Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ταλεντάρα από τις ΗΠΑ με την Εθνική!!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, σπουδαίο ταλέντο από τις ΗΠΑ, προπονείται με την Εθνική Εφήβων. Το προφίλ του 19χρονου γκαρντ, τι δηλώνει ο ίδιος και η προοπτική να αγωνιστεί με την ελληνική ομάδα. Δείτε βίντεο.

Ταλεντάρα από τις ΗΠΑ με την Εθνική!

Ο ταλαντούχος γκαρντ συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής Εφήβων που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 που θα γίνει στο Ηράκλειο (27/6-5/7) και γίνεται αγώνας δρόμου για να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα χαρτιά, ώστε να ενισχύσει είτε τη συγκεκριμένη ομάδα, είτε την Εθνική Νέων Ανδρών (U20) στο προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει 7-19 Ιουλίου στο Λινιάνο.

inner

«Ο προπονητής μου στο Όρεγκον, ο Ντέινα Άλτμαν, με βοήθησε να έρθω να εδώ. Είμαι μισός Έλληνας, όλη η πλευρά της μητέρας μου είναι από την Ελλάδα, οπότε είμαι 50% Έλληνας. Προσπαθώ να προσαρμοστώ, να συνηθίσω σε μια διαφορετική κουλτούρα. Είμαι λίγο κουρασμένος, προσπαθώ να συνηθίσω και στη διαφορά ώρας. Μέχρι στιγμής όμως πραγματικά μου αρέσει και το ευχαριστιέμαι. Είναι σίγουρα ένα διαφορετικό μπάσκετ. Υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση χωρίς την μπάλα και μεγαλύτερη δομή στο παιχνίδι. Ξέρω ότι η ομάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη διοργάνωση. Θα ήθελα πραγματικά να είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας και ελπίζω να τα καταφέρω να είμαι στην ομάδα ως το τέλος», δήλωσε ο ίδιος.



Ο Ντόρσεϊ, που είναι γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου του 1996, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στις ΗΠΑ στη θέση του, είχε φέτος 34 πόντους (78% βολές, 56% στα σουτ, 36% τρίποντα), 10,4 ριμπάουντ, 3,7 ασίστ και 1,9 κλεψίματα σε 30 συμμετοχές στο λύκειο της Πασαντίνα (γέννημα-θρέμμα Καλιφορνέζος). Έκανε ρεκόρ με 52 πόντους σε έναν αγώνα στα τοπικά play offs, ενώ έχει πετύχει 40+ πόντους έντεκα φορές και 30+ πόντους 20 φορές τη φετινή σεζόν. Προ λίγων μηνών συμφώνησε να ενταχθεί στο κολέγιο του Όρεγκον από την ερχόμενη σεζόν.

inner

Δείτε ένα βίντεο με highlights του παίκτη: 






 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: