Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Είναι λάθος η επιστροφή του Μίτσελ στον Ολυμπιακό;

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την επιλογή προπονητή στον Ολυμπιακό αναρωτιέται αν επικοινωνιακά είναι μεγαλύτερο πρόβλημα η επιστροφή Μίτσελ ή ο Εσκριμπά και ζητάει και τη δική σας γνώμη...
Ο Κώστας Νικολακόπουλος αποκάλυψε ότι ο Μίτσελ θέλει να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Μην φανταστείτε ότι πήρε σβάρνα τα τηλέφωνα και όποιον ήξερε στην Ελλάδα του το έλεγε. Για την ακρίβεια δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο.
ADVERTISEMENT

Αλλά ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει επαφές μαζί του και κυρίως με τον μάνατζέρ του, ο οποίος είναι μέσα και στην υπόθεση του Ρομπέρτο. Από εκεί τα πήρε τα μηνύματα ο Ολυμπιακός ότι ο Μίτσελ θέλει να επιστρέψει...

Θα μου πείτε γιατί να θέλει ο Μίτσελ να γυρίσει; Μα πολύ απλά γιατί εδώ περνούσε καλά και ο Ολυμπιακός και το Τσάμπιονς Λιγκ του παρείχαν όλα όσα θα ήθελε για να μπορέσει να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Το έψαξε φέτος το καλοκαίρι αλλά δεν το βρήκε. Οι μεγάλες ομάδες της Ισπανίας δεν άλλαξαν προπονητή και με εξαίρεση την Ρεάλ, οι άλλες πρώτες έξι της βαθμολογίας κράτησαν τον προπονητή που είχαν (Σεβίλλη, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ, Αθλέτικ Μπιλμπάο στις οποίες ο Μίτσελ θα μπορούσε να δουλέψει...) συνεπώς πάγκος που να άδειασε στην πατρίδα για τον Μίτσελ δεν υπήρξε. Στο εξωτερικό το έψαξε στην Αγγλία και την Ιταλία αλλά και εκεί δεν τα κατάφερε να βρει ομάδα που να ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του...

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός αν και πήρε νταμπλ με τον Περέιρα δεν έμεινε ενθουσιασμένος από τον Πορτογάλο και τον αντικαθιστά. Με ποιόν όμως; Εδώ ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται και επικοινωνιακά και επί της ουσίας. Είναι φαβορί λέει ο Εσκριμπά. Ενας προπονητής 50 ετών με μοναδική προϋπηρεσία δύο χρόνια στην Πριμέρα και την Ελτσε. Μπορεί να αποδειχτεί “λαχείο”, αλλά μόνο ως τέτοιο μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Από τους υπόλοιπους γιατί ο Καπαρός ή ο Ράμος είναι καλύτερα ονόματα του Μίτσελ και προσφέρουν στον Ολυμπιακό μεγαλύτερη ασφάλεια; Από τους μη Ισπανούς, ο Μπίλιτς γοήτευε σίγουρα αλλά έκλεισε στην Γουέστ Χαμ. Ο Γιολ ή ο Αγκίρε λογικά θεωρούνται ξεπερασμένοι και ο Γάλλος Γκαρντ δεν έχει και κανένα βιογραφικό που να σκίζει. Επικοινωνιακά λοιπόν ποιός από όλους αυτούς που έχουν ακουστεί ή γραφτεί θα έκαναν μεγαλύτερο γκελ στον κόσμο του Ολυμπιακού από τον Μίτσελ; Κανείς! Να πάρει ο Ολυμπιακός τον Σπαλέτι ή τον Μπιέλσα ασφαλώς το καταλαβαίνω είναι ένα βήμα εμπρός, αλλά τον Εσκριμπά ή τον Αγκίρε ή τον Γιολ, σόρυ αλλά δεν την βλέπω την εξέλιξη.

Θα μου πείτε, είναι κάπως να πάρεις πίσω προπονητή που έστειλες πριν έξι μήνες. Θα μπορούσα να πω “ναι”, αλλά για τον Ολυμπιακό που έδιωξε τον αήττητο Ζαρτνίμ και που στέλνει μετά από μερικούς μήνες τον Περέιρα που έκανε νταμπλ δεν είναι και κάτι παράξενο. Στο φινάλε που είναι το πρόβλημα να ομολογήσουν και ο Ολυμπιακός και ο Μίτσελ ότι κάπου τον έχασαν τον δρόμο και οι δύο πριν από μερικούς μήνες και να αναγνωρίσουν το όποιο λάθος τους σε αυτό το διαζύγιο. Αφήστε δε που δεν υπάρχει και Αφελάι και δεν θα υπάρχει και Κασάμι. Οσο δε για την αγορά του Μιλιβόγιεβιτς και την ανανέωση του Φουστέρ μόνο πρόβλημα δεν θα έχει ο Μίτσελ.

Προσωπικά για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Λέω ότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και με τον χρόνο να πιέζει, ο Μίτσελ είναι μία καλή λύση που ο Ολυμπιακός πρέπει να την σκεφτεί. Δεν είναι ο καλύτερος προπονητής που μπορεί να συνεργαστεί, αλλά από όλους αυτούς που ακούγονται είναι μάλλον η καλύτερη περίπτωση ή τουλάχιστον η περίπτωση με το μικρότερο ρίσκο. Στο φινάλε μισή ντροπή του Ολυμπιακού που τον φωνάζει πίσω και μισή του Μίτσελ που θα επιστρέψει από εκεί που έφυγε πριν μερικούς μήνες.

Τα υπόλοιπα οφέλη και κυρίως ο μηδενικός χρόνος προσαρμογής είναι κάτι που ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αγοράσει αυτή τη στιγμή όσα χρήματα κι' αν δώσει, όσο καλή επιλογή και να κάνει.

Για να δούμε όμως τι λέτε και εσείς...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: