Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

«Λείπει ο ηγέτης από τον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Οκκάς και μίλησε μεταξύ άλλων για τον Άγγελο Αναστασιάδη, για την κατάσταση στον «Δικέφαλο του Βορρά» αλλά και για την νέα καριέρα του ως προπονητής.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την συνάντηση που είχε με τον Άγγελο Αναστασιάδη:
«Τον κ.. Άγγελο τον αγαπώ σαν πατέρα μου. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που τους έχω πραγματικά σε εκτίμηση μαζί με τον κ. Μπάγεβιτς. Είναι κάποιος άνθρωπος που αξίζει σεβασμό και είχα την ευκαιρία μέσα στις διακοπές μου να τον δω και να του υπενθυμίσω τον σεβασμό μου ως προπονητή. Παράλληλα, μου έδωσε και τα φώτα του καθώς ακολουθώ πλέον την καριέρα του προπονητή. Έχω πάρει όλα τα διπλώματα και σιγά – σιγά ξεκίνησα προς αυτόν τον δρόμο. Μαζί ήταν και ο γιος μου και του έδειξα για πρώτη φορά την Θεσσαλονίκη καθώς την τελευταία φορά που βρέθηκε εδώ ήταν στην κοιλιά της μαμάς του. Έχει μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο ο μικρός αλλά και για τον κ. Αναστασιάδη».
Για τον φετινό του ΠΑΟΚ:
«Προσπαθώ να παρακολουθώ όσο μπορώ τον ΠΑΟΚ. Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά με ενθαρρυντικά μηνύματα αλλά όπως όλες τις χρονιές άτι χάλασε. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η ταλαιπωρία σε αυτή την ομάδα και είναι κρίμα που συμβαίνουν κάποια πράγματα».
Για το αν μίλησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη για την φετινή χρονιά:
«Ο κ. Άγγελος αγαπάει πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ. Μιλούσαμε μαζί και όταν ήταν προπονητής και ήμασταν πάντα σε ανοικτή γραμμή. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποια πράγματα μέσα στην ομάδα που πρέπει να τα δουν πιο επαγγελματικά. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω – κάτω όμως δεν διορθώνεται. Διαβάζω κάποια σχόλια για τον κ. Άγγελο όμως δύσκολα θα μιλήσει. Αγαπάει την ομάδα και ίσως πρέπει να πει κάτι αλλά αν μιλήσει θα… πάρει πολλούς το ποτάμι. Πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να καταλάβει πολλά πράγματα με αυτά που θα πει. Ίσως θα έπρεπε να βοηθηθεί ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο καθώς υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να βρεθούν παίκτες. Ίσως κάποιοι δεν ήθελαν ή έγινε κάτι άλλο. Το αποτέλεσμα είναι πως ο ΠΑΟΚ για ακόμα μια φορά άγγιξε ένα τρόπαιο και στο τέλος όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά βρέθηκε και σε μια πολύ δύσκολη θέση».
Για την έλλειψη ηγέτη από τον ΠΑΟΚ:
«Αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Η φουρνιά που ήμουν εγώ ήταν διαφορετική και υπήρχαν παίκτες ηγέτες σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Υπήρχαν παιδιά τα οποία νοιαζόντουσαν για την ομάδα. Υπήρχε ο Μπορμπόκης, ο Κωνσταντίδης, ο Καφές και όλοι ήταν ένας και ένας. Τώρα υπάρχουν κάποια άλλα προβλήματα που δεν αφήνουν τον ΠΑΟΚ να μεγαλουργήσει. Είναι κρίμα γιατί  ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα».
Για το γεγονός πως αποφάσισε να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο από νωρίς:
«Ήταν επιλογή δική μου να σταματήσω. Δεν ήθελα να παίξω γιατί δεν θα πρόσφερα κάτι παραπάνω στην καριέρα μου. Ως ποδοσφαιριστής είχα ξεκινήσει την προσπάθεια μου για προπονητής και στα 38 είμαι κάτοχος UEFA Pro. Η θέση του προπονητή είναι δύσκολη και θέλει χρόνο για να φτιάξει μια ομάδα. Ξεκίνησα στον Ερμή ως βοηθός, μετά ήμουν πρώτος προπονητής και τώρα ψάχνω την καινούρια μου ομάδα. Θέλει δουλειά καθημερινή, μόρφωση συνεχόμενη και φυσικά λίγο τύχη. Είχα την τύχη να αγωνιστώ με μεγάλους ποδοσφαιριστές και έχω σπουδαίες εμπειρίες. Κάποια μέρα θέλω να έρθω την Ελλάδα».
Για το αν θα ήθελε κάποια στιγμή να έρθει προπονητής στον ΠΑΟΚ:
«Γιατί όχι; Υπάρχει κάποιος που λέει όχι στον ΠΑΟΚ; Μακάρι να έχω την τύχη να προσφέρω σε αυτή την ομάδα και ως προπονητής. Γιατί να μην είμαι εγώ ο τυχερός και να πανηγυρίσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ και από ένα ακόμα πόστο»;
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: