Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Σε τεντωμένο σκοινί!

Φτάσαμε σε ένα σημείο άκρως οριακό και όσοι γνωρίζουμε τις παραμέτρους της κατάστασης αντιλαμβανόμαστε πως στον ΠΑΟΚ δεν θα υπάρχει αύριο προοπτικής αν δεν μπούνε άμεσα χρήματα στην ομάδα.
Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Πρώτα απ όλα, πρέπει να εμφανιστεί το έμβασμα των δύο εκατ. ευρώ την Δευτέρα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα. Για να μην έχουμε αυτά που τραβάνε οι γείτονες οι οποίοι είναι το κλασικό παράδειγμα εταιρικής σήψης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ότι μπορούσε να κάνει ο Βρύζας για αυτή την υπόθεση το έκανε. Πάγωσε ακόμη και τις επαφές για την αγορά της ΠΑΕ, στον φόβο μήπως Σαββίδης και Α.Σ. τα σπάσουν και δεν μπορέσουμε να πάρουμε τα δύο εκατ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής, θέση ανοιχτά υπέρ Σαββίδη ή υπέρ της στάσης του Α.Σ. δεν έχω πάρει και ούτε θα πάρω μέχρι να δω τα δύο εκατ. ευρώ του δανείου να μπαίνουν στο ταμείο. Και δεν παίρνω γιατί κακά τα ψέματα δεν γνωρίζω πως λειτουργεί και πως σκέφτεται ο Σαββίδης και ταυτόχρονα διαφωνώ με κάποιες σταθερές της λειτουργίας του Α.Σ.
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα είναι απλά. Ο Βρύζας με τον Σαββίδη έχουν ολοκληρώσει τα διαδικαστικά, ο ομογενής επιχειρηματίας ισχυρίζεται πως τα δύο εκατ. ευρώ έχουν μεταφερθεί εδώ και καιρό σε κυπριακή εταιρία και απομένει να δούμε αν τη Δευτέρα μπούνε τα χρήματα.
Ήδη, στη σύμβαση δανείου που θα παρουσιαστεί στο πρωτοβάθμιο όργανο της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ τη Δευτέρα, ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρει πως αυτά τα δύο εκατ. ευρώ είναι το πρώτο βήμα της συνολικής του επένδυσης στον ΠΑΟΚ. Δηλαδή εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της ΠΑΕ.
Το αν η επιτροπή αδειοδότησης δεχτεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αλλά εκεί που δεν θα μπορεί να κάνει το οτιδήποτε είναι στο ενδεχόμενο να εμπλακεί ο Σαββίδης στα κοινά της ΠΑΕ μέσα από τη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Το δευτεροβάθμιο όργανο της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, συνεδριάζει μία εβδομάδα μετά, κάτι που σημαίνει πως ο επίσημος ΠΑΟΚ έχει ούτε μία εβδομάδα καιρό, μετρώντας τις εργάσιμες μέρες, να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τον Ιβάν Σαββίδη.
Το τι χρειάζεται πραγματικά για να ολοκληρωθεί αυτή η κουβέντα αποτελεί ένα ερωτηματικό. Η εκκρεμότητα με τον Α.Σ. είναι σχεδόν αστεία. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω έναν λόγο που ο Α.Σ. δεν θέλει επενδυτή. Θα εξασφαλίσει κάποια πάγια χρήματα, θα ξέρει μέχρι που φτάνει το πάπλωμα και θα έχει διώξει από πάνω του το πρόβλημα της ναυαρχίδας του συλλόγου που δεν είναι άλλη από το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Άρα, στον αυριανό ραντεβού του Βρύζα με τον Κατσαρή, αν μη τι άλλο θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να πεισθεί ο Σαββίδης πως δεν θα έχει εσωτερικούς εχθρούς.
Είναι τόσο δύσκολο αυτό; Είναι τόσο πολύπλοκο; Είναι τόσο μεγάλη διαστροφή να γίνει μία κίνηση έστω και για να αποδεχτεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν θέλει να αγοράσει τον ΠΑΟΚ;
Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που αν δεν πάρουμε τα δύο εκατ. ευρώ τη Δευτέρα δεν παίρνουμε και άδεια, ενώ το λίγο πιο αισιόδοξο σενάριο λέει πως αν πάρουμε τα δύο εκατ. ευρώ θα πάρουμε άδεια έστω και μέσα από το δευτεροβάθμιο όργανο μία εβδομάδα μετά.
Αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα σήμερα, είναι πως χάσαμε χρόνο κοροϊδίστικα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή το αν θα γίνει η επένδυση του Σαββίδη, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την ΕΠΟ που έχει απλώσει ασπίδα προστασίας σε ΠΑΟ και ΑΕΚ.
ΥΓ Αύριο στη Τούμπα αποχαιρετάμε παιδιά που προσέφεραν στην ομάδα. Συμπάθειες και αντιπάθειες, μένουν στην άκρη. Αυτά που κοροϊδεύουμε στους άλλους δεν μπορούμε να τα κάνουμε εμείς.

πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: