Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο οι παίκτες στο ύψος τους!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο του sportdog για τον επεισοδιακό τελικό του κυπέλλου μπάσκετ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Εγώ ξεκινάω από το κατά τη γνώμη μου πιο σημαντικό για τον τελικό κυπέλλου. Ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στάθηκαν στο ύψος τους. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα Καμπούλ που δημιουργήθηκε στο γήπεδο, οι μπασκετμπολίστες απέδειξαν γιατί αγωνίζονται στις δυο κορυφαίες ομάδες.
Ξέρεις τι είναι να είσαι ένας επαγγελματίας παίκτης και να βλέπεις τέτοια σκηνικά και πριν τον τελικό και κατά την διάρκειά του; Κι όχι μόνο. Να παίζεις ένα ματς που ισοδυναμεί με κούπα, όμως μπροστά σε άδειες εξέδρες μετά την διακοπή.
Βουβός κινηματογράφος
Σα να λέμε ότι θα πρέπει να περιμένεις κορυφαία απόδοση από ηθοποιούς στο θέατρο χωρίς να βρίσκεται από κάτω θεατής να σε εμψυχώσει, να σε χειροκροτήσει, να νιώθεις την παρουσία του εκεί για να έχεις ένα κίνητρο παραπάνω. Αυτό δεν θα είναι θέατρο, θα είναι βουβός κινηματογράφος.
Μέχρι το τέλος
Κι όμως. Οι παίκτες άντεξαν ό,τι έγινε. Δείξανε ωριμότητα. Δεν ξενερώσανε, αλλά μπήκαν μέσα και πρόσφεραν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Που σε κράταγε μέχρι το τέλος να το παρακολουθήσεις.
Στο πολεμικό τοπίο
Είχε και μερικές όμορφες ενέργειες το ματς, είχε σασπένς, είχε ποιότητα. Οι μπασκετμπολίστες, αλλά και οι προπονητές των δυο ομάδων ήταν, λοιπόν, οι μόνοι που στάθηκαν γενικά στο ύψος τους, όπως είπαμε, μέσα σ’ αυτό το πολεμικό τοπίο. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, άλλωστε. Συνάδελφοι είναι οι μπασκετμπολίστες των δυο ομάδων.
Δικαιώθηκαν…
Νομίζω, μάλιστα, ότι στις δηλώσεις που κάνανε πριν τον τελικό Διαμαντίδης και Σπανούλης δικαιώθηκαν πλήρως.
Τι δήλωσε ο Διαμαντίδης; «Νομίζω πως για κάποιους δεν έχουν σημασία οι χειραψίες. Έρχονται στο γήπεδο όχι για να δουν το ματς, αλλά για να πετάξουν τις πέτρες τους».
Τι είπε ο Σπανούλης; «Είναι στενάχωρο που θα έχει τόσο λίγο κόσμο το γήπεδο, αλλά δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν γίνεται διαφορετικά. Από θέμα ποιότητας δεν υστερούμε, αλλά οι Έλληνες φίλαθλοι δεν έχουν την τύχη που έχουν οι ξένοι. Δεν θα διορθωθεί ποτέ αυτό. Είναι δώρον άδωρον».
Ανώτερος

Όσο για το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ήταν κατά τη γνώμη μου ανώτερος απόψε. Είχε σε τρομερή μέρα Διαμαντίδη και Ούκιτς κι από την αρχή έδειξε ότι έχει το πάνω χέρι για την κούπα. Δεν λύγισε, μάλιστα, ακόμα κι όσες φορές ο Ολυμπιακός πλησίασε. Οι ερυθρόλευκοι, δηλαδή, από την άλλη πλευρά, σε καμία περίπτωση δεν κάνανε τόσο πειστική εμφάνιση όσο πριν από μερικές μέρες στο ΣΕΦ.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: