Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Το πάρτι της ΑΕΚ έρχεται...!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που μας κάνει να γουστάρουμε, για τον Μελισσανίδη, τον Νικολαΐδη και τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί!
Αυτό θα πει ταχεία... αναρρίχηση, πραγματικά! Η ΑΕΚ του Β΄ γύρου κάνει πορεία πρωταθλητισμού... Δυστυχώς αφήσαμε ένα καλοκαίρι να πάει στα «βράχια» χάρη στα απίθανα πράγματα που έκαναν οι τότε υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος και δημιούργησαν κάτι που η σχέση του με το ποδόσφαιρο ήταν ανάλογη της δικής μου με το water polo...
Ας μη μεμψιμοιρώ όμως. Είναι και πάλι μέρα χαράς αφού η ΑΕΚ μας κέρδισε και απέδειξε για άλλη μια φορά πως: όποιος μιλάει για Β΄ Εθνική ιδέα δεν έχει ΑΕΚ τι θα πει!
Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Εβαλντ Λίνεν (που κάνει ότι μπορεί για να μας τρελάνει) πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού. Στα τελευταία πέντε ματς οι «κιτρινόμαυροι» μετράνε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία (εκτός έδρας με τον Αρη χάρη στη διαιτησία του Κάκου) και ήδη έχουν τη δυνατότητα σιγά, σιγά και ταπεινά να κλεφτοκοιτάζουν προς τα πάνω και προς τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.
Το πιο σημαντικό είναι βέβαια πως η ομάδα κερδίζει, οι πιτσιρικάδες της αρχίζει και αντιλαμβάνονται τη σημασία του βάρους της φανέλας που φοράνε, οι ΑΕΚτσήδες συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας και η λέξη υγεία είναι πλέον αυτή που ταιριάζει στον σύλλογο. Θα ήταν και η μοναδική λέξη που θα είχε την απόλυτη έννοια αν υπήρχε ήδη λύση (και) στο διοικητικό κομμάτι!
Κι όμως τώρα, το Σάββατο που έρχεται με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με την βοήθεια του κόσμου της (και ίσως με ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα) θα αποδείξει και επί της ουσίας θα υπενθυμίσει σε όλους ότι πρόκειται για ένα εκ των κορυφαίων ποδοσφαιρικών... μαγαζιών στην Ελλάδα.
Η νίκη με την Κέρκυρα ήρθε πιο εύκολα απ' ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος ΑΕΚτσής. Ακόμη κι όταν η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες (αν και ελέω επιλογής Λίνεν να έχει τον Φουρτάδο στην αρχική 11άδα είχαμε συνηθίσει να παίζουμε με δέκα από το πρώτο κιόλας λεπτό) κανείς Ενωσίτης δεν φοβήθηκε πως θα απειληθεί (ούτε καν ισοφαριστεί) η ΑΕΚ...
Δεν θα μπω στη διαδικασία να γράψω ποιος ξεχώρισε και ποιος όχι μετά τη νίκη με την Κέρκυρα... Μπράβο σε όλους και κυρίως στους εκδρομείς οπαδούς της ομάδας που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χόρευαν στην εξέδρα και μετέτρεψαν το γήπεδο της Κέρκυρας σε... Νέα Φιλαδέλφεια δίνοντας επιπλέον δύναμη στην ομάδα για να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης.
Και επειδή αναφέρθηκα στους οπαδούς της ΑΕΚ θα πρέπει να συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο και να υποκλιθώ στην πρωτοβουλία τους να επισκεφτούν τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να του ζητήσουν να βοηθήσει την κοινή τους αγάπη (επίσκεψη για την οποία ενημερωθήκατε αποκλειστικά από το gazzetta.gr και έπειτα από όλα τα υπόλοιπα site).
Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να κατηγορήσει πλέον τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ και δη την Original 21 -για μένα άλλωστε είναι το μοναδικό οργανωμένο οπαδικό κομμάτι της ΑΕΚ- τα μέλη της οποίας έχουν κάνει ότι μπορούν και δεν μπορούν για να εξασφαλίσουν το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας χωρίς να έχουν εμπλοκή οι ίδιοι στα διοικητικά...
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχή για τον ΑΕΚτσή να επιστρέψει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΠΑΕ και να γίνει ξανά το μεγάλο της «αφεντικό». Θαρρώ πως όλοι αντιλαμβάνονται τη δυναμική του σε οικονομικό (και όχι μόνο επίπεδο). Ομως εδώ κρύβεται και η... παγίδα. Το πιο σημαντικό είναι να εμπεδώσει ο ΑΕΚτσής πως η επιστροφή Μελισσανίδη δεν μπορεί να σημαίνει αυτόματα επένδυση 50 ή 60 εκατ. ευρώ και κατάκτηση του πρωταθλήματος. Διότι δυστυχώς αυτό θεωρούν κάποιοι, απογειώνουν τον πήχη και αποτελούν (και αυτοί) εμπόδιο στον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να μπει και να βοηθήσει να νοικοκυρευτεί εταιρικά η Ενωση.
Εχει δίκιο (το έχουμε γράψει παντοιοτρόπως) ο Μελισσανίδης να λέει πως δεν είναι δίκαιο και σωστό να αναλάβει να διορθώσει τα... εγκλήματα άλλων (Νοτιάς, Παππάς κατά κύριο λόγο). Ομως δυστυχώς είναι δύσκολο να γίνει πράξη αυτό που επιθυμεί, δηλαδή τη συμμετοχή τους προκειμένου να απογειωθεί η ΑΕΚ. Αν το ήθελαν θα το έκαναν και δεν θα χρειαζόταν να τον επισκεφτούν οι οπαδοί της ομάδας. Αλλωστε ο Μελισσανίδης γνωρίζει την οικονομική δυναμική των Νοτιά και Παππά (και Χατζηιωάννου) γι' αυτό και προφανώς σωστά τους θέλει μαζί του. Ωστόσο μοιάζει με ευχή μόνο και όχι με λύση ουσίας ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μακάρι να γίνει ένα θαύμα, το αξίζει η ΑΕΚ μας και πιο πολύ ο κόσμος της...
Και μετά τον Μελισσανίδη πάμε στο μήνυμα συσπείρωσης, στο κάλεσμα του Ντέμη Νικολαΐδη προς τον κόσμο της ΑΕΚ ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. «Το Σάββατο όλοι γήπεδο» έγραψε ο πρώην πρόεδρος στο στάτους του στο λογαριασμό του facebook που διατηρεί... Και ακολούθησε πανικός! Το αυτονόητο έγραψε για την ομάδα που αγαπάει. Απλά δεν συνηθίζει να το κάνει και γι' αυτό πρόσφερε επιπλέον κύμα χαράς και αισιοδοξίας στον κόσμο της ΑΕΚ που δίκαια αναρωτιέται: τόσες χαρές (κι ας μην υπάρχει ουσιαστικά άλλη πλην των αποτελεσμάτων) μαζεμένες μήπως μας δουλεύει κανείς;;;
Προσωπικά θεωρώ πως μία παρουσία του Νικολαΐδη στο γήπεδο, παρέα και με τον Μελισσανίδη, θα είναι το απόλυτο μήνυμα συσπείρωσης και Ενωσης (το μεσαίο γράμμα ντε από τα τρία πιο μαγικά στη ζωή μας) και θα προκαλούσε ντελίριο ενθουσιασμού. Οι δυο τους ξέρω πως δεν έχουν κάποιο θέμα μεταξύ τους, οπότε γιατί όχι...
Οπως και να 'χει το μεγάλο πάρτι για την ΑΕΚ έρχεται και θα συνδυαστεί με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Οι ΑΕΚτσήδες θα πάνε ξανά μαζικά (ακόμη περισσότερο πλέον) στο ΟΑΚΑ, δεν θα σταματήσουν να τραγουδάνε λεπτό, χάνει – κερδίζει η ομάδα τους εκείνοι θα φωνάζουν, θα χορεύουν και θα φωνάζουν το όνομά της... Τώρα πιο δυνατά από ποτέ, τώρα πιο ενωμένοι από ποτέ, τώρα μόνο για την ΑΕΚ.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: