Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Εσπασε το... ρόδι η Καλαμάτα!


Φάση από το παιχνίδι Καλαμάτα-Δόξα Δράμας Την πρώτη της νίκη στο Πρωτάθλημα πανηγύρισε η Καλαμάτα, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Δόξας Δράμας στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της έκτης αγωνιστικής της Β' Εθνικής. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο νεαρός επιθετικός Ηλιόπουλος, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του Γιώργου Μπένου.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στη Δόξα Δράμας, η οποία επέβαλε το ρυθμό της. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν.

Στην επανάληψη, η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να συνδυάσει την ανωτερότητά της με την ουσία μιας και στο 57' άνοιξε το σκορ. Ο Σκαρλάτος επιχείρησε σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο Ηλιόπουλος αφού στόπαρε, εξαπέλυσε δυνατό δεξί βολέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα Καρατζιοβαλή.

H Δόξα προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο Ηλιόπουλος και πάλι έπειτα από σέντρα του Σκαρλάτου, με έξυπνο πλασέ διαμόρφωσε -στο 77'- το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Μπαλτιμάς, Ψυχογιόπουλος (68' Μανιάτης), Ηλιόπουλος, Σκαρλάτος, Παπουτσής, Λουιζίνιο (38' Καμινιώτης), Καλαγκάνης, Τόσκας, Ετέροβιτς (61' Αθανασόπουλος), Πουρτουλίδης, Τάσιτς.
Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Καρατζιοβαλής, Μαρκόφσκι (54' Παρμαξίδης), Χ. Μουρατίδης, Πακάλτσης, Τσουκαλάς (62' Φαν Ες), Γκονζάλες, Λ. Μουρατίδης, Πινδώνης, Αγγος, Γαλακτερός, Τσιμπλίδης.

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου χίλιοι οπαδοί εκ των οποίων πενήντα ήταν εκδρομείς από τη Δράμα. Λίγο μετά το δεύτερο γκολ της Καλαμάτας, σημειώθηκε ένταση ανάμεσά τους και η κατάσταση εκτονώθηκε μετά από πέντε λεπτά και αφού χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Κώστας Βασιλακάκης (προπ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ): «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Καλαμάτας για τη νίκη της. Πιστεύω ότι εμείς το παιχνίδι το χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο που δημιουργήσαμε τρεις καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατορθώσαμε να πετύχουμε ένα γκολ για να αλλάξει η τύχη του αγώνα. Απεναντίας η ομάδα της Καλαμάτας στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να προηγηθεί και από κει και μετά δεν αντιδράσαμε καθόλου σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έβλεπα ότι αυτή η ομάδα δεν είναι ομάδα της Δόξα Δράμας, λες και μας είχανε υπνωτίσει, χωρίς να αντιδράσουμε καθόλου με πάρα πολλά λάθη τις γραμμές μας πόλεις σκοπιές με το παιχνίδι δεν μπορούσαμε να βρεθούμε και σαν φυσικό επακόλουθο πίστη και το δεύτερο γκολ από την ομάδα της Καλαμάτας και εκεί τελείωσε παιχνίδι. Ίσως το δεύτερο ημίχρονο ήταν η χειρότερη εμφάνιση που έχουμε κάνει ως τώρα και είναι κάτι το ανεξήγητο κι εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που μας προβληματίσει πάρα πολύ γιατί είμαστε στην αρχή της χρονιάς ακόμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να κοιτάξουμε να συνέλθουμε και να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν προηγουμένως. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με τέτοια εμφάνιση. Εκείνο που έχουμε του δράσεων χρόνο εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βελτιωθούμε να δουλέψουμε να σκύψουμε το κεφάλι και να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Δεν κερδίσαμε ούτε μια μονομαχία, πηγαίναμε δεύτεροι και τρίτοι στην μπάλα, είχαμε σκορπίσει σαν ομάδα και η ομάδα της Καλαμάτας μας βρήκε ευάλωτους πολλές φορές και μας δημιούργησε προβλήματα. Δεν υποτιμήσαμε την Καλαμάτα, που μπορεί να έχει τα προβλήματά της, αλλά από κει και πέρα είναι μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια και αυτό είναι προς τιμήν της. Ξέραμε ότι η Καλαμάτα δεν είχε νίκη στην στην έδρα της και θα επιδιώκει με κάθε τρόπο τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι.»

Γιώργος Μπένος (προπ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ): «Ήταν ένα παιχνίδι κομβικό για εμάς, και ήταν ένα παιχνίδι εντός έδρας όπως τα άλλα παιχνίδια που είχαμε φτάσει κοντά στη νίκη, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις πόντους. Όμως σήμερα τους θέλαμε πολύ τους τρεις πόντους, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε. Πήγαμε στα αποδυτήρια με 0-0 και βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Πήραμε τις προσωπικές μονομαχίες και βγήκαμε μπροστά. Μειώσαμε τις αποστάσεις στις γραμμές και κατ' επέκταση τα λάθη μας, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία και να φτάνουμε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που μας έλειπε στο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχήσαμε να κάνουμε και το δεύτερο γκολ, το θέλαμε το παιχνίδι και κατορθώσαμε να πάρουμε τους τρεις πόντους. Δεν είχαμε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο αλλά η ψυχολογία δεν ένα πράγμα που πωλείται στα φαρμακεία και αγοράζετεαι και μπορεί να πάρει ο καθένας. Κάθε ποδοσφαιριστής μέσα από τις μονομαχίες κερδίζει ψυχολογία. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο στενά σαν ομάδα, με πιο μικρές αποστάσεις και δείξαμε το χαρακτήρα που έπρεπε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ευχαριστώ τα παιδιά για αυτή την προσπάθεια που κάνουν εδώ και σαράντα πέντε μέρες που είναι μαζί μου. Ευχαριστώ τον κόσμο που παρά τις αντίξοες συνθήκες (Παρασκευή και εργάσιμη ώρα) παραβρέθηκε στο γήπεδο να στηρίξει αυτή την ομάδα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα κοιτάξουμε να πάμε και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στα δύο επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης την Τρίτη με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο, το οποίο είναι ένα παιχνίδι που για μας δεν είναι στόχος. Μετά τις μέρες που απομένουν θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής στις Σέρρες. Ευχαριστώ τον κόσμο και τα παιδιά που σε ένα ακόμα κομβικό παιχνίδι, έδειξαν τον χαρακτήρα τους, κατέθεσαν την ψυχή τους και σιγά-σιγά η νοοτροπία τους «μπαίνει» και στα καινούργια παιδιά. Είχα πει στις προηγούμενες συνεντεύξεις τύπου ότι θέλουμε υπομονή και επιμονή. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε και επιμονή και υπομονή. Αυτή είναι μια νίκη ψυχολογίας που την θέλαμε πάρα πολύ. Μετά από 45 μέρες προετοιμασίας η ομάδα της Καλαμάτας δεν είναι έτοιμη να παίξει με μια εντεκάδα, τέσσερα παιχνίδια σε δέκα μέρες. Τα κομβικά παιχνίδια τα κερδίζουν οι ομάδες που τα θέλουν πιο πολύ και ειδικά στην δεύτερη εθνική κατηγορία ιστορικά αυτό αποδεικνύεται πολύ συχνά».

Χαράλαμπος Μπουρατίδης (παίκτης Δόξας Δράμας) «Να ευχηθώ συγχαρητήρια στην ομάδα της Καλαμάτας και στον Γιώργο Μπένο και είμαι σύμφωνος με όσα είπε ο προπονητής μου. Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία: Πρώτον, πιστεύω ότι μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά ήμασταν επιπόλαιοι σε όσες φάσεις είχαμε δημιουργήσει, πράγμα που δεν επιτρέπεται για μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και δεύτερον, όλοι έχουμε δικαίωμα στην ήττα, αλλά η ήττα πρέπει να έρχεται μέσα από μια προσπάθεια, από μια αγωνιστικότητα την οποία όμως εμείς στο β� μέρος την ξεχάσαμε. Όλοι οι παίκτες, αφού μιλάω εκ μέρους όλων, αναλογιζόμαστε τις ευθύνες που έχουμε και θέλουμε να υποσχεθούμε στον κόσμο μας, που μας ακολούθησαν και σήμερα μέχρι εδώ και δεν θέλουμε να τους χάσουμε ότι θα δουλέψουμε σκληρά την εβδομάδα που μας έρχεται, για να εμφανιστούμε δυνατοί στο ματς με τον Ιωνικό».

Βασίλης Αθανασόπουλος (παίκτης Καλαμάτας): «Το σημερινό παιχνίδι το αντιμετωπίσαμε σαν έναν τελικό. Ξέραμε ότι αν δεν παίρναμε τη νίκη θα βρισκόμασταν σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση, καταφέραμε όμως και το πήραμε και κοιτάμε τη συνέχεια. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, παρόλο το εργάσιμο της ημέρας που ήταν μαζί μας και πιστεύουμε σε ανάλογες νίκες. Εύχομαι στην ομάδα της Δόξας Δράμας καλή συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: