Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Άνδρες έτοιμοι για όλα!

Η Εθνική τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο με τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Αργεντινή και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το διπλό κέρδος που προσέφερε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η μάχη με τους «γκαούτσος».

Άνδρες έτοιμοι για όλα
Έγινε και αυτό. Το κάναμε. Μετά το «τέσσερα στα τέσσερα» αναρωτιόμασταν πως θα αντιδράσει η Εθνική όταν ένα παιχνίδι πάει στον πόντο. Αν θα υπάρξει ο άνθρωπος που θα την πάρει από το χέρι και θα την οδηγήσει εκ του ασφαλούς όταν θα δεχθεί πίεση από ποιοτικό αντίπαλο. Την τεστάραμε λοιπόν ή καλύτερα τέσταρε η ίδια τις δυνατότητές της κόντρα στην Αργεντινή. Σε ένα παιχνίδι που για την Ελλάδα που ονειρεύεται θα μας άνοιγε διάπλατα τον δρόμο ακόμα και για τα ημιτελικά (αποφυγή Ισπανίας), το φοβερό και τρομερό σύνολο του Φώτη Κατσικάρη, νίκησε, περνώντας για πρώτη φορά από συμπληγάδες, όταν το υπέρ της +19, έγινε +2 με τέσσερα λεπτά να απομένουν.


Ο χαρακτήρας, το πάθος, η ψυχή, η αντίδραση και οι πρωταγωνιστές που έβγαλε σε εκείνο το σημείο η Εθνική, υπερκαλύπτουν κάθε αγωνιστική ανάλυση απόψε. Οι έμπειροι-μπαρουτοκαπνισμένοι από αυτές τις καταστάσεις Ζήσης και Μπουρούσης, φώναξαν «παρών», άνοιξαν διάπλατα τις αγκάλες και τα μούσκουλά τους και μας οδήγησαν στο απόλυτο "πέντε". Με τα προσωπικά και ηρωικά τους καλάθια όταν η μπάλα «έκαιγε» δεν άφησαν να πάει στράφι η εκπληκτική εμφάνιση των Καλάθη-Πρίντεζη και κράτησαν σταθερά τα… λιθαράκια που είχαν βάλει (τρομερή άμυνα από Αντετοκούνμπο) σταθερά και με τρόπο οι υπόλοιποι. Αφήσαν με την… όρεξη τους Σκόλα και Καμπάτσο που προσπαθούσαν να πάρουν τη πρωτιά απ’ το… στόμα και προχωράμε.

Για μία ακόμα βραδιά αξίζουν συγχαρητήρια γιατί σε μεγάλο διάστημα παίξαμε μυαλωμένα και με πλάνο, χτυπώντας τους αργούς Αργεντινούς στα αργά τους πόδια στο ένας εναντίον ενός και με μακρινά σουτ όταν η περιστροφή τους στην άμυνα αργούσε. Για ένα ακόμα παιχνίδι μείναμε με το στόμα ανοικτό από τα πεπραγμένα στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου πετύχαμε 28 πόντους με 65% στα σουτ και ομαδικό-θεαματικό μπάσκετ. Πολλά μπράβο που κόντρα σε μία ομάδα που έχει τρομερή έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, χάσαμε συνολικά πέντε και το πρώτο στο 14ο λεπτό του αγώνα.

Σε ένα ματς που κάναμε 14 λάθη έναντι μόλις 6 των αντιπάλων, είχαμε την ωριμότητα και τις απαντήσεις όλες τις φορές που μας πλησίασαν. Δεν χάσαμε ποτέ τη… γη κάτω από τα πόδια μας, παρότι δείξαμε ευάλωτοι στο μπασκετικό «ξύλο» των αντιπάλων. Εμφανίσαμε μεγάλο πρόβλημα στη περιφερειακή άμυνα και τους δώσαμε το δικαίωμα να πλησιάσουν, όμως είπαμε, καταθέσαμε ψυχή και άρνηση ήττας. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη φρονώ πως ήταν «χρυσάφι», διότι ήταν καλό που γαλουχηθήκαμε πριν τα χιαστί σε συνθήκες πραγματικής μάχης. Όσο και αν η ομάδα είναι ταπεινή και έχει αλλάξει άρδην την νοοτροπία της, αν πηγαίναμε με τόσο άνετο 5-0 στο ματς της Κυριακής, ίσως να είχε στηθεί μία καλή «παγίδα».

Μία τέτοια θα προσπαθήσουν να μας στήσουν οι Σέρβοι του «παλιόφιλου» Μίλος Τεόντοσιτς. Υπάρχουν δύο πολύτιμες ημέρες ξεκούρασης και περισυλλογής για να φτιάξουμε το κατάλληλο πλάνο. Ο δρόμος πλέον είναι ορθάνοικτος για να μείνουμε στην Ισπανία μέχρι και τη τελευταία ημέρα. Ακόμα είναι μακρύς και θέλει προσοχή. Οι άνδρες μας όμως, είναι έτοιμοι για όλα. Όσο για την Σερβία; Υπάρχει απάντηση και για αυτήν… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: