Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σε κάθε ματς κι ένας έξω!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta ένα σοβαρό πρόβλημα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της σεζόν.
Με τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μπορώ να πω ότι μου αρέσει κιόλας να τον παίζουν δυνατά τον Ολυμπιακό στα παιχνίδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί πολύ απλά έτσι μπαίνει η ομάδα στο κλίμα του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου την περιμένουν πολύ σκληροί αντίπαλοι, με πρώτη την Ατλέτικο Μαδρίτης.
ADVERTISEMENT
Αυτό που δεν μου αρέσει, σίγουρα, είναι το παιχνίδι που ξεφεύγει από τον χαρακτήρα του δυναμικού και γίνεται αντιαθλητικό. Επειδή, όμως, κι αυτό στο πρόγραμμα είναι κάποιες φορές, αν μη τι άλλο περιμένεις από τον παράγοντα διαιτησία να προστατεύσει όχι υποχρεωτικά την καλύτερη ομάδα, αλλά το ίδιο το ποδόσφαιρο. Χωρίς υπερβολές, χωρίς τίποτα άλλο παρά μόνο την εφαρμογή των κανονισμών.
Δηλαδή, «τσακίζει» ο πιτσιρικάς του Παναιτωλικού στο 2ο μόλις λεπτό τον Εντινγκά; Εγώ δεν λέω να αποβληθεί, αλλά αδελφέ να πάρει την κίτρινη κάρτα. Εάν δεν πάρει ένας παίκτης κίτρινη κάρτα σε τέτοιο μαρκάρισμα, πότε πρέπει να πάρει;
Ο Ολυμπιακός μετράει στις δύο πρώτες αγωνιστικές ήδη δύο απώλειες βασικών ποδοσφαιριστών του, λόγω κτυπημάτων από αντιπάλους του. Τόσο ο Αφελάϊ (απών από το 1-1 στο Αγρίνιο), όσο κι ο Μανιάτης (πολύ πιθανόν απών στο ματς με την Ατλέτικο) τραυματίστηκαν στα πόδια τους από πολύ «άσχημες» κλοτσιές.
Εάν πάει σκοινί κορδόνι αυτό το πράγμα, ακόμη και το ρόστερ του Ολυμπιακού θα έχει «θέμα»! Και δεν θα δικαιωθεί ο Μίτσελ για την επιλογή του να μην επιλέξει ένα ακόμη πιο μεγάλο ρόστερ.
Και, επαναλαμβάνω, κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να παίζει όπως θέλει κι εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά κι εναντίον κάθε άλλης ομάδας. Όμως, κι ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να περιμένει από τους «άρχοντες των αγώνων» να παίζουν όπως πρέπει-τηρώντας τους κανονισμούς στον πειθαρχικό έλεγχο.
Φαντάζομαι πως προσέξατε ότι δεν αναφέρομαι σε πέναλτι, οφσάϊντ κλπ, κλπ. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, αλλά αναφέρομαι στο κομμάτι του δυναμικού παιχνιδιού. Όπου κάθε ομάδα μπορεί να παίξει όπως νομίζει-αλλά να υποστεί και τις συνέπειες μέσω των κανονισμών.
Η κάθε ομάδα. Γιατί π.χ. στο Πλατανιάς-ΠΑΟΚ την Κυριακή, ο Αθηναίος διαιτητής Καλογερόπουλος στα 12 πρώτα λεπτά (!) χάρισε δύο κίτρινες σε παίκτες του ΠΑΟΚ, σε φάσεις-ορισμό της κίτρινης κάρτας…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: