Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Έτοιμη για... Γαλλία και Euro η Αυστρία!!


Ένα βαθμό μακριά από την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2016 είναι η Αυστρία που νίκησε 1-0 τη Μολδαβία και έμεινε μόνη πρώτη στον έβδομο όμιλο. Νίκη (2-0) του Μαυροβουνίου κόντρα στο Λιχτενστάιν.

Έτοιμη για... Γαλλία και Euro η Αυστρία!
Μόνο με αυτοκτονία γίνεται να χάσει την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2016 η Αυστρία, καθώς μετά την επικράτησή της κόντρα στη Μολδαβία με 1-0 βρίσκεται στην κορυφή του 7ου ομίλου με διαφορά 8 βαθμών από την τρίτη Ρωσία, τη στιγμή μάλιστα που υπερτερεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με την «αρκούδα», αφού την έχει νικήσει εντός και εκτός έδρας.

Έτσι, η Αυστρία χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές, ώστε να οριστικοποιήσει και τυπικά την παρουσία της στη Γαλλία και συνολικά τη δεύτερη πρόκριση στην ιστορία της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Ζλάτκο Γιουνούζοβιτς στο 52’ που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των Μολδαβών, Τσεμπάνου, ο οποίος απέκρουσε ασταθέστατα ένα αδύναμο σουτ του Αλάμπα.

Όσο ζει ελπίζει το Μαυροβούνιο

Τις όποιες ελπίδες για πρόκριση, έστω και μέσω των μπαράζ, διατήρησε και το Μαυροβούνιο, το οποίο δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Λιχτενστάιν με 2-0.

Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν στο 38’ ο Μπετσιράι και στο 56’ ο «on-fire» αυτή την περίοδο, Στεβάν Γιόβετιτς και έτσι έφτασαν στους 8 βαθμούς, μένοντας τρεις βαθμούς πίσω από τη Ρωσία και τέσσερις από τη Σουηδία.

Βαθμολογία

1. Αυστρία 19 (7)
2. Σουηδία 12 (7)
3. Ρωσία 11 (7)
4. Μαυροβούνιο 8 (7)
5. Λιχτενστάιν 5 (7)
6. Μολδαβία 2 (7)

Η 7η αγωνιστική του 7ου ομίλου

Ρωσία –Σουηδία 1-0
(38’ Ντζιούμπα)

Αυστρία – Μολβαδία 1-0
(52’ Γιουνούζοβιτς)

Μαυροβούνιο – Λιχτενστάιν 2-0
(38’ Μπετσιράι, 56’ Γιόβετιτς)

Η επόμενη αγωνιστική (8/9)

Λιχτενστάιν – Ρωσία
Μολδαδία – Μαυροβούνιο
Σουηδία - Αυστρία *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: