Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσο άλλαξες, Παναθηναϊκέ…!!

Τα μεγάλα εγχειρήματα θέλουν και υπομονή, ιδιαίτερα όταν εμπεριέχουν μεγάλο ποσοστό ρίσκου. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα ούτε ο νέος Παναθηναϊκός μπορεί να είναι έτοιμος μέσα σε έναν μήνα.

Πόσο άλλαξες, Παναθηναϊκέ…
Ειδικά, μετά από τις σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα και φιλοσοφία που είχαμε μετά από το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε την απόφαση να τ” αλλάξει σχεδόν όλα. Και του ασκήθηκε σκληρή κριτική. Μήπως, όμως, οι «πράσινοι» βαδίζουν πλέον στο σωστό μονοπάτι; Η παλιά φρουρά του ελληνικού μπάσκετ που βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό σε παίκτες του Παναθηναϊκού έχει παραδώσει τη σκυτάλη στη νέα, ο κορμός της οποίος βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Τι έκανε, λοιπόν; Επένδυσε στους επόμενους, ώστε σε 2, 3 ή 4 χρόνια να έχει στο ρόστερ του τη μισή εθνική ομάδα.
Από τους παλιούς κράτησε την σημαία της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει τα ταλαντούχα παιδιά που αποκτήθηκαν, με συνεργάτες τον Αντώνη Φώτση, τον Τζέιμς Γκιστ και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Παράλληλα, οι Νίκος Παππάς και Βλάντο Γιάνκοβιτς αναβαθμίστηκαν και πλέον καλούνται να αποδείξουν αν είναι… αιώνια ταλέντα, ή αν μπορούν να αποκτήσουν χώρο και ρόλο σε αυτό το επίπεδο.
Από… πίσω έρχονται οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιώργος Διαμαντάκος, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης και Αντώνης Κόνιαρης. Κανείς δεν έχει εγγυηθεί πως θα καλύψουν το κενό του… Τσαρτσαρή, του Διαμαντίδη, του Χατζηβρέττα, του Γιασικεβίτσιους ή του Ματσιούλις. Όμως, έχουν τα φόντα να το κάνουν και γι” αυτό ο εξάστερος επένδυσε πάνω τους, παίρνοντας το τεράστιο ρίσκο να «πατώσει» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη, όμως έχει πολλές πιθανότητες να απογειωθεί.
Γίνεται πολύ ντόρος για τη συντριβή από την Ζαλγκίρις… Σε ένα φιλικό παιχνίδι, από το οποίο απουσίασαν οι Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης, Φώτσης, Γιάνκοβιτς, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ο Σλότερ. Ε, και; Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε στα βαθιά τα «ψάρια» του και η συντριβή μόνο καλό έχει να τους κάνει. Ποια συντριβή, δηλαδή, όταν μιλάμε για φιλικό αγώνα προετοιμασίας…
Ο νέος Παναθηναϊκός βαδίζεται σε ένα ριψοκίνδυνο μοντέλο, το οποίο ωστόσο έχει μεγάλες δυνατότητες αν εκπονηθεί σωστά το πλάνο που έχει χαραχθεί. Και αν υπάρχει υπομονή, στήριξη και μια ακόμη καλή μεταγραφή, όλα μπορούν να γίνουν.
ΥΓ: Ο Μπατίστα δεν είναι… Λάσμε, όμως θα βοηθήσει γιατί είναι σκληροτράχηλος και πεισματάρης. Κι ας μην έχει τόσο καλή τεχνική. Μένει να δούμε τους Νέλσον και Σλότερ, ο ρόλος των οποίων είναι κομβικός…

*Πηγή:www.superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: