Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τσάκωνας και Ιακωβάκης... έβγαλαν εισιτήριο για Ελσίνκι!

Ο Γιώργος Τσάκωνας πέτυχε άλμα στα 8,14 μ. και ο Περικλής Ιακωβάκης τερμάτισε σε 49.93 τα 400 μετ' εμποδίων.
Τσάκωνας και Ιακωβάκης... έβγαλαν εισιτήριο για Ελσίνκι
Τον καλύτερο αγώνα της ζωής του έκανε ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος δικαιώθηκε για την απόφαση του να κάνει σε διάστημα πέντε ημερών δύο αγώνες. Ο αθλητής του Ολυμπιακού προσγειώθηκε στα 8.14 μ. (1,9 μ./δ.) στο μήκος, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 8,03 μ. και εξασφάλισε τη συμμετοχή του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Παράλληλα ο 24χρονος έπιασε το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (8,10 μ.) και βρέθηκε κοντά στο υψηλό το οποίο είναι 8,20 μέτρα.
"Τώρα είμαι καλά. Παρόλα αυτά παραμένω συγκρατημένος. Ο αγώνας αυτός ήταν ένα σημαντικό βήμα για εμένα. Το καλό είναι πως ήμουν σταθερός είχα τρία άλματα πάνω από τα 8,00 μ.. Αν συνεχίσω έτσι πιστεύω ότι σύντομα θα βγει αυτό που θέλουμε. Αυτό που θέλουμε, σε πρώτη φάση, είναι μια επίδοση πάνω από τα 8,20 μ. που είναι το όριο για το Λονδίνο”, είπε αρχικά ο Τσάκωνας και συμπλήρωσε: “Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου, πάντα πηγαίνω καλά σε αγώνες εδώ έτσι λέω να έρθω και πάλι σε μία εβδομάδα για να πάρω μέρος στα Χειμωνίδεια”. Ο Τσάκωνας ο οποίος είχε άλλα δύο άλματα πάνω από τα 8,00 μ. στα 8,08 μ. και 8,07 μ., έγινε ο έβδομος Ελληνας άλτης του μήκους, όλων των εποχών.
Η αλήθεια είναι πως από τον πρώτο του κιόλας αγώνα θα προτιμούσε να είχε ξεμπερδέψει από τον βραχνά των ορίων. Γιατί ο Περικλής Ιακωβάκης με το 49.93 στα 400 μ. εμπ. που πέτυχε στη Θεσσαλονίκη εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, όχι όμως και τη συμμετοχή του στο Λονδίνο. Ο έμπειρος πρωταθλητής έδειξε να αφήνει πίσω του το...δύσκολο 2011, όπου δεν αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Ιακωβάκης, χρειάζεται μια επίδοση καλύτερη από το 49.50 για να τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. “Είμαι ευχαριστημένος για πρώτη κούρσα. Είχα καλά περάσματα στα εμπόδια. Τουλάχιστον εξασφάλισα το όριο για Ελσίνκι και πέτυχα μια επίδοση που μπορεί να με βάλει σε σε μίτινγκ στο εξωτερικό”, είπε ο Ιακωβάκης.
Με τα 80 μ. ...φλέρταρε ο Γερβάσιος Φιλιππίδης στον ακοντισμό. Ο αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 79,82 μ. και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Φιλιππίδης έχει από πέρυσι το υψηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Το ατομικό του ρεκόρ στα 100 μ. βελτίωσε ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος τερμάτισε σε 10.55. Λίγα λεπτά αργότερα ο αθλητής της ΕΑΡ, έκατσε και πάλι στο βατήρα για να τρέξει 110 μ. εμπ., και να προσθέσει άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του με 13.68. “Στα εμπόδια μπήκα κουρασμένος γιατί είχε προηγηθεί το 100άρι ενώ με ταλαιπώρησε αρκετά ο κόντρα άνεμος”, είπε ο Δουβαλίδης.
Δεύτερος στα 100 μ. με 10.57 ήταν ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος δεν έτρεξε τελικά 200 μέτρα. “Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Ηταν μια κακή κούρσα. Στις 2 Ιουνίου θα αγωνιστώ στη Γενεύη, όπου θα κυνηγήσω μια σαφώς καλύτερη εμφάνιση”, είπε ο Τσάκωνας.
Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, που θα γίνει στη Βαρκελώνη, εξασφάλισαν τρεις αθλητές. Ο Δημήτρης Σενικίδης (Μ. Αλέξανδρος Γ.), έστειλε τη σφαίρα στα 17,36 μ. (7,26 κ.) ενώ στο τριπλούν ο Νίκος Τσιώκος (ΓΣ Καρδίτσας) και Μανώλης Μακρής (Ενιπέας) προσγειώθηκαν σε 15,81 μ. και 15,80 μ. αντίστοιχα.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: