Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Απόβαση (του Ντρογμπά) στη… ξηρά!!

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό άθλημα. 22 ποδοσφαιριστές χτυπούν μια μπάλα για 120 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Αλλά όχι πιά!». Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Απόβαση (του Ντρογμπά) στη… ξηρά!
Αυτό ήταν το μήνυμα που έγραψε στο twitter ο Γκάρι Λίνεκερ, αμέσως μόλις ο Ντρογμπά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ και χάρισε στην Τσέλσι το πρώτο Τσαμπιονς Λιγκ στην ιστορία της.

Η Τσέλσι πήρε δίκαια το τρόπαιο απλά γιατί έπαιξε εκτός έδρας και κατάφερε να κάνει την... απόβασή της μέσα στο Μόναχο που δεν έχει θάλλασα!
Ο Ντι Ματέο αποδείχθηκε ανώτερος ακόμα και του Μουρίνιο, του Χίντινγκ και του Σκολάρι. Για τον Χάινκες ούτε συζήτηση να γίνεται. Όταν προκρίνεσαι μετά από ένα 3-1 σε βάρος σου κόντρα στη Νάπολι και μετά αφήνεις εκτός τελικού την Μπαρτσελόνα, τι να σου πει ο Χάινκες;

Ναι, στη διάρκεια του αγώνα η Μπάγερν ήταν ανώτερη. Ναι, έβγαλε πολλές ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε. Αλλά ρε παιδιά, έπαιζε μέσα στο σπίτι της!
Ήταν το μεγάλο φαβορί και η Τσέλσι έπρεπε να την αντιμετωπίσει χωρίς Τέρι, Ιβάνοβιτς, Ραμίρεζ και Μεϊρέλες. Από την άλλη δεν υπήρχαν ο Γουστάβο, ο Αλάμπα και ο Μπαντστούμπερ, αλλά υπήρχαν χιλιάδες Βαυαροί στις εξέδρες που έδιναν τον ρυθμό.

Μοιραίος από την γερμανική ομάδα ο Ρόμπεν… ξεκούμποτεν, που έχασε πέναλτι στην παράταση, ενώ ο Τσεχ αναδείχθηκε σε ήρωα.
Στο ίδιο επίπεδο με τον Τσεχ κινήθηκε ο Νόιερ, που στα πέναλτι όχι μόνο στάθηκε άξιος κάτω από τα δοκάρια, αλλά έβαλε και γκολ στον Τσεχ.
Όμως, οι Γερμανοί έπρεπε να υποβάλουν τα σέβη τους στην τεράστια προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Ντιντιέ Ντργμπά.

Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού σκόραρε στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του και έστειλε το ματς στην παράταση, ενώ έκλεισε και την βραδιά για την Τσάλσι με το τελευταίο εύστοχο πέναλτι της βραδιάς.
Το 20ο Τσάμπιονς Λιγκ βάφτηκε μπλε. Το πήρε μια ομάδα που ο ιδιοκτήτης της έχει ξοδέψει πάνω από ένα δισ. ευρώ για μεταγραφές σε 7 χρόνια και έμενε πάντα εκτός κάδρου.

Δύο από τις πιο σπουδαίες μεταγραφές του όμως, ο Ντρογμπά και ο Τσεχ, του επέστρεψαν ένα μέρος των χρημάτων που έχει χαλάσει για τον σύλλογο του Λονδίνου.
Η Μπάγερν έχασε το 5ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, ενώ η Τσέλσι έγινε η 5η αγγλική ομάδα μετά τη Λίβερπουλ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Άστον Βίλα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης.
Και για μας τους Έλληνες το έχασε και… λίγο η Μέρκελ που τόσο πολύ μας έχει ενοχλήσει με τα διαρκή πειράματα σε βάρος ενός πολιτισμού που χάρισε ένα όνομα στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: