Σάββατο 3 Απριλίου 2010

«Χαστούκι» από τη Νανσί η Μπορντώ

Σημαντική ήττα υπέστη η Μπορντώ στην έδρα της Νανσί, η οποία μπορεί να της κοστίσει την πρώτη θέση. Νικηφόρο το πέρασμα της Λιών στη Ρεν και άνοδος στη κορυφή.Δεν συνήλθε τελικά η Μπορντώ μετά τον αποκλεισμό της στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λιόν. Οι Γιρονδίνοι γνώρισαν την ήττα με 1-2 από τη δωδέκατη στη βαθμολογία Νανσί, στο «Σαμπάν Ντελμά». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 18’ με το γκολ του Χατζί, η Μπορντώ όμως ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα με τον Καβεναγκί. Στο 72’ όμως οι γηπεδούχοι δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα από τον Ντιά, ο οποίος έγραψε το τελικό 2-1 υπέρ της Νανσί.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Λιόν, επικρατώντας της Ρεν με 1-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12’ με τον Γκία. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Μπαστός έφερε το ματς στα ίσα, με το γκολ που πέτυχε στο 53’ και ο Λισάντρο έγραψε το τελικό 2-1 υπέρ των «Λιονέ», δέκα λεπτά αργότερα.

Πλέον η Μπορντώ έχασε την πρώτη θέση μετά τη νίκη της Λιόν.Η κατάσταση στην κορυφή όμως παραμένει ρευστή, αφού αν νικήσει η Μονπελιέ στο ματς με τη Μονακό, τότε περνάει αυτή πρώτη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους αγώνες του Σαββάτου για την 31η αγωνιστικής:

Σάββατο, 3/4 (20:00)

Μπορντό-Νανσί 1-2
28’ Καβεναγκί – 18’ Χατζί, 72’ Ντιά

Γκρενόμπλ-Λοριάν 1-2
3’ Ακρού – 32’ Γκαμέιρο, 85’ Φανκόν

Νις-Σοσό 0-0

Ρεν-Λιόν 1-2
15’ Γκίαν – 53’ Μπαστός,62’ Λισάντρο

Σεντ Ετιέν-Λε Μαν 2-0
55’ Βαρώ, 76’ Μπεναλουάν
Στο 83’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μιραλά

Βαλενσιέν-Λιλ 1-0
81’ Σαμασά

Μονπελιέ-Μονακό (22:00)

Το πρόγραμμα της Κυριακής (04/04) περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:

Μπουλόν-Τουλούζ (20:00)

Μαρσέιγ-Λανς (20:00)

Οσέρ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Περίπατος της Μπαρτσελόνα με Μπιλμπάο

Μπορεί η Αθλέτικ Μπιλμπάο να πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία φέτος στην Ισπανία, όμως η Μπαρτσελόνα δεν είναι για τα δόντια της…Οι Καταλανοί νίκησαν πολύ εύκολα με 4-1 τους Βάσκους παρότι αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση τους και έδειξαν έτοιμοι για τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης εβδομάδας, που περιλαμβάνει την επίσκεψη της Άρσεναλ στο «Καμπ Νου» και το ταξίδι στην Μαδρίτη για το «classico» με την συνδιεκδικήτρια του τίτλου, Ρεάλ.

Στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 30ης αγωνιστικής, η Σαραγόσα πήρε δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη, αυτήν την φορά επί της Μάλαγα με 2-0 και έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της «Πριμέρα»:

ΣΑΒΒΑΤΟ (03/04)

Σαραγόσα-Μάλαγα 2-0
45’ Πόντσιο, 76’ Σουάζο

Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-1
27’ Ζεφρέν, 40’, 59’ Μπόγιαν, 68’ Μέσι/ 77’ Σουσαέτα

Σεβίλλη-Τενερίφη (23:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ (04/04)

Αλμερία-Μαγιόρκα (18:00)
Χετάφε-Εσπανιόλ (18:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Χερέθ (18:00)
Βαλένθια-Οσασούνα (18:00)
Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ (18:00)
Σανταντέρ-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια (22:00)

Ήττα για την Εθνική γυναικών στην Τουρκία

Με 30-22 ηττήθηκε στη Σμύρνη η εθνική ομάδα γυναικών από το αντίστοιχο συγκρότημα της Τουρκίας.Οι Ελληνίδες παίκτριες αν και ήταν σε μικρή απόσταση στο σκορ στα μισά του αγώνα (ημίχρονο 17-13), δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να διεκδικήσουν τη νίκη. Έτσι ηττήθηκαν με 8 γκολ διαφορά, μπροστά σε 300 θεατές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας ήταν για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010.

Απώλεια ο Παπαδημητρίου

Τα δύο κρίσιμα ματς για την παραμονή της Ξάνθης στην Σούπερ Λίγκα με Ατρόμητο και Ηρακλή χάνει ο Γιάννης Παπαδημητρίου καθώς ο τραυματισμός του είναι σοβαρός. Ο αρχηγός της Skoda Ξάνθης υπέστη ρήξη εξω πλαγίου συνδέσμου στο φιλικό παιχνίδι με τον Πανθρακικό την Πέμπτη στα Πηγάδια και θα πρέπει για ένα μήνα να κάνει αποθεραπεία, κάτι που σημαίνει ότι φέτος δεν ξαναπαίζει μπάλα. Ο ίδιος δήλωσε: «Περισσότερο απ' όλα στεναχωριέμαι που δεν θα μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Στα ματς με τον Ατρόμητο και τον Ηρακλή θα παίξουμε όλη μας τη χρονιά, αλλά εγω δεν θα μπορώ να προσφέρω. Θα παραμείνω όμως κοντά στην ομάδα και θα προσπαθήσω να τη βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ.»

«Μίνι» διαρκείας για τα πλέι οφ

Στα τέλη Απριλίου θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας για τους αγώνες των πλέι οφ που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα.Όπως πέρσι έτσι και φέτος η διοίκηση του ΠΑΟΚ αναμένεται να εκδώσει κάποια εισιτήρια διαρκείας για τα παιχνίδια που θα δώσουν οι «ασπρόμαυροι» στην Τούμπα, στο πλαίσιο των πλέι οφ. Η έκδοσή τους θα πραγματοποιηθεί εφόσον οριστικοποιηθεί και μαθηματικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες δε θα αλλάξουν πολλά πράγματα συγκριτικά με τη περσινή σεζόν και η τιμή του πακέτου των τριών αγώνων (που θα δώσει ο ΠΑΟΚ εντός έδρας) θα είναι πολύ πιο συμφέρουσα για οποιονδήποτε φίλαθλο, απ’ ότι να αγοράζει ξεχωριστά εισιτήριο για κάθε ένα από τα τρία ματς.

Και όπως είναι φυσικό, προτεραιότητα θα έχουν οι φίλαθλοι που είναι ήδη κάτοχοι διαρκείας και μετά όσοι δεν έχουν κάρτα...

Συνεχίζει ακάθεκτη η Ρέιντζερς

Με νίκη συνέχισε την πορεία της στο πρωτάθλημα Σκωτίας η Ρέιντζερς επικρατώντας με 1-0 της Χάμιλτον. Έκπληξη της 32ης αγωνιστικής η νίκη της ουραγού Φόλκερκ.Συνεχίζει να διατηρεί το προβάδισμα που έχει πάρει από την Σέλτικ η πρωτοπόρος της Σκοτσέζικης λίγκας, Ρέιντερς, ενόψει των πλέι οφ. Οι «προτεστάντες» οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση του 53ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους επικράτησαν με 1-0 της Χάμιλτον χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Εντού στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο μεταξύ η καταδικασμένη Φόλκερκ κέρδισε εκτός έδρας τη Μάδεργουελε με γκολ του Φλιν στο 27’. Στο άλλο παιχνίδι του Μεγάλου Σαββάτου, Σεντ Μίρεν και Χαρτς ήρθαν ισόπαλες 1-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Σκωτίας:

Μάδεργουελ-Φόλκερκ 0-1
27’ Φλιν

Ρέιντζερς-Χάμιλτον 1-0
11’ Εντού

Σεντ Μίρεν-Χαρτς 1-1
44’ Κάρεϊ – 47’ Ζαλούκας

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής συνεχίζεται με δυο αγώνες την Κυριακή του Πάσχα και έναν τη Δευτέρα:

Κυριακή 04/04

Χιμπέρνιαν-Σέλτικ (15:15)
Κιλμάρνοκ-Αμπερντίν (17:30)

Δευτέρα 05/04

Σεντ Τζόνστον-Νταντί Γιουνάιτεντ (21:30)

Σωτήρας Μπέντνερ, νίκη στο 95’ για Άρσεναλ!

Εκεί που όλα έδειχναν πως η Άρσεναλ θα «κλωτσούσε» μια μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο «κόλπο» του τίτλου, ήρθε ο Νίκλας Μπέντνερ να της δώσει το «φιλί της ζωής».Ο Δανός επιθετικός σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης των «κανονιέρηδων» με την Γουλβς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και χάρισε στους Λονδρέζους μια αγχωτική αλλά και πολύτιμη νίκη. Οι «λύκοι» το πάλεψαν όσο μπορούσαν παρότι από το 66’ αγωνιζόντουσαν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Χένρι) και έφτασαν πολύ κοντά στον βαθμό, αλλά η κεφαλιά του Μπέντνερ στο 95’ έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Άρσεναλ.

Στο «Στάδιο του Φωτός», το παιχνίδι της Σάντερλαντ με την Τότεναμ μετατράπηκε σε one man show του Ντάρεν Μπεντ. Ο Άγγλος επιθετικός που μέχρι το καλοκαίρι αγωνιζόταν στα «σπιρούνια», άνοιξε το σκορ 36 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς και έκανε το 2-0 στο 29’ με πέναλτι, φτάνοντας τα 22 γκολ φέτος στην «Πρέμιερ Λιγκ». Από εκεί και πέρα όμως, έχασε δύο πέναλτι (στο 42’ απέκρουσε ο Εουρέλιο Γκόμες και στο 69’ σούταρε στο δοκάρι) και έδωσε το δικαίωμα στην Τότεναμ να ξαναμπεί στο ματς με τον Κράουτς στο 72’.

Εντέλει, ο Μπουντεβάιν Ζέντεν «σφράγισε» την νίκη της Σάντερλαντ στο 86’ και οι Λονδρέζοι έχασαν έδαφος στην μάχη της τέταρτης θέσης, την οποία θα πάρει στα χέρια της η Μάντσεστερ Σίτι αν νικήσει την Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ», στο παιχνίδι που ξεκινά στις 19:30…

Στις νίκες επέστρεψε η Άστον Βίλα η οποία μια εβδομάδα μετά την απίστευτη συντριβή της στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επικράτησε με 1-0 της Μπόλτον στο «Ρίμποκ». Η Στόουκ επιβλήθηκε με 2-0 της Χαλ στο «Μπριτάνια», ενώ Πόρτσμουθ και Μπλάκμπερν έμειναν στο 0-0, στο ματς του «Φράτον Παρκ».

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 33η αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι 1-2
81’ Μακέντα/ 20’ Τζο Κόουλ, 79’ Ντρογκμπά

Άρσεναλ-Γουλβς 1-0
95’ Μπέντνερ
* Στο 66’ αποβλήθηκε ο Χένρι της Γουλβς

Μπόλτον-Άστον Βίλα 0-1
11’ Άσλεϊ Γιανγκ

Πόρτσμουθ-Μπλάκμπερν 0-0
* Στο 60’ αποβλήθηκε ο Βάντεν Μπόρε της Πόρτσμουθ

Στόουκ-Χαλ 2-0
6’ Φούλερ, 90’ Λόρενς

Σάντερλαντ-Τότεναμ 3-1
1’ Μπεντ, 29’ πεν. Μπεντ, 86’ Ζέντεν, 72’ Κράουτς

19:30 Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι

Κυριακή 04/04

17:00 Μπέρμιγχαμ-Λίβερπουλ
17:00 Φούλαμ-Γουίγκαν
18:00 Έβερτον-Γουέστ Χαμ

Άρης : 10 χρόνια από το Κόρατς


Το ημερολόγιο έγραφε 3 Απριλίου 1997 όταν ο Άρης κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς μέσα στην Τουρκία, επικρατώντας με 70-88 της Τόφας Μπούρσα.Δεκατρία χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το μεγάλο ευρωπαϊκό άθλο του Άρη, όπου οι «κίτρινοι» κατέκτησαν μέσα στην Προύσα το Κύπελλο Κόρατς και έστειλαν όλους τους Έλληνες φιλάθλους στον έβδομο ουρανό.

Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς τα έβαλε με την Τόφας Μπούρσα στον διπλό τελικό του Κυπέλλου Κόρατς, η οποία ηταν και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Τούρκοι μάλιστα κέρδισαν με 66-77 στον πρώτο τελικό του Αλεξανδρείου, μια μέρα μετά την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Άρης όμως δεν το έβαλε κάτω, παρά το αποτέλεσμα εκείνο. Είχε άλλωστε ελληνική ψυχή και πίστεψε ότι θα κάνει το θαύμα στο… στόμα του λύκου. Στην έδρα της Τόφας. Μέσα στο «κολαστήριο» που είχαν δημιουργήσει οι Τούρκοι στο «Κεμάλ Ατατούρκ Σπορτ Σαράι», η παρέα των Λιαδέλη, Μπόνι, Αγγελίδη, Ορτίθ, Σιούτη και των άλλων παιδιών τα έδωσε όλα. Κάλυψε τη διαφορά των 11 πόντων και στο τέλος πήρε μια θριαμβευτική νίκη επικρατώντας, με 70-88.

Αναλυτικά το ρόστερ και οι πόντοι της ομάδας, όπου ο αρχηγός των «κίτρινων» ήταν ο Ντίνος Αγγελίδης: Ορτίθ 4, Λιαδέλης 15, Σταυρακόπουλος 5, Σιούτης 12, Φλώρος, Ναχάρ, Αγγελίδης 6, Χωλόπουλος, Σάκλεφορντ 5, Μπόνι 20.

Κλασικά... Μπάγερν!

Ο τίτλος της loser που κουβαλάει η Σάλκε για... μισό αιώνα επιβεβαιώθηκε στο ντέρμπι με την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί νίκησαν 2-1 στο Γκελζενκίρχεν και ξαναπάτησαν κορυφή. Η Σάλκε είχε την ευκαιρία να πάει στο +5 από την Μπάγερν και να βρεθεί μια ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 52 χρόνια! Κι όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις με τους Βεστφαλούς, κατέρρευσαν υπό το άγχος της επιτυχίας κι έτσι οι Βαυαροί έγιναν ξανά το φαβορί. Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ πέτυχε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, με τον Ριμπερί και 25' και τον Μίλερ στο 26', και οι γηπεδούχοι πάγωσαν. Ξαναζεστάθηκαν με τη μείωση του σκορ στο 31' από τον Κουράνι και την αποβολή του Αλντιντοπ στο 41' που άφησε την Μπάγερν με 10 παίκτες, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε την ισοπαλία!

Στα υπόλοιπαπαιχνίδια, ξεχωρίζει η νίκη της Ντόρτμουντ με 2-1 επί της Βέρντερ Βρέμης, με αποτέλεσμα η Μπορούσια να είναι στην 4η θέση και να διεκδικεί την έξοδο στο Champions League, καθώς η τρίτη Λεβερκούζεν απέχει μόλις ένα βαθμό. Οι «ασπιρίνες» ηττήθηκαν από την Άιντραχτ με 3-2 κι έτσι έχασαν και τις ελπίδες τους για τίτλο, καθώς βρίσκονται στο -6 από την Μπάγερν, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (3/4)
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρ. 2-1 (9' Γκρόσκρετζ, 22' Σούμποτιτς-65' Χαντ)
Άιντραχτ Φρ.-Λεβερκούζεν 3-2 (28' πεν. Τέμπερ, 62' Κάιο, 89' Φραντς-33',46' Κίσλινγκ)
Φράιμπουργκ-Μπόχουμ 1-1 (18' Σισέ-23' Νταμπρόφσκι)
Νυρεμβέργη-Μάιντζ 2-0 (14' Φραντς, 40' Τσύπο-Μότινγκ)
Σάλκε-Μπάγερν Μ. 1-2 (31' Κουράνι-25' Ριμπερί, 26' Μίλερ)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 2-1 (66' Μαρικά, 83' Κουζμάνοβιτς-34' Ρέους)
Κολονία-Χέρτα Β.
Κυριακή (4/4)
Βόλφσμπουργκ-Χοφενχάιμ
Αμβούργκο-Ανόβερο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (29 αγωνιστικές)
1. Μπάγερν Μ. 59
2. Σαλκε 58
3. Λεβερκούζεν 53
4. Ντόρτμουντ 52
5. Βέρντερ Βρ. 48
6. Αμβούργο 44*
7. Στουτγκάρδη 44
8. Άιντραχτ Φρ. 44
9. Βόλφσμπουργκ 40*
10. Μάιντζ 38
11. Χοφενχάιμ 34*
12. Γκλάντμπαχ 34
13. Κολωνία 31*
14. Νυρεμβέργη 28
15. Μπόχουμ 28
16. Φράιμπουργκ 25
17. Ανόβερο 23*
18. Χέρτα Β. 19*

Οι ομάδες με * έχουν ένα ματς λιγότερο.

Scudetto για τρεις!

Ολα ανοιχτά παραμένουν στη Serie A, μετά την 32η αγωνιστική, καθώς Ιντερ (3-0 την Μπολόνια), Ρόμα (1-0 την Μπάρι εκτός) και Μίλαν (3-2 στην Κάλιαρι) συνέχισαν με νίκες. Δύο γκολ του Μότα κι ένα του Μπαλοτέλι, που δεν το πανηγύρισε, στην επιστροφή του στη δράση, ήταν αυτά που οδήγησαν την Ιντερ στο άνετο 3-0 επί της Μπολόνια. Οι νερατζύρι ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς και ξεκούραστα παρέμειναν στην κορυφή. Αν θέλουν, όμως, να κατακτήσουν τον τίτλο θα πρέπει να... κουραστούν πολύ, καθώς η Ρόμα δείχνει αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι τέλους!

Οι τζιαλορόσι με σκόρερ τον Βούτσινιτς, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, στο 19ο λεπτό, πέρασαν από το «Σαν Νίκολα» με το 1-0 επί της Μπάρι και παραμένουν στο -1 από την κορυφή. Στη μάχη του τίτλου είναι πάντα και η Μίλαν, που σε ένα συναρπαστικό ματς στη Σαρδηνία επικράτησεμε 3-2 της Κάλιαρι. Ολα τα γκολ μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη οι Σαρδήνιοι πίεσαν ασφυκτικά, αλλά ο Ντίντα έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση!

Από εκεί και πέρα, η Σαμπντόρια διατήρησε αμεώτες τις ελπίδες της για έξοδο στο Champions League με το 2-1 επί της Κιέβο εκτός έδρας, σε αντίθεση με τη Νάπολι που έμεινε στο 1-1 με την Λάτσιο στη Ρώμη και έχασε έδαφος. Γκέλα και για τη Φιορεντίνα, που προηγήθηκε νωρίς της Πάρμα εκτός έδρας αλλά ισοφαρίστηκε στο 68' από τον Μποζίνοφ και έμεινε πίσω στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ η Αταλάντα πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Σιένα, με 2-0, σε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που στοχεύουν στην παραμονή, την ίδια ώρα που το Λιβόρνο έμενε όρθιο στη Γένοβα και έπαιρνε 1-1 από την Τζένοα, χάρη στο γκολ του Ταβάνο, που μόλις πριν δύο μέρες δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της ομάδας του!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αταλάντα-Σιένα 2-0 (16' Βαλντές, 71' Πίντο)
Μπάρι-Ρόμα 0-1 (19' Βούτσινιτς)
Κάλιαρι-Μίλαν 2-3 (17' Ραγκάτζου, 32' Μάτρι-7' Μποριέλο, 19' Χούντελαρ, 38' αυτ. Αστόρι)
Κιέβο-Σαμπντόρια 1-2 (76' Μαντοβάνι-1' Κασάνο, 55' Πατζίνι)
Τζένοα-Λιβόρνο 1-1 (51' Μποάκιε-88' Ταβάνο)
Ιντερ-Μπολόνια 3-0 (29',85' Μότα, 52' Μπαλοτέλι)
Λάτσιο-Νάπολι 1-1 (4' Φλόκαρι-38' Χάμσικ)
Πάρμα-Φιορεντίνα 1-1 (68' Μποζίνοφ-22' Ντε Σιλβέστρι)
Κατάνια-Παλέρμο
Ουντινέζε-Γιουβέντους

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (32 αγωνιστικές)
1. Ιντερ 66
2. Ρόμα 65
3. Μίλαν 63
4. Παλέρμο 51*
5. Σαμπντόρια 51
6. Νάπολι 49
7. Γιουβέντους 48*
8. Φιορεντίνα 45
9. Τζένοα 45
10. Μπάρι 43
11. Πάρμα 43
12. Κάλιαρι 40
13. Κιέβο 38
14. Κατάνια 35*
15. Μπολόνια 35
16. Λάτσιο 34
17. Ουντινέζε 32*
18. Αταλάντα 31
19. Σιένα 26
20. Λιβόρνο 26

* Οι Γιουβέντους, Παλέρμο, Κατάνια και Ουντινέζε έχουν ένα ματς λιγότερο

Τσέλσι... τίτλου!

Τη νίκη της χρονιάς πέτυχε η Τσέλσι, που πέρασε από το Ολντ Τράφορντ με 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγινε φαβορί για την Premier League! Το ντέρμπι ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Τσέλσι αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από το αποτέλεσμα του θα προέκυπτε η ομάδα που θα ήταν πιο κοντά στον τίτλο. Αυτή η ομάδα, τελικά, είναι η Τσέλσι, καθώς επικράτησε με 2-1 της αντιπάλου της και την προσπέρασε.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό με πολύ ωραίο τακουνάκι του Κόουλ, μετά από γύρισμα από αριστερά. Οι Λονδρέζοι, που είχαν και την ψυχολογία με το μέρος τους, κράτησαν εύκολα το προβάδισμα μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, καθώς η Μάντσεστερ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον ανέβασε την απόδοση της στο διάστημα 55'-70', πίεσε κάπως αλλά η απουσία του Ρούνεϊ ήταν εμφανής...

Εμφανές ήταν και το οφ σάιντ του Ντρογκμπά, που είχε περάσει ως αλλαγή, στο 79' μετά από πάσα του Καλού, αλλά ο βοηθός δεν υπέδειξε κάτι και ο επιθετικός των Λονδρέζων εκτέλεσε τον Φαν Ντερ Σαρ για το 0-2, κλειδώνοντας τη νίκη τίτλου! Το μόνο που κατάφερε η Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 81' με τον Μακέντα, ο οποίος είχε περάσει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα, βρίσκοντας την μπάλα με το... στήθος μετά από απόκρουση του Τσεχ σε σουτ του Νάνι.

«Κιτρινίζει» ο Γκσπούρνινγκ


Σύμφωνα με Αυστριακά δημοσιεύματα ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ βρίσκεται πολύ κοντά στον Άρη! Ο 29χρονος τερματοφύλακας, σύμφωνα με τους συμπατριώτες του, δεν επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ξάνθη, αλλά δεν θέλει να φύγει και από την Ελλάδα. Πάντως ο διεθνείς τερματοφύλακας δεν μένει ελεύθερος καθώς έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του. Ο Γκσπούρνινγκ αποκτήθηκε από την Ξάνθη στην αρχή του 2007 και έχει 73 συμμετοχές με την φανέλα της Ξάνθης σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η πιο γεμάτη του χρονιά ήταν η περσινή με 30 συμμετοχές, ενώ φέτος μετράει 27. Είναι γεννημένος στις 02/05/1981 στο Γκρατς της Αυστρίας, έχει ύψος 1.97 και ζυγίζει 93 κιλά, ενώ είναι και διεθνής με την Αυστρία.

Έφυγε μόνος του ο Ντε Μος

Τη δική του εκδοχή για το «διαζύγιό» με την Καβάλα έδωσε σε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του ο Ααντ ντε Μος. Ο Ολλανδός τεχνικός ισχυρίστηκε ότι ήταν δική του η απόφαση να αποχωρήσει και όχι της διοίκησης της Καβάλας. Ο Ντε Μος απέδωσε τη φυγή στο γεγονός ότι θα έφευγαν πολλοί παίκτες από την ομάδα. «Υπήρξε διαφωνία με τη διοίκηση. Μου είπαν ξαφνικά ότι έξι παίκτες με μεγάλα συμβόλαια θα μείνουν, ενώ άλλοι έξι θα αποχωρούσαν. Εγώ τους ειδοποίησα ότι θα ήταν καλύτερο να βρουν κάποιον άλλο προπονητή. Εξεπλάγην όταν έμαθα ότι 14 συνολικά παίκτες θα έφευγαν από την ομάδα», είπε ο Ολλανδός.

Pole position για Ουέμπερ

«Χάος» δημιουργήθηκε από την τροπική βροχή που άρχισε να πέφτει κατά τη διάρκεια του αγώνα και είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν πίσω πολλά από τα μεγάλα ονόματα.

Στη δεύτερη θέση (1:50.673) ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes.
Στην τρίτη (1:50.789) ο νικητής του γκραν πρι του Μπαχρέιν Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά σημείωσε ο Γερμανός Αντριάν Σούτιλ με Force India (1:50.914).
O Λιουις Χάμιλτον θα ξεκινήσει... από την 20η θέση, στη 19η ο Φερνάντο Αλόνσο και στην 21η ο Φελίπε Μάσα.

Οι πρώτοι δέκα οδηγοί των χρονομετρημένων δοκιμαστικών:
1. Μαρκ Ουέμπερ (Αυστραλία, RedBull) 1:49.327
2. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία, Mercedes) 1:50.673
3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία, RedBull) 1:50.789
4. Αντριαν Σούτιλ (Γερμανία, Force India) 1:50.914
5. Nίκο Χουέλκενμπεργκ (Γερμανία, Williams) 1:51.001
6. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία, Renault) 1:51.051
7. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία, Williams) 1:51.511
8. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία, Mercedes) 1:51.717
9. Καμουί Κομπαγιάσι (Ιαπωνία, Sauber) 1:51.767
10.Βιταντόνιο Λιουτζι (Ιταλία, Force India) 1:52.254

Ντρίμπλα και... εκατομμύριο ο Μέσι!

Ο ΜΕΣΙ (ΣΤΑ 23 ΤΟΥ) Ο ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ0 33 ΕΚ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΜΠΕΚΑΜ!Σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, ταλαιπωρώντας διαρκώς του αντιπάλους του και προκαλώντας συγκρίσεις με τον προπονητή του στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Λιονέλ Μέσι φέρεται και ως ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του "France Football".

Πριν καν κλείσει τα 23 του χρόνια (γεννημένος στις 24 Ιουνίου του 1987), ο σταρ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος πέρυσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στον κόσμο από τη FIFA και πήρε τη "Χρυσή Μπάλα" από το "France Football" ως καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, έχει καταφέρει να παίρνει περισσότερα χρήματα από παίκτες με - φαινομενικά - μεγαλύτερη διείσδυση στο χώρο του marketing και των χορηγών, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ της Μίλαν και οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά, οι οποίοι προκάλεσαν σάλο το περασμένο καλοκαίρι με τις δαπανηρές μεταγραφές τους (94 και 67 εκ. ευρώ αντίστοιχα) στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο... σεμνός και ταπεινός Μέσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γαλλικού περιοδικού, εισπράττει ετησίως περίπου 33 εκ. ευρώ(!), τα οποία προέρχονται από το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα (10 εκ. ευρώ), από τα χρήματα που έλαβε ως μπόνους για την επίτευξη στόχων την περασμένη σεζόν (4 εκ. ευρώ για την κατάκτηση Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Σούπερ Καπ Ισπανίας, Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων) και φυσικά από τις συμφωνίες του με χορηγούς και από τα συμβόλαιά του με διαφημιστικές εταιρίες (19 εκ. ευρώ!).

Δεύτερος στη σχετική λίστα, με εισπράξεις 30,4 εκ. ευρώ, είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, διαχρονική αξία τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στον κόσμο της διαφήμισης παρά τα 35 του χρόνια, ενώ στην τρίτη θέση, μόλις ...400 χιλ. ευρώ πίσω από τον Άγγλο σταρ, βρίσκεται ο Κριστάνο Ρονάλντο. Οι δέκα πρώτοι - σε ετήσιες εισπράξεις - ποδοσφαιριστές στον κόσμο (τα ποσά είναι σε εκ. ευρώ): Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 33, Ντέιβιντ Μπέκαμ (Μίλαν) 30,4, Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 30, Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης) 18,8, Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα) 18, Ροναλντίνιο (Μίλαν) 17,2, Κάρλος Τέβες (Μάντσεστερ Σίτι) 15,4, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μπαρτσελόνα) 14,5, Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι) 14,2, Σαμουέλ Ετό (Ίντερ) 13,8.

Την ίδια στιγμή, οι συγκρίσεις του Μέσι με τον Μαραντόνα δίνουν και παίρνουν, με τον συμπαίκτη του στην Μπαρσελόνα, Πέδρο Ροντρίγεθ, να δηλώνει: "Για μένα ο Μέσι είναι καλύτερος από τον Μαραντόνα. Ο Μαραντόνα ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά αισθάνομαι ότι ο Μέσι είναι σπουδαιότερος". Τι λέει ο ίδιος ο Μέσι για τις συγκρίσεις με έναν "θρύλο" του ποδοσφαίρου; "Για να γίνεις θρύλος, για να γίνεις σπουδαίος, πρέπει να έχεις κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα κι εγώ πρέπει να παραμείνω ψύχραιμος".

Θέλει ΝΒΑ ο Big Sofo!

«Αυτός ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για τίτλους», λέει ο Σοφοκλής Σχορτιανίτης που μιλάει για το φάιναλ φορ του Παρισίού αλλά και για το ενδεχόμενο να πάει στο ΝΒΑ το καλοκαίρι!

Η συνέντευξη του Σχορτσιανίτη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»

Για το πως βλέπει το Final - 4:
«Αυτός ο Ολυμπιακός φτιάχτηκε για να πάρει τίτλους. Εχει απεριόριστο ταλέντο και πάρα πολλές ικανότητες. Εχουμε αποδείξει πως όλα τα παιχνίδια είναι στο χέρι μας και μας το λέει και ο κόουτς Γιαννάκης συνέχεια».

Για το εάν είναι έτοιμος να κάνει την διαφορά στο Παρίσι: «Είναι μεγάλη κουβέντα να λέμε εάν θα κάνω την διαφορά. Το σίγουρο είναι πως θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φτάσει ψηλά σε αυτό το Final-4. Το εάν θα μου δοθεί η ευκαιρία ή όχι, εξαρτάται από το πως θα εξελιχθεί το ματς. Ο κόουτς ξέρει τι θα χρειαστεί σε αυτόν τον ημιτελικό και τι πρέπει να κάνει ο κάθε παίκτης. Πλέον, ξέρω ότι το ταλέντο δεν είναι το μοναδικό πράγμα που καθορίζει καταστάσεις και στα μεγάλα ματς χρειάζεται πνευματική ικανότητα και καθαρό μυαλό».

Για τα λάθη του παρελθόντος: «Εχω κάνει κάποια λάθη, τα οποία μου στοίχισαν. Επρεπε να αλλάξω την κατάσταση και πλέον είμαι σε καλό δρόμο. Δεν θα χρησιμοποιήσω δικαιολογίες. Τα λάθη ήταν δική μου ευθύνη. Εχει έρθει η ώρα να είμαι σοβαρός και να έχω διάρκεια στην καριέρα μου. Ναι, το έχω σκεφτεί ότι έχω χάσει πολύ χρόνο. Προσπαθώ να κοιτάξω μπροστά και να θυμάμαι τα λόγια της μητέρας μου ότι όλα στην ζωή συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Ολα όσα μου συνέβησαν ήταν ένας τρόπος να καταλάβω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και πρέπει να παλέψω για να κάνω κάτι καλό».

Για το εάν θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κάνω το βήμα και να πάω στους Κλίπερς αλλά ακόμη κι αν συμβεί αυτό θέλω όταν επιστρέψω να παίξω πάλι στον Ολυμπιακό. Είμαι στην ομάδα πέντε χρόνια και την αγαπάω».

Για το εάν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό: «Να πάω στον Παναθηναϊκό; (δυνατό γέλιο). Θα ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη εκδοχή. Τέτοια απόφαση δεν την παίρνεις εύκολα. Δεν είναι απλά τέτοια βήματα στην Ελλάδα».

Για το μέλλον του και τους Κλίπερς: «Είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου μου και το σκέφτομαι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα παίξουν ρόλο. Κάθε φορά που μιλάω μαζί τους συνειδητοποιώ ότι ενδιαφέρονται για μένα. Είναι αρκετά πιθανό να πάω στο ΝΒΑ το καλοκαίρι. Μετά το τέλος της σεζόν θα ξέρω».

Για το εάν πλησιάζει τα στάνταρ του μπασκετ που μπορεί να βγάλει στο παρκέ: «Δεν ξέρω ακριβώς, ρώτα τους προπονητές μου! Πιστεύω ότι τώρα είμαι περίπου στο 70% σε σχέση με αυτά που μπορώ να κάνω. Υπάρχουν, όσο περνάει ο καιρός, κάποιες εκλάμψεις στην απόδοσή μου αλλά απέχω πολύ απ’ τον στόχο. Εχω πάρα πολλά να δώσω. Αποφάσισα πως πρέπει επιτέλους να δω τον εαυτό μου να παίζει στο 100%, δεν έχω μάθει ακόμα πως θα είμαι τότε».

Για το εάν νιώθει ότι χρωστάει στους Αγγελόπουλους: «Δεν το συζητάω αυτό, εννοείται. Τους χρωστάω πολλά. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, έχουν κάνει πολλά για μένα, με έχουν στηρίξει, με έχουν προστατέψει. Μακάρι να τους δώσω πίσω όσα μου χουν προσφέρει».

Για το εάν χρωστάει σε άλλους ανθρώπους: «Σίγουρα στην οικογένειά μου. Οπως και στον κόουτς Γιαννάκη. Δύο άτομα που με έχουν βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές είναι ο Κώστας Χατζηχρήστος και Βαγγέλης Νικολαϊδης. Οταν ήμουν στην Ελβετία ταξίδευαν και οι δύο συνέχεια για να ναι δίπλα μου για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Με βοήθησαν πολύ και το καλοκαίρι όταν προετοιμαζόμουν για να πάω στην Εθνική».

Για τον Καζλάουσκας: «Πρέπει να το παραδεχτώ, ξέρει να με χειρίζεται άψογα, πότε να μου φωνάξει και πότε να μου μιλήσει καλά. Με καταλαβαίνει απόλυτα. Εχει βρει το κουμπί μου».

Για τον Γκέρσον και εάν τον πείραξε το χιούμορ για τους ‘χοντρούληδες Αμερικανούς’: «Δεν τα πηγαίναμε καλά ως άνθρωποι. Με το άτομο υπήρχε πρόβλημα, όχι με τον προπονητή. Ισως θα μπορούσα να είχα χειριστεί την κατάσταση καλύτερα, δεν είχα εμπειρία, υπομονή και καθαρό μυαλό. Ναι, με πείραξε το χιούμορ αλλά δεν ασχολήθηκα».

Το μετέωρο βήμα του Σάντος

Λίγο πριν λήξει το συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος με τον ΠΑΟΚ και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν θα συνεχίσει στην ομάδα. Μετά τα πλέι οφ η τελική συζήτηση. Οι σκέψεις του ίδιου και του Ζαγοράκη.Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το τριετές συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος με τον ΠΑΟΚ και ήδη έχουν ξεκινήσει στις τάξεις των οπαδών της ομάδας η συζήτηση για ενδεχόμενη ανανέωση του.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ακόμα, αλλά όλοι είναι σε θέση να ξέρουν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ θεωρεί επιτυχημένο τον Πορτογάλο τεχνικό και ότι τήρησε τις υποσχέσεις του, καθώς εάν δεν υπήρχαν και τα.... φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών η ομάδα θα ήταν πιο ψηλά! Ωστόσο ο Ζαγοράκης ακούει και κάποιες φωνές - που δεν είναι και λίγες - ότι πρέπει ο ΠΑΟΚ για να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, να εμπιστευθεί άλλον προπονητή, καθώς ότι είχε να δώσει ο Σάντος, το έδωσε...

Από την πλευρά του ο Πορτογάλος αποφεύγει να αναφερθεί δημόσια στο θέμα και δεν αποκαλύπτει σε κάποιον τις θέσεις του. Και ο ίδιος, όμως, για να πει το «ναι» για την παραμονή του πρέπει να πάρει κάποιες εγγυήσεις ότι η ομάδα θα κάνει μεταγραφές με παίκτες έτοιμους να κάνουν τη διαφορά, ώστε να ανέβει η ομάδα ένα σκαλοπάτι παραπάνω...

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνει καμία συζήτηση πριν από την ολοκλήρωση των πλει οφ καθώς και οι δύο πλευρές θέλουν να δουν ποιοι θα είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ για την επόμενη περίοδο και ανάλογα να αποφασίσουν. Πάντως εάν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε μειώνονται οι πιθανότητες να συνεχίσει ο Σάντος στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Επαφές ΠΑΟΚ με Ταχτσίδη


Το συμβόλαιο του Ταχτσίδη ολοκληρώνεται το καλοκαίρι με την ΑΕΚ και ο νεαρός επιθετικός φέρεται να συζητά με τον ΠΑΟΚ καθώς ήδη έχει ταξιδέψει δύο φορές στη Θεσσαλονίκη Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, ο 19χρονος επιθετικός πήγε δύο φορές στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες εβδομάδες και συζήτησε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Επίσημα, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι από τις δύο πλευρές, πάντως είναι γεγονός ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναζητά επιθετικούς και ο νεαρός διεθνής θα ήταν μια καλή και οικονομική λύση.

Προθέρμανση για το El Clasico

Μία εβδομάδα πριν το πολυαναμενόμενο El Clasico, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θέλουν να συνεχίσουν με νίκες στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Primera Division για να συνεχίσουν να ισοβαθμούν στην κορυφή. Η Βασίλισσα δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στη Ράσινγκ Σανταντέρ, ενώ η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η τρίτη της βαθμολογίας Βαλένθια υποδέχεται την Οσασούνα, την ώρα που στη μάχη για την 4η προνομιούχο θέση η Μαγιόρκα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αλμερία και η Σεβίλη εντός την Τενερίφη.

Με σύμμαχο την παράδοση η Ρεάλ
Τον... μελλοντικό της παίκτη, Σέρχιο Κανάλες, θα βρει απέναντί της η Ρεάλ Μαδρίτης, ταξιδεύοντας στο Ελ Σαρδινέρο. Ο νεαρός άσος της Ράσινγκ Σανταντέρ θα ενταχθεί στο δυναμικό της Βασίλισσας στο τέλος της σεζόν, αλλά φιλοδοξεί με την ομάδα του να πάρει το... τρίποντο, κάτι που δεν έχει καταφέρει στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις απέναντι στους μερένχες.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι μετρά 11 συνεχόμενες νίκες, αλλά οι παίκτες της δεν εφησυχάζουν. "Παίζουμε για το πρωτάθλημα κάθε αγωνιστική και το ξέρουμε όλοι αυτό", τόνισε ο Ραούλ Αλμπιόλ.

Κακά, Γκούτι, Ρόιστον Ντρέντε και Πέπε δεν μπόρεσαν να προπονηθούν την Μεγάλη Παρασκευή (2/4), ενώ αντίθετα στην αποστολή αναμένεται να επιστρέψουν οι Καρίμ Μπενζεμά και Λασανά Ντιαρά. Στον αντίποδα, η Ράσινγκ, που έχει την χειρότερη εντός έδρας επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ενρίκε που τραυματίστηκε στο γόνατο και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Για την υπέρβαση απέναντι στην Μπαρτσελόνα η Μπιλμπάο
Μετά τη συγκλονιστική ισοπαλία 2-2 με την Αρσεναλ για τα προημιτελικά του Champions League, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με στόχο να διατηρηθεί στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς μάχονται για την είσοδό τους στην τετράδα της βαθμολογίας που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την ερχόμενη σεζόν.

"Το αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί. Απλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα διατηρήσουμε αυτόν τον ρυθμό", δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά το ματς του Emirates.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Αντρές Ινιέστα και του τιμωρημένου λόγω συμπλήρωσης καρτών Ντάνιελ Αλβες, ενώ αντίθετα αναμένεται να επιστρέψει στην αποστολή ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Πάντως, η παράδοση είναι υπέρ των μπλαουγκράνα, οι οποίοι έχουν νικήσει την αντίπαλό τους 10 συνεχόμενες φορές!

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Αλλο ένα βήμα προς τη διασφάλιση της τρίτης θέσης της βθμολογίας θέλει να κάνει η Βαλένθια υποδεχόμενη την Οσασούνα. Οι Νυχτερίδες προέρχονται από την ισοπαλία 2-2 με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Europa League, με τον Ουνάι Εμερι να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών.

Η τέταρτη της βαθμολογίας, Μαγιόρκα δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στην Αλμερία, ενώ η Σεβίλη φιλοξενεί την Τενερίφη στοχεύοντας στην πρώτη τετράδα, με τον νέο της προπονητή, Αντόνιο Αλβάρεθ να δηλώνει: "Ολα εξαρτώνται από μια νίκη το Σάββατο, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανακτήσει η ομάδα το ηθικό της".

Οι σεβιγιάνοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους τραυματίες Χεσούς Νάβας, Ντιέγκο Περότι και Ντιντιέ Ζοκορά.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Primera Division:
Μ. Σάββατο (03/04)

19:00GR Σαραγόσα - Μάλαγα
21:00GR Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο
23:00GR Σεβίλη - Τενερίφη

Κυριακή του Πάσχα (04/04)
18:00GR Βαγιαδολίδ - Βιγιαρεάλ
18:00GR Σπόρτινγκ Χιχόν - Χερέθ
18:00GR Χετάφε - Εσπανιόλ
18:00GR Αλμερία - Μαγιόρκα
18:00GR Βαλένθια - Οσασούνα
20:00GR Ράσινγκ Σανταντέρ - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00GR Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

«Εμείς χάσαμε τον τίτλο»

Ευθύνη των παικτών του Ολυμπιακού είναι η απώλεια του τίτλου, σύμφωνα με τον Κώστα Μήτρογλου που μίλησε επίσης για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τη 2η θέση και τον κόσμο της ομάδας.«Εμείς χάσαμε το πρωτάθλημα. Αποδείξαμε στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι τον κερδίσαμε δύο φορές. Χάσαμε, όμως, πολλούς βαθμούς σε παιχνίδια με μικρότερες ομάδες και κυρίως μέσα στην έδρα μας. Κάναμε δώρο τον τίτλο. Για αυτό εμείς οι ποδοσφαιριστές φταίμε. Δεν είμαστε όσο καλοί έπρεπε σε όλα τα παιχνίδια Αν είχαμε σε όλα τα ματς το πάθος που δείξαμε με τον Παναθηναϊκό, θα παίρναμε εύκολα τον τίτλο. Οπότε δεν ευθύνεται κανείς άλλος εκτός από εμάς» υποστήριξε ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού.

Αφού τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε ο Ολυμπιακός να πάρει τη δεύτερη θέση, αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας. «Είναι απλά συγκλονιστικός. Είναι συνεχώς στο πλευρό μας και βοηθάει πολύ την ομάδα. Ειδικά τις στιγμές που ζήσαμε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στου Ρέντη για να μας αποθεώσουν. Είναι μοναδικές στιγμές αυτές».

Απειλούνται οι πρωτοπόροι στην Ισπανία


Πριμέρα Ντιβιζιόν Συνεχίζεται το επόμενο διήμερο το ισπανικό πρωτάθλημα, με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την 30η αγωνιστική. Μια εβδομάδα πριν από το "clasico", Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα καλούνται να συνεχίσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, προκειμένου να λύσουν στις 10 Απριλίου τις... διαφορές τους στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", όντας ισόβαθμες στην κορυφή.

Η "βασίλισσα", η οποία υπερτερεί αυτή τη στιγμή έναντι των πρωταθλητών Ευρώπης και Ισπανίας, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+55 έναντι +53 της Μπαρτσελόνα), αναμετράται την Κυριακή στο "Σαρντινέρο" με τη Σανταντέρ, που χρειάζεται βαθμούς για να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την πλευρά τους, οι "μπλαουγκράνα" υποδέχονται το Μεγάλο Σάββατο στο "Καμπ Νου" την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που βρίσκεται στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης στη βαθμολογία, η οποία δίνει το "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει ως εξής:
Σαραγόσα-Μάλαγα 3/4
Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3/4
Σεβίλη-Τενερίφη 3/4
Χετάφε-Εσπανιόλ 4/4
Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ 4/4
Σπόρτινγκ Χιχόν-Χερέθ 4/4
Αλμερία-Μαγιόρκα 4/4
Βαλένθια-Οσασούνα 4/4
Σανταντέρ-Ρεάλ Μαδρίτης 4/4
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια 4/4

Για πάντα «λιμνάνθρώπος» ο Μπράιαντ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/88e2c56cf4b7a52ccb0ff125125d1f29_L.jpg?943912800?943912800?943912800Στους Λος Άντζελες Λέικερς θα ολοκληρώσει την καριέρα του ο Κόμπι Μπράιαντ. Ο 31χρονος σούπερ σταρ υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει περισσότερα από 90 εκατ. δολάρια. Ο Μπράιαντ είχε τη δυνατότητα να σπάσει τη συμφωνία του με τους «λιμνανθρώπους» το προσεχές καλοκαίρι και να βγει στην αγορά προς αναζήτηση συμβολαίου, ωστόσο επέλεξε να παραμείνει στην ομάδα στην οποία βρίσκεται σε όλη του την καριέρα έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμφωνία. Ο Κόμπι είναι ακρογωνιαίος λίθος των Λέικερς για πάνω από μία δεκαετία, μαζί του έχουμε κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα κι εκείνος έχει εξελιχθεί ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία», δήλωσε ο τζένεραλ μάνατζερ των Λέικερς, Μιτς Κούπτσακ.

Ο Κόμπι αγωνίζεται στους Λέικερς από το 1996 και μαζί τους έχει πανηγυρίσει τον τίτλο το 2000, το 2001, το 2002 και το 2009. Παράλληλα ήταν MVP του πρωταθλήματος το 2008 και των τελικών το 2009, έλαβε μέρος σε 12 All Star Game, ενώ ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Νωρίς για λίστες

Νωρίς για λίστες

Η περίοδος που η λέξη «λίστα» η «έκθεση», θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο ρεπορτάζ του Άρη-όπως και όλων των ομάδων-πλησιάζει. Ορισμένοι ωστόσο φαίνεται να βιάζονται και ήδη δημιουργούν θέμα, δίχως να υπάρχει.
Αυτή την στιγμή, καμιά «λίστα» ή «έκθεση» αν θέλετε, δεν βρίσκεται στα «συρτάρια» της ΠΑΕ Άρης από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός τεχνικός κάθε άλλο πάρα αυτό σκέφτεται την δεδομένη περίοδο, καθώς στο μυαλό του βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο ο τελικός της 24ης Απριλίου, αλλά και τα play-off του Ελληνικού πρωταθλήματος. Σαφώς και έχει ανάψει το «πράσινο» φως για τις ανανεώσεις των συμβολαίων κάποιων ποδοσφαιριστών, αλλά αυτό έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι η διοίκηση των «κίτρινων» προσπάθησε να του κάνει κουβέντα για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου, με τον ίδιο να τους τονίζει ότι αυτή την στιγμή δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο η υλοποίηση των στόχων.
Είναι φανερό, ότι ο 55χρονος τεχνικός είναι συγκεντρωμένους στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και όπως όλοι στην «κίτρινη οικογένεια», έτσι και αυτός, θέλει πρωτίστως την κατάκτηση του κυπέλλου και στη συνέχεια να διεκδικήσει γιατί όχι και το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά Champions league.
Για τον Κούπερ λοιπόν δεν είναι καιρός για «λίστες» και «εκθέσεις». Είναι της άποψης… » το κάθε πράγμα στην ώρα του» και η ώρα των μεταγραφών και των αποδεσμεύσεων θα τεθούν επί τάπητος στα μέσα Μαΐου, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις της ομάδας.

Βενγκέρ: "Δεν αγωνίστηκε τραυματίας ο Σεσκ"


Αρσέν Βενγκέρ Ο Αρσέν Βενγκέρ διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα που κατηγορούσαν τον Αλσατό τεχνικό ότι χρησιμοποίησε τον Σεσκ Φάμπρεγκας τραυματίας. Ο προπονητής της Αρσεναλ τόνισε ότι ο Ισπανός χτύπησε στη φάση του πέναλτι με τον Πουγιόλ.

"Δεν έπαιξε τραυματίας ο Σεσκ, χτύπησε με τον Πουγιόλ στη φάση του πέναλτι. Το πόδι του μπορεί να ήταν ταλαιπωρημένο από τον προηγούμενο τραυματισμό του, ωστόσο δεν αγωνίστηκε με σπασμένο το κόκκαλο του", είπε εκνευρισμένος ο Βενγκέρ.

Προλαβαίνει το Μουντιάλ ο Πέπε


Ο Πέπε Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Πέπε, ο οποίος αντίθετα από τις πρώτες εκτιμήσεις θα επιστρέψει στους αγώνες πριν προλάβει να τελειώσει η σεζόν. Ο Πορτογάλος αμυντικός θα προλάβει, όπως όλα δείχνουν, τους τρεις τελευταίους αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα, κόντρα σε Μαγιόρκα, Μπιλμπάο και Μάλαγα.

Αν αυτό συμβεί, τότε θα μπορέσει να συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Πέπε περνάει αρκετές ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο και στην πισίνα, έτσι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει το γρηγορότερο στα παιχνίδια.

Ετοιμος να επιστρέψει ο Ντεφόε


Ο Λένον με τον Ντεφόε πανηγυρίζουν... Νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Ζερμέν Ντεφόε. Ο στράικερ της Τότεναμ, με 23 γκολ φέτος στο ενεργητικό του, είχε τραυματιστεί πριν από δύο εβδομάδες και η απουσία του ήρθε να προστεθεί σε αυτές των επίσης βασικών παικτών, Λέντλεϊ Κινγκ, Τζόναθαν Γουντγκέιτ, Ζερμέν Τζένας, ’αρον Λένον και Ντέιβιντ Μπέντλεϊ.

Τελικά, η βελτίωση της κατάστασής του ήταν θεαματική, σήμερα γυμνάστηκε κανονικά και ο Χάρι Ρέντναπ τον συμπεριέλαβε στα πλάνα του για τον εκτός έδρας αγώνα με την Σάντερλαντ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να τον χρησιμοποιήσει, έστω και για λίγο.
(2/4 20:29)

Ρονάλντο: "Δεν παρακολουθώ το Τσάμπιονς Λιγκ"


Κριστιάνο Ρονάλντο Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ακόμα να χωνέψει ότι η ομάδα του δεν συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γι αυτό το λόγο ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να κάτσει μπροστά στην τηλεόραση και να παρακολουθήσει τους αγώνες της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης.

"Δεν μου αρέσει να βλέπω τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί σκέφτομαι ότι δε συνεχίζουμε στη διοργάνωση, αν και θα έπρεπε. Αποκλειστήκαμε από τα δικά μας ανόητα λάθη. Πρέπει το πάθημα να μας γίνει μάθημα και να σηκώσουμε τα μανίκια, έτσι ώστε του χρόνου να τα πάμε καλύτερα", είπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε στης φάση των "16" από τη Λιόν. Ο ισπανικός σύλλογος είχε θέσει ως στόχο τν τελικό που θα γίνει φέτος στο γήπεδο τους, στο "Μπερναμπέου"

Κάρλος Αλμπέρτο-Μόνο ο Κακά.

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Τόρες Ο Κάρλος Αλμπέρτο δεν θεωρεί ότι η Βραζιλία έχει το ίδιο δυνατό ρόστερ που είχε στα προηγούμενα Μουντιάλ. Ο 65χρονος που βρισκόταν στην ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1970, τόνισε πως η "σελεσάο" πλέον στηρίζεται μόνο στον Κακά, ενώ παλιότερα είχε πολλούς ηγέτες.

"Παλιότερα η Βραζιλία είχε 6-7 παίκτες που μπορούσαν να την πάρουν στις πλάτες του και να την οδηγήσουν στην επιτυχία. Πλέον ατό το ρόλο μπορεί να τον επωμιστεί μόνο ο Κακά. Αν τραυματιστεί, κανένας άλλος δεν μπορεί να τον αναπληρώσει", είπε ο Κάρλος Αλμπέρτο, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ρούνι ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή αυτή τη σεζόν.

Ο Κόστα "λύτρωσε" τη Μαδέιρα


Ο Εντγκαρ Κόστα πανηγυρίζει... Με ένα γκολ του Κόστα στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, η Μαδέιρα κατάφερε και έκαμψε την αντίσταση της Λεϊσόες με 1-0 και σκαρφάλωσε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ηττημένοι παρέμειναν στην προτελευταία θέση και δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Νασιονάλ Μαδέιρα - Λεϊσόες 1-0
1-0 46' Κόστα

Εβρεξε κόκκινες και πέναλτι στην Μπράγκα


Οι παίκτες της Μπράγκα πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Μαρίτιμο Πέντε κόκκινες και τέσσερα πέναλτι είχε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπράγκα και την Γκιμαράες που βρήκε νικήτρια τη γηπεδούχο με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με επτά παίκτες, καθώς τρεις ποδοσφαιριστές αποβλήθηκαν στις καθυστερήσεις όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με τη Γκιμαράες να προηγείται στο 18' με τον Ρουί Μιγκέλ, αυτό ήταν και το μοναδικό τέρμα από τα πέντε, που επιτεύχθηκε χωρίς εκτέλεση πέναλτι. Ο Αλαν στο 41' έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι στο 77' έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βλαντομίρο και δύο λεπτά αργότερα δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα με τον Μεγιόνγκ. Η Γκιμαράες δεν τα παράτησε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 2-2 με τον Αντρεζίνιο. Ολοι πίστευαν ότι αυτό θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, όμως, ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη και καταλόγισε το τέταρτο πέναλτι το αγώνα, όπου έδωσε την ευκαιρία στον Μεγιόνγκ να διπλασιάσει τα τέρματα του.

Πεντάρα της Σπόρτινγκ


Γιανίκ Ντζάλο Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν συνάντησε δυσκολία απέναντι στη Ρίο Αβε, την οποία και φιλοδώρησε με πέντε τέρματα (5-0). Οι νικητές αγωνίστηκαν στα τελευταία οκτώ λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ισμαϊλοφ, ωστόσο σε αυτό διάστημα δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ντζάλο που πέτυχε χατ τρικ, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Λίεντσον και Μουτίνιο.

1-0 (7) Ντζάλο
2-0 (40) Λίεντσον
3-0 (56) Ντζάλο
4-0 (66) Μουτίνιο
5-0 (75) Ντζάλο