Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Προθέρμανση για το El Clasico

Μία εβδομάδα πριν το πολυαναμενόμενο El Clasico, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θέλουν να συνεχίσουν με νίκες στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Primera Division για να συνεχίσουν να ισοβαθμούν στην κορυφή. Η Βασίλισσα δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στη Ράσινγκ Σανταντέρ, ενώ η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η τρίτη της βαθμολογίας Βαλένθια υποδέχεται την Οσασούνα, την ώρα που στη μάχη για την 4η προνομιούχο θέση η Μαγιόρκα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αλμερία και η Σεβίλη εντός την Τενερίφη.

Με σύμμαχο την παράδοση η Ρεάλ
Τον... μελλοντικό της παίκτη, Σέρχιο Κανάλες, θα βρει απέναντί της η Ρεάλ Μαδρίτης, ταξιδεύοντας στο Ελ Σαρδινέρο. Ο νεαρός άσος της Ράσινγκ Σανταντέρ θα ενταχθεί στο δυναμικό της Βασίλισσας στο τέλος της σεζόν, αλλά φιλοδοξεί με την ομάδα του να πάρει το... τρίποντο, κάτι που δεν έχει καταφέρει στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις απέναντι στους μερένχες.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι μετρά 11 συνεχόμενες νίκες, αλλά οι παίκτες της δεν εφησυχάζουν. "Παίζουμε για το πρωτάθλημα κάθε αγωνιστική και το ξέρουμε όλοι αυτό", τόνισε ο Ραούλ Αλμπιόλ.

Κακά, Γκούτι, Ρόιστον Ντρέντε και Πέπε δεν μπόρεσαν να προπονηθούν την Μεγάλη Παρασκευή (2/4), ενώ αντίθετα στην αποστολή αναμένεται να επιστρέψουν οι Καρίμ Μπενζεμά και Λασανά Ντιαρά. Στον αντίποδα, η Ράσινγκ, που έχει την χειρότερη εντός έδρας επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ενρίκε που τραυματίστηκε στο γόνατο και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Για την υπέρβαση απέναντι στην Μπαρτσελόνα η Μπιλμπάο
Μετά τη συγκλονιστική ισοπαλία 2-2 με την Αρσεναλ για τα προημιτελικά του Champions League, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με στόχο να διατηρηθεί στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς μάχονται για την είσοδό τους στην τετράδα της βαθμολογίας που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την ερχόμενη σεζόν.

"Το αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί. Απλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα διατηρήσουμε αυτόν τον ρυθμό", δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά το ματς του Emirates.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Αντρές Ινιέστα και του τιμωρημένου λόγω συμπλήρωσης καρτών Ντάνιελ Αλβες, ενώ αντίθετα αναμένεται να επιστρέψει στην αποστολή ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Πάντως, η παράδοση είναι υπέρ των μπλαουγκράνα, οι οποίοι έχουν νικήσει την αντίπαλό τους 10 συνεχόμενες φορές!

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Αλλο ένα βήμα προς τη διασφάλιση της τρίτης θέσης της βθμολογίας θέλει να κάνει η Βαλένθια υποδεχόμενη την Οσασούνα. Οι Νυχτερίδες προέρχονται από την ισοπαλία 2-2 με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Europa League, με τον Ουνάι Εμερι να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών.

Η τέταρτη της βαθμολογίας, Μαγιόρκα δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στην Αλμερία, ενώ η Σεβίλη φιλοξενεί την Τενερίφη στοχεύοντας στην πρώτη τετράδα, με τον νέο της προπονητή, Αντόνιο Αλβάρεθ να δηλώνει: "Ολα εξαρτώνται από μια νίκη το Σάββατο, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανακτήσει η ομάδα το ηθικό της".

Οι σεβιγιάνοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους τραυματίες Χεσούς Νάβας, Ντιέγκο Περότι και Ντιντιέ Ζοκορά.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Primera Division:
Μ. Σάββατο (03/04)

19:00GR Σαραγόσα - Μάλαγα
21:00GR Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο
23:00GR Σεβίλη - Τενερίφη

Κυριακή του Πάσχα (04/04)
18:00GR Βαγιαδολίδ - Βιγιαρεάλ
18:00GR Σπόρτινγκ Χιχόν - Χερέθ
18:00GR Χετάφε - Εσπανιόλ
18:00GR Αλμερία - Μαγιόρκα
18:00GR Βαλένθια - Οσασούνα
20:00GR Ράσινγκ Σανταντέρ - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00GR Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: