Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Πανθρακικός: Δυο εβδομάδες εκτός ο Ενγκαμπί


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δυο εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ο Ενγκαμπί σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αλμπέρτ Καρτιέ στην συνέντευξη Τύπου, λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση με την Λάρισα.

Ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη Τύπου του Αλμπέρτ Καρτιέ ενόψει της αναμέτρησης με την Λάρισα την Κυριακή στις 14:30.

Ο Γάλλος τεχνικός αναφέρθηκε στο ματς τονίζοντας πως πρόκειται για έναν οριακό αγώνα για την ομάδα του, που αν πάρει τους τρεις βαθμούς θα δει με άλλο μάτι το πρωτάθλημα.

"Στην πατρίδα μου λένε, όταν είμαστε σε παρόμοια κατάσταση – με αυτή που βρίσκεται η ομάδα του Πανθρακικού – κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και κάνουμε την ερώτηση αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το φορτίο και εάν είμαστε έτοιμοι. Και εμείς σήμερα είμαστε μπροστά στον καθρέπτη και θέτουμε την ερώτηση". έτσι ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο προπονητής του Πανθρακικού.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια για εμάς είναι τελικοί, αλλά αυτός ο αγώνας με τη Λάρισα είναι οριακός. Βέβαια δεν είναι σωστό να μιλάμε πριν τον αγώνα με σιγουριά για το μέλλον, μετά το παιχνίδι θα συζητήσουμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος".

"Δεν είμαι μάγος"

Για την ψυχολογία της ομάδας ο Αλμπέρτ Καρτιέ είπε:
"Με πολύ σεβασμό απέναντι στον αντίπαλό μας αλλά και στους φιλάθλους μας, λέμε ότι με την δουλειά που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και την τρέχουσα εβδομάδα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τη Λάρισα. Βέβαια δεν είμαι μάγος, για να σας αναφέρω όπως με ρωτάτε, πόσο επί τοις εκατό είμαστε έτοιμοι αλλά σίγουρα θα είμαστε 100% συγκεντρωμένοι όχι μόνο αυτοί που θα παίζουν αλλά και οι 18 ποδοσφαιριστές του αγώνα.

Ένας αγώνας είναι όπως η ζωή, πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Οπωσδήποτε τα γκολ που πετύχαμε με την ΑΕΚ μας βοήθησαν ψυχολογικά αλλά και το αμυντικό μας στοιχείο θέλει βελτίωση, να μην δεχθούμε γκολ από τη Λάρισα", τόνισε ο Γάλλος τεχνικός.

Για τους τραυματισμούς οι Αλμπέρ Καρτιέ δήλωσε:

"Ο Ενγκαμπί τραυματίστηκε στο δικέφαλο και θα απουσιάζει το λιγότερο για δύο εβδομάδες. Ο Βελάσκο αύριο θα προπονηθεί 100% σε κανονικούς ρυθμούς και θα κριθεί την Κυριακή η συμμετοχή του στον αγώνα. Οι Στόϊκος και Αρσενίεβιτς πήραν μέρος κανονικά στις προπονήσεις αλλά δεν είναι έτοιμοι για την Κυριακή. Ο Σακελλαρίου θα δοκιμάσει από Δευτέρα προπονήσεις σε κανονικούς ρυθμούς. Ο Ολίσε βελτιώνεται συνεχώς και είναι νωρίς να μιλήσουμε εάν θα είναι έτοιμος για την Κυριακή. Βελτιώνεται η κατάσταση του Βρονταρά και θα επιστρέψει πιο γρήγορα από ότι υπολογίζαμε".

"Υπολογίζω όλους τους παίκτες"

Για την φημολογία περί αποχώρησης παικτών δήλωσε:

"Δεν θέλω να αποφύγω την ερώτηση απλά είναι δύσκολο να μιλήσω για το τι θα γίνει σε δύο μήνες από σήμερα… αυτή την εβδομάδα κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΛ… όλοι μας προπονητές και παίκτες ζούμε από Κυριακή σε Κυριακή. Στην μεταγραφική περίοδο υλοποιούνται οι στόχοι που θέτει η ομάδα, μέχρι τότε όλοι οι παίκτες μας είναι υπολογίσιμοι για την ομάδα μας. Αν με ρωτάτε αν η ομάδα είχε δυνατότητα να ενισχυθεί με παίκτες θα σας έλεγα και ισχύει για όλες τις ομάδες ότι θα θέλαμε περισσότερη αμυντική σταθερότητα, αμυντικογενή παίκτη και ένα-δύο επιθετικούς παίκτες. Αυτά πάντα στις ανάγκες της ομάδας μας και σύμφωνα με τους ρυθμούς και το "πορτοφόλι" μας, γνωρίζετε όλοι σας ότι η δική μας ομάδα «ανοίγεται» μέχρι εκεί που μπορεί να ανταπεξέλθει και πάντα προς το συμφέρον της".

Για τους φιλάθλους του Πανθρακικού: "Ο κόσμος μας, ήταν, είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο μαζί μας. Ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι είναι μαζί μέσα και έξω από το γήπεδο και αυτό είναι θετικό στοιχείο για την όλη την πόλη και την ομάδα της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: