Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ψύλλους στα άχυρα!!

O Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο gazzetta για τον Παναθηναϊκό που έκανε τρία βήματα πίσω, έχοντας εικόνα ομάδας που δίνει παιχνίδια... προετοιμασίας τον Αύγουστο.
Πάνω που φάνηκε κάτι να βελτιώνεται και να δείχνει ομάδα στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός έφαγε νέο χαστούκι πάλι στο ΟΑΚΑ από την Ξάνθη και ξενέρωσε πάλι ο κόσμος. Όχι ότι είχε πιστέψει σε κάτι ο κόσμος του Παναθηναϊκού , αλλά εκεί που περίμενε να κάνει η ομάδα ένα βήμα μπροστά , έκανε τρία βήματα πίσω. Ο Παναθηναϊκός του αγώνα κόντρα στην Ξάνθη ήταν ο Παναθηναϊκός του αγώνα με τον Πανθρακικό , με τον Λεβαδειακό. Εχει γίνει η χαρά όλων των ομάδων, που βρίσκονται από την πέμπτη θέση και κάτω, όταν έρχονται στο ΟΑΚΑ.
Σε αυτό το γήπεδο ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μόνο τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Εχει δύο νίκες σε 10 ματς. Που να βγεις έτσι Ευρώπη; Πλάκα κάνουμε; Εχουμε φθάσει Φλεβάρη και έχεις την αίσθηση , ότι βλέπεις τον Παναθηναϊκό να δίνει παιχνίδια προετοιμασίας τον Αύγουστο. Ο Φάμπρι πριν λίγο καιρό ήρθε στην ομάδα, έχασε βασικούς παίκτες και προσπαθεί να εντάξει στην ομάδα τους νέους παίκτες. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε καν επιθετικό στην διάθεσή του. Και συμφωνώ απόλυτα για τις μπηχτές, που άφησε για την διοίκηση. Φεύγει που φεύγει ο Πετρόπουλος και αντί να κάνεις τα πάντα για να βρεις έναν επιθετικό το συντομότερο δυνατό, παίρνεις, μπακ, χαφ και ο επιθετικός είναι μόλις η έκτη σου μεταγραφή . Και έρχεται ένας παίκτης(Φιγκερόα), που μαθαίνουμε ότι θα είναι έτοιμος αρχές Απριλίου. Δεν παίζει ο τιμωρημένος Τοτσέ στο ματς με την Ξάνθη και να ο Ζέκα σέντερ-φορ. Εχει τα δίκια του ο Φάμπρι. Από την στιγμή, όμως, που δεν του βγήκε ο Ζέκα έπρεπε να δοκιμάσει εκεί στην διάρκεια του αγώνα τον Σισοκό, η τον Μαυρία, που είναι επιθετικοί παίκτες.
Ψάχνω ψύλλους στα άχυρα θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Το ζητούμενο ένα στον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν ξέρει τι του ξημερώνει, αφού δεν υπάρχει μία και το δεύτερο και βασικό ζητούμενο είναι ότι αυτή η ομάδα, που παρουσιάζεται στο γήπεδο και όλο το περιτύλιγμα δεν εμπνέει κανέναν φίλο του Παναθηναϊκού. Και αυτό είναι το χειρότερο νέο για τον Γιάννη Αλαφούζο και το εισπράττει βλέποντας άδειες τις εξέδρες.
Αν μπορώ να σταθώ σε κάτι ελπιδοφόρο είναι στην εμφάνιση του Χοκίν. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε και καλή τεχνική, αλλά ήταν και μέσα στις φάσεις. Αλλά όταν δεν υπάρχει μία σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας, μπορεί και αυτός σε ένα, δύο παιχνίδια να χαθεί στην μετριότητα. Είναι φανερό εκτός όλων των άλλων, ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού παίζουν με άθλια ψυχολογία και αυτό φαίνεται είτε όταν προηγούνται στο σκορ(ισοφαρίζονται και χάνουν), αλλά και όταν προηγούνται οι αντίπαλοι( δεν μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι). Από την αρχή της εβδομάδας είχα την απορία αν η βελτίωση, που έδειξε η ομάδα στα παιχνίδια με Ατρόμητο και τον Αστέρα θα συνεχιστεί και στο ΟΑΚΑ με την Ξάνθη. Εγραψα μάλιστα ότι «τώρα έρχονται τα δύσκολα» εννοώντας τα ματς στο ΟΑΚΑ. Η απάντηση ήρθε και ήταν βροντερή. Καμία βελτίωση στο ΟΑΚΑ.
ΥΓ: Φυσικά και θα σταθώ στον Κάκο. Επρεπε να δώσει ένα καθαρό πέναλτι στην Ξάνθη στην ανατροπή του Ονουάτσι και κόκκινη κάρτα στον Καρνέζη και όχι τη κίτρινη-φάντασμα στον Ονουάτσι. Το γεγονός, ότι έκανε τεράστιο, εγκληματικό λάθος (σήμερα θα το συζητάγαμε πιο πολύ αν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε), λόγω του ότι έκανε λάθος εκτίμηση και όχι λόγω του ότι ήθελε να «σπρώξει» τον Παναθηναϊκό φαίνεται από την συμπεριφορά του στη συνέχεια. Χάρισε τουλάχιστον έξι κίτρινες κάρτες σε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα παικτών της Ξάνθης (Κουμεσίδης, Βάλλας, Μαρίν, Ντιέ και δύο φορές ο Γούτας, που έπρεπε να αποβληθεί). Κάποιος του είπε για το λάθος που έκανε και στη συνέχεια ο Κάκος πήγε να εξιλεωθεί και τα έκανε ΜΑΝΤΑΡΑ. Ποτέ δεν τον πήγαινα, τον θεωρώ διαιτητή με πολλά συμπλέγματα και αποδείχθηκε για άλλη μία φορά. Ο διαιτητής πρέπει να περνάει απαρατήρητος και όχι να είναι πρωταγωνιστής.
ΥΓ2: Πολλά μπράβο στον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του Παναθηναϊκού, για την κούπα απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε εποχή ποδοσφαιρικής θλίψης για τον κόσμο του Παναθηναϊκού το μπάσκετ συνεχίζει και δίνει χαρές ακόμα και στην μετα-Ομπράντοβιτς εποχή . Και αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία. Οσο για αυτά που έγιναν με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το γήπεδο μία λέξη θα πω. ΕΜΕΤΟΣ….


πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: