Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Από Δευτέρα στη μάχη της αδειοδότησης!!

Ενώπιων της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ θα βρεθεί τη Δευτέρα (21/5) στις 12.00 η ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να εξεταστεί ο φάκελός της για την συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2012-2013.
Από Δευτέρα στη μάχη της αδειοδότησης
Διαδικασία που είναι εντελώς ξεχωριστή από την υπόθεση της τιμωρίας αποκλεισμού ενός έτους με... αναστολή που έχει επιβάλει η UEFA στην Ένωση για τη μη τήρηση του Financial Fair Play κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, η οποία είναι ακόμη σε εκκρεμότητα. Την δεδομένη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο για την ΑΕΚ να αποσπάσει μια θετική απόφαση από την ΕΠΟ, καθώς έχει μια σειρά από ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, ενώ δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα. Ετσι, το πιο θετικό σενάριο για εκείνη (και αυτό που θα επιζητήσει) είναι να καταφέρει να εξασφαλίσει μια προθεσμία για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Υπό άλλες συνθήκες, η ΑΕΚ δε θα είχε πρόβλημα ακόμη και αν εισέπραττε αρνητική απάντηση τη Δευτέρα από την ΕΠΟ, καθώς θα είχε δικαίωμα έφεσης και τον χρόνο μέχρι αυτή να εκδικαστεί, για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Όμως, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η απόφαση της UEFA, λόγω της ασυνέπειας που έδειξε η ΠΑΕ στην καταβολή των υποχρεώσεων της κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση (που, όπως αναφέραμε, είναι ξεχωριστή από την διαδικασία αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν από την ΕΠΟ) η απόφαση αναμένεται εντός των ημερών. Και αν η ΑΕΚ έχει ήδη εισπράξει το αρχικό «όχι» από την ΕΠΟ για την αδειοδότηση της επόμενης σεζόν, είναι σχεδόν απίθανο να μην επικυρώσει και η UEFA την αρχική της απόφαση για αποκλεισμό ενός χρόνου.
Μάλιστα, το γεγονός ότι οι δύο υποθέσεις (η αδειοδότηση για τη σεζόν 2012-2013 από την ΕΠΟ και η κατ' αρχήν τιμωρία από την UEFA για μη τήρηση του Financial Fair Play φέτος) είναι ξεχωριστές, σημαίνει ότι στο χειρότερο σενάριο για την ΑΕΚ, αυτό της μη εξασφάλισης άδειας για την επόμενη σεζόν από την ΕΠΟ και της επικύρωσης της αρχικής απόφασης της UEFA, η ομάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με διετή αποκλεισμό(!). Αν, φυσικά, δεν καταφέρει να κερδίσει την έφεση που θα καταθέσει εκ των υστέρων στην ΕΠΟ. Μια διαδικασία που θα έχει νόημα ακόμη και αν επικυρωθεί η τιμωρία της UEFA, όχι μόνο για να γίνει μονοετής και όχι διετής ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, αλλά και για να διατηρήσει το δικαίωμα η ομάδα να κάνει μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων εν όψει της επόμενης σεζόν.
Ωστόσο, στην ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μην φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν τη Δευτέρα μια προθεσμία για την εξέταση του φακέλου της ομάδας από την ΕΠΟ και να κερδίσουν τον χρόνο που απαιτείται για την αλλαγή σκηνικού στα διοικητικά της ομάδας και την διευθέτηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων. Η πληροφόρηση που έχουν στην ΑΕΚ αναφέρει ότι προθεσμία από την ΕΠΟ θα ζητήσουν και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: