Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Θανατική ποινή για επεισόδια στην Αίγυπτο!!

Αμείλικτες ήταν οι αρχές τις Αιγύπτου που επέβαλαν θανατική (!) ποινή σε οπαδούς που συμμετείχαν σε πολύ σοβαρά επεισόδια πριν από τρία χρόνια.

Την καταδίκη έντεκα οπαδών σε θάνατο αποφάσισε νωρίτερα σήμερα δικαστήριο του Καϊρου, καθώς έκρινε ότι ήταν οι κύριοι υπαίτιοι των επεισοδίων που συνέβησαν το 2012 στο παιχνίδι της Αλ Αχλί με την Αλ Μάσρι στο Πορτ Σάιντ. Αποτέλεσμα των απίστευτης βιαιότητας επεισοδίων ήταν να σκοτωθούν 70 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 1.000, καθώς πολλοί από αυτούς ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βρουν διέξοδο και να σωθούν.

Η δίκη μεταδόθηκε ζωντανά από τηλεοπτικά δίκτυα της αφρικανικής χώρας, ενώ ο ένας εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκε σε θάνατο ερήμην, Βαριές ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν και σε άλλους κατηγορούμενος, ενώ αθωώθηκαν 21 οπαδοί.

Τον περασμένο Απρίλιο, το ίδιο δικαστήριο έθεσε στην κρίση του Μεγάλου Μουφτή Σαούκι Αλάμ, ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας, την απόφαση για τους οπαδούς. Η δική του άποψη είναι συμβουλευτική για τους δικαστές και είναι διαδικασία απαραίτητη όταν οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με την ποινή του θανάτου.

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2012:






*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: