Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η Μπάγερν κέρδισε στην τακτική, η Τσέλσι όμως πήρε την κούπα (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε την τακτική ανάλυση του τελικού του Champions League
Η Μπάγερν κέρδισε στην τακτική, η Τσέλσι όμως πήρε την κούπα (ΦΩΤΟ)
Η ενδεκάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο είχε μία έκπληξη. Ο Ράιαν Μπερτράντ έκανε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, αφήνοντας τον Φλοράν Μαλουντά στον πάγκο.
Η μάχη της τακτικής δεν εξελίχτηκε καλά για την Τσέλσι, όμως η διαδικασία των πέναλτι την ευνόησε.

Κατοχή

Όπως αναμενόταν, η Μπάγερν είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της, με την κυριαρχία της στο πρώτο μέρος να είναι ελαφρώς μικρότερη από το 60-65% που είχαμε προβλέψει στο preview του τελικού.
Το παράξενο ήταν πως αν το νούμερο αυτό ανέβεινε, η Τσέλσι θα γινόταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Η Μπάγερν όμως δεν ανέβαζε πάρα πολλούς παίκτες μέσα και γύρω από την περιοχή της Τσέλσι και έτσι οι Λονδρέζοι δεν είχαν πολλούς χώρους ελεύθερους για να χτυπήσουν στην κόντρα. Για αυτό το πράγμα θα πρέπει να πάρει τα εύσημα η Μπάγερν.


Μάχη στο κέντρο

Συνήθως, παιχνίδια στα οποία η μία ομάδα κάθεται πίσω και περιμένει και δίνει στην άλλη την ελευθερία κινήσεων, δεν έχουν "μάχη στο κέντρο". Και αυτό γιατί η μία ομάδα αφήνει την άλλη να κάνει κουμάντο και επικεντρώνεται στο να βρίσκονται οι παίκτες της πίσω από τη μπάλα.
Στον τελικό αυτό δεν ισχύσε 100%. Η απόφαση του Ντι Ματέο να παίξει με ένα 4-2-3-1, σε σύγκριση με το 4-3-3 που έπαιξε με τη Μπαρτσελόνα (αν και στην πραγματικότητα αυτό ήταν 4-4-1-1 και 4-5-1 αντίστοιχα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Τσέλσι πέρασε την περισσότερη ώρα του αγώνα χωρίς τη μπάλα) ήταν καθοριστική.
Αντί να έχει τρεις καθαρόαιμους αμυντικούς μέσους, η απουσία του Ραούλ Μεϊρέλες την ανάγκασε να έχει μόνο δύο: τους Φρανκ Λάμπαρντ και Τζον Όμπι Μίκελ. Ο Χουάν Μάτα ήταν πιο ψηλά, έχοντας το ρόλο του "10αριού" και βοηθούσε πιο λίγο στην άμυνα.
Υπήρχαν δύο λόγοι που ο Μάτα δεν συγκεντρωνόταν στο να πιέζει τους μέσους της Μπάγερν. Καταρχήν, η συνεχής κίνηση των Κρόος και Σβάινσταϊγκερ του προκάλεσε προβλήματα, καθώς όταν ο Μάτα έπεφτε πάνω στο έναν αυτός έμενε στη θέση του και επέτρεπε στον άλλο να βγει μπροστά.
Ο Μάτα συχνά αδυνατούσε να καλύψει τον σωστό παίκτη στη σωστή στιγμή. Δεύτερον, πιθανότατα ο Ντι Ματέο είχε πει στον Ματέο να μένει στο χώρο εκείνον ώστε να μπορεί να δέχεται τη μπάλα και να ξεκινάει αντεπιθέσεις.
Κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε ο Σίντζι Καγκάουα απέναντι στη Μπάγερν το περασμένο Σαββατοκύριακο στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου.
Ο Μάτα δυσκολευόταν σε αυτό το ρόλο και με τους ακραίους μπακ της Μπάγερν να μένουν πίσω και τους εξτρέμ της Τσέλσι να αδυνατούν να κάνουν ρήγματα, η κυκλοφορία της Τσέλσι δεν ήταν πολύ αποτελεσματική.


Μίλερ

Ο Μίλερ ήταν ο παίκτης-κλειδί στον αγώνα. Όπως είχε αναφερθεί και στο preview της αναμέτρησης, όταν αγωνίζεται ως "10άρι" ο Μίλερ τείνει να κινείται προς τα δεξιά.
Αυτός ήταν πιθανότατα και ένας λόγος που ο Ντι Ματέο επέλεξε να παρατάξει στην αμυντικογενή παίκτη στην αριστερή πτέρυγα, ώστε να παρέχει μεγαλύτερη βοήθεια στον Άσλεϊ Κόουλ σε περίπτωση που ο Μίλερ επιχειρούσε να τον περάσει.
Παρόλο όμως που ο Μίλερ πήγαινε προς τα δεξιά, δεν χρειαζόταν να μετακινηθεί στο δεξί άκρο επειδή έβρισκε ελάχιστο χώρο να λειτουργήσει.
Με τον Λάμπαρντ να παίζει λίγο πιο ψηλά από τον Όμπι Μίκελ, το άνοιγμα στις γραμμές της Τσέλσι ήταν ιδανικό για τον Μίλερ, ο οποίος έπαιρνε συνέχεια τη μπάλα πίσω από τον Λάμπαρντ.


Η Τσέλσι ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη όταν τα δύο της προβλήματα (ο ένας από τους δύο αμυντικούς μέσους της Μπάγερν να κινείται ανενόχλητος και ο Μίλερ να βρίσκει πεδίο δράσης) συνδυάζονταν.
Μία φορά στο πρώτο ημίχρονο, για παράδειγμα, ο Μίκελ αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον Μίλερ, αφήνοντας το χώρο ευθύνης του κενό και επιτρέποντας στον Σβάινσταϊγκερ να έχει μία καλή προσπάθεια από τα αριστερά.
Από την άλλη, ο Μπερτράντ τα πήγε καλά στην αποστολή του, να βοηθάει δηλαδή στο μαρκάρισμα του Ρόμπεν. Ο Ολλανδός μπορεί να είχε 15 (!) προσπάθειες για γκολ στα 120 λεπτά, περισσότερες από όλη την Τσέλσι, όμως οι περισσότερες προσπάθειες ήρθαν όταν ήταν εκτός ισορροπίας και όταν ήταν εγκλωβισμένος ανάμεσα σε ένα γκρουπ παικτών της Τσέλσι.
Η ικανότητα της Τσέλσι να μπλοκάρει τα σουτ ήταν απίστευτη, έβαλαν κόντρα σε περισσότερες από τις μισές από τις 43 προσπάθειες της Μπάγερν. Ένας από τους λόγους ήταν ότι αμύνονταν πολύ κλειστά.


Πρόβλημα στη μετάβαση

Τίποτα δεν πήγε καλά για την Τσέλσι στο επιθετικό κομμάτι. Ο Μάτα δυσκολευόταν να βγάλει αντεπιθέσεις, ο Nτρογκμπά ήταν μόνος απέναντι σε περισσότερους αντιπάλους και όταν πήγαινε προς τα αριστερά για να πέσει πάνω στον Φίλιπ Λαμ και να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ύψους, δεν τροφοδοτούταν σωστά.
Η Τσέλσι απέτυχε επίσης να κερδίσει ένα κόρνερ μέχρι τα τελευταία λεπτά, οπότε δεν είχε ευκαιρίες μέσα από στημένες φάσεις. Επιπλέον, τα βολέ του Τσεχ έβρισκαν συνήθως τον Τίμοστσουκ να βγαίνει πριν από τον Ντρογκμπά και τον Μπόατενγκ να τον καλύπτει.
Από πλευράς τακτικής, δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η μόνη αλλαγή πριν το γκολ της Μπάγερν ήταν η αντικατάσταση του Μπερτράντ από τον Μαλουντά, που φαίνεται πως έγινε επειδή ο Μπερτράντ δεν είχε άλλες δυνάμεις. Η εικόνα της Τσέλσι δεν άλλαξε πάντως.

Γκολ

Όσο περνούσε η ώρα, ο Μίλερ γινόταν πιο καθοριστικός. Πέρα από το να βρίσκει χώρο ανάμεσα στις δύο γραμμές της Τσέλσι, συνέχιζε να πατάει στην περιοχή "πέφτοντας" πάνω στον Άσλεϊ Κόουλ.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Μίλερ είχε -πέρα από το γκολ- πέντε προσπάθειες από παρόμοια θέση, ενώ ανάγκασε τον Όμπι Μίκελ να του κάνει σκληρό φάουλ και να πάρει κίτρινη κάρτα. Από πλευράς τακτικής ήταν ο παίκτης-κλειδί στο ματς και ήταν ιδανικός για να πάρει τον τίτλο του MVP.
Αμφότεροι οι προπονητές άλλαξαν πράγματα μετά το 1-0 της Μπάγερν. Ο Ντι Ματέο έβαλε τον Τόρες αντί για τον Καλού και η Τσέλσι έπαιξε απελπισμένα με δύο επιθετικούς στα τελευταία λεπτά. Έμοιαζαν ικανοί είτε να σκοράρουν είτε να δεχτούν και άλλο γκολ, όμως από το μοναδικό τους κόρνερ σε όλο το ματς, ο Ντρογκμπά χτύπησε με δυνατή κεφαλιά.
Ο Χάινκες απάντησε στην αλλαγή της Τσέλσι εισάγοντας στο παιχνίδι έναν έξτρα μέσο. Ο Ντάνιελ Βαν Μπάουτεν μπήκε για να ενισχύσει τη Μπάγερν στο ψηλό παιχνίδι με τον Μίλερ να αποχωρεί. Όπως και στην αλλαγή της Τσέλσι, ήταν απλά ένας ακόμα παίκτης που θα βοηθούσε στην περιοχή που τον χρειαζόταν η ομάδα του για πέντε λεπτά.

Παράταση

Δεν ήταν όμως μόνο πέντε τα λεπτά, επειδή η ισοφάριση του Ντρογκμπά από το μοναδικό κόρνερ της Τσέλσι στο ματς, έστειλε τον τελικό στην παράταση.


Εκεί οι δύο προπονητές έπρεπε να προσαρμόσουν τους παίκτες τους σε ένα σύστημα που να δουλεύει.
Αυτό ήταν ευκολότερο για τον Χάινκες. Ο Τίμοστσουκ μπορούσε να προωθείται έχοντας το ρόλο του Κρόος, ο Κρόος θα έπαιρνε τη θέση του Μίλερ στο γήπεδο, και έτσι η Μπάγερν είχε την ίδια διάταξη με αυτήν που ξεκίνησε το ματς. Χωρίς όμως τις έξυπνες τοποθετήσεις του Μίλερ, είχαν μία επιθετική απειλή λιγότερη.
Ο Ντι Ματέο ήταν σε δυσκολότερη θέση - ήθελε να κρατήσει την ίδια διάταξη, όμως είχε δύο επιθετικούς στο γήπεδο. Από το να τραβήξει μόνιμα έναν εκ των Ντρογκμπά ή Τόρες στη δεξιά πτέρυγα (ή να φέρει τον Μικαέλ Εσιέν να παίξει εκεί) ζήτησε από τους Ντρογκμπά και Τόρες να αλλάξουν θέσεις και να καλύπτουν εναλλάξ αυτό το κομμάτι του γηπέδου.
Η Τσέλσι δεν ήταν πάντως άνετη εκεί και το αδέξιο τάκλιν του Ντρογκμπά στον Ριμπερί έφερε το πέναλτι για τη Μπάγερν, το οποίο έχασε ο Ρόμπεν.
Η Τσέλσι παραλίγο να πληρώσει την άρνηση του Ντι Ματέο να περάσει έναν περισσότερο αμυντικογενή παίκτη στο ματς. Ο Χάινκες είχε κάνει αμυντική αλλαγή μετά το 1-0 ενώ μετά την ισοφάρισής της, η Τσέλσι έμεινε με 2 επιθετικούς στο γήπεδο.
Θα πρέπει να μπήκε στον πειρασμό να βγάλει τον Ντρογκμπά, όμως ο Ιβοριανός κατέληξε να ευστοχήσει στο τελευταίο πέναλτι στη ρωσική ρουλέτα.


Συμπέρασμα

Παρότι έχασε τον τελικό, η Μπάγερν κέρδισε στη μάχη της τακτικής. Η διαρκής κίνηση των δύο μέσων της επέτρεπε στους Βαυαρούς να φτιάχνουν αρκετά συχνά ευκαιρίες ενώ ο Μίλερ ήταν μία διαρκής πηγή κινδύνων και ένα πρόβλημα στο οποίο η Τσέλσι δεν βρήκε ποτέ την απάντηση.
Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο αμύνθηκε αρκετά καλύτερα στον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα (παρόλο που και η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε ευκαιρίες), πιθανότατα επειδή είχαν παίξει με έναν έξτρα αμυντικό μέσο σε εκείνο το ματς και λιγότερο από τα προβλήματα που υπήρχαν τώρα όσον αφορά στη στελέχωση της άμυνας.
Πράγματι, η τελευταία γραμμή άμυνας της Τσέλσι ήταν υπέροχη. Οι Νταβίντ Λουίζ και Γκάρι Κέιχιλ έπαιξαν εξαιρετικά καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχονταν και από τραυματισμό, ενώ η ικανότητα του Άσλεϊ Κόουλ να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και να έχει γρήγορες αντιδράσεις ήταν και πάλι εντυπωσιακή. Ο Πετρ Τσεχ πρωταγωνίστησε επίσης κάτω από την εστία, παρότι ο Μίκελ αδυνατούσε να καλύψει όλο το χώρο μπροστά από την άμυνά του.
Όπως στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, του Κυπέλλου Αγγλίας και του γερμανικού Κυπέλλου, η πιο αντιδραστική ομάδα επικράτησε.
ΠΗΓΗ: Ζοnalmarking

Κόστισε 900 εκ. ευρώ, αλλά τα κατάφερε!

Η Τσέλσι στο κορυφαίο σκαλί και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πραγματοποίησε το όνειρό του. Βέβαια, για να μπορέσει να δει τους «μπλε» πρωταθλητές χρειάστηκε να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια!
Κόστισε 900 εκ. ευρώ, αλλά τα κατάφερε!

Ο Ντρογκμπά σήκωνε την κούπα στον ουρανό του Μονάχου και ο Αμπράμοβιτς έβλεπε το μεγάλο του όνειρο να εκπληρώνεται. Πέρασαν εννέα χρόνια και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ώστε η Τσέλσι να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και μπροστάρης δεν ήταν ούτε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας, αλλά ούτε και ο προπονητής για τον οποίο δαπανήθηκαν 15 ευρώ.
Ο Ρώσος μεγιστάνας είδε τα εκατομμύρια να φεύγουν, τα πρωταθλήματα να έχουν έρθει, αλλά η μεγάλη κούπα ποτέ... Η απογοήτευσή του ήταν έντονη φέτος, πόνταρε πολλά στον Βίλας Μπόας, είδε τον Πορτογάλο να αποτυγχάνει και τις φιλοδοξίες του να... καταρρέουν!

Την ομάδα για το... τυπικό ανάλαβε ο Ντι Ματέο, αφού κανείς δεν περίμενε τον άθλο που θα ακολουθήσει. Μάλιστα, μετά τον πρώτο θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς υποσχέθηκε στον Ιταλό τεχνικό πως αν η Τσέλσι κατακτήσει το Champions League θα του δώσει ως μπόνους ένα εκατομμύριο ευρώ!
Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν πίστευε πως η ομάδα του θα φτάσει μέχρι τέλους και θα κατακτήσει την κορυφ, όμως Ντρογκμπά και Τσεχ έδειξαν πως η ψυχή μπορεί να κάνει τα πάντα!

Όνειρο... 900 εκατ. ευρώ!

Εννέα χρόνια στο Στάμφορντ Μπριτζ, τα εκατομμύρια πολλά, όπως και οι... αποζημιώσεις στους προπονητές που έφευγαν χωρίς να έχουν καταφέρει να οδηγήσουν την Τσέλσι στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης. Ο Μουρίνιο πήρε δυο πρωταθλήματα, αλλά και αποζημίωση που ξεπερνούσε τα 10 εκατ. λίρες, ο Σκολάρι μια από τα ίδια και ήρθε ο Βίλας Μπόας για να... δέσει το γλυκό! Δυο υπηρεσιακοί Γκραντ και Ντι Ματέο την πήγαν στην πηγή, αλλά ο Ιταλός ήταν αυτός που ήπιε νερό!

Ο Ρώσος μεγιστάνας έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, αλλά για να το δει να πραγματοποιείται χρειάστηκε να δαπανήσει 869 εκατ. λίρες για μεταγραφές. Ο προϋπολογισμός άλλαζε διαρκώς, με τις ζημιές πολλές, αλλά τον Αμπράμοβιτς να επιμένει...

Σεζόν      Δαπάνες
2003-04    172.2 εκατ.
2004-05  161.9 εκατ.
2005-06   91.725 εκατ.
2006-07   94.7 εκατ.
2007-08   60.9 εκατ.
2008-09   30.5 εκατ.
2009-10  28.55 εκατ.
2010-11 126.5 εκατ.
2011-12 102.1 εκατ.
Συνολο: 869.075 εκατ. λίρες
 πηγή: gazzetta.gr

Πάμπλο Γκαρσία, εσύ... MVP!!

Ο Πάμπλο Γκαρσία αναδείχθηκε MVP του ΠΑΟΚ από τον κόσμο της ομάδας για τη φετινή σεζόν μετά από σχετική ψηφοφορία.
Πάμπλο Γκαρσία, εσύ... MVP!
Ο Ουρουγουανός αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Δικεφάλου κατά την παραλαβή του βραβείου λίγη ώρα πριν αρχίσει το τελευταίο ματς της σεζόν για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο.
Ο Γκαρσία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς είναι τιμωρημένος, οπότε παράλαβε το βραβείο του από χορηγούς του ΠΑΟΚ με πολιτικά…
Πέρυσι (2010-11) και πρόπερσι (2009-10) MVP του ΠΑΟΚ είχε ψηφιστεί από τον κόσμο ο Βιεϊρίνια, ενώ τη σεζόν 2008-09 MVP ήταν ένα άλλος Πάμπλο, ο Κοντρέρας…

πηγή: sportdog.gr

Νίκη… γοήτρου!!

Νίκη… γοήτρου
Για να πάρει το «εισιτήριο» που οδηγούσε στο Europa League, η Γάνδη γνώριζε πως έπρεπε να κάνει ένα μικρό… θαύμα απέναντι στη Σερκλ Μπριζ, καθώς στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα είχε χάσει εκτός έδρας με 5-1. Ωστόσο, η ομάδα του Τρόντ Σόλιντ κατάφερε να νικήσει με 2-1 στην έδρα της, εκείνη του Μπόμπ Πέτερς και να κλείσει με αξιοπρεπή τρόπο τις φετινές της υποχρεώσεις στην Jupiler League.

Η Σερκλ Μπριζ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Ντούπινγκ στο 9’ της αναμέτρησης . Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν το γκολ του Ολλανδού μέσου, με τον Γιομπέ, ο οποίος αρχικά ισοφάρισε στο 33’ με πέναλτι και αργότερα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 76’.



πηγή: sport-fm.gr

Στα πλέι οφ Παναχαϊκή και Καλλιθέα!

Στα πλέι οφ Παναχαϊκή και Καλλιθέα
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Καλλονή με τέρμα του Ντος Σάντος η Παναχαϊκή έφερε το παιχνίδια στα ίσια ο Φουρτάδο και το τελικό 1-1 στέλνει την ομάδα της Πάτρας στα πλέι οφ. Παράλληλα αυτή η ισοπαλία δεν εξυπηρετεί την Καλλονή, η οποία δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του Πιερικού με τον Φωκικό.

Παράλληλα μια ακόμα εντός έδρας καλή εμφάνιση έκανε η Καλλιθέα, η οποία επικράτησε 4-1 της Επανομής, ενώ με νίκες συνέχισαν και οι πρωτοπόροι Βέροια και Πανθρακικός. Οι δύο ομάδες επικράτησαν των Ψαχνών και Γιαννιτσών αντίστοιχα.

Στην ουρά η μάχη «φουντώνει» για τα καλά καθώς ο Φωκικός πήρε έναν πόντο στην Κατερίνη την στιγμή που Αγροτικός Αστέρας και Μέγαρα ηττήθηκαν από Λάρισα και Σέρρρες αντίστοιχα.

Τέλος…ξεμπούκωσε η Λάρισα, η οποία έκανε την ανατροπή και επικράτησε 4-1 του Αγροτικού Αστέρα με τέρματα των Γκρουμπιεσιτς, Βενετίδη, Πλιάγκα και Παπαγεωργίου.

Η (33η) αγωνιστική:

Παναχαϊκή – Καλλονή 1-1
(80’ Φουρτάδο - 45’+1’ Ντος Σάντος)

Βύζας Μεγάρων – Πανσερραϊκός 0-1
(71’ Καρασαλίδης, )

Βέροια – Ηρακλής Ψαχνών 2-0
(5’ Καντί, 73’ Μπαργκάν)

Πανθρακικός – Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
(7’, 78’ Μπαϊκαρά, 11’ Χρήστου, 84’ Σουλτανίδης – 31’ Στεργίδης)

Πιερικός – Φωκικός 2-2
(59’ Ρούσεφ, 71’ Κουτσοσπύρος - 45’+3’ Κωστόπουλος, 75’ πεν. Κανελλόπουλος)

Καλλιθέα – Αναγέννηση Επανομής 4-1
(8’ Σταύρου, 14’, 64’ Μαρουκάκης, 83’ Ματσούκας – 27’ Πολίτης)

Λάρισα – Αγροτικός Αστέρας 4-1
(70’ Γκρουμπιεσιτς, 79’ Βενετίδης, 87’ Πλιάγκας, 89’ Παπαγεωργίου - 44’ Καρακατσάνης)

Η επόμενη (34η) αγωνιστική:

Βύζας Μεγάρων – Παναχαϊκή
Καλλονή – Πλατανιάς
Πανσερραϊκός – Βέροια
Ηρακλής Ψαχνών – Πιερικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καλλιθέα
Φωκικός – Λάρισα
Αναγέννηση Επανομής – Θρασύβουλος

πηγή: sportfm.gr

Μίλησε με Ετό ο Λεονάρντο!!

Μίλησε με Ετό ο Λεονάρντο!
Με τον Σαμουέλ Ετό επικοινώνησε ο Λεονάρντο, για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, σύμφωνα με την «Equipe».

Μπορεί η σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί στη Ligue 1, ωστόσο στους πρωτευουσιάνους έχει αρχίσει ήδη ο σχεδιασμός της επόμενης, με τον επιθετικό της Ανζί να βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Βραζιλιάνου τεχνικού διευθυντή.

Η Παρί βρίσκεται σε αναζήτηση δύο επιθετικών, με τον Σαμουέλ Ετό της Ανζί να είναι ο πρώτος.

Οι πρωτευουσιάνοι και συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες από το Κατάρ δεν αναμένεται να… λυπηθούν τα έξοδα και αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο ο Καμερουνέζος επιθετικός αμείβεται με 20,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από τη ρωσική ομάδα.

πηγή: sportfm.gr

Τόρες: «Αξίζει να μείνω;»

Τόρες: «Αξίζει να μείνω;»
Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Φερνάντο Τόρες δεν διστάζει να θέσει θέμα παραμονής του στην Τσέλσι.

Ο Ισπανός επιθετικός θα περιμένει να μάθει ποιος θα είναι ο ρόλος του στους «μπλε» την νέα σεζόν, για να δει «αν αξίζει να συνεχίσω εδώ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του όταν έμαθε ότι δεν θα ξεκινήσει κόντρα στην Μπάγερν.

«Ήταν μεγάλη απογοήτευση για μένα να παρακολουθώ τον τελικό από τον πάγκο. Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας μου. Είχα την αίσθηση ότι θα ξεκινήσω, δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι διαφορετικό. Έστω και προς το τέλος μπήκα για να βοηθήσω και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Μια σεζόν με τρομερές διακυμάνσεις τόσο για την Τσέλσι, όσο και για τον ίδιο προσωπικά έφτασε στο τέλος. «Πολλές φορές ένιωσα σαν χαμένος, δεν ήξερα πραγματικά τι να κάνω. Ήταν μια περίεργη σεζόν. Νομίζω ότι δεν με μεταχειρίστηκαν με τον τρόπο που τουλάχιστον εγώ θα περίμενα, όταν συμφωνούσα να έρθω εδώ. Πάντως είμαι ευγνώμων στην οικογένειά μου και στους ιθύνοντες της ομάδας που στάθηκαν στο πλευρό μου. Και κυρίως των φιλάθλων. Αν δεν ήταν κι αυτοί ίσως και να είχα παρατήσει την προσπάθεια», εξομολογήθηκε για την περίοδο που έμεινε μακριά από το σκοράρισμα.

«Πρέπει όμως να δω το μέλλον μου. Ήδη έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και θα γίνουν κι άλλες σύντομα. Περιμένω από την Τσέλσι να μου πει τι ακριβώς θα συμβεί (την νέα σεζόν), ποιος θα είναι ο ρόλος μου και τι περιμένει από εμένα η ομάδα. Τότε θα εξετάσω αν αξίζει να μείνω εδώ ή όχι», κατέληξε.

πηγή: sportfm.gr

Στην Football League ο Απόλλωνας Σμύρνης!!

Στην Football League ο Απόλλωνας Σμύρνης!
Την άνοδό του στην Football League πανηγυρίζει ο Απόλλωνας Σμύρνης που έμεινε στο 0-0 με τον Ηλυσιακό εκτός έδρας στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Πανηλειακού με την Γλυφάδα, εξασφάλισε την πρωτιά μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Ο Πανηλειακός έχασε την ευκαιρία να ελπίζει για την πρωτιά, καθώς δεν κατάφερε να επικρατήσει της Γλυφάδας στην Ηλεία και με το ρεπό που έχει την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχασε την διεκδίκηση της απευθείας ανόδου.

Στο ντέρμπι της «ουράς», η Προοδευτική πήρε πολύτιμη νίκη στον Κορυδαλλό, με σκορ 2-0 επί του ΠΑΟ Ρουφ και αποσπάστηκε από τις θέσεις του υποβιβασμού και των πλέι άουτ, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται τελευταίοι.

«Διπλό» και για τον Αστέρα Μαγούλας στην έδρα του Ρούβα, 1-0, που του έδωσε… φιλί ζωής για την αποφυγή του υποβιβασμού. Συντριβή για την Ζάκυνθο στα Χανιά, που της στερεί την ευκαιρία να ξεφύγει στη «μάχη» για την τρίτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Στο δεύτερο όμιλο της Football League 2, τα αγωνιστικά αποτελέσματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, καθώς είχαμε επίθεση στο πούλμαν του Τύρναβου, κατά την μεταφορά της ομάδας στο γήπεδο του Εθνικού Γαζώρου και το παιχνίδι αναβλήθηκε. Τριάντα οπαδοί επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής του Τυρνάβου. Το τι μέλλει γενέσθαι με τον αγώνα θα αποφασίσει η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β- Γ Εθνικής.

Στο μεγάλο παιχνίδι του ομίλου, ο Ηρακλής νίκησε στη Θεσσαλονίκη με σκορ 2-1 την Νίκη Βόλου και παρέμεινε σε τροχιά ανόδου μέσω των πλέι οφ. Η δεύτερη θέση έχει νέο «κάτοικο», πλέον, καθώς ο Οικονόμος Τσαριτσάνης με τη νίκη του 3-2 επί της Δόξας Κρανούλας εντός έδρας, πέρασε τη Νίκη Βόλου και... απειλεί ουσιαστικά ακόμα και την πρωτιά, που δίνει την απευθείας άνοδο.

Ο Οδυσσέας Αναγέννησης κατέκτησε το «τρίποντο» κόντρα στον ήδη υποβιβασμένο Αετό Σκύδρας, με σκορ 3-2 και συνεχίζει να ελπίζει για την αποφυγή των πλέι άουτ.

Αποτελέσματα 1ου ομίλου

Πανηλειακός - Γλυφάδα 0-0

Χανιά - Ζάκυνθος 4-0
(21’ Βεστάκης, 50’ Σελινιοτάκης, 74’ Μορέιρα, 84’ Μποχόνης)

Ρούβας - Αστέρας Μαγούλας 0-1
(19’ Χρησάφης)

Ηλυσιακός - Απόλλων Σμύρνης 0-0

Προοδευτική - ΠΑΟ Ρουφ 2-0
(48’ Σιρήγος, 68’ Καλαϊτζίδης)

Βαθμολογία 1ου ομίλου (21 αγώνες):
1. Απόλλων Σμύρνης 37
2. Πανηλειακός 35
3. Ζάκυνθος 26
4. Γλυφάδα 26
5. Ρούβας 25
6. Καλαμάτα 25
7. Χανιά 24
8. Ηλυσιακός 22
9.Προοδευτική 22
10. Αστέρας Μαγούλας 20
11. ΠΑΟ Ρουφ 19

Αποτελέσματα 2ου ομίλου

Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος Αναβλ.

Ηρακλής - Νίκη Βόλου 2-1
(34’ Κωστάκης, 67’ Κωνσταντινίδης - 90’ Λουκάκης)

Αετός Σκύδρας - Οδυσσέας Αναγέννησης 2-3
(41’ - 7’ Ξανθόπουλος, 42’Μπασιούκας)

Μέγαλος Αλέξανδρος Ηράκλειας - Απόλλων Καλαμαριάς 0-3
(16’ πεν. Πλατάκης, 83’ Χάτζι, 87’ Χαλιμπάκης)

Τηλυκράτης - Βατανιακός 5-0

Οικονόμος Τσαριτσάνης - Δόξα Κρανούλας 3-2
(15΄, 49’Παλάσκας, 17΄Μπανούσης - 32’ Παππάς, 70’ Γήτας)

Βαθμολογία 2ου ομίλου
1. Εθνικός Γαζώρου 40 (20 αγώνες)
2. Οικονόμος Τσαριτσάνης 38
3. Νίκη Βόλου 37
4. Απόλλων Καλαμαριάς 37
5. Τηλυκράτης 35
6. Ηρακλής 33
7. Τύρναβος 32 (20 αγώνες)
8. Δόξα Κρανούλας 22
9. Βατανιακός 21
10. Μέγας Αλέξανδρος 20
11. Οδυσσέας Αναγέννησης 17
12. Αετός Σκύδρας -4

πηγή: sportfm.gr

Τα χάλασε στην ΑΕΚ η… Νόρτζελαντ!!

Τα χάλασε στην ΑΕΚ η… Νόρτζελαντ!
Ούτε 24 ώρες δεν διήρκεσε η… συνωμοσία του σύμπαντος για χατίρι του ευρωπαϊκού ονείρου της ΑΕΚ.

Μπορεί, λοιπόν, η Τσέλσι να διέψευσε τα προγνωστικά και να πήρε την κούπα του Champions League μέσα στο Μόναχο (προϋπόθεση απαραίτητη για να έμπαινε η «Ένωση» στους «ισχυρούς» της επόμενης διοργάνωσης, εφόσον νικήσει φυσικά απόψε τον Παναθηναϊκό) ωστόσο το ιδανικό σενάριο πάει να το χαλάσει η… Νόρτζελαντ!

Κι αυτό διότι εκτός της κατάκτησης του τροπαίου από τους Λονδρέζους, η ΑΕΚ ήθελε δυο ακόμα πράγματα για να ελπίζει σε «βατή» κλήρωση στον γ’ προκριματικό γύρο -πάντα με την αίρεση ότι η ίδια θα τερματίσει πρώτη απόψε στα πλέι-οφ: Να τερματίσει δεύτερη η Βασλούι στη Ρουμανία και να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Δανία η Κοπεγχάγη.

Ενώ, λοιπόν, το πρώτο μοιάζει κάτι παραπάνω από πιθανό (η Βασλούι χρειάζεται έναν πόντο εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη Ουνιβερσιτατέα για να κρατήσει πίσω τη Στεάουα) το δεύτερο… στράβωσε απρόσμενα σήμερα. Κι αυτό διότι η Νόρτζελαντ έκανε μεγάλο διπλό (1-0) στην έδρα της Μπρόντμπι και σε συνδυασμό με την ήττα της Κοπεγχάγης (με το ίδιο σκορ) από την αδιάφορη Μίντιλαντ, περνάει εκείνη στην κορυφή.

Έκανε, έτσι, μοναδική ελπίδα πλέον της ΑΕΚ το να μη νικήσει την τελευταία αγωνιστική την αδιάφορη (αφού έχει βγει ήδη στο Europa League) Χόρσενς και ταυτόχρονα η Κοπεγχάγη να νικήσει την επίσης αδιάφορη Σίλκεμποργκ. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ισοβαθμήσουν στην πρώτη θέση -όπου ισχύει η διαφορά τερμάτων και στην οποία υπερτερεί η Κοπεγχάγη.

Αν δεν γίνει αυτό και πρωταθλήτρια αναδειχθεί τελικά η Νόρτζελαντ, η ΑΕΚ θα είναι στους «αδύνατους» ΚΑΙ στον γ’ προκριματικό γύρο. Εφόσον, λοιπόν, κατακτήσει εκείνη τη δεύτερη θέση απόψε, θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο μιας εκ των Ντιναμό Κιέβου, Φενέρμπαχτσε, Κοπεγχάγης και Μπριζ για να προκριθεί στα play-off του Champions League.

Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δηλαδή το πρωτάθλημα το κατακτήσει η Κοπεγχάγη (και η Βασλούι, όπως προαναφέρθηκε, τερματίσει δεύτερη στη Ρουμανία) θα τεθεί αντιμέτωπη με μια εκ των Φέγενορντ, Βασλούι, Νόρτζελαντ και Μάδεργουελ.

Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, τώρα, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν τον «αγγίζει» τόσο πολύ αφού (σε περίπτωση που τερματίσει εκείνος πρώτος στα πλέι-οφ) θα είναι δεδομένα στους «ισχυρούς» του γ’ προκριματικού γύρου του επόμενου Champions League. Το μόνο που αλλάζει, λοιπόν, για εκείνον είναι ότι τη θέση της Νόρτζελαντ στους υποψήφιους αντιπάλους (μαζί με τις Φέγενορντ, Μάδεργουελ και Βασλούι) θα πάρει η Μπριζ.

πηγή: sportfm.gr

Ετοιμάζει… διαβατήρια!!

Ετοιμάζει… διαβατήρια!
Έτοιμη να αγωνιστεί του χρόνου στο Europa League είναι η Φίτεσε. Η ομάδα του Άρνεμ νίκησε στην έδρα της με 2-1 την Βααλβάικ, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα των πλέι οφ. Έτσι, σε συνδυασμό με τη νίκη της από τον πρώτο αγώνα με 3-1 την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται, στη δεύτερη τη τάξει κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Η ομάδα του Άρνεμ μπροστά σε 24.000 οπαδούς της, όπως ήταν αναμενόμενο μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έτσι ευτύχησε να προηγηθεί στο 3’ με τον Ιβοριανό επιθετικό, Βιλφρέντ Μπονί. Ωστόσο, η Βαάλβαϊκ έφερε το ματς στα ίσια με τον Καστιγιόν στο 75’, αλλά δεν το χάρηκε για πολύ, καθώς ο Ιμπάρα διαμόρφωσε στο 84’ το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, η Φίτεσε θα ξαναβρεθεί στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» , για πρώτη πρώτη φορά μετά από την σεζόν 2002/03, όταν και είχε πάρει μέρος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

πηγή: sportfm.gr

Μια φορά και έναν καιρό...!

Μια φορά και έναν καιρό...
...ήταν κάτι «λύκοι» που σε μια χρονιά βάλθηκαν να σηκώσουν ό,τι κούπα βρουν μπροστά τους.

Ο Διομήδης Άργους μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έβαλε στο μάτι το Challenge Cup και επικράτησε στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης με 26-23.

Τώρα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ταξιδέψουν στην Ελβετία, έχοντας το πάνω χέρι για να πάρουν τον τίτλο.

Το ματς άρχισε όπως αναμενόταν. Σκληρές άμυνες, με αρκετό... ξύλο και από τις δύο πλευρές. Η Βάκερ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ μετά από πέντε λεπτά αγώνα με σκόρερ τον Ντεσβάντεν αλλά ο Διομήδης ισοφάρισε στην αμέσως επόμενη φάση με τον Τάσκοβιτς. Ο Διομήδης ξαναβρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να προηγηθεί στο 11’ με 4-3 για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Οι εκπληκτικές αποκρούσεις του Νούνγκοβιτς ήταν εκείνες που έδιναν δύναμη στους υπόλοιπους συμπαίκτες του και με τους Σαμαρά, Μεγαλοοικονόμου και Μαραγκό ο Διομήδης διατηρούσε το ισχνό προβάδισμα του (6-5, στο 20’).

Απο εκεί και πέρα όμως οι «λύκοι» αγρίεψαν για τα καλά. Με ένα επιθετικο κρεσέντο του Μάλλιου και τον Ζαραβίνα να μην αφήνει καμία μπάλα να περάσει, ο Διόμηδης βρέθηκε μπροστά με 13-7, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η μοναδική αντίδραση των Ελβετών ήταν να μειώσει σε 13-8 με τον Ντάλερ.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος για τον Διομήδη ήταν απογοητευτικό. Στα πρώτα πέντε λεπτά, η Βάκερ ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και με ένα σερί 5-0 κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια (13-13). Οι «λύκοι» ήταν άσφαιροι για παραπάνω από επτά λεπτά και έβαλαν τους Ελβετούς ξανά στο ματς.

Μάλλιος και Ζαραβίνας όμως είχαν διαφορετική γνώμη. Με τρία γκολ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών επανέφεραν την... τάξη και βρέθηκαν μπροστά με 16-13. Οι Ελβετοί δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν εκ νέου στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου (17-17) με τους Κάσπαρ και Ισαϊλοβιτς να είναι μόνιμη απειλή για τον Διομήδη.

Με ένα σερί 4-0, οι Αργείτες έγειραν την πλάστιγγα ξανά προς το μέρος τους (21-17). Ο Διομήδης δεν κατέβασε ταχύτητα και διατήρησε την διαφορά του και μάλιστα την αύξησε στο +5 (25-20) με τους Ζαραβίνα, Πριόβολο και Μεγαλοοικονόμου να είναι αρκετά εύστοχοι.

Η Βάκερ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, μείωσε την διαφορά στα τρία γκολ αλλά και πάλι ο Διομήδης είναι εκείνος που έχει το προβάδισμα σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του Challenge Cup.

O δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Δευτέρα.

Στα "κακώς κείμενα" του αγώνα πρέπει να σημειώσουμε πως παρά το γεγονός πως είχε προσκληθεί ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, δεν ήρθε στο "Γ. Γαλανόπουλος" να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 3-3, 6-5, 13-8 (ημχ), 16-13, 21-17, 26-23

Διομήδης Άργους (Δ.Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 2, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μάλλιος 6, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 3, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 5

Βάκερ Τουν (Μ. Ρούμπιν): Μερτζ, Λίντερ 1, Ντέλερ, Ισαϊλοβιτς 4, Φράνιτς 6, Μπουρί 2, Κασπάρ 4, Φριεντλί 1, Ντεσβάντεν 1, Χες, Γουίνκλερ, Ρατγκέμπ,, Σιμάνκσι, Στούντερ, Γκέτσμαν

πηγή: sportfm.gr

Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ και τώρα Τσέλσι!!

Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ και τώρα Τσέλσι!
Το… ψάξιμο γύρω από την «παρθενική» κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι συνεχίζεται και φέρνει στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία!
Ένα από αυτά είναι το γεγονός πως οι «μπλε» έγιναν μέλος του κλειστού κλαμπ των ομάδων που σήκωσαν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς προηγουμένως να έχουν καταφέρει να κατακτήσουν- την ίδια μεν, αλλά διαφορετική ως προς τη δομή της- διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Όπως βλέπετε και στον τίτλο, η Μαρσέιγ ήταν αυτή που έκανε… την αρχή. Την πρώτη χρονιά μάλιστα της καθιέρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Μαρσεγέζοι νίκησαν 1-0 στον  τελικό την Μίλαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου!

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1996-97, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έγινε η δεύτερη ομάδα που πήρε την  κούπα, χωρίς να έχει στην τροπαιοθήκη της Κύπελλο Πρωταθλητριών, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό- ξανά στο Μόναχο- της Γιουβέντους με 3-1!

Και φτάσαμε στο χθες! Το Μόναχο έκανε πάλι το θαύμα του και ανέδειξε Πρωταθλήτρια Ευρώπης την παρέα των Ντρογκμπά και Τσεχ, ενσωματώνοντας τους στη σχετική λίστα.

*Η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα στέφθηκε βασίλισσα της Ευρώπης ήταν το 1991-92, όταν όμως η διοργάνωση βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο, πριν την οριστική μετονομασία της σε Τσάμπιονς Λιγκ.
πηγή: sday.gr

Το πρώτο για την Σάλτσμπουργκ!

Το πρώτο για την Σάλτσμπουργκ
Κυπελλούχος Αυστρίας για πρώτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Σάλτσμπουργκ, μετά τη νίκη στον τελικό του θεσμού επί της Ριντ με σκορ 3-0.

Το τρόπαιο του Κυπέλλου, ήρθε μια μέρα μετά και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, που σήμανε το πρώτο νταμπλ του συλλόγου.

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της φετινής πορείας της δεν άφησε η Σάλτσμπουργκ, καθώς ήδη στα πρώτα 15’ προηγούταν 2-0. Στο 10’ ο Λεονάρντο άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι και στο 14’ ο Σίμερ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα», με τον Ερλάντερ να σημειώνει το 3-0, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

πηγή: sportfm.gr

Ο... αποτυχημένος Ολλανδός!!

Ο Άριέν Ρόμπεν έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί ως «Ιπτάμενος Ολλανδός», λόγω της καταγωγής του, όμως, πλέον είναι αποτυχημένος με τέσσερις χαμένους τελικούς!
Ο... αποτυχημένος Ολλανδός
Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερν έχει καταφέρει μέσα σε δύο χρόνια να αγωνιστεί σε τέσσερις τελικούς, τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, αλλά χωρίς στο τέλος να σηκώσει κούπα. Μάλιστα, ο Ρόμπεν στους περισσότερους τελικούς είναι ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του.
Ας πάμε όμως χρονολογικά. Ο Ολλανδός αριστεροπόδαρος άσος αγωνίστηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν στις 22 Μαΐου του 2010 κόντρα στην Ιντερ με τους Ιταλούς να κερδίζουν με 2-0 και να κατακτούν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στη Μαδρίτη.
Ο Αριέν Ρόμπεν είχε μια ευκαιρία για να μειώσει προς το τέλος αλλά το σουτ του από πλάγια θέση πέρασε... πλάγιο άουτ.



Ο μοιραίος του Μουντιάλ
Ενάμιση μήνα αργότερα, ο Ρόμπεν φόρεσε το εθνόσημο και έφτασε με την Εθνική Ολλανδίας μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Οι «οράνιε» στον τελικό του Μουντιάλ βρέθηκαν αντίπαλοι με την Ισπανία και με τους «φούριας ρόχας» να σηκώνουν το τρόπαιο με γκολ του Αντρές Ινιέστα στην παράταση.
Ο Ρόμπεν ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του αφού στο 62΄ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ικερ Κασίγιας και έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για την Ολλανδία. Λίγο πριν το τέλος ο Ολλανδός προσπάθησε εκ νέου να απειλήσει αλλά έπεσε ζητώντας πέναλτι από τον Χάουαρντ Γουέμπ.






Μετά από δύο χρόνια, ο Αριεν Ρόμπεν αγωνίστηκε εκ νέου σε δύο τελικούς χωρίς να πάρει χρυσό μετάλλιο, αλλά και πάλι σε έναν από αυτούς ήταν ο άνθρωπος που αστόχησε την κρίσιμη στιγμή.
Είδε την Ντόρτμουντ να το σηκώνει
Ο πρώτος φετινός του τελικός ήταν για το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στην Ντόρτμουντ. Στις 12 Μαΐου, η Μπορούσια επικράτησε των Βαυαρών με 5-2 με τον Ρόμπεν να ισοφαρίζει προσωρινά σε 1-1 (25') από το σημείο του πέναλτι, όμως να μην το χαίρεται καθώς η Μπάγερν απώλεσε τον τίτλο.




Ο loser του Μονάχου
Η πιο πρόσφατη και χειρότερη στιγμή για τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό ήταν στο Μόναχο. Η Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ φιλοξένησε (έπαιζε στην έδρα της) την Τσέλσι με το ματς να οδηγείται στην παράταση μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα.
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης, οι Βαυαροί κέρδισαν πέναλτι με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να ανατρέπει τον Φρανκ Ριμπερί. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος σε μια ακόμη κρίσιμη στιγμή αστόχησε.
Το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι με τον Ολλανδό να μην εκτελεί κανένα από τα πέντε της Μπάγερν, με τους Λονδρέζους να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους και τον Ρόμπεν να βλέπει για τέταρτη συνεχόμενη φορά η κούπα να σηκώνεται από άλλα χέρια.

Αστόχησε και στον... τελικό της Μπουντεσλίγκα
Πάντως, ο Άριεν Ρόμπεν έχει γίνει άλλη μια φορά μοιραίος φέτος για την Μπάγερν και ήταν για τον... τελικό της Μπουντελσίγκα. Ο σύλλογος του Μονάχου στις 12 Απριλίου του 2012 φιλοξενήθηκε από την Ντόρτμουντ, με την Μπορούσια να είναι στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος με τρεις βαθμούς διαφορά.
Οι Βαυαροί ήθελαν τη νίκη για να ισοβαθμήσουν ή τουλάχιστον την ισοπαλία για να διατηρηθούν ζωντανοί στην διεκδίκηση του τίτλου. Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε και ο Ρόμπεν έμελλε να είναι ο μοιραίος.
Ο Άριεν Ρόμπεν έχασε κλασική ευκαιρία (πάνω στην γραμμή), ενώ δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε από την άσπρη βούλα στο 84'! Αυτό ήταν και το πρώτο του χαμένο του πέναλτι σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπάγερν, καθώς μέχρι τότε είχε 10 στα 10!





πηγή: gazzetta.gr

Νέο ραντεβού για το πλάνο!

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο ΑΣ, βάσει του θεσμικού του ρόλου, στην ανεύρεση λύσης για την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ, αποτελεί ο κύκλος επαφών κυρίως με τον Θανάση Αθανασιάδη.
Νέο ραντεβού για το πλάνο
Η πρόταση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ και θα παρουσιαστεί ενώπιον των μελών στην αυριανή γενική συνέλευση, αποτελεί το μείζον ζήτημα. Οι ώρες που μεσολαβούν μέχρι την έναρξη των εργασιών δε θα περάσουν αναξιοποίητες.
Μετά και τη χθεσινή συνάντηση ορίστηκε σήμερα νέο ραντεβού ώστε να ξεκαθαρίσουν όροι και λεπτομέρειες στο ενδεχόμενο που αποφασιστεί να εφαρμοστεί το πλάνο που έχει καταθέσει ο Θανάσης Αθανασιάδης για την επόμενη μέρα.
Πρόθεση του Ερασιτέχνη και κυρίως του προέδρου του, Νίκου Παπαδόπουλου, είναι να αποσαφηνιστούν όλες οι προϋποθέσεις καθώς διαφαίνεται το ενδεχόμενο η συμφωνία, έστω και έμμεσα, να αγγίξει το μετοχικό καθεστώς. Η θέση του συγκεκριμένου Φορέα είναι λεπτή και η κατοχή περίπου του 32% δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη.
Πηγή: allaboutaris.com

Ο παλίκαρος, η Τιτίκα και οι πατατάκηδες!!

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει με τον δικό του πάντα ξεχωριστό τρόπο τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την κατάκτηση του τροπαίου από την Τσέλσι. Η Τιτίκα Ρόμπεν, ο παλίκαρος Ντρογκμπα και οι... παπατατάκηδες!
Ο παλίκαρος, η Τιτίκα και οι πατατάκηδες!
Η άμυνα κύριοι! Η άμυνα. Πόσες φορές τα έχω πει κόντρα στο ρεύμα. Τώρα οι οπαδοί της Τσέλσι… στεναχωριούνται με το πώς κατέκτησαν το μεγαλύτερο τρόπαιο στην Ευρώπη; Ασχολούνται με τον τρόπο που το κατέκτησαν; Τους νοιάζει που δεν… χάρηκαν μπάλα οι πατατάκηδες; Αλέφαντο να ακούτε!
Η Εθνική Ελλάδας έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου κατακτώντας το EURO του 2004, με την άμυνα.
• Ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τακτικές αναλόγως με τα όπλα που έχει. Πρέπει να είναι ρεαλιστής.
• Τέσσερις βασικοί έλειπαν από την Τσέλσι. Τέρι, Ιβάνοβιτς, Μεϊρέλες, Ραμίρες. Στην έδρα της Μπάγερν γινόταν ο Τελικός. Κόκκινο ήταν το στάδιο από τον λαό της Μπάγερν στο Μόναχο. Και όμως. Και όμως. Η Τσέλσι γράφτηκε στην ιστορία μπαίνοντας στο κλαμπ των ομάδων που έχουν πάρει αυτό το μεγάλο τρόπαιο.
• Σας είχα πει από πολύ νωρίς για τον Ντι Ματέο ότι μου άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού που άλλαξε στην Τσέλσι, ότι θα ξεφτιλίσει τον Μπόας, ότι ο Ιταλός αντιγράφει τον Μουρίνιο στην Τσέλσι που οι παλιοί παίκτες εκεί λάτρευαν τον Μουρίνιο.
• Και είδατε: Πέταξε έξω την Νάπολη, πέταξε έξω την Μπενφίκα, πέταξε έξω την «άχαστη» Μπαρτσελόνα- η οποία Μπαρτσελόνα δεν τη νίκησε την Τσέλσι ούτε μέσα ούτε έξω, αντιθέτως έχασε το ένα ματς και ήρθε ισόπαλο το άλλο, και πώς ήρθε ισόπαλο, από 2-0 που έχανε η Τσέλσι, ισοφάρισε την Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα της και με 10 παίκτες από το α’ ημίχρονο! Και ολοκλήρωσε το θρίαμβο ο Ντι Ματέο μέσα στην έδρα της Μπάγερν.
• Η άμυνα κύριοι. Τώρα έμειναν με τις βλακείες στο στόμα αυτοί που έλεγαν για «πούλμαν» μπροστά από την εστία και άλλα τέτοια.
• Η άμυνα της Τσέλσι ήταν τόσο έξυπνα στημένη και οργανωμένη που ο Γκόμεζ, αυτός ο ικανότατος σέντερ φορ σχεδόν δεν ακούμπησε μπάλα. Τα σουτ της Μπάγερν ήταν αδύναμα, Τιτίκες ρε! Ειδικά ο Ρόμπεν, σπουδαίος παίκτης, αλλά έχει αποδειχτεί στις κρίσιμες στιγμές Τιτίκα. Και ο Ριμπερί τα ίδια.
• Ο Μίκελ ήταν εξαιρετικός ως κόφτης μαζί με τον Λαμπάρντ, και το κυριότερο, άξιζε μια τέτοια κούπα στην καριέρα του ο Ντρογκμπά. Αυτός ο παλίκαρος, αυτή η ψυχάρα. Από τους λίγους παίκτες στον κόσμο με τέτοιο κορμί και όμως να είναι ελάφι. Άξιζε την Κούπα ο Ντρογκμπά. Όχι Τιτίκα. Σε όλο το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τρομερός φέτος. Τι κεφαλιά ήταν αυτή στο γκολ. Τι κεφαλιά.
• Στη Γερμανία δεν κάνουν σωστές άμυνες. Γι’ αυτό βλέπετε και μεγάλα σκορ στη Μπουντεσλίγκα. Είναι το πρωτάθλημα που βγήκε πρώτος σκόρερ ο Γκέκας! Αυτό τα λέει όλα. Η χαρά του επιθετικού είναι εκεί. Πήγε ο Χούντελααρ εκεί και σκίζει όλα τα δίχτυα με τη Σάλκε. Αντιθέτως στην Ιταλία με τη Μίλαν απέτυχε. 
• Κοιμήθηκε η άμυνα της Μπάγερν. Λίγα λεπτά έμεναν για να λήξει το ματς και δεν προσέχεις την άμυνα; Ποιον θα φυλάξεις στο κόρνερ; Τον Ντρογκμπά ρε. Πήδηξε ο Ντρογκμπά και τους έβαλε στα δίχτυα.
• Και ο Τσεχ ο κολοσσός άξιζε μια τέτοια Κούπα. Απλώθηκε στο πέναλτι με το αντίθετο χέρι, απλωνόταν και απλωνόταν και ξετυλιγόταν!
• Ο Ντρογκμπά γύριζε στις στημένες φάσεις και γινόταν λες και ήταν ο καλύτερος σέντερ μπακ! Καθάριζε.
• Άξιζε αυτή η Κούπα και στον Αμπράμοβιτς. Ναι, στον Αμπράμοβιτς. Έχει ρίξει απίστευτα λεφτά στην Τσέλσι τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχε πάρει αυτή την Κούπα. Και Τελικό είχε πάει και ημιτελικό, έφτανε στη βρύση και νερό δεν έπινε.
• Η Μπαρτσελόνα η «άχαστη» για την οποία πολλοί με έβριζαν, κάθισε στον καναπέ με τα πατατάκια και δεν πήρε τίποτα, ούτε το πρωτάθλημα στην Ισπανία, ούτε το Τσάμπιονς Λιγκ. Η άμυνα κύριοι. Τους έπιασε κορόιδο όλους ο Ιταλός ο πονηρός ο Ντι Ματέο.
• Τώρα είναι… απαρηγόρητοι στο Λονδίνο, κλαίνε και λένε «πώς θα το αντέξουμε αυτό που πάθαμε, δεν παίξαμε ωραία μπάλα, δεν το θέλουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, να το δώσουμε πίσω»…



πηγή: katimagiko.gr

Τελικώς... Ντρογκμπά !!

Εξ αρχής, ο τελικός του Μονάχου δεν προσφερόταν για ποδοσφαιρική ανάλυση. Διότι, εάν προσπαθήσεις να διαβάσεις το ματς αυτό με βάση τα στοιχεία (που λέει και ο Γαλάνης), δεν μπορούσε ποτέ να το πάρει η Τσέλσι. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Τελικώς... Ντρογκμπά !
Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχει και ο παράγοντας ρέντα. Και αυτός ήταν σε όλη την χρονιά, στην ευρωπαϊκή της περιπέτεια, στην πλευρά της Τσέλσι.
Από την στιγμή, που οι «μπλε» τελείωσαν την σειρά των ημιτελικών με την Μπαρτσελόνα, χωρίς το κοντέρ να έχει γράψει διψήφιο αριθμό τερμάτων, είναι εύλογο να μην είχε καμμία τύχη στον τελικό η Μπάγερν. Όσο και αν το ήθελαν (και μάλλον το άξιζαν) οι Βαυαροί, κάποιος «άλλος» είχε αποφασίσει να δώσει την κούπα στον Ντρογκμπά. Διότι αυτός είναι ο άνθρωπος, όχι μόνο του τελικού, αλλά και όλης της σεζόν. Και βαίνει προς το τέλος της καριέρας του, παίρνοντας αυτό, που του είχε στερήσει η θεά-τύχη και η στραβοκλωτσιά του Τέρι, στην Μόσχα.
Το 90λεπτο ήταν μικρογραφία των δύο αγώνων με την Μπαρτσελόνα. Μόνο που η Μπάγερν δεν είναι η Καταλανική ομάδα, για να έχει συνεχή παραγωγή φάσεων και κάπου στο 2ο ημίχρονο, «κάθισε». Ενώ και η Τσέλσι, δεν είχε τον Ραμίρεζ για να χτυπήσει με τον συνηθισμένο της τρόπο στην κόντρα: ο Βραζιλιάνος είναι το Α και το Ω, στον τρόπο αυτόν ανάπτυξης, που επέλεξε ο Ντι Ματέο.
Τα όσα έγιναν στο τελευταίο 10λεπτο, στην παράταση και στα πέναλτυ, ξεφεύγουν από την κανονική ροή ενός αγώνα, και περνούν στην σφαίρα του ποδοσφαιρικού μύθου, που γράφτηκε στον 20ο τελικό του Τσάμπιονς Ληγκ. Οι «τρεις σωματοφύλακες» (Ντρογκμπά, Λάμπαρντ, Τέρι και Τσεχ, σε όποιον ρόλο τους θέλετε εσείς) πέτυχαν αυτό που φάνταζε απίθανο. Αυτό που στερήθηκαν στα «ντουζένια» τους και στις καλές χρονιές τους. Τώρα στα γεράματα. Αλλά η μπάλλα δεν είναι αχάριστη. Τους το ξεπλήρωσε με μοναδικό τρόπο.
Όσο για τους Γερμανούς, όπως «έκλεψαν» την πρόκριση στον τελικό από την Ρεάλ Μαδρίτης, με το γκολ στο τέλος στο Μόναχο και τα πέναλτυ στην Μαδρίτη, κάπως έτσι ήρθε και η ώρα για να το χάσουν. Με δραματικό τρόπο, και με τους δικούς τους «ήρωες» στην πλευρά των «ηττημένων», απώλεσαν και το τρίτο τρόπαιο εφέτος. Μέσα στο σπίτι τους, και αυτό είναι που τους πονάει περισσότερο. Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν αντιμετωπίσουν Αγγλική ομάδα σε έναν τελικό. Μία ο «παππούς», τώρα τα «γερόντια», κάτι δεν πάει καλά…
Πηγή: pamesports.gr

Γκολάρα από το... Βιετνάμ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κουόκ Φονγκ Λι (ή κάπως έτσι τέλος πάντων!) έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ στο πρωτάθλημα του Βιετνάμ!
Γκολάρα από το... Βιετνάμ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόβαση (του Ντρογμπά) στη… ξηρά!!

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό άθλημα. 22 ποδοσφαιριστές χτυπούν μια μπάλα για 120 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Αλλά όχι πιά!». Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Απόβαση (του Ντρογμπά) στη… ξηρά!
Αυτό ήταν το μήνυμα που έγραψε στο twitter ο Γκάρι Λίνεκερ, αμέσως μόλις ο Ντρογμπά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ και χάρισε στην Τσέλσι το πρώτο Τσαμπιονς Λιγκ στην ιστορία της.

Η Τσέλσι πήρε δίκαια το τρόπαιο απλά γιατί έπαιξε εκτός έδρας και κατάφερε να κάνει την... απόβασή της μέσα στο Μόναχο που δεν έχει θάλλασα!
Ο Ντι Ματέο αποδείχθηκε ανώτερος ακόμα και του Μουρίνιο, του Χίντινγκ και του Σκολάρι. Για τον Χάινκες ούτε συζήτηση να γίνεται. Όταν προκρίνεσαι μετά από ένα 3-1 σε βάρος σου κόντρα στη Νάπολι και μετά αφήνεις εκτός τελικού την Μπαρτσελόνα, τι να σου πει ο Χάινκες;

Ναι, στη διάρκεια του αγώνα η Μπάγερν ήταν ανώτερη. Ναι, έβγαλε πολλές ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε. Αλλά ρε παιδιά, έπαιζε μέσα στο σπίτι της!
Ήταν το μεγάλο φαβορί και η Τσέλσι έπρεπε να την αντιμετωπίσει χωρίς Τέρι, Ιβάνοβιτς, Ραμίρεζ και Μεϊρέλες. Από την άλλη δεν υπήρχαν ο Γουστάβο, ο Αλάμπα και ο Μπαντστούμπερ, αλλά υπήρχαν χιλιάδες Βαυαροί στις εξέδρες που έδιναν τον ρυθμό.

Μοιραίος από την γερμανική ομάδα ο Ρόμπεν… ξεκούμποτεν, που έχασε πέναλτι στην παράταση, ενώ ο Τσεχ αναδείχθηκε σε ήρωα.
Στο ίδιο επίπεδο με τον Τσεχ κινήθηκε ο Νόιερ, που στα πέναλτι όχι μόνο στάθηκε άξιος κάτω από τα δοκάρια, αλλά έβαλε και γκολ στον Τσεχ.
Όμως, οι Γερμανοί έπρεπε να υποβάλουν τα σέβη τους στην τεράστια προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Ντιντιέ Ντργμπά.

Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού σκόραρε στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του και έστειλε το ματς στην παράταση, ενώ έκλεισε και την βραδιά για την Τσάλσι με το τελευταίο εύστοχο πέναλτι της βραδιάς.
Το 20ο Τσάμπιονς Λιγκ βάφτηκε μπλε. Το πήρε μια ομάδα που ο ιδιοκτήτης της έχει ξοδέψει πάνω από ένα δισ. ευρώ για μεταγραφές σε 7 χρόνια και έμενε πάντα εκτός κάδρου.

Δύο από τις πιο σπουδαίες μεταγραφές του όμως, ο Ντρογμπά και ο Τσεχ, του επέστρεψαν ένα μέρος των χρημάτων που έχει χαλάσει για τον σύλλογο του Λονδίνου.
Η Μπάγερν έχασε το 5ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, ενώ η Τσέλσι έγινε η 5η αγγλική ομάδα μετά τη Λίβερπουλ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Άστον Βίλα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης.
Και για μας τους Έλληνες το έχασε και… λίγο η Μέρκελ που τόσο πολύ μας έχει ενοχλήσει με τα διαρκή πειράματα σε βάρος ενός πολιτισμού που χάρισε ένα όνομα στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Πηγή: pamesports.gr

Tι έβαλες ρε παιχταρά Φαλκάο!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το φανταστικό γκολ που σημείωσε ο Ραδαμέλ Φαλκάο στο φιλικό της Ατλέτικο με την Αμέρικα Κάλι!!
Tι έβαλες ρε παιχταρά Φαλκάο!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Aποκαλύψεις για στελέχη της ΕΠΟ στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ»!

Νέες αποκαλύψεις στην τηλεοπτική «Δίκη στον ΣΚΑΪ» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη τη Δευτέρα 21 Μαΐου στις 00:30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Aποκαλύψεις για στελέχη της ΕΠΟ στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ»!
Δικαστικές αποφάσεις που αποκρύπτονται, εισαγγελικές διώξεις για στελέχη της ΕΠΟ καθώς και οικονομικά σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο είναι τα θέματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εκπομπής.
Καλεσμένοι στο studio ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας, ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη Γιάννης Κόντης, ο νομικός αθλητικού δικαίου Γιώργος Παναγόπουλος και οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Δουκάκος και Παναγιώτης Σουρέλης.

Η Δευτέρα του Μπιέρσμιρ!

Η προσφυγή του Ματίας Μπιέρσμιρ θα εκδικαστεί την Δευτέρα από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ καθώς η προηγούμενη είχε αναβληθεί.
Η Δευτέρα του Μπιέρσμιρ
Συγκεκριμένα, η εκδίκαση ήταν να γίνει την προηγούμενη Τρίτη (15/5), όμως, ο Παναθηναϊκός έκανε αίτημα για αναβολή κάτι που έγινε αποδεκτό.
Ο Σουηδός αμυντικός είναι ο μοναδικός που έχει κάνει προσφυγή στον Παναθηναϊκό για να κερδίσει τα χρήματα που του οφείλονται και ταυτόχρονα να πάρει και την ελευθερία του. Η υπόθεση του θα εκδικαστεί τελικά αύριο από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ!
Πηγή: leoforos.gr

Επίθεση στο πούλμαν του Τυρνάβου!!

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό Γαζώρου και τον Τύρναβο, για την 21η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Football League 2 αναβλήθηκε καθώς οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν επίθεση λίγο πριν την άφιξή τους στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών!
Επίθεση στο πούλμαν του Τυρνάβου!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή των Θεσσαλών στο γήπεδο δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, με αποτέλεσμα η ομάδα να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι τρεις παίκτες του Τυρνάβου έχουν τραυματιστεί.
Ετσι, ο αγώνας, που ήταν προγραμματισμένος για τις 17:00, δεν ξεκίνησε, καθώς στον αγωνιστικό χώρο παρατάχθηκε μόνο η ομάδα του Εθνικού Γαζώρου μαζί με τους διαιτητές.
Πλέον, η τύχη της αναμέτρησης αναμένεται να κριθεί από την πειθαρχική επιτροπή της Football League - Football League 2.
Πηγή: sentra-goal.gr

DrogTank (ΦΩΤΟ)

Το "Κουρκούτι" δίνει το δικό του χρώμα στην κατάκτηση του Champions League από την Τσέλσι.
DrogTank (ΦΩΤΟ)
Με ήρωα και σκόρερ τον Didier Drogba (παρά το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε για άλλη μια φορά-βλέπε κι εδώ), η Chelsea έκανε την έκπληξη στα πέναλτι και κατέκτησε το φετινό Champions League. Το σκορ είχε ανοίξει στο 83′ ο Thomas Müller, για να ισοφαρίσει ο Ιβοριανός 2 λεπτά πριν την λήξη. Στον ίδιο μάλιστα έκατσε και το τελευταίο πέναλτι που έστειλε το Τρόπαιο στο Λονδίνο!
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Το περίεργο σποτ των Κινέζων για το EURO... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα κινέζικο κανάλι με έδρα στο Χονγκ Κονγκ αποφάσισε να δημιουργήσει το πιο παράξενο promo για το EURO 2012, συνδέοντάς το με τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο...
Το περίεργο σποτ των Κινέζων για το EURO... (ΒΙΝΤΕΟ)
Κι όμως, οι σκηνές που θα δείτε είναι από το φλεγόμενο Κολοσσαίο, το Μπιγκ Μπεν και τον Πύργο του Άιφελ. Στη συνέχεια θα δείτε βομβαρδισμούς, στρατιώτες και το σκηνικό του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου...
Το πιο παράξενο promo για το EURO 2012 στις μαρτυρικές Πολωνία και Ουκρανία είναι γεγονός και δημιουργήθηκε από ένα κινέζικο κανάλι στο Χονγκ Κονγκ. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε κινέζικα για να κάνουμε και την μετάφραση, ώστε να δούμε με ποιόν τρόπο συνδέονται τα δύο γεγονότα...
Πηγή: gazzetta.gr





ΑΠΟΕΛ κατά Σάντος!!

Ο θυμός στον ΑΠΟΕΛ δεν έχει κοπάσει για την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να μην καλέσει τον Διονύση Χιώτη στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος για το Euro 2012. Ο 35χρονος τερματοφύλακας έχει απογοητευτεί από τον αποκλεισμό του και έχει εκδηλώσει τη δυσφορία του, ωστόσο ανάλογη είναι και η οργή των ανθρώπων της ομάδας...
ΑΠΟΕΛ κατά Σάντος!
"Είτε το θέλει ο κύριος Σάντος είτε όχι, τη δεδομένη στιγμή και εκ του αποτελέσματος ο Χιώτης είναι ο καλύτερος Ελληνας τερματοφύλακας. Θα ήταν ύψιστη τιμή για εμάς ένα δικό μας παιδί να αγωνιστεί σε μία μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση με το εθνόσημο στο στήθος. Αλλωστε η δική μας ιστορία είναι συνυφασμένη με την γαλανόλευκη", δήλωσε αρχικά.
"Το τελεταίο που μας απασχολεί είναι τα λεφτά και η πριμοδότηση της UEFA... Δεν θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα να χαρίσουμε με όλη μας την αγάπη στους Ελληνες αδερφούς τις 200.000 ευρώ που θα αναλογούσαν στην συμμετοχή του Διονύση. Οταν μιλάμε για Εθνική Ελλάδος, δεν υφίσταται το ευρώ. Στην ομάδα μου (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Ομιλος Ελλήνων Λευκωσίας) τα ιδανικά και τα πιστεύω δεν θα μπουν ποτέ στον μηχανισμό στήριξης", κατέληξε ο Πανίκος Χατζηλιασής.
Πηγή: balla.com.cy

Αναποφάσιστος ο Κιριλένκο…!

Αναποφάσιστος ο Κιριλένκο…
Ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής του στην Ευρώπη, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, άφησε ο Αντρέι Κιριλένκο.

Αμέσως μετά την κατάκτηση του ρωσικού πρωταθλήματος από την ΤΣΣΚΑ, η οποία έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών με τη Χίμκι, ο ΑΚ-47 δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει για το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως αν δεν… περάσει τον Ατλαντικό για κάποια ομάδα του ΝΒΑ θα φορέσει ξανά τη φανέλα της «ομάδας του στρατού».

«Οι πιθανότητες να μείνω ή να φύγω είναι 50-50. Απλά θέλω να πω πως εφόσον παραμείνω στην Ευρώπη θα είναι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν θα παίξω για καμία άλλη ομάδα. Θα ‘ζυγίσω’ τις επιλογές μου. Θα είναι ένα… γεμάτο καλοκαίρι για ‘μένα», ήταν τα λόγια του Ρώσου φόργουορντ.

πηγή: sportfm.gr

«Τράμπα» Ρομπίνιο - Γκάνσο!

«Τράμπα» Ρομπίνιο - Γκάνσο
Ο Γκάνσο είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος της Μίλαν εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Οι «ροσονέρι» έχουν βάλει στο μάτι τον μεσοεπιθετικό της Σάντος και για να καταφέρουν να τον αποκτήσουν, σύμφωνα με την «Corriere dello Sport», σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν ως αντάλλαγμα τον Ρομπίνιο -συν κάποια χρήματα.

Πολλές ιταλικές ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την περίπτωση του Βραζιλιάνου, καθώς θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του καφέ. Η Σάντος φέρεται να κοστολογεί τον ποδοσφαιριστή της 20 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, η επιθυμία της να εντάξει στο δυναμικό της τον Ρομπίνιο, δίνει ένα προβάδισμα στις διαπραγματεύσεις με την Μίλαν. Από την πλευρά τους, οι Μιλανέζοι, δεν φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν όλο το πόσο και σκέφτονται να παραχωρήσουν τον Ρομπίνιο, μαζί με κάποιο οικονομικό αντίτιμο.

Ο μάνατζερ του Γκάνσο, Τιάγκο Φέρο, του οποίου η εταιρία κατέχει το 55% του παίκτη, βρίσκεται ήδη στην Ιταλία, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής με τον Αντριάνο Γκαλιάνι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα. Ο Ρομπίνιο αναδείχθηκε από την Σάντος και, σίγουρα, αν επιστρέψει στη Βραζιλία, θα είναι «εθνικός ήρωας». Αν φυσικά είναι διατεθειμένος να επαναπατριστεί στα 28 του χρόνια…

πηγή: sportfm.gr