Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Λίνεν: «Μάλλον ήξερε ότι… έχω πολλούς ο διαιτητής»

Τη δική του εκδοχή για την ευκολία με την οποία, κατά τη γνώμη του, απέβαλε ο διαιτητής τον Κορδέρο στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κέρκυρα, έδωσε ο Έβαλντ Λίνεν.

Λίνεν: «Μάλλον ήξερε ότι… έχω πολλούς ο διαιτητής»
Εκνευρισμένος με την κόκκινη κάρτα του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο παρουσιάστηκε μετά τη λήξη του αγώνα με την Κέρκυρα (1-0) ο Έβαλντ Λίνεν.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε ότι ο Ισπανός αποβλήθηκε πολύ εύκολα από τον διαιτητή και το… αιτιολόγησε με το ότι εκείνος «μάλλον ήξερε πως έχω πολλούς παίκτες».

Αναφερόμενος, κατά τ’ άλλα, στο ματς, ο Λίνεν τόνισε ότι ήταν πολύ δύσκολο να παιχθεί ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο όπως το σημερινό.

Κι αφού απέδωσε τη νίκη στην καλή αμυντική λειτουργία, ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν πρέπει να χαλαρώσει, αλλά να συνεχίσει να παλεύει ως το τέλος.


Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν

Για τη διαιτησία: «Ένα πράγμα θέλω να πω. Δεν συμφωνώ με τον διαιτητή για τις κάρτες του Κορδέρο. Κάθε Κυριακή αυτό γίνεται. Δείχνουν οι διαιτητές τις κίτρινες κάρτες πολύ εύκολα. Δεν μιλάμε για τον Ράμος και τον Πέπε, που προσπαθούν να σκοτώσουν τον αντίπαλο. Αν ήταν εκεί όπως εδώ, θα έπρεπε αυτοί οι παίκτες να παίρνουν κάρτα από τα αποδυτήρια.

Ο Κορδέρο έκανε δυο φάουλ σ' όλο το ματς και αποβλήθηκε. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Συμφωνώ πως το παιχνίδι θα πρέπει να παίζεται καθαρά. Αλλά όχι να δεχόμαστε κάρτες για το τίποτα. Είδα σήμερα επίσης και κάποια μαρκαρίσματα που έπρεπε να βγουν κάρτες, αλλά δεν τις είδα. Ο διαιτητής μάλλον ξέρει πως έχω πολλούς παίκτες»
.

Για την εξέλιξη του αγώνα: «Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο το ματς. Το τερέν δεν ήταν εύκολο γιατί έβρεχε όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Ήμασταν τυχεροί που σταμάτησε να βρέχει χθες. Αλλά και πάλι ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς. Και θα πρέπει να πω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες.

Αν δείτε το τερέν απέξω μοιάζει καλό, αλλά αν το περπατήσεις, καταλαβαίνεις πως δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο. Αυτός είναι και ο λόγος που έγιναν πολλά λάθη. Δεν είναι εύκολο να παίξεις ποδόσφαιρο σ' ένα τέτοιο γήπεδο. Και αξίζουν συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες.

Όσο για το ματς, νομίζω πως ξεκινήσαμε καλά. Η μπάλα κυκλοφορούσε καλά, αλλά δεν κάναμε ευκαιρίες. Στα εντός έδρας ματς κάνουμε πολλές ευκαιρίες. Αλλά σήμερα δεν κάναμε πολλές και αυτό είναι δύσκολο να μας δώσει γκολ. Γενικά έμεινα ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία. Δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες. Μια μόνο ευκαιρία έκανε ο αντίπαλος. Μόνο στα δέκα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, είχε κάποιες φάσεις. Κυρίως από στημένα. Και ίσως και να ήμασταν λίγο τυχεροί, που πήγαμε στο ημίχρονο με το 1-0 υπέρ μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρο πως θα ήταν δύσκολο να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο, καθώς το τερέν γινόταν όλο και πιο κακό. Οι δυο ομάδες δεν είχαν ευκαιρίες. Εμείς είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Φέτση. Αλλά η πάσα από τον Φούντα πήγε λίγο πιο μακριά. Είχαμε καλές ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις να σκοράρουμε. Και στο τέλος έγινε μεγάλη μάχη γιατί είχαμε παίκτη λιγότερο.

Και εμείς προσπαθήσαμε πολύ σκληρά να μην δεχθούμε γκολ. Αν η συζήτηση είναι αν αξίζαμε την νίκη, η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες δεν ήταν μεγάλη. Εμείς όμως είχαμε καλή συγκέντρωση, καλύτερη κυκλοφορία και καλύτερη αμυντική λειτουργία. Δεν τους επιτρέψαμε να κάνουν ευκαιρίες και αυτό έκρινε το ματς»
.

Για την συνέχεια της ΑΕΚ: «Πρώτα πρέπει να δούμε πως έχουν πάει οι άλλες ομάδες. Οπότε, δεν μπορούμε να πούμε αν μας έφυγε το άγχος. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε αυτούς τους βαθμούς. Πρέπει να το παλέψουμε μέχρι τέλους. Και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου. Όλες οι ομάδες θα παλέψουν για την ζωή τους και γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: