Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ηρακλής: Ώρα μηδέν

remos_iraklissss.jpgΤελικά αυτό το σωματείο που λέγεται Ηρακλής ποιος θα το σώσει από την αφάνεια; Γιατί εκεί οδηγούμαστε αν κάποιοι στενόμυαλοι δεν το έχουν αντιληφθεί. Ποιος θα βάλει τα στήθια του μπροστά για να σταματήσει την κατρακύλα, χωρίς πρώτα να σκέφτεται το δικό του συμφέρων; Από την μετά εποχή Μυτιληναίου, Ηρακλής δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια κάποιοι τον οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση όπου μεγάλο μερίδιο έχει και ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο.

Ακόμα και τώρα που στο διοικητικό τιμόνι βρίσκεται ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον κόσμο, η απειρία και η προβληματικές φιλίες έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα στον Ηρακλή. Με αποτέλεσμα να περιμένουν ή να ζητούν από τον Ρέμο να φύγει.
Στον Ηρακλή τα πράγματα αντί να εξομαλύνονται, αγριεύουν περισσότερο. Καμία απολύτως πρόοδος δεν παρουσιάστηκε σε διοικητικό και αγωνιστικό κομμάτι τα τελευταία τρία χρόνια επί προεδρίας Αντώνη Ρέμου. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έριξε όλο το βάρος, και καλά έπραξε, στην οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, με αποτέλεσμα το αγωνιστικό κομμάτι να παραπαίει. Το κακό είναι ότι αυτό κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την ομάδα να κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό.

Ο Ρέμος έφερε στον Ηρακλή, φίλους ή «γνώστες» του ποδοσφαίρου που δεν είχαν καμία σχέση με τον σύλλογο για να τον βοηθήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν πολύτιμοι συνεργάτες του από την διοίκηση λόγο έντονων διαφωνιών. Μάλιστα, τώρα τους έχει απέναντι του με τον εμφύλιο να έχει ξεκινήσει και να μετράμε τις απώλειες από κάθε στρατόπεδο.

Ο σχεδιασμός
Από το Καλοκαίρι του 2009 είχαμε μια προσπάθεια της ΠΑΕ να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Νωρίς άρχισε ο σχεδιασμός. Ήρθε νέος προπονητής Όλεγκ Προτάσοφ με όρεξη για δουλειά, αλλά και με ικανό επιτελείο. Ήρθα παίκτες πρώτης γραμμής, ενώ κάποιοι άλλοι βαπτίστηκαν στην πορεία. Πάντως δεν αποκτήθηκε αυτό που λέμε ηγέτης και φαίνεται μέχρι και τώρα ότι λείπει/ουν τέτοιου είδους παίκτες.

Όλα έδειχνα πως η ομάδα θα μπορέσει να σταθεί επάξια στο Πρωτάθλημα. Κόσμος πολύς πήγε στην πρώτη του Ηρακλή δίνοντας ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνης στην διοίκηση του Αντώνη Ρέμου. Αυτή η χαρά δεν κράτησε. Δυστυχώς έκαναν την εμφάνισή τους φαινόμενα βίας στο Καυτανζόγλειο, με τον Ηρακλή να πληρώνει ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο και την έδρα του να τιμωρείται με μία αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Άρη.

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση
Ο πρόεδρος πικράθηκε, αποτραβήχτηκε ακόμα περισσότερο από την διοίκηση. Στην Μίκρα πλην του Δήμου Πολύκαρπου κανέναν άλλος, όπως λέγεται, δεν μπορεί να τον βρει για να μιλήσουνε. Έτσι έχουμε και τις πρώτες αποχωρήσεις από την ΠΑΕ με το πρόσχημα πως κάτι προέκυψε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο κόσμος όμως έχει αντιληφθεί πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και ότι ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα.

Οι συνθήκες στα αποδυτήρια
Στα αποδυτήρια οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές υπάρχει γκρίνια και πολλές τρικλοποδιές εκ’ τον έσω. Μάλιστα χρειάστηκε ο αντιπρόεδρος του Ηρακλή να κατέβει στα αποδυτήρια και να ασκήσει σκληρή κριτική. Ο Όλεγκ Προτάσοφ αρκετά προβληματισμένος καθώς του έφυγε το δεξί του χέρι ο Νίκος Καρύδας. Αν δει ο Ουκρανός πως στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό πως υπάρχει αδιαφορία θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει. Ενώ η παραίτηση του Ηλία Πουρσανίδη δεν έγινε αποδεκτή την παρούσα φάση με τον τεχνικό διευθυντή να έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην πορεία της ομάδας.

Θέλει να φύγει ο Ρέμος
Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Αντώνης Ρέμος, παρά την τοποθέτηση του, θέλει να φύγει από την ομάδα… Ότι ακόμη και τώρα ψάχνει τρόπους να αποχωρήσει. Μάλιστα, είναι αρκετοί που θεωρούν πως θα έκανε την «ηρωική» έξοδο, αν δεν είχε βάλει τα χρήματα του. Τα προσωπικά του χρήματα που φτάνουν τα 2 εκ. ευρώ. Την ίδια στιγμή τα έσοδα από τις χορηγίες που έχουν έρθει στον Ηρακλή ήταν μηδαμινά. Είναι σε σημαντικό βαθμό η απόκλιση από τον αρχικό στόχο.

Το πότε θα αποχωρήσει ο Ρέμο το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος και ο Πολύκαρπος και κανένας άλλος. Ο γνωστός τραγουδιστής ψάχνει να βρει πιθανούς ενδιαφερόμενους όμως κανείς δεν θέλει να πλησιάσει στο Καυτανζόγλειο. Αν πάντως το αποτέλεσμα με τον Λεβαδειακό είναι αρνητικό οι εξελίξεις στον Ηρακλή θα είναι ραγδαίες.Πηγη gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: