Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Σάντος ο... αλχημιστής


Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με την Χέρενφέιν Το έντονο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού, δεν αποκλείεται να οδηγήσει και πάλι τον Πορτογάλο τεχνικό σε αλχημείες. Το ίδιο συνέβη με την αμυντική γραμμή στην αρχή της σεζόν, λόγω των σημαντικών απουσιών.

Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Βλάνταν Ίβιτς σε θέση σέντερ φορ, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να είναι απόλυτα βέβαιο. Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο παραμένουν τραυματίες, ενώ ο Παπάζογλου στα δύο προηγούμενα ματς που χρησιμοποιήθηκε έδειξε να μη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Σάντος προσανατολίζεται να βάλει στα δύο άκρα της επίθεσης τους ταχύτατους Βιεϊρίνια και Κουτσιανικούλη, και θέλει στην κορυφή έναν δημιουργικό ποδοσφαιριστή, που είναι σε θέση να μοιράσει με ευκολία πάσες στους ακραίους. Συνεπώς, η τριάδα Βιεϊρίνια-Ίβιτς-Κουτσιανικούλη φαίνεται ως η επικρατέστερη για να ξεκινήσει στο μεγάλο παιχνίδι της 25ης Οκτωβρίου.

Από εκεί και πέρα, στα χαφ, ο Γκαρσία έχει το προβάδισμα για ανασταλτικός, έχοντας πιο μπροστά τους Φωτάκη (δεξιά) και Σορλέν (αριστερά). Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ένα σενάριο θέλει την ίδια τετράδα να συνεχίζει (Αραμπατζή-Λίνο στα άκρα, Τσιρίλο-Μαλεζά στο κέντρο), αλλά ένα άλλο θέλει τον Κοντρέρας να επιστρέφει αντί ενός εκ των δύο κεντρικών αμυντικών. Επίσης, θέση βασικού στα άκρα της άμυνας διεκδικούν και οι Μουν (δεξιά), Σαβίνι (αριστερά).

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, στο τέλος της χθεσινής προπόνησης αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, αποχώρησε από το γήπεδο, με συνέπεια να είναι εκτός πλάνων στην εκτός έδρας αναμέτρηση την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό.

Αποστολίδης: "Είναι ευτύχημα"
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" και αρχικά αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη και την ανάληψη της θέσης του προέδρου από τον Ζήση Βρύζα λέγοντας:

"Θα ήταν καλύτερο να συνέχισε ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Σημαντικό είναι επίσης ότι παρέμεινε και συνεχίζει το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο. Η μετάβαση από τον Ζαγοράκη στον Βρύζα έγινε ομαλά και θεωρώ ότι ο Ζήσης Βρύζας ήταν το κατάλληλο άτομο για να αναλάβει. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης ήταν το σύμβολο που ένωνε την ομάδα, αλλά λειτουργικά τα υπόλοιπα άτομα έτρεχαν τα θέματα.

Είναι ευτύχημα που έγινε έτσι η εναλλαγή με τον Ζήση Βρύζα στην θέση του προέδρου, του ανθρώπου που ενώνει πλέον τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι ένας άνθρωπος που πρόσφερε ως ποδοσφαιριστής. Σκεφτείτε να αποχωρούσαν μαζί με τον Ζαγοράκη και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης; Ο Ζαγοράκης συσπείρωσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είχε μία ειδική ιδιότητα που δεν είχε κανένας άλλος άνθρωπος της διοίκησης. Πιστεύω ότι επίσης παρότι παραιτήθηκε είναι κοντά στον ΠΑΟΚ, δεν έχει φύγει".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναικό είπε: "Πρέπει ο ΠΑΟΚ να κατέβει με το λιγότερο δυνατό άγχος, πρέπει να διεκδικήσει την νίκη. Δεν θα στεναχωριόμουν αν δεν φτάναμε στην νίκη, αρκεί η παρουσία της ομάδας να είναι καλή και δυνατή. Να κατέβει με την απαίτηση να παλέψει για την νίκη. Και να χαθεί το παιχνίδι δεν πρέπει να απογοητευτεί κανείς. Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσουμε τον Παναθηναικό στην Τούμπα, την ΑΕΚ στην Τούμπα και να πάρουμε τα άλλα παιχνίδια εκτός έδρας".

Σεργιαννίδης: "Σε έξι - οκτώ μήνες έτοιμο το αθλητικό κέντρο"
Στην ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία οδεύει ο ΠΑΟΚ με τη συνδρομή του Βασίλη Σεργιαννίδη. Ο ιστορικός παράγων για τον ΠΑΟΚ, μιλώντας στη SportDay, είπε μεταξύ άλλων: "Είναι πραγματικά ένα μεγάλο επίτευγμα για τον ΠΑΟΚ να αρχίσει η λειτουργία του αθλητικού κέντρου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: "Κάποια βασικά πράγματα για τις υποδομές έχουν γίνει, όπως το αποδυτήριο που έκανα για τις μικρές ομάδες και τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, οπότε μπορούν να αρχίσουν οι προπονήσεις κάποιων ομάδων από τα τμήματα υποδομής".

Ερωτηθείς αν περίμενε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, απάντησε: "Ομολογώ ειλικρινά ότι δεν το περίμενα. Φαίνεται ότι τα στελέχη της διοίκησης το πήραν σοβαρά το πράγμα, ασχολήθηκαν ζεστά με το θέμα και έφτασαν στο σημείο να αρχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα τις προπονήσεις τα "βλαστάρια" του συλλόγου. Θέλω να παρευρεθώ κι εγώ τη Δευτέρα σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή κι αν πάνε όλα καλά, ελπίζω να τα καταφέρω".

Καταλήγοντας, ο Σεργιαννίδης τόνισε: "Από εδώ και πέρα χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Αυτό που έχει απομείνει είναι ένα συγκρότημα που περιλαμβάνει τα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας, την αίθουσα Τύπου, εστιατόριο και κάποιες άλλες υποβοηθητικές αίθουσες. Κοστολογικά είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα για τη διοίκηση. Αν όλα πάνε καλά, θεωρώ ότι σ' ένα διάστημα έξι ή οκτώ μηνών το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ θα έχει ολοκληρωθεί 100%".

Δεν υπάρχουν σχόλια: