Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αγγίζει το DNA του!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την εντυπωσιακή ισορροπία που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ, τον οποίο... γουστάρεις να βλέπεις, ενώ σχολιάζει και την διαιτησία στην εύκολη νίκη του Ατρομήτου κόντρα στον Ολυμπιακό. 
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο για ποδόσφαιρο, αφού η ομάδα του ΠΑΟΚ μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Είχε καιρό να ευχαριστηθώ τόσο τα παιχνίδια, είχε καιρό να διαχειρίζεται τόσο έξυπνα ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ την μεσοβδόμαδη ήττα από τον Απόλλωνα.
ADVERTISEMENT
Το μήνυμα που πρέπει να περάσει και αρχίζει να περνάει σε όλους σιγά – σιγά, είναι πως φέτος θα γουστάρουμε την ομάδα. Στα καλά και τα στραβά της. Στις χαρές και τις λύπες. Για ποδόσφαιρο είπα βέβαια θα μιλήσουμε γιατί αυτή είναι η ουσία.
Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στη βαθμολογία με 13 -1 γκολ, έχει περάσει από δύο έδρες που έχασε πέρυσι και πάει στο Καραϊσκάκη έχοντας τον Ολυμπιακό τρεις βαθμούς κάτω. Σημαντικό γεγονός για να πιέσει λίγο παραπάνω τον αντίπαλό του, όμως είτε χάσει, είτε τον κερδίσει, ο ΠΑΟΚ δεν έχει τις προδιαγραφές να πάρει το πρωτάθλημα φέτος. Δεν έχει το βάθος και καμιά δεκαριά θυγατρικές, δεν έχει την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Αυτά τα ξέραμε και για αυτό η κουβέντα πρέπει να στραφεί στο ποδόσφαιρο.
Η χρονιά ξεκίνησε ανώμαλα γιατί δεν υπήρχαν σταθερές. Η ήττα στο Ζίμπρου και η ισοπαλία στη Τούμπα με την Καλλονή, ήταν αποτελέσματα που προήλθαν από κακές σκέψεις του Αναστασιάδη και ατυχία. Γιατί και στη Ζίμπρου μπορούσαμε να κερδίσουμε και με την Καλλονή το ίδιο.
Ο Αναστασιάδης δέχτηκε την κριτική και έψαξε τις λύσεις. Η αλήθεια είναι πως βρήκε μία ισορροπία άκρως εντυπωσιακή. Άφησε πίσω του το δίδυμο Τζιόλη – Μαντούρο στα χαφ, εξαφάνισε τον Σαλπιγγίδη από τα αριστερά και δημιούργησε μία ομάδα που μπορεί να βρίσκει ανά πάσα στιγμή ισορροπία γιατί τα χαφ της τρέχουν πάνω από δώδεκα χιλιόμετρα το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως ο Ρατς κατά κύριο λόγο και ο Σκόνδρας κατά δεύτερο, έχουν την ευχέρεια να βγαίνουν συνεχώς από τη πίσω ζώνη και να δημιουργούν συνεχώς κινδύνους. Για εμένα, παίκτες κλειδί του ΠΑΟΚ είναι οι τρεις χαφ του, ο Τζιόλης, ο Κάτσε και ο μικρός ο Τζανδάρης. Παίκτες που φροντίζουν να γίνεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο η βρώμικη δουλειά.
Σήμερα μάλιστα, ο 20χρονός Τζανδάρης εκτός από τα πέντε κλεψίματα που καταγράφει η στατιστική, έχει μία ασίστ και ένα δοκάρι, όπως δοκάρι έχει και ο Κάτσε. Κάτι που σημαίνει πως τα αθλητικά τους προσόντα δεν ανήκουν μόνο στο κομμάτι της καταστροφής, αλλά μπαίνουν και στο κομμάτι της δημιουργίας κινδύνων.
Όταν οι χαφ τρέχουν τόσα χιλιόμετρα, ο Ρατς μπορεί να βγαίνει συνεχώς κάτι που σημαίνει και κάτι ακόμα. Ο παίκτης που έχει τον Ρατς φοβάται να βγει μπροστά, όπως και αυτός που έχει τον Μακ ο οποίος αναλώνει τις δυνάμεις του στο να σπριντάρει προς την αντίπαλη εστία και όχι να κυνηγά κάποιον μπακ της ελληνικής λίγκας.
Ο Ρατς δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός του πλανήτη, όμως αν τον αφήσεις χωρίς μαρκάρισμα τέσσερις – πέντε φορές, η κηδεία έχει γίνει. Όπως έγινε και σήμερα.
Όλα τα παραπάνω, συνδέονται με το γεγονός πως Σαλπιγγίδης, Κλάους και Μακ, έχουν τακτική συνείδηση, πιέζουν ακατάπαυστα και δεν αφήνουν τον αντίπαλο να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Όταν έχεις έξι παίκτες στη μεσοεπιθετική ζώνη που το έχουν από φυσικού το πρέσινγκ, είναι ένα στοιχείο που μπορείς να χτίσεις πάνω του. Και να μπούνε σιγά – σιγά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Εγιάλ Γκολάσα που είναι παιδιά που δεν απέχουν από την λογική αυτών που ξεκινούν βασικοί αυτή την περίοδο.
Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που χαίρεται να κάνει βρώμικη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Για αυτήν είναι θέαμα το σκηνικό αυτό και βέβαια η λύση στην έλλειψη ποιοτικών χαρακτηριστικών.
Πλην του Μακ δεν υπάρχει παίκτης να παίξει το ένας με έναν, όμως όταν κλέψεις ψηλά και απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα, μία πάσα αρκεί για να γίνει το γκολ. Και ο ΠΑΟΚ έχει το εύκολο γκολ όταν ο φορ του έχει τρία γκολ σε επτά τελικά στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο σε επίπεδο φιλοσοφίας και νοοτροπίας. Αυτή ταιριάζει στην ομάδα, αυτή ταιριάζει στο DNA της και προσωπικά χαίρομαι που είμαστε πρώτοι, αλλά περισσότερο χαίρομαι γιατί αυτή η ομάδα εκφράσει εξαιρετικά ποδοσφαιρικά σύγχρονα στάνταρς.
Πλέον πάμε Γαλλία, εκεί όπου πρέπει να περάσουμε για να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μία πρόκριση που χρειάζεται πάντα ένα διπλό. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος εννέα αγώνες εκτός έδρας στη φάση των ομίλων, η ομάδα έχει το μέταλλο να ανταπεξέλθει και να μαζέψει βαθμούς που θα την βοηθήσουν να παίξει στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ ως ισχυρός. Αν βγούμε δεύτεροι.
Για τον αγώνα στο Καραϊσκάκη θα μιλήσουμε μετά. Δεν είναι ανάγκη να ανεβάσουμε τους τόνους, δεν μας ταιριάζει αυτό. Η ομάδα έχει ξεκινήσει άριστα, παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έχει απίστευτη ισορροπία και περνάμε όλοι καλά.
ΥΓ Παρατηρούσα τον αγώνα του Ατρομήτου και την εύκολη νίκη επί τους Ολυμπιακού και διέκρινα πως υπάρχει ένας παίκτης πολύ υποτιμημένος σε σχέση με την ποιότητά του. Αναφέρομαι στον Πίτου Γκαρσία ο οποίος έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την ταχύτητα και την κάθετη κίνηση, στοιχεία που πρέπει να πληρωθούν αδρά για να φέρουν κάποιο παίκτη στη χώρα μας. Κι όμως αθόρυβα, μακριά από τα φώτα, κάνει μία εξαιρετική καριέρα στην Ελλάδα.
ΥΓ1 Εξαιρετική η διαιτησία του Τριτσώνη στο Περιστέρι, που προτίμησε να μη βγάλει κάρτες και να αφήσει τις ομάδες να παίξουν. Το κράτησε το παιχνίδι παρότι χαρίστηκε σε Μποτία, Μανιάτη και Ταυλαρίδη, δείχνοντας πως η εμπειρία του τον έχει ανεβάσει επίπεδο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πράνιτς, «Ατζα» και νίκη-υποχρέωση!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Νίκης Βόλου που ήταν υποχρεωμένος να κάνει, αλλά και για τους Πράνιτς, Ατζαγκούν.
Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που σιγά-σιγά βρίσκει ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια. Το παιχνίδι με την Νίκη Βόλου ήταν από αυτά, που λέμε ότι είσαι υποχρεωμένος, όχι μόνο να κερδίσεις, αλλά να βάλεις και όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Διότι η Νίκη είναι μέχρι τώρα η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και δεν έχει πάρει και πόντο. Η νίκη ήρθε, τα γκολ, όχι.
ADVERTISEMENT
Με 23 τελικές εκ των οποίων οι 16 στην εστία ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόνο ένα γκολ με τον Ατζαγκούν από πάσα του Πράνιτς. Γκολ πολύ ωραίο σε δημιουργία και εκτέλεση. Στη συνέχεια έγιναν ευκαιρίες για γκολ, αλλά χάθηκαν. Και όσο χάνονταν οι ευκαιρίες, τόσο στριφογύριζε στο μυαλό όλων των φίλων του Παναθηναϊκού, ότι μπορεί να γίνει μία στραβή στο τέλος και να χαθεί η νίκη... Εξάλλου αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, όποιος χάνει τις ευκαιρίες, συνήθως τιμωρείται δεχόμενος γκολ. Αυτό δεν έγινε χθες, διότι η Νίκη από την μία έδειχνε αδύναμη να κάνει κάτι καλό στην επίθεση, είτε έπαιζε με 11 είτε έπαιζε με 10 στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά και από την άλλη οι «πράσινοι» είχαν σοβαρή αμυντική λειτουργία και όποια μικρολαθάκια έγιναν από κάποιους τα κάλυπταν οι συμπαίκτες τους. Η Νίκη τα έδωσε όλα , μοίρασε και κάποιες ....κλωτσιές που έμειναν ατιμώρητες (στο 15 ο Λάουκς, στο 33ο Κοτσαρίδης και στο 46 ο Καρασαλίδης, που τραυμάτισε τον Λαγό, που έγινε αλλαγή δεν είδαν κίτρινες), αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.
Ετσι η ομάδα έφθασε στο ζητούμενο, τη νίκη, που είναι η τρίτη σε μία εβδομάδα. Είχε κερδίσει στα Χανιά και στον Βόλο για το κύπελλο.
Το σημαντικό είναι, ότι πλέον σε κάθε παιχνίδι έχει και διάφορους πρωταγωνιστές. Κόντρα στην Νίκη ο Πράνιτς έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Δεν είναι μόνο η πάσα στον Αντζαγκούν στο γκολ, αλλά και άλλες τρεις ασίστ, που έβγαλε για γκολ και η βοήθειά του στην άμυνα, αλλά και στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Εκεί νομίζω ότι είναι και η θέση του. Δεύτερο αμυντικό χαφ με ένα κλασικό εξάρι δίπλα του.
Καλό νέο και το δεύτερο σερί γκολ του Αντζαγκούν. Με καλό στοπάρισμα και γρήγορη εκτέλεση στη γωνία. Ο «Αντζα» μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ σε μία-δύο φάσεις.      Καλή εμφάνιση και από τον Νάνο από αριστερά , που θυμίζει σιγά-σιγά τον πραγματικό του εαυτό.
Το καλό είναι , ότι η ομάδα παίρνει γκολ από τα χαφ, το κακό είναι ότι οι επιθετικοί δεν σκοράρουν συχνά. Ο Καρέλης έβαλε ένα γκολ με τον Πλατανιά και ο Πέτριτς έχει μείνει με το γκολ κόντρα στον Πανιώνιο.
Χωρίς τον Μπέργκ στην επίθεση το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να παίρνει τις νίκες, για να μπορέσει να παίξει πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο, όταν επιστρέψει ο Σουηδός. Και από αυτή την άποψη είναι σημαντική η τρίτη συνεχόμενη νίκη και η ομάδα πάει με ηθικό στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με Εστορίλ και Παναιτωλικό εκτός έδρας. Δύο παιχνίδια, που θα δείξουν, αν όντως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο....

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ΑΕΚάρα και η βαρεμάρα!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που «βαριόταν» στην Λαμία και την μπασκετική που έκανε πάρτι απ' τα παλιά...
Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως αντιλαμβάνομαι απόλυτα τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (όχι όλους βέβαια) και το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν σαν αγγαρεία πλέον τα ματς της προετοιμασίας για τη σεζόν που αν υπήρχε καμία λογική θα είχε πρεμιέρα για την Ένωση και τις υπόλοιπες ομάδες και όχι φιλικό τεστ στην Λαμία!
ADVERTISEMENT
Είναι κουραστικό και επαναλαμβάνω το καταλαβαίνω απόλυτα να προετοιμάζεσαι για να αρχίσει η αγωνιστική χρονιά σχεδόν τρεις μήνες πλέον και να περιμένεις ακόμη και να πηγαίνει σε κάθε πόλη για να αντιμετωπίσεις ένα ακόμη αντίπαλο σε φιλικό παιχνίδι.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως όταν μπαίνει, όποιος κι αν είναι αυτός, κάποιος με τη φανέλα της Ένωσης στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να κάνει αγγαρεία και να μας υποχρεώνει να παρακολουθούμε ένα ματς που οδηγεί στην απόλυτα ντάγκλα στον καναπέ σου, ή στην πολυθρόνα σου...
Ειδικά αυτοί που χρησιμοποιούνται για να πάρουν την ευκαιρία και να δείξουν – αποδείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζει να τους πιστεύει και να τους χρησιμοποιεί. Η εικόνα των περισσότερων ήταν καταθλιπτική και η ΑΕΚ έβγαζε βαρεμάρα και αδιαφορία. Αυτό που φάνηκε από την αναμέτρηση με την Λαμία είναι πως είναι τεράστια η απουσία των Κορδέρο και Ανάκογλου φέτος κι αυτό διότι η μπάλα δεν τρέχει και δεν κυκλοφορεί σωστά ούτε με αίτηση!
Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το ποδόσφαιρο. Θαρρώ πως ο Τραϊανός Δέλλας έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και πολλοί ΑΕΚτσήδες να καταλάβουν ότι κάνει σωστά στους 11 που επιλέγει για τα επίσημα ματς... Διότι είμαστε προπονηταράδες όλοι και λέμε συνέχεια για τους παίκτες που θέλουμε να βλέπουμε κι ας μην παρακολουθούμε καμία προπόνηση!
Από την βαρεμάρα αξίζει να πάμε στην ΑΕΚάρα... Αναφέρομαι στη μπασκετική ΑΕΚ φυσικά που σε μία έδρα εκπληκτική ελέω παρουσίας κόσμου (έδρα το έκαναν οι Ενωσίτες οπαδοί) κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο και του Ρεθύμνου και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.
Η ομάδα του Ζιάγκου που δεν είχε σύμμαχο τον χρόνο στο να δημιουργηθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα για την Α1 και το Κύπελλο (γενικά για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις) κατάφερε να περάσει ένα ακόμη εμπόδιο και να διεκδικεί πρόκριση στους ''8'' με αντίπαλο τον Αρη στην Θεσσαλονίκη.
Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να χρεώσει την ομάδα και το οποιοδήποτε πρόσωπο σε αυτή αν και εφόσον δεν καταφέρει να πετάξει έξω τον Αρη απ' τη διοργάνωση του Κυπέλλου αφού πρόκειται για μία καλύτερη ομάδα, πιο έτοιμη στο 100% από την ΑΕΚ και πιο οργανωμένη... Όμως κατάφερε την υπέρβαση ήδη η Ένωση το ρόστερ της οποίας δεν έχει συμπληρώσει μήνα κοινής παρουσίας!
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ζιάγκο και σε όλα τα παιδιά γι' αυτό το αποτέλεσμα και για το γεγονός ότι δεδομένα θα καταθέτουν σε κάθε παιχνίδι τη ψυχή τους για να οδηγήσουν όσο καλύτερα μπορούν την Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ σ' αυτήν την πρώτη χρονιά, στην επιστροφή της, στην Α1 κατηγορία. Να το χαρούν όλοι αυτοί και ο κ. Αλεξίου κι όσοι προσπάθησαν για να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που της αρμόζει...
Υγ: Ήττα στην πρεμιέρα για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ (κεκλεισμένων των θυρών) που θέλει δουλειά και επειδή είναι μάγκες και πλέον πάνε μόνοι τους, θέλουν τώρα όσο ποτέ τη στήριξη όλων μας... Τώρα γιατί ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η μεγάλη ευκαιρία του Αζάρ!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για τον Εντέν Αζάρ και την «δύσκολη» φετινή χρονιά του στην Τσέλσι, η οποία μπορεί να τον απογειώσει.  
«Δεν μου προκαλεί εντύπωση η επιτυχία του Εντέν με την Τσέλσι. Και μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα. Έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να γίνει σπουδαίος. Το όνειρό του είναι κάποια στιγμή να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, οπότε δεν βλέπω το γιατί να μην κάνει το βήμα σε ένα ή δύο χρόνια». Το Δεκέμβριο του 2012, ο Κρίστιαν Μπεντέκε έδειχνε να μην εκπλήσσεται από την παρουσία του συμπατριώτη του στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου. Προφανώς τα σενάρια περί αντικατάστασης του Κριστιάνο Ρονάλντο, σε περίπτωση που ο Πορτογάλος φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, προς το παρόν δεν χρίζουν καν σχολιασμού. Τα λόγια του Μπεντέκε όμως έχουν μεγάλη δόση αλήθειας.
ADVERTISEMENT

Πέρυσι ο Αζάρ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «Μπλε» με 14 γκολ, ενώ είχε και 7 ασίστ. Η Τσέλσι χρειαζόταν περισσότερα πράγματα από τον νεαρό Βέλγο σε σχέση με φέτος, που οι ρόλοι είναι σαφώς καλύτερα κατανεμημένοι. Ο Μάτιτς κρατάει το ρόλο-κλειδί στο ανασταλτικό κομμάτι, ο Φάμπρεγας στο δημιουργικό και ο Ντιέγκο Κόστα στο σκοράρισμα. Παρότι υπάρχουν φορές που η Τσέλσι παίζει με τρία εν δυνάμει «δεκάρια», τον Αζάρ, τον Σεσκ και τον Όσκαρ, η παρουσία τους στην 11άδα κάνει την ομάδα του Μουρίνιο «φονική» στο κάθετο παιχνίδι και την τελική πάσα. Και ο Βέλγος, μετά την εξαιρετικά πολύπλευρη περσινή του χρονιά, έχει την ευκαιρία να εξελίξει περισσότερο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του.
Σύμφωνοι, φέτος «φαίνεται» λιγότερο από πέρυσι. Σουτάρει λιγότερο, έχει λιγότερη συμμετοχή στα γκολ των συμπαικτών του. Λογικά, όσο προχωράει η χρονιά, θα αλλάξουν και τα δύο.  Και δεν είναι τυχαίο ότι το κείμενο ακολουθεί τον αγώνα με την Άστον Βίλα, στον οποίο αντικαταστάθηκε στο 68'. Ήταν την περσινή σεζόν, όμως, μετά το ματς με την Ατλέτικο στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Λονδίνο, που ανάγκασε τον Μουρίνιο να πει: «Ο Αζάρ δεν είναι ο παίκτης που θα θυσιάσει τον εαυτό του για την ομάδα. Δεν είναι πνευματικά έτοιμος να κοιτάξει τον μπακ του και να δώσει και τη ζωή του για αυτόν». Φέτος, έχει σαφώς περισσότερες επιστροφές. Βοηθάει βέβαια και ότι ο Πορτογάλος βάζει πίσω του τον Αθπιλικουέτα, έναν μπακ που δύσκολα εκτίθεται.

Στο heatmap φαίνονται οι επιστροφές και οι κινήσεις του στον άξονα (Πηγή: Squawka)


 «Με τον Μουρίνιο μαθαίνω κάθε μέρα να βελτιώνομαι αμυντικά και προσπαθώ να δίνω τα πάντα για την ομάδα. Ξέρω ότι η δουλειά μου είναι να σκοράρω και δίνω ασίστ, αλλά απολαμβάνω το να μπορώ να βοηθάω την ομάδα», παραδέχεται ο ίδιος. Οι περισσότεροι κίνδυνοι φέτος για την Τσέλσι, έρχονται από τα δεξιά. Έχοντας δείξει τι μπορεί να κάνει σε επίπεδο δημιουργίας και σκοραρίσματος, ο Αζάρ καλείται πλέον να «παντρέψει» την κλάση του με την εργατικότητα, την ομαδικότητα και την τακτική προσήλωση. Για τον Μουρίνιο, είναι ο αριστερός της τριπλέτας στην επίθεση, είτε στο 4-3-3, είτε στο 4-2-3-1. Όπως τόνισε και ο Βέλγος, «είμαι αριστερός ή δεξιός winger, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν κλασικά δεκάρια».Ο ρόλος του, όμως, είναι περισσότερο σύνθετος.
 Όταν στο αντίθετο «φτερό» αγωνίζεται ο Σίρλε, ο Μουρίνιο έχει έναν παίκτη που προτιμά να έχει τη μπάλα στα πόδια, να συγκλίνει και να ψάχνει την τελική πάσα και έναν που τρέχει, δημιουργεί κενά και σουτάρει περισσότερο. Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δημιουργικούς παίκτες που έχει φέτος η Τσέλσι, μοιάζει ικανή να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Πιθανόν ο Αζάρ να ήταν πιο αποδοτικός πίσω από τον φορ. Δεν υπάρχει όμως αυτή η επιλογή. Από την άλλη, του δίνεται η ευκαιρία να προσαρμόσει τη θέση του αριστερού winger στα χαρακτηριστικά του.

Ο ίδιος, μετά το συγκλονιστικό standing ovation στον Λάμπαρντ δήλωσε ότι ο Φράνκι αποτελεί έμπνευσή του και θέλει να του μοιάσει. Οι συγκυρίες είναι πολύ καλές. Oι φετινοί «Μπλε» δείχνουν σε εξαιρετικό φεγγάρι και στόχος είναι να πάνε μακριά και στο Champions League. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει καταφέρει με το man management του να βελτιώσει ουσιαστικά τόσους και τόσους παίκτες. Και είναι σίγουρος για τον Βέλγο, τονίζοντας: «Έχουμε μεγάλες ελπίδες για αυτόν. Από ένα συγκεκριμένο σημείο και μετά ξεκίνησε να έχει τακτική και διανοητική παιδεία. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Βλέπουμε ότι είναι ένα σπουδαίο ταλέντο, ένας φανταστικός παίκτης. Αλλά τώρα θέλουμε, επειδή έχει το ταλέντο για να τα καταφέρει, να εξελιχθεί από ένας κορυφαίος παίκτης σε έναν από τους σπουδαίους της γενιάς του». Δεν είναι τυχαίο ότι επέμεινε για νέο, πενταετές συμβόλαιο που θα κρατήσει τον Αζάρ στο Λονδίνο.
 Η Τσέλσι του προσφέρει το περιβάλλον, τους συμπαίκτες και την καθοδήγηση. Ίσως φέτος «ταλαιπωρηθεί» περισσότερο από πέρσι, παρότι έχει λιγότερα στο κεφάλι του. Αυτή η ταλαιπωρία όμως, μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το «κλικ» για τη μετάβαση στους κορυφαίους της γενιάς του. Ακόμα κι αν συνεχίσει να έχει λιγότερο πρωταγωνιστικό ρόλο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

H Αρσεναλ την υπεροχή, αλλά...!!

Η Αρσεναλ διατήρησε την καλή παράδοση με την Τότεναμ, αλλά νίκη δεν πήρε. O Ποκετίνο ζήτησε πίεση, βρήκε το γκολ, αλλά δέχθηκε και φάσεις...
Μπορεί να μην έπαιξε εκθαμβωτικό ποδόσφαιρο, αλλά οι Σπερς ήταν μόλις 16 λεπτά μακριά από μια μεγάλη νίκη.... Ωστόσο, ο Ο Τσάμπερλεϊν κατάφερε να νικήσει τον Γιορίς στο 74' και έδωσε ελπίδες στην Αρσεναλ να κάνει την ανατροπή. Σίγουρα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο, αλλά οι τραυματισμοί των Αρτέτα, Ράμσεϊ και Γουίλσιρ εμπόδισαν την ομάδα να έχει τις ιδανικές επιλογές στη μεσαία γραμμή.
ADVERTISEMENT

Ο Ποκετίνο ζήτησε πίεση από τους παίκτες του, αλλά αυτό δεν πέτυχε τόσο, με την Αρσεναλ να έχει 542 σωστά περάσματα, αλλά και κοντά στο 70% κατοχή μπάλας. Από την άλλη όμως η πίεση αυτή έφερε και το γκολ των Σπερς, ο Φλαμινί την έχασε από τον Ερικσεν και ο Λαμέλα έκανε την ασίστ στον Τσαντλί.

Ο Ματιέ Φλαμινί με την είσοδό του έδωσε στην ομάδα την κατοχή, ενώ περιόρισε και τον Ερικσον, παρά το μοναδικό του σοβαρό λάθος. Εξαιρετικοί, Τσαντλί και Λαμέλα, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Ο Βέλγος έχει σκοράρει 4 φορές στα 5 ματς και πριν από αυτό το σερί ένα γκολ σε 24 παιχνίδια. Οσο για τον Αργεντίνο, είχε μια ασίστ την περασμένη σεζόν, ενώ φέτος έχει 3 στα 6 τελευταία.
Chadli fires Spurs in front...
Τα στατιστικά του ματς
Ο Τσαντλί σκόραρε τα 4ο του γκολ σε 5 ματς.
Ο Λαμέλα έδωσε την 3η του ασίστ σε έξι φετινά ματς
Ο Τσάμπερλεν έφτασε τα 10 γκολ με την Αρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις και εντός έδρας.
Η Τότεναμ δέχθηκε έξι κίτρινες κάρτες, τις περισσότερες που έχει δεχθεί με ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ
Οι «κανονιέρηδες» έχουν σκοράρει σε 11 διαδοχικά παιχνίδια. Ωστόσο, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους μόλις μια φορά.
Η Τότεναμ τελείωσε με κατοχή μόλις 31.2%, τη δεύτερη χειρότερη επίδοσή της στην Πρέμιερ Λιγκ. Η πρώτη ήταν το 2012 με τη Γιουνάιτεντ που είχε 25.9%
Η έκτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ που μια ομάδα (Αρσεναλ) έχει στα έξι πρώτα ματς 4 ισοπαλίες και 2 νίκες.
Η Τότεναμ έχει κερδίσει μόλις ένα από τα τελευταία 22 ματς στην έδρα της Αρσεναλ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αν είχε το μυαλό του στην Εστορίλ, έχει καλώς...!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει γιατί η σημερινή κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό μήνυμα, αλλά σημειώνει και τα θετικά των πρασίνων Η νίκη ασφαλώς και ήταν για μια ακόμα φορά το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό. Όπως είναι άλλωστε και σε κάθε παιχνίδι. Την πήρε την νίκη ο Παναθηναϊκός έστω και αν δεν έφτασε σε ψηλά στάνταρ απόδοσης. Και γι' αυτό φυσικά αυτή την φορά, δεν πήρε βέβαια τις... εντυπώσεις.
Μικρή η ζημιά αλλά εμφανέστατη η απόδειξη του πόσο ζημιά θα μπορούσε να κάνει η επιμονή σε εκείνο το "κέρδισε τις εντυπώσεις" με το οποίο έντυνε επικοινωνιακά κάθε στραβό αποτέλεσμά του ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σεζόν. Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα προτιμούν τις σημερινές... μέτριες εντυπώσεις από τις... καλές που άφησε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ή την Καλλονή για παράδειγμα.
Φεύγοντας απ' αυτή την παρένθεση όμως και επιστρέφοντας στο σημερινό παιχνίδι, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να μείνει και στην απόδοσή του εκτός από το αποτέλεσμα. Γιατί όντως παρά την νίκη του, η απόδοσή του ακόμα και σε σχέση με τα παιχνίδια που έχασε όπως με Καλλονή ή Ντιναμό Μόσχας, ήταν πολύ χειρότερη.
Πρέπει λοιπόν σε όλα να υπάρχει ένα μέτρο. Ναι μεν οι εντυπώσεις δεν είναι πάντα το κυρίαρχο σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά πρέπει από την άλλη να χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο ανάλυσης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα.
Η σημερινή απόδοση του Παναθηναϊκού λοιπόν, θα μπορούσε να είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα για τον Αναστασίου και τους παίκτες. Και λέω θα μπορούσε και όχι είναι στα σίγουρα, για ένα και μόνο λόγο. Γιατί είναι λογικό -ειδικά από την στιγμή που προηγήθηκε στο σκορ- ο Παναθηναϊκός να έχει το νου του στο καθοριστικό για την ευρωπαϊκή του πορεία παιχνίδι με την Εστορίλ.
Μόνο και μόνο γι' αυτό τον λόγο, θα μπορεί κάποιος να ξεπεράσει την εικόνα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την Νίκη Βόλου.
Γιατί με εξαίρεση την απόδοσή του στα τελευταία... πέντε δέκα λεπτά, ο Παναθηναϊκός, ήταν απελπιστικά κακός σήμερα. Αργός, με λίγες εμπνεύσεις και με τους περισσότερους παίκτες του σε κακή μέρα. Εγκλωβίστηκε σχετικά εύκολα στο ταμπούρι των φιλοξενούμενων, δεν είχε τον τρόπο να το διασπάσει, ειδικά μετά το ξεφούσκωμα των Ντήνα και Ατζαγκούν που ήταν και οι μοναδικοί που προσπαθούσαν με ατομικές προσπάθειες και πλαγιοκοπήσεις να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία των Βολιωτών.
Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε ένα διάστημα, το κέντρο πελαγοδρομούσε κυριολεκτικά καθώς οι Ντήνας, Ατζαγκούν είχαν κουραστεί, ενώ οι Ζέκα και Λαγός ήταν εμφανώς σε κακή ή έστω μέτρα μέρα.
Απ' την άλλη βέβαια, η Νίκη Βόλου έδειχνε και μάλλον ήταν ανίκανη να απειλήσει ή να τρομάξει έστω τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό επίσης ήταν ένας παράγοντας που δεν λειτούργησε... αφυπνιστικά για τους παίκτες των πρασίνων, καθώς με το πέρασμα της ώρας έβλεπαν πως δεν απειλούνται ή δεν τους... κοστίζει αυτή η μέτρια απόδοση που είχαν στο παιχνίδι.
Στα καλά για τον Παναθηναϊκό γιατί μπορείς να βρεις και τέτοια στο σημερινό παιχνίδι, είναι κατ΄ αρχήν η νίκη και οι τρεις βαθμοί και κατά δεύτερον η συνεχιζόμενη ρέντα και συνολική συμμετοχή στο παιχνίδι του Ατζαγκούν, που αν μπορέσει να δυναμώσει και αυξήσει την διάρκειά του στο ενενηντάλεπτο, υπό προυποθέσεις μπορεί και να είναι η λύση στο λεγόμενο πρόβλημα "δεκαριού" που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στο χώρο του κέντρου.
Εν πάση περιπτώσει ο Αναστασίου είχε όντως δίκιο όταν είπε μετά την λήξη του συγκεκριμένου αγώνα, ότι το παιχνίδι αυτό πάει πέρασε και δεν τους απασχολεί πια.. Γιατί αυτό που έρχεται με την Εστορίλ εκτός του ότι είναι σαφέστατα μεγαλύτερης δυσκολίας, είναι σίγουρα πιο κρίσιμο από κάθε άποψη για τον Παναθηναϊκό. Και είναι λογικό και η σημερινή χαλαρή έως κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, αλλά και το ότι ήδη κανείς δεν ασχολείται στον Παναθηναϊκό με την νίκη κόντρα στην Νίκη Βόλου, να έχουν την αφετηρία και την εξήγησή τους στην προσήλωση όλου του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τους Πορτογάλους για το Γιουρόπα Λιγκ.*Πηγή: sportdog.gr*

Ποδοσφαιρική μαγεία στην Τούμπα!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που τραβάει τον κόσμο στο γήπεδο και τα όσα έχει αλλάξει ο Αναστασιάδης, ενώ απευθύνει και μία ερώτηση στους φίλους του Ολυμπιακού.Η Τούμπα είχε και απόψε 16-17 χιλιάδες κόσμο! Με αυτά που είδαν οι παρευρισκόμενοι αποκλείεται να μην ξαναέρθουν! Όσοι ακόμη το σκέφτονται, αργούν επικίνδυνα… Η ικανοποίηση που προσφέρει αυτή η ομάδα δεν είναι δυνατόν να μην γεμίσει το γήπεδο σε μικρό χρονικό διάστημα!

Αυτό που έγινε σήμερα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ ήταν απίστευτο. Τέσσερα γκολ, τρία δοκάρια, ασταμάτητος ρυθμός, ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό πνίξιμο του αντιπάλου ο οποίος δεν μπορούσε ούτε καν να σκεφτεί ότι θα περάσει το κέντρο! Χωρίς πλάκα, χωρίς υπερβολή: Παίκτης του ΟΦΗ ακούμπησε την μπάλα από το κέντρο και μπροστά για πρώτη φορά στο 32! Όλα τα άλλα λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεζε, επιτίθονταν, έβγαζε φάσεις με κάθε δυνατό τρόπο και πραγματοποιούσε αμέτρητα κλεψίματα!

Είναι φορμαρισμένος ο ΠΑΟΚ; Βρήκε τόσο γρήγορα χημεία; Είναι τόσο καλά μερικοί παίκτες του; Είναι τυχερός; Είναι τόσο αδύναμοι όλοι οι αντίπαλοί του; Η απάντηση ακόμη αναμένεται… Θα φανεί αργότερα. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Αναστασιάδη δουλεύει, βρήκε γρήγορα αγωνιστική ταυτότητα, παράγει παιχνίδι, σκοράρει συνεχώς και αποκτά ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Αν την Πέμπτη στην Γαλλία και την Κυριακή στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πραγματοποιήσει ανάλογες εμφανίσεις, τότε θα ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα.    

Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και αυτό λέει πολλά. Για το σήμερα όμως! Προσοχή: Είναι μία επιτυχία της μέχρι τώρα πορείας! Γιατί όπως το γράφαμε Αύγουστο μήνα, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Αστέρα, όντας η μόνη ομάδα που άλλαξε 15 παίκτες και ξεκίνησε με άλλο προπονητή. Και όμως! Ο Αναστασιάδης έφτιαξε γρήγορα σύνολο, που (απλά) κατάφερε να κάνει καλύτερη εκκίνηση από τους άλλους, παίζοντας (καλά) και στην Ευρώπη. (Έστω κι’ αν «έφαγε» μία κεφαλιά στο κύπελλο).
Για το μέλλον όμως, το γεγονός ότι σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, δεν μπορεί να λέει τίποτα! Φυσικά και δεν έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της συνέχειας. Είναι πάρα πολλά αυτά που λείπουν και θα τα απαριθμήσουμε σύντομα. Έτσι, για να μην μπερδευόμαστε…

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον Ολυμπιακό τον οποίο αντιμετωπίζει την ερχόμενη Κυριακή! Έναν Ολυμπιακό που για πολλοστή φορά σε ματς που δεν κέρδισε έθιξε θέμα διαιτησίας και ότι άλλο εξωαγωνιστικό μπορεί να φανταστεί κανείς! Σε ματς που δεν έκανε φάση!
Πλάκα-πλάκα (για τους Ολυμπιακούς) τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια και καθαρά ήταν το 6-1 στις Σέρρες το 1987! (Αν και τότε είχαν γίνει μερικές καταγγελίες γιατί έβρεχε!) Από εκεί και μετά (ειδικά τα τελευταία χρόνια) όταν ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει ισχύει πάντα το ότι… γίνεται « έγκλημα κατά της Ελλάδας».
Αλήθεια εσείς οι Ολυμπιακοί πώς ανέχεστε να σας κοροϊδεύουν με αυτό τον τρόπο; Σας αρέσει; Αισθάνεται υπερήφανοι με αυτά, αλλά και με τα άλλα; Αλλά και τα πιο σοβαρά που βλέπετε και ακούτε με την συμμετοχή πολλών και διαφορών;
Η απάντησή σας (κατά βάθος) είναι: «Μα αυτά έκανε ο Παναθηναϊκός τα περασμένα χρόνια, τώρα τους προλαβαίνουμε και τα κάνουμε εμείς...».
Αυτή είναι μία απάντηση. Το παραδέχεσαι, το λες αντρίκεια (ότι θα πατήσεις επί πτωμάτων δηλαδή για να είσαι πρώτος) και δεν «πουλάς» τρέλα!
Έστω κι’ έτσι, γιατί άραγε απορείτε όταν η δράση προκαλεί αντίδραση; Γιατί αντιδράτε όταν σας τα λένε και τα διαβάζετε; Γιατί εκνευρίζεστε όταν απλά προβάλλεται η αλήθεια (μαζί φυσικά με το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πράγματι καλή ομάδα). Και τέλος… Γιατί αρχίσατε να απειλείτε και να αναφέρεστε σε… επίορκους δικαστές που ασχολούνται με καταγεγραμμένες και αναμφισβήτητες τηλεφωνικές συνομιλίες;    

(Φυσικά δεν γράφουμε τίποτα για… Καραμάνους, όπως και προχθές για τον αμυντικό της Παναχαϊκής. Δεν θα βρωμίσουμε εμείς το ποδόσφαιρο με κάτι τέτοια καφενειακά σχόλια!  Όλα γίνονται στην μπάλα.
Μεγάλη πλάκα όμως έχουν αυτοί που προχθές σχολίαζαν ειρωνικά ότι… «ο ΠΑΟΚ νίκησε τον πρώην ΠΑΟΚ του Χάβου, του Μαλεζά , του Γιώργου Θεοδωρίδη, του πρώην ΑΕΚτζή Κουτρομάνο!!!!!!!!!!» και τώρα θίχτηκαν με σχόλια για τον Καραμάνο!
Και πάλι κύριοι… Δράση-αντίδραση δημιουργείται!
Γιατί είναι δεδομένο ότι αν σε Βέροια-ΠΑΟΚ ο Παναγιωτούδης (π.χ.) χάσει ότι έχασε ο Καραμάνος στο χθεσινό 0-0, μέχρι και στην Βουλή θα πήγαιναν το θέμα διάφοροι ερυθρόλευκοι!
Όπως τότε πριν τρία χρόνια στο ΟΑΚΑ σε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ! Ξέσκιζαν επί μία εβδομάδα Χαλκιά και Σαλπιγγίδη με ότι πιο βρώμικο και αισχρό έβαζε ο νους ανθρώπου για το ότι θα «καθίσουν» και θα χάσουν ως παίκτες του ΠΑΟΚ! Και έγινε 0-2 με Σαλπιγγίδη να βάζει γκολ και Χαλκιά να κάνει το παιχνίδι της ζωής του! Και τώρα οι ίδιοι μιλάνε για ηθική!!!!)

Πώς το λένε αυτό με το σκοινί και τον κρεμασμένο;*Πηγή: sportdog.gr*

ΠΑΟΚ, σε διάσταση ονείρου!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει για τον μεθυστικό ΠΑΟΚ που τον τρέλανε, απορεί δεν βλέπουμε συνέχεια τέτοια ματς και αναφέρεται στους παίκτες του Ολυμπιακού που σιχαίνονται να παίζουν στο πρωτάθλημα.Με τρέλλανε ο ΠΑΟΚ και, ειλικρινά, με το 4-0 έκλεισα την τηλεόραση! Παρακολούθησα μια ομάδα όνειρο και δεν είμαι μαλάκας να συνεχίσω να βλέπω. Το πιθανότερο θα είναι να χαμηλώσουν οι τόνοι. Ήμουν σίγουρος ότι είχα την τύχη να χαρώ την ποδοσφαιρική ευτυχία που σου δίνει η κορύφωση της απόδοσης αυτού του φανταστικού ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ.

Στην κερκίδα πριν ξεκινήσει το ματς υπήρχε ανησυχία, μη γίνει ακόμα καμμία πλάκα αλά Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μπαίνει στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ και από το πρώτο λεπτό αφαιρεί κάθε δικαίωμα στον ΟΦΗ. Ένας μαγικός, μεθυστικός ΠΑΟΚ ήταν σα να είπε στην ομάδα της Κρήτης: Εσύ δεν παίζεις, εσύ μόνον θα παρακολουθείς.

Δυστυχώς, ο ΟΦΗ ούτε αυτό κατάφερε. Να παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ που όταν έφθασε στο 4-0, φάση με τρία φλερτ της μπάλλας στο δοκάρι(!), με ακύρωσε σα θεατή.

Δεν ξέρω τι έγινε μετά το 4-0. Δεν μ΄ενδιαφέρει. Κι εδώ θα πω, ρε μάγκες, γιατί; Γιατί να μη βλέπουμε τέτοιες ματσάρες, τέτοιες ομαδάρες σε κάθε αγωνιστική. Και σα μαλάκες να περιμένουμε να κληρώσουν 3-4 καλά παιχνίδια όλη τη σαιζόν.

Για τον Ολυμπιακό τα είπαμε. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι οι παίκτες του συχαίνονται να παίζουν σ' αυτό το πρωτάθλημα. Αισθάνονται μια αηδία. Γιατί; Δεν έχουν κίνητρο. Γι' αυτό δεν έπαιξαν κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτό έγινε. Δεν έπαιξαν. Να πεις ότι έχασαν εάν έπαιζαν. Δεν έγινε αυτό. Την αξία τους και την αγωνιστικότητά τους θα την δείξουν στο τσάμπιονς ληγκ.

Δεν είναι εύκολο για τον Παναθηναϊκό όσο και να μαγειρεύει το έργο ο Αναστασίου να βρει συνταγές που να κάνει το γκολ χωρίς τον Μπεργκ. Άσε τους πίτουρες τους ψευτοφιλόσοφους να λένε ότι ουδείς αναντικατάστατος.

Φτιάχτηκε σένιο σκηνικό στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις πέντε αγωνιστικές. Δεν θα είναι το ίδιο μετά τις δέκα αγωνιστικές. Μη βιάζονται μερικοί να θάβουν ομάδες, όπως και να τις θεωρούν πετυχημένες.

Εκτός του πρωταθλητή Ολυμπιακού και τις τέσσερις ομάδες των πλαίη-οφ όλες οι άλλες ό, τι κάνουν είναι απλά για να μαζέψουν βαθμούς.


ΤΟ ΜΕΓΑ ατού του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Μη σαλτάρουν στον ΠΑΟΚ επειδή ξεπέρασαν τρεις βαθμούς τον Ολυμπιακό. Θα είναι σα να βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. Δύσκολο, μάλιστα αν την προσεχή αγωνιστική τη φορέσουν και στον πρωταθλητή μέσα στο Καραϊσκάκη. Όλα γίνονται. Ποιος περίμενε πέρυσι ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεβράκωνε τον Ολυμπιακό στο σπίτι του με 3-0;
Ο Αναστασιάδης σοφά έπραξε όταν πέρασε το μήνυμα, μάλλον όταν προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι Δεν πάμε για πρωτάθλημα. Δεν το είπε ξεκάθαρα, αλλά αυτό εννοούσε.
Από πού και ως πού για πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, όταν σ' όλα τα μέτωπα υστερεί από τον Ολυμπιακό. Μόνον χωρίς το βάρος του πρωταθλητισμού, πιο σωστά της αντιπαλότητας με τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα νοιώθουν απελευθερωμένοι. Έχει άγρια μεσάνυχτα όποιος θεωρεί ότι η ψυχολογία δεν είναι ο Νο1 παράγοντας που ορίζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών.
Για σκέψου πόσο καταστροφικό θα είναι για τον ΠΑΟΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό, να την πάει τη διαφορά στους έξι πόντους και να τον έχει τον γάβρο στην Τούμπα στο β' γύρο. Για σκέψου να μην αντέξουν οι παίκτες το άγχος της πρωτοπορίας και γι' αυτό να “πουλήσουν” πόντους επειδή δεν έχουν βιώματα παραμονής στο κεφάλι της βαθμολογίας.
Είναι καλύτερο, ακόμα κι αν κερδίσουν τον Ολυμπιακό, να συνεχίσουν να λένε ότι δεν πάμε για πρωτάθλημα. Αυτό είναι το ατού του ΠΑΟΚ. Ακριβώς επειδή δεν είχαν την πίεση ότι κτυπάνε το πρωτάθλημα έδειξαν μαγικά πράγματα στο 4-0 με ΟΦΗ.

*Πηγή: sportdog.gr*

MLS: Ισοπεδωτικοί οι Γκάλαξι!! (videos)

Την τρελή πορεία τους συνέχισαν οι Λος Άντζελες Γκάλαξι με εντυπωσιακό 4-0 επί των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς.
Έτσι, «έπιασαν» τους Σιάτλ Σάουντερς στην πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας του MLS επεκτείνοντας το αήττητο σερί τους στους εννέα αγώνες, καθώς ο Ρόμπι Κιν σκόραρε δύο φορές, ενώ ο Λάντον Ντόνοβαν είχε ένα γκολ και δύο ασίστ απέναντι στην ομάδα του Τιερί Ανρί. Νωρίτερα, οι Χιούστον Ντάιναμο κέρδισαν με 2-0 τους Σικάγο Φάιρ και διατήρησαν ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ της βορειοαμερικανικής λίγκας. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα…
Χιούστον Ντάιναμο - Σικάγο Φάιρ 2-0 (15’ Ομάρ Κάμινγκς, 67’ Μπόνιεκ Γκαρσία)
Λος Άντζελες Γκάλαξι - Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 4-0 (8’ Ρόμπι Κιν, 50’ Λάντον Ντόνοβαν, 69’ Γκιάσι Ζαρντς, 82’ Ρόμπι Κιν)
Οι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
30
51
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
30
45
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
30
45
Κολόμπους Κρου
30
43
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
30
41
Τορόντο
29
40
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
30
38
Χιούστον Ντάιναμο
29
36
Σικάγο Φάιρ
29
31
Α-Μόντρεαλ Ίμπακτ
30
24
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
30
57
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
30
57
Ρέαλ Σολτ Λέικ
30
49
Ντάλας
30
48
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
30
40
Πόρτλαντ Τίμπερς
30
39
Κολοράντο Ράπιντς
30
32
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
29
29
A-Σίβας ΗΠΑ
30
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.
Π-Προκρίθηκε στα πλέι οφ
Α-Αποκλείστηκε από τα πλέι οφ












*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: «Σκηνικά» στην Κόρδοβα, νίκη για Μπόκα, ισοπαλία για Ρίβερ!! (videos)

Προηγήθηκε στο 8ο λεπτό η Μπελγκράνο, αλλά έμεινε με εννέα παίκτες και έχασε με 4-1 από τη Ρασίνγκ Κλουμπ.
Ξεχώρισε αρνητικά ο 24χρονος Πιερ Μπάριος, ο οποίος πάτησε με εμφατικό τρόπο ξαπλωμένο αντίπαλο στο 27ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει ήδη την ανατροπή, αλλά οι Μάρκος Ακούνια και Γκουστάβο Μπου διπλασίασαν τα τέρματά τους, διασφαλίζοντας το θετικό αποτέλεσμα για τη Ρασίνγκ, όσο οι οπαδοί της ομάδας της Κόρδοβα έβρισαν με αισχρό τρόπο τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους. Από την πλευρά της, η πρωτοπόρος της Inicial της Αργεντινής, Ρίβερ Πλέιτ, πήρε 1-1 στην έδρα της Λανούς, ενώ η Μπόκα Τζούνιορς επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα με 1-0 επί της Κίλμες και η Τίγκρε πήρε δίκαιο 2-1 σε βάρος της Ντεφένσα Ι Χουστίσια. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Τίγκρε - Ντεφένσα Ι Χουστίσια 2-1 (72’ Πάμπλο Βίτι, 90’+3’ Φακούντο Σάντσεζ - 60’ Ουάσινγκτον Καμάτσο)
Μπελγκράνο - Ρασίνγκ Κλουμπ 1-4 (8’ Σέζαρ Περέιρα / 27’ κοκ. Πιερ Μπάριος, 86’ κοκ. Σέζαρ Περέιρα - 17’ Γκουστάβο Μπου, 26’ Μάρκος Ακούνια, 81’ Γκουστάβο Μπου, 90’+1’ Μάρκος Ακούνια)
Μπόκα Τζούνιορς - Κίλμες 1-0 (52’ Φεντερίκο Καρίζο)
Λανούς - Ρίβερ Πλέιτ 1-1 (37’ Λαουτάρο Ακόστα - 71’ Τεό Γκουτιέρες)



Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
9
21
Ιντεπεντιέντε
9
18
Λανούς
9
17
Νιούελς Ολντ Μπόις
8
16
Ρασίνγκ Κλουμπ
9
16
Βελέζ Σάρσφιλντ
9
14
Ατλέτικο Ραφαέλα
9
14
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
9
13
Ροζάριο Σέντραλ
9
13
Μπόκα Τζούνιορς
9
13
Τίγκε
8
10
Σαν Λορένζο
8
10
Χιμνάσια Λα Πλάτα
9
10
Άρσεναλ Σαραντί
8
10
Ολίμπο
8
8
Γοδόι Κρουζ
7
8
Μπελγκράνο
9
8
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
9
8
Μπάνφιλντ
8
7
Κίλμες
9
6
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.











*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Σκοτάδι στο «Μπέιρα-Ρίο», νίκη για Ιντερνασιονάλ! (videos)

Από διακοπή της ηλεκτροδότησης στο «Μπέιρα-Ρίο» σημαδεύτηκαν τα τελευταία λεπτά του 4-2 της Ιντερνασιονάλ επί της Κοριτίμπα.
Πρόκειται για γήπεδο της Βραζιλίας που φιλοξένησε πέντε παιχνίδια του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου, οπότε γεννιούνται ερωτήματα για την κατάστασή του. Οι «κόκκινοι», πάντως, διατήρησαν τη δεύτερη θέση της κατάταξης του Brasileiro με τον Εντουάρντο Σάσα να πετυχαίνει δύο γκολ. Δύο γκολ σημείωσε και ο Ερνάν Μπάρκος της Γκρέμιο, που παρέμεινε αήττητη για ένατο διαδοχικό παιχνίδι με εκτός έδρας 2-0 επί της Μποταφόγκο, ενώ εύκολο 2-0 πήρε η Σάντος επί της Γκοΐας και η Μπαΐα κατέβαλε τη Φλαμένγκο με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Εμανουέλ Μπιανκούτσι.







Δύο γκολ είχε και ο Κλέιτον στο 3-1 της Φιγκουιρένσε σε βάρος της Παλμέιρας, που ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 75ο λεπτό και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού ο Ναθάν Πελάε Καρντόσο εξέφρασε τον εκνευρισμό του με βίαιο τρόπο στο 89’. Τέλος, η Ατλέτικο Μινέιρο επέστρεψε στην κορυφαία τετράδα πετυχαίνοντας δύο γκολ μετά το 85’ για το 2-0 επί της Βιτόρια, ενώ η Ατλέτικο Παραναένσε επικράτησε με 1-0 της Κορίνθιανς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Ατλέτικο Μινέιρο - Βιτόρια 2-0 (85’ Ντιέγκο Ταρντέλι, 90’+3’ Γκιλέρμε)
Ατλέτικο Παραναένσε - Κορίνθιανς 1-0 (42’ πέν. Κλέο)
Μπαΐα - Φλαμένγκο 2-1 (18’ Εμανουέλ Μπιανκούτσι, 49’ πέν. Εμανουέλ Μπιανκούτσι - 61’ Κάρλος Εντουάρντο)
Μποταφόγκο - Γκρέμιο 0-2 (50’ Ερνάν Μπάρκος, 77’ Ερνάν Μπάρκος)
Φιγκουιρένσε - Παλμέιρας 3-1 (76’ Κλέιτον, 78’΄Κλέιτον, 81’ Μαρκάο - 35’ Χοναθάν Κριστάλντο / 89’ κόκ. Ναθάν Πελάε Καρντόσο)
Ιντερνασιονάλ - Κοριτίμπα 4-2 (11’ Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο, 31’ Άλεξ, 44’ Εντουάρντο Σάσα, 73’ Εντουάρντο Σάσα - 15’ Λεάντρο Αλμέιδα, 64’ Ζε Εντουάρντο)
Σάντος - Γκοΐας 2-0 (14’ Ντέιβιντ Μπραζ, 63’ Ζεοβάνιο)







Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
25
53
Ιντερνασιονάλ
25
47
Σάο Πάολο
25
43
Ατλέτικο Μινέιρο
25
43
Γκρέμιο
25
43
Φλουμινένσε
25
40
Κορίνθιανς
25
40
Σάντος
25
36
Σπορτ Ρεσίφε
25
36
Φιγκουιρένσε
25
32
Ατλέτικο Παραναένσε
25
31
Φλαμένγκο
25
31
Γκοΐας
25
30
Μπαΐα
25
29
Σαπεκοένσε
25
28
Μποταφόγκο
25
26
Παλμέιρας
25
25
Βιτόρια
25
24
Κρισιούμα
25
24
Κοριτίμπα
25
23
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.




*Πηγή: onsports.gr*

Το έβαλε από την... Ιαπωνία!! (video)

Από πολύ μακρινή απόσταση σκόραρε ο Γιουντάι Τανάκα στην αναμέτρηση της Μίτο Χόλιχοκ με την Τζούμπιλο Ιβάτα για τη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας.
Ο Τανάκα εκτέλεσε φάουλ και σημείωσε τέρμα από τα 37 μέτρα, για να δεχθεί την αποθέωση από το κοινό που θαύμασε αυτό του το γκολ.
Η κομπίνα του ίδιου και των συμπαικτών του λειτούργησε άψογα και ο ίδιος μπόρεσε να βρει δίχτυα στη νίκη της ομάδας του με 4-1.
Ήταν το πρώτο τέρμα της συνάντησης στη χώρα της Ασίας που άνοιξε και την όρεξη των οπαδών για αυτό που θα ακολουθούσε.
Δείτε το βίντεο:




*Πηγή: onsports.gr*

«Σώθηκε» ο Πανιώνιος!!

Με ψήφους 4-3 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να δώσει άδεια στην ΚΑΕ Πανιώνιος. Αναμένονται αντιδράσεις από την πλευρά της Καβάλας.

«Σώθηκε» ο Πανιώνιος!
Στα γραφεία της ΕΕΑ παίχτηκε το πρωί το τελευταίο (;) αλλά πιο ενδιαφέρον επεισόδιο του σίριαλ για το ποια εκ των Πανιωνίου ή Καβάλας θα παίξει στη φετινή Α1.

Ο Ηλίας Λιανός έδωσε το «παρών» δηλώνοντας πως έχει την εγγυητική των 100.000 ευρώ και έναν πλήρη φάκελο για να αποτρέψει τον υποβιβασμό της κυανέρυθρης ΚΑΕ παρότι έχει παρέλθει μια εβδομάδα από την τελευταία προθεσμία. Οι άνθρωποι της ΕΕΑ αποφάσισαν να δεχτούν τον μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου και αφότου εξέτασαν τον φάκελο αποφάσισαν με ψήφους 4-3 να τον εγκρίνουν και να του δώσουν τη θέση στην Α1.

Οι άνθρωποι της Καβάλας, που ήταν από το πρωί στην ΕΕΑ περιμένοντας να πάρουν το χρίσμα για την Α1 ως η πρώτη επιλαχούσα ομάδα από την Α2, έμειναν με άδεια χέρια και αποχώρησαν δυσαρεστημένοι, αλλά αποφασισμένοι να αντιδράσουν γιατί θεωρούν πως η έγκριση της συμμετοχής του Πανιωνίου είναι εκπρόθεσμη. Ανάλογες αντιδράσεις αναμένονται και από τον Ιωνικό Νικαίας, που θα ανέβαινε από τη Β’ Εθνική στην Α2. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στου Ρέντη ο Μαρινάκης!!

Την προπόνηση του Ολυμπιακού επισκέφτηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που είναι προβληματισμένος μετά τα στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα.

Στου Ρέντη ο Μαρινάκης
Από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη πέρασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, προβληματισμένος από τα κακά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, προφανώς θέλει να περάσει το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές πως στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο το Champions League και πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με την ίδια σοβαρότητα και προσοχή τις εγχώριες υποχρεώσεις τους.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου έχει εμπιστοσύνη στον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του, αλλά θέλει να… σφίξει λίγο τα λουριά για να μην υπάρχουν νέα στραβοπατήματα, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του έχει μπροστά της δύο δύσκολα παιχνίδια, με τη Μάλμε την Τετάρτη στη Σουηδία και την Κυριακή με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Γκινγκάμπ και το Φάληρο!!

Από σήμερα στον ΠΑΟΚ στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα με την Γκινγκάμπ για το Europa League, όμως στο μυαλό του Αναστασιάδη είναι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η διαχείριση της ομάδας.

Η Γκινγκάμπ και το Φάληρο
Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, του οποίου επικράτησε με σκορ 4-0 για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και - μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι – σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 4.312 ημέρες και πηγαίνουν με την καλύτερη ψυχολογία στο παιχνίδι με την Γκινγκάμπ στη Γαλλία για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ωστόσο, στο μυαλό του Άγγελου Αναστασιάδη βρίσκεται και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, πριν από τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει το δίλημμα όσον αφορά τη χρησιμοποίηση αρκετών από τους «βασικούς» με την ουραγό του Σαμπιονά, ενώ πλέον η ομάδα του έχει βάλει τις βάσεις για να διεκδικήσει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο 61χρονος προπονητής καλείται να διαχειριστεί και τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει με τους Περέιρα, Μαντούρο, Τζαβέλλα και Κωνσταντινίδη, ενώ ο Γλύκος σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Παναγιώτη Γλύκου που ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, στο σημείο που είχε κάνει παλιότερα εγχείρηση στους χιαστούς.

Από το καλοκαίρι εκείνο που είχε γίνει πρώτο θέμα συζήτησης ήταν κατά πόσο μπορεί να είναι ανταγωνιστικό το «ασπρόμαυρο» ρόστερ, το οποίο δεν ενισχύθηκε στο μέγιστο βαθμό και παράλληλα αποτελείται από αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο κ. Αναστασιάδης και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στη Γαλλία, αλλά στο μυαλό του είναι και το ντέρμπι στο Φάληρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί για τις επόμενες μέρες, ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη και το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τη Γαλλία, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση πριν το αγώνα και την Πέμπτη είναι το ματς.

Την Παρασκευή οι «ασπρόμαυροι» θα προπονηθούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις κοντά στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει η αποστολή και θα επιστρέψει το απόγευμα. Το Σάββατο το μεσημέρι θα γίνει μία προπόνηση και το απόγευμα θα αναχωρήσει η ομάδα για την Αθήνα και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή στα αστέρια!!

Αντίστροφα μετρούν στον Ολυμπιακό για την επιστροφή τους στο Champions League, με τους Πειραιώτες να «ανεβάζουν» ένα εντυπωσιακό βίντεο εν όψει του αγώνα με τη Μάλμε.

Επιστροφή στα αστέρια!

Εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανάρτησε ένα εντυπωσιακό βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο YouTube με στιγμιότυπα από τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έσβησε» το θύμα της τυφλής βίας!!

Έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού που ξυλοκοπήθηκε στον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο προ δύο εβδομάδων.

«Έσβησε» το θύμα της τυφλής βίας
Έδωσε μάχη για δύο εβδομάδες, αλλά υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του ο Κώστας Κατσούλης.

Ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού είχε ξυλοκοπηθεί ανηλεώς από ομάδα οπαδών σε επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο στην Κρήτη προ δύο εβδομάδων. Αρχικά είχε γίνει λόγος για ανεύρυσμα που προκάλεσε το αιμάτωμα στον εγκέφαλό του, ωστόσο τελικά αποδείχτηκε πως όλα προκλήθηκαν από τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Το θύμα είχε μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και καταστολή λόγω σοβαρών εγκεφαλικών κακώσεων, ενώ τις τελευταίες μέρες η υγεία του είχε επιδεινωθεί. Τα ξημερώματα «έσβησε» αποτελώντας ένα ακόμη θύμα της τυφλής οπαδικής βίας στα γήπεδα.

Υπενθυμίζεται πως για την επίθεση έχει ασκηθεί σε τέσσερα άτομα ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η selfie του Άγγελου Αναστασιάδη!!

Ο τελευταίος άνθρωπος που θα περιμέναμε να βγάλει τη διαδεδομένη πλέον selfie θα ήταν σίγουρα ο Άγγελος Αναστασιάδης, αλλά και ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να χαλάσει το χατίρι του φίλου του.

Η selfie του Άγγελου Αναστασιάδη

Για αυτό τον λόγο ο έμπειρος τεχνικός δεν θα μπορούσε να χαλάσει το χατίρι του φίλου και συνεργάτη του, Γιώργου Οικονομίδη, όταν ο γιατρός του ζήτησε να βγάλουν μία selfie και έγραψε ως λεζάντα: «Πολυ χαλαρά μετά από ένα ωραίο παιχνίδι»!

Φαίνεται πως ο 61χρονος προπονητής, παρότι δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία, υπέκυψε στη μόδα που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου τους τελευταίους μήνες.

Δείτε τη φωτογραφία


 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ημέρα κρίσης για την… ομάδα «Α»!

Σήμερα θα κριθεί εκτός απροόπτου ποια εκ των Πανιωνίου και Καβάλας θα παίξει στην Α1.

Ημέρα κρίσης για την… ομάδα «Α»
Το τελευταίο (;) επεισόδιο σε ένα σίριαλ που έχει… κουράσει παίζεται σήμερα στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η πλευρά του Πανιωνίου θα κάνει την ύστατη προσπάθεια για να κρατήσει την ομάδα στην Α1, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Ο Ηλίας Λιανός με την εγγυητική των 100.000 ευρώ ανά χείρας και όλα τα άλλα απαραίτητα έγγραφα θα ζητήσει επανεξέταση του φακέλου ελπίζοντας πως θα γίνει δεκτό το αίτημά του, παρότι η σχετική προθεσμία έχει παρέλθει εδώ και μια εβδομάδα.

Η Καβάλα, από την πλευρά της, περιμένει τις εξελίξεις όντας έτοιμη να αντιδράσει ως έχουσα έννομο συμφέρον εφόσον δεν της δοθεί εντολή συμμετοχής στην Α1 ως πρώτης επιλαχούσας από την Α2. Ο ΕΣΑΚΕ έχει μεν κινήσει τη διαδικασία ζητώντας από την ΕΟΚ την επικυρωμένη βαθμολογία της Α2, ωστόσο ακόμη δεν έχει ενημερώσει σχετικά την Καβάλα για να προχωρήσει τις διαδικασίες συμμετοχής στην Α1. Εφόσον αυτό συμβεί, τότε οι άνθρωποι της ομάδας πιθανότατα θα ζητήσουν αναβολή των πρώτων αγώνων της για το πρωτάθλημα (πρώτο τζάμπολ στις 11 Οκτωβρίου), προκειμένου να ολοκληρώσει το ρόστερ της με ξένους παίκτες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η περιπέτεια της Μπάγερν στη Μόσχα!

Με τα… σεντόνια βγήκαν στους παγωμένους δρόμους της Μόσχας τα μέλη της αποστολής της Μπάγερν μετά από συναγερμό για φωτιά στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η ομάδα.

Η περιπέτεια της Μπάγερν στη Μόσχα

inner

Τα μέλη της αποστολής της ομάδας βγήκαν άρον-άρον από το χώρο με ό,τι πρόλαβαν να πάρουν στα χέρια για να ζεσταθούν και για περίπου μια ώρα φιλοξενήθηκαν σε ένα εστιατόριο πλησίον του ξενοδοχείου, μέχρι να ειδοποιηθούν πως μπορούν να επιστρέψουν σε αυτό με ασφάλεια.

Πάντως οι άνθρωποι της Μπάγερν δεν έδειξαν να φοβούνται, αλλά να το διασκεδάζουν. Ο δε Πεπ Γκουαρντιόλα τράβηξε και με selfie για να θυμάται το περιστατικό.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αθανασιάδης: «Φέτος δεν τρέχουμε για πάρτη μας»

Τους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας εξήγησε ο Στέφανος Αθανασιάδης, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη νίκη (4-0) επί του ΟΦΗ στην Τούμπα.

Αθανασιάδης: «Φέτος δεν τρέχουμε για πάρτη μας»
Σε ακόμη ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ ο Στέφανος Αθανασιάδης χρίστηκε σκόρερ και μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ ο διεθνής επιθετικός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα δείχνει καλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος φορ υπογράμμισε ότι πλέον στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο κυριαρχεί το ομαδικό πνεύμα και ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν λειτουργεί με γνώμονα το ατομικό του συμφέρον.

«Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε τη νίκη. Τώρα όμως ξεχνάμε αυτό το ματς και πάμε στο επόμενο. Πάμε στη Γαλλία για να κερδίσουμε», ανέφερε αρχικά ο Αθανασιάδης για το χθεσινό ματς και στη συνέχεια υπογράμμισε: «Όλοι δουλεύουμε πολύ και τρέχουμε πολύ. Και όλοι φέτος τρέχουμε για την ομάδα και όχι για την πάρτη μας».

Ερωτηθείς αν ο ΠΑΟΚ μπορεί στο τέλος του πρωταθλήματος να φτάσει στο ψηλότερο σκαλί, απάντησε: «Γιατί όχι να μην πανηγυρίσουμε εμείς το πρωτάθλημα τον Μάιο».

Καταλήγοντας, ο διεθνής επιθετικός είπε και δύο λόγια για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Ήθελα από την αρχή να τελειώσει το θέμα θετικά».

Ματς με διαφορετικά «κίνητρα»

Με το Καλλονή-Πανθρακικός ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τους νησιώτες να θέλουν να διευρύνουν το εντός έδρας αήττητο σερί τους και οι Ακρίτες να ψάχνουν το πρώτο «τρίποντό» τους.

Ματς με διαφορετικά «κίνητρα»
Το δικό του ενδιαφέρον έχει το σημερινό παιχνίδι της Καλλονής με τον Πανθρακικό, με το οποίο ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Από τη μία οι νησιώτες έχουν ένα εξαιρετικό σερί μέσα στην έδρα τους, καθώς η τελευταία φορά που είχαν ηττηθεί ως γηπεδούχοι (καθώς πέρσι δεν έπαιζαν στη Μυτιλήνη) ήταν τον περασμένο Μάρτιο με σκορ 3-0 από τη Βέροια και από τότε μετρούν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Από την πλευρά τους, οι Ακρίτες φτάνουν έναν χρόνο (!) χωρίς νίκη μακριά από την Κομοτηνή, καθώς η τελευταία φορά που είχαν πάρει τους τρεις βαθμούς ήταν στις 20 Οκτωβρίου 2013 κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-2). Από τότε έχουν χάσει σε δέκα αγώνες, ενώ τέσσερις αναμετρήσεις τους έχουν λήξει ισόπαλες.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Ο Αστέρας στα Περιβόλια είχε το μυαλό του στο Europa League και κινδύνεψε σοβαρά, όμως ο Μπαράλες έδωσε τη λύση. Ο Αργεντινός φορ μπήκε στο 84’ και τρία λεπτά αργότερα «καθάρισε» τον Πλατανιά, 1-0.
Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη 1-1

Κι όμως άντεξε! Η SKODA Ξάνθη έπαιζε για περίπου μία ώρα με παίκτη λιγότερο, ωστόσο δεν... παραδόθηκε στον πιεστικό Πανιώνιο και έτσι κατάφερε να φύγει με το βαθμό (1-1) από τη Νέα Σμύρνη!
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0

Ο… δικός του, Τάσος Καραμάνος τον πλήγωσε! Με χρυσό σκόρερ τον Έλληνα φορ –που παίζει δανεικός απ' τον Ολυμπιακό- ο Ατρόμητος πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στους άνευρους Πειραιώτες, με σκορ 1-0.
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 1-0

Κάτι παθαίνει όταν βλέπει ομάδες του Βόλου ο Ατζαγκούν! Γιατί όπως στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, έτσι και σε αυτό απέναντι στη Νίκη με δικό του γκολ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο δύσκολο 1-0!
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Η Βέροια συνεχίζει να αγναντεύει από ψηλά, καθώς λύγισε (2-0) και την αντίσταση του ΠΑΣ (που έπαιξε για 50 λεπτά με δέκα), συνδυάζοντας αποτέλεσμα με θέαμα και ξεπέρασε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό.
Εργοτέλης-Παναιτωλικός 1-1

Δεν ξεκόλλησαν απ’ την δεινή βαθμολογική θέση, όμως Εργοτέλης και Παναιτωλικός μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο και… έναν βαθμό μετά το μεταξύ τους 1-1 στο ισορροπημένο ματς που έγινε στο Παγκρήτιο.

Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-3

«Άλωσαν» τη Βοιωτία οι Φαίακες. Η Κέρκυρα με σκόρερ τους Χαβίτο (δύο γκολ) και Μάρκοβιτς πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη (3-2 τον Λεβαδειακό) βάζοντας ήδη 10 βαθμούς… στο σακούλι της παραμονής.

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

Με επίδειξη δύναμης, ο ΠΑΟΚ διέλυσε (4-0) τον ΟΦΗ στην Τούμπα και πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με τον… αέρα της κορυφής! Ρατς (δύο), Μακ και Αθανασιάδης τα γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά».

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Καλλονή-Πανθρακικός (19:30, Novasports 1): Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Σάββατο 4 Οκτωβρίου

Κέρκυρα-Πανιώνιος (16:00)
Skoda Ξάνθη- Καλλονή (18:15)
ΟΦΗ-Εργοτέλης (20:30)

Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Ατρόμητος-Βέροια (16:00)
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (18:15)
Πανθρακικός-Πλατανιάς (18:15)
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (18:15)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (20:30)

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης (19:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκες μέχρι τη διακοπή!

Ικανοποίηση, αλλά περισσότερο για το αποτέλεσμα παρά για την απόδοση, υπάρχει στον Παναθηναϊκό μετά το 1-0 επί της Νίκης Βόλου. Νίκες με Εστορίλ και Παναιτωλικό θέλουν οι «πράσινοι». Ανησυχία με Λαγό.

Νίκες μέχρι τη διακοπή
Δίχως να φορτσάρει ή να ικανοποιήσει με την απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός έφτασε για τρίτο σερί παιχνίδι στο ζητούμενο της νίκης. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με το «φτωχό» μεν, αλλά αρκετό 1-0 της Νίκης Βόλου στη Λεωφόρο και θέλουν να κλείσουν μια πεντάδα νικών στα δύο δύσκολα ματς που ακολουθούν αυτή την εβδομάδα και μέχρι τη διακοπή, την Πέμπτη με την Εστορίλ στην Πορτογαλία για το Europa League και την Κυριακή με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα.

Μπορεί οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των νεοφώτιστων, αλλά κρατούν τις 27 τελικές προσπάθειες και τη σχεδόν μηδαμινή απειλή για την εστία του Στιλ, όπως επίσης και το τρίποντο που τους διατηρεί πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις.

Ανησυχία για Λαγό

Από σήμερα κιόλας η προσοχή στρέφεται στο παιχνίδι με την Εστορίλ για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League την Πέμπτη στην Πορτογαλία (22:05). Η νίκη είναι επιβεβλημένη για τους «πράσινους» για να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ντιναμό Μόσχας στην πρεμιέρα.

Ανησυχία υπάρχει για την κατάσταση του Τάσου Λαγού, που αποχώρησε με ελαφρύ διάστρεμμα. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα μείνει 1-2 μέρες εκτός προπονήσεων και την Τρίτη θα αποφασιστεί αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Δεδομένου ότι επανέρχεται ο Μέντες, που αποθεραπεύτηκε, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μείνει στην Αθήνα για να είναι 100% έτοιμος εν όψει Αγρινίου. Εκτός παραμένουν Μπεργκ και Σπυρόπουλος, ενώ μένει να φανεί αν ο Στιλ θα διατηρήσει τη θέση του στο τέρμα ή μετά από δύο ματς θα επανέλθει ο Κοτσόλης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένουν νέα για Αγκιλέρα!

Εντός της ημέρας αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις ο Χουάν Αγκιλέρα, ώστε να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη γάμπα.

Περιμένουν νέα για Αγκιλέρα
Σε βαρύ κλίμα, ύστερα από τη νέα ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση του Πλατανιά.

Όσοι από τους ποδοσφαιριστές έπαιξαν το Σάββατο ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, αλλά οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Ωστόσο, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στον Χουάν Αγκιλέρα.

Ο Ισπανός άσος εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις στη γάμπα και σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής τους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πεδίο προβληματισμού!!

Η δυσκολία στο γκολ προβληματίζει στην ΑΕΚ μετά και το χθεσινό 0-0 στο φιλικό με τη Λαμία. Πού εστιάζεται το πρόβλημα, ποιο το μεγάλο ελαφρυντικό, αλλά και το μεγάλο ατού.

Πεδίο προβληματισμού
Η ΑΕΚ έμεινε χθες στο 0-0 στο φιλικό με τη Λαμία και αν μη τι άλλο προβλημάτισε το γεγονός ότι για ένα ακόμη παιχνίδι παρουσίασε πρόβλημα στο γκολ. Η «Ένωση» στα τελευταία της τέσσερα ματς, με Φωκικό (0-1), Λάρισα (1-1), Πανθρακικό (0-0) και Λαμία (0-0), έχει σκοράρει μόλις δύο φορές, επίδοση που προφανώς και δεν είναι ικανοποιητική.

Ειδικά στα τρία ματς κόντρα στις ομάδες της κατηγορίας της, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν μια πρόγευση για αυτό που θα συναντήσουν στη Football League: αντιπάλους που θα παίζουν κλειστά, κάποιες φορές σκληρά και θα τους αφήνουν λίγους χώρους για να δημιουργήσουν και να απειλήσουν. Η ΑΕΚ, αν και δεν παρατάχθηκε σε όλα τα ματς αυτά με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, δείχνει να μπλοκάρει απέναντι σε τέτοιες άμυνες. Πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν λόγο για έλλειψη κλασικού φορ περιοχής, αλλά ίσως αυτή η κουβέντα να είναι πρόωρη.

Το μεγάλο ελαφρυντικό της «Ένωσης» είναι ότι λόγω της καθυστέρησης στην έναρξη του πρωταθλήματος έχουν βγει εκτός ρυθμού και αυτό είναι εμφανές σε μια ομάδα που θέλει να επιτίθεται διαρκώς. Κι επειδή κάθε θέμα έχει δύο αναγνώσεις, μπορεί η ΑΕΚ να παρουσιάζει δυσκολία στο γκολ, ενίοτε και στην παραγωγή φάσεων, όμως από την άλλη πλευρά είναι αξιόπιστη αμυντικά.

Επιστροφή χωρίς Ανάκογλου

Η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε χωρίς τον Δημήτρη Ανάκογλου στην Αθήνα. Ο νεαρός μέσος εκμεταλλευόμενος το ρεπό της ομάδας, πήρε άδεια και ταξίδεψε οδικώς για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες, και θα βρίσκεται την Τρίτη στα Σπάτα. Επόμενο τεστ για την «Ένωση» είναι αυτό του Σαββάτου με τον Πιερικό στην Κατερίνη, ενώ όλοι περιμένουν πότε θα αρχίσει επιτέλους το πρωτάθλημα της Football League.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Να λείψουν οι εγωισμοί…»


Την προσοχή σε όλους τους παίκτες του Πανιωνίου επέστησε ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, ζητώντας οι «κυανέρυθροι» να μην ψάχνουν την ατομική διάκριση και να έχουν στο μυαλό τους το συνολικό καλό της ομάδας.

«Να λείψουν οι εγωισμοί…»
Κάποια λάθη έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής βαθμούς στον Πανιώνιο, τα οποία όμως έχουν γίνει λόγω και της απειρίας των αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το ρόστερ.

Ωστόσο, εκείνο που χρειάζεται να αλλάξει άμεσα είναι η νοοτροπία ορισμένων παικτών, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι ψάχνουν την ατομική διάκριση και δεν δίνουν ασίστ στον συμπαίκτη τους που βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση

Αυτό το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή προπόνηση των Νεοσμυρνιωτών, με τον Δημήτρη Τερεζόπουλος να τονίζει ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι έτοιμος να πάρει δραστικές αποφάσεις.

«Θέλω να λείψουν κάποιοι εγωισμοί. Και αν χρειαστεί, θα πάρω αποφάσεις. Δεν θα σταθεί κανείς εμπόδιο σε αυτό που σκέφτομαι για την ομάδα», είπε μεταξύ άλλων ο 48χρονος προπονητής πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης και στάθηκε στον αγώνα με την Skoda Ξάνθη:

«Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά και να είμαστε αισιόδοξοι. Η εικόνα που βγάζει η ομάδα μας δίνει αυτό το δικαίωμα».

Έρχεται ο Ράιτ, ίσως και γκαρντ!

Ο Τζούλιαν Ράιτ αναμένεται την Τρίτη στην Αθήνα για να δοκιμαστεί από τον Παναθηναϊκό, που εξετάζει την αγορά και για γκαρντ λόγω… Νέλσον. Ντάνιελ Γιούιν και Κρίσταπς Βάλτερς στα υπόψη.

Έρχεται ο Ράιτ, ίσως και γκαρντ

Το παρήγορο είναι πως καταφθάνει ενίσχυση, πιθανώς και… ενισχύσεις. Ο Τζούλιαν Ράιτ αναμένεται την Τρίτη στην Αθήνα για να δοκιμαστεί και ο 27χρονος άσος είναι το φαβορί για να συμπληρώσει τη γραμμή ψηλών της ομάδας προσφέροντας αθλητικότητα. Η απόφαση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν θα αργήσει, καθώς οι μέρες περνούν και τα επίσημα ματς πλησιάζουν.

Δεν είναι, πάντως, καθόλου απίθανο ο Παναθηναϊκός να κινηθεί ΚΑΙ για γκαρντ. Το πρόβλημα του ΝτεΜάρκους Νέλσον φαίνεται πως είναι πιο σοβαρό από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και σήμερα αναμένεται να υπάρξει απόφαση μετά από σχετική ενημέρωση του προπονητή από το ιατρικό τιμ. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για περιοστίτιδα, ο Αμερικανός γκαρντ θα χρειαστεί ξεκούραση για 1-1,5 μήνα και οι «πράσινοι» θα μείνουν μόνο με τον Διαμαντίδη και τους νεαρούς Μποχωρίδη και Κόνιαρη στη θέση του πλέι μέικερ.

Ήδη οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εξετάζουν την αγορά για ξένο γκαρντ που θα αντικαταστήσει αρχικά προσωρινά τον Νέλσον. Στα υπόψη βρίσκονται ο Αμερικανός Ντάνιελ Γιούιν (31χρ., 1,91μ.), που έχει παίξει σε Κλίπερς (2005-2007) μετά την επιλογή του στο «32» του ντραφτ, Χίμκι (2007/08), Πρόκομ (2008-2011), Αζόβμας (2011/12), Μπεσίκτας (2012/13) και πέρσι ήταν στην Παρί Λεβαλουά με την οποία είχε 10,7 πόντους (41% στα τρίποντα), 3,2 ασίστ και 2,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην κανονική περίοδο και 13,7 πόντους (33,3% στα τρίποντα), 3,7 ασίστ και 2,6 ριμπάουντ ανά αγώνα στα play offs.

inner

Η άλλη λύση είναι ο Κρίσταπς Βάλτερς. Ο 33χρονος Λετονός (1,88μ.), γιος του Βάλντις Βάλτερς που ήταν μέλος της εθνικής Σοβιετικής Ένωσης, είχε ένα πέρασμα από τον Πανιώνιο στο ξεκίνημα της καριέρας του το 2003. Έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, με κυριότερες τις Όλντενμπουργκ (2004-2006), Ούντινε (2006/07), Τριούμφ (2007/08), Φουενλαμπράδα (2008/09, 2010/11, 2012/13), Μπανταλόνα (2009/10), Μάλαγα (2011/12), Άρτλαντ Ντράγκονς (2012), Άνκαρα (2013/14) και πλέον ανήκει στην Μπάρονς της πατρίδας του. Την περασμένη σεζόν είχε στην Τουρκία 12 πόντους (51,28% στα τρίποντα), 4,3 ασίστ και 2,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίτσελ: «Μην ψάχνετε δικαιολογίες. Συνέλθετε»!

Σε μία από τις σπάνιες ομιλίες του ο Μίτσελ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του Ολυμπιακού και τους ζήτησε να μην δίνουν σε καμία ομάδα το δικαίωμα να τους κερδίσει!

Μίτσελ: «Μην ψάχνετε δικαιολογίες. Συνέλθετε»!
Ο Μίτσελ είναι από τους προπονητές που σπάνια μιλάει στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής, όντας επαγγελματίας, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο και δεν χρειάζεται να τους λέει τα αυτονόητα.

Ωστόσο, στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού, μία ημέρα μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, αποφάσισε να επέμβει για να περάσει το δικό του μήνυμα σε όλους.

Συγκεκριμένα, ο 51χρονος προπονητής Μίτσελ μάζεψε τους βασικούς παίκτες για να τους κάνει… ιδιαίτερα, χωρίς να τους μιλήσει σε έντονο ύφος.

«Δεν πρέπει να ψάχνετε δικαιολογίες στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Πρέπει να το ξεπεράσετε αυτό το κομμάτι. Επρεπε να το είχατε καταλάβει από το Αγρίνιο», φέρεται να ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε, λέγοντας ότι «με κάθε ομάδα θα συμβαίνει αυτό. Είστε οι πρωταθλητές. Ολοι θα θέλουν να σας κερδίσουν. Δείξτε τους ότι δεν μπορούν να το κάνουν».

Στη συνέχεια, ο Μίτσελ στάθηκε στον αγώνα του Περιστερίου: «Αλλα είπαμε να κάνουμε και άλλα κάναμε στο παιχνίδι. Από το 20' και μετά δεν δείξαμε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι είμαστε ομάδα. Δείξατε σαν να μην ξέρατε σε ποια ομάδα αγωνίζεστε. Επειδή οι περισσότεροι από εσάς είστε νέοι στην ομάδα, ρωτήστε τους παλαιότερους για το τι είναι ο Ολυμπιακός. Ρωτήστε τον Γιάννη (σ.σ.: Μανιάτη) να σας πει τι είναι ο Ολυμπιακός».

Καταλήγοντας, ο Ισπανός τεχνικός έστειλε το δικό του μήνυμα για τη συνέχεια: «Συνέλθετε. Μας περιμένει μια δύσκολη εβδομάδα. Και με τη Μάλμε και με τον ΠΑΟΚ...».

Στο καθαρά αγωνιστικό, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα με τη Μάλμε για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Χθες ξεκίνησε η προετοιμασία το παιχνίδι στη Σουηδία, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν να αυξήσουν τις πιθανότητες της πρόκρισης στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μίτσελ δεν υπολογίζει τους Φουστέρ και Σιόβα, ενώ οι τραυματίες Ντοσεβί και Γκαζαριάν δεν είναι δηλωμένοι στη λίστα της UEFA. Όσον αφορά τώρα τον Μπενίτες, ο Παραγουανός φορ αισθάνθηκε χθες ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί και σήμερα, αλλά υπάρχουν φόβοι για μυϊκό τραυματισμό που θα τον κρατήσει αρκετές μέρες εκτός δράσης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Και Σιαλμά και Πόι και Κωνσταντινίδη ο Άρης!!

Μεταγραφικό ντεμαράζ απ’ τον Άρη. Σιαλμάς και Πόι πάτησαν Θεσσαλονίκη για να ντυθούν στα κίτρινα, ενώ κλεισμένος είναι και ο Βασίλης Κωνσταντινίδης (πέρσι πρώτος σκόρερ του Πανσερραϊκού).

Και Σιαλμά και Πόι και Κωνσταντινίδη ο Άρης!
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφική ενίσχυση του Άρη, λίγες ώρες μετά την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πάτησαν το πόδι τους στη Θεσσαλονίκη οι Δημήτρης Σιαλμάς και Μάουρο Πόι. Και οι δύο που έχουν πλούσια εμπειρία από Σούπερ Λίγκα έχουν συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση των κιτρίνων και μέσα στην Δευτέρα αναμένεται να αποτελέσουν τα νέα αποκτήματα.

Αφότου λοιπόν περάσουν με επιτυχία από ιατρικές εξετάσεις, στη συνέχεια θα υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια. Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, ο Πόι είχε «κοπεί» απ’ τον Παναργειακό στα εργομετρικά.

Από ‘κει και πέρα οι μεταγραφές δεν σταματούν εκεί. Κλεισμένος είναι απ’ τους Θεσσαλονικείς και ο Βασίλης Κωνσταντινίδης. Πρόκειται για τον 29χρονο επιθετικό που πέρσι είχε βγει πρώτος σκόρερ με την φανέλα του Πανσερραϊκού στην Γ’ Εθνική και σήμερα μάλιστα είδε από κοντά την ομάδα στο ματς Κυπέλλου με την Θύελλα Φιλώτα. Μέσα στην Δευτέρα ενδεχομένως να τελειώσει κι αυτού η υπόθεση.

Ανοιχτά πάντα είναι και τα μέτωπα των Προβατίδη, Ατματσίδη και Μάριου Παπαδόπουλου, που εξίσου απασχολούν και πιθανώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να υπάρξει happy end. *Πηγή: sport-fm.gr*