Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

«Δεν είναι… τελικός με τους Κροάτες»

Την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει της συνέχειας του Ευρωμπάσκετ έχει ο Φώτης Κατσικάρης στο σημερινό ματς της Εθνικής με την Κροατία, όπως δήλωσε ο Νίκος Φιλίππου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν είναι… τελικός με τους Κροάτες»
«Θα είναι μία δυνατή αναμέτρηση, χωρίς να είναι “τελικός” και είναι ένα παιχνίδι που θα φανερώσει τις αδυναμίες των δύο ομάδων. Δεν είναι ματς ζωής και θανάτου», τόνισε ο Νίκος Φιλίππου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την αποψινή αναμέτρησης της Εθνικής ομάδας με την Κροατία για την 2η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ.

Παράλληλα, ο πρώην τιμ μάνατζερ της «γαλανόλευκης» μίλησε για τα στοιχεία που θα κρίνουν ένα μετάλλιο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο ψάχνει την επόμενη μεγάλη στιγμή του μετά την σπουδαία νίκη απέναντι στις ΗΠΑ το 2006.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Football Factory» με τους Αντώνη Ντινιακό και Δημήτρη Θεοδωροπουλο.

Για τον χθεσινό αγώνα με την ΠΓΔΜ:

«Κάποιες φορές δίνει έξτρα κίνητρο, ειδικά για κάποια παιδιά που προέρχονται από τις βόρειες περιοχές της Ελλάδας και το νιώθουν περισσότερο αυτό. Δεν είναι σωστό να μπλέξουμε τον αθλητισμό με την πολιτικοί. Έλλνηες είμαστε όμως και μας ενοχλούν τέτοια θέματα. Η ομάδα των Σκοπίων είχε ένα σερί πόντων και κατάφερε να σκοράρει από τα τρίποντα, όμως η δυναμική των δύο ομάδων φάνηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα και αποδείξαμε ποια είναι η θέση μας χωρίς να κάνουμε ένα σούπερ ματς, με πολλά στελέχη να μην είναι ακόμα έτοιμα. Όσο περνάει το τουρνουά θα είναι καλύτεροι και στα δυνατά παιχνίδια θα προχωρήσουμε πιο πολύ».

Για το αποψινό ματς με τους Κροάτες:

«Είναι ένα πιο επικίνδυνο παιχνίδι. Παίζουν μέσα στην έδρα τους, και οι Σλοβένοι εαυτόν περισσότερο και δείχνουν να αδιαφορούν για τη διοργάνωσή τους. Είναι μία μπασκετική χώρα, είναι μία ομάδα που έκανε μία μεγάλη προσπάθεια στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό στη Σλοβενία. Είναι μία ομάδα που έχει αξιώσεις, πόσω μάλλον μέσα στο σπίτι της. Είναι το πρώτο δυνατό τεστ για εμάς. Θα είναι μία δυνατή αναμέτρηση, χωρίς να είναι “τελικός” και είναι ένα παιχνίδι που θα φανερώσει τις αδυναμίες των δύο ομάδων. Δεν είναι ματς ζωής και θανάτου. Αν πάρεις σήμερα την πρώτη θέση, δεν έχει ουσιαστικό ρόλο, αφού οι ομάδες που θα έρθουν από τον άλλο όμιλο δεν είναι μεγάλης δυναμικής και θα μας προβληματίσουν. Λέμε θεωρητικά και αυτοί που πρέπει, αφού χθες υπήρξε η έκπληξη της νίκης του Ισραήλ επί της Ρωσίας. Η Τουρκία μετά τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν λειτουργεί καλύτερα και άξιζε τη νίκη απέναντι στην Ιταλία. Η Ιταλία δεν παύει να είναι μεγάλη δύναμη, αν και κατέβηκε με χαμηλές προσδοκίες. Νομίζω ότι θα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο Πανευρωπαϊκό, με μεγάλα παιχνίδια και θα δούμε ομάδες που δεν έχουμε δει και θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον».

Για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν μετάλλιο:

«Αν πάμε βάσει των φαβορί, η τετράδα η δυνατή είμαστε εμείς, η Γαλλία, η Ισπανία και η Σερβία. Αυτό λέει η λογική. Η Ιταλία και η Τουρκία είναι μέσα στους δελφίνους για τα μετάλλια και ομάδες εκπλήξεις, αλλά δεν θα αντέξουν μέχρι το τέλος. Θα παίξει ρόλο το βάθος στον πάγκο, η κούραση, η αντοχή και πολλά άλλα πράγματα. Πολλά μπορεί να συμβούν. Εμείς είμαστε σε καλό δρόμο. Την άμυνα την έχουμε σίγουρα σε κάθε διοργάνωση, αλλά τώρα έχουμε και την επίθεση. Αυτό είναι πιο σημαντικό. Ό,τι κάναμε στην ιστορία μας, το κάναμε, παίζοντας και επίθεση. Έχουμε παιδιά που είναι γεμάτα ταλέντο στην επίθεση και υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Μπορεί να ξεπηδήσουν παίκτες ανάλογα με τη ροή του παιχνιδιού. Έχουμε πληθώρα επιλογών στα γκαρντ και να έχουμε περισσότερες λύσεις στο παιχνίδι μας. Χθες ήρθε ο Σλούκας και έδωσε φρεσκάδα. Ο Σπανούλης παίζει ομαδικά και γίνεται μαέστρος της ομάδας. Ο Ζήσης οργανώνει το παιχνίδι, ενώ ο Μάντζαρης έχει και εκείνος το δικό του ρόλο. Αυτοί οι παίκτες δίνουν την ώθηση στους υπόλοιπους να είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Ο Κατσικάρης έχει την τύχη και την ατυχία να έχει πολλές επιλογές στη διάθεσή του σε αυτή τη θέση».

Για την πιο ιδιαίτερη στιγμή του σε Ευρωμπάσκετ:

«Οι ιδιαίτερες στιγμές ξεκινούν από το ’87. Μετά από δύο χρόνια το ασημένιο που πήραμε. Το Βελιγράδι ήταν επίσης μεγάλη επιτυχία. Ξεκινήσαμε με χαμηλούς τόνους. Στην πρώτη φάση διασυρθήκαμε από τους Σλοβένους και δυσκολευτήκαμε με τους Ισραηλινούς για να περάσουμε. Το παιχνίδι με τους Αμερικάνους το ξεπέρασε. Ελπίζουμε και φέτος να κάνουμε τα καλά παιχνίδια και να είμαστε όπως πρέπει στα δύσκολα ματς, πανηγυρίζοντας στο τέλος μία μεγάλη επιτυχία του μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού».

Για τη θέση που θα πάρει η Εθνική:

«Έχουν αλλάξει πλέον τα δεδομένα. Το δεύτερο χιαστί είναι εκείνο που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία ή στη μερική αποτυχία, αφού μετέπειτα θα ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να είμαστε στο Προολυμπιακό ή στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θέλουμε να είμαστε μέσα στις πρωταγωνίστριες ομάδες. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Το θέμα του μεταλλίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: