Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Δ’ Ομιλος: Λιθουανία στο «θρίλερ»!

Χάρη στο άστοχο σουτ του Κορνιγένκο στην τελευταία επίθεση της Ουκρανίας, η Λιθουανία νίκησε με το ζόρι 69-68 την αντίπαλό της και ξεκίνησε θετικά στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Δ’ Ομιλος: Λιθουανία στο «θρίλερ»
Η Λιθουανία νίκησε την Ουκρανία με 69-68 την τελευταία στιγμή στο πρώτο σοβιετικό ντέρμπι του τέταρτου ομίλου που διεξάγεται στη Ρίγα και ξεκίνησε με το «δεξί» την προσπάθεια της να διακριθεί στο φετινό Ευρωμπάσκετ, όπου συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Όλα κρίθηκαν στο άστοχο σουτ του Κορνιγένκο στην τελευταία επίθεση των Ουκρανών, οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν στην τελευταία περίοδο, χάνοντας σταθερά στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης, με αμφότερες τις ομάδες να μη σκοράρουν στο τελευταίο δίλεπτο μετά τη βολή του Ματσιούλις και να φτάνουμε τελικά στο φινάλε «θρίλερ».

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γιανκούνας με 22 και Βαλαντσιούας με 19 πόντους, ενώ από τους Ουκρανούς ξεχώρισε ο Φεσένκο με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν «φουριόζοι» και διατηρούσαν ένα σταθερό προβάδισμα κοντά στο +5, με τον Βαλαντσιούνας μέσα στη ρακέτα και τον Γιανκούνας απ' έξω να σκοράρουν και να δίνουν λύσεις στους φιναλίστ της περασμένης διοργάνωσης. Ο Φεσένκο προσπαθούσε μόνος του από την απέναντι πλευρά και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +7.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Λιθουανοί έφτασαν στο +11 και διατηρούσαν ένα +7 με +9. Όμως, η επιθετική πολυφωνία των Ουκρανών έφερε ένα σερί 10-0 και αυτοί προηγήθηκαν με +1. Οι Λιθουανοί απάντησαν με δικό τους 8-0 σερί σταδιακά στο τελευταίο δίλεπτο με σκοράρισμα από πολλούς παίκτες και από όλες τις θέσεις και έφτασαν στο +7 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Λιθουανοί με επιμέρους σκορ 7-2 έφτασαν στο +12 με λύσεις από την περιφέρεια. Οι Ουκρανοί με 4-0 σερί μείωσαν στο -8 και η διαφορά κυμαινόταν πλέον στο +7 με +10 για τη «Λιέτουβα». Ο Φεσένκο βοήθησε την Ουκρανία να μειώσει στο -3 δύο φορές, όμως η Λιθουανία ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο +5.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Λιθουανοί έφτασαν στο +10 με 5-0 σερί κι διατηρούσαν ένα +8 με ένα +11 σε αυτό το διάστημα. Οι Ουκρανοί βρήκαν τις λύσεις και με σερί 7-0 μείωσαν στο -4. Στο 62-56, οι Ουκρανοί με 7-0 σερί και με επιθετική πολυφωνία προηγήθηκαν με +1. Πλέον, το προβάδισμα εναλλασσόταν σταθερά για τις δύο ομάδες που έφτασαν στο 68-68 στο 01:52 πριν τη λήξη. Ο Ματσιούλις έκανε το 69-68 με μία εύστοχη βολή και, από εκείνο το σημείο, οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε άστοχα σουτ και σωρηδόν λάθη. Τελικά, ο Κορνιγιένκο αστόχησε στο τελευταίο δίποντο και η Λιθουανία πήρε τη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 19-12, 33-26, 50-45, 69-68

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καλνιέτις 3, Ματσιούλις 11, Σεϊμπούτις 8, Γιανκούνας 22, Γιαβτόκας 2, Βαλαντσιούνας 19, Κουζμίνσκας 1, Λεκαβίτσιους 3

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πουστοζνόνοφ 5, Ραντλ 12, Μίσουλα 13, Λουκάσοφ 2, Φεσένκο 19, Τιμοφεγένκο 2, Κορνιγιένκο 8, Ζάιτσεφ 7 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: