοφ με όρεξη για δουλειά, αλλά και με ικανό επιτελείο. Ήρθα παίκτες πρώτης γραμμής, ενώ κάποιοι άλλοι βαπτίστηκαν στην πορεία. Πάντως δεν αποκτήθηκε αυτό που λέμε ηγέτης και φαίνεται μέχρι και τώρα ότι λείπει/ουν τέτοιου είδους παίκτες.

Όλα έδειχνα πως η ομάδα θα μπορέσει να σταθεί επάξια στο Πρωτάθλημα. Κόσμος πολύς πήγε στην πρώτη του Ηρακλή δίνοντας ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνης στην διοίκηση του Αντώνη Ρέμου. Αυτή η χαρά δεν κράτησε. Δυστυχώς έκαναν την εμφάνισή τους φαινόμενα βίας στο Καυτανζόγλειο, με τον Ηρακλή να πληρώνει ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο και την έδρα του να τιμωρείται με μία αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Άρη.

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση
Ο πρόεδρος πικράθηκε, αποτραβήχτηκε ακόμα περισσότερο από την διοίκηση. Στην Μίκρα πλην του Δήμου Πολύκαρπου κανέναν άλλος, όπως λέγεται, δεν μπορεί να τον βρει για να μιλήσουνε. Έτσι έχουμε και τις πρώτες αποχωρήσεις από την ΠΑΕ με το πρόσχημα πως κάτι προέκυψε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο κόσμος όμως έχει αντιληφθεί πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και ότι ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα.

Οι συνθήκες στα αποδυτήρια
Στα αποδυτήρια οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές υπάρχει γκρίνια και πολλές τρικλοποδιές εκ’ τον έσω. Μάλιστα χρειάστηκε ο αντιπρόεδρος του Ηρακλή να κατέβει στα αποδυτήρια και να ασκήσει σκληρή κριτική. Ο Όλεγκ Προτάσοφ αρκετά προβληματισμένος καθώς του έφυγε το δεξί του χέρι ο Νίκος Καρύδας. Αν δει ο Ουκρανός πως στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό πως υπάρχει αδιαφορία θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει. Ενώ η παραίτηση του Ηλία Πουρσανίδη δεν έγινε αποδεκτή την παρούσα φάση με τον τεχνικό διευθυντή να έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην πορεία της ομάδας.

Θέλει να φύγει ο Ρέμος
Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Αντώνης Ρέμος, παρά την τοποθέτηση του, θέλει να φύγει από την ομάδα… Ότι ακόμη και τώρα ψάχνει τρόπους να αποχωρήσει. Μάλιστα, είναι αρκετοί που θεωρούν πως θα έκανε την «ηρωική» έξοδο, αν δεν είχε βάλει τα χρήματα του. Τα προσωπικά του χρήματα που φτάνουν τα 2 εκ. ευρώ. Την ίδια στιγμή τα έσοδα από τις χορηγίες που έχουν έρθει στον Ηρακλή ήταν μηδαμινά. Είναι σε σημαντικό βαθμό η απόκλιση από τον αρχικό στόχο.

Το πότε θα αποχωρήσει ο Ρέμο το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος και ο Πολύκαρπος και κανένας άλλος. Ο γνωστός τραγουδιστής ψάχνει να βρει πιθανούς ενδιαφερόμενους όμως κανείς δεν θέλει να πλησιάσει στο Καυτανζόγλειο. Αν πάντως το αποτέλεσμα με τον Λεβαδειακό είναι αρνητικό οι εξελίξεις στον Ηρακλή θα είναι ραγδαίες.Πηγη gazzeta.gr

«Πόσο μικρός έχει γίνει ο Παναθηναϊκός»

domazos.jpgΓια άλλη μια φορά ο Μίμης Δομάζος δεν είπε και τα καλύτερα για τον Παναθηναϊκό. Ο παλαίμαχος άσος του τριφυλλιού αναρωτήθηκε πόσο μικρός έχει γίνει ο Παναθηναϊκός με αφορμή το γκολ του Σισέ με την Καβάλα (2-2) στις καθυστερήσεις όπου πανηγυρίστηκε με έξαλλο τρόπο.Ο «στρατηγός» τόνισει ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερες μεταγραφές ενώ για τον Τεν Κάτε σχολίασε: «Συνέχεια παρατάσσει διαφορετική ενδεκάδα. Δεν ξέρουμε τι όνειρα βλέπει».

Ο στρατηγός φιλοξενήθηκε στον «NovaSportfm94,6» αναφέροντας:
«Το θετικό είναι ότι είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και προχωράει καλά στην Ευρώπη. Για εμένα δεν παρουσιάζει τίποτα, εκτός των παραπάνω. Στην Ευρώπη πήγαινε πάντα καλά. Αυτά που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, κρύβονται από τα αποτελέσματα. Όταν δίνει πολλά εκατομμύρια και πανηγυρίζεις όταν παίρνεις ισοπαλία στην Καβάλα, δείχνεις μικρός. Με ενοχλεί ότι δώσαμε τόσα λεφτά και δεν μπορούμε να ενθουσιάσουμε τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός πάει για το πρωτάθλημα. Με τα λεφτά που δόθηκαν θα μπορούσαν να έχουν έρθει καλύτεροι παίκτες και ονόματα. Τα χρήματα που διέθεσε ο Παναθηναϊκός δεν τα υπολογίζαμε στο παρελθόν. Αν είχε γήπεδο θα μπορούσε να δώσει περισσότερα χρήματα και να φέρει καλύτερους παίκτες».

Για τον Τεν Κάτε:
«Δεν θέλω να λέω τα ίδια για τον κ. Τεν Κάτε. Επειδή θα λένε ότι γίνομαι γραφικός και ότι γκρινιάζω. Εσείς έχετε δει κάτι διαφορετικό από τον φετινό Παναθηναϊκό σε σχέση με πέρυσι; Και φέτος από στημένες φάσεις βάζει γκολ. Δεν υπάρχει κάποιος παίκτες για να πάρει πάνω του την ομάδα. Ο Νίνης είναι μικρός και δεν μπορούμε να στηριχθούμε πάνω του. Έχει ταλέντο, αλλά δεν μπορεί να παρασύρει τους υπόλοιπους. Πρέπει να παίξει… Όταν παίζει 20 λεπτά, δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλύτερο. Αν παίξει περισσότερο, θα δείξει περισσότερα πράγματα. Αυτή τη στιγμή παίζει φοβισμένα. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, αν δεν έχεις μεγάλους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν είχε ένα “δεκάρι” που κάνει τη διαφορά, με αυτούς τους παίκτες θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Βαρέθηκα να παίζει ο Παναθηναϊκός ένα ημίχρονο και να μην παρουσιάζει τίποτα. Έπαιξε κόντρα σε μία ομάδα (σ.σ.: Στουρμ Γκρατς) που θα μπορούσε να παίξει και καλύτερα. Μπράβο στον κόσμο που στηρίζει την ομάδα. Όμως πρέπει να δει και κάτι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή βλέπει γκολ με το… σταγονόμετρο».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:
«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ έκανε μεταγραφές, αλλά οι ομάδες της Θεσσαλονίκης όταν κατεβαίνουν στην Αθήνα χάνουν κάτι από τη δύναμή τους. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός, αν παρουσιαστεί όπως πρέπει, θα κερδίσει το παιχνίδι».

Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα, αφού οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι καλύτερες από εκείνον. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να το πάρει. Ωστόσο, ο προπονητής δεν αφήνει έναν κορμό να παίξει σε μερικά παιχνίδια για να μάθει ο ένας τον άλλον. Συνέχεια παρατάσσει διαφορετική ενδεκάδα. Δεν ξέρουμε τι όνειρα βλέπει…».

Εξετάζει Γιοβάνοβιτς

jovanovic_7.jpgΜπορεί στον Ολυμπιακό να τηρούν σιγήν ιχθύος σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου, ωστόσο είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι του συλλόγου θα κινηθούν για την απόκτηση ενός αριστερού χαφ και ίσως και ενός επιθετικού. Το όνομα του Μίλαν Γιοβάνοβιτς έχει έρθει πάλι στο προσκήνιο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν και την περίπτωση του Αντριάνο.

Ο Σέρβος μέσος, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τον Ολυμπιακό, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Σταντάρ Λιέγης. Τα χρήματα που ζητούσε τότε ο βελγικός σύλλογος ήταν εξωπραγματικά, αλλά τώρα φαίνεται ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Αν οι πρωταθλητές Ελλάδας επιθυμούν μπορούν να τον αποκτήσουν από τώρα έτσι ώστε να πάρει κάποια χρήματα και η ομάδα του.

Ο 28χρονος άσος είναι απίθανο να μείνει στη Σταντάρ αφού έχει έρθει σε ρήξη με την διοίκηση της ομάδας του. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί σχετικά με την περίπτωση του Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι έχουν να κάνουν κυρίως με τον χαρακτήρα του παίκτη. Στον Ολυμπιακό έχουν συλλέξει πληροφορίες για τον παίκτη και έχουν μάθει για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του.

Επιστρέφει στη Βραζιλία ο Ρινάλντι

Από τη διοίκηση του Ολυμπιακού διέψευσαν ότι ήρθαν σε επαφή με τον Ζιλμάρ Ρινάλντι, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο μάνατζερ του Αντριάνο κατά το διήμερο του στην Ελλάδα δεν μίλησε μόνο με τον Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος ατζέντης, είχε ανεπίσημες επαφές με ανθρώπους του Ολυμπιακού έτσι ώστε να γνωριστεί μαζί τους για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

Σε ότι αφορά στην περίπτωση του Αντριάνο, ο Ρινάλντι τόνισε ότι «είναι καλά στη Βραζιλία», αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθει με μια ικανοποιητική πρόταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απαιτήσεις του 27χρονου επιθετικού της Φλαμένγκο φτάνουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ωστόσο ο Ζίκο θέλει να βεβαιωθεί ότι ο συμπατριώτης του θα έρθει στη χώρα μας μόνο για να παίξει ποδόσφαιρο.


Ζεβλάκοφ: «Να τελειώσω στον Ολυμπιακό»

Για ακόμα μια φορά ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο Πολωνός αμυντικός ανέφερε στην εφημερίδα του Βελγίου «Le Meuze» τα εξής: «Είμαι πολύ καλά στον Ολυμπιακού και θέλω να κλείσω την καριέρα μου σε αυτή την ομάδα».

Όσο για την εικόνα που του άφησε η Σταντάρ πρόσθεσε: «Ειλικρινά η Σταντάρ ήταν μια πραγματική έκπληξη για μένα. Μου άρεσε συνολικά ως ομάδα, αλλά θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στους Μποκανί και Ντε Καμάργκο που μας προκάλεσαν τεράστια προβλήματα. Υπολογίζουμε πάρα πολύ τη Σταντάρ».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αθώοι οι τέσσερις οπαδοί


Οι τέσσερις οπαδοί του Ηρακλή, που είχαν συλληφθεί στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αποδείχθηκε πανηγυρικά ότι ήταν αθώοι. Άλλωστε, το παράπτωμα για το οποίο κατηγορούνταν ήταν αστείο. «Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε», είπε αρχικά ο νομικός Θεόφιλος Πατέλης, που υπερασπίστηκε τους τρεις από τους τέσσερις οπαδούς. «Το θέμα είναι να το καταλάβουν αυτοί που κάνουν τις συλλήψεις», υποστήριξε χθες το απόγευμα ο γνωστός νομικός μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis», με αφορμή τη δίκη των τεσσάρων οπαδών και την πανηγυρική αθώωση τους και συμπλήρωσε. «Τα αντικείμενα (σ.σ. τα κουτάκια και τα μπουκάλια της μπύρας) θα μπορούσαν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, σύμφωνα με αυτά που καταγράφηκαν και γι’ αυτό δικάστηκαν. Το είπα όμως και στην απαγόρευση μου, πώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πηγαίνουν όλοι μέσα. Όχι, μόνο στο Καυτανζόγλειο, αλλά και στους δρόμους έξω από το Χαριλάου και την Τούμπα, όπου υπάρχουν μάλιστα μαγαζιά. Άλλωστε και στο Καυτανζόγλειο θα πρέπει να σημειωθεί πώς στο κυλικείο πωλείται μπύρα. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μονόδρομος», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Θεόφιλος Πατέλης. Θα πρέπει να καταγραφεί, ότι η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από οπαδούς του Ηρακλή, που βρέθηκαν στο πλευρό των τεσσάρων οπαδών, όπως είχε γίνει εξάλλου και το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παπουτσής: «Είναι μία δικαίωση…»

Δικηγόρος του ενός εκ των τεσσάρων φιλάθλων του Ηρακλή, που αθωώθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ήταν ο Αλέξανδρος Παπουτσής. Μιλώντας στο «Μ» αναφέρθηκε στις χθεσινές εξελίξεις και την αθωωτική απόφαση: «Και οι τέσσερις φίλαθλοι δεν κατάλαβαν, γιατί βρέθηκαν σε αυτήν τη θέση. Δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι η κατανάλωση μιας μπίρας θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε μια τόσο δυσάρεστη κατάσταση. Τις προηγούμενες μέρες είχαν αγωνία, αλλά γνωρίζοντας μέσα τους ότι είναι αθώοι, είχαν την αίσθηση για την θετική έκβαση της υπόθεσης. Συγκινητική ήταν και η συμπαράσταση από φιλάθλους της ομάδας, που βρέθηκαν στην αίθουσα», είπε αρχικά.

«Νομοθετικές ακρότητες»

Δίνοντας μια εικόνα των τελευταίων ημερών, αλλά και της χθεσινής εκδίκασης, συνεχίζοντας: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) αθώωση των τεσσάρων φιλάθλων του Ηρακλή είναι μια δικαίωση όχι μόνο των συγκεκριμένων ατόμων, αλλά και όλων των φιλάθλων, που προσέρχονται στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα και που πραγματικά δια ασήμαντο αφορμή μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Η Πολιτεία στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το θλιβερό φαινόμενο της βίας προέβη σε νομοθετικές ακρότητες, που το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν η απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα και η ταλαιπωρία μερικών αθώων ορισμένες φορές οπαδών. Οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως το δικαίωμα αναστολής εκτέλεσης της ποινής και για τα εγκλήματα σε αθλητικούς χώρους αλλά και οι νομολογιακές εξελίξεις επαναθέτουν το πρόβλημα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ρίζα της βίας είναι αλλού και η αντιμετώπισή της πραγματοποιείται κατά κανόνα με εμπέδωση του φίλαθλου πνεύματος και όχι με φυλάκιση φιλάθλων, που το μόνο… ‘έγκλημα’ που πραγματοποιούν είναι πως εισέρχονται να απολαύσουν την αγαπημένη τους ομάδα φέροντας μαζί τους ένα κουτάκι μπίρα», ολοκλήρωσε τη θέση του ο Παπουτσής. Πηγη Μετροσπορ

Τέλος ο Ρεσίνο

resino.jpgΣε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η Ατλέτικο Μαδρίτης αφού ο Αμπέλ Ρεσίνο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των «ροχιμπλάνκος». Το ποτήρι για τον Ισπανό τεχνικό, ξεχείλισε μετά τη βαριά ήττα από την Τσέλσι με 4-0 για το Τσάμπιονς Λιγκ με αποιτέσεμα να απομακρυνθεί από την διοίκηση των Μαδριλένων.

Η Ατλέτικο έχει μόλις μία νίκη σε επτά αγώνες στο πρωτάθλημα και με έξι βαθμούς έχει μείνει πίσω σε ότι αφορά στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Τη θέση του Ρεσίνο θα πάρει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Σαντιάνο Ντενία, ενώ στην κορυφή της λίστας με τους υποψήφιους προπονητές βρίσκεται ο Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Σάντος ο... αλχημιστής


Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με την Χέρενφέιν Το έντονο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού, δεν αποκλείεται να οδηγήσει και πάλι τον Πορτογάλο τεχνικό σε αλχημείες. Το ίδιο συνέβη με την αμυντική γραμμή στην αρχή της σεζόν, λόγω των σημαντικών απουσιών.

Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Βλάνταν Ίβιτς σε θέση σέντερ φορ, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να είναι απόλυτα βέβαιο. Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο παραμένουν τραυματίες, ενώ ο Παπάζογλου στα δύο προηγούμενα ματς που χρησιμοποιήθηκε έδειξε να μη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Σάντος προσανατολίζεται να βάλει στα δύο άκρα της επίθεσης τους ταχύτατους Βιεϊρίνια και Κουτσιανικούλη, και θέλει στην κορυφή έναν δημιουργικό ποδοσφαιριστή, που είναι σε θέση να μοιράσει με ευκολία πάσες στους ακραίους. Συνεπώς, η τριάδα Βιεϊρίνια-Ίβιτς-Κουτσιανικούλη φαίνεται ως η επικρατέστερη για να ξεκινήσει στο μεγάλο παιχνίδι της 25ης Οκτωβρίου.

Από εκεί και πέρα, στα χαφ, ο Γκαρσία έχει το προβάδισμα για ανασταλτικός, έχοντας πιο μπροστά τους Φωτάκη (δεξιά) και Σορλέν (αριστερά). Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ένα σενάριο θέλει την ίδια τετράδα να συνεχίζει (Αραμπατζή-Λίνο στα άκρα, Τσιρίλο-Μαλεζά στο κέντρο), αλλά ένα άλλο θέλει τον Κοντρέρας να επιστρέφει αντί ενός εκ των δύο κεντρικών αμυντικών. Επίσης, θέση βασικού στα άκρα της άμυνας διεκδικούν και οι Μουν (δεξιά), Σαβίνι (αριστερά).

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, στο τέλος της χθεσινής προπόνησης αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, αποχώρησε από το γήπεδο, με συνέπεια να είναι εκτός πλάνων στην εκτός έδρας αναμέτρηση την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό.

Αποστολίδης: "Είναι ευτύχημα"
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" και αρχικά αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη και την ανάληψη της θέσης του προέδρου από τον Ζήση Βρύζα λέγοντας:

"Θα ήταν καλύτερο να συνέχισε ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Σημαντικό είναι επίσης ότι παρέμεινε και συνεχίζει το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο. Η μετάβαση από τον Ζαγοράκη στον Βρύζα έγινε ομαλά και θεωρώ ότι ο Ζήσης Βρύζας ήταν το κατάλληλο άτομο για να αναλάβει. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης ήταν το σύμβολο που ένωνε την ομάδα, αλλά λειτουργικά τα υπόλοιπα άτομα έτρεχαν τα θέματα.

Είναι ευτύχημα που έγινε έτσι η εναλλαγή με τον Ζήση Βρύζα στην θέση του προέδρου, του ανθρώπου που ενώνει πλέον τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι ένας άνθρωπος που πρόσφερε ως ποδοσφαιριστής. Σκεφτείτε να αποχωρούσαν μαζί με τον Ζαγοράκη και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης; Ο Ζαγοράκης συσπείρωσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είχε μία ειδική ιδιότητα που δεν είχε κανένας άλλος άνθρωπος της διοίκησης. Πιστεύω ότι επίσης παρότι παραιτήθηκε είναι κοντά στον ΠΑΟΚ, δεν έχει φύγει".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναικό είπε: "Πρέπει ο ΠΑΟΚ να κατέβει με το λιγότερο δυνατό άγχος, πρέπει να διεκδικήσει την νίκη. Δεν θα στεναχωριόμουν αν δεν φτάναμε στην νίκη, αρκεί η παρουσία της ομάδας να είναι καλή και δυνατή. Να κατέβει με την απαίτηση να παλέψει για την νίκη. Και να χαθεί το παιχνίδι δεν πρέπει να απογοητευτεί κανείς. Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσουμε τον Παναθηναικό στην Τούμπα, την ΑΕΚ στην Τούμπα και να πάρουμε τα άλλα παιχνίδια εκτός έδρας".

Σεργιαννίδης: "Σε έξι - οκτώ μήνες έτοιμο το αθλητικό κέντρο"
Στην ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία οδεύει ο ΠΑΟΚ με τη συνδρομή του Βασίλη Σεργιαννίδη. Ο ιστορικός παράγων για τον ΠΑΟΚ, μιλώντας στη SportDay, είπε μεταξύ άλλων: "Είναι πραγματικά ένα μεγάλο επίτευγμα για τον ΠΑΟΚ να αρχίσει η λειτουργία του αθλητικού κέντρου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: "Κάποια βασικά πράγματα για τις υποδομές έχουν γίνει, όπως το αποδυτήριο που έκανα για τις μικρές ομάδες και τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, οπότε μπορούν να αρχίσουν οι προπονήσεις κάποιων ομάδων από τα τμήματα υποδομής".

Ερωτηθείς αν περίμενε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, απάντησε: "Ομολογώ ειλικρινά ότι δεν το περίμενα. Φαίνεται ότι τα στελέχη της διοίκησης το πήραν σοβαρά το πράγμα, ασχολήθηκαν ζεστά με το θέμα και έφτασαν στο σημείο να αρχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα τις προπονήσεις τα "βλαστάρια" του συλλόγου. Θέλω να παρευρεθώ κι εγώ τη Δευτέρα σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή κι αν πάνε όλα καλά, ελπίζω να τα καταφέρω".

Καταλήγοντας, ο Σεργιαννίδης τόνισε: "Από εδώ και πέρα χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Αυτό που έχει απομείνει είναι ένα συγκρότημα που περιλαμβάνει τα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας, την αίθουσα Τύπου, εστιατόριο και κάποιες άλλες υποβοηθητικές αίθουσες. Κοστολογικά είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα για τη διοίκηση. Αν όλα πάνε καλά, θεωρώ ότι σ' ένα διάστημα έξι ή οκτώ μηνών το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ θα έχει ολοκληρωθεί 100%".

Αθλητικός Τύπος

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport



Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport