Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Με Γκαρσία και Πέλκα!

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ άρχισε με μια προπόνηση στην Νέα Μεσήμβρια και η καλή είδηση της ημέρας αφορά τον Πέλκα. Συμμετείχε στο πρόγραμμα και έτσι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του. Επίσης ο Πάμπλο Γκαρσία προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι θα ταξιδέψει στην Αθήνα για το ματς με την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, ο Ολίσε άρχισε ήδη θεραπεία ενώ συνέχισαν το πρόγραμμα αποθεραπείας οι Κίτσιου, Σταφυλίδης, Γεωργιάδης και Χακόμπο. Η αυριανή προπόνηση (11:30) θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο της Νέας Μεσημβρίας.

πηγή: metrosport.gr

Παπάζογλου: «Αγαπώ τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν του ΟΦΗ, Σάκης Παπάζογλου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τονίζοντας ότι αν δεν δεχόντουσαν τα δύο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου θα εξελισσόταν διαφορετικά το παιχνίδι.


Για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα:

«Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι και ήρθαμε προετοιμασμένοι ψυχολογικά. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα αλλά ΠΑΟΚ είναι μια πιο δεμένη και πιο δουλεμένη ομάδα με υψηλούς στόχους και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει το παιχνίδι».

Για τους καινούριους παίκτες του ΠΑΟΚ και αν βοήθησαν :

«Σίγουρα οι παίκτες που πήρε και στην άμυνα και στην επίθεση είναι παίκτες που έχουν ποιότητα και μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ την ομάδα. Είδαμε πως ο Σίλντενφελντ και ο Καμαρά είναι δυο έμπειροι ποδοσφαιριστές και δώσανε μια δυναμική στην ομάδα, παρουσιάζεται βελτιωμένος σε σχέση με τον πρώτο γύρο».

Για αυτό που έπαιξε ρόλο και γύρισε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ:

«Νομίζω περισσότερο ρόλο έπαιξε το πως διαχειριστήκαμε εμείς το παιχνίδι. Αν πηγαίναμε με θετικό αποτέλεσμα στα αποδυτήρια θα εξελισσόταν αλλιώς το παιχνίδι. Αν δεν έμπαιναν τα δυο γκολ του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο νομίζω ότι θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι».

Για το πώς ένιωσε που βρέθηκε ξανά στην Τούμπα:

«Ένιωσα κάπως περίεργα, είναι ένα γνώριμο τοπίο για εμένα. Έχω ανθρώπους που με αγαπάνε στον ΠΑΟΚ και εγώ αγαπώ την ομάδα, τον κόσμο και όλους. Αισθανόμουν πιο οικεία σε σχέση με άλλα γήπεδα αλλά ήμουν αντίπαλος και ήθελα να κερδίσω».

Για τον ΟΦΗ και αν έχει προσαρμοστεί στην ομάδα:

«Η ομάδα γενικά στο «Γεντί Κουλέ» παρουσιάζεται διαφορετικά, μας βοηθάει ο κόσμος, νιώθω οικεία και είναι αλλιώς εκεί χωρίς να είναι δικαιολογία. Έχουμε αβαντάζ στο «Γεντί Κουλέ».
Για τη παραμονή της ομάδας:

«Τη Δευτέρα έχουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Αν πάρουμε τους τρεις βαθμούς θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση παραμονή. Η σωτήρια θα «παιχτεί» στους 28-30 βαθμούς. Αν εξασφαλίσουμε την παραμονή θα παίζουμε και καλύτερα και πιο απελευθερωμένοι».

Για το αν σκέφτονται την πεντάδα:

«Είναι μια θέση κοντά σ' εμάς. Είναι όλοι κοντά και θα υπάρξει ανταγωνισμός. Αν κρίνουμε από το πρόγραμμα θα μπορέσουμε να τη διεκδικήσουμε. Δεν βάζουμε ως στόχο την Ευρώπη αλλά αν βγει η ομάδα από το άγχος της παραμονής θα μπορέσει να κοιτάξει το κάτι παραπάνω».

Για το Πρωτάθλημα:

«Το Πρωτάθλημα είναι λίγο περίεργο φέτος. Δεν νομίζω όμως ότι έχασε την αίγλη του. Είναι «άσχημο» που ο Άρης και η ΑΕΚ παλεύουν για τη σωτηρία αλλά καλό που ομάδες όπως Γιάννινα, Ξάνθη, Λεβαδειακός διεκδικούν μια θέση στην Ευρώπη».


πηγή: metrosport.gr
 

Αλαβάντας: «Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον Δώνη»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Αλαβάντας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΌΦΗ, τον Δώνη αλλά και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.



Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ:

«Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε μουδιασμένα αλλά συνήλθε γρήγορα, έπαιξε καλά και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ».

Για νεοαποκτηθέντες της ομάδας:

«Οι προσθήκες που έγιναν θα βοηθήσουν, πιστεύω και οι 3 (σ.σ. Σίλντενφελντ, Καμαρά, Ολίσε) μπορούν να γίνουν βασικοί και να βοηθήσουν. Έχουν δείξει θετικά στοιχεία και αν δέσουν με την ομάδα θα γίνουν ακόμα καλύτεροι».

Για το αν θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ με τους νέους παίκτες που ήρθαν να πετύχει ευκολότερα τον στόχο του:

«Έχει περισσότερες επιλογές, μπορεί να φρεσκάρει την ομάδα και να πετύχει ευκολότερα τον στόχο του που είναι δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον Ολίσε και τη θλάση που αποκόμισε από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ:

«Αυτά είναι τα απρόοπτα και όταν έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις σε βγάζουν λίγο εκτός προγράμματος».

Για τον Δώνη:

«Ο Δώνης θέλει χρόνο και δεν μπορούμε από τη μια στιγμή στην άλλη να περιμένουμε θαύματα. Κάνει καλά τη δουλειά του και έχει δείξει και στις άλλες ομάδες που έχει δουλέψει ότι η δουλεία του πιάνει. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα έχει απαιτήσεις όπως και ο κόσμος αλλά δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα σε 6 μήνες. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο και αν δούμε ότι δεν κάνει τότε η διοίκηση να πράξει ανάλογα».

Για το αν γίνεται καλή δουλειά με τους νέους στην ομάδα αλλά και με αυτούς που ήρθαν τον Ιανουάριο:

«Βεβαίως και γίνεται. Το υλικό που έχει είναι πάρα πολύ καλό. Ο Δώνης δίνει ευκαιρίες και είναι στο χέρι τους να τις εκμεταλλευτούν. Ενισχύθηκε όσο μπορούσε τον Γενάρη και στο τέλος θα δούμε ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Ο Δώνης για μένα δουλεύει πολύ καλά».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιους από τους νέους:

«Ο Παπαδόπουλος, Αποστολόπουλος, Κωνσταντινίδης, Πόποβιτς αλλά και όλα τα παιδιά έχουν δείξει καλά στοιχεία. Χρειάζονται όμως παιχνίδια στα πόδια τους γιατί αν παίζουν σταδιακά δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν τον προπονητή. Σιγά-σιγά θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη και μια θέση στην ενδεκάδα».

Για τον Αποστολόπουλο και τον Κωνσταντινίδη:

«Ο Κωνσταντινίδης έχει ταχύτητα είναι πιο επιθετικογενής μπακ ενώ ο Αποστολόπουλος είναι πιο δυνατός. Και τα δύο παιδιά έχουν τα στοιχεία να γίνουν βασικοί αλλά και να στηριχτεί ο ΠΑΟΚ πάνω τους».

Για δεύτερη θέση και αν συνεχιστεί η μάχη με τον Αστέρα και τον Ατρόμητο:

«Εγώ πιστεύω θα συνεχιστεί η μάχη. Ο Αστέρας είναι πολύ καλή ομάδα, ο Τσιώλης έχει κάνει καλή δουλεία και στα παιχνίδια που έχασε πιστεύω ότι αδικήθηκε. Ο Ατρόμητος πιστεύω ότι θα κάνει κοιλιά κάποια στιγμή. Η Τρίπολη είναι ο άμεσος διεκδικητής της θέσης».

Για τον αν είναι το ίδιο ο στόχος του Κυπέλλου με αυτόν της δεύτερης θέσης:

«Και οι δυο στόχοι είναι το ίδιο».

Τέλος, για το αν παρακολουθεί την Ξάνθη και τον Πανθρακικό:

«Η Ξάνθη μου αρέσει πάρα πολύ ο Παναθηναϊκός χθες δεν υπήρχε. Ο Πανθρακικός έχει κάνει καλά παιχνίδια και μπορεί ακόμα καλύτερα στη συνεχεία. Οι δύο ομάδες με Ουζουνίδη και Δερμιτζάκη πάνε πάρα πολύ καλά και θα πρέπει να δώσουν βάση σε αυτούς».


πηγή: metrosport.gr
 


Βαρούχας: «Κακώς διαμαρτύρονται στον ΟΦΗ, δεν υπάρχει πέναλτι»

Ο καθηγητής διαιτησίας κος Παναγιώτης Βαρούχας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου κλήθηκε να σχολιάσει τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής, όπως το πέναλτι που ζήτησε ο ΟΦΗ στην Τούμπα και το πέναλτι που δεν έδωσε στην Ξάνθη ο Τάσος Κάκος.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη φάση του πέναλτι που διαμαρτύρεται ο ΟΦΗ:
«Οι διαιτητές πήρανε σωστή απόφαση, έκανε μια έξοδο τρομερή ο Ιτάνζ και έπεσε στα πόδια του επιθετικού, βρήκε τη μπάλα και εκεί το μάτι όλων μας είδε πως αν την είχε βρει ο επιθετικός θα πήγαινε μπροστά ενώ με την απόκρουση του Ιτάνζ η μπάλα πήγε πλάγια. Αυτό είναι ένα δεδομένο που σε κάνει να σκεφτείς. Και επίσης ο βοηθός είναι πολύ μπροστά στη φάση».

Για τη φάση του πέναλτι που ζήτησε η Ξάνθη:
«Υπάρχει μια εντολή από την ΟΥΕΦΑ σε περίπτωση θεάτρου, ο παίκτης που παει να εκβιάσει το διαιτητή να τιμωρείται με κάρτα. Ο Κάκος μπορεί να είδε πως στη ντρίμπλα πάνω που κάνει ο παίκτης έπεσε για να εκβιάσει το πέναλτι. Όμως ένας έμπειρος διαιτητής σαν τον Κάκο θα έπρεπε να αντιληφθεί πως υπάρχει πέναλτι. Ήταν μεγάλο λάθος».

Για το αν θα διαιτητεύει και του χρόνου ο Κάκος:
Ο διαιτητής χτίζεται σε χρόνια ολόκληρα. Δεν είναι σωστό μετά από κάποιο κακό σφύριγμα να σε στέλνουν σπίτι σου. Αυτοί που είναι στην επιτροπή διαιτητών είναι αυτοί που διαχειρίζονται τα ονόματα των διαιτητών. Θα πρέπει να προστατεύσουνε τους διαιτητές. Μην ξεχνάμε πως 3 χρόνια ψηφίζεται ως ο καλύτερος διαιτητής. Οι διαιτητές είναι σαν τους ποδοσφαιριστές, και αυτοί ντεφορμαρίζονται».


πηγή: metrosport.gr
 


Μπορμπόκης: «Σίγουρα δεύτεροι, να σταματήσει η κριτική στο Δώνη»

Ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Στέφανος Μπορμπόκης, φιλοξενήθηκε στα studioτου Αθλητικού Metropolis και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου κλήθηκε να σχολιάσει τα αγωνιστικά θέματα του «δικέφαλου», τις μεταγραφές της ομάδας αλλά και το Γιώργο Δώνη:

Για τον φετινό ΠΑΟΚ και την απόδοση της ομάδας κόντρα στον ΟΦΗ:
«Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ακραίους εξτρέμ. Αναγκαζόταν να παίζει ο Φωτάκης, ο Λάζαρ και ο Λόρενς, παίκτες που δεν είναι για τα άκρα. Αμέσως φάνηκε η διαφορά με Καμαρά, άρχισαν να δυναμώνουν τα άκρα. Εμένα μου άρεσε η ομάδα. Πίεζε τον αντίπαλο. Είναι πολύ πιο εύκολο να καταστρέψεις ένα παιχνίδι παρά να το φτιάξεις. Είναι δύσκολο να διασπάσεις μια καλά οργανωμένη άμυνα. Και φυσικά μετά από 4 αποτελέσματα άσχημα, έρχεται και το γκολ του ΟΦΗ και βαραίνουν τα πόδια. Η πίεση που είχαν οι παίκτες ήταν μεγάλη».

Για τον Ολίσε:
«Καλός παίκτης. Δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα γιατί έπαιξε 10 λεπτά με τον Άρη και λίγο προχθές. Υπάρχει καλή τεχνική αλλά η διάρκεια μετράει. Προτιμώ να έχω έναν παίκτη στο 7 σε όλα τα ματς παρά μια του 3 και μια του 10».

Για τον Καμαρά:
«Φαίνεται πως είναι πολύ καλός παίκτης. Δε χάνει εύκολα τη μπάλα και είναι αγωνιστής. Έβαλε και γκολ. Είναι αυτό που έλειπε από τον ΠΑΟΚ. Δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντίπαλους».

Για τον Γιώργο Δώνη:
Πρέπει να σταματήσει η κριτική στο Δώνη. Ο ΠΑΟΚ θα βγει δεύτερος, είμαι σίγουρος. Και είναι επιτυχία η δεύτερη θέση. Κάνει καλή δουλειά και δεν είναι τυχαίο που πήρε Κύπελλο με τη Λάρισα και πήγε τελικό με τον Ατρόμητο. Δε γίνεται όμως σε πέντε μήνες να κάνεις ομάδα. Θέλει χρόνο».

Για τον Σίλντενφελντ:
«Δεν περίμενα πως θα είναι τόσο θετικός. Είναι πολύ καλή λύση και βοηθάει και στο ψηλό παιχνίδι και όταν η μπάλα είναι χαμηλά».

Για τον Κατσικά:
«Έχει μεγάλο ταλέντο και πιστεύω πως μπορεί να γίνει από τους μεγαλύτερους αμυντικούς που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ. Χρειάζεται δουλειά και πιστεύω πως θα τα καταφέρει».

Για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας:
«Εγώ νομίζω πως πρέπει να παίζουνε ο Σίλντενφελντ με τον Κατσικά. Ο Κατσουράνης μπορεί να δώσει λύσεις πιο μπροστά. Όχι πως πίσω δεν είναι καλός. Αλλά μπροστά πιστεύω πως μπορεί να προσφέρει πιο πολλά. Μπορεί να σκοράρει. Οι αμυντικοί χαφ πρέπει να είναι οι Κατσουράνης- Λάζαρ».

Για τον Φωτάκη:
«Δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Ένας παίκτης του 7 και φέτος έχει χάσει λίγο. Είναι πεσμένος φέτος και δεν ξέρω γιατί».

Για τους πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ:
«Ο Κωνσταντινίδης μου αρέσει, είναι πολύ γρήγορος. Ο Κάτσε απίστευτα τρεξίματα και θα μάθει σιγά- σιγά να παίζει και με κάθετες κλπ. Αυτά γίνονται με το πέρασμα του χρόνου. Και ο Αποστολόπουλος όποτε παίζει είναι καλός. Καλά κάνει ο Δώνης και δίνει ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά».


πηγή: metrosport.gr