Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Οικονόμου: «Τη διαφορά την κάνουν οι Έλληνες»

Στο βάθος του ρόστερ του Ολυμπιακού και την ποιότητα των Ελλήνων παικτών που διαθέτει εστιάζει τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό των πολλών σημαντικών απουσιών ο Νίκος Οικονόμου.

Οικονόμου: «Τη διαφορά την κάνουν οι Έλληνες»
Για τη σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Οικονόμου. Έχοντας φορέσει τη φανέλα τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού γνωρίζει από πρώτο χέρι την ατμόσφαιρα τέτοιων αγώνων και τονίζει πως η διαφορά μεταξύ των δύο σχετίζεται με τους Έλληνες παίκτες.

Όπως δήλωσε, οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν «ψημένους» και καλαθοσφαιριστές, ενώ οι Έλληνες του Παναθηναϊκού είναι πολύ μικροί σε ηλικία και δίχως παραστάσεις για να βοηθήσουν αυτήν τη στιγμή, ενώ στάθηκε και στις τρεις πολύ σημαντικές απουσίες του «τριφυλλιού» που δεν θα έχουν στη διάθεσή τους Παππά, Γκιστ και σε ακόμη ένα ματς τον Μπατίστα.



Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο Νίκος Οικονόμου στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» και στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

«Είδα ένα μουδιασμένο ξεκίνημα του Ολυμπιακού, νευρικό. Δεν είχε λύσεις, όμως ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορεί σε μια σειρά αγώνων 2-3 παίκτες να παίζουν 37 λεπτά. Θα έχει ξανά απουσίες και στο αποψινό ματς. Δεν θέλω να σταθώ στο θέμα της διαιτησίας. Φοβερό παιχνίδι έκανε ο Σλούκας. Με μείον τρεις παίκτες είναι δύσκολο. Ο Μαυροκεφαλίδης δεν μπορεί να νικήσει μόνος του τον Ολυμπιακό. Έκανε εξαιρετική εμφάνιση ιδίως επιθετικά. Χωρίς ο Ολυμπιακός να πιάσει τοπ απόδοση, πάταγε λίγο γκάζι και προχώραγε.

Η διαφορά είναι πως τα παιδιά που πήρε ο Ολυμπιακός είχαν παίξει στις ομάδες τους, όπως ο Παπανικολάου ή ο Μάντζαρης και πήγαν στην ομάδα που υπήρχε ηγέτης. Τα παιδιά του Παναθηναϊκού είναι 16-17 ετών. Θέλουν χρόνο. Μην κάνουμε συγκρίσεις. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων ετών, είναι και τρεις παίκτες που του λείπουν. Αν πει ο Διαμαντίδης ή ο Φώτσης πως σταματά, δεν υπάρχει κανείς από πίσω. Ο Σλούκας έχει ψηθεί, αντίθετα και μπορεί αύριο να γίνει ηγέτης. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος σε σύγκριση με τον αντίπαλό του που έχει φοβερές ελλείψεις. Είναι τρία παιδιά, τρεις λύσεις. Ο Γκίστ έδινε ενέργεια, ο Παππάς με τα ντράιβ, ο Μπατίστα κάτω από το καλάθι. Ο Παναθηναϊκός έχει βαριά φανέλα, δεν μπορείς να τον υποτιμήσεις.

Πιστεύω θα γίνει κλειστό ματς. Το άγχος τώρα το έχει ο Παναθηναϊκός. Μεγάλο ρόλο θα παίξει ο κόσμος και το πόσο θα αντέξουν τα τρία παιδιά του Παναθηναϊκού, Διαμαντίδης, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης. Πρέπει να βοηθήσουν και οι ξένοι. Μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται στο ΣΕΦ, έφυγε το 40λεπτο. Πού να εξηγήσεις στον κάθε Αμερικανό που ήρθε πριν δύο εβδομάδες πως πάμε για πρωτάθλημα και μάλιστα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πάντως τη διαφορά την κάνουν οι Έλληνες, όπως ο Πρίντεζης, ο Σλούκας και ο Μάντζαρξης. Οι ξένοι που έρχονται τώρα είναι ρολίστες, δεν είναι σταρ όπως ο Γουΐλκινς, ο Ρίβερς, ο Μποντιρογκα. Θα έχει δύσκολο έργο ο Κατσικάρης αν πουν πως όλοι θέλουν να παίξουν φέτος στην Εθνική. Αντετοκούνμπο, Καλάθης, Κουφός»! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: