Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Παπαπέτρου: «Δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι»

Δεν υπάρχουν φαβορί σε ένα ντέρμπι, όπως είναι το αποψινό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε Αργύρης Παπαπέτρου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για τον γιο του, Ιωάννη.

«Δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι»
Την τακτική ανάλυση του αποψινού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έκανε ο Αργύρης Παπαπέτρου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» και πατέρας του Ιωάννη που παίζει στους Πειραιώτες τόνισε ότι δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, εξηγώντας πως από τη μία είναι η ομάδα του Σφαιρόπουλου που δείχνει πιο έτοιμοι και από την άλλη οι «πράσινοι» παρά τις ελλείψεις θα παλέψουν για τον θιγμένο εγωισμό τους.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν ήταν καλή η απόφαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να ασχοληθεί με τις διαιτητικές αποφάσεις στο πρώτο παιχνίδι, κάτι που έκανε παλιότερα και η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ και αυτό δείχνει πως δεν μπορούν να καλύψουν τις ελλείψεις στα ρόστερ τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Παπαπέτρου στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για το ποια από τις δύο ομάδες θα στηρίξει στο αποψινό ντέρμπι

«Φόρεσα για δέκα χρόνια τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έχω ζήσει μοναδικές στιγμές στην ομάδα. Ωστόσο, πέρα από την καριέρα και την ομάδα της καρδιάς σου κυριαρχεί πάντα το πού αισθάνεται καλύτερα το παιδί σου. Όταν μεγαλώνεις παιδιά, θέλεις το καλύτερο με αυτά και ταυτίζεσαι με τις επιλογές σου και θέλω να πετύχει, όπως και η ομάδα που αγωνίζεται».

Για τη δήλωση που έκανε ο γιος του, Ιωάννης, πως εκείνος έπαιξε τη λάθος περίοδο στη λάθος ομάδα:

«Στο διάστημα που έπαιξα εγώ στον Παναθηναϊκό δεν μπορούσα να βοηθήσω για να κατακτήσω τίτλους, αφού εκείνη την περίοδο κυριαρχούσε ο Άρης και ήταν η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό εννοούσε και βγήκε διαφορετικά το νόημα της συγκεκριμένης συνέντευξης. Η αλήθεια είναι μία και το παιδί μου θα ήθελε να έχω τίτλους εγώ και το ίδιο θέλω για εκείνον, έχοντας μάλιστα και πολύ καλύτερη πορεία από εμένα»

Για το σημερινό ματς:

«Αισθάνομαι ότι υπάρχει ο θιγμένος εγωισμός και το κίνητρο του Παναθηναϊκού να κερδίσει το παιχνίδι. Έχει καινούργιους παίκτες στο ρόστερ του, και προσπαθεί με πολλές αλλαγές με παιδιά που είναι άπειρα σε ντέρμπι να πετύχει κάτι. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν πως ήταν κοντά στο σκορ στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός, όμως, κατάφερε να κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση από την Τρίτη περίοδο να πάρει το προβάδισμα, λόγω της ευστοχίας που είχε σε αυτό το κρίσιμο σημείο. Από το πρώτο παιχνίδι φάνηκαν οι δυνατότητες των δύο ομάδων, αν και ο Παναθηναϊκός πάλεψε. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πιο πλήρης και έχει μεγαλύτερη συνοχή, ενώ είναι και πιο διψασμένος».

Για την απουσία του Μπατίστα και του Γκιστ από το «τριφύλλι», κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Ντάνστον και τον Αγραβάνη να δώσουν βοήθειες στον Σφαιρόπουλο:

«Είναι πολύ σημαντική η απώλεια του Γκιστ, αφού έδινε πάθος και βοήθειες στις άμυνες της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι οι ομάδες που έχουν εμπειρία έχουν τον τρόπο να ξεπεράσουν τέτοιου είδους δυσκολίες, αλλά είναι λίγο δύσκολο να συμβεί σε αυτό το σημείο της σεζόν. Ίσως να χρησιμοποιήσει ζώνη, ένα πρόβλημα που φάνηκε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη, ώστε να μην ευνοηθούν οι ψηλοί του και να πάρει κεφάλι με κάποια τρίποντα. Είναι μία αναγκαστική λύση, αφού δεν μπορεί να παίξει κάτω από το καλάθι».

Για το τι μπορούν να περιμένουμε από τον αγώνα στο ΟΑΚΑ:

«Δεν υπάρχει φαβορί σε καμία από τις δύο ομάδες, αν και δεν μπορούν να ανατραπούν πολλά πράγματα μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων. Ο Παναθηναϊκός με ελλείψεις και με πολλούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες κατάφερε να πάρει το Κύπελλο, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο ήρεμος τώρα. Μπορεί να έχει τη δίψα, αλλά είναι πιο ήρεμος τώρα. Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να ποντάρει στους πολύ ψηλούς παίκτες. Και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει φθορά στον Ολυμπιακό. Όμως δεν μπορεί να παίξει σε τέτοιο εξοντωτικό ρυθμό, αφού δεν έχει άλλες επιλογές από τη ζώνη. Οι ελλείψεις θα επηρεάσουν πάρα πολύ την ομάδα. Δεν ξέρω αν μπορεί να ανταποκριθεί το ρόστερ τους σε πέντε παιχνίδια, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι τέτοιο και για αυτό πρέπει να είναι προσεκτικός ο Ολυμπιακός».

Για την παρουσία του Σλούκα στον Ολυμπιακό:

«Μέχρι σήμερα μας έχει δείξει ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Δεν μπορώ να κρίνω αν ο χρόνος που παίρνει είναι ο κατάλληλος ή όχι. Ούτε αν ήταν σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα θα μπορούσα να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Άρα στο μυαλό μου δεν μπορώ να έχω κάτι άλλο για αυτό. Ο Μάντζαρης είναι πολύ καλός, ενώ υπάρχει και ο Σπανούλης. Έχουν την πολυτέλεια να έχεις δύο πολύ καλούς παίκτες και είναι πολύ σημαντικό για ομάδα να έχει παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και να μην αλλάζει ο ρυθμός. Από την άλλη, όμως, μπορεί κάποιος να πει γιατί δεν παίζει ο ένας και όχι ο άλλος. Προφανώς έχει την πολυτέλεια να έχει αρκετούς παίκτες στη διάθεσή του».

Για την κριτική που άσκησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στη διαιτησία του ΣΕΦ:

«Για εμένα ο καλύτερος νικάει. Ο Ολυμπιακός είχε ασχοληθεί πολύ με τη διαιτησία και δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Δεν μπορείς με κλαψουρίσματα να κερδίσεις τη διαιτησία. Τώρα έχει αλλάξει αυτό και δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο πράγμα. Όταν έχεις ελλείψεις πρώτα φροντίζεις να καλύψεις τις ελλείψεις σου και μετά να ασχοληθείς με τη διαιτησία, αυτό συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό και παλιότερα με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποια σφυρίγματα που θα αδικήσουν κάποιους, αλλά αυτό ισχύει για όλους και δεν πρέπει να δίνεις άλλοθι στους παίκτες σου. Μιλάμε για μεγάλους συλλόγους και να μην ασχολείσαι με τέτοια θέματα. Μπορούμε όλοι να πούμε πολλά και δεν χρειάζεται να κρίνουμε φάση-φάση κάθε παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: