Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοδική τροχιά στα διαρκείας!!

Καλή μεν, μακριά όμως ακόμη από τον αριθμό που προσδοκούν οι άνθρωποι της ομάδας.

Βάσει δυναμικής του Ηρακλή, βάσει της νέας διοικητικής κατάστασης που υπάρχει στους «κυανόλευκους», βάσει της αισιοδοξίας, των αλλαγών που έχουν συντελεστεί και των θετικών μηνυμάτων που μέχρι στιγμής έχουν σταλεί από τον Σπύρο Παπαθανασάκη. Ο λόγος γίνεται για τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας, οι οποίες η αλήθεια είναι ότι κινούνται σε καλά επίπεδα. Με την τάση να είναι ανοδική, ιδιαίτερα μετά τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς απέναντι στη Λαμία. Οι «κυανόλευκοι» άρεσαν, ικανοποίησαν και άφησαν υποσχέσεις για παρουσίαση ενός άκρως ανταγωνιστικού συνόλου τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Εκεί όπου παρατηρείται ενδιαφέρον σε σχέση με το ανύπαρκτο που υπήρχε την προηγούμενη χρονιά είναι στα ακριβά διαρκείας. Για την ακρίβεια στις σουίτες του Καυτανζογλείου, εκεί από όπου παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας τα πιο γερά… πορτοφόλια. Γεγονός που όπως γίνεται κατανοητό εκτός από επιφανείς οικονομικά Ηρακλειδείς φέρνει στο σύλλογο και σημαντικά έσοδα. Παράλληλα στην ΠΑΕ περιμένουν τη νέα παρτίδα εισιτηρίων για τις θύρες 4 και 8, με τα πρώτα να εξαντλούνται σε μικρό χρονικό διάστημα. Ξεκάθαρος στόχος των διοικούντων είναι ο διπλασιασμός των εισιτηρίων που θα διατεθούν εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα πέρυσι. Στόχος απόλυτα εφικτός να υλοποιηθεί. Ο κόσμος πλέον έχει το λόγο…
*Πηγή: metrosport.gr*

Χθεσινοβραδινή επαφή Βρύζα - Κλάους!

Χθες το βράδυ έγινε επαφή μεταξύ Βρύζα και Αθανασιάδη, με τις δύο πλευρές να καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Αθανασιάδη πάει να ξεφύγει.

Οι δύο πλευρές έδειξαν διάθεση να ρίξουν νερό στο κρασί τους, ενώ ο Κλάους ξεκαθάρισε ότι προβληματίζεται όχι τόσο για το οικονομικό, όσο για την προοπτική και νιώθει την ανάγκη ο ΠΑΟΚ να τον υποστηρίξει και να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο στην ομάδα.

Αποφασίστηκε, όταν γυρίσει ο Αθανασιάδης από την Αθήνα να έχει ένα νέο ραντεβού με τον Βρύζα για να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις και αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξει στα δεδομένα της συμφωνίας και της φιλοσοφίας αυτής να αλλάξει προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές.
*Πηγή: metrosport.gr*

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ψηφίζουν… Ρατς!!

Τον Ράζβαν Ρατς ψήφισαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ως τον MVP της ομάδας για τον μήνα Αύγουστο. Δείτε ποιους συμπαίκτες του… άφησε πίσω του.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ψηφίζουν… Ρατς!
Ο Ράζβαν Ρατς πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ για να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος αριστερό μπακ της ομάδας, τον Λίνο. Ο 36χρονος άσος ήταν από τα αγαπημένα παιδιά της «ασπρόμαυρης» και ο Ρουμάνος αμυντικός φαίνεται πως είναι ικανός να αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο και στις… καρδιές των οπαδών.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανακοίνωσε τον MVP για τον μήνα Αύγουστο, όπως τον ψήφισαν οι οπαδοί της ομάδας, και ο Ρατς ήταν ο νικητής… με διαφορά.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος αμυντικός έλαβε το 35% (1256) των ψήφων με τους Φακούντο Περέιρα (27%) και Κλάους Αθανασιάδης (21%) να καταλαμβάνουν την δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα, στις… συμπάθειες των οπαδών.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιος το περίμενε τότε…!!

Λένε πως δεν έχει δεύτερη ευκαιρία να κάνεις καλή εντύπωση. Ο Ότο Ρεχάγκελ -ευτυχώς για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα- την είχε. Θυμηθείτε πως ξεκίνησε η πορεία του Ρεχακλή στην Εθνική ομάδα.

Ποιος το περίμενε τότε…
Αν η Εθνική έχει καταφέρει σήμερα να σταθεροποιηθεί στην ελίτ, με την κατάκτηση του Euro 2004, την εκτόξευση στα διεθνή rankings, τις κληρώσεις «λουκούμι» στα προκριματικά και τις συνεχόμενες προκρίσεις στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού, το οφείλει σε τεράστιο βαθμό στον Ότο Ρεχάγκελ και όσα επιτεύχθηκαν επί θητείας του στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Και ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Κανείς δεν περίμενε ότι με το καλησπέρα θα πατούσε ένα κουμπί κι όλα θ’ άλλαζαν όταν ανέλαβε το (δύσκολο) έργο εκείνη την εποχή να αναμορφώσει αγωνιστικά και όχι μόνο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Όπως κανείς όμως δεν περίμενε ότι η πρεμιέρα του, σαν σήμερα το 2001- θα συνοδευόταν με συντριβή 5-1 από την Φινλανδία στο Ελσίνκι, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κόντρα στο ρεύμα ότι -συνήθως- δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία να κάνεις καλή εντύπωση, ο «Ρεχακλής» συνέχισε ακάθεκτος, επέβαλε τις δικές του αρχές και κανόνες με τα… γνωστά αποτελέσματα και το 2010 αποχώρησε έχοντας σπουδαία παρακαταθήκη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρώτο βήμα έγινε!

Γέφυρα επικοινωνίας δημιουργήθηκε ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αθανασιάδη, ενώ οι δύο πλευρές αναμένεται να τα πουν μετά τις υποχρεώσεις του παίκτη με την Εθνική, ώστε να λυθεί η παρεξήγηση.

Το πρώτο βήμα έγινε
Έντονη προσπάθεια για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Στέφανο Αθανασιάδη έγινε από τον ΠΑΟΚ.

Παρότι, ο σύλλογος τα έχει βρει με τον 25χρονο επιθετικό, ακόμη δεν έχουν πέσει οι υπογραφές και στην πρόσφατη συνέντευξη του ο Ιάκωβος Αγγελίδης έριξε το μπαλάκι με στον διεθνή ποδοσφαιριστή. «Ρωτήστε τον Κλάους γιατί δεν υπογράφουμε…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τον «Δικέφαλο του Βορρά» αντιλήφθηκαν ότι πάει να… ξεσπάσει κόντρα και θέλησαν να λύσουν την παρεξήγηση. Έγιναν οι πρώτες τηλεφωνικές επαφές με τον μάνατζερ του Αθανασιάδη.

Αναμένεται να υπάρξει νέα επαφή μετά τις υποχρεώσεις του παίκτη με την Εθνική και εκτιμάται ότι όλα θα πάνε καλά.

Σε ότι αφορά τον Κόλμαν που έμεινε ελεύθερος από την Τρανζοσπόρ και προτάθηκε στον ΠΑΟΚ, θεωρείται δύσκολο να προχωρήσει, διότι ο Αργεντινός μέσος είχε συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ ετησίως και η ελληνική ομάδα είναι διατεθειμένη να του προσφέρει τα μισά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: «Καθάρισε» ο Κακά για Σάο Πάολο!! (videos)

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, η Σάο Πάολο κατέβαλε την Κρισιούμα με 2-0 και με συνολικό 3-2 πέρασε στους «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Ανέτρεψε την ήττα με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι των δύο βραζιλιάνικων ομάδων με αυτογκόλ του Ρονάλντο Άλβες στο 33ο λεπτό, ενώ στο 41ο ο 32χρονος Κακά έδειξε την απαραίτητη επιμονή ενώπιον της αντίπαλης εστίας και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σε άλλο σημερινό ματς της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Μπαΐα «πάτησε» πάνω στο εκτός έδρας 2-0 του πρώτου αγώνα και ξεπέρασε τυχερό τέρμα του Άλεξ στο 45ο, ώστε να πάρει 1-1 με την Ιντερνασιονάλ χάρη σε γκολ του Ενρίκε στο 79ο και να προκριθεί με συνολικό 3-1. Τέλος, η Μπόκα Τζούνιορς προηγήθηκε στην εχθρική έδρα της Ροζάριο Σεντράλ με τον Λεάντρο Μαρίν στο 37ο και απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα με την απευθείας κόκκινη στον Αλεχάντρο Ντονάτι στο 90ό, αλλά ισοφαρίστηκε στο 96ο με ωραία εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Μπέκερ ενόψει του επαναληπτικού στο «Bombonera».
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Δεύτερος γύρος
1 – Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) – ΒΙΤΟΡΙΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-1 & 1-2
2 – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη) – Καράκας (Βενεζουέλα) 16-24/09
3 – Γοδόι Κρουζ (Αργεντινή) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0-1 & 18/09
4 – Ουατσιπάτο (Χιλή) – Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 11-25/09
5 – Φλουμινένσε (Βραζιλία) – ΓΚΟΪΑΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-1
6 - Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) – Ντεπορτίβο Καλί (Κολομβία) 16-24/09
7 – Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) – Ουνιβερσιδάδ (Περού) 17-23/09
8 – Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) – ΜΠΑΪΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-2 & 1-1
9 – Ιντεπεντιέντε Ντε Βάγιε (Εκουαδόρ) – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 16-23/09
10 – Χιμνάσια Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) 0-0 & 16/09
11 – Έμελεκ (Εκουαδόρ) – Ρίβερ Πλέιτ (Ουρουγουάη) 18-25/09
12 – Κρισιούμα (Βραζιλία) – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-2
13 – Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) – Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 11-17/09
14 – Ροζάριο Σεντράλ (Αργεντινή) – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 1-1 & 17/09
15 – Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) – Τζένεραλ Ντίαζ (Παραγουάη) 10-25/09
Τρίτος γύρος
16 – Νικητής 15 – Βιτόρια (Βραζιλία)
17 – Νικητές 14-2
18 – Νικητές 13-3
19 – Σάο Πάολο (Βραζιλία) – Νικητής 4
20 – Νικητής 11 – Γκοΐας (Βραζιλία)
21 – Νικητές 10-6
22 – Νικητής 9 – Λανούς (Αργεντινή)
23 – Μπαΐα (Βραζιλία) – Νικητής 7
Προημιτελικοί
24 – Νικητές 23-16
25 – Νικητές 22-17
26 – Νικητές 21-18
27 – Νικητές 20-19
Ημιτελικοί
28 – Νικητές 27-24
29 – Νικητές 26-25
Τελικοί
Νικητές 28-29







*Πηγή: onsports.gr*

Γκρέμιο: Αποκλείστηκε από το Κύπελλο λόγω ρατσισμού!!

Μία πρωτόγνωρη απόφαση έλαβε το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Βραζιλίας, καθώς απέβαλε από το Κύπελλο της χώρας την Γκρέμιο λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της.
Συγκεκριμένα, στην φάση των «16» η Γκρέμιο υποδέχθηκε την Σάντος, όπου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 2-0. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές της Σάντος δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Γκρέμιο, με αποτέλεσμα, ο σύλλογος από το Σάο Πάουλο να καταφύγει στην δικαιοσύνη.
Το θέμα… απασχόλησε το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της χώρας, το οποίο με ψήφους 5-0 αποφάσισε την αποβολή της ομάδας από το Πόρτο Αλέγκρε από το Κύπελλο Βραζιλίας, με αποτέλεσμα, η Σάντος να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά!
*Πηγή: onsports.gr*

Ραντούλιτσα: «Καλή ομάδα η Εθνική»

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, συμπαίκτης μέχρι πρότινος του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, μίλησε για τη μονομαχία Ελλάδας και Σερβίας στους «16».

Ραντούλιτσα: «Καλή ομάδα η Εθνική»
Καλή ομάδα, που όμως η… καλή Σερβία μπορεί να την κερδίσει χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

«Πιστεύω πως έχουν εξελιχθεί πολύ σαν ομάδα από το φιλικό που δώσαμε στην αρχή της προετοιμασίας στη Γαλλία. Έχουν καλή ομάδα με καλές μονάδες. Πάντως πιστεύω πως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο και θεωρώ πως μπορούμε να νικήσουμε και την Ελλάδα», δήλωσε ο νεαρός σέντερ των «πλάβι».*Πηγή: sport-fm.gr*

Εσωτερική μεταγραφή!

Ο Ολαϊτάν επανήλθε στις προπονήσεις, ξαναβρήκε το χαμόγελό του και ο Ολυμπιακός είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να ξαναβρεί με τη σειρά του μια ακόμα λύση για την επίθεση.

Εσωτερική μεταγραφή
Πέρυσι τέτοιο καιρό ο Ολαϊτάν ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ τον εμπιστεύτηκε και ο 21χρονος Νιγηριανός δεν άργησε να τον δικαιώσει για την επιλογή του.

Η σεζόν τελείωσε πρόωρα στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το σοκ εκείνης της βραδιάς δεν είναι πλέον τίποτα περισσότερο από μια κακή ανάμνηση.

Ο νεαρός επιθετικός επέστρεψε στις προπονήσεις και χωρίς πίεση για να επιστρέψει γρήγορα στις επίσημες υποχρεώσεις, ανεβάζει ρυθμούς.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, με την επάνοδό του μπορεί να προσφέρει λύσεις στην επίθεση, αποτελώντας μια εσωτερική μεταγραφή για τους «ερυθρόλευκους».

Ευγνώμων ο Μίτσελ

Στην βάση του επιστρέφει ο Μίτσελ, ο οποίος το προηγούμενο διήμερο εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό στο συνέδριο προπονητών της UEFA και βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους τεχνικούς της Ευρώπης.

«Είναι εκπληκτικό να είσαι δίπλα στους καλύτερους. Καλή, καθαρά ποδοσφαιρική συζήτηση. Ο Ολυμπιακός μού δίνει την ευκαιρία να συνεχίσω να βελτιώνω τις γνώσεις μου», είπε ο Ισπανός τεχνικός εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον πειραϊκό σύλλογο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποτέ δεν ξέρεις...!

Έντονη φημολογία πως ο Νίκος Νταμπίζας θα πραγματοποιήσει άμεσα ταξίδι στο εξωτερικό που αφορά μεταγραφικό στόχο. Δύσκολα πάντως θα γίνει προσθήκη τώρα.

Ποτέ δεν ξέρεις...
Από την Πέμπτη κυκλοφορεί σενάριο ότι ο Νίκος Νταμπίζας θα πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό και θα έχει να κάνει με τα μεταγραφικά. Μάλιστα, ακούγεται ότι θα δει παίκτες σε αγώνα εθνικών ομάδων.

Από τον Παναθηναϊκό δεν επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Πάντως, δύσκολα θα αποκτηθεί κάποιος παίκτης, ενώ υπάρχει περιθώριο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου αν βρεθεί κάποιος καλός ελεύθερος παίκτης.

Ίσως, ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» να θέλει να δει κάποιον παίκτη για τον Γενάρη. Ούτως ή άλλως έχει κάνει εδώ και αρκετές ημέρες προεργασία για τον χειμώνα και θεωρείται πολύ πιθανό να γίνει μεταγραφή επιθετικού στα μέσα της σεζόν.

Επιπλέον, θα γίνει ακόμη μια προσπάθεια τότε για τον Αμπέντ, αλλά δεν μπορεί να εκτιμήσει κάνεις από τώρα αν θα έχει αίσιο τέλος η υπόθεση, διότι πρέπει να δούμε πως θα τα έχει πάει μέχρι τότε ο Αλγερινός με την Νιούκαστλ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όχι Κατσουράνη με Σερβία!!

Με ένα δυνατό γέλιο που... σήκωσε την γειτονιά στο πόδι ξύπνησαν όσοι είδαν την σελίδα που ανέβηκε στο facebook λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Αργεντινή στο Μουντομπάσκετ.

Όχι Κατσουράνη με Σερβία!
Με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και έχοντας… ως ερέθισμα όσα έγιναν με την ποδοσφαιρική ομάδα και τις αντικρουόμενες απόψεις για την συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη στο Μουντιάλ, ένας χρήστης του διαδικτύου είχε την ξεκαρδιστική έμπνευση να βάλει μπασκετική πινελιά στο θέμα!

Λίγη ώρα αφότου η Εθνική του Φώτη Κατσικάρη πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Αργεντινή και εξασφάλισε ως πρώτη του ομίλου της την πρόκριση για τους «16» όπου θα αντιμετωπίσει την Σερβία, εμφανίστηκε η παρακάτω σελίδα στο facebook!

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εθνική… τρένο για Μαδρίτη!!

Πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο πως πήγε στην Ισπανία για να μακροημερεύσει και με 5/5 στις αποσκευές, η Εθνική μετακομίζει με τρένο στη Μαδρίτη και ζεσταίνει τις μηχανές της για Σερβία.

Εθνική… τρένο για Μαδρίτη
Καλύτερα, δεν γινόταν… Η Εθνική μετά το νέο θρίαμβο επί της Αργεντινής όχι απλώς εξασφάλισε την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, όχι απλώς το έκανε με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια δείχνοντας στα δύο τελευταία πως πέρα από σοβαρή είναι και ικανότατη, αλλά «γέμισε» με όμορφο μπάσκετ και ενέπνευσε εμπιστοσύνη τους Έλληνες φιλάθλους, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, πως μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια.
Η ελληνική ομάδα κέρδισε το σεβασμό για τη σοβαρότητά της, αλλά και το θαυμασμό για την ποιότητα του παιχνιδιού της. Κυριάρχησε σε όλα της τα παιχνίδια, όπως ιπποτικά παραδέχτηκαν οι ίδιοι οι αντίπαλοί της, και υπόσχεται, όχι στα λόγια αλλά εμπράκτως, ότι μπορεί να χαρίσει ακόμη μεγαλύτερες χαρές στη συνέχεια.

Μια συνέχεια που θα δοθεί στη Μαδρίτη. Εκεί που όλοι ξεκινούν από την ίδια μοίρα. Δεν έχει καμία σημασία αν προκρίθηκε στα νοκ άουτ με το απόλυτο (5-0) ή με αρνητικό συντελεστή (2-3). Το 5/5 έστρωσε το διάβα της Εθνικής βγάζοντας από τη μέση στους «16» και τους «8» το πανύψηλο και πιθανώς απροσπέλαστο εμπόδιο της οικοδέσποινας Ισπανίας. Όμως πλέον η ελληνική ομάδα καλείται να διαβεί αυτό το μονοπάτι, που μόνο στρωμένο με ροδοπέταλα δεν θα είναι. Το παιχνίδι της Κυριακής (19:00) μόνο περίπατος δεν θα’ ναι απέναντι στους ψυχωμένους «πλάβι» και ο Φώτης Κατσικάρης με τους παίκτες του δεν θέλουν να μείνουν με τις εντυπώσεις του αήττητου στην πρώτη φάση, καθώς μια ήττα στους «16» θα καταστρέψει ό,τι με τόσο κόπο χτίστηκε. Κι ασφαλώς ουδείς κάνει το λάθος να σκέφτεται από τώρα τι θα υπάρξει στη συνέχεια, Βραζιλία ή Αργεντινή, αφού προέχει να υπάρξει συνέχεια…

Για την ώρα, το πρόγραμμα έχει ταξίδι… Η Εθνική, που σαν τρένο δεν έκανε καμία στάση στην πρώτη φάση, επιβιβάζεται σε ένα τέτοιο και πάει… γραμμή για την πρωτεύουσα, που θα αποτελέσει τη νέα βάση της, ελπίζουμε μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Το μενού της Παρασκευής μετά την άφιξη στη Μαδρίτη περιλαμβάνει ξεκούραση και βραδινή προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς, με την προετοιμασία να εντείνεται το Σάββατο.

Τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν. Πλέον κάθε ματς είναι χωρίς αύριο. Όμως αυτή η ανανεωμένη Εθνική έχει πείσει όλους τους Έλληνες πως ΚΑΙ στα δύσκολα μπορεί ΚΑΙ πέρα από «αύριο» διαθέτει και… «σήμερα». Και μπορεί να το δείξει… μεθαύριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετρώντας αντίστροφα…!!

Με την έναρξη της μεθεπόμενης σεζόν αναμένεται να μπει στο σπίτι της η ΑΕΚ, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, καθώς έχει ανοίξει ο φάκελος για την οικοδομική άδεια.

Μετρώντας αντίστροφα…

Πλέον, όσο και να πιέσουν οι «κιτρινόμαυροι» είναι δύσκολο να κερδηθεί και άλλος χρόνος, διότι δεν είναι δυνατόν να «τρέξουν» κάποιες διαδικασίες βάσει νόμου. Χρειάζονται δύο μήνες από την ημερομηνία του ανοίγματος του φακέλου για να εκδοθεί η άδεια. Ο φάκελος άνοιξε πριν λίγες ημέρες οπότε υπολογίζεται ότι αρχές Νοεμβρίου θα υπάρξει το τελικό «OK». Στη συνέχεια θα χρειαστούν κάποιες μελέτες από το Κράτος -ώστε να μην κολλήσει μετέπειτα το θέμα- όπως να ελεγχθεί το οικόπεδο από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για τυχόν ευρήματα στο υπέδαφος. Αυτή η διαδικασία θα πάρει λίγες ημέρες.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα 18 μηνών. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά η Ένωση θα είναι σπίτι της στα μέσα του 2016 και μετά. Έχει φανεί εδώ και καιρό ότι μέσα σε εκείνο το έτος και εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο. Το θέμα είναι να αποκτήσει έδρα η ομάδα στις αρχές του μεθεπόμενου πρωταθλήματος, της σεζόν 2016-17.

Στα μεταγραφικά, εξετάζονται περιπτώσεις από το εξωτερικό για την επίθεση. Στην ΑΕΚ δεν έχουν αλλάξει στάση… και θα γίνει προσθήκη για την γραμμή κρούσης μόνο αν βρεθεί κάτι πολύ καλό. Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασιστεί αν θα γίνει κίνηση για τον Κατσουράνη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τεόντοσιτς: «Μπορούμε να νικήσουμε την Ελλάδα»

Την πίστη πως η Σερβία μπορεί να αποκλείσει την Ελλάδα και να πάει αυτή στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ εξέφρασε ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Τεόντοσιτς: «Μπορούμε να νικήσουμε την Ελλάδα»
Αισιόδοξος για το ματς της Κυριακής ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα παρουσιάστηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς.

«Αντιμετωπίσαμε την Ελλάδα σε ένα τουρνουά στη Γαλλία, αλλά τότε δεν έπαιζαν ο Πρίντεζης και ο Καλάθης. Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε τους Έλληνες. Θα γίνει ένα ματς που θα κριθεί στο τέλος», δήλωσε μετά την ήττα από την Ισπανία ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ.

«Κάναμε καλή προσπάθεια απέναντι στην Ισπανία. Είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, γιατί όταν ασχολούμαστε με αυτή αποπροσανατολιζόμαστε», πρόσθεσε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Δυνατή η Ελλάδα»

Ο προπονητής της Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, μίλησε για τον αγώνα της Κυριακής με την Ελλάδα και γκρίνιαξε για τη διαιτησία του αγώνα με την Ισπανία.

Τζόρτζεβιτς: «Δυνατή η Ελλάδα»
Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς χαρακτήρισε ισχυρή ομάδα την ελληνική, που η δική του Σερβία θα συναντήσει στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Κάναμε μια καλή προσπάθεια απέναντι στην Ισπανία, αν και δεν υπήρχε ουσιαστικό κίνητρο. Πάμε στη Μαδρίτη με το κεφάλι ψηλά και τώρα έχουμε μπροστά μας την Ελλάδα. Πρόκειται για μια δυνατή ομάδα, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματά της μέχρι τώρα. Από την Παρασκευή θα σκεφτόμαστε μόνο αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο προπονητής των «πλάβι».

Παράλληλα εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία. «Η Ισπανία δεν χρειάζεται τη βοήθεια των διαιτητών για να αποδείξει πως είναι καλύτερη. Εμείς ήρθαμε για να παίξουμε στα ίσα, οι παίκτες μου δεν μίλησαν στους διαιτητές, αλλά είμαστε περήφανοι άνθρωποι και ζητάμε ίση μεταχείριση. Είναι η δεύτερη φορά στη διοργάνωση που έχουμε παράπονα από τη διαιτησία», ανέφερε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πριγκιόνι: «Μεγαλύτερες δυνατότητες η Ελλάδα»

Ο Πάμπλο Πριγκιόνι υποκλίθηκε στην Εθνική χαρακτηρίζοντάς τη ομάδα με μεγαλύτερες δυνατότητες από την Αργεντινή.

Πριγκιόνι: «Μεγαλύτερες δυνατότητες η Ελλάδα»
Εγκώμια για την ελληνική ομάδα από τον Πάμπλο Πριγκιόνι μετά την ήττα της Αργεντινής…

«Το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος, όπως και με την Κροατία. Η Ελλάδα είναι ομάδα με μεγαλύτερες δυνατότητες από μας και φάνηκε. Τουλάχιστον φάνηκε σήμερα. Εμείς παίξαμε με καρδιά, αλλά και πάλι κάτι έλλειψε. Πάντως από τη στιγμή που παλέψαμε μέχρι το τέλος δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα από τους εαυτούς μας», ανέφερε ο 37χρονος γκαρντ.

«Η Βραζιλία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παίζει εξαιρετικά, είναι πλήρης και θεωρώ πως έχει τον πρώτο λόγο. Εμείς θα πρέπει να πιάσουμε πολύ καλή απόδοση. Είμαι βέβαιος πως θα γίνει μεγάλη μάχη», πρόσθεσε για τον αγώνα των «16». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πειραματίζεται ο Ρανιέρι!!

Νέες αλλαγές έκανε ο Κλαούντιο Ρανιέρι στο δίτερμα της Πέμπτης. Με τους βασικούς ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Παναγιώτης Κονέ. Που στάθηκε ο Ιταλός στην ομιλία του προς τους διεθνείς.

Πειραματίζεται ο Ρανιέρι

Όσον αφορά τις επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι στην άμυνα δεν αναμένουμε εκπλήξεις. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από την πρώτη μέρα. Τερματοφύλακας ο Ορέστης Καρνέζης, δεξί μπακ ο Βασίλης Τοροσίδης, αριστερό ο Χοσέ Χολέμπας και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι: Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς. Στη δοκιμή της Πέμπτης, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης και ο Ανδρέας Σάμαρης διατήρησαν τις θέσεις τους στο αρχικό σχήμα, ενώ με τους βασικούς συμμετείχαν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Παναγιώτης Κονέ.

Οι σκέψεις που κάνει ο πρώην προπονητής της Μονακό για την επίθεση είναι ότι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Κώστας Μήτρογλου, ο Γιώργος Σαμαράς και ο Κλάους Αθανασιάδης διεκδικούν δύο θέσεις. Θα πρέπει να περιμένουμε και το πρόγραμμα της Παρασκευής, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη «γαλανόλευκη» σχετικά με την ενδεκάδα. Θα επιλέξει ο Ιταλός το κλασικό και αντιπροσωπευτικό σχήμα της Εθνικής (4-3-3) ή θα το μετατρέψει σε 4-4-1-1;

Πρώτη ομιλία του Ιταλού

Εκτενή στιγμιότυπα του πρώτου παιχνιδιού της Εθνικής κόντρα στη Ρουμανία στο φαληρικό γήπεδο, αλλά και επιλεγμένες φάσεις απ’ όλους τους αγώνες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είδαν οι διεθνείς το πρωί της Πέμπτης. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έκανε γενικές παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του για την αμυντική λειτουργία και την επιθετική ανάπτυξη, αναλύοντας τη φιλοσοφία του και το πλάνο που έχει για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε αρκετές φορές ότι θέλει γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. «Θέλω γρήγορες και σωστές πάσες. Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσουμε τα λάθη μας. Δεν θέλω να αφαιρέσω τίποτα από την ομάδα, μόνο να προσθέσω πράγματα και να βελτιώσουμε τα καλά στοιχεία μας», ανέφερε ο Κλαούντιο Ρανιέρι στους παίκτες του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αρχηγός της Βραζιλίας ο Νεϊμάρ!

Ο Κάρλος Ντούνγκα αποφάσισε να «χρίει» αρχηγό της Βραζιλίας το Νεϊμάρ και το επιβεβαίωσε την Πέμπτη, μιλωντας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της «σελεσάο».

Αρχηγός της Βραζιλίας ο Νεϊμάρ
Ο πρώην διεθνής μέσος δικαιολόγησε την απόφαση να πάρει το περιβραχιόνιο από τον Τιάγκο Σίλβα και να το δώσει στον άσο της Μπαρτσελόνα.

«Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει πολύ καλή στάση. Ο αρχηγός είναι σημείο αναφοράς για τους συμπαίκτες του γενικά. Ο Νεϊμάρ είναι μία πολύ καλή επιλογή. Του αρέσουν οι προκλήσεις, του αρέσει να νικάει. Μιλήσαμε γι' αυτή την επιλογή, είναι πολλές οι ευθύνες του. Είναι μία σημαντική στιγμή για την καριέρα του και την εθνική ομάδα», τόνισε ο Ντούνγκα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην BBL o Κοϊβίστο!

Στο γερμανικό πρωτάθλημα μπάσκετ θα συνεχίσει την καριέρα του τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Μίκο Κοϊβίστο.

Στην BBL o Κοϊβίστο
Ο διεθνής Φινλανδός γκαρντ, που βρίσκεται με την εθνική του ομάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, συμφώνησε μέχρι τον ερχόμενο Γενάρη με τους Φράνφκουρτ Σκαϊλανερς.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Κοϊβίστο αγωνίστηκε στους Μπίσονς Λάιονς της πατρίδας του, έχοντας 9.2 πόντους μέσο όρο στο Euro Cup. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ας μην “δηλητηριάσουμε” τον Ρανιέρι...!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τις πρώτες ημέρες του Ιταλού τεχνικού στην Εθνική ομάδα, τις πρώτες δοκιμές του και τις πρώτες κλήσεις του που αδίκως σήκωσαν τόσο θόρυβο...
Στην Ελλάδα ορισμένα πράγματα τα μεγαλοποιούμε πριν καν τα ζήσουμε ή τα αντιμετωπίσουμε. Μερικές φορές τα φαντάσματα κυκλοφορούν παντού και οι θεωρίες συνωμοσίας ξεπερνούν ακόμη και την μεγαλύτερη φαντασία.
ADVERTISEMENT
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι ότι υποδέχτηκαν αρκετοί τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Με καχυποψία και με θεωρίες συνωμοσίας πριν καν παρουσιαστεί. Οταν δε έκανε και τις πρώτες κλήσεις το μέτρημα έδινε και έπαιρνε για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Μέσα σε αυτούς βέβαια μετρούσαμε και τους Αβράαμ, Σάμαρη, Μανωλά...

Ανεξάρτητα όμως από το πόσοι είναι του Ολυμπιακού και πόσοι δεν είναι εγώ δεν διακρίνω καμία παράξενη και περίεργη επιλογή του Ρανιέρι, ούτε καμία εμμονή, ούτε πολύ περισσότερο κάποιο... χαρτάκι.
Διότι αν παίρνεις... χαρτάκι και μάλιστα συγκεκριμένου χρώματος φαντάζομαι ότι τον Τζαβέλλα δεν τον καλείς στην Εθνική, όχι αν είναι τραυματίας ο Καράμπελας, αλλά ακόμη κι' αν δεν υπάρχει κανένα αριστερό μπακ στο ρόστερ. Φαντάζομαι αν παίρνεις χαρτάκι δεν παίρνεις παίκτη από την ΑΕΚ της Β' Εθνικής (Μάνταλος) όσο κι' αν σου άρεσε στο φιλικό με την Ρόμα και πολύ περισσότερο δεν τον προορίζεις και για βασικό, όπως δείχνει στις πρώτες δοκιμές του ο Ρανιέρι.

Πέρα όμως από όλα αυτά ας μην τον κάνουμε σαν τα μούτρα μας τον Ρανιέρι. Τουλάχιστον όχι πριν του δώσουμε μία ευκαιρία απλώς να επιβεβαιώσει αυτό που “φωνάζει” το βιογραφικό του. Οτι δηλαδή είναι ο καλύτερος προπονητής που κάθισε ποτέ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.
Διότι το βιογραφικό του Ιταλού αυτό λέει. Το αν θα ταιριάξει μαζί μας, θα δέσει με τους παίκτες, γενικά θα υπάρξει χημεία, πράγμα απολύτως απαραίτητο για την δημιουργία μίας καλής Εθνικής ομάδας, προφανώς θα χρειαστούμε χρόνο για να το διαπιστώσουμε.

Από την άλλη το να αρχίζουν οι υπαινιγμοί ότι ένα τόσο σημαντικό όνομα της προπονητικής ήρθε στην Ελλάδα για να... πάρει χαρτάκι από τον οποιοδήποτε πρόεδρο, παράγοντα, για να καλέσει παίκτες ή να σχηματίσει ενδεκάδα και μάλιστα πριν καν κάτσει στον πάγκο της Εθνικής έστω και σε ένα επίσημο ματς είναι υπερβολικό και καθαρά ελληνικό φαινόμενο.

Αλλωστε στην πρώτη δοκιμή που έκανε για ενδεκάδα, παίκτης του Ολυμπιακού σε αυτήν υπάρχει μόνο ο δανεικός από την Φούλαμ Μήτρογλου. Κανείς άλλος. Και το αν είναι υπερβολικό που κάλεσε τον Διαμαντάκο και όχι τον Καρέλλη για παράδειγμα, είναι σίγουρα πολύ σχετικό. Τον Διαμαντάκο είδε να σκοράρει στα φιλικά του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ, τον Διαμαντάκο είδε να παίζει βασικός και να σκοράρει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Νίκη Βόλου, τον Διαμαντάκο επέλεξε να καλέσει. Ούτε φυσικά γίνεται να σχηματίσουμε άποψη και να τον... σταυρώσουμε επειδή κάλεσε τον Φορτούνη, έναν παίκτη που ήταν και στους 30 της προεπιλογής του Σάντος για το Μουντιάλ. Και τέλος πάντων ας τον ζήσουμε δύο τρεις μήνες τον Ιταλό προπονητή κι' αν διαπιστώσουμε ότι είναι άδικος, ή ότι... λοξοκοιτάζει μόνο προς μία ομάδα, ας τον... κρίνουμε τότε. Οχι όμως μέσα από τις πρώτες κλήσεις που έκανε και πριν καν παίξει ένα επίσημο ματς...


Και όλα αυτά τα γράφω παρά το γεγονός ότι διαφωνώ με τις πρώτες δοκιμές του Ρανιέρι στις κλειστές προπονήσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι ορθώς ο Μάνταλος είναι στην αποστολή, αλλά στο 4-3-3 είναι προτιμότερο να παίξει βασικός ο Κονέ ως εσωτερικός μέσος αντί του Μάνταλου, ότι στο δεξί άκρο της επίθεσης είναι προτιμότερος ο Χριστοδουλόπουλος από τον Σάλπι, ενώ για την κορυφή της επίθεσης, μου μοιάζει ως πιο σίγουρη λύση, τώρα στα πρώτα ματς ο Αθανασιάδης από τον Μήτρογλου. Τον τελευταίο βέβαια οφείλω να πω ότι εμείς δεν τον βλέπουμε, ενώ ο Ρανιέρι τον ζει κάθε μέρα στις προπονήσεις και διαπιστώνει καλύτερα από τον καθένα σε τι κατάσταση είναι.

Ανεξάρτητα όμως από το τι νομίζει ο καθένας για το ποιοι πρέπει να ξεκινούν οι ποιοι πρέπει να είναι στην αποστολή ο Ρανιέρι δεν μας έχει δώσει καμία πραγματική αφορμή για να... βλέπουμε φαντάσματα ή έστω να είμαστε καχύποπτοι μαζί του. Τουλάχιστον όχι ακόμη...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αφού σας λέω, κοπιάστε...!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης αποχαιρετά τη Σεβίλλη πανευτυχής, με τα κύτταρα γεμάτα και με την καρδιά ζεστή. Πρέπει να το ζήσετε μία φορά, για να καταλάβετε πόσο απολαυστικό είναι. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ενός αγώνα στον οποίο φίλοι και εχθροί αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του νικητή και σηκώνονται όρθιοι για να τον χειροκροτήσουν.
Στην εξέδρα, αλλά και στο παρκέ. Και στα δημοσιογραφικά θεωρεία, οφείλω να προσθέσω.
Η κριτική είναι κριτική, αλλά και η στήριξη στήριξη. Όταν παίζει η Εθνική ομάδα, είμαστε όλοι δίπλα της. Η ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μου και τα γαλανόλευκα γυαλιά που έχω στην τσάντα μου δεν λένε ψέματα.
Ελλαδάρα, τρελελέ. Επίσημη αγαπημένη και πάσης Ελλάδος. Ερωτας παράφορος.
Αλλά και ποιος δεν ερωτεύτηκε αυτή την ομάδα; Δεν είναι το 5-0 αυτό που μας ξετρέλανε στη φιλόξενη για το μπάσκετ μας Σεβίλλη, ούτε βέβαια κάποιος στείρος πατριωτισμός, αλλά ο οίστρος, η ενέργεια, το κέφι, η αισιοδοξία, η σιγουριά, τα νιάτα, η στόφα, η σφραγίδα.
Πόσοι φοβήθηκαν την ήττα όταν η Αργεντινή μείωσε από τους 19 πόντους στους 2; Εγώ πάντως όχι.
Τεράστιο πλεονέκτημα για μία ομάδα, να εμπνέει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Τη νιώθει ο αντίπαλος, τη νιώθει η κερκίδα, τη νιώθει και η ίδια η περί ης ο λόγος. «Ελάτε να μας κερδίσετε, αλλά ματαιοπονείτε».
Μακάρι να συνεχιστεί και στη Μαδρίτη αυτή η γλυκιά ραψωδία. Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν οι Σέρβοι αυτοί που εξέπεμπαν αυτή την αύρα, του άτρωτου και του «bigger than life». Εδώ στην Ανδαλουσία, φόρεσαν τον ίδιο μανδύα οι Ελληνες «πλάβι».
ADVERTISEMENT
Κάποτε μας είχαν πελάτες οι Γιούγκοι, αλλά τώρα μετράνε 14 χρόνια χωρίς επίσημη νίκη ενάντια στην Εθνική μας. Από τον αλήστου μνήμης παγκόσμιο ημιτελικό του 1998 στην Αθήνα…
Τα τεντωμένα νεύρα του Γιάννη Μπουρούση πήγαν να κάνουν ζημιά, αλλά δεν μπορείς να ζητήσεις εξηγήσεις από κάποιον που τα μάτια του πετάνε φλόγες. Το ηφαίστειο ξεχειλίζει συχνά.
Ο Μπουρούσης είχε απέναντί του τον Σκόλα, ίσως τον κορυφαίο σέντερ που γνώρισαν οι διοργανώσεις της FIBA την τελευταία 15ετία, και τον έπιασε πελάτη.
Δεκαπέντε ριμπάουντ, και μόνο να τα μετρήσεις κουράζεσαι. Και 16 πόντοι. Και 3 τάπες, εκ των οποίων οι 2 μαζεμένες στο ζόρικο φινάλε. Και 2 ασίστ, και 1 τρίποντο (το πρώτο του στο Μουντομπάσκετ) και μία παρουσία που έλιωνε σίδερα.
Σκαρφαλωμένη στις δικές του πλάτες, «η ομάδα που υστερεί σε κορμιά» κέρδισε τις μάχες των αιθέρων, με σκορ 41-25 ριμπάουντ, 8-0 τάπες. Εβαλε και καμιά 50αριά πόντους στο ζωγραφιστό, κέρδισε βολές και τις αξιοποίησε (15/16), έβγαλε νοκ-άουτ τον σκληροτράχηλο Νοσιόνι, υποχρέωσε τον Σκόλα σε σουτάκια από την περιφέρεια. Ο Αργεντινός σέντερ σούταρε 6/17, ολόκληρη η ομάδα του είχε 40% εντός παιδιάς.
Η Εθνική ξεσήκωσε τον κόσμο της με τις επιδόσεις της στην επίθεση, αλλά το πυρηνικό της όπλο παραμένει η άμυνα. Μετά το 70-68 του 35ου λεπτού, η Αργεντινή είδε τους διαδρόμους να γίνονται στενωποί και έμεινε σχεδόν άποντη.
Ο Κώστας Καϊμακόγλου είχε σειρά να ξαποστάσει, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης ανέβηκε στο παλκοσένικο και έκανε πλάκα με τα «τεσσάρια» της Αργεντινής. Ο Νικ Καλάθης δημιούργησε αμέτρητα ρήγματα και τελείωσε φάσεις με όλους τους πιθανούς τρόπους, ακόμα και με τρίποντα.
Για τον Νίκο Ζήση που παίζει σαν να ανακάλυψε το ελιξήριο της νιότης, τα λόγια περισσεύουν: 15 ασίστ και 1 λάθος μέτρησε στα δύο ντέρμπι του Ομίλου, χώρια το σκοράρισμα και οι τριποντούρες.
Ο απίστευτα ώριμος Γιάννης Αντετοκούνμπο έμοιαζε σαν να έπαιξε 12 λεπτά πετώντας πάνω από τα στεφάνια. Ο Ιαν Βουγιούκας ξεθάρρεψε στο β’ ημίχρονο και έδωσε το καλό 10λεπτο που του ζητάει ο Κατσικάρης.
Ο Κώστας Σλούκας ήταν μέλος της πεντάδας που μάζεψε τα μπόσικα στο τέλος. Ο Κώστας Παπανικολάου θα γίνει ορχήστρα μόλις βρει και το μακρυνό σουτ που του λείπει.
Ποιος καλός άνεμος έφερε στον δρόμο μας αυτή την ομάδα; Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα μπροστά στα μάτια μας και δεν μας αφήνει καλά καλά να ευχαριστηθούμε τα κατορθώματά της.
Τα highlights που βγάζει η φετινή Εθνική σε κάθε 40λεπτο, άλλη ομάδα θα χρειαζόταν ολόκληρο Μουντομπάσκετ για να τα μαζέψει. Ακόμη και ελληνική.
Ουφ, κουράστηκα να αραδιάζω κοσμητικά. Ακόμα και αν η Εθνική ηττηθεί την Κυριακή από τους Σέρβους, που δεν αποκλείεται για να είμαστε ειλικρινείς και προσγειωμένη, θα μας έχει αφήσει παρακαταθήκη το υπέροχο 6ήμερο της Σεβίλλης και όλα τα κοσμητικά επίθετα που ανέβασε στα χείλη των άσπονδων φίλων και των επιστήθιων εχθρών της.
Σας το είπα από την αρχή εγώ, ελάτε μαζί και δεν θα το μετανιώσετε. Είτε νοερά είτε ψυχή τε και σώματι, σαν τους 300 εκδρομείς που ψάχνουν τρόπο για να ακυρώσουν τα εισιτήρια της πρόωρης επιστροφής! Η «επίσημη αγαπημένη» καίει και φέτος καρδιές, ίσως για πρώτη φορά μετά από χρόνια.
Εάν της πάνε όλα δεξιά στη συνέχεια, είναι σε θέση να φτάσει ακόμα και στην τετράδα, αφού το 5-0 την κρατάει μακριά από τους Ισπανούς και φέρνει στον δρόμο της αντιπάλους που μοιάζουν του χεριού της.
Κάπως έτσι ξεκίνησε και η εποποιία του 2006, με 5-0 και παρέλαση. Μόνο που τότε προχωρούσαμε αγκομαχώντας, με τραβηγμένο το χειρόφρενο. Κερδίζαμε με διπλές παρατάσεις και νίκες στο τελευταίο δευτερόλεπτο…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η αποτυχία της Γιουνάιτεντ!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την αλλαγή στην μεταγραφική πολιτική της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που όμως συνοδεύτηκε από αποτυχημένη στρατηγική.
Το να επικρίνεις τις επιλογές της ομάδας που ξόδεψε τα περισσότερα είναι τουλάχιστον ειρωνικό. Εκείνο που επιδέχεται αμφισβήτησης είναι όχι τα πρόσωπα, αλλά οι κινήσεις που δεν έγιναν (πχ για κεντρικό αμυντικό) και η στρατηγική που ακολούθησε ο Εντ Γούντγουορντ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν φτάνει απλά να ξοδεύεις. Πρέπει να το κάνεις και με πλάνο. Το αγωνιστικό υπήρχε, όπως και το χρονοδιάγραμμα. Στο δεύτερο, όμως, υπήρξε παταγώδης αποτυχία και το αποτέλεσμα ήταν ότι οι κόκκινοι διάβολοι θύμισαν περισσότερο μία από τις «νεόπλουτες» ομάδες και όχι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η αλλαγή πολιτικής σε σχέση με τις ημέρες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έμοιαζε επιβεβλημένη. Από παίκτες νεαρούς και εξελίξιμους ή – σχετικά - φθηνές και αξιόπιστες λύσεις, έπρεπε να δαπανηθούν πολλά χρήματα για «φτασμένους» παίκτες που θα κάνουν άμεσα τη διαφορά. Ειδικά μετά το περσινό αποτυχημένο μεταγραφικά καλοκαίρι.
Πρωταγωνιστής και στις δύο περιπτώσεις ο Εντ Γούντγουορντ, που πέρυσι πήρε προαγωγή, έγινε αντιπρόεδρος και ανέλαβε τις μεταγραφικές υποθέσεις. Στο τέλος του φετινού καλοκαιριού, όμως, φαίνεται ότι δεν έμαθε από τα λάθη του. «Δεν μου αρέσει το γεγονός ότι από τη λίστα των 25 παικτών για τη Χρυσή Μπάλα έχουμε μόνο τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι», είχε πει τότε. Έτσι, μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο στους τελευταίους προστέθηκαν – μεταξύ άλλων – οι Μάτα, Ντι Μαρία και Φαλκάο.
ADVERTISEMENT

Τον περασμένο Μάιο ο ίδιος εξήγησε στους μετόχους ότι η αποτυχία εξόδου στο Champions League δε θα πρέπει να επαναληφθεί. Δεν είναι μόνο τα περίπου 40 εκατ. ευρώ, ποσό που προσδιόρισε ως ζημία, καθώς η απουσία από την 4άδα μελλοντικά θα έχει και σημαντικές επιπτώσεις στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Εκεί, που με τη δική του εξαιρετική δουλειά η Γιουνάιτεντ είναι στην κορυφή του κόσμου. Τους έπεισε ότι φέτος θα πρέπει να γίνει η υπέρβαση.
Λίγες ημέρες αργότερα, διέρρευσε στον αγγλικό τύπο και τον τρόπο, με τον οποίο σκοπεύουν να κινηθούν οι κόκκινοι διάβολοι (οι σχέσεις τους με τον τύπο συνοψίζονται πλήρως στον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Μάτα τον περασμένο Ιανουάριο).
Υποτίθεται, λοιπόν, ότι οι κινήσεις θα ήταν γρήγορες. Δε θα υπήρχαν καθυστερήσεις, ώστε ο προπονητής να έχει το ρόστερ ολοκληρωμένο όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Κανένας δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι όσο μεγαλύτερη χαρακτηρίζεται μία μεταγραφή άλλο τόσο πολύπλοκη είναι. Όταν, όμως, βλέπεις τους υπόλοιπους (Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι) να τα έχουν καταφέρει πολύ πριν από εσένα και μάλιστα με εξίσου πολύπλοκες υποθέσεις και άλλες ομάδες (Μπάγερν, Ρεάλ) να ολοκληρώνουν δύσκολες και πανάκριβες μεταγραφές μέσα σε λίγες ημέρες, τότε είναι σαφές ότι κάπου υπήρξε πρόβλημα.
Υποτίθεται ότι οι κινήσεις της Γιουνάιτεντ θα έδειχναν αποφασιστικότητα. Ότι η πρόθεση να διορθωθούν τα πράγματα και η... ξεχασμένη αύρα του πρωταθλητή να επιστρέψει ήταν σε πρώτο πλάνο. Τελικά, έπρεπε να ξεκινήσει η σεζόν με το… αριστερό, για να μείνουμε τουλάχιστον με την πρόθεση της… 4άδας.

Όλα αυτά τη στιγμή που από τον περασμένο Μάιο ο ίδιος ο Γούντγουορντ είχε περάσει το μήνυμα – ξανά - στον αγγλικό τύπο. «Ο στόχος είναι η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Όχι την επόμενη σεζόν, ούτε την μεθεπόμενη. Από τώρα. Και όταν έχεις αυτόν τον στόχο, θα πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς. Και θα πρέπει να επενδύσεις πολλά σε νέους παίκτες», διάβαζες σε Times, Guardian και Telegraph.
Το ρόστερ είχε χτυπητές αδυναμίες. Λίγο ο Φαν Χάαλ, όμως, και λίγο ο Γούντγουορντ έκαναν λάθη στον σχεδιασμό. Ο συνδυασμός τους, όμως, έχει μεγαλύτερη επίδραση από ό,τι θα περίμεναν και οι ίδιοι. Ο πρώτος φαίνεται ότι άργησε να κάνει τις εισηγήσεις του, ενώ πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η πίστωση χρόνου που ζητάει δεν είναι μόνο για 2-3 μήνες, που είπε σε παραπάνω από μία συνεντεύξεις τύπου.
«Δε νομίζω ότι θα ήταν σωστό να έρθω και να ζητήσω 11 νέους παίκτες. Έδωσα σε όλους την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Είναι μία διαδικασία που θέλει χρόνο», σχολίασε ο Ολλανδός, που δείχνει πίστη στους νεαρούς παίκτες και κυρίως στον Μπλάκετ, από τον οποίο περιμένει θεαματική βελτίωση υπό τις οδηγίες του.
«Ποτέ δεν είπα ότι θα γίνουμε πρωταθλητές. Είπα ότι χρειαζόμαστε χρόνο», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γκάρι Νέβιλ για την Telegraph. «Δεν είμαι μάγος. Τα πάντα εξαρτώνται από τους παίκτες. Από την προσωπικότητά τους».
Αποκάλυψε ότι ο Γούντγουορντ είναι εκείνος που χειρίζεται όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις, με τον ίδιο απλά να κάνει τις εισηγήσεις του. Ρόχο και Μπλιντ αποκτήθηκαν κατόπιν δικής του επιθυμίας, κυρίως με το σκεπτικό ότι είναι εξαιρετικοί πολυθεσίτες. Ο Φαν Χάαλ έχει επιλέξει να πορευτεί με το 3-5-2. «Είναι πιο εύκολο να αμύνεσαι. Είναι ρίσκο, όμως είμαι προπονητής που ρισκάρει», δικαιολόγησε στην ίδια συνέντευξη.

Ο Γούντγουορντ από την άλλη έκλεισε γρήγορα τις δύο θεωρητικά πιο εύκολες περιπτώσεις. Του Ερέρα, που είχε φτάσει και το προηγούμενο καλοκαίρι μία ανάσα από την μετακίνησή του στο Μάντσεστερ, και του Σο, που φερόταν να έχει επιλέξει ο ίδιος την Γιουνάιτεντ, ενώ η Σαουθάμπτον ήταν σε «ευάλωτη» κατάσταση. Στη συνέχεια απλά παρουσιάστηκαν τα ίδια προβλήματα με πριν από σχεδόν 12 μήνες.
Αδυναμία ολοκλήρωσης των μεταγραφών, καθώς Μπλιντ και Ντι Μαρία ήταν για καιρό στο στόχαστρο και το γεγονός ότι στο τέλος η Γιουνάιτεντ πλήρωσε την υπεραξία και των δύο είναι ανεξήγητο της καθυστέρησης. Σύμφωνα με τους Ισπανούς, μάλιστα, ο Αργεντίνος έκλεισε, διότι ο Γούντγουορντ μίλησε απευθείας με την διοίκηση της Ρεάλ, καθώς τακτική του είναι να μην εμπλέκεται με μεσάζοντες.
Η μεταγραφή του Φαλκάο την τελευταία στιγμή έδειξε ότι υπάρχουν ελπίδες ότι ο Άγγλος θα τα καταφέρνει καλύτερα στο μέλλον. Ότι θα είναι πιο αποδοτικός και θα μπορεί να φέρνει σε πέρας δύσκολες υποθέσεις σε μικρό χρονικό διάστημα. Άλλωστε, αυτές οι 3 μεταγραφικές περίοδοι ήταν «σχολείο» για τον Γούντγουορντ. Σε μια ομάδα, όμως, όπως η Γιουνάιτεντ τέτοιες «πολυτέλειες» δεν μπορεί να υπάρχουν. Και η στρατηγική και φέτος, παρά τη δεδομένη ενίσχυση, ήταν αποτυχημένη...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Σε κάθε ματς κι ένας έξω!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta ένα σοβαρό πρόβλημα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της σεζόν.
Με τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μπορώ να πω ότι μου αρέσει κιόλας να τον παίζουν δυνατά τον Ολυμπιακό στα παιχνίδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί πολύ απλά έτσι μπαίνει η ομάδα στο κλίμα του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου την περιμένουν πολύ σκληροί αντίπαλοι, με πρώτη την Ατλέτικο Μαδρίτης.
ADVERTISEMENT
Αυτό που δεν μου αρέσει, σίγουρα, είναι το παιχνίδι που ξεφεύγει από τον χαρακτήρα του δυναμικού και γίνεται αντιαθλητικό. Επειδή, όμως, κι αυτό στο πρόγραμμα είναι κάποιες φορές, αν μη τι άλλο περιμένεις από τον παράγοντα διαιτησία να προστατεύσει όχι υποχρεωτικά την καλύτερη ομάδα, αλλά το ίδιο το ποδόσφαιρο. Χωρίς υπερβολές, χωρίς τίποτα άλλο παρά μόνο την εφαρμογή των κανονισμών.
Δηλαδή, «τσακίζει» ο πιτσιρικάς του Παναιτωλικού στο 2ο μόλις λεπτό τον Εντινγκά; Εγώ δεν λέω να αποβληθεί, αλλά αδελφέ να πάρει την κίτρινη κάρτα. Εάν δεν πάρει ένας παίκτης κίτρινη κάρτα σε τέτοιο μαρκάρισμα, πότε πρέπει να πάρει;
Ο Ολυμπιακός μετράει στις δύο πρώτες αγωνιστικές ήδη δύο απώλειες βασικών ποδοσφαιριστών του, λόγω κτυπημάτων από αντιπάλους του. Τόσο ο Αφελάϊ (απών από το 1-1 στο Αγρίνιο), όσο κι ο Μανιάτης (πολύ πιθανόν απών στο ματς με την Ατλέτικο) τραυματίστηκαν στα πόδια τους από πολύ «άσχημες» κλοτσιές.
Εάν πάει σκοινί κορδόνι αυτό το πράγμα, ακόμη και το ρόστερ του Ολυμπιακού θα έχει «θέμα»! Και δεν θα δικαιωθεί ο Μίτσελ για την επιλογή του να μην επιλέξει ένα ακόμη πιο μεγάλο ρόστερ.
Και, επαναλαμβάνω, κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να παίζει όπως θέλει κι εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά κι εναντίον κάθε άλλης ομάδας. Όμως, κι ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να περιμένει από τους «άρχοντες των αγώνων» να παίζουν όπως πρέπει-τηρώντας τους κανονισμούς στον πειθαρχικό έλεγχο.
Φαντάζομαι πως προσέξατε ότι δεν αναφέρομαι σε πέναλτι, οφσάϊντ κλπ, κλπ. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, αλλά αναφέρομαι στο κομμάτι του δυναμικού παιχνιδιού. Όπου κάθε ομάδα μπορεί να παίξει όπως νομίζει-αλλά να υποστεί και τις συνέπειες μέσω των κανονισμών.
Η κάθε ομάδα. Γιατί π.χ. στο Πλατανιάς-ΠΑΟΚ την Κυριακή, ο Αθηναίος διαιτητής Καλογερόπουλος στα 12 πρώτα λεπτά (!) χάρισε δύο κίτρινες σε παίκτες του ΠΑΟΚ, σε φάσεις-ορισμό της κίτρινης κάρτας…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Κατάσκοποι στο Καραϊσκάκη για Κλάους!!

Την Κυριακή (7/9) στο Καραϊσκάκη στο παιχνίδι της Εθνικής με την Ρουμανία θα βρεθούν κατάσκοποι από Γερμανία και Ιταλία για να παρακολουθήσουν τον Στέφανο Αθανασιάδη. Στον ΠΑΟΚ διαψεύδουν τα περί διαφοράς με τον διεθνή επιθετικό.
Το θέμα της ανανέωση του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη παραμένει στην επικαιρότητα για τον ΠΑΟΚ. Όσο καθυστερούν να πέσουν οι υπογραφές τόσο η κατάσταση θα παραμένει θολή και οι μνηστήρες θα αυξάνονται. Την Κυριακή για τα προκριματικά του EURO 2016 στο παιχνίδι της Εθνικής με την Ρουμανία θα βρεθούν κατάσκοποι από Γερμανία και Ιταλία για να δουν από κοντά τον επιθετικό του Δικεφάλου.
ADVERTISEMENT
Στον Δικέφαλο πάντως υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καμία διαφορά με τον Αθανασιάδη. Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχει προφορική συμφωνία παρουσία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ  Ιβάν Σαββίδη, του Ζήση Βρύζα και της Μαρίας Γκοντσάρεβα που έγινε τον Αύγουστο στο Μακεδονίας Παλλάς. Ενώ η υπογραφή του συμβολαίου του θα γίνει με την επιστροφή του από την Εθνική.
Επίσης αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον ίδιο τον Αθανασιάδη, ότι θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Νίκη Βόλου.  
*Πηγή: gazzetta.gr*

Να μην τους ματιάσουμε!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για την Εθνική που νικάει με το... σπαθί της και μπορεί να μας βγάλει στους δρόμους, αλλά και για τις παγίδες του ματς με την Σερβία. Πρώτη θέση, χωρίς να έχουμε γνωρίσει την ήττα, πολύ όμορφο (θελκτικό για τον μέσο φίλαθλο) μπάσκετ, ψυχραιμία στα δύσκολα, ψυχή, μυαλό, εξαιρετικό σκάουτινγκ από τους συνεργάτες του Φώτη Κατσικάρη και μια ομάδα που εξηγεί γιατί εμείς οι μπασκετικοί την ονομάσαμε "επίσημη αγαπημένη" μας.
Η Εθνική ξεπέρασε και το εμπόδιο (υψηλό αυτή τη φορά) της Αργεντινής, τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και ξεκινά τα χιαστί με έναν διόλου ευκαταφρόνητο αντίπαλο, αλλά σε καμία περίπτωση φόβητρο, τη -κατά τα άλλα- φίλη Σερβία. Το σημαντικό δεν είναι ότι απέφυγε τη Γαλλία, αλλά πως δεν θα βρει στο διάβα της την Ισπανία (στους "8"), ένα ματς που θα ήταν "αντίο ζωή", αφού οι οικοδεσπότες μοιάζουν να είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε στοχοπροσήλωση κι αυτό φάνηκε από το απόλυτο (στο μεγαλύτερο διάστημα) στις βολές. Είχε καλές επιλογές, αλλά και τύχη, εξ ου και το 6/9 που για αρκετή ώρα ήταν το νούμερο στα τρίποντα. Για να νικήσεις χρειάζεσαι και τύχη, αλλά ως τώρα αυτή η ομάδα ό,τι πέτυχε το πέτυχε με το… σπαθί της.
Το σημαντικότερο κι αυτό που προσωπικά κρατώ από την αναμέτρηση με την Αργεντινή είναι πως δεν λύγισε όταν το γήπεδο… κατηφόρισε. Όταν οι αντίπαλοί μας (με ανορθόδοξο μπάσκετ και ακόμα περισσότερη δόση τύχης) επιχείρησαν να φέρουν τα πάνω κάτω, απάντησε με μυαλό, με ψυχραιμία, στοιχεία που τα χρειαζόμαστε για τη συνέχεια.
Αντικειμενικά, με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών, η πρόκριση στους "16" δεν συνιστά επιτυχία. Όχι γι' αυτήν την Εθνική, όχι για το ελληνικό μπάσκετ. Επιτυχία είναι η εικόνα της. Επιτυχία είναι το ότι ο Κατσικάρης έπεισε τους διεθνείς (κάποιοι δεν είναι και τα πιο εύκολα παιδιά του κόσμου) να βάλουν το "εμείς" πάνω από το "εγώ". Επιτυχία είναι το θεαματικό μπάσκετ που παίζουμε. Επιτυχία είναι πως έχουμε υποχρεώσει όλους να παρακολουθούν με θαυμασμό τον τρόπο που κινούνται οι Έλληνες παίκτες, σε άμυνα και επίθεση.
Η μεγαλύτερη ίσως επιτυχία είναι πως κανείς δεν ασχολείται μόνο με το μπροστά μέρος του γηπέδου, αλλά όλοι δείχνουν πως έχουν αντιληφθεί ότι τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα.
Από εδώ και πέρα χρειάζεται να πετύχουμε και σε επίπεδο διάκρισης, ώστε να μην ζήσουμε την εκδοχή της εξαιρετικής επίδοσης στα μαθηματικά, αλλά να μην προσέλθουμε για να (ξανα)γράψουμε… ιστορία. Η Σερβία είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή, που δύσκολα θα μας ανοίξει διάπλατα την πόρτα για τους "8", αλλά που έχουμε τον χρόνο να τη "διαβάσουμε".
Αυτή η Εθνική, που ξεκίνησε δείχνοντας ότι έχει ταβάνι, με πολλές απουσίες, χωρίς επιθετικό ηγέτη, με παιδιά που ψάχνουν τα πατήματα και τον ρόλο τους στο σύνολο, έχει αρχίσει και μας… ψήνει για τα καλά ότι μπορεί να μας… βγάλει στους δρόμους.
Να μην τους ματιάσουμε…*Πηγή: sportdog.gr*

Οδός «Αλκέτα Παναγούλια»

thumbnail (4)
Υλοποιείται η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία μετονομάζεται σε οδό «Αλκέτα Παναγούλια» ο δρόμος πίσω από τη θύρα 3 του «Κλ. Βικελίδης».
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13.00 -σε εφαρμογή ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου- θα πραγματοποιηθεί η ονομαδοτοσία της ανωνύμου οδού πίσω από τη θύρα 3 του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΑΡΗ σε οδό ‘Αλκέτα Παναγούλια’.
Στη σύντομη τελετή θα παραβρεθούν μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος καθώς και εκπρόσωποι της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και του Άρη, τη φανέλα του οποίου φόρεσε ο αείμνηστος προπονητής, ο οποίος ‘επί πολλά χρόνια σημάδεψε την πορεία του ελληνικού αθλητισμού ως προπονητής του εθνικού συγκροτήματος και άλλων ομάδων ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης, αλλά και ως άνθρωπος που με κοινωνικές παρεμβάσεις έδειξε πως πρέπει να είναι ένας ενάρετος πολίτης’, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση της επιτροπής ονοματοδοσίας.
Η απόφαση αυτή αποτελεί τιμή για τον άνθρωπο που υπηρέτησε και δόξασε τον Άρη από διάφορα πόστα, αλλά και τα ελληνικά χρώματα ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών»

Παπανικολάου: «Η ψυχή του Έλληνα είναι μεγάλη»

Οι διεθνείς ακολουθούν πιστά το πλάνο του Φώτη Κατσικάρη, ωστόσο όπως είπε ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη (79-71) της Εθνικής επί της Αργεντινής, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ελληνική… ψυχή!

Παπανικολάου: «Η ψυχή του Έλληνα είναι μεγάλη»
Πανευτυχής ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με τη νίκη (79-71) επί της Αργεντινής και την κατάληψη της πρώτης θέσης του δεύτερου ομίλου, με τον φόργουορντ των Ρόκετς να τονίζει πως οι διεθνείς μας χρησιμοποιούν σε κάθε παιχνίδι την ελληνική… ψυχή τους.

«Κάναμε το απόλυτο που θέλαμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Μας δίνει αβαντάζ στον επόμενο γύρο στον θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο, αν και από δω και πέρα δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι», είπε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου.

Για την αντίδραση της Εθνικής στην πίεση της Αργεντινής: «Η ψυχή του Έλληνα είναι μεγάλη και η δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της προετοιμασίας για το κομμάτι της συγκέντρωσης είναι μεγάλη. Αυτό χρησιμοποιήσαμε και τα καταφέραμε».

Για τη συνέχεια στη διοργάνωση: «Ήταν σημαντική νίκη αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Θεωρώ πως ο κόσμος ευχαριστήθηκε το μπάσκετ που παίζουμε και το καλό είναι ότι το ευχαριστιόμαστε και εμείς οι ίδιοι. Για να προχωρήσεις σε αυτά τα τουρνουά θα πρέπει να παίζεις πάνω από όλα άμυνα. Εμείς αυτό θέλαμε να κάνουμε, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και μέχρι τώρα το κάνουμε πάρα πολύ καλά. Αυτοπεποίθηση υπάρχει στην ομάδα, αλλά πρέπει να ξεκουραστούμε τις μέρες που έχουμε μπροστά μας και να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αντίπαλο. Αυτές οι νίκες που κάναμε διαγράφονται στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα πρέπει να είμαστε έτοιμοι 100%».

Νοσιόνι: «Κυριάρχησε η Ελλάδα»

Ο Αντρές Νοσιόνι έβγαλε το καπέλο στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας πως ήταν ανώτερη από την Αργεντινή.

Νοσιόνι: «Κυριάρχησε η Ελλάδα»
Ιπποτικά παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Ελλάδας ο Αντρές Νοσιόνι, ενώ χαρακτήρισε τη Βραζιλία φαβορί απέναντι στην Αργεντινή στους «16».


«Η Ελλάδα κυριάρχησε, ήταν καλύτερη από μας. Δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση, που ήταν ο πρώτος μας στόχος. Μας έλειψε η αποτελεσματικότητα στην άμυνα στην αρχή. Δεν κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα στην επίθεση και παίζαμε περισσότερο ατομικά. Αυτό μας στοίχισε», ανέφερε ο «Τσάπου».

Όσο για τη συνέχεια ανέφερε: «Ο αγώνας με τη Βραζιλία θα είναι δύσκολος. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πιστεύω πως είναι το φαβορί και παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ μέχρι τώρα. Είναι η καλύτερη χρονιά τους. Θα δούμε… Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Ελπίζω να βρεθούμε σε καλή μέρα».

Πρίντεζης: «Ξεχνάμε αμέσως την Αργεντινή»

Χαμηλοί τόνοι απ’ τον Γιώργο Πρίντεζη που εξήρε την ομαδική δουλειά που γίνεται στην Εθνική και μίλησε για το προσεχές ματς με τη Σερβία.

Πρίντεζης: «Ξεχνάμε αμέσως την Αργεντινή»
Ήδη στο... παρελθόν ανήκει η Αργεντινή για τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο διεθνής φόργουορντ έστρεψε ήδη την προσοχή του στην επικίνδυνη Σερβία και μίλησε ξανά για την εκπληκτική ομαδική δουλειά που γίνεται στην Εθνική.

«Πετύχαμε τον πρώτο στόχο. Δείξαμε καλή εικόνα σε όλα τα ματς, αλλά θα ξεχάσουμε αμέσως την Αργεντινή. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση να βρεθούμε στους 8 και θα παλέψουμε γι’ αυτό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Σερβία. Η ομαδική μας άμυνα είναι που παίζει περισσότερο ρόλο απ’ την ατομική», είπε αρχικά για το ματς κόντρα στους Αργεντινούς και πρόσθεσε σχετικά με τη Σερβία που έρχεται:

«Ο Τεόντοσιτς είναι παίκτης κλειδί που στην καλή του μέρα μπορεί να σκοτώσει οποιαδήποτε ομάδα. Γενικά η Σερβία έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100% απ’ το πρώτο λεπτό».

Τέλος, θυμήθηκε τον τραυματισμό του όσο ήταν παίκτης της Μάλαγα και πώς το ξεπέρασε: «Ήταν λίγο δύσκολο εδώ σε αυτό το γήπεδο που είχα τραυματιστεί στο παρελθόν σοβαρά. Σήμερα κάρφωσα σε αυτή την μπασκέτα για πρώτη φορά από τότε. Απ’ το να διακρίνεσαι μέσα απ’ την ομάδα μέχρι να το φτάσεις στα… αζήτητα δεν απέχει και πολύ. Εκείνο το καλοκαίρι (που τραυματίστηκε) ή θα έπαιζα μπάσκετ ή θα έπεφτα πολύ χαμηλά. Δεν έκατσα καθόλου, δούλεψα πολύ, μου έδωσε και τη δυνατότητα ο Ολυμπιακός και ευτυχώς ανέβηκα».

Κατσικάρης: «Μπράβο μας, αλλά… σβήνουν τα φώτα»

Ο Φώτης Κατσικάρης συνεχάρη τους παίκτες του για τη μεγάλη νίκη επί της Αργεντινής και το 5/5, αλλά έδωσε αμέσως το σύνθημα εν όψει Σερβίας.

Κατσικάρης: «Μπράβο μας, αλλά… σβήνουν τα φώτα»
Δεν έμεινε πολύ στη νίκη της Εθνικής επί της Αργεντινής ο Φώτης Κατσικάρης. Αν και μοίρασε ξανά μπράβο στους παίκτες του για τα στοιχεία που έδειξαν, αγωνιστικά και πνευματικά, φρόντισε να δώσει αμέσως το σύνθημα για το επόμενο εμπόδιο, που λέγεται Σερβία.

«Ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα. Θέλαμε τη νίκη για να τερματίσουμε πρώτοι και κάναμε καλή δουλειά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί και σε κάθε παιχνίδι μεγαλώνουμε σαν ομάδα. Κάνουμε τα πράγματα που πρέπει και παρότι δεν είμαι λάτρης των στατιστικών, κυριαρχήσαμε και στα πέντε παιχνίδια μας. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ σκληρή ομάδα και δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είναι σπουδαίοι και αξίζουν την πρώτη θέση. Τώρα έχουμε δύο μέρες για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για ένα μεγάλο ματς με τη Σερβία. Τώρα σβήνουν τα φώτα, ξεχνάμε ό,τι κάναμε και ετοιμαζόμαστε για έναν πόλεμο. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας, που ήρθαν στο γήπεδο, αλλά και εκείνους που μας υποστηρίζουν από την Ελλάδα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ερωτηθείς για την απόδοση του Γιάννη Μπουρούση, απάντησε: «Έπαιξε με την καρδιά του. Ακόμη και όταν ήταν εξουθενωμένος, ήταν καθοριστικός. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τον Σκόλα στην άμυνα και ταυτόχρονα να παίζεις τόσο σημαντικό ρόλο στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης νικητής, με μεγάλη καρδιά».

Για την προετοιμασία του αγώνα με τη Σερβία: «Ένα από τα ατού της ομάδας είναι ότι ελέγχουμε από την πρώτη μέρα τα συναισθήματά μας. Έχουμε τη νοοτροπία και το χαρακτήρα να μη μένουμε στις νίκες μας. Θα προετοιμαστούμε σοβαρά για τον αγώνα με τη Σερβία. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα δούμε τα λάθη μας, τι πρέπει να βελτιώσουμε και να εστιάσουμε στα δυνατά μας σημεία σαν ομάδα».

Καλάθης: «Τεόντοσιτς, το… κεφάλι του φιδιού»

Την αναχαίτιση του Τεόντοσιτς έθεσε ως βασικό στόχο ο Νικ Καλάθης ενόψει του αγώνα της Εθνικής με την Σερβία για την φάση των «16» του Μουντομπάσκετ.

Καλάθης: «Τεόντοσιτς, το… κεφάλι του φιδιού»
Το πώς θα τεθεί… εκτός αγώνα ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο κινητήριος μοχλός της Σερβίας, είναι το κύριο μέλημα του Νικ Καλάθη ενόψει του παιχνιδιού με τη Σερβία. Ο γκαρντ της Εθνικής αναφέρθηκε στην εξαιρετική άμυνα που παίζει η ομάδα και έκανε ειδική μνεία στον επιθετικό πλουραλισμό που δείχνουμε ανά αγώνα.

«Σε κάθε ματς βελτιωνόμαστε και παίζουμε καλύτερα. Τώρα πια έχουμε μπροστά μας την Σερβία και θα αγωνιστούμε σα να είναι το τελευταίο μας ματς στη διοργάνωση. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή έχουμε το καλύτερο σύνολο στην Εθνική απ’ τη στιγμή που ήρθα εγώ στην ομάδα. Παίζουμε εξαιρετική άμυνα κάθε φορά και σχεδόν ανά διαφορετικό αγώνα μπορούμε να ‘χουμε κι άλλον παίκτη που θα σκοράρει πολλούς πόντους και θα μας οδηγήσει στην επίθεση», είπε αρχικά στην κάμερα του OTE και πρόσθεσε για το προσεχές ματς με τους Σέρβους:

«Ο Τεόντοσιτς είναι το… κεφάλι του φιδιού, θα πρέπει να τον βγάλουμε εκτός αγώνα και στη συνέχεια αν κάνουμε το ματς μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Προσοχή χρειάζεται και ο Κρστιτς. Δεν κοιτάμε την οκτάδα και τόσο μακριά ακόμα. Ξεκουραζόμαστε αύριο και στη συνέχεια πάμε για την Σερβία».

Λάμας: «Το άξιζε η Ελλάδα»

Την ανωτερότητα της Εθνικής ομάδας παραδέχθηκε ο προπονητής της Αργεντινής, Χούλιο Λάμας, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαιη τόσο τη νίκη, όσο και την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Λάμας: «Το άξιζε η Ελλάδα»
Η Εθνική ομάδα άξιζε τόσο τη νίκη (79-71) απέναντι στην Αργεντινή, όσο και την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σύμφωνα με όσα είπε ο Χούλιο Λάμας.

Ο προπονητής της «αλμπισελέστε» υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δηλώνοντας παράλληλα ικανοποιημένος από την ανταγωνιστική εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του κόντρα σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χούλιο Λάμας:

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Άξιζε να κερδίσει και να είναι πρώτη στον όμιλο. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί, ειδικά στην άμυνα. Πιστεύω πως αυτό το δεκάλεπτο επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα. Οι νέοι παίκτες μπορούν να δώσουν ενέργεια. Τα παιδιά που μπήκαν έκαναν πολύ καλή δουλειά. Όταν η Ελλάδα νόμιζε πως είχε βρει έναν τρόπο για να διασπά την άμυνά μας, εμείς αλλάξαμε σχήμα και τους δυσκολέψαμε. Φτάσαμε κοντά στην ανατροπή, αλλά δυστυχώς δεν την πετύχαμε. Η ελληνική ομάδα αντέδρασε σωστά. Είμαστε χαρούμενοι που παίξαμε τόσο καλά απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο. Είμαι ικανοποιημένος που ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί στον όμιλο, σε όλα τα παιχνίδια. Η άμυνα είναι κάτι στο οποίο θέλουμε βελτίωση. Στην επίθεση πήγαμε καλά, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Από την πλευρά του, ο Μάρκο Ντελία είπε: «Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε κενά διαστήματα. Η ελληνική ομάδα κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και χτύπησε στις αδυναμίες μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα, δίκαια κέρδισε και ήταν πρώτη στον όμιλο».

Δε χαρίζεται…!!

Δεν αφήνει κανένα να πάρει «ανάσα» στο φετινό Μουντομπάσκετ η Ισπανία, η οποία επικράτησε της Σερβίας και 89-73 για την πέμπτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου, κάνοντας το «5 στα 5» στη διοργάνωση.

Δε χαρίζεται…
Η Ισπανία νίκησε τη Σερβία 89-73, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Μουντομπάσκετ που διεξάγεται στη χώρα και κατέκτησε πανηγυρικά την πρώτη θέση του γκρουπ, αφήνοντας τους Σέρβους στην τέταρτη. Έτσι, οι διοργανωτές θα αντιμετωπίσουν στους «16» τη Σενεγάλη και οι «πλάβι» την Ελλάδα.

Οι παίκτες του Χοάν Ορένγκα πήραν την πρωτοβουλία στο δεύτερο δεκάλεπτο και σταδιακά ανέβαζαν τη διαφορά και έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Π. Γκασόλ με 20 και Ναβάρο με 15 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μπιέλιτσα με 19 πόντους.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 5-0 και έδειχναν σε καλύτερη κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως οι περιφερειακοί των Σέρβων έκαναν ένα σερί 6-0 και έδωσαν ένα +1 στους «πλάβι». Το προβάδισμα εναλλασσόταν σταδιακά για τις δυο ομάδες, που άρχισαν να βρίσκουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι Στο 23-21, ένα σερί 7-0 των περιφερειακών των Ισπανών τους έδωσε το +4, με το Ναβάρο να φέρνει τη διαφορά στο +7 και τον Γκασόλ στο +9. Οι Ναβάρο και Πο Γκασόλ συνέχισαν το «κρεσέντο» τους και έκαναν το 16-30, με το +14 να είναι η διαφορά της πρώτης περιόδου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Ισπανοί διατηρούσαν ένα +11 με +13, χάρη στην επιθετική τους υπεροπλία και, έτσι, ο Γιουλ έφερε το +16. Οι περιφερειακοί των Σέρβων έκαναν ένα σερί 6-0 και μείωσαν στο -10 και ο Ραντούλιτσα ολοκλήρωσε στο 8-0 το σερί, μειώνοντας στο -8. Ένα 9-0 σερί των Ισπανών τους έφερε στο +17 με τα τρίποντα των γκαρντ τους. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +19 για τους διοργανωτές.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η Ισπανία έφτασε στο +19 και στο +21 και οι ψηλοί των Ισπανών είχαν πάρει «φωτιά, οπότε η διαφορά έφτασε το +25. Οι Σέρβοι βρήκαν τις λύσεις και μείωσαν στο -20 και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +20 και +22. Ο Ραντούλιτσα μείωσε στο -19 και οι Τεόντοσιτς και Στίματς στο -15 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +13 και +16 για την Ισπανία, όμως ο Μπιέλιτσα την έφερε στο -10 και η διαφορά ανεβοκατέβαινε στο +10 με +12 σε εκείνο το διάστημα. Οι Μαρκ Γκασόλ και Ρούμπιο έκαναν ένα σερί 4-0 και έφεραν το +16 για τους διοργανωτές και ο Πο Γκασόλ το +17. Η διαφορά αυξανόταν σταθερά, με τον Ορένγκα ρίχνει στο παρκέ τους αναπληρωματικούς του και η διαφορά ανεβοκατέβαινε στο +18 και στο +20 και τελικά οι αναπληρωματικοί των Σέρβων κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση στο -16.


Τα δεκάλεπτα: 20-34, 35-54, 56-71, 73-89

ΣΕΡΒΙΑ: Τεόντοσιτς 10, Σιμόνοβιτς 5, Μπογκντάνοβιτς 8, Μπιέλιτσα 19, Μάρκοβιτς 4, Κάλινιτς 1, Μπίρτσεβιτς 5, Κρστιτς 2, Ραντούλιτσα 13, Στίματς 6

ΙΣΠΑΝΙΑ: Π. Γκασόλ 20, Φερνάντεθ 9, Ροντρίγκεθ 2, Ναβάρο 15, Καλντερόν 8, Ρέγες 3, Ρούμπιο 12, Γιουλ 5, Μ. Γκασόλ 11, Ιμπάκα 2, Αμπρίνες 2 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουρούσης: «Από την πρώτη μέρα είμαστε ομάδα»

Ευτυχισμένος και με το παραπάνω ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης μετά τη νίκη (79-71) της Εθνικής ομάδας επί της Αργεντινής και την κατάληψη της πρώτης θέσης στο δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μπουρούσης: «Από την πρώτη μέρα είμαστε ομάδα»
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Γιάννης Μπουρούσης μετά τη νίκη (79-71) της Εθνικής ομάδας επί της Αργεντινής, για να δηλώσει στη συνέχεια χαρούμενος που ανήκει σε αυτό το σύνολο.

«Αρχικά συγχαρητήρια στα παιδιά. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε εδώ, ήρθαμε ως ομάδα. Θέλαμε να βγάλουμε όσα έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Τώρα είμαστε ευτυχισμένοι και κοιτάμε τη συνέχεια», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Μπουρούσης στον ΑΝΤ1.

Για το παιχνίδι: «Χαλαρώσαμε σε κάποια σημεία, κάναμε κάποια λάθη. Η Αργεντινή είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα και για πρώτη φορά σε δύσκολο παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι πέταξαν λευκή πετσέτα στην τρίτη περίοδο κι εκείνοι πήγαιναν για τη νίκη».

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης: «Εμείς κοιτάμε τώρα να ξεκουραστούμε αύριο, να έχουμε την υγεία μας και να δούμε το επόμενο παιχνίδι. Τη Σερβία τη ξέρουμε, θα κάνουμε σκάουτινγκ και θα συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και θα κοιτάξουμε να πάρουμε μαζί στην επόμενη φάση και τα αρνητικά και τα θετικά από τον όμιλο».

Ζήσης: «Δεν ξέρω το ταβάνι της ομάδας»

Περιχαρής για τη νίκη-πρωτιάς απέναντι στην Αργεντινή ο Νίκος Ζήσης που έδωσε σύνθημα για ανάλογη συνέχεια, παραμένοντας, όμως, προσγειωμένος. «Το ξεχνάμε και κοιτάμε την Κυριακή», είπε για τους «16».

Ζήσης: «Δεν ξέρω το ταβάνι της ομάδας»
Χαίρεται τη στιγμή, αλλά μέχρι εκεί… Ο Νίκος Ζήσης εμφανίστηκε χαρούμενος απ’ τη νέα επιτυχία της Ελλάδας (επί της Αργεντινής) που την πέρασε ως πρώτη στην φάση των «16», ωστόσο ξεκαθαρίζει πως άμεσα η προσοχή όλων στρέφεται στο επόμενο ματς της Κυριακής με τη Σερβία.

Οι δηλώσεις του μεγάλου αρχηγού στην κάμερα του OTE:

«Πιστεύω τους δώσαμε μεγάλη χαρά, όπως και σε όλο τον κόσμο στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως μπορείς να πεις πολλά για το παιχνίδι. Από την άλλη σκέφτομαι ήδη την Κυριακή. Έχουμε 5-0, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει τίποτα γιατί είναι ένα παιχνίδι. Μπορούμε να το χαρούμε ελάχιστα ή καθόλου. Δεν μειώνω αυτό που κάναμε. Τι να πω για την Αργεντινή; Τους λείπει το αστέρι, Τζινόμπιλι και Ντελφίνο. Είναι εφτάψυχη. Παίκτες που έχουν πάρει αμέτρητα μετάλλια και παίκτες που δεν σταμάτησαν να παλεύουν. Τους σέβομαι απεριόριστα. Πόσο μάλλον όταν ήμασταν 19 μπροστά και μείωσαν στο καλάθι. Είμαι περήφανος για όλους. Καταθέσαμε τη ψυχή μας. Καλώς ή κακώς το ξεχνάμε και σκεφτόμαστε την Κυριακή».

Για το ταβάνι της Ελλάδας, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα να παίξει τέτοιο αγώνα δεν το είχε ξανακάνει. Από το συν 19 να πάει στο συν 2. Είχαμε νεκρά διαστήματα. Όταν παίζεις transition είναι δεδομένο πως θα δεχτείς κάποια break. Είναι η ποιότητα, η καρδιά και η ψυχή. Η συγκέντρωση στην άμυνα. Κάναμε κάποια λάθη τακτικής. Ο κόσμος τους έσπρωξε, αλλά εκεί δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε το ματς. Η περίληψη είναι πως θα ακούσατε το τετριμμένο πως πηγαίναμε από αγώνα σε αγώνα. Δεν ξέρουμε το ταβάνι της ομάδας. Δεν πιστεύουμε πως είμαστε η ομαδάρα. Πηγαίναμε βήμα – βήμα με σεβασμό προς τον αντίπαλο. Όλοι περίμεναν τα τελευταία δυο παιχνίδια και τα καταφέραμε. Τα χιαστί όμως σε φέρνουν σε μεγάλες μάχες. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Ο Μπουρούσης έχει προηγούμενα. Πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα. Είναι μεγάλο παιχνίδι. Ό,τι έγινε στον όμιλο έγινε. Τώρα θα συγκεντρωθούμε σε αυτό».

Για τη φάση με το buzzer beater, είπε: «Απολογήθηκα γιατί εκείνη τη στιγμή εκνευρίστηκα γιατί ο Καπάτσο έκανε flopping και πήρε το φάουλ και έγιναν βήματα που δεν τα έδωσαν. Έγινε και φάουλ σε εμένα. Ήταν λάθος και για αυτό απολογήθηκα. Αυτή η ομάδα έχει δώσει δύο μεγάλες πίκρες, έστω και μία μικρή χαρά τη δώσαμε πίσω».

Άνδρες έτοιμοι για όλα!

Η Εθνική τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο με τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Αργεντινή και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το διπλό κέρδος που προσέφερε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η μάχη με τους «γκαούτσος».

Άνδρες έτοιμοι για όλα
Έγινε και αυτό. Το κάναμε. Μετά το «τέσσερα στα τέσσερα» αναρωτιόμασταν πως θα αντιδράσει η Εθνική όταν ένα παιχνίδι πάει στον πόντο. Αν θα υπάρξει ο άνθρωπος που θα την πάρει από το χέρι και θα την οδηγήσει εκ του ασφαλούς όταν θα δεχθεί πίεση από ποιοτικό αντίπαλο. Την τεστάραμε λοιπόν ή καλύτερα τέσταρε η ίδια τις δυνατότητές της κόντρα στην Αργεντινή. Σε ένα παιχνίδι που για την Ελλάδα που ονειρεύεται θα μας άνοιγε διάπλατα τον δρόμο ακόμα και για τα ημιτελικά (αποφυγή Ισπανίας), το φοβερό και τρομερό σύνολο του Φώτη Κατσικάρη, νίκησε, περνώντας για πρώτη φορά από συμπληγάδες, όταν το υπέρ της +19, έγινε +2 με τέσσερα λεπτά να απομένουν.


Ο χαρακτήρας, το πάθος, η ψυχή, η αντίδραση και οι πρωταγωνιστές που έβγαλε σε εκείνο το σημείο η Εθνική, υπερκαλύπτουν κάθε αγωνιστική ανάλυση απόψε. Οι έμπειροι-μπαρουτοκαπνισμένοι από αυτές τις καταστάσεις Ζήσης και Μπουρούσης, φώναξαν «παρών», άνοιξαν διάπλατα τις αγκάλες και τα μούσκουλά τους και μας οδήγησαν στο απόλυτο "πέντε". Με τα προσωπικά και ηρωικά τους καλάθια όταν η μπάλα «έκαιγε» δεν άφησαν να πάει στράφι η εκπληκτική εμφάνιση των Καλάθη-Πρίντεζη και κράτησαν σταθερά τα… λιθαράκια που είχαν βάλει (τρομερή άμυνα από Αντετοκούνμπο) σταθερά και με τρόπο οι υπόλοιποι. Αφήσαν με την… όρεξη τους Σκόλα και Καμπάτσο που προσπαθούσαν να πάρουν τη πρωτιά απ’ το… στόμα και προχωράμε.

Για μία ακόμα βραδιά αξίζουν συγχαρητήρια γιατί σε μεγάλο διάστημα παίξαμε μυαλωμένα και με πλάνο, χτυπώντας τους αργούς Αργεντινούς στα αργά τους πόδια στο ένας εναντίον ενός και με μακρινά σουτ όταν η περιστροφή τους στην άμυνα αργούσε. Για ένα ακόμα παιχνίδι μείναμε με το στόμα ανοικτό από τα πεπραγμένα στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου πετύχαμε 28 πόντους με 65% στα σουτ και ομαδικό-θεαματικό μπάσκετ. Πολλά μπράβο που κόντρα σε μία ομάδα που έχει τρομερή έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, χάσαμε συνολικά πέντε και το πρώτο στο 14ο λεπτό του αγώνα.

Σε ένα ματς που κάναμε 14 λάθη έναντι μόλις 6 των αντιπάλων, είχαμε την ωριμότητα και τις απαντήσεις όλες τις φορές που μας πλησίασαν. Δεν χάσαμε ποτέ τη… γη κάτω από τα πόδια μας, παρότι δείξαμε ευάλωτοι στο μπασκετικό «ξύλο» των αντιπάλων. Εμφανίσαμε μεγάλο πρόβλημα στη περιφερειακή άμυνα και τους δώσαμε το δικαίωμα να πλησιάσουν, όμως είπαμε, καταθέσαμε ψυχή και άρνηση ήττας. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη φρονώ πως ήταν «χρυσάφι», διότι ήταν καλό που γαλουχηθήκαμε πριν τα χιαστί σε συνθήκες πραγματικής μάχης. Όσο και αν η ομάδα είναι ταπεινή και έχει αλλάξει άρδην την νοοτροπία της, αν πηγαίναμε με τόσο άνετο 5-0 στο ματς της Κυριακής, ίσως να είχε στηθεί μία καλή «παγίδα».

Μία τέτοια θα προσπαθήσουν να μας στήσουν οι Σέρβοι του «παλιόφιλου» Μίλος Τεόντοσιτς. Υπάρχουν δύο πολύτιμες ημέρες ξεκούρασης και περισυλλογής για να φτιάξουμε το κατάλληλο πλάνο. Ο δρόμος πλέον είναι ορθάνοικτος για να μείνουμε στην Ισπανία μέχρι και τη τελευταία ημέρα. Ακόμα είναι μακρύς και θέλει προσοχή. Οι άνδρες μας όμως, είναι έτοιμοι για όλα. Όσο για την Σερβία; Υπάρχει απάντηση και για αυτήν… *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα ζευγάρια του Μουντομπάσκετ!!

Δείτε τις 16 ομάδες (φυσικά και η Ελλάδα μέσα) που συμπληρώνουν τον... χάρτη του Μουντομπάσκετ. Τα ζευγαρώματα στην πρώτη φάση των νοκ-άουτ και πώς διασταυρώνουν στη συνέχεια στα προημιτελικά!

Τα ζευγάρια του Μουντομπάσκετ
Με την Ελλάδα να προκρίνεται ως πρώτη, να πέφτει στους «16» με την Σερβία και σε πιθανή πρόκριση να αντιμετωπίζει στην οκτάδα έναν εκ των Αργεντινής-Βραζιλίας- ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ.

Τα σταυρώματα στους «16»

Σάββατο 6/9

ΗΠΑ-Μεξικό (Βαρκελώνη, 21:00)

Ισπανία-Σενεγάλη (Μαδρίτη, 23:00)

Γαλλία-Κροατία (Μαδρίτη, 19:00)

Δομινικανή Δημοκρατία – Σλοβενία (Βαρκελώνη, 17:00)

Κυριακή 7/9

Ελλάδα-Σερβία (Μαδρίτη, 19:00)

Βραζιλία-Αργεντινή (Αργεντινή (Μαδρίτη, 23:00)

Τουρκία-Αυστραλία (Βαρκελώνη, 19:00)

Νέα Ζηλανδία-Λιθουανία (Βαρκελώνη, 17:00)

Τα ζευγαρώματα στα προημιτελικά

Τρίτη (9/9)

ΗΠΑ-Μεξικό / Δομινικανή Δημοκρατία-Σλοβενία (Βαρκελώνη)

Νέα Ζηλανδία-Λιθουανία / Τουρκία-Αυστραλία (Βαρκελώνη)

Τετάρτη (10/9)

Γαλλία-Κροατία / Ισπανία-Σενεγάλη (Μαδρίτη)

Ελλάδα-Σερβία / Αργεντινή-Βραζιλία (Μαδρίτη)*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Ρεμί έσπασαν την παράδοση, οι «τρικολόρ»

Με ένα γκολ του Λοϊκ Ρεμί, η Γαλλία επικράτησε 1-0 της Ισπανίας σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Σταντ Ντε Φρανς» κι έκανε "σεφτέ", μετά από 8 χρόνια κόντρα στους Ισπανούς.

Με Ρεμί έσπασαν την παράδοση, οι «τρικολόρ»
Οι «τρικολόρ» με ένα υπέροχο σαν δημιουργία γκολ, πήραν τη νίκη απέναντι στους «φούριας ρόχας», παρατάσσοντας μια μουντιαλική ενδεκάδα, σε αντίθεση με την Ισπανία που έκανε αρκετούς πειραματισμούς.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Γάλλων επί των Ισπανών, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, μιας και οι «τρικολόρ», είχαν επικρατήσει για τελευταία φορά 3-1 στο Αννόβερο στο νοκ-άουτ παιχνίδι για τη φάση των «16», με τέρματα των Ριμπερί, Βιεϊρά και Ζιντάν.

Οι Γάλλοι είχαν την πρωτοβουλία, με καλύτερη στιγμή στο 39’ ένα σουτ του Μπενζεμά, που εξουδετέρωσε ο Ντε Χέα, ενώ στο 50’ ο διαιτητής δεν μέτρησε γκολ του Καρίμ Μπενζεμά. Τελικά, ένας έξοχος συνδυασμός ανάμεσα σε Μπενζεμά, Σισσοκό και Βαλμπουενά, έφερε τον άσο της Ντιναμό Μόσχας να «κόβει» την μπάλα στο πέναλτι, στον Ρεμί και αυτός με ωραίο σουτ με το αριστερό έκανε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Γαλλία (4-2-3-1): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά (68’ Ντιν), Βαράν, Σακό, Πογκμπά, Ματουιντί (68’ Καμπάιγ), Βαλμπουενά (75’ Κ. Ρεμί), Γκριζμάν (58’ Λ. Ρεμί), Σισοκό (78’ Σνάιντερλιν), Μπενζεμά

Ισπανία (4-3-3): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Αθπιλικουέτα, Σαν Χοσέ, Ράμος, Μπουσκέτς (46’ Ιτουράσπε), Φάμπρεγας (69’ Πέντρο), Κόκε, Καθόρλα (78’ Ίσκο), Ραούλ Γκαρσία (58’ Ντ. Σίλβα), Ντ. Κόστα (67’ Αλκαθέρ)

Δείτε εδώ το γκολ της αναμέτρησης:




*Πηγή: sport-fm.gr*

Άνετα η Τουρκία, πήρε την 2η θέση!!

Με κορυφαίο τον Ογκούζ Σαβάς, η Τουρκία επικράτησε 77-64 της Δομινικανής Δημοκρατίας και κατέλαβε την 2η θέση στον 3ο όμιλο.

Άνετα η Τουρκία, πήρε την 2η θέση
Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Τουρκίας με την Δομινικανή Δημοκρατία και η διαφορά είναι μάλλον τιμητική για τους ηττημένους. Έτσι οι Τούρκοι θα παίξουν με αντίπαλο την Αυστραλία την Κυριακή, ενώ η Δομινικανή Δημοκρατία θα παίξει το Σάββατο απέναντι στην Σλοβενία. Κορυφαίος για τους νικητές, ο Ογκούζ Σαβάς με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Φρανσίσκο Γκαρσία είχε 18 για τους ηττημένους.

Η Τουρκία προσπάθησε να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού από την αρχή και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ. Προσπάθησε ν’ ανοίξει την διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο με 14-7, ωστόσο οι Δομινικανοί επανήλθαν για να κλείσει η πρώτη περίοδος στον πόντο (14-13). Ωστόσο η 2η περίοδος, ήταν αυτή που έμελλε να κρίνει το ματς. Με ένα επιμέρους 27-10, οι Τούρκοι εκτόξευσαν την διαφορά στο +18, με τους ηττημένους να σημειώνουν μόλις 10 πόντους στο 2ο κομμάτι του αγώνα.

Στο 3ο δεκάλεπτο παρά τις προσπάθειες τους, οι Δομινικανοί δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα, μιας και κατέβασαν μια φορά την διαφορά μέχρι τους 17, με το σκορ να κλείνει στο 60-41. Στο 37’, οι ηττημένοι κατέβασαν την διαφορά μέχρι τους 14, αλλά τίποτα δεν μπορούσε ν’ αλλάξει, με την Τουρκία να καταλαμβάνει την 2η θέση και την Δομινικανή Δημοκρατία την 3η.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 41-23, 60-41, 77-64

Τουρκία (Εργκίν Αταμάν): Οσμάν 7 (1), Γκιουλέρ 2, Ερμίς, Ακιόλ 9 (3), Χερσέκ 3 (1), Πρέλντζιτς 9, Τουντσερί 2, Σαβάς 15 (7/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Γκονλούμ 10, Αρσλάν 3 (1), Ασίκ 9, Αλντεμίρ 8

Δομινικανή Δημοκρατία (Ορλάντο Αντίγκουα): Σόσα 5 (1), Φορτούνα 8, Κορονάντο 4, Λιζ 12 (1), Σαντάνα, Γκαρσία 18 (4), Φελντέιν 6 (1), Βάργκας 4, Σάντσες, Μπάες 2, Ραμόν, Μαρτίνες 5 (1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Και στη Μαδρίτη θα είναι ωραία!!

Μαδρίτη ερχόμαστε! Η Εθνική ομάδα πήρε τη νίκη (79-71) κόντρα στην Αργεντινή, τερμάτισε αήττητη στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου και θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Και στη Μαδρίτη θα είναι ωραία!
Είναι πρώτη και είναι η καλύτερη!

Η Εθνική ομάδα επικράτησε με σκορ 79-71 και της Αργεντινής, ολοκλήρωσε αήττητη τη φάση των ομίλων και με την πρώτη θέση που κατέκτησε, θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλου που θα γίνει στη Μαδρίτη!

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +19 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο η χαλάρωση που έδειξε, έδωσε την ευκαιρία να στην «αλμπισελέστε» να μπει ξανά στο «παιχνίδι» και να το κάνει ντέρμπι. Όμως, τέλος καλό όλα… καλά, με τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη να τίθενται αντιμέτωποι με τη Σερβία την προσεχή Κυριακή (7/9) στις 19:00 ώρα Ελλάδας, για τη φάση των «16».

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Νικ Καλάθης με 18 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ. Από τους Αργεντινούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη Βραζιλία στους «16», ξεχώρισε ο Λουίς Σκόλα με 17 πόντους.

Το ματς


Με τη γνωστή πεντάδα ξεκίνησε η Εθνική την αναμέτρηση. Ο Σκόλα ήταν ο μοναδικός… πονοκέφαλος στην αρχή (6-6), ωστόσο στη συνέχεια, οι Μπουρούσης, Πρίντεζης και Καλάθης είχαν όρεξη επιθετικά με τη διαφορά να φτάνει τους οκτώ πόντους (17-9), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η Αργεντινή είχε πολλά άστοχα σουτ λόγω της καλής άμυνας των διεθνών μας και σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ, η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό, με το σκορ στο τέλος να είναι στο 28-16.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, η Εθνική δεν μπήκε με την ίδια συγκέντρωση επιτρέποντας στην Αργεντινή να κάνει ένα σερί 6-0 και να μειώσει σε 28-22, στο πρώτο δίλεπτο. Προς στιγμήν το τρίποντο του Σλούκα «ξεκόλλησε» (31-22) τους διεθνείς μας, αλλά είχαμε ξανά… τρικυμία στην επίθεση, με αποτέλεσμα η «αλμπισελέστε» να κάνει ένα νέο σερί 6-0 και να μειώσει στους τρεις (31-28). Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα ανέλαβε δράση ο Ζήσης, ο οποίος με δικούς του πόντους και με το τρίποντο που σημείωσε ακριβώς με τη λήξη του χρόνου, έστειλε το αντιπροσωπευτικό μας με το +11 (44-33) στα αποδυτήρια!

inner

Με ένα γρήγορο σερί 4-0 από την Εθνική ομάδα το σκορ έγινε 48-33, ενώ στη συνέχεια λόγω του εκνευρισμού του Νοσιόνι, ο οποίος χρεώθηκε τεχνική ποινή, σημειώσαμε άλλους τέσσερις πόντους, με τη διαφορά να «εκτοξεύεται» στο +19 (52-33). Όμως, η Αργεντινή δεν ήταν διαθέσιμη να τα παρατήσει και με ένα δικό της 8-0 μείωσε στους 11 πόντους (52-41)! Σε εκείνο το σημείο, «μίλησε» ο Καλάθης, ο οποίος έκανε το σκορ 56-41, αλλά ένα νέο 5-0 των «Γκαούτσος» έριξε τη διαφορά στους 10 (56-46). Στα τελευταία λεπτά οι διεθνείς «επιστράτευσαν» την καλή τους άμυνα και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των Σκόλα και Νοσιόνι –που έπαιρναν τις ανάσες τους- το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο διαμορφώθηκε στο 64-50.

Για άλλη μία φορά το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν «μουδιασμένο», με αποτέλεσμα η Αργεντινή να κάνει ένα σερί 5-0 και με την τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Μπουρούσης, να πετύχει άλλους πέντε και με συνολικό σερί 10-0 να ρίξει τη διαφορά στους τέσσερις (64-60). Το γεγονός αυτό, έδωσε αυτοπεποίθηση στους αντιπάλους μας, με αποτέλεσμα να μείνουν στο «παιχνίδι» και με τον Καμπάτσο να έχει κάνει τη μεγάλη… ζημιά, η διαφορά έπεσε στο καλάθι (70-68), περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Ωστόσο, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους και με τον Μπουρούση να είναι ο πρωταγωνιστής με τους πόντους που έβαλε και τα ριμπάουντ που μάζεψε, το ροζ φύλλο ήρθε με το τελικό 79-71!

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 44-33, 64-50, 79-71.

Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 17 (5 ριμπ.), Μάτα, Καμπάτσο 10, Πριχιόνι 10, Λαπροβιτόλα 7, Γκουτιέρες 3, Ντέλια 4, Χερμάν 7, Νοσιόνι 8, Σαφάρ 5.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 16 (15 ριμπ.), Ζήσης 13, Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18, Παπανικολάου 6, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 2, Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15. *Πηγή: sport-fm.gr*