Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Θέλει ΝΒΑ ο Big Sofo!

«Αυτός ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για τίτλους», λέει ο Σοφοκλής Σχορτιανίτης που μιλάει για το φάιναλ φορ του Παρισίού αλλά και για το ενδεχόμενο να πάει στο ΝΒΑ το καλοκαίρι!

Η συνέντευξη του Σχορτσιανίτη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»

Για το πως βλέπει το Final - 4:
«Αυτός ο Ολυμπιακός φτιάχτηκε για να πάρει τίτλους. Εχει απεριόριστο ταλέντο και πάρα πολλές ικανότητες. Εχουμε αποδείξει πως όλα τα παιχνίδια είναι στο χέρι μας και μας το λέει και ο κόουτς Γιαννάκης συνέχεια».

Για το εάν είναι έτοιμος να κάνει την διαφορά στο Παρίσι: «Είναι μεγάλη κουβέντα να λέμε εάν θα κάνω την διαφορά. Το σίγουρο είναι πως θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φτάσει ψηλά σε αυτό το Final-4. Το εάν θα μου δοθεί η ευκαιρία ή όχι, εξαρτάται από το πως θα εξελιχθεί το ματς. Ο κόουτς ξέρει τι θα χρειαστεί σε αυτόν τον ημιτελικό και τι πρέπει να κάνει ο κάθε παίκτης. Πλέον, ξέρω ότι το ταλέντο δεν είναι το μοναδικό πράγμα που καθορίζει καταστάσεις και στα μεγάλα ματς χρειάζεται πνευματική ικανότητα και καθαρό μυαλό».

Για τα λάθη του παρελθόντος: «Εχω κάνει κάποια λάθη, τα οποία μου στοίχισαν. Επρεπε να αλλάξω την κατάσταση και πλέον είμαι σε καλό δρόμο. Δεν θα χρησιμοποιήσω δικαιολογίες. Τα λάθη ήταν δική μου ευθύνη. Εχει έρθει η ώρα να είμαι σοβαρός και να έχω διάρκεια στην καριέρα μου. Ναι, το έχω σκεφτεί ότι έχω χάσει πολύ χρόνο. Προσπαθώ να κοιτάξω μπροστά και να θυμάμαι τα λόγια της μητέρας μου ότι όλα στην ζωή συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Ολα όσα μου συνέβησαν ήταν ένας τρόπος να καταλάβω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και πρέπει να παλέψω για να κάνω κάτι καλό».

Για το εάν θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κάνω το βήμα και να πάω στους Κλίπερς αλλά ακόμη κι αν συμβεί αυτό θέλω όταν επιστρέψω να παίξω πάλι στον Ολυμπιακό. Είμαι στην ομάδα πέντε χρόνια και την αγαπάω».

Για το εάν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό: «Να πάω στον Παναθηναϊκό; (δυνατό γέλιο). Θα ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη εκδοχή. Τέτοια απόφαση δεν την παίρνεις εύκολα. Δεν είναι απλά τέτοια βήματα στην Ελλάδα».

Για το μέλλον του και τους Κλίπερς: «Είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου μου και το σκέφτομαι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα παίξουν ρόλο. Κάθε φορά που μιλάω μαζί τους συνειδητοποιώ ότι ενδιαφέρονται για μένα. Είναι αρκετά πιθανό να πάω στο ΝΒΑ το καλοκαίρι. Μετά το τέλος της σεζόν θα ξέρω».

Για το εάν πλησιάζει τα στάνταρ του μπασκετ που μπορεί να βγάλει στο παρκέ: «Δεν ξέρω ακριβώς, ρώτα τους προπονητές μου! Πιστεύω ότι τώρα είμαι περίπου στο 70% σε σχέση με αυτά που μπορώ να κάνω. Υπάρχουν, όσο περνάει ο καιρός, κάποιες εκλάμψεις στην απόδοσή μου αλλά απέχω πολύ απ’ τον στόχο. Εχω πάρα πολλά να δώσω. Αποφάσισα πως πρέπει επιτέλους να δω τον εαυτό μου να παίζει στο 100%, δεν έχω μάθει ακόμα πως θα είμαι τότε».

Για το εάν νιώθει ότι χρωστάει στους Αγγελόπουλους: «Δεν το συζητάω αυτό, εννοείται. Τους χρωστάω πολλά. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, έχουν κάνει πολλά για μένα, με έχουν στηρίξει, με έχουν προστατέψει. Μακάρι να τους δώσω πίσω όσα μου χουν προσφέρει».

Για το εάν χρωστάει σε άλλους ανθρώπους: «Σίγουρα στην οικογένειά μου. Οπως και στον κόουτς Γιαννάκη. Δύο άτομα που με έχουν βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές είναι ο Κώστας Χατζηχρήστος και Βαγγέλης Νικολαϊδης. Οταν ήμουν στην Ελβετία ταξίδευαν και οι δύο συνέχεια για να ναι δίπλα μου για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Με βοήθησαν πολύ και το καλοκαίρι όταν προετοιμαζόμουν για να πάω στην Εθνική».

Για τον Καζλάουσκας: «Πρέπει να το παραδεχτώ, ξέρει να με χειρίζεται άψογα, πότε να μου φωνάξει και πότε να μου μιλήσει καλά. Με καταλαβαίνει απόλυτα. Εχει βρει το κουμπί μου».

Για τον Γκέρσον και εάν τον πείραξε το χιούμορ για τους ‘χοντρούληδες Αμερικανούς’: «Δεν τα πηγαίναμε καλά ως άνθρωποι. Με το άτομο υπήρχε πρόβλημα, όχι με τον προπονητή. Ισως θα μπορούσα να είχα χειριστεί την κατάσταση καλύτερα, δεν είχα εμπειρία, υπομονή και καθαρό μυαλό. Ναι, με πείραξε το χιούμορ αλλά δεν ασχολήθηκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: