Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ζει έντονα τον Εθνικό Ύμνο ο Αντετοκούνμπο!! (pics)

Έλληνας με όλη τη σημασία της λέξης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ο Giannis είχε κλείσει τα μάτια και το ζούσε πιο έντονα από ποτέ...

Ζει έντονα τον Εθνικό Ύμνο ο Αντετοκούνμπο (pics)
inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απόψε ήταν η βραδιά του!!

Ο Μπέργκετ έψαχνε το πρώτο του γκολ με τη Νορβηγία και το βρήκε! Με το παρθενικό του τέρμα κι ένα ακόμα στο οποίο… εμπλέκεται, οι «Βίκινγκς» νίκησαν 2-0 την Κροατία κι έγιναν αφεντικά του 8ου ομίλου!

Απόψε ήταν η βραδιά του!

Φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Μπέργκετ φέρει η μεγάλη νίκη της Νορβηγίας κόντρα στην Κροατία με σκορ 2-0.

Ο 24χρονος επιθετικός της Μάλμε σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής (και το πανηγύρισε ανάλογα), ενώ από δική του προσπάθεια και παρεμβολή του Τσόρλουκα προήλθε και το δεύτερο χάρη στο οποίο οι «Βίκνγκς» έφτασαν στο τελικό 2-0.

Με αυτό το αποτέλεσμα μάλιστα ξεπέρασαν τους αντιπάλους τους κι έκαναν βήμα που ενδεχομένως αποδειχτεί καθοριστικό και τους οδηγήσει στην κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του 8ου ομίλου που οδηγούν απευθείας στην τελική φάση του EURO. Ο Ντάνιελ Πράνιτς του Παναθηναϊκού έμεινε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ βασικός για τους νικητές ήταν ο Ομάρ του Ολυμπιακού.

Στο άλλο ματς που διεξήχθη την ίδια ώρα η Μάλτα έφτασε μια ανάσα από την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση, αλλά τελικά έμεινε στο 2-2 κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν.

Τα αποτελέσματα

Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν 2-2
(55’ Μιφσούντ, 71’ Έφιονγκ – 36’, 80’ Αρμιγκουλίγιεφ)

Νορβηγία – Κροατία 2-0
(51’Μπέργκετ, 69΄αυτ. Τσόρλουκα)

Ιταλία - Βουλγαρία (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα (Διαφορά τερμάτων) Βαθμοί

1. Νορβηγία (10-8) 16
2. Ιταλία (10-5) 15
3. Κροατία (16-5) 14
4. Βουλγαρία (7-8) 8
5. Αζερμπαϊτζάν (6-13) 6
6. Μάλτα (3-13) 2

Επόμενη αγωνιστική (10/10)

Αζερμπαϊτζάν - Ιταλία
Νορβηγία - Μάλτα
Κροατία - Βουλγαρία *Πηγή: sport-fm.gr*

Γ’ Όμιλος: Ούτε που… λαχάνιασε!!

Καταιγιστική για 35 λεπτά η Σλοβενία, νίκησε με 79-68 την απογοητευτική Γεωργία για τον τρίτο όμιλο. Πρέπελιτς και Κλόμπουτσαρ οι κορυφαίοι των «λαχανί» του Ζντοβτς.

Γ’ Όμιλος: Ούτε που… λαχάνιασε
Παίζοντας σαν… γηπεδούχος, μιας και είχε ξανά τη στήριξη τριών χιλιάδων και πλέον οπαδών της, η Σλοβενία νίκησε τη Γεωργία πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 79-68. Τα μακρινά σουτ των παικτών του Ζντοβτς «σκότωσαν» τους απογοητευτικούς αντιπάλους τους, που δεν είχαν απάντηση στον οίστρο των Πρέπελιτς και Κλόμπουτσαρ. Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Πατσούλια, πάλευε όνο ο Σενγκέλια.

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ, Χρήστος Ρομπόλης

Πρέπελιτς και Μπλάζιτς μπήκαν φουριόζοι, η Σλοβενία έλεγξε τα ριμπάουντ κι έφτασε σε ένα γρήγορο προβάδισμα (14-9 και 17-11). Ο Πατσούλια ήταν άστοχος, η άμυνα της Γεωργίας ευάλωτη και οι «λαχανί» αλώνιζαν φτάνοντας τη διαφορά στο 26-15 και λίγο μετά στο 32-19 έχοντας 8/12 τρίποντα. Σενγκέλια και Σερμαντίνι προσπάθησαν να κρατήσουν όρθια την ομάδα τους, αλλά ο Πρέπελιτς ήταν ασταμάτητος και με 19 πόντους χωρίς να χάσει σουτ (5/5 βολές, 1/1 δίποντο, 4/4 τρίποντα) οδήγησε τη Σλοβενία στο 41-26 του ημιχρόνου.

Κάθε προσπάθεια των Γεωργιανών να επιστρέψουν στο ματς έπεφτε στο κενό. Τα τρίποντα συνέχιζαν να πέφτουν βροχή (10/16), ο Κλόμπουτσαρ, που πέτυχε 15 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, πήρε τη σκυτάλη από τον Πρέπελιτς και η Σλοβενία παρέμενε σε διαφορά ασφαλείας (57-41). Η τεχνική ποινή στον Μαρκοϊσβίλι έφερε τη Σλοβενία στο 65-48 και πλέον δεν υπήρχε γυρισμός στο παιχνίδι, παρότι ο Σενγκέλια μείωσε και στους οκτώ ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε,

Δεκάλεπτα: 17-13, 41-26, 65-48, 79-68

Σλοβενία (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 21, Μπλάζιτς 12, Νίκολιτς, Ντράγκιτς 7, Ζούπαν 3, Μπάλαζιτς 7, Όμιτς 6, Κλόμπουτσαρ 20, Σλόκαρ 3.

Γεωργία (Κοκόσκοφ): Πούλεν 4, Πατσούλια 3, Τσιντσάτζε 11, Σερμαντίνι 11, Σανάτζε, Μαρκοϊσβίλι 6, Πατσάτσια, Σανικίτζε 10, Μπουριανάτζε 2, Σενγκέλια 21.

Διαιτητές: Σίλβα (Πορτογαλία), Τσίτσι (Αλβανία), Μάντιλα (Φινλανδία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Β’ Όμιλος: Μετά… κόπων και βασάνων η Ιταλία!!

Αν και έφτασε πολύ κοντά στο «κάζο», η κακή και άστοχη Ιταλία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ισλανδίας και να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο φετινό Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας 71-64.

Β’ Όμιλος: Μετά… κόπων και βασάνων η Ιταλία!
Μπορεί να έπαιξε με τη… φωτιά η Ιταλία, ωστόσο δεν… κάηκε! Η «σκουάντρα ατζούρα» τα «χρειάστηκε» αρκετά κόντρα στην Ισλανδία, αλλά κατάφερε να επικρατήσει 71-64 και να πετύχει την πρώτη της νίκη στο φετινό Ευρωμπάσκετ! Πρώτος σκόρερ για το σύνολο του Σιμόνε Πιανιτζάνι ήταν ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με 21 πόντους, ενώ από τους ηττημένους κορυφαίος ήταν ο Πάλσον με 17.

Αρκετά παραγωγικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να μην έδιναν ιδιαίτερη… έμφαση στην άμυνα και έτσι στο τέλος η Ιταλία να προηγούνταν 22-21. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση και στη δεύτερη περίοδο, με τους Ισλανδούς να δείχνουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να παραμένουν στο παιχνίδι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (37-41).

Το ντέρμπι καλά κρατούσε και στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως, αυτή τη φορά οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το 48-52. Στην τελευταία περίοδο, οι Ισλανδοί ξεκίνησαν με ένα 4-0 για το 52-52, ωστόσο εκεί «μίλησε» ο Χάκετ, ο οποίος με τους δικούς του πόντους πήγε την Ιταλία στο +5 (52-57). Στα μισά του δεκαλέπτου, η Ισλανδία έκανε την αντεπίθεσή της, περνώντας μπροστά (62-59), όμως οι Μπελινέλι και Αραντόρι «ξύπνησαν» τους συμπαίκτες τους (62-69), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά και την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-41, 48-52, 64-71

Ισλανδία: Χέρμανσον 4, Κάρασον, Ναθανάελσον, Σιγκούρνταρσον 7, Μπαέρινγκσον 14, Στέφανσον 11, Μαγκνούσον, Βιλιάλμσον 5, Γκούναρσον 4, Ερμολίνσκι 2, Πάλσον 17, Στέιναρσον.

Ιταλία: Ντέλα Βάλε, Μπελινέλι 12, Αραντόρι 5, Τζεντίλε 21, Γκαλινάρι 4 (10 ριμπ.), Μπαρνιάνι 5, Κουζίν 6, Ντατόμε 7, Μέλι 2, Τσιντσαρίνι 4, Χάκετ 5, Πολονάρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν παίζει οριστικά ο Μπογκντάνοβιτς!!

Τις υπηρεσίες του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς θα στερηθεί η Κροατία στην αναμέτρηση με την Εθνική ομάδα, όπως αποκάλυψε ο βοηθός του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, Άραμις Νάγκλιτς.

Δεν παίζει οριστικά ο Μπογκντάνοβιτς!
Χωρίς τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς θα αγωνιστεί η Κροατία στην αναμέτρηση με την Ελλάδα, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του στον ΟΤΕ TV ο εκ των βοηθών του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, Άραμις Νάγκλιτς.

«Ο Μπογκντάνοβιτς μπήκε στο λεωφορείο με την αποστολή και προσπαθούσε να πείσει το προπονητικό επιτελείο για να αγωνιστεί. Ωστόσο, έχουμε και άλλα παιχνίδια μπροστά μας και έτσι δεν θέλαμε να ρισκάρουμε τη συμμετοχή του», δήλωσε σχετικά ο Άραμις Νάγκλιτς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Α’ όμιλος: «Καρφί» για πρόκριση!!

Το 2x2 στο φετινό Ευρωμπάσκετ έκανε το Ισραήλ, που μετά τη Ρωσία υπέταξε και την Φινλανδία (79-66), όντας πλέον εκ των φαβορί για μια απ’ τις τέσσερις πρώτες θέσεις του ομίλου.

Α’ όμιλος: «Καρφί» για πρόκριση!
Απτόητο για πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ συνεχίζει το Ισραήλ! Μετά την Ρωσία, η ομάδα του Ελντεστάιν νίκησε και την... κουρασμένη Φινλανδία (79-66), κάνοντας το 2x2 και βάζοντας γερές βάσεις για ένα εκ των τεσσάρων εισιτηρίων του επόμενου γύρου.

Οι Ισραηλινοί ήταν αφεντικό του αγώνα εξ' αρχής, φτάνοντας τη διαφορά και στο +15 του πρώτου μέρους (46-31), κόντρα στους Σκανδιναβούς που μάλλον είχαν μείνει στη χθεσινή υπερπροσπάθειά τους απέναντι στη Γαλλία (έχασαν στην παράταση).

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, ξύπνησαν και μείωσαν ακόμα και στους 4 πόντους στο 33' (61-65), όμως οι παίκτες του Ισραήλ δεν πανικοβλήθηκαν, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα, άνοιξαν γρήγορα-γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Για τους νικητές έκανε θραύση κάτω απ' τη ρακέτα ο Ελιγιάχου με 22 πόντους (ενώ μοίραζε και στους συμπαίκτες του με ασίστ), έχοντας άξιους συμπαραστάτες Οχαγιόν, Κάσπι και Φίσερ. Για την Φινλανδία έμεινε πολύ χαμηλά ο σταρ της ομάδας, Κοπόνεν και ο Μέρφι έδειχνει (με 24 πόντους-9 ριμπάουντ) να παλεύει μόνος...

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 31-46, 54-62, 66-79

Φινλανδία: Κοϊβίστο 2, Χαφ 5, Λι 5, Σαλίν 13, Κότι (6ρ.), Κοπόνεν 3 (5ασ.), Νουουτίνεν 8, Καουνίστο, Άχονεν, Ουίλσον 6, Μέρφι 24 (9ρ.).

Ισραήλ: Γιβζόρι 6, Ντόσον, Μέκελ 14 (5ρ.), Ελιγιάχου 22 (5ρ., 6ασ.), Κάσπι 10 (8ρ.), Λίμοναντ 5, Καντίρ 2, Οχαγιόν 13 (5ρ.), Φίσερ 7 (11ρ.), Τίμορ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κατακυρώθηκε η νίκη στον Χάμιλτον!!

Ο... ξανθομάλλης Χάμιλτον (βαμμένα τα μαύρα μαλλιά του... μαύρου πιλότου), τελικά δεν τα έβαψε ξανά μαύρα, διότι η νίκη του τελικά κατακυρώθηκε και είναι η τρίτη του Βρετανού στη Μόντσα.

Κατακυρώθηκε η νίκη στον Χάμιλτον
Στη Μέκκα του ιταλικού και όχι μόνο, μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Λιούς Χάμιλτον με τη Mercedes, άφησε 25 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω του τον Σεμπαστιάν Φέτελ με τη Ferrari και πάνω από 47 δευτερόλεπτα τον Φελίπε Μάσα με τη Williams.

Ωστόσο, η πολύ άνετη νίκη του τέθηκε υπό αμφισβήτηση, λόγω της πίεσης των ελαστικών της Mercedes, που βρέθηκε να είναι κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Η FIA, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και οι αγωνοδίκες του γκραν πρι, εξέτασαν διεξοδικά την περίπτωση και αποφάνθηκαν, πολλή ώρα μετά, ότι τελικά ο Χάμιλτον διατηρεί τη νίκη του, η οποία είναι και η τρίτη του Βρετανού στη Μόντσα.

Η υπόθεση τέθηκε υπό εξάτσαη, όταν οι πιέσεις στα αριστερά πίσω ελαστικά των αυτοκινήτων του Χάμιλτον και του Ρόσμπεργκ, ήταν κάτω από την ελάχιστη τιμή - κατά 0,3 psi και 1.1 psi, αντίστοιχα, όταν η FIA πραγματοποίησε τη δοκιμή στα τέσσερα πρώτα μονοθέσια της εκκίνησης.

Ομως, η έρευνα διαπίστωσε ότι τα ελαστικά ήταν στις σωστές πιέσεις όταν είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο, αλλά η θερμοκρασία τους έπεσε λίγο πριν την εκκίνηση και σύμφωνα με το «γράμμα του νόμου», η Mercedes δεν έκανε κάτι επίτηδες.

«Έχοντας ακούσει τον τεχνικό εκπρόσωπο, τους εκπροσώπους της ομάδας και τον τεχνικό της Pirelli, οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι η πίεση στα εν λόγω ελαστικά ήταν στην ελάχιστη τιμή που συνιστάται από την Pirelli, όταν είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο,» αναφέρει η ανακοίνωση της FIA. «Με αυτή την απόφαση σχετικά με την πίεση, οι αγωνοδίκες σημειώνουν ότι οι θερμαντικές κουβέρτες των ελαστικών είχαν αποσυνδεθεί από την πηγή τροφοδοσίας τους, όπως είναι η κανονική διαδικασία, και η θερμοκρασία των ελαστικών ήταν σημαντικά κάτω από τη μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία κατά τη στιγμή της μέτρησης της FIA (όταν τα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα στο γκριντ της εκκίνησης) και σημαντικά κάτω από άλλα αυτοκίνητα που μετρήθηκαν.

Επιπλέον, οι αγωνοδίκες πείσθηκαν ότι η ομάδα ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζεται σήμερα και εποπτεύεται από τον κατασκευαστή των ελαστικών (Pirelli) για την ασφαλή λειτουργία των ελαστικών. Ως εκ τούτου, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην αναλάβουν περαιτέρω δράση.

Παρ' όλα αυτά, οι αγωνοδίκες συστήνουν στον κατασκευαστή ελαστικών και στη FIA να προβούν σε περαιτέρω συναντήσεις και να παράσχουν σαφείς οδηγίες προς τις ομάδες για τις μετρήσεις, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.»

Πλέον ο Χάμιλτον διεύρυνε τη διαφορά του από τον Ρόσμπεργκ που εγκατέλειψε όταν 2 γύρους πριν το φινάλε έσπασε ο κινητήρας της Mercedes. Ο Βρετανός έχει 131 βαθμούς, έναντι 199 του Γερμανού και 178 του επίσης Γερμανού Σεμπαστιάν Φέτελ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο γιατρός της Κροατίας για τον Μπογκντάνοβιτς!

Για μεγάλη βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έκανε λόγο ο γιατρός της Κροατίας, Γιόσιπ Σάμαρτζιτς αφήνοντας κι αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει με Ελλάδα.

Ο γιατρός της Κροατίας για τον Μπογκντάνοβιτς
Δεν αποσαφήνισε το θέμα της συμμετοχής ή μη του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς στον αποψινό αγώνα της Κροατίας με την Ελλάδα ο γιατρός της ομάδας, Γιόσιπ Σάμαρτζιτς. Ο φόργουορντ των Νετς υπέστη ελαφρά διάσειση από μια άσχημη πτώση του στο παρκέ στον χθεσινό αγώνα με τη Σλοβενία.

«Μετά το χθεσινό του χτύπημα είχε κάποια ανησυχητικά συμπτώματα και κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε εξετάσεις και ειδική αγωγή. Εξετάστηκε στο νοσοκομείο και τα αποτελέσματα ήταν καλά. Αρχίσαμε θεραπεία, η οποία απαιτεί σωματική και πνευματική ξεκούραση, καθώς και απουσία από τη δραστηριότητα για τον αποψινό αγώνα, αλλά ήδη το πρωί αισθανόταν πολύ καλύτερα. Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάστασή του», τόνισε ο γιατρός της οικοδέσποινας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλάδεψε» ακόμη και την κόρη του!! (video)

Πιστός στο δόγμα «ή ο παίκτης ή η μπάλα» ο Βενσάν Κομπανί το ακολουθεί ακόμη κι όταν δεν υπάρχει ούτε παίκτης ούτε μπάλα και μ’ ένα μεγαλοπρεπές τάκλιν σώριασε μέχρι και την κόρη του στο γρασίδι.

«Κλάδεψε» ακόμη και την κόρη του! (video)

Κι ενώ αυτό του καλύτερου αμυντικού ενδεχομένως να το διεκδικήσει μέχρι τέλους, όπως μαρτυρά το παρακάτω βίντεο, για εκείνο του πατέρα της χρονιάς μάλλον οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Ο Βέλγος σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Σίτι όταν αποφασίζει να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του δεν χαμπαριάζει από αντιπάλους και φαίνεται πως μέσα στο γήπεδο δεν καταλαβαίνει ούτε από συγγένειες ούτε από δεσμούς αίματος ούτε από τίποτα.

Στο παρακάτω βίντεο αποδεικνύει για πόσο ψυχρό επαγγελματία μιλάμε. Για να καταλάβετε, είναι ο τύπος με το νούμερο 5 στην πλάτη. Μαρκάρει με τάκλιν το νούμερο 4. Σημαντική λεπτομέρεια… Αυτή με το 4 είναι η μικρή του κόρη!!!

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Από μηχανής... πεταχτάρι Μπιέλιτσα!! (video)

Το 'κανε αλά Πρίντεζης! Με πεταχτάρι στο 1'' πριν το τέλος, ο Μπιέλιτσα χάρισε δύσκολη νίκη στη Σερβία απέναντι στους οικοδεσπότες Γερμανούς (68-66) και συνεχίζει ακμαία. Τι έκαναν οι... αιώνιοι.

Από μηχανής... πεταχτάρι Μπιέλιτσα! (video)
Παίζει σαν MVP Ευρωλίγκας και σαν MVP της εθνικής του!

Η... εξωφρενικά άστοχη Σερβία (4/30 τρίποντα!) τα βρήκε μπαστούνια απέναντι στην οικοδέσποινα Γερμανία (στο Βερολίνο διεξάγεται ο δεύτερος όμιλος), ωστόσο το πεταχτάρι του Μπιέλιτσα στα 0,9'' πριν το τέλος της χάρισε τη νίκη με 68-66, κάνοντας το 2x2 στο Ευρωμπάσκετ.

Ο πρώην πλέον παίκτης της Φενέρμπαχτσε είχε 12 πόντους, ενώ ο Ραντούλιτσα σε 16:49' είχε 7 πόντους (3/8 σουτ), 4 ριμπάουντ, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα και στην άμυνα. Ο άλλος πράσινος, ο Κούζμιτς έμεινε στο παρκέ για 15' σημειώνοντας 4 πόντους και μαζεύοντας 7 «σκουπίδια» (3 επιθετικά), ενώ ο Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για 3'. Τα... έσπασαν Τεόντοσιτς και Μπογκντάνοβιτς με 0/9 και 1/7 τρίποντα αντίστοιχα, που επέμεναν -αδίκως- σε αυτό το στιλ παιχνιδιού.

Για τους Γερμανούς, που είχαν ισοφαρίσει σε 66-66 με τον Σάφαρτζικ έξω απ' τα 6,75, από 15 πόντους σημείωσαν οι Νοβίτσκι (5/15 σουτ) και Πλάις.



Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-38, 50-48, 68-66

Σερβία: Τεόντοσιτς 8, Σιμόνοβιτς 5, Κούζμιτς 4 (7ρ.), Μπογκντάνοβιτς 9, Μπιέλιτσα 12, Μάρκοβιτς 2, Κάλινιτς 6, Νέντοβιτς 6 (7ρ.), Ραντούλιτσα 7, Έρτσεγκ 9.

Γερμανία: Λο, Γκίφεϊ 3, Σαφάρτζικ 11, Πλάις 15 (7ρ.), Νοβίτσκι 15 (10ρ.), Σρέντερ 11 (6ασ.), Ζίπσερ 2 (6ρ., 5ασ.), Γκαβέλ 4, Βόιτμαν 5. *Πηγή: sport-fm.gr*

A’ Όμιλος: Πολωνία επί… δύο!

Το «δύο στα δύο» στον Α’ όμιλο του Ευρωμπάσκετ έκανε η Πολωνία, καθώς μετά τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη νίκησε και τη Ρωσία, με σκορ 82-79.

A’ Όμιλος: Πολωνία επί… δύο

Κορυφαίος από τους νικητές ήταν ο Βαζίνσκι με 23 πόντους, ενώ ο Μάρτσιν Γκορτάτ πρόσθεσε άλλους 18. Από το σύνολο του Εβγκένι Πασούτιν, κορυφαίος ήταν ο Ζούμπκοφ με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-42, 56-60, 79-82

Ρωσία: Ζούμπκοφ 21, Μπαμπούριν, Πατέεφ 2, Φριντζόν 8, Βιάλτσεφ 7, Αντόνοφ 2, Μόνια 8, Χβοστόφ 11, Πονκρασόφ 1, Βοροντσέβιτς 12, Ντεσιατνίκοφ, Κουρμπάνοφ 7.

Πολωνία: Κζιζ, Τσελ 4, Σλότερ 7, Κούλιγκ 1, Πονίτκα 10, Βαζίνσκι 23, Γκορτάτ 18, Κοζάρεκ 6, Ζαμοΐσκι 3, Καρνόφσκι 8, Γκρουζέτσκι 3, Σκιμπριέφσκι. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν ήταν η μέρα μας»

Η Ολλανδία δεν κατάφερε να διαχειριστεί πνευματικά και σωματικά τις… συνέπειες της νίκης επί της Γεωργίας κι εκεί απέδωσε ο προπονητής της, Τον Φαν Χέλφτερεν, την ήττα από την ΠΓΔΜ.

«Δεν ήταν η μέρα μας»
Θέμα μέρα, έλλειψης ενέργειας και συγκέντρωσης ήταν η ήττα της Ολλανδίας από την ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον προπονητή των «οράνιε», Τον Φαν Χέλφτερεν.
 
«Από το πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανές πως δεν μπορούσαμε να επαναλάβουμε την ίδια προσπάθεια με χθες. Κάναμε πολλά λάθη και το σκορ έφτασε ψηλά, κάτι που δεν μας αρέσει. Καταβάλαμε προσπάθεια για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ΠΓΔΜ κατάφερε να πληγώσει την άμυνά μας με τα μακρινά σουτ, που τα περισσότερα ήταν ελεύθερα. Δεν ήταν η μέρα μας σήμερα. Ίσως εστιάσαμε περισσότερο στο χθεσινό παιχνίδι, που ξέραμε πως αν το παίρναμε θα είχαμε κάποιες ελπίδες πρόκρισης. Ήταν δύσκολο να παίξουμε ένα τόσο κρίσιμο ματς μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Έτσι είναι αυτά τα τουρνουά όμως και πρέπει να συνηθίσουμε αν θέλουμε να παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής.

Για το παιχνίδι της Τρίτης με τη Σλοβενία, είπε: «Ξέρουμε πως οι καλύτερες πιθανότητές μας για νίκη στο Ευρωμπάσκετ ήταν στα δύο πρώτα παιχνίδια. Η Σλοβενία, η Κροατία και η Ελλάδα είναι πιο δυνατές ομάδες και δεν τις είχαμε μελετήσει τόσο. Κάτι που θα κάνουμε σήμερα και αύριο».

Ο Νίκολας Ντε Γιονγκ εκπροσώπησε τους παίκτες της Ολλανδίας. «Ήταν μια σκληρή ήττα. Περιμέναμε πολύ αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν ήμασταν όπως έπρεπε, ειδικά σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας. Είχαμε μόλις δέκα ασίστ στο παιχνίδι, ενώ οι αντίπαλοι 20. Έτσι είναι δύσκολο να νικήσεις». *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα... ανοιχτά για Μπογκντάνοβιτς!!!

=Οι γιατροί του λένε να μην παίξει με Ελλάδα, ο ίδιος όμως ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς θέλει σαν τρελός να αγωνιστεί και είναι ακόμα είναι ανοιχτό το θέμα συμμετοχής του!

Όλα... ανοιχτά για Μπογκντάνοβιτς!
Παίζει, δεν παίζει με Ελλάδα; Θα φανεί τις προσεχείς ώρες καθώς ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς άφησε ανοιχτά και τα δύο ενδεχόμενα.

Ο άσος των Κροατών (αντίπαλοί μας απόψε στις 22:00) υπέστη ελαφρά διάσειση μετά από άσχημη πτώση που είχε χθες στο ματς με τη Σλοβενία και είχε σαν αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού και να τρανταχτεί ο αυχένας του.

Αποκάλυψε πως οι γιατροί του λένε να ξεκουραστεί, ωστόσο αυτός θέλει σαν... τρελός να αγωνιστεί κόντρα στην Εθνική μας. «Οι γιατροί λένε πως πρέπει να ξεκουραστώ απόψε, αλλά έχω μεγάλη επιθυμία να παίξω με την Ελλάδα. Θα δούμε...», έγραψε στο Twitter.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Γ’ Όμιλος: Νίκη ελπίδας για ΠΓΔΜ!!

Ξεπερνώντας γρήγορα τη «σφαλιάρα» από την Εθνική, η ΠΓΔΜ επικράτησε της Ολλανδίας 78-71 και ελπίζει βάσιμα για πρόκριση στους «16» του Ευρωμπάσκετ.

Γ’ Όμιλος: Νίκη ελπίδας για ΠΓΔΜ
Κόντρα σε μια ομάδα στα μέτρα της, η ΠΓΔΜ έκανε σεφτέ στο Ευρωμπάσκετ νικώντας με 78-71 την Ολλανδία. Οι «οράνιε» έμειναν στο θρίαμβο επί της Γεωργίας, ο Κλουφ ήταν σε κακή μέρα και οι παθιασμένοι Σκοπιανοί μετά το μουδιασμένο τους ξεκίνημα πήραν τα ηνία του αγώνα κι έφτασαν στη νίκη με την τριάδα Ιλιέφσκι, Τραϊκόφσκι και Κοστόφσκι να κάνει τη διαφορά.
 
«Χτυπώντας» στην καρδιά της αντίπαλης ρακέτας με πρωταγωνιστή τον Νόρελ, η Ολλανδία προηγήθηκε νωρίς με 7-2, μέχρι τα μακρινά σουτ των Σκοπιανών να γεφυρώσουν τη διαφορά (11-13). Παρά την αφλογιστία του Κλουφ, ο Ν. Ντε Γιονγκ πρόσφερε λύσεις στο σκορ (22-19), ωστόσο ο καταιγισμός τριπόντων συνεχίστηκε (7/12) από τους Σκοπιανούς που όχι μόνο πέρασαν μπροστά, αλλά έφτασαν και στο +10 (26-36). Ο Χέντριξ πρόσφερε περισσότερη ισορροπία στο επιθετικό παιχνίδι της ΠΓΔΜ και η διαφορά έφτασε και στους 14 (29-43) λίγο πριν το ημίχρονο.

Σλάγκτερ και Κλουφ αφυπνίστηκαν και «βομβαρδίζοντας» πίσω από τα 6,75μ. πλησίασαν στους πέντε (43-48), την ώρα που ο Τραϊκόφσκι παρά τον καυγά με τον προπονητή του εν ώρα αγώνα κρατούσε μπροστά την ΠΓΔΜ, αλλά όχι σε απόσταση ασφαλείας (49-56). Οι «οράνιε» συνέχισαν την προσπάθεια, όμως Ιλιέφσκι, Κοστόφσκι και Τραϊκόφσκι είχαν τις απαντήσεις (60-75) και η ομάδα του Μάριαν Σρμπινόφσκι έφτασε στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 20-19, 31-43, 49-56, 71-78.

Ολλανδία (Φαν Χέλφτερεν): Γουίλιαμς 1, Γ. Ντε Γιονγκ 2, Κλουφ 9, Κεράζι, Ντε Πάγκτερ, Άκερμπουμ 5, Σάφτενααρ 6, Ν. Ντε Γιονγκ 19, Σμόιλντερς 8, Νόρελ 10, Σλάγκτερ 11.

ΠΓΔΜ (Σρμπινόφσκι): Ιλιέφσκι 14, Κοστόφσκι 13, Β. Στογιανόφσκι 11, Ντ. Στογιανόφσκι 4, Σιμονόφσκι 7, Τραϊκόφσκι 13, Γκιουρόφσκι, Χέντριξ 10, Σαμαρτζίσκι 6.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Γιλμάζ (Τουρκία), Κολέν (Γαλλία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Αθλητής του Παναθηναϊκού συνελήφθη για 27 κιλά κοκαΐνη!!

Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται αθλητής του Παναθηναϊκού εξάρθρωσε η Αστυνομία. Ένας 38χρονος παίκτης του μπέιζμπολ συνελήφθη απ’ τις Αρχές για εισαγωγή 27 κιλών κοκαΐνης

Αθλητής του Παναθηναϊκού συνελήφθη για 27 κιλά κοκαΐνη

Με τη συμβολή και της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), οι Αρχές εξάρθρωσαν κύκλωμα που εισήγαγε 27 κιλά κοκαΐνης από τη Νότιο Αμερική στη χώρα μας. Προχώρησαν λοιπόν σε τρεις συλλήψεις, η μια εκ των οποίων παρουσιάζεται ν’ αφορά 38χρονο παίκτη της ομάδας μπέιζμπολ του «τριφυλλιού».

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον συγκεκριμένο να σχεδίαζε την εγκατάσταση ολόκληρου δικτύου στην Αθήνα, ενώ η συγκεκριμένη εισαγωγή φέρεται να ήταν δοκιμαστική για μια επερχόμενη, που θα έφτανε τον μισό τόνο.


Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει

«Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε και εισήγαγε από την Νότια Αμερική στην Ελλάδα και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της οργάνωσης, ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί. Η μεταφορά γινόταν δια θαλάσσης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων που περιείχαν ΣΚΡΑΠ.

Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, που υπερβαίνει τα 27 κιλά, αξίας 1.500.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο D . E . A . της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Σ.Δ.Ο.Ε., εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε δια θαλάσσης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, από την Νότια Αμερική σε χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης:

Συνελήφθησαν χθες (4-9-2015), μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και στελεχών των συνεργαζόμενων ημεδαπών Υπηρεσιών, στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τρία (3) μέλη της οργάνωσης, ένας (1) ημεδαπός, ένας (1) υπήκοος Γουιάνα και ένας (1) υπήκοος Ολλανδίας, ηλικίας 38, 48 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πιο αναλυτικά, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις ανωτέρω Υπηρεσίες, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από χώρες παραγωγής κοκαΐνης, σε ευρωπαϊκές χώρες, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνα, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία με ορμητήριο την Γουιάνα και ο 38χρονος ημεδαπός στην Ελλάδα, αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα και την εγκαθίδρυση δικτύου, με δυνατότητα συναλλαγών με την Γουιάνα, για τη συνεχή αποστολή ποσοτήτων κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα και την Ελλάδα, απεστάλη με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, container έμφορτο με νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στο λιμένα Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου, εν όψει της επικείμενης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Την 29-8-2015, αφίχθησαν στο λιμένα του Πειραιά, δύο (2) ακόμα εμπορευματοκιβώτια με φορτίο επίσης ΣΚΡΑΠ, εκ των οποίων το ένα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένη σε διαφορικά - άξονες οχημάτων, που είχαν ειδικώς μετασκευαστεί στο εσωτερικό τους, για το σκοπό αυτό.

Χθες (4-9-2015), καθορίσθηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η εξαγωγή των ποσοτήτων της κοκαΐνης, από τις προαναφερόμενες ειδικές κρύπτες, σε αποθηκευτικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν μεταφερθεί όλες οι αφιχθείσες ποσότητες του ΣΚΡΑΠ.

Για το σκοπό αυτό μετέβησαν στις παραπάνω αποθήκες ο 38χρονος ημεδαπός και ο 38χρονος υπήκοος Ολλανδίας, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά το χρόνο εξαγωγής και παραλαβής της κοκαΐνης.

Σε ενεργηθείσα έρευνα, εντός τεσσάρων (4) διαφορικών αξόνων οχημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (27) κιλά και (170) γραμμάρια κοκαΐνης, κατανεμημένα σε (13) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, απολύτως προσαρμοζόμενες σε κάθε διαφορικό άξονα.

Παράλληλα, την ίδια ώρα συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνα, οργανωτικό μέλος της μεταφοράς, ο οποίος είχε αφιχθεί προ διημέρου στην Ελλάδα για την επίβλεψη της παραλαβής των ναρκωτικών, την ενημέρωση των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα, και τον διακανονισμό της περαιτέρω διακίνησής της. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των -1.365- ευρώ, των -3.100- δολάρια Η.Π.Α και -1.000- δολαρίων Γουιάνα. Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται στο ποσόν του 1.500.000 ευρώ.

Από την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, το διεθνικό της χαρακτήρα και την μεθοδολογία δράσης της (χρησιμοποίηση του συστήματος διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και διακίνησης προϊόντων, χρήση διαύλων παραπλανήσεως των Αρχών, χρησιμοποίηση αποθηκευτικών χώρων και μέσων μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς επίσης και ειδικώς επιλεγμένων υλικών συγκαλύψεως (μέσω ΣΚΡΑΠ), προκύπτει ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν καταρτίσει εξειδικευμένη υποδομή, που αποσκοπούσε στη διαρκή εγκληματική τους δράση και την αποκόμιση μεγάλων κερδών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, στο πλαίσιο και της διεθνούς συνεργασίας, προς αποκάλυψη και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα, τη Γουιάνα και την Ολλανδία. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».


inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Γίνεται… χαλί η Τούμπα!!

Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είχε προβληματίσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος προχώρησαν στην αλλαγή χλοοτάπητα.

Γίνεται… χαλί η Τούμπα
Αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν αρκετά προβληματισμένοι από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στα παιχνίδια των προκριματικών του Europa League αλλά και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Ξάνθη. Έτσι, έχοντας το… κενό από την διακοπή της Σούπερ Λίγκας, στο «δικέφαλο του Βορρά» προχώρησαν στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι απόλυτα έτοιμο σε περίπου δέκα μέρες, ωστόσο, αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ καθώς θα ξαναπαίξει επίσημο ματς στην Τούμπα στις 20/09 κόντρα στην ΑΕΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κινδυνεύει να ακυρωθεί o Χάμιλτον!!

Ο Βρετανός πιλότος κινδυνεύει να ακυρωθεί, καθώς στο ένα ελαστικό του μονοθεσίου του η πίεση ήταν χαμηλότερη από το επιτρεπτό όριο.

Κινδυνεύει να ακυρωθεί o Χάμιλτον
Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να ήταν αυτός που πήρε τη νίκη στο γκραν πρι της Μόντσα, ωστόσο οι αγωνοδίκες θα είναι αυτοί που στο τέλος θα αποφασίσουν αν η νίκη του είναι έγκυρη.

Ο Βρετανός πιλότος κινδυνεύει να ακυρωθεί, καθώς στο ένα ελαστικό του μονοθεσίου του η πίεση ήταν χαμηλότερη από το επιτρεπτό όριο που είχε ορίσει η Pirelli.

Το ίδιο παρατηρήθηκε και στο μονοθέσιο του ομόσταβλού του,Νίκο Ρόσμπεργκ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δ’ όμιλος: «Φωτιά» Λοτζέσκι στο… πάρτι Βελγίου!!

Πήρε το... όπλο του ο Ματ Λοτζέσκι! Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακός απέναντι στην αδύναμη Εσθονία και πετυχαίνοντας 16 πόντους, συνέβαλε τα μέγιστα στην πρώτη νίκη του Βελγίου με 84-55.

Δ’ όμιλος: «Φωτιά» Λοτζέσκι στο… πάρτι Βελγίου
Έκανε... σεφτέ το Βέλγιο στο Ευρωμπάσκετ. Με επιμέρους σκορ στην πρώτη περίοδο 27-9, η παρέα του Λοτζέσκι δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να υποτάξει άνετα την αδύναμη Εσθονία (84-55) και να μείνει στο κόλπο πρόκρισης, μετά τη χθεσινή ήττα απ' τη Λετονία.

Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 16 πόντους. Σε 18:24' είχε 2/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/7 βολές, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Πήρε βέβαια και βοήθειες για το... πάρτι της εθνικής του από τους Βαν Ρόσομ (14π.) και Σερόν (12π.).

Για τους ηττημένους που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω και έχοντας ήδη 0/2, θα περιοριστούν στη χαρά της συμμετοχής στη διοργάνωση, μόνο ο Βένε της Ζαλγκίρις είχε διψήφιο αριθμό πόντων (12).

Τα δεκάλεπτα: 9-27, 18-46, 44-69, 55-84

Εσθονία: Βάιντεμαν 9, Σοκ Τ., Σοκ Σ. 8 (1), Ταλτς 4, Αρμπετ 8 (2), Κέντους 7 (1), Βένε 12, Τουμ, Κανγκούρ 2, Χάλικ 1, Κούρμπας 4

Βέλγιο: Μπόσκο, Βαν Ρόσομ 14 (3), Ερβέλ 7, Μουεμά 2, Τάμπου 9 (1), Σερόν 12 (2), Μουκούμπου 7 (1), Ζιλέ 10 (2), Ντε Ζέου 4, Τουμπά 2, Σαλούμου 1, Λοτζέσκι 16 (2) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μπαίνει» στην ΑΕΚ ο Άτιτς!! (pics)

Στην Ελλάδα βρίσκεται απ’ την Κυριακή ο Έντιν Άτιτς, προκειμένου να ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις του με την ΑΕΚ.

«Μπαίνει» στην ΑΕΚ ο Άτιτς (pics)
Πάτησε Ελλάδα ο Έντιν Άτιτς. Το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ ταξίδεψε για την χώρα μας, προκειμένου να ενσωματωθεί στις νέες του υποχρεώσεις στην Ένωση.

inner

Ο 18χρονος Βόσνιος γκαρντ / φόργουορντ που έκανε μεγάλο τουρνουά στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Εφήβων (όπου η Ελλάδα πήρε το χρυσό), θα ξεκινήσει άμεσα δουλειά και θα περιμένει να πάρει τις ευκαιρίες του απ' τον Σακότα για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

inner

Υπενθυμίζεται πως έχει υπογράψει συμβόλαιο ως το 2021. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καπετάνος: «Τα πάντα για θετικό αποτέλεσμα»

Με ισάριθμες ισοπαλίες στα δύο πρώτα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, η SKODA Ξάνθη θέλει τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο και ο Παντελής Καπετάνος τονίζει πως η ομάδα θα κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα.

Καπετάνος: «Τα πάντα για θετικό αποτέλεσμα»
Πολύ δύσκολο είναι το πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος για τη SKODA Ξάνθη. Οι «Ακρίτες» αντιμετώπισαν διαδοχικά ΠΑΟΚ εκτός κι ΑΕΚ εντός έδρας με απολογισμό δύο ισοπαλίες.

Πλέον επόμενος αντίπαλος είναι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, με τον Παντελή Καπετάνο να τονίζει μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θέλουν να συνεχίσουν να παίρνουν θετικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή της επιστροφής σου στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ πως θα χαρακτήριζες την περσινή πορεία;

«Ήρθα σε μια περίοδο όπου δεν ήταν καλή για μένα καθώς είχα να αγωνιστώ καιρό λόγω τραυματισμού. Στην αρχή με ενδιέφερε να είμαι καλά αγωνιστικά και να βρω ρυθμό. Η περσινή σαιζόν ήταν πετυχημένη καθώς οι στόχοι και ομαδικά και ατομικά επιτεύχθηκαν. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα και τον στόχο που είχε για τον τελικό κυπέλλου και τα καταφέραμε».

Πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει συνέχεια σ’ αυτή την περσινή πορεία και τι χρειάζεται;

«Να πετύχεις κάτι μία φορά μπορεί να θεωρηθεί εύκολο, όμως η διάρκεια το δύσκολο. Πιστεύω ότι έχουμε ένα καλό σύνολο, ένα σοβαρό προπονητή και μέσω της δουλειάς να μείνουμε εκεί και να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω».

Τόσο στα φιλικά προετοιμασίας, όσο και στις δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος η SKODA ΞΑΝΘΗ αγνοεί την ήττα έχοντας 2 νίκες στο ξεκίνημα, 7 διαδοχικές ισοπαλίες και το 2-0 του Σαββάτου με τον Αγροτικό Αστέρα…

«Τα φιλικά της προετοιμασίας είναι περισσότερο για να βγάλει ο προπονητής τα δικά του συμπεράσματα και να βρουν έναν ρυθμό οι παίκτες. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και σε όλα μπορείς να δεις κάτι. Για παράδειγμα το ότι δεν χάνουμε είναι κάτι θετικό. Είμαστε μια σοβαρή ομάδα, δύσκολα μας κερδίζει ο αντίπαλος. Μέσα από σκληρή τη δουλειά θέλουμε να έχουμε αυτό το κάτι παραπάνω για να έρθουν και οι νίκες».

Τους δύο βαθμούς με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και την ΑΕΚ στα Πηγάδια τους θεωρείς θετική συγκομιδή;

«Μέσα στον ΠΑΟΚ ο βαθμός είναι θετικός αν αναλογιστεί κανείς και το βαθμό ετοιμότητας του αντιπάλου λόγω των επίσημων αγώνων. Από εκεί και πέρα μπορεί να σκεφτόμασταν μόνο τη νίκη με την ΑΕΚ αλλά θα έλεγα ότι η ισοπαλία είναι δίκαιη. Οι δύο βαθμοί πιστεύω ότι είναι θετικοί για την αρχή με αυτούς τους αντιπάλους».

Εβδομάδα χωρίς επίσημη αγωνιστική δράση αυτή που πέρασε. Σε ποιους τομείς δούλεψε περισσότερο η SKODA ΞΑΝΘΗ;

«Όταν έχεις διακοπή και μπορείς να δουλέψεις, αυτό το κάνεις πάνω σε τομείς που χρειάζεσαι. Τώρα δουλέψαμε στην αντοχή για να έχουμε καλύτερη συνέχεια και ατομικά σε στοιχεία που μας λείπουν».

Μετά τις αναμετρήσεις με τους «δικέφαλους» ακολουθεί η επικίνδυνη έξοδος στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο που έχει ξεκινήσει με νίκες το φετινό πρωτάθλημα. Πως θα αντιμετωπίσει η ξανθιώτικη ομάδα το επόμενο παιχνίδι;

«Ο Ατρόμητος αυτή τη στιγμή θεωρείται η πιο φορμαρισμένη ομάδα και ίσως η πιο δυνατή. Και πέρσι, στα δύσκολα παιχνίδια δείξαμε ότι ήμασταν εκεί καθώς χάσαμε βαθμούς στα θεωρητικά πιο εύκολα ματς. Θα πάμε στον Ατρόμητο και θα δώσουμε τα πάντα για το θετικό αποτέλεσμα».

Η κλήρωση του πρωταθλήματος έχει χαρακτηριστεί δύσκολη και από τους φιλάθλους της SKODA ΞΑΝΘΗ. Μετά τον Ατρόμητο υπάρχει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Ηρακλής εκτός έδρας και ο Παναθηναϊκός στα Πηγάδια…

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου συναντώ τέτοιο πρόγραμμα σε μια ομάδα. Στις πρώτες αγωνιστικές αντιμετωπίζουμε όλες τις ομάδες που τερμάτισαν πέρσι πολύ ψηλά. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με αυτοσυγκέντρωση. Όλοι παίζουν με όλους. Ίσως μειονέκτημά μας να είναι το γεγονός ότι δεν είμαστε στον βαθμό ετοιμότητας που θέλουμε».

Πέρσι έφτασες σε διψήφιο αριθμό γκολ στην πιο παραγωγική ελληνική χρονιά σου έχοντας παράλληλα και 31 συμμετοχές στη Super League. Φέτος τι μπορεί να περιμένει η ομάδα και οι φίλαθλοί της από σένα;

«Όταν αγωνίζομαι, αγωνίζομαι για την ομάδα. Τον Παντελή, τον έχω βάλει σε δεύτερη μοίρα. Σκοπός μου είναι να πετύχει η ομάδα τους στόχους της, να σημειώσω όσο περισσότερα γκολ μπορώ αλλά και γενικά όπως μπορώ να προσφέρω, θα προσφέρω».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα… πετάει την άλλη εβδομάδα ο Ηρακλής!!

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με την «Turkish Airlines» και οι άνθρωποι του Ηρακλή έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να προλάβουν να είναι όλα στην εντέλεια στο ματς απέναντι στον Λεβαδειακό.

Θα… πετάει την άλλη εβδομάδα ο Ηρακλής
Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης, η συμφωνία με την «Τurkish Airlines» κλείδωσε. Έτσι, στην ΠΑΕ φουλάρουν ώστε να τρέξουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να είναι τα πάντα έτοιμα ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στον Λεβαδειακό στο «Καυτανζόγλειο» την επόμενη εβδομάδα.

Οι άνθρωποι του Γηραιού τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν όλες τις εργασίες για να τοποθετηθεί το λογότυπο του νέο χορηγού στους πάγκους, στις διαφημιστικές πινακίδες, αλλά και στα μάτριξ του σταδίου.

Μάλιστα, ενδεικτικό της βαρύτητας που έδωσε ο Σπύρος Παπαθανασάκης ώστε να κλείσει το deal με την εταιρία αερογραμμών, αποτελεί η πρόθεσή του για πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου τις επόμενες μέρες για να παρουσιαστεί επίσημα η συμφωνία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκεί που είσαι, ήμουν…!!

Περασμένα μεγαλεία… Ύστερα από δύο χρόνια, η Εθνική επέστρεψε σήμερα στον τόπο του θριάμβου, στο Βουκουρέστι (όπου είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στο Μουντιάλ). Τώρα όμως οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί…

Εκεί που είσαι, ήμουν…

Περίπου δύο χρόνια μετά, δεν θυμίζει σε τίποτα το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου…

Οι Ρουμάνοι στοχεύουν στη νίκη που θα τους εξασφαλίσει την πρόκριση στο Euro 2016 της Γαλλίας, σε αντίθεση με την αποκλεισμένη Εθνική, που θέλει να βάλει ένα «στοπ» στην κατρακύλα των τελευταίων δώδεκα μηνών, πετυχαίνοντας το πρώτο «τρίποντο» στη διοργάνωση.

Αποστολή στο Βουκουρέστι: Σωτήρης Ταμπάκος

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ήδη δέκα ματς (οκτώ επίσημα και δύο φιλικά) χωρίς νίκη και αν δεν τα καταφέρει τη Δευτέρα, στο γήπεδο «National Arena» του Βουκουρεστίου θα καταγραφεί νέο αρνητικό ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία της Εθνικής.
Το ζητούμενο τούτη την στιγμή είναι να τονωθεί η ψυχολογία και αυτό θα γίνει μόνο εάν έρθει η νίκη. Δεν σημαίνει όμως, ότι θα αλλάξουν τα πάντα σε μία μέρα. Η γιατρειά θα πάρει χρόνο. Η Εθνική θα χρειαστεί να χτιστεί σε στέρεες βάσεις και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Όσο δεν γυρίζει το πράγμα τόσο πιο χαμηλά θα πέφτει η «γαλανόλευκη» και στο ranking της FIFA.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στο Βουκουρέστι, ψάχνοντας την πρώτη νίκη στην προκριματική φάση. Ο καιρός είναι ζεστός με θερμοκρασίες περίπου 29 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ, την ώρα του αγώνα, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα έχει 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι διεθνείς θα προπονηθούν στις 18:30 στο γήπεδο «National Arena» και αμέσως μετά (19:50) θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού τεχνικού, Κώστα Τσάνα. Κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να γίνουν ορισμένες αλλαγές στις θέσεις των εξτρέμ και στη μεσαία γραμμή. Μετά την τελευταία προπόνηση θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για την ενδεκάδα που προσανατολίζεται να παρατάξει ο ΚώσταςΤσάνας στο παιχνίδι της Δευτέρας με αντίπαλο τη Ρουμανία στις 21:45.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κασίγιας: «Μην αποδοκιμάζετε τον Πικέ»!

Έκκληση στους Ισπανούς φιλάθλους να μην γιουχάρουν στο εξής τον Ζεράρ Πικέ απηύθυνε ο Ίκερ Κασίγιας μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης των «φούριας ρόχας» κόντρα στη Σλοβακία.

Κασίγιας: «Μην αποδοκιμάζετε τον Πικέ»
Τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Ζεράρ Πικέ εξέφρασε ο Ίκερ Κασίγιας μετά τις νέες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν εις βάρος του αμυντικού της Μπαρτσελόνα στο χθεσινό ματς της Ισπανίας κόντρα στη Σλοβακία.

Ο άσος της Πόρτο που βίωσε επίσης αποδοκιμασίες κατά το τελευταίο διάστημα της παραμονής του στη Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουν τον Πικέ, δίνοντας και σύνθημα συσπείρωσης εν όψει της συνέχειας.

«Ας δούμε αν όλοι μαζί μπορούμε να αντιστρέψουμε τα συναισθήματα των φιλάθλων προς τον Πικέ. Θέλουμε τους φίλους της Ισπανίας να χειροκροτούν τους πάντες», ανέφερε ο αρχηγός των «φούριας ρόχας». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο δάσκαλος, Χάμιλτον, με τα ξανθά μαλλιά!!

Μαθήματα άνετης νίκης παρέδωσε ο Λιούις Χάμιλτον (με νέο λουκ) στο 12ο γκραν πρι της σεζόν στην Μόντσα της Ιταλίας.

Ο δάσκαλος, Χάμιλτον, με τα ξανθά μαλλιά
Update 19:14 Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA), επιβεβαίωσε τη νίκη του Λιούις Χάμιλτον στη Μόντσα, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο ελαστικό του Βρετανού πιλότου.

Την έβδομη νίκη του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 και 40η στην καριέρα του πανηγύρισε ο Λίουις Χάμιλτον στο 12ο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα Μόντσα της Ιταλίας.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε ακόμη μια νίκη χωρίς ιδιαίτερο άγχος, διευρύνοντας έτσι τη διαφορά του από τους αντιπάλους του στον πίνακα της βαθμολογίας.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes είχε ακόμη ευκολότερο έργο με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτ,α καθώς ο δεύτερος Κίμι Ραϊκόνεν, δεν εκκίνησε εγκαίρως, κερδίζοντας έτσι από την αρχή πολύτιμο χρόνο.



Με την νίκη του στον «Ναό της ταχύτητας», ο Χάμιλτον, επιβεβαίωσε το στατιστικό της Μόντσα που θέλει τον poleman να είναι αυτός που ανεβαίνει και στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Την ατυχία του Iceman, ο οποίος τελικά τερμάτισε στην πέμπτη θέση, εκμεταλλεύτηκε ο ομόσταβλός του, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ολοκλήρωσε το 12ο γκραν πρι της σεζόν από την δεύτερη θέση.

Ωστόσο, ο Ραϊκονεν γλύτωσε παρά τρίχα την σύγκρουση με τον Μέρχι της Marussia, την ώρα που έμπαιναν στο pitlane για το πρώτο τους πιτ στοπ.

inner

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας είδε τον κινητήρα του προπορευόμενου, Νίκο Ρόσμπεργκ, να σπάει.

Ο Γερμανός πιλότος στη Μόντσα έτρεχε με τη μονάδα ισχύος που είχε στο Σπα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε μετά την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία ο Βάλτερι Μπότας , έχοντας πίσω του τον Κίμι Ραϊκονεν.
Με αρκετά παράπονα για την απόδοση της Force India ο Νίκο Χούλκενμπεργκ τερμάτισε στην έβδομη θέση, μπροστά από τον Μάρκους Έρικσον με Sauber.

Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογούμενης δεκάδας πλασαρίστηκε το δίδυμο της Red Bull, Ντανιέλ Ρικιάρντο και Ντανιήλ Κβίατ.

Στις… χαμηλές πτήσεις –μετά την καλή απόδοση που είχε με τον Γκροσάν στο Σπα- επέστρεψε η Lotus, που είδε και τους δύο της πιλότους να επιστρέφουν στα πιτ πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί ο τρίτος γύρος με προβλήματα στα μονοθέσια τους.

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης πλασαρίστηκε η McLaren με τον Τζένσον Μπάτον να τερματίζει 14ος, ενώ ο ομόσταβλός του, Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειψε στο τέλος του αγώνα.

Ομάδες και πιλότοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 20 Σεπτέμβριου με το γκραν πρι της Σιγκαπούρης.

inner

Βαθμολογία πιλότων

1 Χάμιλτον 252
2 Ρόσμπεργκ 199
3 Φέτελ 178
4 Μάσα 97
5 Ραϊκόνεν 92
6 Μπότας 91
7 Κβίατ 58
8 Ρικιάρντο 55
9 Γκροσάν 38
10 Πέρες, 33
11 Χούλκενμπεργκ 30
12 Φερστάπεν 26
13 Νασρ 16
14 Μαλδονάδο 12
15 Αλόνσο 11
16 Σάινθ 9
17 Έρικσον 9
18 Μπάτον 6

Βαθμολογία κατασκευαστών
1 Mercedes 451
2 Ferrari 270
3 Williams 188
4 Red Bull 113
5 Force India 63
6 Lotus 50
7 Toro Rosso 35
8 Sauber 25
9 McLaren 17
10 Manor 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Παράταση για την «Αγιά-Σοφιά» ζητά ο Δήμος!!

Αίτημα παράτασης της δημόσιας διαβούλευσης για την «Αγιά-Σοφιά» προτίθεται να καταθέσει ο Δήμος. Δεν ανησυχεί η ΑΕΚ, αφού δεν προβλέπεται -βάσει νόμου- να γίνει δεκτό και να προκληθεί νέα καθυστέρηση.

Παράταση για την «Αγιά-Σοφιά» ζητά ο Δήμος
Ενέργειες που σχετίζονται, ανάμεσα σε άλλα, και με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ θα συζητήσει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε συμβούλιο που προγραμματίστηκε για την προσεχή Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, ένα εκ των 24 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αφορά και την «Αγιά-Σοφιά».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται σε «έγκριση αιτήματος παράτασης προθεσμίας δημόσιας διαβούλευσης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου για το ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΜΝΗΜΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Εφόσον εγκριθεί λοιπόν το συγκεκριμένο αίτημα (που πιθανολογείται ότι γίνεται για να προλάβουν να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα στο ΥΠΑΠΕΝ), ο Δήμος θα ζητήσει να επεκταθεί η διαδικασία που ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν προβλέπεται -βάσει νόμου- να συμβεί, με τη δημόσια διαβούλευση να τελειώνει κανονικά στην ώρα της και την ΑΕΚ (που προετοιμάζεται όλες αυτές τις μέρες) να περιμένει έπειτα την έκδοση της οικοδομικής άδειας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ματς με την Κροατία θα μας δείξει πολλά…!

Η Εθνική έκανε ιδανικό ξεκίνημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε ομαδάρα ή ότι δεν έχει αδυναμίες, μόνο και μόνο επειδή κέρδισε τους αδύναμους Σκοπιανούς.
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Το ματς με την Κροατία θα μας δείξει πολλά…
Στην πραγματικότητα η μοναδική δυσκολία για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο ματς ήταν το όνομα του αντιπάλου και όχι ο ίδιος ο αντίπαλος. Μέσα στο παρκέ η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και μάλλον η ελληνική ομάδα δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε.
Και είναι προφανές ότι στα ματς που ακολουθούν, ειδικά με την γηπεδούχο Κροατία αλλά την δεύτερη… γηπεδούχο Σλοβενία (πάνω από 4000 έκαναν το ταξίδι της μίας ώρας από τη Λουμπλιάνα) τα πράγματα δεν θα είναι εξίσου εύκολα.
Η Ελλάδα νίκησε γιατί είχε ταυτόχρονα πολλούς παίκτες σε καλή μέρα. Ο Μπουρούσης, ο Κουφός, ο Πρίντεζης, ο Σλούκας, ο Καλάθης έκαναν εξαιρετική δουλειά, το ίδιο και ο Αντετοκούνμπο, που είχε όμως λιγότερη σταθερότητα από τους υπόλοιπους. Ο Σπανούλης ακόμα δεν είναι έτοιμος, ο Ζήσης ήταν θετικό στοιχείο, οι υπόλοιποι είχαν μικρή συμμετοχή, ειδικά οι Περπέρογλου, Μάντζαρης και Καϊμακόγλου.
Η Εθνική ένιωθε την ανάσα των Σκοπιανών μέχρι το 30′, αλλά μετά καθάρισε το ματς και ουσιαστικά έκανε πλάκα. Ο Κατσικάρης χρησιμοποίησε περισσότερο τους 9 από τους 12 παίκτες, ακόμα κι έτσι όμως υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς τη διαχείριση. Είναι προφανές πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της διοργάνωσης και οι παίκτες δεν πρέπει να κουραστούν από νωρίς, άλλωστε η πρώτη φάση δεν έχει μεγάλη σημασία… Ακόμα και πρώτη να είναι η Εθνική, κανείς δεν μπορεί να της διασφαλίσει ότι θα έχει εύκολο έργο στους “8”, για τους “16” μάλλον δεν το συζητάμε καθόλου.
Ομως το ματς με την Κροατία θα είναι το πρώτο σοβαρό τεστ, σε πολύ δύσκολες συνθήκες κι εκεί θα βγάλουμε πολύ πιο ασφαλή συμπεράσματα… Το δεύτερο παιχνίδι μας στο Ευρωμπάσκετ θα δείξει πολλά κι πλέον το πόδι πρέπει να βγει από το φρένο. Και το κυριότερο, να παίζουν όσοι το αξίζουν, για όσο το αξίζουν. Αλλωστε στην πρεμιέρα με τα Σκόπια, το φρένο δεν μας το έβαζαν οι αντίπαλοι, αλλά η ίδια η Εθνική…

Πηγή: www.superbasket.gr

Ανακοίνωσε Σλότερ η Νταρουσάφακα!

Και επίσημα κάτοικος Τουρκίας για λογαριασμό της Νταρουσάφακα έγινε ο Μάρκους Σλότερ.

Ανακοίνωσε Σλότερ η Νταρουσάφακα
Ήταν γνωστό, πλέον και επίσημο... Η Νταρουσάφακα συνεχίζει τη δυνατή μεταγραφική της ενίσχυση, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Μάρκους Σλότερ. Ο Αμερικανός σέντερ -που στο παρελθόν είχε ακουστεί για Παναθηναϊκό- υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια, αφήνοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης ύστερ από τρεις σεζόν.

Ο 30χρονος άσος είχε 2,9 πόντους και 2,6 ριμπάουντ σε 13,2 λεπτά κατά μέσο όρο την περασμένη περίοδο με τη «βασίλισσα» παίζοντας όμως καθοριστικό ρόλο στα τελευταία παιχνίδια της περιόδου.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Άνοιξε τις… πόρτες ο Ολυμπιακός!! (pics)

Την ευκαιρία να δουν από κοντά την προπόνηση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, είχαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο Μέτσοβο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν τις πόρτες!

Άνοιξε τις… πόρτες ο Ολυμπιακός (pics)
Με την παρουσία του κόσμου πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Κυριακής (6/9) του Ολυμπιακού στο Μέτσοβο, καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέτρεψε να ανοίξουν οι πόρτες του κλειστού.

Περίπου 150 φίλοι των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν στο γήπεδο, όπου αφού παρακολούθησαν το πρόγραμμα, στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν με τα ινδάλματά τους.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*