Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Προπόνηση… Λεβάντε!

Στα μέτρα της Λεβάντε έχει προσαρμοστεί η προπόνηση του Ολυμπιακού εν όψει του πρώτου αγώνα στην Ισπανία για τη φάση των «32» του Europa League.

Προπόνηση… Λεβάντε
Στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Λεβάντε είναι πλέον προσαρμοσμένη η προπόνηση του Ολυμπιακού.

Ο Μίτσελ έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα προπόνησης επάνω στο παιχνίδι της ισπανικής ομάδας, κάτι που δείχνει ότι η προετοιμασία ενός αγώνα είναι ιδιαίτερα σημαντική πριν από την αντιμετώπιση του αντιπάλου.

Στο σημερινό πρόγραμμα οι Πειραιώτες επιδόθηκαν σε πολλές ασκήσεις τακτικής, δουλεύοντας την επιθετική και την αμυντική τους λειτουργίας.

Ο Ισπανός προπονητής εξήγησε στους παίκτες τον τρόπο με τον οποίο παίζουν οι Λεβαντίνοι, λέγοντάς τους να κάνουν ακριβώς όσα τους ζητάει για να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις αδυναμίες των παικτών.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δούλεψαν τον επιθετικό και ανασταλτικό τομέα, οι παίκτες έπρεπε να «κλέβουν» ή όταν έχαναν την μπάλα από τον αντίπαλο και έπρεπε να βγουν άμεσα στην «κόντρα» ή να αμυνθούν.

Επίσης, δούλεψαν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από το τέρμα μέχρι το κέντρο του γηπέδου, με τους αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές. Από την πλευρά τους, οι επιθετικογενείς παίκτες έκαναν αντίστοιχα ανάπτυξη του παιχνιδιού και τελειώματα φάσεων.

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις ασκήσεις οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δούλεψαν στις στημένες μπάλες. Από κόρνερ και φάουλ, οι επιτιθέμενοι έκαναν τις ενέργειες που έπρεπε για να σκοράρουν και αμυνόμενοι για να «καθαρίσουν» τη φάση και να βγουν ασφαλώς και γρήγορα στην επίθεση.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: