Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μαγνητική ο Σούμπερτ!!

Με μαγνητική τομογραφία θα χρειαστεί να υποβληθεί ο Ιμαν Σούμπερτ των Καβαλίερς, μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στον ώμο κατά την διάρκεια του τρίτου τελικού κόντρα στους Ουόριορς.
Ο άσος των Καβς χτύπησε στον αριστερό ώμο σε μια σύγκρουση με τον Ντρέιμοντ Γκριν και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εξετάσεις  για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.
Ο Σούμπερτ είχε πάθει εξάρθρωση στον ίδιο ώμο τον περασμένο Δεκέμβριο όταν αγωνιζόταν για τους Νικς.
*Πηγή: superbasket.gr*

Τα εισιτήρια του τρίτου «μικρού» τελικού!!

Με τη σειρά του «μικρού» τελικού της Basket League να είναι ισόπαλη, 1-1, ΠΑΟΚ και Άρης θα συναντηθούν ξανά στο κλειστό της Πυλαίας.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» το υποδεχθεί το Σάββατο (13/06, 19.30) τους «κιτρίνους», για τον τρίτο «μικρό» τελικό των φετινών πλέι του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Σούλης Μαρκόπουλος με τους παίκτες του θέλουν στο πλευρό τους και τον κόσμο τους. Τα εισιτήρια τέθηκαν ήδη σε κυκλοφορία και κοστίζουν από δέκα ευρώ. Αφορούν σε όλους τους φιλάθλους πλην των κατόχων διαρκείας των κατηγοριών Silver, Gold, Lounge και Βox.
Η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ξεκίνησε ήδη η διάθεση των εισιτηρίων για τον τρίτο αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης, που θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 στις 19.30 για την σειρά των μικρών τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν οι ίδιες και ξεκινούν από τα 10 ευρώ, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι φίλαθλοι ότι στην τρίτη φάση των πλέι οφ δεν ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας των κατηγοριών Black και White. Η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης θα γίνεται από τα εξής σημεία: Από το PAOK Sports Arena (10.00-20.00), μέσω internet από το δίκτυο της Tickethour, από τα μηχανήματα APS της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και από το δίκτυο των καταστημάτων Γερμανός σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13/6/2015 στις 19.30 είναι…
Τιμή Κατηγορία
10 ευρώ Όλα τα διαζώματα του γηπέδου
15 ευρώ 108, 109, 110, 111
25 ευρώ VIP 1,2,5
50 ευρώ VIP 3,4
100 ευρώ VIP Lounge
Τα εισιτήρια διαρκείας των κατηγοριών Silver, Gold, Lounge και Βox ισχύουν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και στους αγώνες της ημιτελικής και τελικής φάσης των πλέι οφ. Εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης διατίθενται και μέσω internet από τη διεύθυνση https://buy.tickethour.com/paokbc-ww/showProductList.html με τη γνωστή διαδικασία Print@home. Μέσω του Print@home ο φίλαθλος μπορεί να αγοράσει τη συγκεκριμένη θέση που επιθυμεί και να εκτυπώσει το εισιτήριό του στο σπίτι του με έναν απλό εκτυπωτή Α4, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει στην ουρά των εκδοτηρίων για την παραλαβή των ήδη αγορασμένων εισιτηρίων του».

Έκτακτη Γ.Σ. στον Κόροιβο!!

Γενική συνέλευση των μετόχων του Κόροιβου συγκλήθηκε για την Τρίτη 3 Ιουλίου, βασικό θέμα συζήτησης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ.
Η έκτακτη Γ.Σ. θα λάβει χώρα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο και εφόσον δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη βάσει νόμου απαρτία θα επαναληφθεί στις 15 Ιουλίου, στο ίδιο μέρος, με την ίδια ώρα (20.00). Από τον Κόροιβο εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά με το ποιοι μέτοχοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, καθώς και τον τρόπο συμμετοχής τους στη γενική συνέλευση της ΚΑΕ.
Η ανακοίνωση: «Πρόσκληση των μετόχων της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Αθλητικός Σύλλογος Αμαλιάδας Κόροιβος Καλαθοσφαιρική Ανύνυμη Εταιρία» και τον δ.τ. «Κόροιβος ΚΑΕ» σε έκτακτη γενική συνέλευση. Σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό της εταιρίας προσκαλούνται οι μέτοχοι της «Κόροιβος Κ.Α.Ε» σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη(3) Ιουλίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8.00 μ.μ., στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο (ισόγειο) στην Αμαλιάδα του Δήμου Ήλιδας όπου και η έδρα αυτής. Εάν κατά την ως άνω ημερομηνία δεν επιτευχθεί η κατά τον Νόμο απαρτία για τη λήψη απόφασης οι μέτοχοι προσκαλούνται σε α’ επαναληπτική γενική συνέλευση στον ανωτέρω χώρο την δεκάτη Πέμπτη (15) Ιουλίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.00 μ.μ.
Θέματα ημερησίας διάταξης: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στην έκτακτη γενική συνέλευση έχουν οι μέχρι και την είκοσι επτά (27) Ιουνίου 2015, ημέρα Σάββατο, εγγεγραμμένοι μέτοχοι στο Βιβλίο Μετόχων της εταιρίας (Καποδιστρίου 9) και στην περίπτωση της τυχόν α’ επαναληπτικής συνέλευσης οι μέχρι και την ενάτη (9) Ιουλίου 2015, ημέρα Πέμπτη, εγγεγραμμένοι μέτοχοι.
Τρόπος συμμετοχής: Επειδή η εταιρία δεν έχει ακόμα εκδώσει οριστικούς τίτλους μετοχών οι μέτοχοι θα μπορέσουν να μετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση και να ασκήσουν τα δικαιώματά τους εφόσον δηλώσουν με έγγραφό τους στα ως άνω γραφεία της Ανωνύμου Εταιρίας πρόθεση να συμμετάσχουν στη συνέλευση ,αναφέροντας συγχρόνως τα στοιχεία τους και τον αριθμό των μετοχών τους, τα δε Νομικά Πρόσωπα να ορίσουν και τους εκπροσώπους τους μέχρι και την είκοσι επτά (27) Ιουνίου 2015, ημέρα Σάββατο, το πρωί από ώρα 09.00 π.μ. έως και την 14.00, και στην περίπτωση της τυχόν α’ επαναληπτικής γενικής συνέλευσης την ενάτη (9) Ιουλίου 2015, ημέρα Πέμπτη, το πρωί από ώρα 09.00 π.μ. έως και την 14.00.
Όσοι μέτοχοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση με αντιπρόσωπο οφείλουν να παραδώσουν στην εταιρία και έγγραφα αντιπροσώπευσής τους, μέχρι και την είκοσι επτά (27) Ιουνίου 2015, ημέρα Σάββατο, το πρωί από ώρα 09.00 π.μ. έως και την 14.00 και στην περίπτωση της τυχόν α’ επαναληπτικής γενικής συνέλευσης την ενάτη (9) Ιουλίου 2015, ημέρα Πέμπτη, το πρωί από ώρα 09.00 π.μ έως και την 14.00. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του μετόχου προς τις διατάξεις του άρθρου 28 του κ.ν 2190/1920 ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη γενική συνέλευση μόνο μετά από άδειά της. Αμαλιάδα, Δ. Ήλιδας, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Χρήστος Λαγός».

Στο ΟΑΚΑ ο Δ. Γιαννακόπουλος!

Το «παρών» στα επίσημα του ΟΑΚΑ για τον δεύτερο τελικό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό δίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Στο ΟΑΚΑ ο Δ. Γιαννακόπουλος
Στο ΟΑΚΑ βρίσκεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Περίπου μισή ώρα πριν το τζάμπολ, ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο κλειστό για να παρακολουθήσει το δεύτερο ματς με τον Ολυμπιακό.

Αρχικά κατέβηκε στο παρκέ, όπου είχε εγκάρδια χειραψία με γνωστό του και στη συνέχεια πήρε θέση στα επίσημα. Υπενθυμίζεται πως οι πράσινοι εξέδωσαν νωρίτερα ανακοίνωση, με την οποία έκαναν σαφές πως δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι ποινές περί απαγόρευσής του στο γήπεδο.

Φυσικά στο ΟΑΚΑ είναι και ο Θανάσης, που δεν χάνει ματς των πρωταθλητών Ελλάδας.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα θέματα του Βαγγέλη Αγγέλου στο «Αθήνα 2015»

Δύο πολύ σημαντικούς τομείς του σύγχρονου μπάσκετ θα επιχειρήσει να αναλύσει ο Βαγγέλης Αγγέλου στο διεθνές σεμινάριο «Αθήνα 2015».
Ο 52άχρονος τεχνικός, που είναι άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο της Εφές Αναντόλου, είναι εκ των ομιλητών στο διεθνές σεμινάριο που θα διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, το τριήμερο 3-5 Ιουλίου. Ο Βαγγέλης Αγγέλου θα παρουσιάσει δύο θέματα που αναμένεται να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον όλων των συναδέλφων του.
Το πρώτο θέμα του θα αφορά στην «close out άμυνα στο σύγχρονο μπάσκετ», ενώ το δεύτερο θέμα που θα αναλύσει θα αφορά στην «τεχνική και τακτική αντίδραση στο επιθετικό κι αμυντικό ριμπάουντ». Θυμηθείτε τους τομείς που θα αναλύσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και τους υπόλοιπους ομιλητές του «Αθήνα 2015».
*Πηγή: superbasket.gr*

Όταν ο Γκάουντλακ χαρίζει θέαμα!! (vid)

Ο Άντριου Γκάουντλακ ήταν ένας από τους ηγέτες της Φενέρμπαχτσε τη φετινή αγωνιστική περίοδο, στην Ευρωλίγκα, χαρίζοντας πολύ θέαμα σε αρκετές περιπτώσεις.
Η διοργανώτρια αρχή συγκέντρωσε τις πέντε καλύτερες στιγμές του μέσα στη σεζόν και τις παρουσίασε σε ένα σύντομο βίντεο, που τα έχει… όλα. Από πάσες και τρίποντα, μέχρι καθοριστικά lay up!






*Πηγή: superbasket.gr*

Το… δροσιστικό δώρο της Ουλμ στον Τρινκιέρι!! (pic)

Ο Αντρέα Τρινκιέρι εθεάθη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε μία εκ των αναμετρήσεων με την Ουλμ να αναζητά ένα αναψυκτικό, ώστε να ξεδιψάσει. Έτσι η αντίπαλος της Μπάμπεργκ στα ημιτελικά του γερμανικού πρωταθλήματος φρόντισε να κάνει ένα ξεχωριστό δώρο στον Ιταλό προπονητή.
Τι ήταν αυτό; Ένα καφάσι γεμάτο αναψυκτικά, ώστε να μην… βασανίζεται. Μάλιστα ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας φρόντισε να ευχαριστήσει τη γερμανική ομάδα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.







*Πηγή: superbasket.gr*

Η… συλλογή του Χάινς!! (pic)

Ο Κάιλ Χάινς κατέκτησε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έναν ακόμα τίτλο στην VTB League και μέσω γνωστής σελίδας δικτύωσης επεσήμανε πως πρόσθεσε έναν ακόμα τίτλο στη συλλογή του.
Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού στη σελίδα του στο Facebook, η οποία αναφέρει: «Άλλο ένα πρωτάθλημα προστέθηκε στη συλλογή!!!! 2014/15 VTB League Champion».



Another Championship to Add to the Collection!!!!! 2014/2015 VTB Russian League Champions #CSKA #Blessed
Posted by Kyle Hines on Wednesday, June 10, 2015



*Πηγή: superbasket.gr*

Καθυστερεί του προπονητή στον ΠΑΟΚ!

Ούτε αυτή την εβδομάδα δεν θα κλείσει το θέμα του προπονητή στον ΠΑΟΚ, παρά τις εκτιμήσεις - πληροφορίες για το αντίθετο που υπήρχαν.

Καθυστερεί του προπονητή στον ΠΑΟΚ

Ο Άρνεσεν φαίνεται να έχει βρει τον "εκλεκτό" του για την τεχνική ηγεσία της ομάδας αλλά ακόμη υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπάρξουν οι ανακοινώσεις.

Όπως διαρρέεται από άτομα της ομάδας, αυτό δεν εκτιμάται να συμβεί τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να καθυστερεί και άλλο -έτσι- το τέλος ενός φλέγοντος ζητήματος στον "Δικέφαλο του Βορρά". *Πηγή: sport-fm.gr*

Τον Δεκέμβριο οι εκλογές στη FIFA!!

Σε προεκλογική περίοδο μπήκε ξανά η FIFA, μετά την παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία την ώρα που βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών για τα σκάνδαλα διαφθοράς, καλείται να κινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου.
Τον Ιούλιο θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της FIFA για να ορίσει το χρονοδιάγραμμα της εκλογής του νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο διαφθοράς. Όπως μεταδίδει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC η 16η Δεκεμβρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την εκλογή του νέου προέδρου της FIFA.
Τότε θα γίνει η συνεδρίαση των 209 εθνικών ομοσπονδιών στη Ζυρίχη για την εκλογή του αντικαταστάτη του Μπλάτερ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί Μπιν Αλ Χουσέιν, και ο Νοτιοκορεάτης μεγιστάνας, Τσουνγκ Μονγκ Γιουν, αναμένεται να είναι οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία. Εως το Δεκέμβριο και την εκλογή νέου προέδρου, ο Μπλάτερ θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του.
*Πηγή: onsports.gr*

Τάσεις φυγής από το Μεξικό ο Ροναλντίνιο!!

Δεν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Κερετάρο ο Ροναλντίνιο και αναζητά τρόπο να αποδεσμευτεί.
Ο Βραζιλιάνος άσος δεν περνά καλά στο Μεξικό, ενώ έχει έρθει σε ρήξη και με τον προπονητή της ομάδας, Μάνουελ Βούτσετιτς. Ο τεχνικός της Κερέταρο επιβεβαίωσε τις φήμες για αποχώρηση του 35χρονου, λέγοντας: «Θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες και πράγματα, αλλά πρόθεση είναι να μη συνεχίσει μαζί μας. Εμπορικά η απόκτησή του ήταν μια τεράστια επιτυχία, αλλά χρειαζόμαστε παίκτες που να μπορούν να προσφέρουν από κάθε άποψη».
Ο 35χρονος «Ρόνι» πάντως δεν σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά περιμένει προτάσεις και ήδη σύλλογοι από το MLS εξετάζουν την περίπτωσή του…
*Πηγή: onsports.gr*

Μέσι: «Όνειρο για μένα να πάρω τίτλο με την Αργεντινή»

Έχοντας κατακτήσει κάθε τίτλο φέτος με την Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι έθεσε ως στόχο και την κατάκτησης του Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή.
Ο Αργεντινός άσος δεν έχει πάρει τίτλο με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, καθώς πέρυσι έφτασε ως τον τελικό του Μουντιάλ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τη Γερμανία. Φέτος όμως είναι πιο έτοιμος για να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα, που η Αργεντινή έχει να το πάρει από το 1993.
«Είναι όνειρο για μένα να πάρω τίτλο με την Αργεντινή. Η ομάδα το αξίζει σίγουρα. Μετά το Μουντιάλ ήμασταν πολύ λάθος. Είμαστε ένα από τα μεγάλα φαβορί. Τα τελευταία χρόνια είμαστε κοντά στο να πάρουμε κάποιο τίτλο. Εγώ και ο Μασεράνο είμαστε συγκεντρωμένοι στο Κόπα Αμέρικα. Θέλουμε να φέρουμε το τρόπαιο στην Αργεντινή», ανέφερε ο Μέσι.
*Πηγή: onsports.gr*

Τι έκαναν τα αρειανά όταν ο Γκάλης πήγε στον ΠΑΟ;

Ο Αποδυτηριάκιας εξηγεί στο SportDog γιατί διαφωνεί με την ανακοίνωση του Άρη για τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν από οπαδούς του ΠΑΟΚ εναντίον του Νίκου Γκάλη. Ευχαριστώ, δε θα πάρω. Τι να μου πείτε και τι να πάρω απ΄ εσάς, κύριοι του Άρεως. Λέω για την ανακοίνωση, με τη βαρύγδουπη κουβέντα, που λυγίζει σίδερα και σπάει αλυσίδες, ότι "βεβηλώθηκε η νεώτερη Ιστορία του ελληνικού μπάσκετ". Και γιατί συνέβη τούτο το ακατανόμαστο, για να έχουμε καλό ερώτημα.
Επειδή, στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη "ένα οπαδικό υβριστικό παραλήρημα, ενώπιον εκπροσώπων του ελληνικού αθλητισμού και πολιτισμού, με συνθήματα κατά του Νίκου Γκάλη και της οικογένειάς του" βεβήλωσε τη νεώτερη Ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.
Με ποιο δικαίωμα, κατ΄ αρχήν, υπερασπίζεται ο Άρης τον Νίκο Γκάλη και την νεώτερη Ιστορία του ελληνικού μπάσκετ; Θα μας πουν επειδή ο Νίκος Γκάλης φόρεσε τη φανέλλα του Άρεως. Τότε ξεχνάνε τα αρειανά πως είχαν συμπεριφερθεί στη ...νεώτερη Ιστορία του ελληνικού μπάσκετ όταν ο παικταράς πήγε στον Παναθηναϊκό!
Παρακάτω. Κανένας αληταράς όσο αληταράς κι αν είναι, όποια οπαδική φανέλλα φοράει, έχει το ανάστημα, είναι άξιος τιμητής και υβριστής του Νίκου Γκάλη και της νέωτερης Ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ.
Να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.


ΘΑ ΕΙΧΕ "ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ" τον Μπάγεβιτς ο Μελισσανίδης, κάνει την αποκάλυψη ο apodytiriakias.gr 

Πολύς θόρυβος για τον Τραϊανό Δέλλα. Δικαιολογημένα. Ευθύνη της ΑΕΚ που δεν έχει ξεκαθαρίσει αν, τελικά, θα κρατήσει τον προπονητή και στο μεγάλο πρωτάθλημα. Δεν... φταίει ο ίδιος ο Δέλλας που όπως δηλώνει δεν... ξέρει, δεν είναι βέβαιος αν θα είναι ο προπονητής και της νέας... φάσεως. Από τον αγωνιστικό υποβιβασμό στην Β' εθνική (Α' φάση), το ξεκίνημα στο ερασιτεχνικό (Β’) και μέχρι την άνοδο στη σούπερ ληγκ (Γ' φάση).

Είναι φανερό ότι στην ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είχαν αποφασίσει οριστικά για το... θέμα Δέλλα. Μόνον που δεν είναι θέμα Δέλλα, αλλά θέμα ΠΑΕ, που καταγράφεται στα μείον της, στα πολύ μείον της να δίνει την εντύπωση ότι το... σκέπτεται ακόμα με ποιον προπονητή, με τον ίδιον ή, μ' άλλον και ποιος θα είναι αυτός ο άλλος, θα εμφανιστεί στο μεγάλο πρωτάθλημα.

Αυτή η ρευστότητα στο θέμα του προπονητή, που αδικεί την οργάνωση που έχει κτιστεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλεται σ΄ένα ιδιότυπο καθεστώς στο ποδοσφαιρικό τμήμα που έχει τη δική του αυτονομία, μετά την επιστροφή Μελισσανίδη, πριν από δύο χρόνια. Μ' άλλα λόγια γενικός κουμανταδόρος και υπόλογος στην ΠΑΕ είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Μελισσανίδης έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον Μπάγεβιτς. Αυτό σημαίνει ότι στη νέα τάξη πραγμάτων στην ΑΕΚ για όλα αποφασίζει ο Μπάγεβιτς κι αυτός, μόνον αυτός, είναι «υπόλογος» στο αφεντικό, όχι ο Δέλλας και κάποιος συνεργάτης του.

Όσο, λοιπόν, «ψηφίζει» Δέλλα ο Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ συνεχίζει με τον ίδιον προπονητή. Βεβαίως, ο Μπάγεβιτς έχει στην ΑΕΚ ένα ρόλο, μια ευθύνη εντελώς ξένη... σ' αυτόν! Ο ίδιος, δηλαδή, όσα χρόνια ήταν προπονητής, σε κάθε ομάδα δεν ανεχόταν κανέναν δίπλα του και υπεράνω του, έφορο, τεχνικό διευθυντή, τεχνικό σύμβουλο της ΠΑΕ.

Τελικά. Σε «κατάργηση» του Μπάγεβιτς θα προχωρούσε ο Μελισσανίδης αν είχε αποφασίσει για άλλον προπονητή κι όχι τον Δέλλα που θέλει ο Ντούσαν.
*Πηγή: sportdog.gr*

Έφερε Φερφέλη ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Στον ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Φερφέλης ο οποίος είναι «προϊόν» των ακαδημιών της Βέρντερ Βρέμης και την περασμένη σεζόν αναδείχτηκε κυπελλούχος Ολλανδίας με την Τσβόλε.

Έφερε Φερφέλη ο ΠΑΣ Γιάννινα
Για τα επόμενα τρία χρόνια θα φορά τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα ο Δημήτρης Φερφέλης.

Ο 22χρονος πανύψηλος (1.93μ) επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2018 με την ομάδα της Ηπείρου και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως είναι υπερήφανος για αυτό το γεγονός και συμπλήρωσε πως θα προσπαθήσει να δικαιώσει τους Γιαννιώτες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Η ανακοίνωση κι ένα σύντομο βιογραφικό του Δημήτρη Φερφέλη:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου έως τις 30/06/2018 με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Φερφέλη.

Ο Δημήτρης Φερφέλης την περίοδο 2014-15 αγωνίστηκε στην Κυπελλούχο Ολλανδίας PEC ZWOLLE και εδραιώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Βέρντερ Βρέμης. Αγωνίζεται σαν σέντερ φορ, έχει ύψος 1,93 και είναι γεννημένος στις 05/04/1993
».

Μετά τις υπογραφές, ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ομάδας:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους για το μέλλον μου, με διαρκή ανοδική πορεία των τελευταίων ετών και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξα αυτό το βήμα για την καριέρα μου. Είμαι περήφανος για την βαριά φανέλα που θα φορέσω, υπόσχομαι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να δικαιώσω τους ανθρώπους που με πιστεύουν».

Γιατί ξαφνιαστήκαμε με τις δηλώσεις του Σίλντενφελντ;


Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο sport-fm.gr για τον ντόρο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Σίντεφελντ.

Γιατί ξαφνιαστήκαμε με τις δηλώσεις του Σίλντενφελντ;
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος με τη συνέντευξη του Σίλντενφελντ. Μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε τέτοιες απόψεις, αλλά αλήθεια ποιος θεωρούσε ότι ο Κροάτης δεν πίστευε τόσο καιρό όλα αυτά που εξέφρασε δημόσια;

Από το πρωί έχει εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα και αναρωτιέμαι ποιον εξέπληξαν όσα δήλωσε. Περίμενε δηλαδή κάποιος να μην είναι δυσαρεστημένος ο διεθνής αμυντικός από τη διαιτησία ή να μην εκφραστεί με αρνητικά λόγια για τον Ολυμπιακό; Πιστεύει κανείς ότι στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ή ακόμα του ΠΑΟΚ και των άλλων ομάδων, δε συζητιούνται όλα αυτά και μόνο ο «Σίφο» τα έχει στο κεφάλι του; Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τέτοιες απόψεις ανταλλάσουν πολλοί παίκτες μεταξύ τους. Απλά κάποιος τις εξέφρασε δημόσια.

Πάμε λοιπόν να σταθούμε στα λόγια του διεθνούς αμυντικού που έχουν «τσιγκλήσει» τη φίλαθλη γνώμη. Υποστήριξε ότι οι διαιτητές δεν σφυρίζουν όπως πρέπει και μεροληπτούν, ότι η ομάδα του «αν ήταν 50-50 τα πράγματα θα έπαιρνε το πρωτάθλημα», ότι δεν του αρέσουν πολλά από αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στηλίτευσε τη στάση του Ολυμπιακού σχετικά με τους παίκτες που αποκτά και τους δίνει δανεικούς. Και αναρωτιέμαι ξανά, αν κάποιος έπρεπε να στοιχηματίσει αν ένας παίκτης του Παναθηναϊκού είχε αυτές τις απόψεις ή όχι, θα πόνταρε στο «όχι»;

Ευτυχώς ή δυστυχώς όσα αναφέρει ο Σίλντενφελντ, τα ασπάζονται πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, άλλα και φίλαθλοι. Άρα προς τι αυτός ο… πανικός; Μάλλον επειδή αυτά ειπώθηκαν δημόσια! Δηλαδή αν όλα αυτά τα ακούγαμε σε μια προσωπική συζήτηση από οποιονδήποτε παίκτη του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, ή ακόμα και της Ξάνθης ή του Παναιτωλικού κτλ, ποιος θα έπεφτε από τα σύννεφα;

Απλά έχουμε συνηθίσει στις συνεντεύξεις που απλά λέγονται τα… καθιερωμένα και ο συνεντευξιαζόμενος δεν θέλει να δυσαρεστήσει το κοινό ή να κλείσει… πόρτες! Στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Κροάτης, αποχωρεί από την Ελλάδα, δεν θεωρεί ότι θα χρειαστούν πουθενά πλέον οι δημόσιες σχέσεις στο ποδόσφαιρο της χώρας μας και εκφράζει τις απόψεις του ωμά, χωρίς να προσπαθήσει να… στρογγυλέψει οτιδήποτε. Αυτό μάλιστα αποδεικνύεται περίτρανα και από το σχόλιο του για τη μεταγραφή του Εσιέν. Θεωρεί ότι δεν είναι καλή ιδέα αυτή η κίνηση και προβληματίζει τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Ας πάψουμε να «φτιαχνόμαστε» ή να «χαλιόμαστε» ανάλογα με την οπαδική μας προτίμηση, χωρίς πριν να μπούμε στη διαδικασία να φιλτράρουμε από που προέρχεται η κάθε άποψη και σε ποια... όχθη είναι αυτός που την εκφέρει! Είναι απολύτως αναμενόμενο να εκνευρίζονται οι φίλοι του Ολυμπιακού με τα όσα διάβασαν σήμερα και να… γουστάρουν οι φίλου του Παναθηναϊκού. Το αντίστροφο θα συνέβαινε και σε δηλώσεις ενός παίκτη που θα έφευγε από τους «ερυθρόλευκους» και θα σχολίαζε αρνητικά τους «πράσινους».

Όπως ακριβώς και με τους πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών για παράδειγμα. Όταν ο παίκτης της ομάδας μας μετά το γκολ πανηγυρίζει έξαλλα είναι «ψυχάρα» και όταν το ίδιο πράττει ο αντίπαλος, είναι εριστικός! Εν κατακλείδι τα.. αναμενόμενα είπε ο Σίλντενφελντ (ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού) και επίσης αναμενόμενες ήταν και οι αντιδράσεις και από τα δύο… στρατόπεδα! *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα καλά με την αποστολή του Ολυμπιακού!!

Χωρίς προβλήματα έφτασε στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Ολυμπιακού, για το δεύτερο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν την συνόδευαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, αλλά ήταν ο ο Γιώργος Σκινδήλιας.

Όλα καλά με την αποστολή του Ολυμπιακού
Με ηρεμία, τάξη και… ασφάλεια έφτασε στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Ολυμπιακού, περίπου 1:30'' για το τζάμπολ του δεύτερου τελικού με τον Παναθηναϊκό.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, τα μέτρα στα πέριξ του γηπέδου ήταν «δρακόντεια» και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν καμία απολύτως… ενόχληση.

Ωστόσο, στο πούλμαν δεν ήταν ούτε Παναγιώτης, ούτε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, αλλά ήταν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος από ΚΕΔ ο Ζωγράφος!!

Οριστικά εκτός Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ο Χριστόφορος Ζωγράφος. Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβολίου της ΕΠΟ έγινε αποδεκτή η παραίτησή του.

Τέλος από ΚΕΔ ο Ζωγράφος
Οριστικά εκτός Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ο Χριστόφορος Ζωγράφος. Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβολίου της ΕΠΟ έγινε αποδεκτή η παραίτησή του.

Θυμίζουμε ότι ο Χριστόφορος Ζωγράφος είχε προχωρήσει στην ενέργεια αυτή μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής "Δίκης στο ΣΚΑΪ".

Αναλυτικά οι αποφάσεις στο σημερινό ΔΣ της Ομοσπονδίας:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. επικυρώθηκαν ομόφωνα τα Πρακτικά της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας Νο 47 (01)/03.06.2015 με θέμα «Προσφυγή της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας στα πολιτικά δικαστήρια/αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Επίσης, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Χριστόφορου Ζωγράφου από την ΚΕΔ.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στον Κανονισμό Γηπέδων, Ασφάλειας και Προστασίας των Αγώνων, στον Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων, στον Πειθαρχικό Κώδικα Ε.Π.Ο., στο Σύστημα Διαιτησίας Ποδοσφαίρου-Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. και των Ενώσεων-μελών για τη συμπλήρωση, τροποποίηση και κωδικοποίηση των άρθρων του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι οι τροποποιημένοι Κανονισμοί θα αναρτηθούν σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο».

Ο Ντελαβεντόβα δίνει επιπλέον λάμψη στον Λεμπρόν!!

Η σειρά των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα σε Ουόριορς και Καβαλίερς είναι πραγματικά μεγάλη.
Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας
Ο Ντελαβεντόβα δίνει επιπλέον λάμψη στον Λεμπρόν
Όχι μόνο γιατί έχει παίκτες πρωταγωνιστές (Κάρι-Τζέιμς), όχι μόνο γιατί κάθε παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες, αλλά γιατί ανεξάρτητα από το πώς θα κυλήσει η σειρά, έχει κάνει το δικό του… impact ένας παίκτης που μέχρι πρόσφατα ήταν από εκείνους που συμπλήρωναν το ρόστερ. Ο Μάθιου Ντελαβεντόβα, πλέον όμως, είναι ο άνθρωπος που συμπληρώνει τον «βασιλιά»!
Στην δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ (δεν επιλέχθηκε στη διαδικασία των ντραφτ από τους Καβαλίερς, έχει και αυτό τη σημασία του, ειδικά εάν λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός πως παίκτες όπως ο… κάποιος Άντονι Μπένετ επιλέχθηκαν στο νούμερο 1) αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελικούς ΝΒΑ. Και τα πηγαίνει περίφημα. Έχει εκμεταλλευτεί πλήρως κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και τον τραυματισμό που Κάιρι Ίρβινγκ, που «πονάει» πραγματικά τους Καβαλίερς και έχει παρουσιάσει εξαιρετική εικόνα.
Στον τρίτο τελικό ήταν ο παίκτης που ξεκόλλησε τους «Καβς» στα δύσκολα. Ιδίως στο σημείο που το σκορ έγινε 81-80, μετά το τρίποντο του Στέφεν Κάρι. Τι έκανε, όμως; Πέτυχε πολύ δύσκολο καλάθι, πήρε και φάουλ από τον MVP της κανονικής περιόδου και -όπως ήταν φυσικό- αποθεώθηκε, όπως θα δείτε και στο παρακάτω video.



Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί. Βρισκόταν σε κάθε σημείο του γηπέδου, μα πάνω απ’ όλα περιόρισε σημαντικά τη δράση του Στέφεν Κάρι. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που βοήθησε και την ομάδα του να φτάσει στο 2-1.
Είναι δεδομένο πως η σειρά έχει πολύ δρόμο ακόμα, παρά το 2-1 των «Καβς». Είναι -επίσης- δεδομένο πως όσο ο Λεμπρόν Τζέιμς βρίσκεται σε… εξωπραγματική φόρμα, οι Καβαλίερς μπορούν να ελπίζουν στον τίτλο. Δεν φτάνει, όμως, μόνο ο «King» για να έρθει ο τίτλος. Έτσι, το… συμπλήρωμα που ονομάζεται Μάθιου Ντελαβεντόβα είναι ό,τι καλύτερο για τον Ντέιβιντ Μπλατ. Κάτι που παραδέχτηκε και ο Λεμπρόν με δηλώσεις του, αμέσως μετά το τέλος του τελικού «Ήταν σπουδαία η προσφορά του», είπε μεταξύ άλλων.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που φτάσουν οι Καβαλίερς στο πρώτο δαχτυλίδι της ιστορίας τους, ναι μεν ο Λεμπρόν Τζέιμς θα έχει φτάσει και σε μια προσωπική δικαίωση, αλλά θα χρωστάει αρκετά και στον Μάθιου Ντελαβεντόβα, ο οποίος έχει καταφέρει να δώσει πολλά στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς, όντας ο αφανής ήρωας του συνόλου…
ΥΓ. Πέραν του «Delly» ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει κάνει μεγάλη… μαγκιά και με τον Τιμοφέι Μοζγκόφ. Από εκεί που ο Ρώσος σέντερ ήταν ένας ψηλός της… σειράς, φέτος δείχνει τρομερή βελτίωση και στην άμυνα είναι από τους παίκτες που δεν θα ήθελες να αντιμετωπίσεις…
ΥΓ1. Το Game 4 των τελικών πρέπει να είναι η απάντηση του Στέφεν Κάρι. Άργησε να πάρει… μπρος, για την ακρίβεια αυτό έγινε όταν η διαφορά βρισκόταν στους 20 πόντους υπέρ των Καβαλίερς. Την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να δείξει το γιατί αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου. Διαφορετικά, με τη σειρά στο 3-1 τα πάντα θα είναι -ακόμα- πιο δύσκολα για τους «πολεμιστές».

Διαβάστε περισσότερα στο www.superbasket.gr *Πηγή: sport-fm.gr*

Φεύγει από Ρεάλ ο Κασίγιας!!

Ο Κασίγιας δεν θα φορά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης τη νέα σεζόν! Τα ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του και να μπει τέλος έτσι, σε μια συνεργασία μεγαλύτερη από 15 χρόνια!

Φεύγει από Ρεάλ ο Κασίγιας!
Από την αρχή της καριέρας του, το 1990 στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης φορούσε τη φανέλα της. Από την επόμενη αγωνιστική όμως κάτι τέτοιο δεν θα συμβαίνει...

Ο Ίκερ Κασίγιας θα αποτελέσει παρελθόν από τη "βασίλισσα" καθώς θα λύσει το συμβόλαιό του μαζί της.

Τα ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας να "σπάσει" το συμβόλαιο το οποίο είναι σε ισχύ και εκείνος να είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα θέλει.

Η εξέλιξη αυτή έχει άμεση σχέση με την επικείμενη απόκτηση του Ντε Χέα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Κασίγιας έχει ήδη στα χέρια του πολλές προτάσεις από ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του. Περισσότερο δελεαστική από όλες είναι αυτή της Φενέρμπαχτσε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και η Φενέρ… του Περέιρα για Ρομπίνιο!

Μπορεί καλά-καλά ο Βίτορ Περέιρα να μην ανακοινώθηκε από την Φενέρ, όμως η διοίκηση ετοιμάζει μεταγραφικές βόμβες. Στο στόχαστρο βρίσκεται και ο Ρομπίνιο, που είχε ήδη μιλήσει με τους Τούρκους.

Και η Φενέρ… του Περέιρα για Ρομπίνιο
Στο «στόχαστρο» της Φενέρμπαχτσε βρίσκεται ο Ρομπίνιο.

Σύμφωνα με το ESPN Βραζιλίας, οι Τούρκοι παρακολουθούν στενά την περίπτωση του Βραζιλιάνου, που οδεύει από την Σάντος στα Εμιράτα, καθώς θεωρούν πως θα ανεβάσει το επίπεδο και το πρεστίζ της ομάδας.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για επαφές ανάμεσα στους Τούρκους και τον Βραζιλιάνο σταρ, ο οποίος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Επίσης, γίνεται αναφορά και στο όνομα του Ντιέγκο. Ο συμπατριώτης του Ρομπίνιο έχει αναλάβει να προετοιμάσει το έδαφος ώστε να προχωρήσει η υπόθεση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βλέπεις στα μάτια των παιδιών τη λαχτάρα»

Ιαν Βουγιούκας και Γιάννης Ψαθάς είναι δύο ακόμη παίκτες που θα δώσουν το «παρών» στα τουρνουά 3Χ3 που συνδιοργανώνουν ΕΟΚ και ΠΣΑΚ. Χορηγοί επικοινωνίας ο ΣΠΟΡ FM 94,6 και το sport-fm.gr.

«Βλέπεις στα μάτια των παιδιών τη λαχτάρα»
Πολλοί επαγγελματίες παίκτες θα είναι παρόντες στα τουρνουά 3Χ3, που διοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Ανάμεσά τους και ο Ίαν Βουγιούκας, που θα δώσει το «παρών» στο τουρνουά της Γλυφάδας.

«Έχω βρεθεί ξανά σε τουρνουά 3Χ3 και πραγματικά είναι συγκινητικό να βλέπεις πόσο μεγάλη είναι η αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ. Βλέπεις στα μάτια των παιδιών τη λαχτάρα τους για το παιχνίδι που λατρεύουν. Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε χαρά στα παιδιά και όσο βλέπουμε να ενθουσιάζονται αυτά, η δική χαρά μας είναι διπλή. Πιστεύω ότι εφέτος, θα υπάρχει περισσότερος κόσμος, αφού τα προηγούμενα χρόνια, είχε γίνει εξαιρετική δουλειά. Είναι επίσης πολύ όμορφο, το γεγονός, ότι εφέτος, θα γίνουν τουρνουά σε τέσσερις πόλεις. Δεν γίνεται δοκιμαστικά, υπάρχει δίψα σε αυτές τις πόλεις για μπάσκετ, όπως και σε άλλες πόλεις, αφού μαθαίνω, ότι αρκετοί Δήμοι είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να φιλοξενήσουν τουρνουά. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και του χρόνου θα παίζουμε μπάσκετ και σε νέες πόλεις», τόνισε ο διεθνής σέντερ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ψαθάς, ο οποίος θα βρεθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, ανέφερε: «Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά, που για μία ακόμη χρονιά θα είμαι στο τουρνουά. Δημιουργείται μία ωραία παράδοση και ελπίζουμε, η επιτυχία, να είναι ακόμη μεγαλύτερη από πέρυσι. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τα τουρνουά, έρχεται, παίζει και μας δείχνει την αγάπη του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι βλέπουμε κι εμείς, ότι μέσα από αυτά τα τουρνουά, ο κόσμος ξεφεύγει από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και περνάει όμορφα».

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για πρώτη φορά μάλιστα, θα υπάρχουν κατηγορίες για οικογένειες και μικτές ομάδες. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο site: http://www.psak.gr/archiki.html *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πάνω από δέκα εκατομμύρια αξίζει ο Μαζουακού»

Επένδυση με "Ε" κεφαλαίο! Η αξία του Μαζουακού υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με τις 400.000 ευρώ που ήταν πέρσι. Αυτό υποστήριξε ο μάνατζερ του στην Ιταλία.

«Πάνω από δέκα εκατομμύρια αξίζει ο Μαζουακού»
"Φρένο" στις ορέξεις των ιταλικών ομάδων για την απόκτησή του έβαλε ο μάνατζέρ του Μαζουακού μιλώντας σε ιταλική ιστοσελίδα.

Ο Φραντσέσκο Λιντζέτι ανέφερε ότι η αξία του πελάτη του -αυτή την στιγμή- υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που πέρσι το καλοκαίρι αυτή δεν ξεπερνούσε τις 400.000 ευρώ!

"Ο Αρτούρ είναι ένας από τους 15 παίκτες για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες. Πολλές ομάδες έχουν στρέψει τα μάτια τους επάνω του", τόνισε και συνέχισε:

"Πέρσι τέτοια εποχή τους τον είχα προτείνει με περίπου 400.000 ευρώ και τώρα η τιμή του ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ", πρόσθεσε.

Παρά το ενδιαφέρον πολλών ομάδων ο Λιντζέτι ξεκαθάρισε ότι "δεν έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση. Ανεπίσημα μόνο, ερωτήσεις για το πόσο κοστίζει και ενδιαφέρον από πολλές ομάδες. Ποιες ομάδες; Ίντερ, Μίλαν, Ρόμα, Γιουβέντους, Ουντινέζε και Μαρσέιγ", κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Ελευθερόπουλος!

Το... αναμενόμενο διαζύγιο ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Δημήτρη Ελευθερόπουλο ανακοίνωσε η ΠΑΕ, αποχαιρετώντας τον ίδιο και τον συνεργάτη του, Στέλιο Βενετίδη.

Τέλος ο Ελευθερόπουλος
Ήταν γνωστό, πλέον είναι και επίσημο. Ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε την αποχώρηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου απ' τον πάγκο, όπως και του συνεργάτη του, Στέλιου Βενετίδη.

Εδώ και μέρες, ο «Ελέ» είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην συνεχίσει στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι μαστίζονται από πολλά οικονομικά προβλήματα, ενώ αρκετά... μάτια της Σούπερ Λίγκας είναι στραμμένα πάνω του.

Άλλωστε, κατάφερε μέσα σε έξι μήνες στους Βολιώτες, να τους κάνει μια «δυνατή» ομάδα, με καλό ποδόσφαιρο, ενώ τους έβαλε και στα πλέι οφ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η Διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θέλει να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Δημήτρη Ελευθερόπουλο όσο και τον κ. Στέλιο Βενετίδη για όσα προσέφεραν στην ομάδα μας έως και σήμερα. Σύσσωμη η Διοίκηση εύχεται και στους δύο καλή συνέχεια στην προπονητική τους καριέρα».

Σε τουρνουά στην Τουρκία ο Ολυμπιακός!!

Αντίπαλος με τις Γαλατασαραϊ, Μαρσέιγ και Μπέτις θα τεθεί ο Ολυμπιακός σε τουρνουά στην Τουρκία στο πλαίσιο της προετοιμασίας του.

Σε τουρνουά στην Τουρκία ο Ολυμπιακός

Στη γειτονική χώρα οι ερυθρόλευκοι πρόκειται να βρεθούν στο διάστημα 20 με 25 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της καλοκαιρινής προετοιμασίας του.

Στο Afyon Cup θα λάβουν μέρος οι Γαλατάσαραϊ, Μαρσέιγ και Μπέτις, κάτι που σημαίνει δυνατά φιλικά παιχνίδια για τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του, ο Ολυμπιακός θα αναχωρήσει για την Τουρκία, όπου στο διάστημα 20-25 Ιουλίου 2015, θα αγωνιστεί στο διεθνές τουρνουά «Afyon Cup», στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης η Γαλατάσαραϊ, η Μαρσέιγ και η Ρεάλ Μπέτις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οικονόμου: «Τη διαφορά την κάνουν οι Έλληνες»

Στο βάθος του ρόστερ του Ολυμπιακού και την ποιότητα των Ελλήνων παικτών που διαθέτει εστιάζει τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό των πολλών σημαντικών απουσιών ο Νίκος Οικονόμου.

Οικονόμου: «Τη διαφορά την κάνουν οι Έλληνες»
Για τη σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Οικονόμου. Έχοντας φορέσει τη φανέλα τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού γνωρίζει από πρώτο χέρι την ατμόσφαιρα τέτοιων αγώνων και τονίζει πως η διαφορά μεταξύ των δύο σχετίζεται με τους Έλληνες παίκτες.

Όπως δήλωσε, οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν «ψημένους» και καλαθοσφαιριστές, ενώ οι Έλληνες του Παναθηναϊκού είναι πολύ μικροί σε ηλικία και δίχως παραστάσεις για να βοηθήσουν αυτήν τη στιγμή, ενώ στάθηκε και στις τρεις πολύ σημαντικές απουσίες του «τριφυλλιού» που δεν θα έχουν στη διάθεσή τους Παππά, Γκιστ και σε ακόμη ένα ματς τον Μπατίστα.



Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο Νίκος Οικονόμου στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» και στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

«Είδα ένα μουδιασμένο ξεκίνημα του Ολυμπιακού, νευρικό. Δεν είχε λύσεις, όμως ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορεί σε μια σειρά αγώνων 2-3 παίκτες να παίζουν 37 λεπτά. Θα έχει ξανά απουσίες και στο αποψινό ματς. Δεν θέλω να σταθώ στο θέμα της διαιτησίας. Φοβερό παιχνίδι έκανε ο Σλούκας. Με μείον τρεις παίκτες είναι δύσκολο. Ο Μαυροκεφαλίδης δεν μπορεί να νικήσει μόνος του τον Ολυμπιακό. Έκανε εξαιρετική εμφάνιση ιδίως επιθετικά. Χωρίς ο Ολυμπιακός να πιάσει τοπ απόδοση, πάταγε λίγο γκάζι και προχώραγε.

Η διαφορά είναι πως τα παιδιά που πήρε ο Ολυμπιακός είχαν παίξει στις ομάδες τους, όπως ο Παπανικολάου ή ο Μάντζαρης και πήγαν στην ομάδα που υπήρχε ηγέτης. Τα παιδιά του Παναθηναϊκού είναι 16-17 ετών. Θέλουν χρόνο. Μην κάνουμε συγκρίσεις. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων ετών, είναι και τρεις παίκτες που του λείπουν. Αν πει ο Διαμαντίδης ή ο Φώτσης πως σταματά, δεν υπάρχει κανείς από πίσω. Ο Σλούκας έχει ψηθεί, αντίθετα και μπορεί αύριο να γίνει ηγέτης. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος σε σύγκριση με τον αντίπαλό του που έχει φοβερές ελλείψεις. Είναι τρία παιδιά, τρεις λύσεις. Ο Γκίστ έδινε ενέργεια, ο Παππάς με τα ντράιβ, ο Μπατίστα κάτω από το καλάθι. Ο Παναθηναϊκός έχει βαριά φανέλα, δεν μπορείς να τον υποτιμήσεις.

Πιστεύω θα γίνει κλειστό ματς. Το άγχος τώρα το έχει ο Παναθηναϊκός. Μεγάλο ρόλο θα παίξει ο κόσμος και το πόσο θα αντέξουν τα τρία παιδιά του Παναθηναϊκού, Διαμαντίδης, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης. Πρέπει να βοηθήσουν και οι ξένοι. Μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται στο ΣΕΦ, έφυγε το 40λεπτο. Πού να εξηγήσεις στον κάθε Αμερικανό που ήρθε πριν δύο εβδομάδες πως πάμε για πρωτάθλημα και μάλιστα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πάντως τη διαφορά την κάνουν οι Έλληνες, όπως ο Πρίντεζης, ο Σλούκας και ο Μάντζαρξης. Οι ξένοι που έρχονται τώρα είναι ρολίστες, δεν είναι σταρ όπως ο Γουΐλκινς, ο Ρίβερς, ο Μποντιρογκα. Θα έχει δύσκολο έργο ο Κατσικάρης αν πουν πως όλοι θέλουν να παίξουν φέτος στην Εθνική. Αντετοκούνμπο, Καλάθης, Κουφός»! *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει θετικά του Μάντζιου!

Στον Πλατανιά θα αγωνίζεται στην νέα αγωνιστική σεζόν ο Βαγγέλης Μάντζιος. Αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε και αύριο θα βρίσκεται στην Κρήτη για να υπογράψει.

Τελειώνει θετικά του Μάντζιου
Τη φανέλα του Πλατανιά θα φορά τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο 33χρονος επιθετικός απάντησε θετικά στην πρόταση που δέχθηκε από τους υπεύθυνους της ομάδας της Κρήτης και αυτό που απομένει είναι να πέσουν οι υπογραφές στα σχετικά συμβόλαια.

Πότε θα γίνει αυτό; Άμεσα... Αύριο το πρωί ο Μάντζιος θα βρίσκεται στα Χανιά για να επικυρώσει την συμφωνία του με τον Πλατανιά.

Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο αναμένεται να είναι για έναν χρόνο και στο τέλος αυτού οι δύο πλευρές θα μπορούν να συζητήσουν για την ανανέωσή της. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην «Μπάρτσα» ο υιός Γκούντγιονσεν!!

Ο εννιάχρονος γιος του Έιντουρ Γκούντγιονσεν, Ντάνιελ, θα ενταχθεί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Στην «Μπάρτσα» ο υιός Γκούντγιονσεν

Ο εννιάχρονος γιος του Ισλανδού άλλοτε φορ της ΑΕΚ θα ενταχθεί από αυτό το καλοκαίρι στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, την οποία ο διάσημος πατέρας του υπηρέτησε από το 2006 μέχρι το 2009.

Η οικογένεια του παίκτη, που έπαιξε φέτος στην Μπόλτον και έχει συνολικά τέσσερα παιδιά, κατοικεί στην Καταλονία και ο μικρός Ντάνιελ έγινε δεκτός στα τμήματα υποδομής της «Μπάρτσα». Κι όχι επειδή έχει «μέσον» τον πατέρα του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Αρσλάν από Γαλατάσαραϊ!!


Ο Εντέρ Αρσλάν αποχωρεί από τη Γαλατάσαραϊ μετά από τρία χρόνια.

Τέλος ο Αρσλάν από Γαλατάσαραϊ
Λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Εντέρ Αρσλάν με τη Γαλατάσαραϊ.

Ο 32χρονος Τούρκος γκαρντ αποχωρεί μετά από μια τριετία από την ταλαιπωρημένη από οικονομικά προβλήματα ομάδα.

Φέτος ο άλλοτε άσος του Πανιωνίου είχε 8,6 πόντους και 2,1 ασίστ κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αιχμές» Απόλλωνα για Βασιλαντωνόπουλο!!


Ανακοίνωση με σαφείς αιχμές εναντίον του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου για την επικείμενη μεταγραφή του στην ΑΕΚ εξέδωσε ο Απόλλων Σμύρνης. «Φοβού τους ευεργετηθέντες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Αιχμές» Απόλλωνα για Βασιλαντωνόπουλο
Καθόλου δεν άρεσε στον Απόλλωνα Σμύρνης η πληροφορία για τη μετακίνηση του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου στην ΑΕΚ.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον του παίκτη, τόσο για το timing της συμφωνίας του με την «Ένωση», όσο και για τον τρόπο που ενημερώθηκε γι’ αυτή.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο λοιπόν «φοβού τους ευεργετηθέντες», δημοσιοποίησε το εξής κείμενο:

«Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι ο ποδοσφαιριστής Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό άλλης ΠΑΕ, η οποία κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα μας και αγωνιζόταν στους αγώνες play off, οι οποίοι όπως γνωρίζουμε όλοι συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.

Κατόπιν αυτού ο ποδοσφαιριστής αποκλείστηκε από την αποστολή της ομάδας μας για τον σημερινό αγώνα με την Παναχαϊκή. Άλλωστε το κεφάλαιο Απόλλων έκλεισε οριστικά για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή»
.

Ζαμάνης: «Δε βοηθούν οι δημόσιες δηλώσεις»

Αιχμές κατά του Κωνσταντίνου Τσακίρη, τονίζοντας πως οι δημόσιες τοποθετήσεις δε βοηθούν στη παρούσα φάση τον σύλλογο, άφησε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Πανιωνίου, Νίκος Ζαμάνης.

Ζαμάνης: «Δε βοηθούν οι δημόσιες δηλώσεις»
Νέα αντίδραση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου, Νίκου Ζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Κωνσταντίνου Τσακίρη πως κάποιοι προσπαθούν να πάρουν τσάμπα την ομάδα. Με δήλωσή του στο επίσημο site των «κυανέρυθρων», τονίζει:

«Οι δημόσιες δηλώσεις, ενέχουν πάντα τον κίνδυνο να βγουν στην δημοσιότητα στοιχεία που θα φέρουν πολλούς σε δύσκολη θέση, ειδικά για την διαχείριση του συλλόγου τα τελευταία 6 χρόνια.

Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια να αναλάβουμε τις τύχες της αγαπημένης μας ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνουμε χρέη και υποχρεώσεις που δημιούργησαν άλλοι και οι οποίοι θα ευεργετηθούν γλυτώνοντας τις ποινικές ευθύνες. Μηδενός εξαιρουμένου.
Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ στο επίπεδο που του αρμόζει. Τονίζουμε και πάλι, πως η πόρτα είναι ανοικτή σε όποιον θέλει είτε να αναλάβει μόνος του την ομάδα, είτε να συμμετάσχει σε κάποιο πολυμετοχικό σχήμα.

Υ.Γ. Εμείς ήμασταν αυτοί που συγκέντρωσαν 5000 κόσμου στις 17 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να μην πουληθεί από τον κ. Τσακίρη η ομάδα στον Ψωμιάδη».

Η αυτοβιογραφία του «Σάρας»!


Βιβλίο γίνεται η ζωή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τίτλο «Η νίκη δεν είναι αρκετή». Κυκλοφορεί ΚΑΙ στα ελληνικά.

Η αυτοβιογραφία του «Σάρας»

Η αυτοβιογραφία θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις γλώσσες, ιταλικά (κυκλοφορεί ήδη), λιθουανικά, αγγλικά και ελληνικά (το Σεπτέμβριο), ενώ προλογίζεται από τον ισχυρό άνδρα της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου.

Το βιβλίο αποκαλύπτει άγνωστες πτυχής της μπασκετικής κι όχι μόνο διαδρομής του «Σάρας», από τα πρώτα του βήματα σαν φίλαθλος της Ζαλγκίρις, μέχρι την ενεργή ενασχόλησή του με το άθλημα, τη φοίτησή του σε κολέγιο των ΗΠΑ, την επιστροφή του στην Ευρώπη, το πέρασμά του ανάμεσα σε άλλες ομάδες και από τον Παναθηναϊκό, αλλά και το φινάλε της καριέρας του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτή η απόφαση, πότε θα εκδοθεί κ.Κοντονή;

O Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή που καθυστερεί.

Αυτή η απόφαση, πότε θα εκδοθεί κ.Κοντονή;

Ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια που έπεφτε στην… παγίδα δεν απαντάει και κοιτάζει τη δουλειά του, που αφορά τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση τις τελευταίες ημέρες όμως είναι άλλο. Και έχει να κάνει με μία ποινή που ενώ έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί, καθυστερεί και καθυστερεί και καθυστερεί…

Σε τι αναφερόμαστε; Μα φυσικά στην εκδίκαση της καταγγελίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά του Παναθηναϊκού, για μη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στα αποδυτήρια, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ντέρμπι που έγινε στο ΟΑΚΑ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ναι, στο παιχνίδι που μετά τη διακοπή, ο απλός φίλαθλος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εισέβαλε στα αποδυτήρια και έβρισε χυδαία τον Βασίλη Σπανούλη, γεγονός που έχει καταγραφεί στις κάμερες.

Ο αθλητικός δικαστής, μετά από αναβολή περίπου δέκα ημερών που πήρε αρχικά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός λόγω «κολλήματος» του δικηγόρου της, εξέτασε την υπόθεση τη προηγούμενη Παρασκευή, αλλά ακόμα δεν έχει εκδώσει απόφαση για την τιμωρία ή την αθώωση των «πράσινων». Ρωτάμε λοιπόν και εμείς, γιατί; Τι περιμένει; *Πηγή: sport-fm.gr*

Σε δίκη για φοροδιαφυγή ο Μέσι!!

Σε απόρριψη της έφεσης που είχε ασκήσει ο Λιονέλ Μέσι για την υπόθεση της φοροδιαφυγής 4,1 εκατ. ευρώ από το 2007 έως το 2009, προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης.

Σε δίκη για φοροδιαφυγή ο Μέσι
Συνεχίζονται τα μπλεξίματα του Λιονέλ Μέσι με τον νόμο, λόγω της γνωστής υπόθεσης φοροδιαφυγής ποσού 4,1 εκατ. ευρώ για τη τριετία 2007-2009.

Ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, είχε καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, αμφισβητώντας πως έχει προβεί σε τέτοια ενέργεια και σήμερα αυτή εκδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης.

Η ετυμηγορία ήταν αρνητική για τον Μέσι, που πλέον καλείται μαζί με τον πατέρα του που εμπλέκεται στην υπόθεση να δικαστούν, εκτός και αν επιχειρήσει να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό πληρώνοντας το ποσό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο ερωτήσεις στον Κροάτη γυρολόγο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έχει δύο ερωτήσεις, μέσα από το sport-fm.gr, για ένα παίκτη που έχει αλλάξει οκτώ ομάδες σε εφτά χρόνια!

Δύο ερωτήσεις στον Κροάτη γυρολόγο
• Είπε πολλά και διάφορα ο Σίλντενφελντ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του. Επικέντρωσε μάλιστα στο πως ο Παναθηναϊκός έχασε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, από τη διαιτησία, βέβαια.

• Εγώ δεν θα τα σχολιάσω αυτά. Βαρέθηκα.

• Απλά θα κάνω δύο ερωτήσεις στο Σίλντενφελντ.

• Η πρώτη ερώτηση είναι απλή: Επειδή ο Σίλντεφελντ δεν ήταν φέτος πρώτη χρονιά στην Ελλάδα-ήταν τρίτη χρονιά του. Φέτος λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχασε υποτίθεται το πρωτάθλημα από τη διαιτησία κι επειδή του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί (να θυμίσω βέβαια ότι και να μην του έπαιρναν τους τρεις πόντους, ο Ολυμπιακός ήταν τρεις βαθμούς μπροστά μετά από εκείνη την ήττα του στη Λεωφόρο…). Πέρσι, που ο Σίλντενφελντ έπαιζε στον Παναθηναϊκό, από τι έχασε το πρωτάθλημα και τερμάτισε 20 πόντους πίσω; Πρόπερσι, που ο Σίλντενφελντ έπαιζε στον ΠΑΟΚ, από τι έχασε το πρωτάθλημα και τερμάτισε 15 πόντους πίσω;

• Η δεύτερη ερώτηση είναι απλή: Γιατί ο Σίλντενφελντ έχει αλλάξει οκτώ ομάδες μέσα σε εφτά χρόνια; Γιατί ρε παιδί μου δεν μπορεί να στεριώσει σε καμία ομάδα; Το Γενάρη του 2008 πήγε στην Μπεσικτάς. Το καλοκαίρι του 2008 πήγε στην Ντούισμπουργκ. Το καλοκαίρι του 2009 πήγε στην Στουρμ Γκρατς. Το καλοκαίρι του 2011 πήγε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Το καλοκαίρι του 2012 πήγε στην Ντινάμο Μόσχας. Το Γενάρη του 2013 πήγε στον ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2013 πήγε στον Παναθηναϊκό. Τώρα, καλοκαίρι του 2015, πήγε στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Γιατί δεν τον κρατάει μία ομάδα και είναι ένας από τους μεγαλύτερους γυρολόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου; Τι βλέπουν, τι μαθαίνουν όλες οι ομάδες του και δεν τον κρατάνε, ενώ στα καλά του είναι ένας πολύ καλός αμυντικός;

• Όχι τίποτα άλλο, αλλά σημασία έχει και ποιος λέει κάτι, όχι μόνο τι λέει… *Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο η ανακοίνωση για Ιτάνζ!!

Σε προφορική συμφωνία με την Ρίζεσπορ ήρθε ο Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον τουρκικό σύλλογο.

Μόνο η ανακοίνωση για Ιτάνζ!
Παίκτης της Ρίζεσπορ θα πρέπει να θεωρείται ο Σαρλ Ιτάνζ, καθώς ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας συμφώνησε προφορικά με την Ρίζεσπορ.

Ο Αφρικανός γκολκίπερ που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, ταξίδεψε στην Τουρκία και συμφώνησε με την ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 32χρονος πορτιέρο θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο γειτονικό πρωτάθλημα, αφού τη σεζόν 2013/14 έπαιξε με τη φανέλα της Κόνιασπορ σε 33 αγώνες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αντισυνταγματικές αποφάσεις, δεν θα εφαρμοστούν»

Δεν αποδέχεται την ποινή που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την ίδια η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή και τονίζει ότι δε θα εφαρμοστούν

«Αντισυνταγματικές αποφάσεις, δεν θα εφαρμοστούν»

Με ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι» ξεκαθαρίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του αθλητικού δικαστή.

Αφού χαρακτηρίζουν λοιπόν «αντισυνταγματικές» τις αποφάσεις του, προαναγγέλλουν ότι θα παραμείνουν, γι' αυτό το λόγο, ανεφάρμοστες.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι σημερινές “έγκαιρες” αποφάσεις του ΜΔΟ ΕΣΑΚΕ με τις οποίες τιμωρούνται η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο κ. Δημήτριος Π. Γιαννακόπουλος δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής, επειδή:

1) Η αναγκαστική διαιτησία απαγορεύεται από το άρθρο 8 του Συντάγματος.

2) Άρα, η διαιτητική δικαιοδοσία του ΜΔΟ περιορίζεται μόνο σε όλους όσοι είχαν προσυπογράψει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

3) Ο κ. Δημήτριος Π. Γιαννακόπουλος δεν έχει προσυπογράψει ως μέτοχος την ως άνω Προκήρυξη και κατά συνέπεια δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία του ΜΔΟ, ακόμη κι αν μπορούσε να θεωρηθεί πως παραμένει μέτοχος στην άνω Α.Ε.- γεγονός αβάσιμο.

4) Λόγω των προαναφερθέντων, οι δύο ως άνω αποφάσεις, όπως και οι λοιπές εκδοθείσες από το Νοέμβριο του 2014, ως αντισυνταγματικές, θα παραμείνουν ανεφάρμοστες».

Παραλίγο ενδεκάδα η Μπαρτσελόνα!!

Δέκα ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα βρίσκονται στην κορυφαία 18άδα του φετινού Champions League. Πέντε της Γιουβέντους, δύο της Ρεάλ και ένας της Τσέλσι.

Παραλίγο ενδεκάδα η Μπαρτσελόνα!

Όπως είναι φυσικό, οι ποδοσφαιριστές των «μπλαουγκράνα» θα ξεχώριζαν σε μία τέτοια διαδικασία για την κορυφαία 18άδα της χρονιάς στον θεσμό.

Συγκεκριμένα, δέκα παίκτες της «Μπάρτσα» βρίσκονται στην σχετική λίστα, ενώ πέντε είναι της Γιουβέντους, δύο της Ρεάλ Μαδρίτης και ένας της Τσέλσι.

Δείτε την κορυφαία 18άδα του Champions League

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσεκάρει (και) Σουπραγέν η ΑΕΚ!


Με μια ακόμα περίπτωση αμυντικού από τη γαλλική αγορά συνδέεται η ΑΕΚ. Πέραν του ενδιαφέροντος για τον Αργεντινό στόπερ της Μετς, Παλομίνο, η «Ένωση» φέρεται να εξετάζει και τον Σαμουέλ Σουπραγέν.

Τσεκάρει (και) Σουπραγέν η ΑΕΚ
Από… κόσκινο φέρεται να περνά τη γαλλική αγορά η ΑΕΚ για την ενίσχυσή της στην άμυνα.

Εκτός του δεδομένου ενδιαφέροντος για τον Χοσέ Λουίς Παλομίνο της Μετς, η «Ένωση» παρουσιάζεται να εξετάζει και την περίπτωση του Σαμουέλ Σουπραγέν.

Σύμφωνα με το «mercato365», ο 26χρονος στόπερ της Ντιζόν (που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία) βρίσκεται επίσης στα υπόψη των «κιτρινόμαυρων».

Αξιολογείται, δε, ως μια ενδιαφέρουσα περίπτωση καθώς προέρχεται από γεμάτες σεζόν με την ομάδα του (137 συμμετοχές σε τέσσερα χρόνια, 30 εκ των οποίων πέρυσι), είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Γαλλίας, ενώ μπορεί να καλύψει και τη θέση του αριστερού μπακ.

Πέραν αυτού -και σε περίπτωση που η ΑΕΚ αποφασίσει ν' ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωσή του- δε θα χρειαστεί να πληρώσει τη Ντιζόν, καθώς το συμβόλαιο του Σουπραγέν μαζί της ολοκληρώνεται φέτος το καλοκαίρι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει στον Ατρόμητο ο Γκορμπούνοφ!!

Την εστία του Ατρομήτου για άλλον έναν χρόνο θα υπερασπίζεται ο Αντρέι Γκορμπούνοφ, καθώς οι Περιστεριώτες ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τον Λευκορώσο τερματοφύλακα.

Συνεχίζει στον Ατρόμητο ο Γκορμπούνοφ
Παίκτης του Ατρομήτου για άλλον χρόνο θα είναι ο Αντρέι Γκορμπούνοφ, καθώς η «κυανόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Λευκορώσο τερματοφύλακα λίγο πριν ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας της πατρίδας του για τον αγώνα με την Ισπανία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Αντρέι Γκορμπούνοφ.

Ο διεθνής Λευκορώστος τερματοφύλακας αποδέχθηκε την πρόταση μας για την ενεργοποίηση της ρήτρας στο συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι και θα παραμείνει στο αστέρι για έναν ακόμη χρόνο.

Η υπογραφή του νέου συμβολαίου έγινε λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του προκειμένου να ενσωματωθεί στην Εθνική Λευκορωσίας για τον επίσημο αγώνα με την Ισπανία στις 14 Ιουνίου (προκριματικά Euro).

Η κλήση του αφορούσε και το φιλικό παιχνίδι με τη Ρωσία στις 7 Ιουνίου αλλά η ΠΟ Λευκορωσίας κατόπιν επιθυμίας και του ιδίου δέχθηκε να ενσωματωθεί μετά την ολοκλήρωση των play offs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στη φετινή σεζόν ο Αντρέι Γκορμπούνοφ κατέγραψε 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας. Έκανε το ντεμπούτο του στις 29 Νοεμβρίου εναντίον της Ξάνθης στο γήπεδο Περιστερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την σπουδαία καριέρα που έκανε στα γήπεδα της πατρίδας του εν τούτοις η παρθενική του συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο μέσα από τις εμφανίσεις του με τον Ατρόμητο.

Μένει Κηφισιά η ΑΕΝΚ!!

Παρά τις σκέψεις και τις συζητήσεις για μετακόμιση στη Χαλκίδα, η ΑΕΝΚ θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Κηφισιά.

Μένει Κηφισιά η ΑΕΝΚ
Δεν… μετακομίζει η ΑΕΝΚ. Ο σύλλογος παρά τις σοβαρές σκέψεις, αλλά και τις σχετικές επαφές που έκανε για να μεταφέρει την έδρα του στη Χαλκίδα (όπως είχε συμβεί προ διετίας με τον Ίκαρο), τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει στη φυσική της έδρα, την Κηφισιά. Ο Δήμος Κηφισιάς θα βοηθήσει στην οικονομική στήριξη της ομάδας, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό.

«Με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 η ΚΑΕ Αθλητική Ένωση Νέας Κηφισιάς βρέθηκε μπροστά σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βιωσιμότητα της. Η τελευταία θέση της ομάδας στον πίνακα των εισιτηρίων, γεγονός που υποδήλωνε την μικρή στήριξη από το φίλαθλο κοινό της Κηφισιάς και η περιορισμένη συνεισφορά οικονομικών παραγόντων της περιοχής, -πλην ελαχίστων- είχε ως αποτέλεσμα το κύριο βάρος ενίσχυσης της ομάδας να επωμίζεται ο βασικός μέτοχος, δηλαδή η εταιρεία ΔΗΜΟΥΛΑΣ, κάτι που δεν μπορεί να συνεχισθεί για πάντα.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της ομάδας εξέτασε διάφορες λύσεις που θα βοηθούσαν την ΚΑΕ, προτάσεις η οποίες εμπεριείχαν ακόμη και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Μια εκ των προτάσεων αφορούσε και τη μεταφορά της έδρας στη Χαλκίδα, μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ και αγκάλιασε αμέσως αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, η διοίκηση σε συνεργασία με το δήμαρχο Κηφισιάς προσπάθησε να ενεργοποιήσει διάφορους τοπικούς παράγοντες για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Η προσπάθεια αυτή απέδωσε, έστω και την τελευταία στιγμή και ο δήμαρχος εξασφάλισε στην ομάδα μια οικονομική βάση που μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την καινούρια αγωνιστική περίοδο. Ως εκ τούτου αποφασίσθηκε να παραμείνει η ομάδα στην Κηφισιά και σε συνεργασία με το Δήμο και τους άλλους τοπικούς φορείς να προσπαθήσει για μεγαλύτερη συσπείρωση του κόσμου της Κηφισιάς και παραπέρα οικονομική ενίσχυση της ομάδας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Κηφισιάς και ιδιαιτέρως το δήμαρχο κύριο Γιώργο Θωμάκο, με την ελπίδα βέβαια να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παράγοντες της Χαλκίδας που ασχολήθηκαν με το σχέδιο της μεταφοράς και ιδιαίτερα τους Τάσο Κολτσιδόπουλο, Γιώργο Γραμματικόγιαννη και Γιάννη Γεωργουσόπουλο που αφιέρωσαν πολύ από το χρόνο τους στο έργο αυτό, το δήμαρχο Χαλκίδας κύριο Παγώνη και τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κύριο Σπανό για την ενθάρρυνσή τους.

Η ομάδα παραμένει στην Κηφισιά, μια απόφαση που πιστεύουμε θα ικανοποιήσει τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι ελπίζουμε να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους με την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας και τη μαζική προσέλευση στους αγώνες της στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α1
».

Δεν δικαιώθηκε η ΕΠΣ Θεσσαλίας!!

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου για την αίτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας να τοποθετηθεί προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ. Δεν πτοείται η ΕΠΣ, που κατήγγειλε τις Ενώσεις και τις ομάδες που παρενέβησαν.

Δεν δικαιώθηκε η ΕΠΣ Θεσσαλίας

Μετά την αναβολή της Τρίτης, το Ειρηνοδικείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί προκειμένου να διοριστεί προσωρινή διοίκηση στην ομοσπονδία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως δεν πτοεί τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας για κάθαρση του ποδοσφαίρου.

Σε απάντηση λοιπόν της παρέμβασης άλλων Ενώσεων, αλλά και ομάδων (Ολυμπιακός, Αστέρας, Ατρόμητος) υπέρ της ΕΠΟ, τους κατήγγειλε στην επιτροπή εκτάκτων θεμάτων, ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις.


Αναλυτικά η καταγγελία

«ΠΡΟΣ την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου - Δευτεροβάθμιου Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)», που εδρεύει στο Βόλο και εκπροσωπείται νόμιμα

Κύριε Πρόεδρε ,

Με την παρούσα καταγγέλλουμε όλες τις ΕΠΣ, τις 2 Λίγκες και τις ΠΑΕ , που κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 8-6-2015 ασκούν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, επειδή κατόπιν πρόσκλησης του Δ,Σ, της ΕΠΟ προσέφυγαν και παραστάθηκαν σε πολιτικό δικαστήριο, παραβιάζοντας ουσιαστικά ακριβώς τις ίδιες διατάξεις για τις οποίες τιμωρήσατε εμάς!

ΕΠΕΙΔΗ η πρόσθετη παρέμβαση αποτελεί ένα ένδικο μέσο εξίσου αποδεκτό και νομικά ισοδύναμο με την αγωγή, την αίτηση κλπ,, και επομένως κατά τη λογική της ΕΠΟ και το πνεύμα των εφαρμοζόμενων διατάξεων της, παραβιάζει με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό το υφιστάμενο καταστατικό και κανονιστικό πλαίσιο!
ΕΠΕΙΔΗ όμως για τις ΕΠΣ η μόνη εφαρμοστέα ποινή είναι αυτή του άρθρου 35παρ.2γ και για τις ΠΑΕ αυτή του άρθρου 35παρ.2α του ΚΑΠ

ΕΠΕΙΔΗ αποτελεί νομικό παραλογισμό να επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις κατά μέλους ,ανάλογα με το αν θίγει τα συμφέροντα των μελών του Δ.Σ. ή όχι!
ΕΠΕΙΔΗ δεν έχετε επιδείξει την ίδια σπουδή και για άλλες υποθέσεις και ειδικά για τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ, μη ενημερώνοντας-ως οφείλατε - τις διεθνείς «προστάτιδες δυνάμεις».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας

ΖΗΤΑΜΕ

1. Να επιβάλλετε άμεσα κατά των προσθέτως παρεμβαινουσών ΕΠΣ την πειθαρχική ποινή της ανάκλησης της ανάθεσης των τοπικών πρωταθλημάτων που διοργανώνουν

2. Να επιβάλλετε άμεσα κατά των προσθέτως παρεμβαινουσών ΕΕΠ Β’ ΚΑΙ ΑΣΠΕ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ την πειθαρχική ποινή της ανάκλησης της ανάθεσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων FOOTBALL LEAGUE και SUPER LEAGUE αντίστοιχα

3.Να αποκλείσετε άμεσα τις παρεμβαίνουσες ΠΑΕ από τους επόμενους αγώνες πρωταθλήματος και για όσο διαρκεί η παράβαση

4.Να παραπέμψετε την υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

5. Να ενημερώσετε τις διεθνείς αρχές»