Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο παλίκαρος, η Τιτίκα και οι πατατάκηδες!!

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει με τον δικό του πάντα ξεχωριστό τρόπο τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την κατάκτηση του τροπαίου από την Τσέλσι. Η Τιτίκα Ρόμπεν, ο παλίκαρος Ντρογκμπα και οι... παπατατάκηδες!
Ο παλίκαρος, η Τιτίκα και οι πατατάκηδες!
Η άμυνα κύριοι! Η άμυνα. Πόσες φορές τα έχω πει κόντρα στο ρεύμα. Τώρα οι οπαδοί της Τσέλσι… στεναχωριούνται με το πώς κατέκτησαν το μεγαλύτερο τρόπαιο στην Ευρώπη; Ασχολούνται με τον τρόπο που το κατέκτησαν; Τους νοιάζει που δεν… χάρηκαν μπάλα οι πατατάκηδες; Αλέφαντο να ακούτε!
Η Εθνική Ελλάδας έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου κατακτώντας το EURO του 2004, με την άμυνα.
• Ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τακτικές αναλόγως με τα όπλα που έχει. Πρέπει να είναι ρεαλιστής.
• Τέσσερις βασικοί έλειπαν από την Τσέλσι. Τέρι, Ιβάνοβιτς, Μεϊρέλες, Ραμίρες. Στην έδρα της Μπάγερν γινόταν ο Τελικός. Κόκκινο ήταν το στάδιο από τον λαό της Μπάγερν στο Μόναχο. Και όμως. Και όμως. Η Τσέλσι γράφτηκε στην ιστορία μπαίνοντας στο κλαμπ των ομάδων που έχουν πάρει αυτό το μεγάλο τρόπαιο.
• Σας είχα πει από πολύ νωρίς για τον Ντι Ματέο ότι μου άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού που άλλαξε στην Τσέλσι, ότι θα ξεφτιλίσει τον Μπόας, ότι ο Ιταλός αντιγράφει τον Μουρίνιο στην Τσέλσι που οι παλιοί παίκτες εκεί λάτρευαν τον Μουρίνιο.
• Και είδατε: Πέταξε έξω την Νάπολη, πέταξε έξω την Μπενφίκα, πέταξε έξω την «άχαστη» Μπαρτσελόνα- η οποία Μπαρτσελόνα δεν τη νίκησε την Τσέλσι ούτε μέσα ούτε έξω, αντιθέτως έχασε το ένα ματς και ήρθε ισόπαλο το άλλο, και πώς ήρθε ισόπαλο, από 2-0 που έχανε η Τσέλσι, ισοφάρισε την Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα της και με 10 παίκτες από το α’ ημίχρονο! Και ολοκλήρωσε το θρίαμβο ο Ντι Ματέο μέσα στην έδρα της Μπάγερν.
• Η άμυνα κύριοι. Τώρα έμειναν με τις βλακείες στο στόμα αυτοί που έλεγαν για «πούλμαν» μπροστά από την εστία και άλλα τέτοια.
• Η άμυνα της Τσέλσι ήταν τόσο έξυπνα στημένη και οργανωμένη που ο Γκόμεζ, αυτός ο ικανότατος σέντερ φορ σχεδόν δεν ακούμπησε μπάλα. Τα σουτ της Μπάγερν ήταν αδύναμα, Τιτίκες ρε! Ειδικά ο Ρόμπεν, σπουδαίος παίκτης, αλλά έχει αποδειχτεί στις κρίσιμες στιγμές Τιτίκα. Και ο Ριμπερί τα ίδια.
• Ο Μίκελ ήταν εξαιρετικός ως κόφτης μαζί με τον Λαμπάρντ, και το κυριότερο, άξιζε μια τέτοια κούπα στην καριέρα του ο Ντρογκμπά. Αυτός ο παλίκαρος, αυτή η ψυχάρα. Από τους λίγους παίκτες στον κόσμο με τέτοιο κορμί και όμως να είναι ελάφι. Άξιζε την Κούπα ο Ντρογκμπά. Όχι Τιτίκα. Σε όλο το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τρομερός φέτος. Τι κεφαλιά ήταν αυτή στο γκολ. Τι κεφαλιά.
• Στη Γερμανία δεν κάνουν σωστές άμυνες. Γι’ αυτό βλέπετε και μεγάλα σκορ στη Μπουντεσλίγκα. Είναι το πρωτάθλημα που βγήκε πρώτος σκόρερ ο Γκέκας! Αυτό τα λέει όλα. Η χαρά του επιθετικού είναι εκεί. Πήγε ο Χούντελααρ εκεί και σκίζει όλα τα δίχτυα με τη Σάλκε. Αντιθέτως στην Ιταλία με τη Μίλαν απέτυχε. 
• Κοιμήθηκε η άμυνα της Μπάγερν. Λίγα λεπτά έμεναν για να λήξει το ματς και δεν προσέχεις την άμυνα; Ποιον θα φυλάξεις στο κόρνερ; Τον Ντρογκμπά ρε. Πήδηξε ο Ντρογκμπά και τους έβαλε στα δίχτυα.
• Και ο Τσεχ ο κολοσσός άξιζε μια τέτοια Κούπα. Απλώθηκε στο πέναλτι με το αντίθετο χέρι, απλωνόταν και απλωνόταν και ξετυλιγόταν!
• Ο Ντρογκμπά γύριζε στις στημένες φάσεις και γινόταν λες και ήταν ο καλύτερος σέντερ μπακ! Καθάριζε.
• Άξιζε αυτή η Κούπα και στον Αμπράμοβιτς. Ναι, στον Αμπράμοβιτς. Έχει ρίξει απίστευτα λεφτά στην Τσέλσι τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχε πάρει αυτή την Κούπα. Και Τελικό είχε πάει και ημιτελικό, έφτανε στη βρύση και νερό δεν έπινε.
• Η Μπαρτσελόνα η «άχαστη» για την οποία πολλοί με έβριζαν, κάθισε στον καναπέ με τα πατατάκια και δεν πήρε τίποτα, ούτε το πρωτάθλημα στην Ισπανία, ούτε το Τσάμπιονς Λιγκ. Η άμυνα κύριοι. Τους έπιασε κορόιδο όλους ο Ιταλός ο πονηρός ο Ντι Ματέο.
• Τώρα είναι… απαρηγόρητοι στο Λονδίνο, κλαίνε και λένε «πώς θα το αντέξουμε αυτό που πάθαμε, δεν παίξαμε ωραία μπάλα, δεν το θέλουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, να το δώσουμε πίσω»…



πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: