Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Μαρκόπουλος: "Τα προβλήματα είναι ορατά"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με αφορμή την έναρξη του Πρωταθλήματος και της πρεμιέρας του ΠΑΟΚ εναντίον του Πανελληνίου το Σάββατο (19:30) στην Κυψέλη, ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στη νέα χρονιά που ξεκινά με όνειρα και πολλές φιλοδοξίες.

"Κατ' αρχάς εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, η οποία ελπίζουμε να τελειώσει πολύ καλύτερα απ' ότι η προηγούμενη, κι αυτό γιατί τα προβλήματα είναι ορατά πλέον πριν ξεκινήσει καν η σεζόν. Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, όλες οι ομάδες ελπίζουν σε μια καλύτερη χρονιά και το ίδιο ελπίζουμε κι εμείς".

"Βέβαια είναι πρώτη αγωνιστική και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πρόσωπο θα παρουσιάσει η ομάδα. Οι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι τελείως διαφορετικοί, δεν έχουν σχέση με τα φιλικά και τους αγώνες του Κυπέλλου, που παρόλα αυτά μας έδωσαν μια αρκετά σαφή εικόνα για το τι να περιμένουμε. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, με πολύ καλό ρόστερ, που έχει κάνει καλά παιχνίδια μέχρι σήμερα".

Για το ματς με τον Πανελλήνιο τόνισε: "Πιστεύω θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, πως οι παίκτες μας θα βρεθούν σε καλή μέρα και θα αποδώσουν καλύτερα απ' ότι απέδιδαν μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε πως θα βελτιωνόμαστε από μέρα σε μέρα".

Αναφερόμενος στην ποιότητα των αντιπάλων εξήγησε: "Ο Πανελλήνιος είναι μια ομάδα που έχει κρατήσει τον ίδιο κορμό με πέρσι και τα περισσότερα plays κινούνται σε αυτό το πλαίσιο. Στηρίχθηκαν σ' αυτόν το σχεδιασμό, έκαναν μια ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη από την περσινή και έχουν αποδείξει πως είναι πράγματι καλή ομάδα".

"Στα δύο πρώτα παιχνίδια, τα ευρωπαϊκά, έδειξαν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες που μπορεί να έχει το ελληνικό Πρωτάθλημα. Πρόκειται για μία ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, με παίκτες έμπειρους και εγνωσμένης αξίας, οι οποίοι ξέρουν τι ζητούν μέσα στο γήπεδο".

Όσον αφορά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είπε: "Σίγουρα θα μείνουμε συγκεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που σχεδιάσαμε και που στοχεύουμε. Οι παίκτες πρέπει να ξεπεράσουν άμεσα το αρχικό σοκ και να μπουν όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα στο γήπεδο".

Μονρό: "Να βρεθεί η κατάλληλη χημεία"
Το βασικό ζήτημα στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ είναι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία σύμφωνα με τον άσο της ομάδας Κρις Μονρό.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινά το πρωτάθλημα, η περίοδος της προετοιμασίας ήταν πολύ μεγάλη και ανυπομονώ να παίξω το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανελλήνιο. Ξέρω ότι είχαν πολύ καλά παιχνίδια στην περίοδο της προετοιμασίας, γνωρίζω τον Ντέβιν Σμιθ που παίζει στην ομάδα. Είμαι έτοιμος για το παιχνίδι αυτό", είπε αρχικά ο Αμερικάνος άσος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Μιλώντας για τα κρίσιμα σημεία του αγώνα τόνισε: "Το πιο σημαντικό θα είναι το πώς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι, το να μείνουμε συγκεντρωμένοι . Όσον αφορά στα τεχνικά στοιχεία, οι δύο βασικότερες παράμετροι είναι τα ριμπάουντ και το να παίξουμε άμυνα. Οσον αφορά στο πρόβλημα που είχα στον ώμο, είμαι πολύ καλύτερα και σίγουρα αν δεν επρόκειτο για την πλευρά που σουτάρω δεν θα ήταν πρόβλημα. Παρόλα αυτά είμαι καλά, έτοιμος να παίξω".

Για τη συνεργασία του με τους άλλους δύο Αμερικανούς της ομάδας είπε: "Ο Ουίλ (Έιβερι) και ο Κένι (Γκρέγκορι) είναι εξαιρετικά παιδιά και μ' αρέσει πολύ που θα παίξω μαζί τους αυτή τη σεζόν. Υπάρχουν πολλά ακόμη πρωταθλήματα που χρησιμοποιούν παραπάνω από δύο αμερικανούς, οπότε πιστεύω το βασικό ζήτημα είναι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία".

Τέλος αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες και τα σχέδια ενόψει της νέας σεζόν: "Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για την πόλη και την ομάδα. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός μου στόχος. Σε κάθε αγώνα να δίνω ό,τι περισσότερο μπορώ για να κερδίζει η ομάδα. Θα έλεγα πως είμαι περίπου στο 85% αυτή τη στιγμή, κάποιοι τραυματισμοί με κράτησαν λίγο πίσω, αλλά δεν χρειάζομαι πολύ χρόνο για να φτάσω εκεί που θέλω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: