Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο «δήμιος» του Ηρακλή αξιότιμος… κ. Κουρίδης!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερές συστάσεις για την προσωπικότητά του. Ούτε και κάποια ξεχωριστή πληροφόρηση για την πολύπλευρη και αποδεδειγμένα σκοτεινή δραστηριότητά του. Ως νομικός (επί σειρά ετών σύμβουλος της ΕΠΟ) πρωταγωνίστησε σε μία σειρά σκανδαλωδών ενεργειών και αποφάσεων με συνέπεια να συμπεριληφθεί και μάλιστα σε «εξέχουσα» θέση στο πόρισμα Κορέα με τον άκρως… τιμητικό «χαρακτηρισμό» του κατηγορουμένου για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για ηθική αυτουργία σε απάτη, για απόπειρα εκβιασμού και δωροδοκία και για αλλοίωση αποτελέσματος. Ο Κουρίδης ήταν μέχρι τον Αύγουστο του 2014 το Α και το Ω της ΕΠΟ, παράγοντας με μεγάλη ισχύ και επιρροή μέχρι του σημείου να αποκαλείται και «σκιώδης πρόεδρος» της Ομοσπονδίας. Είχε υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης από το 2011, αλλά παρέμεινε έως το 2014 ακλόνητος και απόλυτος ρυθμιστής όλων των εξελίξεων και των παρασκηνιακών δραστηριοτήτων της πλέον βρόμικης Εθνικής Ομοσπονδίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πλέον, κινδυνεύει να χάσει αυτό τον τιμητικό τίτλο η ΕΠΟ, από την μαφιόζικη συμμορία (FIFA) του Σεπ Μπλάτερ.

Ο Θόδωρος Κουρίδης είναι εκείνος που «βάφτισε» δυσφήμηση του αθλήματος μια καταγγελία (!) περί πλαστογραφίας φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, ως πρόεδρος της Επιτροπής ιδιότητας των μεταγραφών της ΕΠΟ, παρότι σε παρόμοιες περιπτώσεις ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου. Ηταν η γνωστή νομική «φάμπρικα» που επινοήθηκε για να υποβιβαστεί ο Ηρακλής και να διατηρηθεί ο Αστέρας Τρίπολης στη Σούπερ Λίγκα. Ηταν ο ίδιος που ανέμιζε επιδεικτικά δίπλα στον Σοφοκλή Πιλάβιο τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή, όταν προκλήθηκε και έγινε συζήτηση γι’ αυτό το θέμα. Επίσης είναι αυτός που σύμφωνα με τα πρακτικά της ΕΠΟ της 1ης Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, είχε παραδεχθεί σε συζήτηση με τον Βασίλη Χατζηαποστόλου, ότι στην περίπτωση του Ηρακλή έγινε ένα λάθος (!!!). Και ότι έπρεπε να τιμωρηθεί με ανάκληση των δελτίων, όπως έγινε με άλλες ομάδες (!). Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, δηλαδή, της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, η εξόντωση και η τραγική περιπέτεια ενός ιστορικού συλλόγου, χαρακτηρίζεται… ένα απλό λάθος από τον απίστευτο κ. Θεόδωρο Κουρίδη.

Στον κ. Κουρίδη που σήμερα βαρύνετε με κακουργηματικές κατηγορίες, απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα και η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Επιπρόσθετα υποχρεώθηκε να καταβάλλει 50.000 ευρώ εγγύηση για να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Δεν ξέρω πως νιώθουν σήμερα οι κυανόλευκοι βλέποντας την κατάσταση στην οποία περιήλθε ένας παράγοντας που δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε σαν ο «δήμιος» που επιχείρησε να εξοντώσει την ιστορική ομάδα, οδηγώντας την στην κόλαση.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: